Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
nem látom okát vonulásnak, ha kakaó lehet, dselect miért ne?!
mellesleg nem szakmai beszélgetés ez, hanem könnyed csevegés...
azt, hogy daloljak, azt inkább ne kívánd, mert káros az egészségre...
juteszembe, megyek főzök kakaót, igazi holland vörös kakaóporból.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Ha már ennyire kakaó örület van, én is csinálok magamnak egy bögrével
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kymco
veterán
De most végre kész vagyok... Már csak alá kell iratnom a szállítói szerződéseket (3 db), el kell postázni a megrendelést és fel kell adni ugyanazt a megrendelést a közbeszerzési portálon keresztül... ja és előtte engedélyeztetnem kell a gazdasági vezetővel a vásárlást.... nem bonyolult, de miért rángatózik a szemem?

-
escie
őstag
szerintem nincs ilyen szervezet, de elég lenne belátniuk a cégeknek, hogy ha nem csinálják meg linux-ra a programjukat, akkor nem is lesz rá kereslet. ami nincs, azt ugye nem is veszik meg...

lásd megint, ut. rengetegen játsszál linux-szal is...
--
ja, igen, dselect valóban elég izé. kissé ömlesztett. de végül is nem kell átlátni, elég ha ''apt-get install amely.program.kell''
jó, ha tudjuk, hogy a deb egy eléggé univerzáis disztró, ráadásul igen sok platformra...
amúgy nem vagyok egy deb rajongó, nincs igazán rálátásom.
--
igen, nyomon követtel anno a kálváriádat...
-
rii
nagyúr
''........amúgy meg nem olyan vészes szerintem feltenni egy deb-et, főleg, ha az ember be van regelve a prohardverre............
[1.]a múltkor Vlad mondta, hogy eléggé nehét átláni a DSelect által kivágott 2-3000 package list-et .... azért kell hozzá egy kis gyakorlat, és komplett 3-6 óra ....
[2.]2003-ban is a PH! közreműködésével tettem fel a Debian Slink-et.
Steveetm, Zrubi, Polesz, Cathfaern, Sipi, és még sokan mások segítettek atküzdenem magam a telepítésen, Modulokon, X, Net, SND adta nehézségeken....
Nincs olyan szervezet, ahol a program gyártókra akarnak hatni, hogy adoptálják termékeiket Linux alá is? Ez nagyon nagyot lendítene a Linux felhasználhatóságán .... -
escie
őstag
asszem a xerox az eladta valamelyiknek, talán az Apple-nak...
akkoriban ez a cég nem foglalkozott ezekkel, csak hobbiból kifejlesztették az ablakozó rendszer, de igazán nem láttak benne a jövőt...
--
az, hogy tartod magad sziklaszilárdan, igazán tisztelendő hozzáállás, rokonlelkek vagyunk.
annak idején, egy huszárvágással kidobtam az xp-t, pedig még nem voltam teljesen leszakadva róla. persze más kérdés, ha munka miatt kell az a win, valami app miatt.
van egy olyan elméletem, hogy ha elég ideig, elég ember a széllel szemben pisál, egy idő után a szél arra fog fújni. de nem is az ms leváltása a célja a linuxnak, szerintem. igazából egy újabb alternatíva, hogy dönthess, neked mi kell. lényeg, hogy a monokultúrát elkerüljük, mert az sok jóra nem vezet.
néhány év alatt szerintem eljutott már oda a linux és a win, hogy eléggé átjárhatóak, legalábbis júzer szemszögből, és főleg ott, ahol az ms hajlandó betartani a szabványokat.
szép példa az unreal tournament esete. jár hozzá mac, lin, win telepítő, és teljességgel természetes náluk, hogy ez így van.
--
amúgy meg nem olyan vészes szerintem feltenni egy deb-et, főleg, ha az ember be van regelve a prohardverre.
például egy kereskedelmi disztrót(pölö suse) szerintem ugyanolyan nehéz/könnyű feltenni, mint egy xp-t, manapság. de a suse telepítője szebb.
-
kymco
veterán
Most próbálok a közbeszerzés portálon rendelni kb 20 tételt..... 2 percig frissíti a táblákat.... 1 órája rendelek... Ez aztán hatékonyság! Korábban ez egy 2 perces telefon és egy fax volt......
És még bogarászhatom a beszállítókat is.... Nehogy a húsz tételt 10 beszállítóval rendeljem meg....
Na bejött a lista... folytatom! -
Vérboci
addikt
Ezt a szívást...éppen jöttem vissza a helyemre a bejárásból, egyik kezemben a mappám, másikban egy gőzölgő automatás (de nagyon finom) kakaó. Jövök fel a lépcsőn, megcsörren a telefon. A lépcsőre kellett lepakolnom, hogy felvegyem. 20 percet egyezkedtem egy beszállítóval. Aztán indultam tovább, de 5 mp múlva csörgött a magán mobil. Kakaó megint a lépcsőre.
Most itt vagyok. Nem elég, hogy elhűlt a kövön a kakaóm, még a kakaós témáról is lecsúsztam.
Ehh...
-
rii
nagyúr
válasz
Loretto
üzenetére
Mi vagy te, hazugsávizsgáló?

