Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya
    veterán

nyilván súlyozás kérdése, de nekem többnek tűnik. Az "inixpensive restaurant" az kb. a kajálda kategória, mint mikor nálunk beülsz a törökhöz vagy a kifőzdébe enni. Na, ez Pestre 2000 Ft-ot ír (kb reális is), Bécsre 10 eurót (3400 Ft-ot), Koppenhágára pedig 5600 Ft-ot. Ez tükrözi kb. az arányokat, Skandinávia tényleg drága, csak fokozatok vannak, hogy elb*szottul nagyon drága, mint Norvégia és Izland, vagy csak mérsékelten, mint Dánia és Svédország.
    De onnan indultunk, hogy Pest olcsóbb-e egy nyugatinak. Szerintem ezt elég nehéz cáfolni.

#70011) bitpork:
    hogy hasonlítanának azonos dolgokat? az egyik ott van, a másik meg itt. :D Én elhiszem, hogy a boltban a cucc kb. ugyanannyi, pláne, ha lidl, de ha beülsz egy étterembe a haverokkal berúgni, az már súlyos összeg. Na, ehelyett ha eljössz egy hétvégére pestre a haverokkal, az sokkal nagyobb élmény, ezért jönnek annyian. bemész a a bulinegyedbe a madách sétányon péntek éjjel, és olyan multikulti van, mintha a soho-ban lennél, vaze, magyar hangot csak elvétve hallasz. Nekik ez a paradicsom. És van nekik hely, ahol tényleg 400 a sör, és van ahol 1000, de még az is olcsó nekik.
    Uui. az megvan, hogy régen 33 Ft volt egy korona, most pedig 45+ ?

Nyilvan olcsobbak vagyunk, mint a Nyugat, viszont kozel sem nagysagrendi kulonbsegek vannak mar.

Pl. ha megnezed Berlint, a lakasarak, de a szolgaltatasok (pl. megreggeliztem egy kezmuves kavezoban) is csak masfel koruli szorzo van. De osszessegeben nincs ennyi, mint az auto, a benzin, a bolti kaja, az annyiba kerul, mint itthon.
    Amit persze eszreveszel, de kozel sem olyan durva.
    Amsterdam kicsit dragabb, ott az ingatlan (akar vasarlas, akar berles) nagyon durva, az utcan kajalas, sorozgetes viszont ott sincs ketszerese az itthoninak (korso jo sor mondjuk 7 euro, reggeli omlett kaveval 13).

Szoval igen, Skandinavia rohadt draga, de ha megnezed az EU zomet, akkor nincs mar olyan hatalmas difi.

Praga pedig kb. olcsobb

Új hozzászólás Aktív témák