Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Partz

senior tag

válasz Vhiktor #113983 üzenetére

Megszoktam hallgatni a zsűri véleményét az ilyen események után, mert tényleg a világ legjobb szakemberei vannak ott.

Interjúkból kiderül, hogy összességében a Sony-t, főleg ezt az idei modellt ők se ajánlják, mert gyárilag nagyon el van cseszve. Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez.

Ők 2 modellt emeltek ki amik kimagaslottak az idei mezőnyből a Panasonic Z95B-t és a Samsung S95F-et (ehhez a Samsungba a színek miatt szerviz menübe is belekellett nyúlni). Amúgy ha a HDR pontozást nézzük ez a 2 modell fej-fej mellett vitte az eseményt.

LG sajnos elég bugos hdr tartalmaknál, poszterizáció, volt már firmware, de még így se tökéletes, kikapcsolhatatlan képélesítés, kikapcsolhatatlan contrast booster, stb. Jó lett az idei rgb tandem panel nagyon, de azt mondják vhogy most a processzort nem sikerült még teljesen szinkronba hozni vele, tavaly ez jobban ment nekik. Ez a Sonynál is sok esetben így van, de ott mégis vhogy sokkal közelebb áll ez az egész végeredményben a referencia szinthez, szigorúan kalibrálás után.

• pjen

félisten

válasz Vhiktor #113983 üzenetére

Szia. Valamit nem értek. Gondolom a kész Tv t valamilyen szinten kalibrálják a gyártósor vegén. Én még úgy tanúltam egy kamera nézi és ahhoz behúzzák a szineket.Nem tudom most mi van, de ha van valamilyen fokú gyári kalibració az lehetne szín helyes is.. Vagy ezzel a szakember álltal nézhetetlen színvinággal jobban eladható a tv?

Új hozzászólás Aktív témák