Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#54151) bitpork válasza bandus (#54150) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Én anno néztem, de nem találtam. Viszont ha belefutsz egybe, megköszönném az infót, mert a TB-t fizetve is kell zsebbe adni államiban, akkor nincs miért oda fizetni. :R

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#54152) ToBeY válasza Tim82 (#54143) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Én anno reggel fél 8-tól délután fél 5ig vártam,hogy diagnosztizálják a vesekövem, és megkapjam a megfelelő kezelést a Honvédkórházban - persze nem kis fájdalmak közepette. Ez már csak ilyen...

[ Szerkesztve ]

(#54153) lenox válasza EQMontoya (#54084) üzenetére


lenox
veterán

Rajtam kivul a masik ket srac nng-s. Nem tudom, most hogy van, de korabban mintha o (egyikuk) talalta volna ki a feladatokat.

(#54154) BlacKSouL válasza EQMontoya (#54138) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a 11:53-as vonatról leszálltunk valamikor Kelenföldön, a cangával valahogy el kellett jutni a Keletibe (Déliből kellett volna leszállni?) és ugye 240 km után egy erős közepes tekeréssel, piros lámpák ezrein áthaladva jutottunk el 14:30-ra az állomás bejáratához, ahol 14:35-kor ment el az előző személyvonat Hatvan-átszállás-Starján felé. Az 2 óra mínusz lett volna, de sajnos a jegyvásárlás és a peronhoz rohanás önmaga 10 perc.
Hát ezért.

Teplic: Mi előre szállást foglaltunk úgy március környékén, Fonyód, Keszthely, Örvényes pontokon, és pénteken levonatozunk Akarattyára, ott leszálltunk 9:45-kor, majd elindultunk dél felé, és néhány megállóval 18:00-ra eljutottunk Fonyódra, ott vacsora, szállásfoglalás, majd esti meccsezés-italozás. De megálltunk ivókutaknál (32fok volt), Aligai dombtetői kilátóknál, egyszer Siófok környékén sörözni, egyszer Földváron fürödni, aztán Szárszón lángosozni-sörözni, árnyékban aludni 30 percet, és utána már talán csak Lellén egy vízbemártásra, meg végül Fonyód.
A további napok is hasonlóan teltek, kényelmes 18-24 közötti tempóval, kerékpárúton, mindig megállva mikor igényeltük.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54155) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#54154) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ja igen, kb ennyi volt a sör, mert Fonyódon rájöttem a Badacsonyt szemlélve, hogy hát kéremszépen, fröccsvidéken járok ám, nem sörvidéken, ezért nyomban átváltottam a fröccsre, mindenféle kombinációban, de mindig száraz fehérből. Biztos jó a rosés is, de nekem a fröccs az szárazfehér. Mindenhol megkérdezték miből kérem, de maguktól mindenhol a szárazfehér volt alap. Úgyhogy a túra során meg is ittam vagy 6-7 litert. Jellemzően nagyfröccsként azért. Nem is tudom hol volt a legjobb, talán a fonyódi az első. És mivel most hazaérvén még bennem a lendület, most le is mentem a boltba, vettem balatoni szárazfehéret a cba-ban, hálistennek az van, mert sör továbbra sincs, és most előttem a nagyon nagyfröccs :) A héten még ez megy majd, aztán szombaton már kroáciában majd visszatérek a sörre a sörvidéken. :)

Tekeréskor a 33 fokban azért megy ki az emberből a nedv, és nem ideális alkohollal pótolni, de a max. 1 üveg sörök, a sok víz, meg a néhány fröccsök után sem éreztem, hogy ártott volna, túlzásba nem estünk, mindig mindent kiizzadtunk, bódultak nem voltunk, úgy nem ültünk volna nyeregbe. A futópóló tekerni ugyanolyan jó volt, a legnagyobb hőségben is egyensúlyban tartotta az izzadságot, menet közben nem is éreztem a meleget, de megálláskor már annál inkább.
A canga egész jól szolgált, a trekking lét a hibrid gumival egész jó utazótempót adott ki, a 27 sebességgel játszva tartottam a haver 26-os montivázas montigumis tempóját, tehát én nagy tempóknál vízszintes úton 24-26 km/h-nál pihentem, mondjuk hegyen fel a 100 kilómmal +20 a bringa táskával... az már visszaváltós volt erősen. Viszont a gumiba 3,5-4,5 kell, na én 3,9-re fújtam, hát az a déli oldalon hagyján, de az északi kerékpárutakon olyan keresztbordák vannak, meg felnyomó gyökerek, meg járdaszegélyek, hogy néha úgy pattogtam, hogy többet volt levegőben mint talajon. Én nem nagyon tudom, hogy az outisok a virsli gumikkal hogy nem törik ripityára a teló meg egyebek nélküli bringán a felnit meg a küllőt ilyen szar felületű betonon/aszfalton.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54156) bandus válasza BlacKSouL (#54155) üzenetére


