Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
kedvenc, vagy "kedvenc"?
-
szőröscica
addikt
Kedvenc futarszolgalatom a DPD megint alkotott: 7 ikeas etelhordobol 3 torotten erkezett, 2 pedig ugy osszenyomodott, hogy vizezve, olajozva sem birjuk szetszedni.

-
bobsys
veterán
Microsoft (Hotmail) a Linkedintol jovo leveleket automatikusan a spam mappaba rakja

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
Valamikor a 2000-es évek elején volt az, hogy a készülékek teljesítménye a háztartásban is elérte a kis biztosítékok, fírelék teljesítményét, és mindenki köttethetett át meg cserélhetett mindent, hogy az új 1800 wattos porszívó, meg az asszony 2600 wattos hajszárítója ne verjen le mindig mindent. 2018- ban még mindig ott tartunk, hogy a háztartási készülékek elenyésző hányada inverteres vagy teljesítményszabályzós vagy soft-startos. Nem, egy picike gomb megnyomása rászabadít mindent a hálózatra maxon. Még egy nyamvadt hűtőszekrény is 480-500 wattos lökéssel indítja a kompresszort, ami amúgy 50 watton megy tartósan. Persze hogy a neminverteres klíma 5x ekkora kompresszora vagy a 2 kilowattos porszívó leöli a rendszert.
-
Lortech
addikt
Es egy kismegszakito van es arra kotve minden? Mert ha nem, akkor siman lehet hogy a tuzhely es a legkondi nem ugyanarra van kotve. Nalam 3 kismegszakito van a lakasban, 6/10/16-osak, a 6-os korre egy porszivot se tudok radugni, mert rogton levagja. De a legkondi a 6-oson boven elvan, de ez egy inverteres modernebb daikin.
Regi legkondival vsz. amugy sem erne meg futeni. -
Akula
őstag
-
-
ToBeY
nagyúr
Rájöttem hogy a klímámnak van használható funkciója is a Fűtés!
Mostanában éjszakára ez elég hasznos feature . 
-
-
BlacKSouL
addikt
Köszi az infókat, megnéztem, szétnézünk még aztán valami majd lesz.

