Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrBean55

aktív tag

Sziasztok.

Nikon D40-em van, és nagyon erősen gondolkodom egy 70-300VR objektív vásárlásan a 18-55 kitobi mellé. Viszont minél többet olvasok róla (a marketing szövegeken túl :) ), annál jobban megy el tőle a kedvem. Amíg csak azt olvasom hogy 300 "közelében" lágy (tehát homályos?) az még belefér, de más szerint ez 250 felett, megint mások szerint ez 200 felett már megvan. Sőt egy vélemény szerint 100 alatt sem az igazi. Na ne már! :O
    Ezek elvileg mind személyes tapasztalatok, fórumokon, review-kban írták, illetve személyesen nekem mondták. Ilyen ár mellett ez nekem túlzás, persze csak ha igaz.

1. Valaki azt írta hogy 5.6-tal lágy, a többiről nem volt szó. Kisebb rekesszel jó lehet?
    2. Az 55-200VR-rel is van ilyen gond? Az felül meddig jó?
    Mondjuk nekem eléggé kellene a 300 is vagy legalább közel hozzá, viszont ha 200 felett gagyi akkor "beérném" az 55-200-zal is, ugyanakkor az objektív "gyűjtést" minimalizálni szeretném.
    3. 55-200 esetén feltétlenül kell a VR, vagy ebben a tartományban még nélkülözhető?
    4. A 70-300VR USA-ból jönne, újonnan, de gyakorlatilag garancia nélkül. Ez bevállalható?

Várok itteni véleményeket is, köszi.

Új hozzászólás Aktív témák