Hirdetés
Aktív témák
-
escie
őstag
válasz parandroid #192 üzenetére
nee, könyörgök, nee...
véleményem szerint a mamusz az emberiség egyik nagy tévedése.I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz parandroid #204 üzenetére
olyan hülyén néz ki, engem idegesít még a látványa is egy ilyennek.
mamuszofób vagyok, ez van.
---
anaqer,
ott a pont, nekünk is az van, és nagyon kényelmes dolog. többek közt azért sincs szükségem mamuszram mert jó meleg a padló télen...
vendégségben meg fagy le a lábam, mert megszoktam a padlófűtést.
Xpod,
szerintem ez hülyeség, tudtam, hogy feljön ez az ellenérv. (már bocs )
azzal, hogy rálépsz egy szőnyegre, sokkal több port versz fel. egyébként takarítani kell, ennyi. másrészt, bármely más fűtés jobban megmozgatja a levegőt, mint a padlófűtés, mert ezutóbbi nagyobb felületen elosztva adja le a hőt, nem olyan koncentráltan, mint pl egy radiátor.
csak a tapasztalat beszél belőlem, több mint tíz éve van pfűtésünk.
[Szerkesztve]I'm back, baby!
-
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz Motion_Blur #541 üzenetére
szerintem is szép csaj, nem arról van szó...
az ötlet, meg a megvalósítása tetszett nagyon, jót röhögtem...
egyébként a reklám készítőjénél nézz szét, tuti ki van írva valamelyik sarokba, melyik cég készítette...I'm back, baby!
-
escie
őstag
vázz, szerintetek törvényes ez?!
Bővebben: link
ez az oldal tulajdonképp kilistázza a látogatóinak az ip-jét...I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #754 üzenetére
végül is, igaz...
de nekem valamiért csípi a szemem, hogy nyílvánossá teszik. addig oké, hogy van stat arról, hogy milyen os, brózer, stb, de hogy ip-t nyílvánosságra hoznak, hát nemtom... tény, hogy személy nem kapcsolódik ip-hez, de akkor is...
mert ha a mystats-on regelsz, akkor jelszó alatt eléred az oldalaid látogatóinak az adatait, de mások nem. a demó emg kiír minden látogatót a mystats.hu-n...
namindegy.
(jó ez az awstats, tetszik. ha jól látom, a webszerver logjából dolgozik.)I'm back, baby!
-
escie
őstag
-
escie
őstag
válasz VladimirR #769 üzenetére
a php online manualban egyszer találtam valami linket egy elég jó böngészó logoló szkriptre, valami adatfile-lal dolgozott, de mar nem emlekszem ra...
--
perl:
jahh, úgy tartja a mondás, hogy rsa titkosítás után is pont annyira olvasható, mint előtte.
--
ezt a png-t most is beszívta valaki, úgylátom...I'm back, baby!
-
escie
őstag
a második link nekem nem jó, de az elsőn már csak nevetni tudok.
mikor még nem volt ilyen nagy a microsoft, még visítozozz BG a szoftverszabadalmak _ellen_.
a ''védjünk-le-minden-apróságot-mert-kapzsik-vagyunk-és-a-világ-is-kevés-nekünk'' üzletolitikát is levédethetnék lassan.
amúgy meg védhetik, Európában úgysem érnek ezek a szabadalmak sokat.
mindenki küldje el mailben az összes spészt, amit az ms által levédett algoritmussal távolított el dokumentumból.I'm back, baby!
-
escie
őstag
asszem a xerox az eladta valamelyiknek, talán az Apple-nak...
akkoriban ez a cég nem foglalkozott ezekkel, csak hobbiból kifejlesztették az ablakozó rendszer, de igazán nem láttak benne a jövőt...
--
az, hogy tartod magad sziklaszilárdan, igazán tisztelendő hozzáállás, rokonlelkek vagyunk. annak idején, egy huszárvágással kidobtam az xp-t, pedig még nem voltam teljesen leszakadva róla. persze más kérdés, ha munka miatt kell az a win, valami app miatt.
van egy olyan elméletem, hogy ha elég ideig, elég ember a széllel szemben pisál, egy idő után a szél arra fog fújni. de nem is az ms leváltása a célja a linuxnak, szerintem. igazából egy újabb alternatíva, hogy dönthess, neked mi kell. lényeg, hogy a monokultúrát elkerüljük, mert az sok jóra nem vezet.
néhány év alatt szerintem eljutott már oda a linux és a win, hogy eléggé átjárhatóak, legalábbis júzer szemszögből, és főleg ott, ahol az ms hajlandó betartani a szabványokat.
szép példa az unreal tournament esete. jár hozzá mac, lin, win telepítő, és teljességgel természetes náluk, hogy ez így van.