-
BlacKSouL
addikt
-
-
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én a hotel ostruvek-ben szálltam meg legtöbbször, magán és céges célból is. Villamos a közelben. A vasút is közel van, nyáron ablaknyitás ezért necces, de ilyenkor ezzel már nincs gond. Én ajánlom...
Őrzött parkoló is van.
A klasszik útvonalat járd be, ha először mész.
Vencel tér, aztán a tér sarkán a kolbászozó, aztán óváros-tér, károly híd, majd fel a várba. Aztán hogy a várból merre jössz le, mindegy is, de ha van idő meg kedv, akkor petrin hegy és le a siklóval. -
BlacKSouL
addikt
Tud valaki Prágában tuti tippet szállásra, ami nem a belvárosi Hilton, de nem is valami külvárosi motel? Kettő között mégis inkább beljebb legyen, de ne a bulinegyed közepe (ha van olyan). Egy hétvége lenne, városnézés, kis kultúrprogram, este sörözés vacsorázás, beszélgetés nem éjszakába nyúlóan, aztán szendergés.
Illetve Prágaszűzként megtekinteni javasolt látnivalók amiket gyalog be lehet járni, nem túl punnyadós, de nem is túl erőltetett menetben. Direkt nem akarok egyelőre guglizni, úgyis fogok, de privát élmények érdekelnek inkább.
Ja, fiatal férfiak, de szigorúan hetero.
(Utazás autóval, parkolás is kell) -
-
NoLF
veterán
valakinek esetleg egy Toyota Proace dobozos kisteher 13k km-el?
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az Apple 460 fontért veszi at az x-et, ebayen is 500-600 körül van .
-
Nekem egy Xiaomi Redmi 4X-em van, amire kell bőven elég.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Alapveto, hogy mindenkinek mast er ugyanaz a funkcio.
Meger egy metalfenyezes +250e forintot egy uj auton? Ha havi ketmilliot keresel, siman lehet. Ha 17 evesen fagyiarulasbol sporolsz az elso jarmuvedre, valoszinuleg nem.
Lathatoan eleg sok embernek megeri a 250e-s iPhone meg Galaxy meg hasonlok, mert rengeteget eladnak belole. Vagy te jobban tudod, hogy kinek mi eri meg? Az, hogy hasznalja vagy birtokolja, nem mindegy? A lenyeg az, hogy jobban erezze magat tole. Ha meg lenezed azt, aki egy iPhone-tol, Nike emblematol, kezmuves sortol, nagyobb TV-tol, kockas hastol, etc. jobban erzi magat -- szived joga.
Jomagam egyebkent Huawei Mate 10 Pro-t hasznalok, legfobb ok erre: a duplakameras rendszer fekete-feher kamerajanak gyonyoru a rajzolata, es ez kb. az egyetlen telefon, amivel rendszeresen sokat fenykepezek. Osszessegeben meg annyi kell, hogy
- birja egy napig akksival
- jo kamera
- ne akadozzon az UI
- legyen gyors az ujjlenyomat-olvaso es legyen a hatlaponElfogadom, hogy masnak nem ezek a prioritasai.
-
Lortech
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Nekem egyedul a kamera az, ami nem megfelelo a xiaomikban, meg a (xiaomi) felso kategoria is csak most kezd hasznalhato munoseget nyujtani, igy a nyaralas alatt az egykilos dslr most otthon pihen (ha csak az 4x-unk es 5x-unk lenne akkor hoztam volna - i7 mar elfogadhato kompromisszum).
-
Gárszón..!
Egy smoothie-t mindenkinek..!
Csak sok rum legyen benne...!
Meg fluid...!
-
Vérboci
addikt
az emberek 99%-nak ugyanazt nyújtja...
a 3D kamera, arcfelismerő, meg a beépített svejcibicska a többséget nem érdekli. Akit érdekel, az se használja, csak birtokolni akarja.
De érdekelne, hogy melyik az a pont / tudás / funkció, ahol megéri valami a 2-3-500 ezres felárat egy 30-40 ezres xiaomival szemben. -
Tim82
félisten
Én arról beszélek, hogy jól betűzted a "fluidul" szót, aztán a kolléga elszúrta a betűsorrendet. Hogy amúgy utána mit szeretnél te, hogy szerinted mit lássak bele, az külön történet.
Én értettem, amit írtál, azt nem tudom, hogy elegáns-e a "fluid" idegen melléknévből így alkotni magyar módhatározót - de nem is erre írtam. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Hát nem tudom...Én anno használtam ilyen occcó kínai telefont,de annyi bosszúsággal járt (egyébként specifikációban nem volt szar),hogy úgy gondoltam megér pár ezressel többet adni egy normális telóért.
És amikor megvettem s6,kisimult az arcom mert minden fluidul működött rajta/vele.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
gazdagok sportja ez a telefonosdi... egy 30ezres kínai teló ugyanazt tudja mint a félmillás... mikrolag... lol... ennyire sürgős?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Amikor kijön az új gen, az olyan 1000 eur, amit levált az leesik 800 körülre, a korábbak meg tovább olyan 200 Eurónként, amíg ki nem futnak. Ez ilyen, lehet várni még vele, de akkor meg sűrűbben kell cserélgetni, mert hamarabb avul el. Az 5s nekem kicsivel több, mint 3 évet kihúzott így, ahogy nézem 6s-sel is elleszek addig. Elnézve a droidos készülékárakat, ott sem nagyon lehet azonos generációs márkás készüléket megúszni; lelkifurdalás nélkül ezer fölé lövik be már ők is az új megjelenéseket.
De hiába jön ez mindig elő, és írom le, hogy van egy csomó dolog, ami bosszant, vagy amit fel nem fogatok, hogy miért így van az almán, de ezzel együtt ezt használom szívesebben a két rendszer közül, tehát akár még plusz pénzt is megérne.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Biztos jó deal 500 ojrót adni egy két generációval lemaradt telefonért... Aztán örülni, hogy csak 2 év alatt kell kifizeni