bandus
veterán

a karbon villa azert sokat segit. meg lehet jatszani a nyomassal is. a kezdeti 8 barrol en pl mar csak 7-7,5 barra fujom a gumikat.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#54157) bobsys


bobsys
addikt

Kilukadt a heater core a Crown Vicben. Jo helyen van, az utasterbol lehet kicserelni, csak le kell hozza bontatni a teljes muszerfalat :DDD , szerelo $900 mondott ra :O Ez volt reggel, azota egyre jobban ugy gondolom, hogy kicserelem en magam inkabb. Tobb ido lesz, de egyszeruen faj ha ragondolok a 800 dollaros munkadijra (max $100 maga az alkatresz)

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54158) fokukac válasza bobsys (#54157) üzenetére


fokukac
nagyúr

a sok pénz nem változtatott meg, fillérbaszó maradtál, jól van :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54159) gaborbol válasza bobsys (#54157) üzenetére


gaborbol
őstag

Na az szopas :(
En csinaltam egyszer jopar eve egy kocsin, el fog jonni az a pillanat amikor ugy erzed, hogy ez a melo tenyleg meger $800-at.
Nalunk ilyen moka $1200-1500 kozott szokott menni, regebbi kocsit ilyen miatt a bontoba szoktak tolni vagy alkatresznek eladni. Ha olvasol par kommentet Ford topikokba akkor paran irjak ,hogy az uj gyari Ford alkatresz a cseret kovetoen van hogy 5-8 honap utan ismet elszarja magat.

Kiindulva a multokri Lincol-bol ( ami szinten Ford) amit szinten annyirra szet kellett volna szedni mint most neked azert ez egy eleg meredek tortenet. En 4-5 ora mulva bedobtam a torolkozot es akkor meg csak a szetszdes felenel jartam :DDD

Nem tudom mennyire kell neked futes Floridaba, lehet atkotnem csak a ket csovet direktbe azt cso ha nem kell futes.

Fokukac +1

Nem arra, hogy csak o a fillerbaszo hanem en is melle. :DDD
Szerintem en is nekiallnek. Ha a multokri Lincoln az enyem lett volna, vagy nagymama megtartotta volna akkor en is megcsinalom neki ingyen. Szerintem siman egy,de inkabb 2 napos melo elsore.

[ Szerkesztve ]

(#54160) bitpork válasza bobsys (#54157) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ez sok autóban ilyen. Mi egy sokkal kisebbnél adtuk fel, egy opel vectrában.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#54161) bobsys válasza gaborbol (#54159) üzenetére


bobsys
addikt

Futes egyaltalan nem kell. Tegnap az I-95 elkezdett fustot nyomni az utasterbe a legkondi, azt irtak, hogyha van coolant az anyos oldali labnal akkor heater core kilukadt. Azt nemtudom, hogy ki lehet-e szedni es csak direktbe kotni.
Van linked ahol irjak, hogy beszarik az uj? Amazon pont neztem a Motorcraft fajtat.

(#54158) fokukac: :DDD

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54162) gaborbol válasza bobsys (#54161) üzenetére


gaborbol
őstag

Nem kell kiszedni, ha direktbe kotod.

Kinyitod a motorhaztetot, es a tuzfalon megkeresed a ket egyforma gumicsovet ami ket fem vagy muanyag csonkra megy ra majd megy be az utasterbe.
[link]
Azokrol lerangatod a gumicsoveket es egy darab merev muanyag hoallo csovel( esetleg femmel) osszekotod 2 UJ bilinccsel megfejelve aztan ennyi.
Kozben rakerestem, konkretan ez fog kelleni([link])

Johet a legtelenites es meg is vagy.