amúgy a bankokról jut eszembe, hogy némely zseni programozó be tudott törni, és kamatoknak a kerekítési összegeit tudta a sajátszámlájára irányítni, amiből szépen, és gyorsan meg lehetett gazdagodni .... a gond csak az volt, hogy nem lehetett az átutalást leállítani .... -
Akkor kereskedésem bővitése érdekében káka és csomó mellet 1 filléresekkel is foglalkozok. Ezüst és arany színű alumínium 1 filléresek rendelhetők 0,09 illetve 0,1 Eurocentért.

[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
Bííp

Hagyjuk a bankokat ki ebből... Percenként teremjen neki a sok milliárd 1 filléres, 5 perc után megelégelné.. -
rii
nagyúr
itt az 1061-ben írt linkek ujra.... ugyanaz a hír, egyímsától vették, pár sor különbözik csak ....
Bővebben: link Bővebben: link
.... ezért fogom én ''csakazértis'' feltenni otthon a Linux-t, igaz, hogy nincs rá se időm, se energiám, de részemről ha csak lehet, bojkottálni fogok minden ms programot. Széllel szemben fogok pisálni, de már van gyakorlatom benne ...
Gyereket fogok szülni, mire felteszem a Debian-t, de legalább érvényesíteni fogom ezt a meggyőződésből származó elvemet.
Szaros ms nem gondol arra, hogy ő is hány ötletet vett át, ezzel is csak a monopol helyzetét akarja erősíteni. most mindjárt jönnek az ms fanok, és ölelik keblükre, védelmezik a redmondi óriást.
Ha visszemennénk a kályháig, tudtommal a Xerox egy naiv emberkéje öszehívta az Aplle, és a ms igazgatóit, és bemutatta nekik 1970-es évek környékén az egeres, grafikus rendszert, mondván, hogy Ő nem tudja mire lehet ezt használni, esetleg van-e a jelenlevőknek valami elképzelése. Az Apple, és az ms is hümmögve, tartózkodólag mondták, hogy elképzelésük sincs, de hazafelé már a saját rendszerükett kezdték tervezgetni.
De hogy nem saját ötlet volt, az is biztos.
[Szerkesztve] -
-
escie
őstag
a második link nekem nem jó, de az elsőn már csak nevetni tudok.

mikor még nem volt ilyen nagy a microsoft, még visítozozz BG a szoftverszabadalmak _ellen_.
a ''védjünk-le-minden-apróságot-mert-kapzsik-vagyunk-és-a-világ-is-kevés-nekünk'' üzletolitikát is levédethetnék lassan.
amúgy meg védhetik, Európában úgysem érnek ezek a szabadalmak sokat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindenki küldje el mailben az összes spészt, amit az ms által levédett algoritmussal távolított el dokumentumból.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Látom a csoki, a főzés és a tegnapi italozás után ma a kakaó a téma.