--
amúgy meg nem olyan vészes szerintem feltenni egy deb-et, főleg, ha az ember be van regelve a prohardverre.
például egy kereskedelmi disztrót(pölö suse) szerintem ugyanolyan nehéz/könnyű feltenni, mint egy xp-t, manapság. de a suse telepítője szebb.I'm back, baby!
-
escie
őstag
szerintem nincs ilyen szervezet, de elég lenne belátniuk a cégeknek, hogy ha nem csinálják meg linux-ra a programjukat, akkor nem is lesz rá kereslet. ami nincs, azt ugye nem is veszik meg...
lásd megint, ut. rengetegen játsszál linux-szal is...
--
ja, igen, dselect valóban elég izé. kissé ömlesztett. de végül is nem kell átlátni, elég ha ''apt-get install amely.program.kell''
jó, ha tudjuk, hogy a deb egy eléggé univerzáis disztró, ráadásul igen sok platformra...
amúgy nem vagyok egy deb rajongó, nincs igazán rálátásom.
--
igen, nyomon követtel anno a kálváriádat...I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz ngabor2 #1096 üzenetére
nem látom okát vonulásnak, ha kakaó lehet, dselect miért ne?!
mellesleg nem szakmai beszélgetés ez, hanem könnyed csevegés...
azt, hogy daloljak, azt inkább ne kívánd, mert káros az egészségre...
juteszembe, megyek főzök kakaót, igazi holland vörös kakaóporból.
-
-
escie
őstag
nameg az autodesk termékek...
bár az autodesk asszem bsa alapítótag, az ms-sel egyetemben...
tudod mit, az ms helyében én is nyomnám ezeket a cégeket, hogy csak win-re adják ki a cuccukat. valószínű, hogy igencsak megcsappanna a profit, ha linuxra lehetne migrálni photoshop-ot, flash-t, ésatöbbi...
nemtom, mennyire lehet wine-n futattni ezeket, amúgy... gondolom, nem az igazi...I'm back, baby!
-
escie
őstag
na, a prohardver nyelvfejlesztési részlege beindult.
reszkess magyar nyelv!I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1134 üzenetére
''szarfoswindoze'' ki mondott ilyet most? szerintem csak te...
vazze, neked üldözési mániád van.
gyerekkorodban fejedre esett egy linuxos gép, azért habzik a szád, ha szóbakerül?
| |
alternatíva:
köztudott, hogy van pl a gimp a photoshop kiváltására. köztudott az is, hogy ez nem vetekszik a photoshop szolgáltatásaival, de azért igen jó. gimp van windowsra is, mert miért ne legyen. igenis, készakarva nem csinálnak a nagy cégek linuxos verziót a cuccaikból, mert azzal az ms alá tennének.
olvasol valahol egy nem igazán megalapozott hozzászólást(''mindenre van alternatíva''), és ezt hajtod, bizonygatva(vajon kinek, csak nem magadnak?), hogy a linux nem jó. valóban, vannak olyan pontjai, melyek nem az igaziak. melyik os-nek ne lennének.
''mind funkcionalitasvan, mind kezelhetosegbe, mind arban, mind kinezetben''
érdekes, én ezeket mind a opensource programoknál tapasztalom, hogy jobbak, kivéve persze az említett programokat.
amúgy.
beszélgetünk itt tök nyugodtan, ki merem mondani, pártatlanul, senkit nem fikázva, hogy vajh miért nincs ezen pár progi linuxra, erre jössz, és felborítod itt asztalt. nyugalom, beszélgetünk, nem veszekszünk. légyszíves már...I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1149 üzenetére
miért te mennyit fizettél pl az oprendszeredért? és mennyit kaptál érte?
én spec nem fizettem semmit a gentoo-mért, és rengeteg mindent kaptam hozzá, tkp bármire fel tudom használni így a gépem.(szerver, iroda, játék, web, haddnesoroljam)
nekem ne mondd, hogy az nekem jó, hogy egy puccos os-ért még pénzt is fizessek. de tudom, én vagyok a hülye. inkább veszek sört egy xp árán.I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1151 üzenetére
igen, foglalkoznék, még ha némi bevételkiesést is jelent.
miért?
a jóhírnevem miatt, hogy máskor is az én termékem válasszák, kitudja, lehet, hogy egyszer, hosszútávon még profit is származik belőle. (intenzíven fejlődő linux -> több júzer = több vásárló)
miért még?
a piac teljes lefedettsége miatt, nehogy a konkurencia kaparintsa meg azt az x%-ot.
itt ismét megemlíteném az ut-t gyártó céget, akik felteszik a cdre a linuxos binárist is, amiatt a x% linuxjúzer miatt.
