Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A helyzet az, hogy egy 9 emeletes társasházban lakom, ahol a kedves építők soros rendszerrel oldották meg a radiátorok melegítő folyadékkal való ellátását. A folyadékot központilag biztosítja egy hőszolgáltatónak nevezett rablóbanda. A probléma akkor kezdődik, amikor megpróbálnál leválni az említett rendszerről, mert ugye ez esetben biztosítani kell a többi lakónak a szolgáltatás további elérhetőségét. Ez még nem lenne gond, de ezek a teűhuszárok olyan címszóval, hogy a rajtad keresztül menő csövek a Te lakásodat is fűtik, nem szeretnének hozzájárulni a leváláshoz.
A gondokat tetézi, hogy szerény kis városunkban, Sztálinvárosban a kedves városatyák egy része némi kenőpénz fejében ( gondolom ) simán megszavazta, hogy annak ellenére, hogy a városban található nagyvállalat a termelés melléktermékeként hulladék hőt tud szolgáltatni OLCSÓN! ( nyáron ingyen bocsátották volna a szolgáltató rendelkezésre a melegvizet! ) GÁZMOTOROS erőművet építsenek, nem is egyet! Mert az ÓCCSÓBB!!!
Égbekiáltó dolgok történnek mifelénk! A kialakult helyzetnek köszönhetően a nagyvállalat arra való hivatkozással, hogy nem kapták meg az állami gáz ár támogatást, a szolgáltatónak a gázmotoros erőművek beindulásáig 70%-kal többért adja a hőt, amit a szolgáltató szépen átruház a felhasználókra ( egyenlőre még nem teljesen tiszta, hogy a végén miért lesz ''csak'' 20%-os emelés a számlákon
). -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem a konvektor sokkal jobb

(legalábbis nálunk bevált. Olcsóbb , mintha kazán lenne. Bár ez lehet függ akazán típusától is...) -
válasz
parandroid
üzenetére
Igen tedd meg.
Nekem barna kiskutyás, akkora fülekkel mint 1 elefánt.
[Szerkesztve] -
mayerlaci
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Még várok vele kicsit csak ha elkezdik irogatni akkor van értelme elmondanom.
Ngabor2
gyan az. -
parandroid
félisten
A központi fűtésnek is van két fokozata. Az egyik amikor a lakás központi fűtéses, a másik az, amikor a ház. A különbség értelemszerű. Van emellett még távfűtés, illetve a konvektor. A legjobb nyilván ha a lakkás központi fűtéses, de azt hiszem ez a legritkább is - bár újabb építésű házaknál már kombi kazánokkal könnyen megoldják.
p -
Bubu79
addikt
Hát, nem is tudom, talán az szólhat a saját rendszer mellett, hogy így nem függ az ember annyira a szolgáltatóktól, nem kell nyáron is horribilis összeget kifizetni holmi fűtés címszóval, csak annyit kell fizetned, amit ténylegesen elfűtöttél, és nem fogják arra hivatkozva emelni az árat, hogy túl hideg volt a tél, miközben Te a szolgáltatáson nem vetted észre az extrafűtést, mert befagyott az alfeled.
Ha lenne lehetőségem, én simán leválnék a kp fűtésről, de sajna a kiépített rendszer nem teszi lehetővé, csak igen nagy befektetések árán. -
net84
őstag
Kedves fórumtársak!
Kis segítségre lenne szükségem. Lakásnál melyik fűtést lehet előnyösebbnek tekinteni (központi / egyedi) ár/teljesítmény szempontjából - csak úgy általánosságban. Nagy dilemma! Mit vegyek ''jobb szempontnak'' egy lakásvásárlásnál? Nem vagyok egy fázós típus, jobban örülnék, ha magam állíthatnám be, hogy mikor akarok fűteni, de az egyedi fűtéses lakások ált. ''konvektor'' vagy mi a francos fűtéssel vannak szerelve és azokban nemigazán bízok.
Mi a véleményetek? -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Milyen vastag a parafa és hol és mennyiért vertted?
-
válasz
parandroid
üzenetére
A miénket 13 órára előe lehet programozni, és isteni kakaós kalácsot szokott apu sütni vele.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Grat

-
Winner_hun
félisten
hmm csekkdisz
Bővebben: link -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, hungarocell szerkezetű.

-
válasz
parandroid
üzenetére
''... műanyagkenyér ...''

-
parandroid
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem. A toasterben pirított száraz előrecsomagolt műanyagkenyér. Finoman megmargarinozva (én meg is sózom kicsit) és jöhet az áfonya, vagy eperdzsem.