Nekem a legutolsó Nexusom és a mostani Pixelem összesen került kb. 600 euróba, együtt : )A többire csak azt tudom válaszolni, amit Mérföldkő kollegának: Amíg nem használtad belakva, fogalmad sincs, hogy milyen, tehát inkább ne indokolgasd, hogy miért szar, kérlek.
Ui. A változó programkörnyezethez ahhoz annyit hozzátennék még, hogy kb. ugyanazokat a programokat használom úgy 6 éve... de biztos változik.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az a konkrét példány kuka. Nem tudom, mit műveltek vele, takánbegy gyári állapotra visszaállítás segítene rajta, de valószínűbb, hogy hardverhiba. Nálam a 6s még mindig totál smooth, hozzászólást írni mondjuk nem egy élmény, de ezzel együtt ezen élem az életem, és nemigen tudok rá panaszkodni. Van, hogy egy hétig be sincs kapcsolva a noti, tényleg minden ezen megy. Pedig nem mai darab. Valami 500 eur-ért vettem szerződéshosszabbításkor, 24 hónapra lebontva kamatmentesen, szóval valami havi 20 eur-ért van egy telefonom. Volt némi választék akkoriban is (akkor talán épp az i8 volt a csúcs, szóval ez már akkor két generációval öregebb volt), de a normálisabb droidos készülékek simán drágábbak voltak ennél. Ami elfogadható áron ment, már ott is kifutó generáció volt - vagy valami olcsó, butított tömegmodell. Meg szoktam nézegetni néha én is a droidokat, de így 6+ év almázás után egyre kevésbé érzem úgy, hogy visszatérnék. És nem azért, mert az alma egyre jobb lenne, inkább azért mert a kötelezőn felül (egyre gyorsabb procik, több memória, nagyobb tárterület, jobb kamera) a droid sem tud semmit felmutatni, ugyanazokat tudom ellene felhozni, ami miatt anno váltottam almára: a nyitott, linux-szerű oprendszer, amit hekkelned kell, hogy normálisan működjön, a hektikusan változó, és kicsit sem kézre álló szoftverkörnyezetet, és ui-t, valamint a frissítések esetlegességét. És akkor az aktuális csúcsmodellek almát megszégyenítő árazásáról még nem is beszéltünk. Szóval egyik kutya, másik eb, illetve ami az egyiknek feature, az a másiknak bug, és vice versa, úgyhogy mindenki használja azt, amelyiket jobban bírja, és örüljünk, mint majom a bizonyosnak, hogy legalább ezen a szinten még van valamennyi választásunk (vagy legalábbis annak az illúziója).
p
-
-
Lortech
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
En a ceges iphone 7-et csak hotspotnak meg neha kameranak hasznalom, egyebkent gyulolom hasznalni barmire. Ez nem mikrolaggol hanem rendesen lassu mint az also-kozep kategorias kinai eldobhatos telefonom. Pedig nincs rajta semmi. Billentyuzete, szerkesztes gagyi, ahogy kurzorral lepkedni probalok, kiidegel, kezelofelulete gagyi, scrollozas gagyi, allandoan elakad, mert masik iranyba akar scrollozni. Safari otvaros hulladek a zoomolasaval. Az egesz a sajat bloatware zart, kotott okosziszemajaval. Testreszabhatosaga nulla, mert az bonyolukt. Arra nem kepes, hogy egy wifi jelszot megosszon. Mondtam mar, hogy nem szeretem a iphone-t? Akkor kotottem vele szoros baratsagot, mikor fejlesztenem kellett ra es napi 20-szor kellett force restartolni, mert szetfagyott.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja amugy itt tok jo 27 fok van este hatkor a Jon-tenger partjan.

