Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
ismerem, frankó csávó ... Engedd meg, hogy megvédjem, hiszen hazugságra semmilyen utalást nem tett.
... Ő csak arra utalt, hogy a témában nem jártas hozzászólásodat(ext2fs) hitték volna el mások, és adták volna szájról-szájra
Én sem értek hozzá részleteiben, de sztem megrendelem otthonra a NET-et, és igérem elmélyülök az ilyen témákban ..... -
jeges
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
nyugi, pár hónap, és egyetlen dobozt se fogsz látni a lakásban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hejjj, a régi szép költözős korszak nosztalgiája...
reggelenként úgy melóba menni, h az öltönynadrág ne legyen falas/poros/festékes/stb...
esténként úgy hazamenni, h gyorsba' egy-két dobozt még kipakolok, mielőtt beborulok az ágyba...
...és mindennek tetejébe a dógaim felét nem találom, és fogalmam sincs, h azér', mer' elhagytam vhol, vagy azér', mer' még vmelyik dobozba' vagyon...
sz'al csúcs ez az érzés
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
boeg a tehen, mert nincs a midicsatlakozo a helyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p.s.: mogyoro nagykiraly hely, van minden szar, amit valaha is hasznalhatatlannak talaltak valahol....
a regi honlapja tetszett nagyon, azota mar kinotte magat, es orszagos halozatta fejlodott....de pl a gazmaszk akciojuk nagyon ottvan
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
45 perc mászkálást nem vállalnék be.
De ha valaki eme boltok közelében lakik: Bővebben: link
Akkor talán nem oly bonyolult. Posta meg minden sarkon van. -
Szalma
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
(Most úgy egészen őszintén: ha nekem a lakóhelyedről kellene valami 50Ft-os izé, ami számodra 45 perc bóklászással megszerezhető + 45 perc postázási idővel feladható, nos, akkor vállalnád ezt a feladatot?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Írj legalább egy bolt nevet, hogy a helyszíneken lakók be tudják lőni, hogy 5 perc vagy fél nap a beszerzési idő... A midi hátlap elég képlékeny árlista fogalom...
-
kymco
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Egyszer valakitől kölcsönkértem egy ötszázast, rá egy hétre elküldtem postán, a mai napig nem kapta meg.... nagyon kellemetlen volt a számomra.
A másik esetben egy ezrest küldtem boritékban egy levél mellékleteként , az is elveszett...... és ott a levél volt a lényeg...... Utána egy postán is dolgozott ismerős mondta, hogy nem szabad sima levélben pénzt küldeni, mert megtalálják....... no lehet, hogy csak az én leveleim keveredtek el.....
-
QuarK
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Nyitnom kellett volna devizaszámlát itthon, vagy külföldön, hosszú sztori miért nem tettem egyiket se; nem volt arrafele Western Union csak Moneygrab, annak nincs HUN képviselete... És mondom, be volt biztosítva, 300fontig lehet; tehát ha elvész, akkor térítik. És 4 nap alatt otthon volt.
-
-
-
Vérboci
addikt
Na Pestiek, Pest környékiek, Miskolciak, Kaposváriak, Pécsiek figyelem!
Van egy bolt (a fent nevezett településeken egy-egy) ahonnét nekem kellene egy 50 forintos kis kütyü. Ezt a bolt nem postázza, 1300 forintos postaköltség miatt nem is lenne célszerű. Ha ezt valaki megvenné nekem és elküldené, hálás lennék.
Én küldenék egy borítékban pénzt a cuccra, borítékra meg a postára, a delikvens pedig venne egy bubis borítékot, bele a cuccot és sima levélként visszaüldené.
Szerintem ez így 300 forintból megúszható.
Valaki??? -
-
VladimirR
nagyúr
na, azert letevedve ne legyunk mar, nem azt irtam, hogy hazudozok, hanem azt, hogy nem ertek hozza, ne keverd a kettot
es pont ettol tartottam, mikor WN31RD emolitette, hogy beteszi alairasba a mondatomat, hogy tuti lesz valaki, aki kepes komolyan venni, es jon majd verni a mellett, hogy hazudott a hulyegyerek
hat kerlek tisztelettel: NEM - ha fizikalisan hozzaferek a gephez, barmit leszedek rola
szerk.: az a mondat arra vonatkozott, hogy Szalma megtisztelt valaszaban azzala feltetelezessel, hogy ertem mirol beszel, es belement olyan melysegekig, mint pl a mikrokernel (amirol azt sem tudom, eszik-e vagy isszak, de van egy olyan selytesem, hogy Te sem allsz a helyzet magaslatan, mindossze lehetoseget lattal, hogy jol beolvass)
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
válasz
Tsunami
üzenetére
A totalcar-on volt egy cikk arról, hogy a kisértékű kocsiknál nagyot bukhatnak a tulajok (még csak nem is hitelezett autó), mert biztosítói gyakorlat a lenyúlás, hogy 100-300.000 ft-ért senki sem fog perelni, ezt meg kihasználják.... tehát a kocsi értékcsökkenése 600.000 ft, a biztosító fizet 300-400.000 ezret.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Panther
üzenetére
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is. Most láttam, a felhőfátyolon át. Remélem szűrt annyit a sugarakból, hogy még holnap is lássak...
Ladybug: kérjek egy olyan avatart, mikor eljön az ideje?
Már nagyjából mgevan, hogy milyet szeretnék kérni, de addig még van pár hét/hónap...
És a gonoszságot most kollektíve a napfogyira fogjuk. -
tildy
nagyúr
Midnenképpen nézd meg szeritnem a légszűrőben mennyi olaj van: ha sok akkro vagy szelepszárszimeringet kell cserélni, vagy szét van kopva a mtoor, ugyanis sok a kartergáz, ami viszotn viszi a légszűrőbe az olajat.
Nézd meg a fékeket, stb. Motor hangját hallgasd meg.
Egyébkétn tudod az a fura, hogy amikor párom ezt kipróbálta, nem találta vészesnek. Kb. jó fél hónap után derült ki , hogy valami mégsem kóser. (pl. rángatott a motor
az a vákuumszivattyú vagy mi cserére szorult)
Az ajó, hogy ladában filléresek az alkatrészárak.
Favorittal csak óvatosan, mi azt is néztünk, pöpecnek nézett ki, de a tulaj azt mondja, néha fel szokott forrni a hűtővíz és ki sem jelezte!.. Hát frankó...
Egyébként azért lett megcsináltatva, mert így még évekig jó lesz, ha mi használjuk, ha más. Egyébként ha kevesebbet fogyazst majd (mondom, most lesz megnézetve , miért soka kartergáz) , akkor lehet mégsem veszünk más kocsit
Szeretjük, csak ... olyan érzése van benne az embernek, hogy a ázós pesti utakon szétesik. -
Tsunami
senior tag
Egyik haverom szerint, csak hitelre érdemes venni kocsit. Pl nemrég vett egy limitált szériás Saab 95-öst 100havi részletre, havonta kb 30 at perkál. Én hülyének néztem, de szerinte addig van rajta legalább casco, és ha lenyulják, vagy valami van, akkor fizet a biztosito. Ennek van valami értelme? Mer akkor én is inkább hitelre veszek.
-
F1DO
senior tag
Nahát, azért szépen kellett rá költeni, pedig a '95-ös évjárat nagyon újnak tűnik a kínálatot figyelembe véve (ja én 150e Ft felső limitre kerestem)
A másik amin vacillálok az a Skoda Favorit lenne. Vagy ez vagy az. Mindenesetre a Lada nagyobb autó és nekem pont áruszállításra kellene gyakran. (vonóhorog előnyben)
Samarából egy '90-es évjáratú 71e km-ert futott (ez azért gyanús) 1300ccm-es és egy '93-as 1500ccm-es (Km-ert nem tudni) szintén 4 ajtós, vonóhorgos példányt találtam, plusz lenne egy Skoda Favorit '91-es, 84 e Km-el, 1300ccm-es motorral.... Az áruk majdnem ugyannannyi. A képen külsőleg rendben levőnek tűnnek.
Megvallom még sose vettem autót, nem is volt még, mit kéne megnéznem rajtuk?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Bővebben: link
Jegyzetboltok nyitva tartása
Két telephelyen található jegyzetbolt: Tavaszmező u. alagsor (tel.: 323-1100), illetve Kiscelli utca (tel.: 436-9058).
Hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00
Pénteken 8.00-13.00 -
Motion_Blur
félisten
Szia!
-
Batman
őstag
Hali!
Szükségem lenne egy kis baráti szivességre.
Kellene nekem egy usb-s wlan kari pár napra , cserébe fel tudok ajállani egy asus wl-167g típusu karit.Hogy miért kell ez nekem azért mert a linux distro amit most hasznalni akarok nem támogatja ennek a chipsetjét.
Előre is köszi mindent. -
kymco
veterán
Nekem annakidején (1991-1993) 1300 ccm-es 4 sebességes 3 ajtós volt a birtokomban, ami akkor még csak 2100 km futott (mármint a megvásárlásakor)
.
Nagyon szerettem...... kevés baj volt vele, csak a fékrásegítőt kellett cserélni. Nagyon sajnáltam, mikor elszakadtunk egymástól.... Ezt az autót éreztem a legjobban....
Télen 8-9 körül evett, nyáron 6-7 litert.....
Más ismerősömnek is volt, ő kevésbé volt elragadtatva tőle.
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Legyél ilyen.
-
tildy
nagyúr
1995-ös. mivel átfordulós a kilóméterszámlálója így elvileg 80 vagy 180E kilométer lehet benne, szvsz az utóbbi, bár aki az eladta az az előbbit mondta
.
Rozsdák: mivel annyira nem régi az alja abszolút nem rozsdás.
Az egyik ajtó alja az volt, illetve pár pötty rozsda egyéb helyeken. Majd mutatok képet.
Hogy mi lett megcsináltatva: első hosszabb utunkon kiment a gyújtásvezérlő elektronika. Csere.
volt pár apróbb, ámde bosszantó hibája: fűtéskapcsoló nem volt jó, akkor a műszerfal világítás nem volt jó, akkor párom nyitott ajtóval lépcsőnek tolatott, így a bal ajtó fullra cserélve lett. Kézifék nem fogott rendesen, akkor levegőszűrő olajos volt, vákuumizé cserélve lett, fékbovden szintén, kerékíveknél rozsdás volt, az ki lett javíttatva , stb.
230ért vettük, de állta az eredetiségvizsgát az előző tulaj. Ilyen volt:
Ajtócsere után, de még karosszériajavítás előtt:
most ilyen: Bővebben: link
A fényezés, kerékívek cseréje 70E volt. A szerelő aki megcsinálta a vákuumizének a cseréjét, a műszerfalvilágítást, akkor a fékbovdeneket, meg még nem is tudom mi lett benne javítva, az egy 20-as volt. Most lesz elvive megint , de most egy motorátnézésre, mert kicsit sokat (városi használatban + autópálya 11 liter
) fogyaszt. Múltkor ez még 7-9 volt
Ha megcsinálják lehet eladjuk és veszünk egy logant, de lehet megtartjuk, mert egyébként bitang kényelmes. (pl. az új suzuki swiftnél ezerszer kényelmesebb mert nagyobb a hely. nameg olyan lada feelinges
)
Ha tényleg karban van tartva, meg ,megvan csináltatva, akkro nicsn vele gond
De kicsit parás ugye vele az ember, mert figyelni kell , nem-e zörög valahol valami, vagy jól megy. Egyébként 0ról elég jól gyorsul, a miénk 1500Cm3-s.
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
nos, múltkor írtam, hogy bejutottam egy pókerversenybe, aminek az összdíjazása 50K dollar. nos elindult a játék, és kifagyott egy idő után. 320 chipem volt(2500 volt a kezdő, és ekkor már 600/300 volt a nagyvak és a kisvak), mire a játék visszaengedettés kb az 500. helyen voltam(10 dollaros). iszonyat mákokkal sikerült feljutnom a 40. helyre, ami már 125 dollart fizetett.
segített a szerver is, mert amikor tuti lapjaim voltak, akkor nem engedett játszani, de később kiderült, el is buktam volna....
nembaj, kb 25K forint
4 óra alatt
hol lehet igényelni dombornyomott kártyát? otp? ott van számlám, dszunior
(csak úgy tudom kivenni, ha fizetek be legalább 10 dollart
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
Tsunami
üzenetére
Emberkek, nem akarok kukacoskodni, de az efajta szakmai temakkal atlehetne faradni ezek valamelyikebe? Bővebben: link
Engem szemelyszerint nemzavar, hogy itt beszelitek meg, de
1. szerintem a megadott topikok egyikeben gyorsabb es tobb infot kaphatnal
2. az itteni arcok nagyobb szazalekanak nemigazan mondanak semmit ezek a dolgok es eddig meg nem is szoltam volna bele, csak mar kicsit regota megy a linux-os tema.
Tenyleg ne vegyetek b*sztatasnak, csak ugygondolom mindenkinek jobb lenne
-
Tsunami
senior tag
válasz
Tsunami
üzenetére
hm, na sejtettem hogy nem fog menni. Egyébként postgresql van fent, azt irta hogy nem lehet kapcsolodni és hogy valami unix port nyitva van e egyáltalán. phppgadmin felület se enged be, pedig jo a jelszo is. A szkriptet owner userrel kell gondolom benyomni, és nem kell hozzá belépni az adatbázisba.
-
F1DO
senior tag
Szia Tildy!
Olvastam hogy a párodnak van egy Lada Samara-ja! Én is épp egy ilyen autó beszerzésén gondolkozom, de semmit nem tudok a samarákról.. (Egyedül azt hogy rozsdásodnak)
Nektek milyen tapasztalatotok van vele? Ha szabad tudni mikori évjárat, hány Km van benne és mennyiért vettétek? -
WN31RD
addikt
Egyelőre sajnos pusztán az, hogy a Linux az egyetlen viszonylag széles körben elterjedt és jó drivertámogatással rendelkező nyílt forrású operációs rendszer, feledteti minden hiányosságát.
Örülök neki, hogy egyáltalán van egy jól használható nyílt alternatíva. Hogy közben valami SCSI kártya idióta driverének a hibája local root exploit, mert nem lehet azt a k.... drivert egy k... különálló security contextben futtatni...?
Hát ez van, legalább rendszeresen jól elszórakozhat az ember a grsecurity meg hasonló patchek friss kernelbe erőltetésével. 
(Szerk.: Tudom, hogy a grsec ''az ellen nem véd'', legalábbis közvetlenül nem.) -
Szalma
őstag
(Inkább tágítanám a látóköröket...

Szeretem a linuxot, de azt kell mondjam, hogy pont az, aminek készült: egy ujjgyakorlat. Linusnak az volt a szerencséje, hogy ''nem túl értelmes'' embereket ismert, akik ugyan ''tud(t/n)ak'' programozni, de nem voltak túl, khm, ''okosak'', és nekik passzolta át a kezdeti verziókat. Egy egyetemista ''mozgalom'' végterméke, ellenkezés az idősebbekkel, lázadás. (Ugye Tannenbaum megmondta, hogy kirúgná, ha a diákja lenne... (A minix is gyenge.
))
A túlélését pedig annak köszönhette, hogy aránylag gyorsan portolták a fizetős minix-re készült programokat, és RS is kvázi mögéállt (bármit is állít), így lett az egyetlen széleskörben elterjedt ''underground'' OS. Nem is változott azóta...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
RS már megbánta a lépését, ügyesen kifogta a szelet a valódi GNU OS vitorlájából (Hurd), ami nem feltétlenül baj, mert az meg idióta minixes kernelekre épülne...)
Szeretettel:
Szalma -
ngabor2
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Te se vetted észre, hogy humorizál? Merthogy a modok is humorizálhatnak, ahogy kroki kifejtette...
-
ladybug
őstag
Mi meg Hévízen néztük a vőlegényemmel (juj, de idétlenül hangzik
). És tényleg nagy élmény volt.
Erdey_a: Remélem, hamarosan kiderül az ég felétek. Nálunk épp esik. Megpróbálhatnád ezt az orrcseppes dolgot, hátha....
ngabor2: Lemez feladva. De csak egy, mert sikerült elpasszolni a másikat.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
No megérkeztem a koleszba

-
Szalma
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
(Jelszófájl: ennél azért bonyolultabb lesz azt megszerezni, ha rendesen fel van konfigolva a cucc. A dekódolást/brute force-t pedig elég könnyen a lehetetlen közelébe lehet lökni, akkor is, ha csak 4-5 karakteres a jelszó... (Random salt.))
Szeretettel:
Szalma
ui.: Amúgy a winnt osztályú rendszerek mikrokernelje 4-5 generációval korszerűbb a linux kernelnél... Bár van egy-két jobb nála... (L4Ka, Quark, stb.) -
-
tildy
nagyúr
felebredtem

Es du. megyek dolgozni
Aktív témák
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Berlinger Haus BH-9675 Vízforraló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/generator/signs2/dead98e687c111797278682f6b56b003.png)

''Sajnos'' legál júzer vagyok... B@nk1 adatok vannak enkriptált diszk-alrendszeren... Addig fizetek a szoftverekért és más jogvédett anyagért, amíg megtehetem. Ha már nem tehetem meg, nem is lesz rá igényem... 

.