Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
kymco
veterán
Nem volt szándékom negatív diszkriminálni őket... de egy roma közösség másképpen gondolkodik, és ezt szerettem volna, mostmár látom, hogy túl szűkszavúan és így félreérthető módon kifejezni.
Ismerek egy olyan lelkészt, aki roma misszióban vesz részt.
Amíg egyszer temetett egy roma embert, a hozzátartozók egy része kirámolta a lelkész lakását.... Ő mondta, hogy nem lehet európai gondolkodásmóddal közeledni hozzájuk. Másképp gondolkodnak a magántulajdon elleni sérelemről, másképpen gondolkodnak a család biztonságának biztosításáról, másképpen a vendégségről....
Nem haragudott rájuk, nem jelentette fel őket, csak nem vett új tv-t, rádiót magának.
Máskor vendégségbe hívták őt egy családhoz, és sült/főtt csirke volt az asztalon, de csak átabotában volt megpucolva, és a tányér/tál sem volt valami tiszta.... De tudta azt, hogy e nagy megtiszteltetés számára, mert abban az évben talán az volt az első alkalom, hogy a családnál csirke volt ebédre.... a vendég tiszteletére. Ha ott é akkor nem eszik, megsérti őket... evett és befogadták. Ismerni kell őket.
Lehet ezek felett elsiklani, de akkor soha nem értjük meg a motivációikat. Lehet szörnyűlködni azon, hogy mi mindent tesznek, ha nem értjük őket.
Hülyén jön ki, de én épp a szörnyülködés élét akartam elvenni a hozzászólásommal, most pedig úgy magyarázkodok, mintha bántani akartam volna őket.....
Természetesen az említett anya kapcsán nem tényekről írtam, mert nem tudom, hogy roma származásuak....
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Energiaital topic
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Eladó Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Retro Lenovo ThinkPad laptop csomag (T400, T61, X61s) - 3 db egyben
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest