Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#5101) TOr


TOr
csendes tag

Asus x53b billentyüzet le lett ötven szörppel ragad nagyon kitisztitotam ugy h ksizereltem és lemostam alkoholos foyladékal emgszáritottam de nem müködik milehet agond.

(#5102) kali válasza Brianiac (#5100) üzenetére


kali
legenda

sajnos nem ismerem kellően adott típusú notit, így nem tudok mit mondani, de az apróban találsz hirdetést, ahol ilyennel foglalkoznak, érdemes írnod egy privátot, hátha; link

(#5103) Brianiac válasza kali (#5102) üzenetére


Brianiac
aktív tag

Köszi, írtam privit az illetőnek.

Lumia 520

(#5104) Nyufi01 válasza Slash20 (#3763) üzenetére


Nyufi01
csendes tag

Szia!

Sikerült azóta valamit kitalálni a problémára? Hasonló cipőben ténfergek :$ A választ előre is köszönöm.

Üdv.

Nyufi01

(#5105) eketomy válasza TOr (#5101) üzenetére


eketomy
senior tag

Nézd meg a kábelt hogy megfelelően dugtad -e vissza, mert az becsapós, volt már rá nálam is példa, hogy azt hittem hogy jól visszadugtam és közbe meg mégse! Ellenőrizd mert annak jónak kell lennie, ha szakszerűen takarítottad!

A biztonság kedvéért még áttörölheted enyhén nedves ronggyal is a bill-t!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5106) Skyline15


Skyline15
tag

Hali!

Hoztak hozzám egy HP Pavilion DV6 1200-eh laptopot az alábbi gonddal: bekapcsoló gomb megnyomása után egyszerűen képet nem ad, de felpörög minden, és a numlock, illetve caps lock "ledjei" villognak. Mintha folyamatos resetbe lenne. (Logó sem jön be). Szétszedtem, alaplapon semmi égésnyom, makulátlan állapotba volt. Összeraktam, és elindult a gép (Checksum Error) hibaüzenet F6-al tovább, windows is betöltött. Restart megvolt ugyan úgy ment. Harmadik indításra pedig ugyan az a hibajelenség jött elő mint ezelőtt (Villogó ledek, kép nincs).
HDD, 2db RAM volt bent, természetesen ezeket már kipróbáltam, és nincs velük gond.

Szerk: 4 napra rá megint elindult 1x CheckSum error hibaüzenettel, de kikapcsolás után megint nem indult. Kontakt spray-el befújtam a processzor foglalatot, de így sem működik. Kezdem feladni. Ha valaki tud valami ötletet mondani, azt megköszönném.

Üdv!

Skyline15

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#5107) Muerte válasza Skyline15 (#5106) üzenetére


Muerte
addikt

Bios elem esetleg?

(#5108) Skyline15 válasza Muerte (#5107) üzenetére


Skyline15
tag

Mikor kivettem, akkor is ugyan ez a hiba állt fenn.

"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."

(#5109) Muerte válasza Skyline15 (#5108) üzenetére


Muerte
addikt

Én úgy értettem valószínüleg lemerült az elem, mert akkor is van ilyen hibajelenség.

(#5110) peq


peq
aktív tag

sziasztok!

szlovákiai kiruccanásunk során, t60-as típusú lenovo laptomomat is sikerült megkínálni egy fernet stock röviddel. a pia cukros, ragadós, nagy a viszkozitása, szárazon is nyomot hagy. nem sokkal miután belefolyt, bekapcsoltam. utólag belátom hiba volt.. de a laptop kiváló vízelvezetéséről készült videókra apellálva, valamint alkoholos állapotomba ez remek ötletnek tűnt. remélem nem lett zárlatos. a gép bekapcsol, kijelző reagál, egyet sípol, majd leáll. kiszedtem a billentyűzetet (minden gomb ragadt), meleg vízzel leöblítettem (jól oldja), forró radiátor fölött megvártam míg teljesen megszárad, a helyzet azonban nem változott. arra gyanakszom, hogy valahol megbújva még van egy kis mocsok. egyik ismerősöm azt ajánlotta, kenjem le tiszta szesszel, vagy benzinnel. szívesen fogadok bármilyen tanácsot/véleményt, hogy mihez is kezdjek most.

