Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
.. és a többiek.
Köszönöm szépen Nektek, meggyőztetek valószínűleg, karácsonyra (most
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni. -
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Hét én is jöttem a szokásossal.
Monitort szeretnék váltani, jelenleg egy LG IPS monitor van méghozzá 27gp850p-b típus személyében. Előtte évekig egy gigabyte VA monitort használtam ami ívelt volt. Ez a jelenlegi LG maradna másodlagosra, először lenne kétmonitoros setupom, néha jól fog jönni, de nagy részben kikapcsolva lesz
Viszont az oled már csábít elég régóta, van egy 55CX3 TV-m az LG-től, rengeteg üzemóra van már benne (értsétek tényleg, 14.132 óránál tartok már vele) és a mai napig imádom, csak eddig sokalltam az oled monitorok árát.
Most, hogy körülnéztem azért 200.000Ft-hoz közelebb látni néhány modellt, ezekre lenne konkrétan kérdésem, hogy érdemes velük foglalatoskodni? 27" 1440P, ennlé nagyobb elvárásom nincs, nem kell 4k (profilomban pc config). Sokat fórumozok, youtubon nézek videókat, twitch-et is bambulok meló után, ha épp semmihez nincs kedvem csak támasztani a tök fejem
És ha játék akkor aztán mindenevő vagyok, F1 25, CoD, PubG, Far Cry részek, Marvels spiderman, indiana jones, rengeteg szimulátor játék amiket szeretek próbálgatni (gas station simluator, waterpark simulator és ehhez hasonló őrültségek amikkel csak el lehet lenni és kikapcsolnak) ezen felül FPS játékok, single és multi, snowrunner és na hát hasonlók, szóval tényleg mindenevőséggel álltok szemben. 
Mit gondoltok, itt ezen a 200k-hoz közelebbi kategóriában lehet kifogni valami nagyon jót? Látok egy új LG-t is 27GX704A-B típust amiről még tesztek nincsenek, aztán ott az ASUS ROG Strix XG27AQDMG ami szintén még teljesen rendben lévő ár számomra, csak hát írtátok, hogy több generációs panelek azért jobbak az írásmegjelenítésben, ez azért viszonylag fontos lenne, mert sokat lógok itt, illetve teszteket, technológiai dolgokat szeretek olvasgatni és fogyasztani. Mi a véleményetek, való nekem egyáltalán ez a technológia monitor szinten vagy árban feljebb kell keresgélni ezekhez az igényekhez mérten? Illetve egy ablak van a hátam mögött erkély ajtóval együtt, és délután telibe süt a nap amit ennél a monitornál sem szívlelek már mert le kell engedjem a redőnyöket, hogy lássak rendesen, arra azért kicsit háknis vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek és foglalkoztok a kérdéseimmel!

Új hozzászólás Aktív témák
- Hajlított 34" ASUS TUF Gaming VG34VQL3A
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- 1db DELL P2421 + 1db P2423 1920x1200 IPS monitor, állítható magasság PIVOT is, 16:10 képarány!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Skynet258