[ Szerkesztve ]

(#54163) Tothgera30 válasza bitpork (#54142) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Sajnos az SBO-os helyzetet átlátom, nem mint munkavállaló, de gyakorlatot töltöttem ott eleget. Manapság annyit változott hogy több protokoll, Triage miatt gyorsabb felvétel, még több Display work, nincs trécselés, mert dolgozó sincs, sőt beteghordó se, aki elhelyezné a pacenst. Ápolók nagy része is arra az osztályra van átirányítva a hónap felében, ahol vészesen kevés a dolgozó, és túlóráznak. A fizetés mint egy boti eladóé, (de pl.: egy takarító 50-60K-t keres napi 6 órában), eszközök/tárgyi feltételek még ugyan úgy nincsenek. De ami változott 20 év óta hogy azóta az e.ü. dolgozó is sz@rba van nézve, minden szempontból, ez számomra a legelkeserítőbb.

#54156 bandus: Hát még egy patent geometriával rendelkező Carbon váz, stucni, kormány, nyeregcső kombináció. Bár most erősen low pressure-val tolom, tehát 6-7bar közötti értékkel, mivel 25-ös gumiba kényelmes, nem ráz, felütni soha nem fogja, és a lustaság miatt úgy sem nézném olyan gyakran hogy tartsa a beállított nyomást. Versenyre, vagy kátyús szakaszra 7bar-ra tolom, de míg 23-ast használtam, én is beletoltam 7,5-8bar-ba is, de átlag user számára, hogy tök felesleges.

Érdekes okfejtések így a gap-juction és zonula-occuludens áttanulmányozása közben. De még vár rám pár oldal mielőtt nyugovóra térhetek. Kell nekem mindent az utolsó pillanatra hagynom.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#54164) bobsys válasza gaborbol (#54162) üzenetére


bobsys
addikt

Jaja direktbe kotes kozben rajottem. Szerintem holnap megcsinalom es gondolkozom a cseren, mert nem egyszeru melonak nez ki.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54165) tildy válasza emvy (#54105) üzenetére


tildy
nagyúr

en most a robotfunyiroval szemezgetek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#54166) gaborbol válasza bobsys (#54104) üzenetére


gaborbol
őstag

En ket irobot-tot vettem ajandekba kB 5 Eve, a mai blog mennek, igaz egy aksi csere rajuk ferne.
Azert erre meg raneznek. [link]

(#54167) bobsys válasza gaborbol (#54166) üzenetére


bobsys
addikt

Nagyresz padlo amit porszivozni kell, BestBuybol hozunk egyet es ha nem jon be akkor visszaviszem es elhozzuk a masik markat.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54168) fokukac válasza bobsys (#54167) üzenetére


fokukac
nagyúr

nagyrészt padló? és a plafont nem is porszívózod? :P

ui. amúgy annyira first world problemjeitek vannak, hogy az már néha rémisztő :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54169) bobsys válasza fokukac (#54168) üzenetére


bobsys
addikt

Most jottem haza a ket hetes magyarorszagi "nyaralasrol" es orulok, hogy ilyen problemaim vannak.

A rendorseggel valo beszelgetes is meghozta gyumolcset. Mar parszor voltak kint sebesseget merni, meg is allitottak jopar embert illetve a zebrakhoz kiraknak uj tablakat

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54170) concret_hp


concret_hp
addikt

no elmondom meddig tart a felvételi process ott, ahol tényleg kell az ember: az 1. emailtől kezdve 10 nap alatt úgy lett aláírt szerződésem, hogy én húztam az utolsó kört 2-3 nappal.
és azóta meg is jött az első hr-es akinek hetekig tartott először válaszolni bármit... ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#54171) fokukac válasza concret_hp (#54170) üzenetére


fokukac
nagyúr

Odaszóltunk, hogy itt van ez a Konkrét csávó a péháról, jó arc, csak hát türelmetlen, és mindig rinyál (az álláskeresés Blekije :P), és hát vegyék már fel de izibe', és akkor mindenkinek jobb lesz :)
S lőn. :B

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54172) concret_hp válasza fokukac (#54171) üzenetére


concret_hp
addikt

akko' szóljatok még 1-2 helyre, mert van ahol 2-3 hétig tart, mire egyáltalán replyznek valamit, aztán meg folyamatosan sírnak, hogy nincs ember :C

vagy fullba vagy sehogy :D

(#54173) bobsys


bobsys
addikt

Melyik magyar boltbol erdemes rendelni tech cuccot a szuloknek, ugy, hogy ugyebar par ezer kilometerre vagyok?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54174) emvy válasza bobsys (#54173) üzenetére


emvy
nagyúr

Extreme Digital, Aqua, Media Markt, ilyesmi.

while (!sleep) sheep++;

(#54175) bitpork válasza emvy (#54174) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Inkább utóbbi. Az első pl ha jók az infóim vmi dél-amerikai céghátterű izé és a garanciája sok esetben nem gyártói. Ahogy az e-magnak se.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#54176) BlacKSouL válasza concret_hp (#54170) üzenetére


BlacKSouL
addikt

10 nap? Azmiaz, maraton? :)

Hétfőn délután küldtem az önéletrajzot, még aznap hívtak, hogy másnap kedden reggel 9-re bemennék-e interjúzni, bementem, mondták hogy szerdán jön az ügyvezető, vele is kéne egyet interjúzni, szerdán leinterjúztam, csütörtökön már 10-re vitt az egyik új kollégám az üzemorvoshoz.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54177) bandus válasza BlacKSouL (#54176) üzenetére


bandus
veterán

oké, de azt tedd hozzá, hogy előtte kb. 3 és fél évet lamentáltál azon, hogy munkahelyet kéne váltani ;]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#54178) fokukac válasza bandus (#54177) üzenetére


fokukac
nagyúr

legalább 6-8 év volt az... :))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54179) Pttypang válasza bandus (#54177) üzenetére


Pttypang
veterán

Azert eleg sokkolo lehetett, mig az autoban ulve azon gondolkodott, hogy ezt mennyivel korabban megtehette volna.

Everybody lies.

(#54180) lorcsi


lorcsi
veterán

ha már munka és állás keresési téma
mióta a profession-ra regiztem extrém mód megnőtt a telemarketinges hívások száma :F

ezek tényleg iylen dilettánsak ?
hol érdemes inkább nézelődni..?

(#54181) EQMontoya válasza lorcsi (#54180) üzenetére


EQMontoya
veterán

Milyen állást keresel?

Same rules apply!

(#54182) lorcsi válasza EQMontoya (#54181) üzenetére


lorcsi
veterán

műszaki területen, ép. ipari..akár üzemeltetési..területeken

(#54183) BlacKSouL válasza bandus (#54177) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Nem, én csak elmondtam, hogy szar, aztán ti nyomtatok, hogy váltsak már ;]

fo@: nem is dolgozom olyan régen :) na jó, a japóknál 6 évet húztam le, 4 elég lett volna.

Amúgy professionra feldobtam magam mikor váltottam, azóta oda se szagoltam, de mai napig (2 éve) szinte hetente felhív valaki, hogy látták az önéletrajzomat, aktuális még a dolog? Egyelőre nem, de aztán ugye ki tudja. A munkahely jó, de önfenntartásra, gyarapodásra, hosszabb pénzügyi tervezésre, családfejlesztésre nem elég az egyébként a régióhoz képest meg elviselhető bérezés.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54184) Tim82 válasza BlacKSouL (#54183) üzenetére


Tim82
nagyúr

"én csak elmondtam, hogy szar" - micsoda eufemizmus a constant whining-ra. ;]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#54185) Pttypang válasza Tim82 (#54184) üzenetére


Pttypang
veterán

Napi frissitessel pingelte a topicot :D

Everybody lies.