-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
De hol irtam en azt, hogy a 6s a legjobb telefon? Hol esett szo az akkuidejerol, a kijelzorol, kamerarol, barmi egyebrol?
bementem az MM-be, megnyomkodtam egy 230 rugos telefont (meg egy ujrainditasnyi eselyt is adtam neki), es feltunt, hogy ez meg mindig laggol. A 6s-em meg meg mindig nem. Ennyi, nem tobb. 
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ahogy írtad, low budget telefon elég egy androidhoz, az IOS meg mindig drága volt, bárhogy nézzük egy lapon kár említeni őket. Mint op az IOS egy finomabb cucc, viszont hardverileg azért nem esnék hanyat az almástól.
#64128 joamilestoné: Ez már csak az én eszmefuttatásom. Leginkább arra akartam kilyukadni hogy egy márka iránt nem szabad elfogultan vélekedni.
-
BlacKSouL
addikt
Nyaralás alkalmával volt szerencsém látni több alkalommal ahogy egy 8 vagy 8s mittudoménmi úgy lefagyott 3-5 percekre mint a huzat. Időnként helyrejött, aztán néha megint beállt mint fejsze a tőkébe.
Én amúgy sem voltam almakedvelő, de így hogy láttam porba hullni az ájfonok örök nimbuszát, a szaggatás és fagyásmentességet, kezdtem megérteni az egykori Vertuk létjogosultságát. -
válasz
szőröscica
üzenetére
fessük át máshogy.
Láttál egy telefont kiállítva, megnyomkodtad, majd kijelented, hogy en bloc minden androidos telfon szar és laggol.Az analógiáddal élve ez sokkal nagyobb általánosítás. Egyszer láttál egy Z4 kupét egy bemutatóteremben, de mivel nem tetszett a színe, ezért biztos szar vele szerpentinezni.
Bezzeg az Astra kombival, az már kiállta a próbát..! ÉS a színe is szép.
Szerintem amíg nem használtál valamit huzamosabb ideig, addig igazából nem kéne véleményt nyilvánítani.
Én speciel 3 éve egyszerre használom az iOS-t és a stock androidot is, így van jogalapom mindkettőt szidni. Amúgy egyre jobban hasonlít egymásra a kettő...@Monty: Amúgy pedig ha már a low budget dolgokról is beszélünk: egy moto G szintű telefon ár-érték arányban még mindig nagyon ott van, használható, optimalizált, és ilyen 60 e ft-os kategóriáról beszélünk. Az ájfón meg 300 e, amikor kidobják a piacra. Aki magának olyat vesz, majd 3 éves korában azt bizonygatja, hogy még mindig az a legjobb, az igen erős önámításban vesz részt.