köszönettel, molnár dávid

(#5111) eketomy válasza Skyline15 (#5106) üzenetére


eketomy
senior tag

Elemet mindenképp ki kellene cserélni egy jóra! Utána nézd meg mit csinál! Sztem jó lesz, de ha nem akkor se lehet sztem annyira nagy baja, hogy ne lehessen megcsinálni!

Egy szakember sztem simán megcsinálja!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5112) eketomy válasza peq (#5110) üzenetére


eketomy
senior tag

ÉN azt javaslom, hogy szét kellene mindenképp kapni a notit és teljesen kipucolni, levegőspray-el ill. alkohollal, mert elképzelhető, hogy maradt még benne valahol trutyi. (persze ha garos akkor lehet nem kéne erőltetni, nehogy elvésszen)

Ha ezek után sem lesz jó akkor ott sztem valami lezárlatol vagy kapott valami zárlatot valami, bár sztem még így sem menthetetlen a dolog, mivel sipol, sztem egy jó szakember meg tudja neked csinálni legvégső esetben.

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5113) nzsolt77


nzsolt77
tag

sziasztok!tudna valaki segiteni abba hogy mi lehet a gond a laptpomnak-nem találkoztam még ezzel a hibával.állandoan lefagy :pl ha meg akarok egy oldalt nyitni ugy lefagy hogy ki se lehet lépni.értek naggyábol a gépekhez de erre nem sikerült megoldást találnom.böngészéskor fagy le.nincs fölösleges automatikusan indulo program se.ugyhogy nem értem.lehet virus miatt is?ha valaki tudna ötletet adni megköszönném.

(#5114) Muerte válasza nzsolt77 (#5113) üzenetére


Muerte
addikt

Futtasd le ezt [link]

(#5115) eketomy válasza nzsolt77 (#5113) üzenetére


eketomy
senior tag

Mióta van ez a hibajelenség? Mindenképpen futtass le egy vírus scant ill. szedj le egy wise registry cleanert (ingyenes) és azt is futtasd le, sztem nincs nagy baj. Jah és próbáld meg legvégső esetben egy másik böngészővel, hogy azzal mit csinál!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5116) nzsolt77 válasza Muerte (#5114) üzenetére


nzsolt77
tag

köszi!hátha jo lessz

(#5117) nzsolt77 válasza eketomy (#5115) üzenetére


nzsolt77
tag

köszi megprobálom!

(#5118) Darkdeath101


Darkdeath101
csendes tag

Sziasztok!

Először is nem tudom, hogy jó topicot választottam-e, de kérlek most az egyszer nézzétek el nekem, sík ideg vagyok és már kapkodok.

Nos egy HP Pavilion DV6000 szériás gép azon belül 6239ea.
Windows 7 32bit, Nvidia GO 7400 videókártya , 2GB RAM a Proci pedig Core Duo 1.86Ghz.

Kb. 1 órával ezelőtt feltettem a régi kedvencemet a Battlefield 2-t. Beállítottam teljes képernyőre 1280x800 rá kb. fél percre összeugrott a képen minden szöveg becsíkozódott és onnantól kezdve a gépnek a monitorja használhatatlanná vált. Videót is csináltam róla.
Azonnal kikapcsoltam a gépet a főgombjánál, de ahogy a gép elindul csak fehér kép néhány másodperc múlva pedig megjelennek színes csíkok a képernyőn.
Rákötöttem a monitoromat, de így is rossz.
Annyit tudtam kivenni a szövegekből miután rákötöttem a monitort, hogy Indítási javítás.
Esetleg ha a játék kavart be valahogy, milyen parancsokkal tudnék a biosba turkálni ? Vagy esetleg egy rendszer visszaállítást csinálni?