(#54186) bandus válasza lorcsi (#54182) üzenetére


bandus
veterán

én a telefonkönyvemben keresnék állást, ha kellene :)

egyébként hasonló pozi lehet, hogy lesz nálunk itt a világ végén.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#54187) lorcsi válasza bandus (#54186) üzenetére


lorcsi
veterán

6 éve már csináltam egy költözést..maradnék még itt egy darabig :K

no offense:
örülök neki hogy az élet napos oldalán élsz, de attól rám még nem úgy fog sütni a nap

(#54188) Spet válasza lorcsi (#54182) üzenetére


Spet
addikt

Ha jól emlékszem az újság hirdetésre, akkor a CSAPI-hoz (csarnok és piacigazgatósághoz, nem a községhez), üzemeltetéssel kapcsolatos embert keresnek.

Pár hónapja hozzánk is kerestek embert, de ez a poszt jelenleg betöltődött.

Esetleg majd a CIB-nél kellene érdeklődni, nincsenek megelégedve a jelenlegi üzemeltetésvezetővel (kb országos lefedettség).

Esetleg még föccer-t kérdezhetnéd meg ő építőiparban dolgozik.

Szerk.: Igen néha fel kell csapni az újságokat is, ne csak a netet túrd.

[ Szerkesztve ]

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#54189) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

időjárás vonatkozásában a 'muggy' mit jelent?
Ja megvan, nyirkos, párás..

Mondjuk a 31 fok 54%-os páratartalommal már muggy.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54190) bobsys válasza BlacKSouL (#54189) üzenetére


bobsys
addikt

31 fok 54%-os páratartalommal már muggy

32 fok 70% paratartalom, ejszakara lehul ugy 27-28 celsius fokra, de a partartalom felkuszik 80-85% kozelebe :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54191) fokukac válasza bobsys (#54190) üzenetére


fokukac
nagyúr

Szar lehet.
És még a fűtés sem megy a Crown Vic-en... :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54192) bobsys válasza fokukac (#54191) üzenetére


bobsys
addikt

Nem is indultam el ma reggel 8 elott elvinni az oltonyomet a tisztitoba, nehogy megfazzak veletlenul :))

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54193) fokukac válasza bobsys (#54192) üzenetére


fokukac
nagyúr

én ma 10-kor jöttem el otthonról. De este 10-ig itt fogok ülni ma is, ahogy látom.

Ja nem, ma meccs lesz...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54194) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

van egy ilyen Eichbaum extra stout. Aszittem nagyon szar lesz, de egy kellemes meglepetés lett, sűrűen karakteres fekete sör, tömény, szinte harapni lehet. Kellően erős is.
Ennyi pénzért teljesen vállalható. De én csak sparban talaltam eddig.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#54195) bandus


bandus
veterán

komolyan ez a kedvenc hírportálom: [link]

"az általunk megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint ezen az elegáns budai luxuskörnyéken az ingatlanok ára a több millió forintot is elérheti, sőt akár meg is haladhatja." !!4!!44 :DD

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#54196) fokukac válasza bandus (#54195) üzenetére


fokukac
nagyúr

és ez:
de az általunk megkérdezett szakértők szerint a nőnemű személyek közelsége gyakran a szexuális perverzió előszobája - a toxikológia terminológiájából kölcsönzött kifejezéssel élve úgynevezett "kapudrog"

:C :))

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54197) EQMontoya válasza bandus (#54195) üzenetére


EQMontoya
veterán

Valakinek elgurult a gyógyszere, de határozottan jó lett. :))

Same rules apply!

(#54198) bobsys


bobsys
addikt

Lementunk furdeni a nem kicsi medencebe. 35.5 celsius fokos a viz

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#54199) fokukac válasza bobsys (#54198) üzenetére


fokukac
nagyúr

Erről most az az orosz wellness-es kép jut eszembe, amikor ülnek egy nagy üstben, és ég alattuk a láng... :D
:P

na midnegy, forraljatok rajta még egy picit, akkor halnak meg a bacik :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#54200) parandroid válasza fokukac (#54199) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

"na midnegy, forraljatok rajta még egy picit, akkor halnak meg a bacik"

Ez már csak azért is praktikus lenne, mert a 30-40 fok közötti hőmérséklet az valóságos paradicsom nekik, szaporodnak ezerrel ilyenkor (meg az algák is, szóval még szép zöld is lesz majd). Szóval másnapi fülfájásnál különösebben ne lepődjetek meg. Másik megoldás persze, hogy flaskaszám öntitek bele a hypot. Koncentráció megállapításához érdemes szakember segítségét kérni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.