Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70751) gaborbol


gaborbol
őstag

Kemeny...

Reggel beszelgettem par szomszeddal ... tisztes tavolsagbol. Negybol ketto mar kapta a telefont reggel a cegetol, hogy ha elfogyott a szabi, akkor vagy fizetetlen szabadsagra mennek vagy mindjart munkanelkulire azt csa. Gyerekesek. Nagyon ugy nez ki, hogy iden mar nem lesz iskola.

Nagyszulokhoz ertelem szerint nem viszed meg sehova sem...
Akit kirugnak legalabb vigyazhat rajuk.

Voltam egy kis szemeszeten, ures volt a rendelo minden kuncsaft lemondta az idopontot. Dolgozok epp latolgattak, hogy mikor huzzak le a rolot. Valaki irta kozuletek, hogy sok amerikainak meg $400 dollarja sincs felreteve. Bakker nem tudom, hany uzletnek van penze csak egy honap minuszt fedezzen, nem hogy esetleg 2-3-4 vagy tobbet? Brutalis vilag jon.

Szerintem meg par nap es jon a kijarasi tilalom.
Rabasztunk rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#70752) parandroid válasza fokukac (#70750) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem több a teszt, több a pozitív eredmény. Ha nem tesztelsz, nem nő a megerősített fertőzöttek száma. A kínai módszer, amit kis hazánk is olyan szívesen alkalmaz.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70753) erdey_a válasza parandroid (#70752) üzenetére


erdey_a
őstag

ezt mondom én is mindenkinek, mikor szóba jön, hogy mennyi az esetszám, hogy ha nincs teszt, nincs beteg se.
Tegnap este írták, hogy Győrben is van egy beteg. Márpedig a jelenlegi vírus természetéből adódóan ahol egy van, ott van 10 is.
Bele kell törődni, hogy ezt senki nem úszhatja meg...

Vérboci

(#70754) emvy válasza parandroid (#70752) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem meg az van, h a nemetek a komorbiditassal rendelkezo betegeknel nem a koronavirust reportaljak a halal okanak. Tippre.

while (!sleep) sheep++;

(#70755) Spet válasza gaborbol (#70751) üzenetére


Spet
addikt

Nem csak amerikaiaknak, a statisztikák szerint az átlag magyaroknak (nem beleértve a felső szint, és/vagy a tetszhalott középosztály) sincs olyan szintű megtakarítása, amivel több hónapot kibírna.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#70756) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Most hogy kezdenek otthon maradni az emberek, ez elég jól érezhet ő FB bejegyzéseken.
Csomó neve nincs oldalról osztanak meg szerző nélküli conteo elméleteket ,különböző gyógymódokról és teóriákról, hogyan szabadult el a vírus :W

6 cikket töröltem és két ismerőstől búcsúztam el ma.

(#70757) fokukac válasza emvy (#70754) üzenetére


fokukac
nagyúr

de én most szimplán a súlyos esetekről beszéltem.
Hogy máshol 3% - 8% a súlyos esetek aránya, a németeknél pedig 0%, és összesen 2 db van. [link]
Az olaszoknál most éppen 8% van súlyos állapotban, a franciáknál 6%, a spanyoloknál 3%.

----------------
@Tobey: akkor ez nagyszerű alkalom, hogy megszűrd az ismerőseidet.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#70758) kraftxld válasza ToBeY (#70756) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ahogy az örök klasszikust idézzem kicsit modernebb változatban (a címet tudja, papírja van, ceruzája van, följelent, kész: [link] :D)
Facebookja van, ideje van, fake newst beszopja, megosztja ész nélkül, kész :DDD

Amúgy minek lépsz be ha csak a f*szság jön onnan?

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#70759) ToBeY válasza kraftxld (#70758) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Megszokásból,plusz van egy két oldal amit ott követek.

