Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- aquark: Zsebszámológépek
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Igen, kicsit visszább tekert grafikával a 120 is megvan nagyon sok játékban (DLSS Balanced / Quality mellett persze). Ezzel is elvagyok, de jelenleg a 60Hz-s monitornál ez sokat nem számít.
Mindegy, megnézem ezt a "csodás" ASUS-t, aztán, ha tényleg borzalmas lesz, akkor visszamegy majd a feladónak. -
TBT
addikt
Csak azért gondoltam 4K-ra, mert már megszoktam (a mostani is ilyen felbontású), illetve, ha kijönnek az új Nvidia kártyák RTX6000 (jövőre talán), akkor majd váltok egy tetszőleges darabra. Nagy eséllyel ezek a kártyák már jobban fogják érezni magukat majd 4K felbontáson, mint az RTX4000 széria. A 4K Oled monitor pedig még akkor is bőven jó lehet (időtállóság valamennyire?).
-
TBT
addikt
Igazából, csak azért, mert tetszenek az ASUS "ígéretei", viszont itt a következő lépcső (240Hz) közel 100K lenne, a hivatalos oldal szerint ugyanezzel a 3. generációs QD-OLED panellel. Plusz Amazonon és külföldi oldalakon nagyon sok pozitív visszajelzés van ezzel a modellel kapcsolatban. Közel fél éves vélemények (valamikor 2025. nyár végén jött ki ez a modell), gondolom, ha nagy gond lenne vele, akkor ezeket a tapasztalatokat már "frissítették" volna és lehordanák a sárga földig.
Szóval akkor 60FPS-sel sem lesz igazi a dolog. VSync gondolom nem játszik, illetve a felbontás csökkentése (1440p) sem az FPS szám növelése érdekében? Sajnos sok kérdésem van, eléggé bizonytalan és új terep ez még számomra. -
TBT
addikt
Plusz én nem játszom kompetitív játékokkal, csak Singleplayer címek futnak már (a média tartalmak mellett), ezért gondoltam, hogy nem kell nekem a 240-480Hz-s kategória (+100k alsó hangon). Talán erre elegendő lesz a 165Hz-s panel is. Majd meglátjuk, végül is, ha nem válik be, még vissza tudom majd küldeni az Alzához pár napon belül. Boltokban nézegettem (Media Markt, Euronics), de sajnos Oled monitort sehol sem tudtak nekem mutatni errefelé (főleg nem 4K-s monitort), csak rendelésre van minden sajnos (bár ezt is meg tudom érteni).

-
TBT
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Ez 3. QD-OLED az ASUS szerint, kismillió beégés elleni "megoldása" van, szóval talán tényleg nem lesz vele baj évekig. Bár sokat úgysem fog menni, maximum 2-3 órákat naponta (de ez sem minden nap).
2018 óta 4K monitort használok, játékok miatt talán a 1440p is elég lett volna (a videokártyám könnyebben kihajtja ezt a felbontást), de nem akartam most visszaváltani, így marad a 4K felbontás.
Alzánál még akartam volna rá kiterjesztett garanciát kötni (+3 év és akkor 2032-ig lenne rá garancia), de a support tájékoztatott róla, hogy Oled monitor beégésre ez a garancia nem érvényesíthető, szóval maradok a sima 3 éves ASUS garanciánál.A szoba sötétebb részén használom majd (napfény ott abszolút nem éri semmilyen formában), fűtőtest is 50-60 cm-re van tőle. Talán nem lesz gond vele.
-
TBT
addikt
És ez az ASUS monitor mennyire számít jó vételnek?
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDSA többi boltban jóval magasabb áron van jelenleg.
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Egy 60Hz VA paneles 4K LG (régebbi modellű) monitorról váltanék valami újabb, szemkímélőbb, szebb képet adó megoldásra (talán OLED?).
Az alábbi két modellt néztem:
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDS
31.5" MSI MAG 322UP QD-OLED E16A két márka közül melyik a jobb, megbízhatóbb és időtállóbb választás?
Általános jellegű felhasználás lenne, szóval táblázatkezelés, szövegszerkesztés évente 1-2x, órákig statikus tartalom nézése ritkán lenne, inkább böngészés (+fórumozás), YT, videojáték és filmek+sorozatok.
A videojátékok java része 60FPS-ben megy jelenleg 4K-ban (MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit kártyám van), származik ebből bármi hátrányom 165Hz esetében? Nem lesz screen tearing vagy ilyesmi?
Vagy inkább várjam meg az új 2026-os Oled monitorokat már?
Illetve a beégéstől mennyire kell félni? Mennyire valós az manapság? Vagy használjam úgy, ahogy szoktam (úgyis van rá 3 év gari), utána meg dobjam ki?
Előre is köszönöm a válaszokat, javaslatokat és tapasztalatokat!

Új hozzászólás Aktív témák
- AlzaPower LML-120 Monitor Light Bar 5W, 51cm, fekete
- 27% - MOMODS 15.6" 1080P FHD IPS FreeSync Portable Hordozható monitor!
- Acer Nitro KG272UG 2K / IPS / 120hz (080)
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 24GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Deep Pink XBOX Series kontroller
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Samsung Galaxy S25 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mindegy, megnézem ezt a "csodás" ASUS-t, aztán, ha tényleg borzalmas lesz, akkor visszamegy majd a feladónak.

Skynet258