De szerintem mindenki higgyen azt, amit szeretne, ha ez tesz benneteket boldoggá, akkor hajrá..! : ) -
szőröscica
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
+1
Nem is tudom, hogy jon a wifi erzekenysege ahhoz, hogy laggolgat a felulet egyszeru scrollozasok soran. Mintha leirtam volna, hogy de rohadt jot szerpentineztem egy Z4 coupeval, erre valaszkent kapnam, hogy az Astra kombival haza lehet hozni egy mosogepet a boltbol.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
A kolléga egy szempontot emelt ki, és abban igazat kell adnom.
Sok szempontból jók az Androidos telefonok, ár/érték arányban tényleg nagy előnyük tud lenni, a probléma igazából ott van, hogy az Apple és a Microsoft megtette anno azt, hogy az oprendszerük csak komoly követelményeknek megfelelő rendszereken futott, ezért nem kellett az okos kenyérpirítótól a dinnyéig (az ugye elég sok maggal rendelkezik
) mindenre optimalizálni. A Droid tehát mindenen fut, ellenben egy adott hardware-en egy iOS vagy akár egy WP10, ha fut, akkor sokkal simábban fut. Persze így sosem volt low-budget Iphone meg WP, de ez ilyen.
Tény, ezt iOS esetén meg is fizeted, a WP meg sajnos kihalt. -
válasz
szőröscica
üzenetére
Ez elég erős kijelentés volt. Egyik barátom is hasonló hangzatos megnyilatkozásokat lőtt el az almás telefonjáról, mert ő állítólag nem vált márkát, csak a "beleharapottalmás". De miután külföldön alig talált wifi-t, és emiatt négy emeletet kellett másznia hogy videotelefonáljon a családdal, már másképp gondolta. Tehát van olyan ahol az egyik, hol a másik márka modellje a jobb, egyiket sem istenítem.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
1, ne egy kiállított media markt-os darab után ítélj már meg valamit. Ki tudja, ki nyomkodta, mikor volt utoljára újraindítva, frissítve, hány bloatware fut a háttérben, hány fokos, milyen energiagazdálkodáson fut. Az én pixelem nem laggol. Igaz, nem is került ennyibe : )
2, a 6s addig lesz jó, amíg az apple úgy nem gondolja, és ki nem ad egy olyan frissítést, amitől egy lassú szarrá válik az egész, mint a 4s, 5, és 5s...
Nem tartom valószínűnek, hogy ez 3 év lesz ; ] -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én is azon gondolkodom most, hogy ha cserélem a Lumia 930-at, az Iphone lesz. 8 vagy X, mert kell a wireless töltés. (ha már vannak töltőim...)
-
szőröscica
addikt
3 eve hasznalok egy iPhone 6S-t. Elotte 4 evet Windows Phone-oztam (HTC HD7 es 8X). Tegnap be kellett ugranom Media Marktba. Kivancsisagbol megnyomkodtam ezt az uj P20-as sokkameras csucs Huawei telefont. Gyonyoru szep a lilas szinben, szerintem a legszebb telefon, ami ma kaphato. De szamomra egeszen hihetetlen, hogy ennyi ev utan, PC-ket megszegyenito szamitasi kapacitasu processzorokkal felszerelve sem tudtak urra lenni meg ebben a boven 200+-os arkategoriaban sem a mikrolagokon az Androidon.
A HD7-es oskovulet HTC-m smoothabb erzes volt, mint ezek. Az iPad4-rol, amit 5 eve nyuzok es azert az uj weboldalak alatt mar izzad rendesen, nem is beszelve.
Azt hiszem, akkucsere utan marad ujabb 3 evre a 6S.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
De rendes havas legyen már ne csak száraz hideg

-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ettől szomorúbb látvány kevés van,remélhetőleg ez visszafelé lejátszódik majd valamikor Októberben.

-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Letöltöttem, próbálok kapcsolódni és nem megy. Sokadszorra sem. Aztán rájöttem, hogy Lede firmware-rel valószínűleg nem is fog...

Azért köszi. -
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
avass be plíz
-
Most jövök rá hogy a Tp-Link 1043-asomhoz van telefonos app, micsoda modern cucc ez.

-
BlacKSouL
addikt
Ajtót ablakot remélem nyitvatartja mindenki, hűljön végre 30 fok alá az a lakás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szőröscica
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Mi ilyet használunk, ez klasszikus párna formájú: [link]
Igazából semmi különöset nem tudok elmondani róla, kényelmes.
Időjárásra meg annyit, hogy most voltunk bő 1 hetet Írországban, végig 15-16 fok volt, az időjárás kicsit hektikusabb mint itthon (értsd a szikrázó napsütésből 5 perc alatt jókora zuhéba válthat át, majd 10 perc múlva ismét kisüt a nap) és nem fáztunk, élveztük. Jól fel kell öltözni. Azt hiszem, ez az első alkalom, hogy várom az őszt. Egyedül a rövidülő nappalokat nem szeretem.
-
Tök sirály, itt rohadunk egész héten az irodában, míg kint tök jó idő van, állítólag 30 fok (mondjuk nekem ez most elviselhetően tűnik, valószínűleg azért, mert nem izzik a beton, mert éjjelre azért lehűl.)
Aztán hétvégére milyen idő lesz már megint? hidegfront, 15 fok max.
Jövő héttől meg reggel 6 fok, délután 15. Ez elég éles váltás azért, de király lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én értettem, amit írtál, azt nem tudom, hogy elegáns-e a "fluid" idegen melléknévből így alkotni magyar módhatározót - de nem is erre írtam.