Na lépek ebédelni.
[Szerkesztve] -
-
rii
nagyúr
.........................
A Microsoft szabadalmaztatta a dupla-klikk-et
beküldte: Chip Ideje: 2004. Június 02, Szerda, 15:08:27
Szerzői jogok
A Microsoft szabadalmat április 27-én iktatták be a 6,727,830 szám alatt. Információ forrása: itt.
A leírás szerint:
''An alternative function of the application is launched if the button is pressed for a long, (e.g., at least one second), period of time. Still another function can be launched if the application button is pressed multiple times within a short period of time, e.g., double click.''
azaz:
''Egy program funkciója indítható ha a gomb hosszabb ideig (legalább 1 másodpercig) van lenyomva. Ill. egy másik funkció indítható, ha a program gombja többszor van lenyomva egy rövidebb időtartam alatt, mint pl.: a dupla klikk.''
Saját hozzáfűznivalóm: Szeretném levédeni az összeadást.
........................
innen: Bővebben: link -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Esetleg nem vagy koleszos? Értem, én villamosmérnökként nyomom.
rii: ez a szabadalom komoly? Ugyen nem..
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
''Hát ezaz, amiért utálom Őket
Ezekkel tömném meg a temetőket'' (Trogaz)
Bővebben: link Bővebben: link
Mellesleg az Excelt sem hozhatták volna ki, ha Dan Bricklin annak idején (1979-ben) levédethette volna a VisiCalcot, minden számolótáblák ősét. -
Boxer001
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na, te is?? Király

hol tartasz már?
Na, akkor már NoLF, én, te is műsz. menedzser hallgató
-
Boxer001
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen, valami részidős kéne, de azt meg mégnehezebb találni.

Te hol és mit tanulsz? -
Boxer001
veterán
válasz
pussy_cat
üzenetére
jaja, sima érettségi. Barinőm egyel felettem járt anno középbe, ő meg kapott egy halom szakmát, mi meg már semmit.
Műszaki menedzser szakra járok, szeretnék marketing szakon majd végezni, de ez függ attól, hogy egyáltalán épp akkor indítanak-e ilyen szakirányt, ha nem, akkor marad a gazdálkodási. -
brownus
veterán
Van fém-megmunkálással foglalkozó cég ismerősötök? vagy inkább Nektek van-e?
-
Boxer001
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát ja. Meg mivel hogy anyámék max etetnek itthon, minden mást én biztosítok magamnak, így már azért kezdek veszélybe lenni, tartalék csak csökken...
pussy_cat: semmilyen...
, fősulira járok, ennyi. 
[Szerkesztve] -
Boxer001
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére

És az a legidegesítőbb, hogy haverok meg pl ott dekkolnak egy irodában, vakarják a seggüket, itt msn-eznek velem, és még pénzt is kapnak.
jaja, levelező, nuku melóval. Így az igazi.
-
Boxer001
veterán
válasz
pussy_cat
üzenetére
Hát hallod...nekem már szinte teljesen mindegy lassan.

Az a gond nálam, hogy inkább a lakóhelyem környékén kéne valami, de semmit nem tudok. Nehéz erre...
Mondjuk most kb október végéig jobb is, hogy nincsen, lesz egy zúzós vizsgám. Szóval szinte már mindegy, csak legyen valami.
-
ladybug
őstag
''Hello tourist du bist is Budapest,
capitol of Hungary
For a little money I will show you
this beautiful city
I'am a student I'am 23
I study sociology
on the very famous Eötvös Lóránd
scient university
Hello tourist on the right side,
Hello tourist on the left side''
-
pussy_cat
tag
Mosolygós szép reggelt mindenkinek

Annyi a meló ma, hogy csak pörgök, mint a ringispil.
De egy fini kakjóóóó
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
kakaó hatsását magamon eddig csak a boldogsághormon növekedésésnél láttam ...

-
ladybug
őstag
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Sajnálom.
Bár én azt mondom, nem kell mindent elhinni, ami le van írva.
-
kymco
veterán
Már látom magam előtt: OFF TOPIC 999... nem sokára itt tartunk

-
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Muszáj meghallgatnom....
Be is teszem.
Nincs itthon.
-
aDM|RaL^
őstag

kicsit gyorsan fogy ez az uj offtopic
az a helyzet hogy megin webprogramozason ulok ami halalunalmasnak tunik szamomra
-
brownus
veterán
nekem mániám, hogy mindenből próbálom a legegészségesebbet enni/inni. anyámék vegák és az évek alatt ''megfertőződtem'' amit ma már nem bánok!

igaz vega nem vagyok, eszem húst, de csak fehérhúst
anyu próbál mindent otthon előállítani (ha van elég ideje) még a tejfölt is mandulából, szója porból meg még vmiből csinálja
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz
Boxer001
üzenetére
örülj neki, ha bírod! nagypapám is minden reggel majdnem 1 liter tejbe beletömköd pár kiflit, plussz pár kanál cukor, felmelegíti és kész a reggelije, már a szagától is rosszul vagyok! cukros tejet, hogy lehet meginni? gyerek koromban szerettem én is...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
Kakaót is lehet többféleképpen csinálni. vannak ezek a bedeco szerű (ja ez mostmár nesquik vagy mifene), és vana fincsi kakaópor. Ezenkívűl lehet többféle cukorral is édesíteni, és csöpp-csöppel (folyékony édesítő) szoktam, ahogyan a tejeskávét is.
Ja mai napi hírem vérboci számára:
bocis újságtartó
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Tök jó kedvem lett! Egy 1998-as compaq prosignia gép felismert egy 60GB-os vinyót......
Nem ám 32 GB-ra korlátozva, hanem teljes méretében tudom használni...... 

-
brownus
veterán
kicsit
tele van kristály cukorral amire én mint antitápanyag tekintek.vegyél natúr kakaóport és gyümölcs cukorral édesítsd vagy mézzel!
(a tejet meg csak gyerekkorban tudja teljesen lebontani és feldolgozni a szervezet, akkor már inkább házi tejet igyál.)
kymco: tessék, erről beszélek
nincs már az a tej lebontó enzim a felnőtteknek
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
-
ladybug
őstag
Ez tök jó. Élvezd minden cseppjét. A habso kakaó megnyugtat, felmelegít és finom.

Óh, a régi szép ovis évek....
Találtam a guglin egy cikket: Bővebben: link
Olvasd el. Választ kapsz kérdéseidre.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Mennyire káros a kakaó? ........Napi 4 begre?
Én és a kreativig. napi 2x-4x kakaózunk már-már rituálisan .... -
kymco
veterán
Nem volt szándékom negatív diszkriminálni őket... de egy roma közösség másképpen gondolkodik, és ezt szerettem volna, mostmár látom, hogy túl szűkszavúan és így félreérthető módon kifejezni.
Ismerek egy olyan lelkészt, aki roma misszióban vesz részt.
Amíg egyszer temetett egy roma embert, a hozzátartozók egy része kirámolta a lelkész lakását.... Ő mondta, hogy nem lehet európai gondolkodásmóddal közeledni hozzájuk. Másképp gondolkodnak a magántulajdon elleni sérelemről, másképpen gondolkodnak a család biztonságának biztosításáról, másképpen a vendégségről....
Nem haragudott rájuk, nem jelentette fel őket, csak nem vett új tv-t, rádiót magának.
Máskor vendégségbe hívták őt egy családhoz, és sült/főtt csirke volt az asztalon, de csak átabotában volt megpucolva, és a tányér/tál sem volt valami tiszta.... De tudta azt, hogy e nagy megtiszteltetés számára, mert abban az évben talán az volt az első alkalom, hogy a családnál csirke volt ebédre.... a vendég tiszteletére. Ha ott é akkor nem eszik, megsérti őket... evett és befogadták. Ismerni kell őket.
Lehet ezek felett elsiklani, de akkor soha nem értjük meg a motivációikat. Lehet szörnyűlködni azon, hogy mi mindent tesznek, ha nem értjük őket.
Hülyén jön ki, de én épp a szörnyülködés élét akartam elvenni a hozzászólásommal, most pedig úgy magyarázkodok, mintha bántani akartam volna őket.....
Természetesen az említett anya kapcsán nem tényekről írtam, mert nem tudom, hogy roma származásuak.... -
brownus
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
''de a férfi néha csak férfi és egy kósza numerába belevág.''
ugyanmár, ha egy férfi (legyen legalább 22-23 és afölött) leáll egy 13-14 évessel aki sokkal idősebbnek néz ki, de kommunikálás közben felismeri, hogy még csak 13 v 14 az egy beteg, akaratgyenge kis pöcs és vagy nincs csaja vagy már nem ürített x hónapja/éve és nem sok IQ-val van megáldva!! ha nem tud a saját korosztályából választani ott már nagy bajok vannak! -
Loretto
veterán
Próbáljuk hanyagolni a témát, mert előbb utóbb nézeteltérések támadnak...
-
Vérboci
addikt
A ''ha'' szó pont a konkrét helyzet minősítését teszi lehetetlenné, mivel nem tudom hogy romák-e.
Bár az arca nagyrésze ki van kockázva, ha elég sokáig nézzük, le lehet voni bizonyos következtetéseket. Illetve a háttérben látható ''táj'' is árulkodó.
Nem mondtam semmit...
tiv61us: Tildyvel kell egyetértsek, ugyanis állítom, hogy rengeteg kis hülye pitsa van, akik akár 13-14 évesen arra várnak, hogy magukra húzhassanak egy fickót. Tudom, tudom, ha két szót váltanának, kiderülne a turpisság, de a férfi néha csak férfi és egy kósza numerába belevág. Aztán jön az eszmélés, hogy csak tizen valahány éves volt a pártner. Hibás a fickó, meglehet, de én a kis cafatnak gipsszel önteném be a (szerk.
mókusát ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
''Ha a szülők romák, akkor érthető a magatartásuk....''
1. nem magaslabda. Az élethelyzetemnél fogva megfordulok roma körökben.... a romáknál ez magától érthetődő
2.Az érti kétértelműen, akinek ez a szándéka. Engem nem a kétértelműség vezérelt. Egyszerűen egyfajta lehetséges magyarázatot adtam arra, amit mi nem értünk....
3. Melyik szavammal minősítettem?
4. A ''ha'' szó pont a konkrét helyzet minősítését teszi lehetetlenné, mivel nem tudom hogy romák-e.
5. Nem minősítettem a dolgot, ez alapján fogamad sincs, hogya viszonyulok a romákhoz.... kiváncsi vagyok, hogy mit bírálsz...
6. Nem akartam zavart kelteni, ha ezt tettem elnézést kérek mindenkitől....
-
Szalma
őstag
(Miért kell bármit feltételezni..? A kijelentésed finoman szólva is kétértelmű és igen konkrétan vonatkoztatható volt (nem általános)... Meg magas labda, bár az gondolom szándékosan.
Ezt hívják ''zavarkeltésre alkalmas kijelentés''-nek.
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Én bíráltam az etikai rendszered!
-
kymco
veterán
Nem értelek
Sok roma közösségben a tiznkét éves lány érett a házasságra/házaséletre. Én nem bírálom az etikai értékrendszerüket, mert ha ezt nem is, mást érdemes lenne tanulni tőlük (pld az idősekről való gondoskodást stb), csak tudni kell azt, hogy ők más törvények szerint élnek.... Ezzel nem szerettem volna minősíteni őket.... -
Kidus
őstag
-
tildy
nagyúr
A mágikus gomba egyébként sem csajoztatós

Kidus: meglepődtem kicsit a hozzászólásodon.
Mifelénk a 16 évesek jó része már ..khm.. Én se sokkal voltam több, amikoor először....
16 évnél mi változik? 14-16 között is büntetik?
tiv61us: szerintem te engem félreértesz, de nagyon . Legyen büntetendő, ha : tud a férfi róla, hogy mennyi idős a csaj. De amennyibena csaj volt az, aki hazudott, többnek mondta magát a koránál, stb, és a csajt tényleg többnek is lehet nézni, akkor ne legyen a férfi büntetve.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arch Linux
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Olvastam egy viccet, amit ide nem akartam feltenni, onnan ragadt (csak ma) rám

)
Sok roma közösségben a tiznkét éves lány érett a házasságra/házaséletre. Én nem bírálom az etikai értékrendszerüket, mert ha ezt nem is, mást érdemes lenne tanulni tőlük (pld az idősekről való gondoskodást stb), csak tudni kell azt, hogy ők más törvények szerint élnek.... Ezzel nem szerettem volna minősíteni őket....