Csináltam egy videót. [link]

Kérlek benneteket, ha rossz topicba írtam akkor tényleg nézzétek el nekem, ha valaki tud tanácsot adni azt nagyon szívesen elfogadnám.

Nagyon szépen köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

(#5119) GFI válasza Darkdeath101 (#5118) üzenetére


GFI
csendes tag

Szia!

Meghalt a videokártya procid. Tipikus Nvidia hiba. A játék adta meg a kegyelem döfést, de valószínűleg rövid idő alatt elhalt volna egyébként is. Drága lesz a javítás ha egyáltalán megéri.

(#5120) nzsolt77 válasza eketomy (#5115) üzenetére


nzsolt77
tag

szia!már egy hete kb hogy lefagy a gép mármint böngészés közbe.remélem segit majd amit ajánlottál.

(#5121) Zsolti900114


Zsolti900114
tag

Sziasztok!

Kis tanácsra lenne szükségem.
Adott egy Asus X50C notebook, már nem garanciális természetesen.

A probléma vele az, hogy ha csak akkuról használnám (ami egy hordozható gépnél azért előfordul...), akkor szinte mindig lefagy. Töltőről megy gond nélkül, ha viszont kicsúszik a töltő kábele, akkor is fagy - ha nem is azonnal, de pár percen belül.

Van esetleg ötletetek, hogy mi válthat ki ilyen hibajelenséget?

Megmondom őszintén, hogy már megbántam, hogy annak idején hagytam magam rábeszélni erre a gépre. Megbíztam az eladóban, mert szépen elsorolgatta nekem - szaküzletben -, hogy melyik márkát miért érdemes választani és miért nem, aztán ajánlotta ezt a gépet. És mivel nekem arra volt szükségem, hogy egy aránylag olcsó laptopot vegyek, amivel netezni, skypeolni, meg dolgozgatni tudok, ebbe ugrottam bele. Az összeszerelési minősége sem valami fényes, annak ellenére, hogy vigyázok rá, sok apró idegesítő gond van/volt vele ebből adódóan is. De most ez a fagyogatás jobban aggaszt.

Köszönöm előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#5122) Darkdeath101 válasza GFI (#5119) üzenetére


Darkdeath101
csendes tag

Szia!

Köszönöm szépen a gyors választ. Több mint valószínű akkor, hogy a videó kártya adta meg magát. Találtam egy oldalt. Ugyanarról a hibáról ír az oldal készítője ami velem is történt. Sajnos számítottam rá, hogy valami baj lesz, mert a múltkor ugyanezen a monitoron akartam filmet nézni, összedugtam a gépet a monitorral és türkizkék alap színe volt a monitoron adott képnek - piros színt sárgával helyettesítette. 1-2 héttel azelőtt viszont hibátlanul megjelenített mindent.

[link]
Lehet, hogy felhívom Húsvét után ezt a szerelőt. Megkérdezni, hogy mit tud mondani.

Kellemes Pihenést kívánok mindenkinek.

Üdv.: Bence

(#5123) netzoli válasza Darkdeath101 (#5122) üzenetére


netzoli
tag

Ha javítás mellett döntesz, akkor arra azért érdemes rákérdezni milyen módon vagy mivel történik a javítás és mennyi garanciát vállal rá. De valószínűleg nem lesz gazdaságos a javíttatása.

Notebook DC és USB aljzatok >>> www.dcjack.hu <<<

(#5124) odrif válasza Darkdeath101 (#5122) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Esetleg f27 kolléga.
Ő is vállal azt hiszem ilyen javításokat.

20 éve a Prohardveren

(#5125) tommyone


tommyone
csendes tag

Sziasztok.
A segitegeteket kérném egy asus X5DC laptopal kapcsolatban.
A problémája a vga driverrel van asszthiszem,szoval az ujratelepités(Win7) után mikor a vga drivert frissiti és ujraindul a monitor csak fekete,nem ad semien képet.Külsö monitort csatlakoztatva van kép,és minden normálisan müködik,de egyszerüen nem engedi se kiterjeszteni,se bekapcsolni sehol,vagy csak nem tom hol is kellene? vagy a megfelelö drivet nem találom hozzá?szinte minden beálitással kiprobáltam 32bites és 64 bites rendszeren is ugyanez a szitu.
A vga SIS 351 mirage 3 integrated ,a gpu kodjele Mirage 3 SIS 671.
Ha eltávolitom a drivert a,windows viszateszi a sajátját amivel müködik a saját monitorja,de aerot és 3d-t nem tud megjeleniteni.Valaki esetleg találkozott már iennel ?
Elöre is köszönöm.

(#5126) eketomy válasza Zsolti900114 (#5121) üzenetére


eketomy
senior tag

Huh, ez egy elég egyedi jelenség, mármint én még nem láttam ilyet! Csak is arra tudok gondolni, hogy vagy az akksi lehet zárlatos és az miatt fagy le, vagy pedig rosszul veszi fel az áramot az akkuról és valami csatlakozónál lehet valami hiba.

Mindenképpen érdemes lenne megnézetni egy szakemberrel, mert sztem nem akkora a baj mint amekkorának látszik, aki ért hozzá sztem gyorsan ki tudná méricskélni neked és pár ezer ft-ból megúsznád.

Persze ha tudnál egy másik ilyen aksit szerezni akkor meg lehetne próbálni, hogy azzal mit muzsikál, de gondolom nem tartasz otthon még egy u.ilyet tartalékba :D

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5127) eketomy válasza tommyone (#5125) üzenetére


eketomy
senior tag

Sztem a drivered nem megfelelő azért csinálja ezt! Milyen notiról van szó? Körbe nézek, hogy van-e ehhez a tipushoz normális win 7 driver, de netszes a dolog :S

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5128) Zsolti900114 válasza eketomy (#5126) üzenetére


Zsolti900114
tag

köszi a tanácsot.

közben mivel nem garanciális a gép, én szétszedtem szép óvatosan, és a szóba jöhető érintkezéseket megtisztítottam, és kontaktspray-vel befújkáltam, valamint a port is kitakarítottam a gép belsejéből. megnézegettem, hogy nincs-e valami sérülés az alaplapon vagy valahol (korábban találkoztam olyan acerrel, aminek meg volt már olvadva az alaplap a vinyó csatolójának forrasztásinál, az pl. azért kékhalálozott).

Akár lehetett is érintkezési hiba, mert azóta nem csinálta ezt (le is kopogom gyorsan, remélem így marad).

(#5129) eketomy válasza Zsolti900114 (#5128) üzenetére


eketomy
senior tag

A lényeg, hogy most működik! :R

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5130) nagypasztor


nagypasztor
tag

Üdv!

Akadt egy kis probléma a gépemmel. Vettem egy express cardos tv tunert. Eddig egyszer sikerült csak úgy bedugnom a slotba, hogy a windows jelezze, hogy új eszköz csatlakozott!
Meg tudom valahol nézni a gépen, hogy az express foglalat működik-e?
Mikor csatlakoztatom a kártyát, a kis led benne elkezd világítani, de semmi több. Akármerre mozgatom a win nem érzékeli!

A gépem MSI m673x. Jelenleg win 7 van rajta, mert azt gondoltam, hogy lehet az oprendszer volt régi, és lecseréltem az xp-t.
Köszi előre is!