@: volt szelekció ma az tuti :K

(#70760) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

A személyiségi jogok felsőbbrendűek még a világjárvány elleni harcnál is. És különbenis. A vírus úgyse tud terjedni, ha egy kérdésre (járt-e Olaszországban) valaki azt válaszolja, hogy nem. És úgyis mindenki igazat mond ha megkérdezik.
21. századi járványharc. Minden eszközt bevetünk. Kivéve, ha az nem ütközik személyiségi jogokba. Mert ha igen, akkor inkább nem vetjük be. A személyiségi jogok nem sérülhetnek.

ToBeY: pedig nyitott szemmel kell járni, ismerned kell minden álláspontot, a hülyeséget is, mert jobb, ha tudod, hogy a józan észnek mi ellen kellene felvennie az egyébként általában reménytelen harcot. Csak vitatkozni nem szabad, az ismert lesüllyedés, rutinból legyőzés miatt. De látni kell, hogy milyen embereknek is van még szavazati joguk. Mert gondolod, hogy a laposföldhívő, gyíkemberkonteós nem megy el szavazni? És ugyanannyit ér.
"Maga hogy került ide a bolondokházásba? Hát úgy, hogy azt mondtam, hogy az emberek mind hülyék. De ők is ezt mondták rólam, és mivel ők voltak többen, engem zártak be ide."

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#70761) tildy válasza gaborbol (#70751) üzenetére


tildy
nagyúr

Szerintem nalatok meg durvabb lesz majd a helyzet, leven (vad)kapitalizmus van az egeszsegugyi teren is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#70762) tildy válasza emvy (#70749) üzenetére


tildy
nagyúr

Kifejezetten oruluk, hogy ilyen tavol vagyunk szuleimtol, raadasul ok is kis faluban elnek. Viszont neha fogom a fejem, mara volt orvosi idopontja egyikojuknek, es elment ra. Hihetetlen.
Na lenyeg a lenyeg, aki tudja, vegye ra az idoseket, hogy ez nem jatek, ezt komolyan kell venni, es nem menni kontroll idopontra sem, hacsak nem letkerdes most. Birjanak mar megulni a sejhajukon.

Helyzetjelentes innet: BoJo sajtotajekoztatoja egy vicc volt. Nem is tudom melyik orszag miniszterelnoke szanalmasabb. Hihetetlen. Iskolak meg mindig nincsenek zarva, kedvenc tanacsadoj meg mindig osztja a nezetet, miszerint idosoket elszaparalni,a tobbi meg hadd fertozodjon, hogy kialakuljon az immunitas. Hat ha azt akarjak mint az olaszok, akkor hajra:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#70763) erdey_a


erdey_a
őstag

na hát akkor engem is utolért a koronavírus hatása... hétfőtől zárva a melóhely... vegyek ki szabit, azt mondták. de hogy meddig, azt nem tudja senki. beszélnek 2 hetet is, 4-et is. az 5. hét már fizu nélkül lenne, mert annyi szabi nincs. :(
lehet jelentkezek a teszkóba árufeltöltőnek addig.

Vérboci

(#70764) BlacKSouL válasza tildy (#70762) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Délelőtt az ablakból néztem le az utcákra, azt láttam, hogy ha nem is tömeg, de kifejezetten sok ember járkál. Később elmentem gyógyszertárba, mert a magas vernyomas elleni gyogyszerem(mert ugye veszélyeztetett vagyok) két hónapra előre megvettem, ne kelljen oda se menni. Az alatt a 35 perc alatt míg sorba álltam, láttam hogy, rengeteg ember az utcán van, a többségnek mindkét kezében púpozott szatyrok nyúltak a földig, és a nagyobb részük idős, 65 fölötti. De láttam rengeteg iskoláskorú gyereket is, gimnazista formák kettesével, harmasaval setalgattak. Általános iskolás forma gyerekek a bezárt játszótér helyett a főtéren rollereztek, bicikliztek. A boltba is be kellett mennem még egy dologért, ott tömeg, többnyire idősek, fél méteres követési távolságban, de voltak akik egymás tarkojat nyaldosták. Illetve bizonyos népek akik a padokon harmasaval, nyolcasaval egymás ölében terpeszkedtek, élvezték, hogy most nem kell dolgozni menni, bár nekik máskor se.
Szóval pánik nincs, az emberek jönnek mennek, vásárolnak, most már itt is üres polcok vannak, a vírus feltetelezhetoen vidáman és észrevétlenül terjed, én meg igyekszem semmihez nem nyúlni ami nem muszáj, és hazaerve azonnal kezmosas, fertőtlenítés minden eszközt amihez muszaj volt nyulni. Kulcs, szatyor füle, pénztárca, vízálló termékek csomagolása, lakaskilincsek, stb. Még a szám is kioblitem és a már megmosott kézzel az orrom elejét is kimosom. Kilincsekhez az utcán, boltban, lépcsőházban konyokkel vagy kabatujjal érek, a boltban egy plusz zacskót húzok a kezemre (fuk u greta), a zöldséges mérleg osszemaszatolt nem fertotlenitett ámde rezisztiv erintokepernyojet, és az onkielegito penztar(pénztáros se fogdosson meg pluszban mindent ossze) képernyőjét, meg a pinpadet is a zacskoval nyomom meg. Kohogo, tüsszögő ember közelében fel percig megprobalok nem lélegezni.
De innentől nagyon nem is kell sehova menni. Ettől többet nem tehetek.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#70765) FehérHolló válasza erdey_a (#70763) üzenetére


