Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Én a fényerőt 30-on tartom, az pont elég. És imádom az OLED-et. Már csak az a kérdés, vissza tudom-e szoktatni magam QD-re, de ez csak akkor fog kiderülni, ha most márciusban tényleg megjelenik az UCDM3. Nem akarom feleslegesen megvenni az UCDMR változatot.
-
ggbuffon1897
őstag
Az AOCom alapbol 70-60on volt gyarilag, fenyerot is visszavettem 60ra contrastot is 50re. Penteken jott meg, a tobbi beallitassal még nem volt időm machinálni mert hetvegen nem voltunk itthon, a gyerek miatt meg kb este van idom 1-2orat gep ele ulni, akkor meg inkabb jatszottam
en nem vettem eszre semmilyen fizikai rosszullet jelét (nálam azt a gyorsan mozgo pixelhalmazok valtjak ki, pl quake, doom es tsai..attol volt h be is hanytam)En az lg oled tvken eleg alacsony fenyerot es kontrasztot hasznalok, oled feny asszem ilyen 25-30koruli.
Esetleg még a gammakkal tudsz probalkozni.
De ezek csak tippek, nem ertek hozza ilyen melyen.
-
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A 80 kontraszt nem jó?
-
iszoke
senior tag
-
Semin
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az más story.
Ott az okozza a problémát, hogy az egyensúly érzékelésed
( füledben a kis receptorok) és az agyad által látott kép nincs szinkronban. Aki erre érzékeny az lesz rosszul mobilozás/olvasás közben pl háttal a vonaton vagy akár autóban. Ez a dolog megszokható fejleszthető. De ne menjünk messzire emiatt hányt be “Pistike” a sürgőn is óvodában
-
Semin
őstag
Ezt megmondani max egy orvos fogja tudni megmondani, vagy a saját tapasztalatod. Bármi befolyásolhatja pl: látás romlás, egyensúlyi zavarok, fényérzékenység, stb stb
Nyilván minden ember egyedi módon reagálhat, ebből konzekvenciát levonni más ember esetében értelmetlen.
Ha csak OLED-nél érzed próbálj ki más panel típust, vagy -utolsó megoldásként- marad az IPS/VA vonal. Ha mindenhol, akkor nyomás a doki és vizsgáltasd ki mi okozhatja.
-
iszoke
senior tag
QD panel esetében lehet olvasni arról, hogy többen érzékenyek rá. Ez fokozatosan alakul ki, vagy azonnal észrevehető?
-
-
Ciccuka
veterán
Valaki meg tudja mondani, hogy a Samsung S85F miért kapcsol be magától áramszünet után? (le lehet ezt tiltani valahogy, Telekom TV Box mellett)
Kikapcsoláskor villan egy fehéret és gondolom feature (képernyőkímélés, regeneráció).
Aztán van neki egy olyan zavaró jelensége, hogy néha kattan benne valami reléféle (gondolom akkor is regenerál egyet).
-
DJZoliboy
aktív tag
Van itt valakinek tandem OLED monitorja és ha igen tapasztal szürke árnyalatokat amik mostanság mennek ?
-
iszoke
senior tag
Azt lehet tudni, hogy a PG32UCDM3 mikortól lesz kapható?
-
válasz
NyalokAA
üzenetére
Én előfizettem, 31.5 dollár, annyit elkölt az ember egy este a cimborákkal, ha kér 2 kört. Én elolvastam, azután megnéztem a videót, megértem őket. Abban tudok segíteni, ha valakinek kell infó, és jó az rtings, akkor szólhat nekem képernyőfotót tudok küldeni, infókról, vagy adatokat, amire szükség van, itt privátban, vagy csatlakozik a discordomra, és tudok ott is segítem [Tense discord]
-
NyalokAA
senior tag
Rtings is felhúzta a paywallt
Kár érte kiváló ügynök volt.
-
De kikapcsolt állapotban, nem a bevonat miatt van? Én a mindennapi melóban, netezés közben, játék közben, cikkek olvasása közben, nem látok ilyet. Na mind1 amúgy nem értek hozzá.
Akkor szerencsések vagyunk, hogy mi ezt nem látjuk, illetve nem érzékeny rá a szemünk, nekem 12db monitorom volt csak az elmúlt 5 évben, ha bármit is észrevennék, megszabadulnék tőle azonnal, csak úgy repülne. De a jelenlegi monitorom 1.5 éve van meg, nem véletlenül, nem látok benne olyan hibát, ami zavarna. -
Nekem is az van, és ablak mellett, délután telibe jön a fény, még soha nem láttam lilás színt, igaz nekem már olvasó szemüveg kell, de a feleségemnek olyan jó a szeme átlát a falon, a lányomnak, a vejemnek szintén, kérdeztem illetve mutattam nekik ma délután, nem látnak semmit amiről itt szó van, lehet hogy létezik a jelenség, mikor vettem a g6-ot másfél éve az rtings is ezt írta, egyből ez volt az első amit néztem mikor hazahoztam, lehet szerencsés vagyok, de nálam nincs ilyen. A bátyámnak szintén g6 van csak az egyel régebbi a 240hz-es, ma átmentem megnézni, nem láttunk nála sem lila szint sehol, pedig nappali, erkélyes nagy ablakos ajtóval stb.. lehet van ez a jelenség, de ha körülöttem lévő 10 ember közül egyik sem lát lilás szint, szerintem fölösleges riogatás.
