Hirdetés

Aktív témák

• escie
    őstag

itt az 1061-ben írt linkek ujra.... ugyanaz a hír, egyímsától vették, pár sor különbözik csak ....

Bővebben: link Bővebben: link

.... ezért fogom én ''csakazértis'' feltenni otthon a Linux-t, igaz, hogy nincs rá se időm, se energiám, de részemről ha csak lehet, bojkottálni fogok minden ms programot. Széllel szemben fogok pisálni, de már van gyakorlatom benne ...

Gyereket fogok szülni, mire felteszem a Debian-t, de legalább érvényesíteni fogom ezt a meggyőződésből származó elvemet.

Szaros ms nem gondol arra, hogy ő is hány ötletet vett át, ezzel is csak a monopol helyzetét akarja erősíteni. most mindjárt jönnek az ms fanok, és ölelik keblükre, védelmezik a redmondi óriást.

Ha visszemennénk a kályháig, tudtommal a Xerox egy naiv emberkéje öszehívta az Aplle, és a ms igazgatóit, és bemutatta nekik 1970-es évek környékén az egeres, grafikus rendszert, mondván, hogy Ő nem tudja mire lehet ezt használni, esetleg van-e a jelenlevőknek valami elképzelése. Az Apple, és az ms is hümmögve, tartózkodólag mondták, hogy elképzelésük sincs, de hazafelé már a saját rendszerükett kezdték tervezgetni.

De hogy nem saját ötlet volt, az is biztos.

[Szerkesztve]

asszem a xerox az eladta valamelyiknek, talán az Apple-nak...
    akkoriban ez a cég nem foglalkozott ezekkel, csak hobbiból kifejlesztették az ablakozó rendszer, de igazán nem láttak benne a jövőt...
    --
    az, hogy tartod magad sziklaszilárdan, igazán tisztelendő hozzáállás, rokonlelkek vagyunk. :) annak idején, egy huszárvágással kidobtam az xp-t, pedig még nem voltam teljesen leszakadva róla. persze más kérdés, ha munka miatt kell az a win, valami app miatt.
    van egy olyan elméletem, hogy ha elég ideig, elég ember a széllel szemben pisál, egy idő után a szél arra fog fújni. de nem is az ms leváltása a célja a linuxnak, szerintem. igazából egy újabb alternatíva, hogy dönthess, neked mi kell. lényeg, hogy a monokultúrát elkerüljük, mert az sok jóra nem vezet.
    néhány év alatt szerintem eljutott már oda a linux és a win, hogy eléggé átjárhatóak, legalábbis júzer szemszögből, és főleg ott, ahol az ms hajlandó betartani a szabványokat.
    szép példa az unreal tournament esete. jár hozzá mac, lin, win telepítő, és teljességgel természetes náluk, hogy ez így van.
    --
    amúgy meg nem olyan vészes szerintem feltenni egy deb-et, főleg, ha az ember be van regelve a prohardverre. :)
    például egy kereskedelmi disztrót(pölö suse) szerintem ugyanolyan nehéz/könnyű feltenni, mint egy xp-t, manapság. de a suse telepítője szebb. :D

Aktív témák