(#5131) juc07


juc07
csendes tag

Sziasztok!
Az a problémám, hogy a töltőm csatlakozója rossz, így nem mindig töltődik a laptop. Ha megmozgatom egy kicsit, akkor jó szokott lenni egy darabig. Viszont van, hogy csak akkor jó, ha ott tartom rajta a kezem és fogom. Az előbb már azt is kiírta, hogy "csatlakoztatva, de nem töltődik".... Egyik szervizben 16 000-ért, a másikban 15-25-ért csinálják meg. Szerintetek ez reális ár?
Előre is köszönöm a választ!

(#5132) j.la


j.la
tag

Sziasztok!

Van egy Dell M5010-es laptopom Toshiba winchesterrel. Mostanában azt kezdte el csinálni, hogy windows 7-em véletlenszerűen el kezd lefagyni, van kép, csak semmi sem reagál. Mindegy milyen programot használok épp. Felraktam a HD Sentinel progit ott az jelzi, hogy van 1 darab szektorhiba, a felületteszt is ott fagy ki, ahol a vélt hiba van.

Szerintetek érvényes garancia mellett kicserélik a lemezt benne?
Köszönöm előre is a választ!

Üdv. Laci

[ Szerkesztve ]

(#5133) Muerte válasza j.la (#5132) üzenetére


Muerte
addikt

Hívd fel a supportot,szerintem kicserélik a vinyót.
Tel.: 0680016157

[ Szerkesztve ]

(#5134) j.la válasza Muerte (#5133) üzenetére


j.la
tag

Köszönöm

(#5135) Tomics


Tomics
addikt

Sziasztok!

Ma reggel a lenovo r61i-m bemondta az unalmast.
Bekapcsolom felpörög a venti villannak a caps scroll lock ledek majd se kép nem kapcsol be se a vinyó nem tölt, csak a bekapcsológombra reagàl.

Szerintetek mi lehet a baj? Tegnap este még gond nélkül ment

PH! addikt since 2004

(#5136) odrif válasza Tomics (#5135) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Játszottál tegnap este?
Esetleg lehet hogy a videókártya mondta be az unalmast.

20 éve a Prohardveren

(#5137) Tomics válasza odrif (#5136) üzenetére


Tomics
addikt

Nem, az utóbbi 2 évben nem nagyon játszottam rajta.

Elvittem, azt mondták 99% alaplap vagy videókártya, aminek a cseréje javítással nem nagyon jönne ki 40k alatt. Így nem éri meg, mert az egész laptop ér max 60-at ha semmi baja nem lenne. Gyűjtögetek azt veszek egy új lenovo-t, mert ebben a márkában bízok ami megint kibír vagy 4-5 évet, mint ez. De lehet hogy asztalit veszek mert már nem vagyok rászorulva a hordozhatóságra, csak praktikusabb lenne egy notebook.

PH! addikt since 2004

(#5138) nagypasztor válasza Tomics (#5135) üzenetére


nagypasztor
tag

Szerintem ha videókártya lenne, attól még felpörögne a vinyó.
Nekem is volt egy alaplap hiba korábban az msi-mben. Az széria hiba volt. Úgy jelentkezett, hogy megmozdítottam, és rögtön lefagyott a gép, vagy ha nem volt alátámasztva középen, akkor el sem indult. Úgy ahogy leírtad.Bekapcsol, de se a vinyó nem mozdul, se a képernyő nem csinál semmit. Szerintem érdemes az alátámasztást kipróbálni a közepén. Ki tudja, hogy érintkezési hiba-e.

Egyébként szerintem a mai alsó kategóriás lenovo-k nem olyanok, mint a régi gépek!
A kedvesemék most vettek egyet, de azon egy fél év után már van olyan billentyű pl, ami nehezen reagál, meg terhelés alatt előfordult, hogy újraindult. Gondolom ez meg a hűtés elégtelensége miatt fordult elő.
Szerintem ha olcsóbb laptopot akarsz, inkább asus.Azok talán még bírják az alacsonyabb kategóriákban is. de annyira nem értek hozzá. Érdemes utánanézni!Sok sikert!

[ Szerkesztve ]

(#5139) entonyo01


entonyo01
csendes tag

Sziasztok!nemrég vásároltam egy Acer Aspire 5336.,-os laptopot!A problémám ,hogy telepités után az elsö frissités alkalmával a hütöventilátor felpörög majd megáll!Elötte normál modban folyamatosan megy!kiprobáltam a frissités kikapcsolását ,igy kb egy hét után valamilyen program által amit feltelepitek ujra elöjön ez a probléma!Tud valaki valami jo megoldást?köszi!

(#5140) eketomy válasza nagypasztor (#5130) üzenetére


eketomy
senior tag

Az op rendszert nem baj, hogy lecserélted, de sztem nem mindig kell annak csipogni, mármint ha csatlakoztatod a foglalatba a kártyát! Biztos hogy jól bele van dugva az a kártya? megállapítani, hogy jó -e a foglalat vagy sem azt csak úgy lehet ha szétkapod a gépet és ellenőrzöd! persze előtte meg kellene nézni eszközkezelőben hogy ha be van dugva a kártya akkor ott nincs -e valami felkiáltójel vagy hogy érzékeli-e egyáltalán, ha nem és ha tutira jól van csatlakoztatva akkor mindenképpen valami a foglalattal lesz!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5141) eketomy válasza juc07 (#5131) üzenetére


eketomy
senior tag

Természetesen nem, ez nem reális inkább irreális, de szakszervízben nem nagyon fogják kevesebbért megcsinálni!

Ha már nem garos a noti akkor sztem, vidd el egy szakihoz aki meg fogja neked csinálni pár ezer ft-ért!
Vagy ha értesz te magad is a forrasztgatáshoz meg az elektronikához akkor te magad is meg tudod csinálni, persze csak egy csatlakozót kell hozzá venned, ami pár ezer ft biztos lesz ha hozzá valót veszel!

Vehet univerzális aljzatot is de akkor a tápegység felőli csatit is le kell cserélni!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5142) eketomy válasza Tomics (#5137) üzenetére


eketomy
senior tag

Egy bevizsgálást sztem megérne, ill. ha tényleg a VGA a rossz akkor azt újra tudják golyózni, ennek az ára olyan 10eFt körül mozog és ezzel akár még évekig újfent el tud muzsikálni a notid! Bevizsgálálsi költség is olyan pár ezer ft körül mozog!

Érdeklődj f27 kollégánál!

www.f27szerviz.hu

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5143) eketomy válasza entonyo01 (#5139) üzenetére


eketomy
senior tag

Megállás után mikor indul legközelebb újra el a venti? egyáltalán elindul?

Ha elindul és nem fagy közbe le a gép akkor nincs semmi baj, mert vannak olyan készülékek amik nem melegednek annyira és leáll menet közbe a venti!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5144) GFI válasza eketomy (#5142) üzenetére


GFI
csendes tag

A golyózás nem megoldás 99%ban nem az alaplap BGA kapcsolat a hibás, hanem a mag és a hordózó közti kapcsolat. Tartósan BGA cserével orvosolható csak a probléma.

(#5145) entonyo01 válasza eketomy (#5143) üzenetére


entonyo01
csendes tag

Amikor kikapcsolom baromi modon felpörög,és ujrainditásnál a nyomogomb lenyomása után,szintén!De csak ha frisités után.elötte normál modban pörög folyamatosan lassan,ha dolgozom vele akkor kicsit felgyorsít!

(#5146) nagypasztor válasza eketomy (#5140) üzenetére


nagypasztor
tag

Az eszközkezelőben nem jelenig meg egyáltalán. Egyszer történt, hogy felvillant, de mikor próbáltam telepíteni, a gép azt írta, hogy nem jó a driver, pedig gyári telepítő.
Az eszköz, mikor betolom, kattan egyet, és ha újra megnyomom, akkor kicsúszik.
Lehet, hogy megpróbálom szétszedni és megnézni. Ha a foglalattal van gond, akkor lehet, hogy kicsúszott a helyéről, vagy elképzelhető, hogy besült?