-
-
Moby
veterán
Nincsenek a színek elcsúszva lilás irányba, mert a visszavert fényt tolja el lilába, a belülről jövőt nem. Ezek már megint ilyen ismeret nélküli meggyőződéses bemondások, mint a pwm kapcsán. Ez a kalibrálás is teljes zaj, merthogy szó sem esik róla, hogy a kalibráltaott monitorok mégis mire vannak kalibrálva, és aztán hogyan vannak használva, meg milyen oprendszeren. Merthogy ezeken a paneleken 10 biten kötelezően bekapcsol az ACM windowson, ami úgy hibás, ahogy van. Végtelen levelezésben vagyok erről az MS-el, megoldás a mai napig nincs.
-
pkornel
aktív tag
Hali Samsung G6-rá tud valaki valami fasza beállítást játékra?
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A legujabb monitorom WOLED, ami ugye nem olyan veszes, viszont gyarilag egy kicsit lilasra volt kalibralva. Az oazis kalibracio utan meg olyan zold lett mint a fu.
-
FLx
addikt
válasz
madkiller
üzenetére
A szem, pontosabban az agy, sok mindenhez tud alkalmazkodni, foleg amig fiatal. 40 eves kor felett ezt mar nem nagyon lehet elmondani. Ott mar nem lesz mindegy, hogy mennyire kenyelmes a szemnek a monitor, mert az egyik elott birsz ulni napi 10 orat, a masik elott meg lehet, hogy 2-t se. Illetve aki keveset hasznalja a monitort, annak nem nagyon fog feltunni a rovid idotav alatt a problema, en aki napi 10-12 orat minimum nyomom, minden aprosagot eszreveszek.
-
FLx
addikt
Van itthon tobb QD-OLED is, mindegyik lila, ha direkt fenyt kap. Az anti reflective coating altalaban meg tobbet ront a helyzeten, a glossy pont nem annyira veszes. Fura, hogy ezt valaki nem veszi eszre, mert a technologia miatt az osszes ilyen. Minimalisan az LG WOLED panelein is latni, de kozel sem ugy, mint egy Samsung QD-OLED-nel. Szerintem siman megszoktatok mar es fel se tunik, hogy el vannak csuszva a szinek a lilas iranyba, foleg. mert a QD-OLED-ek gyari kalibralasa eleve tul van szaturalva. Hiaba azt szokja meg a szem, attol az meg nem jo, de ez most a trendi.
-
MPowerPH
félisten
-
madkiller
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem pl ez a szövegolvasás az első bekapcsolásnál tűnt fel aztán teljesen átállt a szem. 32" oled itthon, 27" az irodában ami VA. Inkább az tűnt fel, hogy mennyivel jobb dolgozni a 32"on élvezetesebb és ha sokat dolgozom itthon föleg a karácsonyi szünetben utána visszaülltem az irodába a 27" elé és mikor először megláttam az volt bennem mi ez az egér mozi. Pedig csak 5" van közte, de mégis ahhoz képest hatalmas ugrás tartalom fogyasztás és szerkesztés szempontjából. Lehet ki kell cserélnen az irodában is 32re az lesz a vége. Ugyanez volt mikor megvettem a 77" C2 mikor néztem pár filmet aztán bekapcsoltam a szobában az 55C1et amit addig nagy tvnek gondoltam mondom mi ez a zsebtv.
-
MPowerPH
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Akkor egy Samsung G9 G93SD halott ügy ebből a szempontból is? Sokat filóztam, maradjak e a 4k -nál, vagy próbáljam ki a dual QHD -t.
Persze ez így olcsóbb volt, de ha mégsem tetszik, akkor gondolom ne ebbe az irányba induljak el?! -
-
-
FLx
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
rtings tesztjeiben mindig ott van a fenykep, hogy milyen a text clarity, ott latod milyen borzalmak vannak sokszor. En a QD-OLED-nel pl. kilometerekrol latom a color fringing-et, de meg a WOLED-nel is ha nagyon akarom, bar ott tenyleg keresnem kell mar.
-
-
ggbuffon1897
őstag
Errol a szovegmegjelenitesi problemarol nincs vkinek egy screenshotja? Nekem tűéles, semmi szaturaciot nem vélek felfedezni, akarhogy keresem, semmi diffit nem latok az ipsemhez kepest. Bar lehet h ha eddig nem tunt fel nem kellene elkezdeni keresni
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Automata kávégépek
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- További aktív témák...
- Honor Magic V3 12/512GB - Kártyafüggetlen, Fekete, ÚJSZERŰ - 1 Év garanciával
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
en nem vettem eszre semmilyen fizikai rosszullet jelét (nálam azt a gyorsan mozgo pixelhalmazok valtjak ki, pl quake, doom es tsai..attol volt h be is hanytam)

Sajnos nem ugyanaz 
Kár érte kiváló ügynök volt.
Skynet258