Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
razor03
aktív tag
LG 27GS95QE-B monitorral nálam is ilyen volt.
Sajnos még mindig nem látok javulást. Azt nem értem, hogy akinek kezdetektől fogva rendben volt a homogén szürke az hogy lehet?
Engem eddig nem győzött meg az oled, vannak játékok, ahol a 13 éves IPS monitorom jobb feketét produkált (pl. Resident Evil 2) pedig 125x átnéztem a beállításokat (gamma, kontraszt, fényerő + peak brightness, black stabilizer) meg Windows-ban is be van állítva a 12 bit és társai).
-
Skynet258
Topikgazda
AutoActions-szel be tudod állítani, hogyha egy adott program/játék elindul, akkor a HDR is bekapcsol vele, ha meg kilépsz akkor kikapcsolt a HDR. Ennyit lehet automatizálni a dolgon, illetve ugye Win+Alt+B (vagy ezt egy gombra makrózod, ha a billencsed támogat ilyet, nekem is úgy van alapvetően
) -
gringoka
aktív tag
Szia!
Nekem Asus rog strix xg32ucwg van
Az első, a második nap beégett:link link az úgy is maradt semmilyen pixelfrissítés nem hozta helyre , azt küldtem is vissza.
A másodikon csak képvisszamaradás történt pár napig:link link
Az első kép a vertical banding teszt a második kép volt a háttérképem
40%-os fényerőn használtam (kb 100nit)
Én is ideges voltam , de pár nap alatt teljesen homogén lett a kijelző a mai napig tökéletes!
Hdr-t én cinema módban használom
az a legfényesebb azt hiszem
Windows hdr-vel kalibráltam.
A windows nem vált automatikusan sdr-hdr mód között azt mindig manuálisan kell , a legegyszerűbb módja: win+alt+b gomb lenyomása.
Volt már ips, Va ,miniled, monitorom
de ez a TrueBlack glossy valami elkepésztő , már soha nemm kellene matt kijelzős monitor! -
Grampy
aktív tag
Köszi a beszámolót!
Banding fog változni remélhetőleg ahogy egyre több pixel refresh lefut, manuálisan ne futtasd sokszor, mert ez jobban igénybe veszi a pixeleket, mint a 4 üzemóra utáni automatikus.
- ha bekapcsolod a Win11 alatt a HDR-t, amíg ki nem kapcsolod aktív marad
- lehetőleg böngészni SDR-ben alacsonyabb fényerőn, ami még kényelmes a szemednek
Itt van egy TFT Central-os ajánlott beállítás, ha ez esetleg segít. [link] -
Köszi, az olvashatóságnak örülök! Nem tudom erről lehet-e képet lőni, ha nem, akkor a tapasztalatod is nagyon érdekelne. Pl. egy excel alap rácsozás hogy néz ki rajta? Fehér alapon fekete betűk, ill. fekete alapon fehér betűk kb. rendben vannak?
Az elején a kis piros logót ki lehet kapcsolni?
Használd örömmel és egészéséggel!

Látom szereted a ROG cuccokat, menő setup. A kép bal széli kütyü az mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)

Skynet258