FehérHolló
veterán

Mi több hónapra tervezünk. A legoptimistább becslés is júni eleje a végére...

A szabadságod kis részével (évi 7 nappal) te rendelkezel, arra nem kötelezhetnek, hogy kivedd.
Lehet, hogy érdemes közben más melót keresni.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#70766) erdey_a válasza FehérHolló (#70765) üzenetére


erdey_a
őstag

hát ne legyen igazad, hogy ilyen sokáig elhúzódik...
már belengettem az asszonynak, hogy elmegyek a teszkóba, akármilyen "ciki" is 2 diplomával és az én múltammal :DDD
abban maradtunk, hogy otthon megbeszéljük.

Vérboci

(#70767) Spet válasza erdey_a (#70766) üzenetére


Spet
addikt

Más munka nagyon nem lesz a végén.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#70768) Tim82 válasza BlacKSouL (#70764) üzenetére


Tim82
nagyúr

én meg igyekszem semmihez nem nyúlni ami nem muszáj, és hazaerve azonnal kezmosas, fertőtlenítés minden eszközt amihez muszaj volt nyulni. Kulcs, szatyor füle, pénztárca, vízálló termékek csomagolása, lakaskilincsek, stb. Még a szám is kioblitem és a már megmosott kézzel az orrom elejét is kimosom. Kilincsekhez az utcán, boltban, lépcsőházban konyokkel vagy kabatujjal érek, a boltban egy plusz zacskót húzok a kezemre (fuk u greta), a zöldséges mérleg osszemaszatolt nem fertotlenitett ámde rezisztiv erintokepernyojet, és az onkielegito penztar(pénztáros se fogdosson meg pluszban mindent ossze) képernyőjét, meg a pinpadet is a zacskoval nyomom meg.

Én egyszerűen (mosható, tisztítható) kesztyűt húzok...

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#70769) BlacKSouL válasza Tim82 (#70768) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Normál esetben illetve ha gyakran vagy celzottan megyek ez a jobb megoldás, csak van amikor ad hoc jut eszembe hogy valami kell, és nincs nálam, akkor is ki kell találni a betervet. Ahhoz képest, hogy a többség zacskót se alkalmaz, puszta kéz van még mindenkinél, egy fokkal jobb, meg ha kornyezetrombolobb is.
Arra kíváncsi lennék hogy valójában 100 emberből hány mos gyakrabban kezet rendesen, figyelmeztetés ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#70770) FehérHolló válasza FehérHolló (#70577) üzenetére


FehérHolló
veterán

egyébként határzár.

Skynet is real. It's called Google.

(#70771) FehérHolló válasza Spet (#70767) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ez azért nem igaz, mindig van hiányszakma. Az más kérdés, hogy az ember alkalmas-e rá, és akarja-e csinálni. :)

Körülnézni nem kerül semmibe, csak időbe. Ha valaki épp otthon reszeli a fingot, akkor időből bőven van.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#70772) bobsys válasza gaborbol (#70751) üzenetére


bobsys
addikt

Kisvarosom:
...the City of Boca Raton declared a Local State of Emergency...

all City facilities, parks and beaches will be CLOSED until further notice...