(#5147) eketomy válasza GFI (#5144) üzenetére


eketomy
senior tag

Akkor is tartom még mindig azt a véleményemet, hogy egy pár ezer ft-os bevizsgálást megérne sztem, hogy kiderüljön mennyiből lehetne javítani, ha meg nem lehet akkor még mindig ellehet gondolkozni, hogy merre tovább!

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5148) eketomy válasza entonyo01 (#5145) üzenetére


eketomy
senior tag

Ha "baromi" mód felpörög de ha utána visszalassul akkor az még nem feltétlen probléma sztem!

Mikor volt utoljára az a noti kipucolva? ha jó koszos a noti hűtése az is csinálhat ilyet, sztem előbb tisztítsd ki jó alaposan a bordát+a ventit és utána ismét nézd meg, hogy mit muzsikál ill. nézz időközönként hőfokot, 85-90fok körüli állapot már nem a legjobb! 80fok alatt még elmegy.

De még1x mondom, ha pár másodpercig pörög mint a turbina az nem jelenti azt hogy gond lenne.

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5149) eketomy válasza nagypasztor (#5146) üzenetére


eketomy
senior tag

Mielőtt szétszednéd, sztem próbáld meg először egy másik eszközzel! ill. ha az nincs kéznél akkor ezt a tv kártyát próbáld ki egy másik laptopba.

Ha ez a tv tuner tényleg jó akkor valami a noti foglalattal lesz, mindenképp szét kellene szedni megnézni, hogy mi lehet a gond.

"Az eszköz, mikor betolom, kattan egyet, és ha újra megnyomom, akkor kicsúszik." --> ez elméletileg normális

[ Szerkesztve ]

Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!

(#5150) BBoy


BBoy
tag

Sziasztok!

Adott ez a notebook gyakorlatilag változatlan configgal. Azóta egyetlen dolog változott, hogy egy OCZ 128GB-os SSD a "winyó" a gépben.

A következő problémám van a géppel, amit az utóbbi időben vettem észre és nem tudom mire vélni?!

Windows 7 64bit a standard rendszer a gépen, azonban szoktam használni VMware Player-el vagy VirtualBox-szal Ubuntu Linux -ot is a gépen. Ezzel alapesetben nem is lenne semmi gond, csak most az utóbbi időben fura jelenségre lettem figyelmes.

Normál esetben ugye a SpeedStep szabályozza a CPU órajelét és feszültségét az igényeknek megfelelően. Azonban azt vettem észre, hogy a VM-ek futtatása során néha ez a szabályozás egyszerűen kiakad és beáll az alap órajelre, ami itt ~800MHz és stabilan ott is marad. Ami azt eredményezi, hogy a gép egyből 100%-os terheltséget produkál, bár nem melegszik, mert a feszültség és órajel is alacsonyan van, viszont használhatatlanul lassú lesz.

Egyszerűen nem értem, hogy mi okozhatja ezt a problémát!?
A SpeedStep engedélyezve van a BIOS-ban, Windows-ban pedig be van állítva az Energia lehetőségeknél, hogy hálózatról használat esetén a min. teljesítmény 95% a max. 100%. Szóval ennyire nem szabadna lemennie hálózati feszültségről. Tudom a tápról való használat teljesen más dolog.

Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Mi lehet ez? Egyszerűen olyan, mintha "túlmelegedne" és nem engedné visszakapcsolni nagyobb sebességre a gépet?! Pedig a CPU hőmérséklet nincsen elszállva, tehát ez nem lehet probléma szerintem?!

Válaszokat ötleteket előre is köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.