Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
Szalma
őstag
válasz
zsoltee10
üzenetére
(Plakátokat nem, de Gergő régi reklámfilm gyűjteményét tudom linkelni -> Bővebben: link.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Nincs is annál szebb, amikor rákérdeznek a batch rendszerű képmanipulálásra és páran jönnek a fotosoppal... Olyankor szoktam írni, hogy ''IrfanView''...

Azt hiszem, hogy pont ez mutatja, hogy jó a PH! fórum, mert sokan nem a google-val kezdenek, hanem itt kérdeznek... (Aztán kapnak linket a google-ra. Szeretek ilyet csinálni.
))
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Régebben gondosan kerültem a ''Fáradt Gőzös'' témákat. Aztán besokkaltam egyszer, hogy ugyanabban a topikban 3-szor kérdezték ugyanazt és kétszer letorkolltak, hogy csak visszautaltam az előzményekre. Utána jött egy linkelgetős időszakom, majd azzal párhuzamosan áthelyeződött a hozzászólásaim túlsúlya az ''OFF'' témák felé. Ha maradni akarok (akarok!) a PH! fórumán, akkor ezzel még ''elviselhető''. Az újoncok ugyanazokat a csontokat csócsálják minduntalan, és mindig van pár fiatalabb kolléga, aki ''segít'' is nekik. Vagy legalább ír valami épületes butaságot...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Nem fényezni akarom Parcit és a ''lakókat/vendégeket'', de szerintem jelenleg Mo-n ez a fórum a legbarátságosabb és a legszakmaibb. Nagyon szép közösség. Elviselhető fórummotor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szalma
őstag
(Szerintem nem tudnál ''vitatkozni'' velem erről a témáról, mert ez szerintem nem vitatéma. Annyira a személyiséghez kötött, hogy a vita alapeleme, a logikus érvelés, itt mit sem érne... Azaz csak beszélgethetnénk a saját meglátásainkról. Maximum. De ez pont az a része a világomnak, ami mélységeiben rajtam kívül senkire nem tartozik...
Mindenki magától fog ''üdvözülni'', vagy bármi, nem más által... Nem vagyunk birkák...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Talán még emlékszel a kommunikációs problémákat ecsetelő beszélgetésünkre: pont hasonló eset állna fenn, ezért választottam a ''neki beszélek'' módszert, mert vele nem tudok... ''Kesztyűfelvételre'' pedig ebben a témában nem pályázom: próbálok élni hagyni mindenkit a hitében, csak hagyjanak engem is...
Guga írásai nem hagynak -> ez kihoz a sodromból (érzelmileg megérint más emberek, khm, nem túl elvont gondolkodása).
Tényleg nem mond semmi újat, de ahogy előadja..! Bicskanyitogató...
Ejnye, no...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Az a véleményem, hogy guga ''kissé'' keményvonalasan értelmezi az általa birtokolt evangélimokat. Egyszerűen vakvágányokon közlekedik: a keresztény Isten mindenhatóságát, igazságosságát és könyörületességét hirdeti, miközben ellenpéldákat mutat az evangéliumból...
Amúgy, ha a fent említett isten mindenható -> ismeri a múltat, jelent, jövőt (amit ő teremtett!) -> miért is törődne az emberekkel? Megalkotta őket (a sorsukkal együtt!), adott nekik iránymutatást (kielégítve szellemi kíváncsiságukat), oszt annyi. Ment a következő világegyetembe.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Brrrr... Csak dohogok. Azt hittem, a pénteki morcosságom elmúlt, de guga írásai olvasgatva rájöttem: ezzel az emberrel nem szabad szóbaállnom, mert nem elég absztakt a gondolkodása. Szóval inkább ide írtam (talán itt is olvassa), nem a ''Vallás'' topikba, mert az ''elfogadási képtelensége'' inkább személyiségének problémája, nem a vallásé... -
Szalma
őstag
(Katica, leveledre:
Jobb így, hidd el.
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Itt -> Bővebben: link aktívkodott nemrég...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(''Forgotten Futurist'', Ray Larabie fontja. Nem tucat, kicsit gépies, olcsó. Bővebben: link)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
(Bővebben: link)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(A kijelentésed egyszerűsége tartalmazhatja a következő hátsó gondolatokat is: nem minden moderátort tisztelsz.
Erről írtam: optimális lenne, ha a MODERÁTOR funkció olyan mértékben elválna a gyakorló személyétől, hogy ne merüljön fel benned a fenti kijelentésedet inspiráló gondolatsor. Egyet akarunk.
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
(Te kisnyúl vagy a tenyészbakok között...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Majdnem etalon -> ex _Bálint_... Moderátorként sokat ''puhult''.
-
Szalma
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
(Örülök, hogy értesz.