EFFECTIVE TODAY AT 5:00 PM - ALL BARS AND NIGHTCLUBS ARE REQUIRED TO CLOSE FOR 30 DAYS. RESTAURANTS ARE REQUIRED TO CLOSE EXCEPT FOR DRIVE THROUGH, TAKE-OUT AND DELIVERY SERVICES UNTIL FURTHER NOTICE.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#70773) fokukac válasza bobsys (#70772) üzenetére


fokukac
nagyúr

Látod, nem költöztél elég messzire :U

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#70774) fokukac válasza FehérHolló (#70770) üzenetére


fokukac
nagyúr

kis késéssel ugyan, és nem ilyen felhőtlenül, de végre megvalósult Grafitember 2015-ös rajza... :))

csak ki ne menjen a labda, mert akkor baj van...

A 347 forintos euró-árfolyamot már meg sem említem.

Meg, hogy mi lesz az Ausztiába naponta ingázó ~50 ezer emberrel...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#70775) concret_hp válasza bobsys (#70772) üzenetére


concret_hp
addikt

usában úgy nézem ma lett először 1000 feletti eset, de egyből 1700... indul a buli ott is...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#70776) bobsys válasza concret_hp (#70775) üzenetére


bobsys
addikt

Mert egyre tobb embert kezdtek el tesztelni

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#70777) bobsys válasza bobsys (#70772) üzenetére


bobsys
addikt

Most hivtak az iskolatol, Aprili 15-ig az egesz allamban nem lesz iskola, probalnak valami tavoktatst kitalalni.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#70778) gaborbol válasza bobsys (#70777) üzenetére


gaborbol
őstag

Legalabb lehet menni a beach-re.
Qrvara nem ertem az embereket. Meg mindig azt hiszik, hogy ez valami vicc:

[link]

(#70779) concret_hp válasza gaborbol (#70778) üzenetére


concret_hp
addikt

hát bmeg síelni nem tudnak menni, mint az olaszok :Y :W

vagy fullba vagy sehogy :D

(#70780) concret_hp válasza gaborbol (#70751) üzenetére


concret_hp
addikt

nyilván a gazdaság egészének szempontjából nem jó, ha ez tömegesen történik, de basszameg, akinek egy évtizede tartó pénznyomda mellett nincs 1-2 havi tartaléka, akár cégként, akár magánemberként, az mégis mi a f@szra számított :F és igen ja érzéketlen suttyó kötsög vagyok :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#70781) gaborbol


gaborbol
őstag

Trumpbacsi megmondta, hogy ez az ellenzek legujabb kitalacioja nem kell komolyan venni. Lehet, hogy elkerul minket es amilyen gyorsan jott el is tunik. Meg as influenza virus sokkal komolyabb ennel es amugy minden ellenorzes alatt all...
Ezt a fox csatorna is fullba nyomta hetekig es hat sikerult megetetni a hiveket rendesen.

Most mar tekerik a kereket, csak keson meg lassan.

BJ a tegnapi CNN cikk alapjan pontosan tudja, hogy mekkora veszteseg varhato es inkabb a terjesztes mellett voksolt amilyen gyorsan lehet menjen le es legalabb tul lesznek rajta. Nehez dontes ez mindenkeppen.

Nalunk nem tudom, hogy volt-e konkret terv, de mivel helyi szinten a kormanyzok elkezdtek lezarni mindent, hosunknek nem maradt valasztasa csak menni mogottuk.

Jelenlegi kormanyzati becsles 20% os munkanelkulisegre saccol es valoszinu a millio feletti a varhato halalozas.

[ Szerkesztve ]

(#70782) bobsys válasza gaborbol (#70778) üzenetére


bobsys
addikt

Lehetett, elvileg ma estetol az is lezarva. Nemtudom, hogy csak kocsival nem lehet menni a beach parkoloba vagy ugy odasetalni sem.

CNN helyett meg olvassal valami mast :)

#70781: ha legalabb egyszer bevallalna, hogy elbaszta (es nem 10 out of 10 pontot adna maganak) es nem a suttyo csaladjatol varna a megoldast meg lehet, hogy picit jobb vege lenne

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#70783) ToBeY válasza gaborbol (#70778) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Illy,ebből legalább olyan szintű dráma (vagy sokkal nagyobb) lessz mint az olaszoknál! :U

(#70784) emvy válasza concret_hp (#70780) üzenetére


emvy
nagyúr

A friss, ropogos uj penz nagyresze nem az also-kozeposztalyhoz ment, azert ez is teny.

while (!sleep) sheep++;

(#70785) bitpork válasza emvy (#70784) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Meg ugye ha van is nála mi a szart kezd 40 kiló papírral aminek az értéke közben a MÉH alá csökkent? bár jellemzően nincs. Ahogy vásárolnak most az emberek és beszélik h csak 1-2 hét és vége, nagyon fog fájni amikor a köv hónapban már nincs miből venni ételt.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#70786) NoLF válasza concret_hp (#70775) üzenetére


NoLF
addikt

ha többet tesztelnek, többet találnak, elég egyszerű :)

nálunk sem hiába vagyunk még ilyen alacsony számon, hiszen az égvilágon senkit nem tesztelnek :)) :))

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#70787) Spet


Spet
addikt

Létesítményvezetőként dolgozok (kb kihalt az irodaház amin vagyok).

Ha nagyon naaaagyon nagy baj van, akkor megyek testvéremnek segíteni fusizni (építőipar, kisvállakozás), éhen nem halnánk.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#70788) fokukac


fokukac
nagyúr

az élet nem habostorta...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#70789) bitpork válasza Spet (#70787) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Az építőipar is meg fog állani. Nem sokáig lehet már mesterségesen beleönteni a zsét egyrészről, másrészről meg a legrosszabbal számolva a jurtát maga is meg tudja építeni a hajléktalan munkanélküli.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#70790) #22743424 válasza fokukac (#70788) üzenetére


#22743424
törölt tag

Majd vesznek fel kesztyűt meg szajmaszkot,szemüveget. :) majd ott is beindul a *távmunka :)

(#70791) Spet válasza bitpork (#70789) üzenetére


Spet
addikt

Nem nagyvállalkozó, hanem egyéni. És ezekre az emberekre szükségük van az átlag polgároknak.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#70792) NoLF válasza Spet (#70791) üzenetére


NoLF
addikt

és az átlag polgár, ha nem keres pénzt, hogy fizeti ki az építőipari egyéni vállalkozót?

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#70793) #22743424


#22743424
törölt tag

Sokaknak fájni fog, sajnos . Turisztika, taxisok, autóipar és beszállítói, építőipar stb

(#70794) NoLF válasza #22743424 (#70793) üzenetére


NoLF
addikt

szerintem a "mindenki" jobban közelíti a valóságot jelen esetben :O

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#70795) #22743424 válasza NoLF (#70794) üzenetére


#22743424
törölt tag

Sztem, élelmiszeripar, mezőgazdaság, elektronikai gyárakban dolgozók nem lesz gond.
Csak ha elfogy az emberek pénze :(( Kereslet, kínálat, pénz.

[ Szerkesztve ]

(#70796) bitpork válasza #22743424 (#70795) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Pont ezért erőlködik most kína, h elhitesse minden ok. Leállt a gazdasága. Ha nincs fizetőképes kereslet olyan spirál jön h a 2008s válságok visszasírjuk.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#70797) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

350

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#70798) rushty válasza #22743424 (#70790) üzenetére


rushty
senior tag

Webcamezésből lett milliárdosunk.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó pü-ben

(#70799) rushty válasza parandroid (#70797) üzenetére


rushty
senior tag

Több mint egy liter benzint adnak érte.

Revolut meghívó pü-ben

(#70800) bitpork válasza rushty (#70799) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Még most, utána a jövedéki adó törvény kicked in és megint 400 körül lesz az ára.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.