Hű, de rég ettem igazi, olajban sült piritóst... Valahogy nem is hiányzik.
p -
válasz
parandroid
üzenetére
Lekváros piritós???

Az az olajban, barnára sült féle jó lekvárral???
-
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Lekváros piritós.
p -
kymco
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Rántotta
-
(Kolombusz)
veterán
Mondjatok valami olyan kaját, ami 5 perc alatt kész van és nem kell hozzá semmi extra dolog otthon. Szendvics, virsli kizárva.
-
ngabor2
nagyúr
Örvendezek. Megint van normális sebességű netem, ki lett cserélve a router, meg az antennakábel. Ilyen stabil még nem volt. mondjuk a feltöltési limitet rossz értéken hagyta a srác, de majd javítja, hogy az arányaimat én is tudjam javítani.
-
kymco
veterán
Olyan fáradt vagyok, hogy még a végén csak egy kis kakaó lesz belőle

-
MyKonzerv
senior tag
hehe
pár óra és lesz új vízipipa dohányom
mellékesen anyám jön haza Marokkóból
de kimentem volna én is -
Motion_Blur
félisten
Bociusz elköltözött: Bővebben: link
Jobbra fel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kymco
veterán
Most, hogy megfürödtem a gyerekekkel, jobb lett a hangulatom

-
kymco
veterán
Csinálok csokikrémet: holland kakaópor+cukor+tejszín+whisky
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
Irigy vagy marhára, mi?
A franciadrazsé már elfogyott, tejkaramella még egy pár darab van, a csoki meg nem igazán ízlik (az igazi tejcsokit jobban szeretem). Amúgy marhára nagy szükségem van most a csokira, így is egy jó adagot le kellene adnom a súlyomból, így nehéz lesz... 
-
kymco
veterán
Elfogyott a csokim !!!

-
Na megjöttem némi pénzmaggal szegényebben, de 4 tábla Tibivel gazdagabban (3 ét, 1 tej).
-
MyKonzerv
senior tag
a kötelező jobbra fel

-
Sianis
addikt
Na ezt sem én nyitottam....jobbra fel!

-
ngabor2
nagyúr
Nekem a padláson van egy d-link és egy linksys router. a D-Linknek nem tetszik, ha a def. gw és a router címe más tartományban van, ezért nem tudom beüzemelni. Most épp a linksys-szel nyomom a netet, igen lassan, állítólag gyenge a jel, vagy az antenna, vagy a kábel rossz. Antennacsere megvolt, kábelt elvileg este kapok. kiváncsi leszek.
-
Loretto
veterán
Megy a gépem.
Végre, mindig kifigom a ''tutit''. 
-
ngabor2
nagyúr
Nekem még itt figyel vagy 8 tábla ''küllemhibás'' fehércsoki. Igen olcsón vettem, csütörtökönként szokott a ''csokisbácsi'' jönni a gyár elé, és furgonból, olcsón árulja a cuccot. kilós, fél kilós kiszerelések, valamelyik gyártól (franciadrazsé, dunakavics, bonbonok, boci karamella, csokik...)
-
kymco
veterán
Le vagyok törve.... itt van előttem a linksys routerem és nem tudok mit kezdeni vele.... várnom kell a beüzemelésével.... no megyek és elpakolom....

-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Na jó, de csak azért, mert valaki 5000 előtt nyitotta meg az újat.
Vajon kinek a hsz-eiből születik a legtöbb aláírás? rii mestertől ismét lenyúlok egyet
(mod: még a tag-ek lezárását gyakorolnom kell...)
[Szerkesztve] -
Most távozok 1 rövid időre, megyek csokit venni.
-
QuarK
senior tag
én nagyon faján elvoltam DOS alatt, doskey meg egyéb TSR-ekkel felturbózva, hohhó... Meg biztos jó ez a linux, csak ott a gond, h hirtelen így, h tananyag, másképp fest...
mod: mayerlaci: 10 év múlva... szemüvegben és mamuszban fotelban üldögélve, kávét szürcsölgetve könyveket fogok olvasni, és büszkén szemlélem a kis kertecskémben a növényeket
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Emberek, én rosszul vok ezektől a linuxos parancsoktól, és ezt kell tanulni...

Aktív témák
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- EAFC 26
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De lehet, hogy negatív rekorder lennék a moderátorként eltöltött nem egészen 1 hetemmel. 
).

Van egy bevált recept, egész ehető a kenyér belőle. Jobb, mint a bolti vackok.

Fáj