Szabályok: van, ami le van írva, de mindent nem lehet leírni. Az az ''otthon lévők'' viselkedéséből szűrhető le. Mondjuk, hogy lehajtva tartják a WC tetejét, de nem pisilnek mellé, és nem baj ha összegyűrve dobod le a törölközőt...
Írott és íratlan. Elfogadott és megengedett...
)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
(Ne érts félre, de szerintem ez elég könnyen megoldható... Parci tudtával is akár...
Van olyan ismerősöm, aki egy nickkel fórumozik és csak egy másikkal játszik a nyerőjátékokban...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Fontosabbnak tartanám, ha a MODok a megnyilvánulásaikkal jó példával járnának elő. -
Szalma
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
(Khm, elnézést.
Arra akartam célozni, hogy a viselkedésükkel, ha ''szolgálatban'' vannak, igazán viselkedhetnének példamutatóan (mondjuk cizellált vélemény nyilvánítással). Mert sok újonc látja a MODERÁTOR rangúakat nagyhanggal hőbörögni (mert láthatja néha!), és azt gondolhatják, hogy itt ez a sikk...
Pedig csak baráti évődés.
De ez nem látszik! )
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
(Nekem nagyon nem tetszik, hogy itt Mo.-n a szolgálatban lévő rendőrök sem tartják be a kreszt, mégis büntetnek másokat miatta. Nem adnak erkölcsi alapot és referenciát a jogkövetéshez. De úgy látom, hogy ez a ''helyes''...
(''...Nekunk is ugyanugy meglehet a maganvelemenyunk egyes dolgokrol...''))
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Vö. egyenruha <-> MODERÁTOR ''rang''!
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
(Most úgy egészen őszintén: ha nekem a lakóhelyedről kellene valami 50Ft-os izé, ami számodra 45 perc bóklászással megszerezhető + 45 perc postázási idővel feladható, nos, akkor vállalnád ezt a feladatot?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Írj legalább egy bolt nevet, hogy a helyszíneken lakók be tudják lőni, hogy 5 perc vagy fél nap a beszerzési idő... A midi hátlap elég képlékeny árlista fogalom...
-
-
-
Szalma
őstag
(Inkább tágítanám a látóköröket...

Szeretem a linuxot, de azt kell mondjam, hogy pont az, aminek készült: egy ujjgyakorlat. Linusnak az volt a szerencséje, hogy ''nem túl értelmes'' embereket ismert, akik ugyan ''tud(t/n)ak'' programozni, de nem voltak túl, khm, ''okosak'', és nekik passzolta át a kezdeti verziókat. Egy egyetemista ''mozgalom'' végterméke, ellenkezés az idősebbekkel, lázadás. (Ugye Tannenbaum megmondta, hogy kirúgná, ha a diákja lenne... (A minix is gyenge.
))
A túlélését pedig annak köszönhette, hogy aránylag gyorsan portolták a fizetős minix-re készült programokat, és RS is kvázi mögéállt (bármit is állít), így lett az egyetlen széleskörben elterjedt ''underground'' OS. Nem is változott azóta...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
RS már megbánta a lépését, ügyesen kifogta a szelet a valódi GNU OS vitorlájából (Hurd), ami nem feltétlenül baj, mert az meg idióta minixes kernelekre épülne...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
(Jelszófájl: ennél azért bonyolultabb lesz azt megszerezni, ha rendesen fel van konfigolva a cucc. A dekódolást/brute force-t pedig elég könnyen a lehetetlen közelébe lehet lökni, akkor is, ha csak 4-5 karakteres a jelszó... (Random salt.))
Szeretettel:
Szalma
ui.: Amúgy a winnt osztályú rendszerek mikrokernelje 4-5 generációval korszerűbb a linux kernelnél... Bár van egy-két jobb nála... (L4Ka, Quark, stb.) -
Szalma
őstag
-
Szalma
őstag
(Miért kell bármit feltételezni..? A kijelentésed finoman szólva is kétértelmű és igen konkrétan vonatkoztatható volt (nem általános)... Meg magas labda, bár az gondolom szándékosan.
Ezt hívják ''zavarkeltésre alkalmas kijelentés''-nek.
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Én bíráltam az etikai rendszered!
-
Szalma
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
(És megvan mindened..? Klasszikus zsebestrükknek tűnik... (Elölről-hátulró agressziv szövegelők.))
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Az USB/FireWire között csak az mcu programjában van difi. Ha egy típusnál elt*lták az ide felület illesztőrutinjait, nem fogják átírni csak azért mert az output FireWire lett... Tehát mindkét fajtánál elképzelhető...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Egyébként ilyen problémával még nem találkoztam, de nem vagyok nagy külső keret felhasználó... -
Szalma
őstag
(Még nem piros...)
Szeretettel:
Szalma
Aktív témák
- OLED monitor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Jövedelem
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
))
)
))
(''...Nekunk is ugyanugy meglehet a maganvelemenyunk egyes dolgokrol...''))
))