(ez persze csak egy példa, csak egy játék, de megemlíthetnénk még a Borland-ot is, például.)
(mentem suliba )I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1157 üzenetére
milyen konkurrencia, milyen konkurrencia?!
hol élsz?!
szerinted a photoshop az egyetlen pixgrafikus szerkesztő(_windózra_)? szerinted nincs más videoszerkesztő, mint a premiere(_windózra_), stb...
áhh, hagyjuk, mondd, ha veszekedni akarsz, és akkor hagylak, hadd szórakozz.
nem arra válaszolsz, amit írok, hanem kiforgatod a mondataim. erre a színvonalra nem süllyedek, ha nem nagyon muszáj.
meg nagyon nem szertem, ha hülyének néznek.I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1238 üzenetére
vazze, hát ez nagyon jó. a macskám előbb felfogja....
figyelj.
felhasználók x%-a használná linuxon azt a kiszabott szoftvert. (ez volt az x%, amit emlegettem)
ha én, mint (példának okáért)adobe először nyomom ki a rajzikáló programomat linuxra, akkor az én konkurrenseim majd hoppon maradak etéren, mert mire ők is megpróbálnak erre a piacra bejutni, a júzerek már rég megvették, használják az én programom.
nem bonyolult, nem is nagy dolog, amit írok, csak egy gondolat volt részemről. szerintem logikus.
ha nem érted feladom, gyógypedagógus nem vagyok.
bár nem tudom miért írom le, te még semmit nem láttál be ebben a témában. halottnak a csók, tipikus esete.
én érzékeny? hah, ki jött ide vísítani, meg szarfoswindózozni, egy teljesen ártatlan beszélgetésre, nagyfiú? üldözési mániád van.I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1260 üzenetére
tudom gúny, jó, értem. de mi a jó francnak kell belemászni egy beszélgetésbe így. ezt én úgy hívom, bunkó, tahó, stb...
azt mondják egyesek, előben jó tag vagy. ide miért nem tudod ezt átmenteni?
--
nem az a baj, ha bántják Tuxot, kell a kritika.
hanem ha ez hobbiból történik. egy normális érved nem volt, érezhető a balhé kirobbantása volt a célod. neked ez úgylátszik valóban hobbid. ahol megjelensz, ott balhé van.
menj a francba a gúnyoddal, miért nem lehet rendesen beszélgetni?
--
''mareknyi juzerert''
fú, jó nagy markod van?I'm back, baby!
-
escie
őstag
válasz VladimirR #1264 üzenetére
csodálod? valahogy mindig az én fejemhez vágod ezeket. mi közöm nekem a te sérelmeidhez.
személyes háború... igen, ha belémkötnek, válaszolok.
''sok hulye linux-os kocsoggel''
vagy valami nagy sérelmed van a linux miatt, vagy egy ''linux-os kocsog'' elszerette a csajod, vagy nemtom. valami nagy fájdalom lehet a háttérben...
idegeim kötélből vannak, nefélj. kevés vagy te ahhoz, legfeljebb egy kicsit felemelem a hangom néha.
nem tudsz rendesen beszélgetni? nos, ez sem engem minősít.I'm back, baby!
-
escie
őstag
staroffice, köszöni, él és virul, tegnap jött ki a legújabb, winre macre, linuxra.
de ez asszem fizetős.
helyette van ingynes openoffice, na ez szerintem egy tökéletes msoffice kiváltó, legalábbis nekem jobban bevált.
szerk.: nem, macre nem. de solarisra természetesen.(sparc, x86)
-
escie
őstag
-
escie
őstag
víííííí, ezt olvassátok el.
igaz, hogy 2001-ben született, de akkor is üt.
Bővebben: linkI'm back, baby!
-
escie
őstag
rii válaszolt...
--
én ezt az irományt tartom mérvadónak, persze biztos vannak más megközelítései a dolognak.
Bővebben: link
--
Sianis, vagy 20 másodperccel lemaradtam.
-
escie
őstag
ejj, inkább a flémet hagyjuk, jó.
igen, ez a másik tipológia...
kicsit részletesebb, végül is teljesen logikus. én egy kicsit általánosabban kezelem, ennyi...
de a hackert kár csak ilyen szűk tartományban értelmezni(betörés ide-oda), mert ugye pl a linux-kernel fejlesztőit is kernel-hackereknek hívják...
''A katedrális és a bazár tényleg jó kis mű ''
egyetértünk. nagy koponya ESR, bár nem feltétlen értek vele egyet mindig...
--
hihi, jó a kép...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest