Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#4501) Sipi1985 válasza x47 (#4500) üzenetére


Sipi1985
csendes tag

Naon szép de mi ez????? :-)

(#4502) x47 válasza Sipi1985 (#4501) üzenetére


x47
csendes tag

A videó chip újragolyózása és újraforrasztása (nem olcsó dolog) BGA REBALL cimszó alatt találsz róla videót a youtubon

használt termékekre sem az Európai Unióban, sem hazánkban nincs kötelező jótállás, hanem csak szavatosság. Meghibásodás esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termék már a megvásárláskor hibás volt.

(#4503) Sipi1985 válasza Sipi1985 (#4501) üzenetére


Sipi1985
csendes tag

Én inkább szoftveresen szeretném megoldani ha lehet mert a srácot most már nagyon ugy néz ki hogy megcsinálták de annyira meg kéne csinálni hogy ilyen alap dolgok menjenek (pl.: Windows :-) ) skype de nincs rá kert hogy ilyeneket kipróbáljunk sajna. De azért még engem érdekel hogy tényleg mi ez.

Köszi

(#4504) Sipi1985 válasza x47 (#4502) üzenetére


Sipi1985
csendes tag

Értem köszi megnézem

(#4505) LaptopSystem

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, az mitől lehet hogyha be dugom a vezeték nélküli egér USB adó részét, a laptopba akkor amikor be kellene neki bootolni az elején megáll, és nem indul el ha kihúzom attól kezdve működik!

Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!

(#4506) rename


rename
csendes tag

Hali!

Fujitsu Siemens Lifebook E8010 indításnál kidobja a gép paramétereit, majd nincs kép, mi lehet a hiba? :)

(#4507) vranyek


vranyek
aktív tag

Na so...megtaláltam a hiba forrását, azaz a folytonos lefagyás rázkódásra, illetve fekete képernyős indulás okát...GX600-asban 2 memória foglalat van, alsó a 0. felső az 1.-es, na már most a felső, azaz az 1.-es foglalatba helyezett memória akasztja ki a gépet, nem a memóriával van gond, mert kipróbáltam mind a kettőt az alsóban, úgy jó volt, de ha mind a kettőbe vagy a felsőbe teszek ramot, akkor produkálja a gondot! van erre valami megoldás, vagy fogadjam el, hogy 3 giga helyett most 2 lesz benne, amíg nem lesz pénzem új gépre????

OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.

(#4508) kaligula válasza Sipi1985 (#4504) üzenetére


kaligula
tag

Üdv. Kollega előttem jól szólt, Acereknél gyakori jelenség a perifériás déli híd megmurdelése, ha ez történt sajnos max a reball marad, de az nem olcsó buli. Szoftveresen nem javítható a dolog.

rovidkv.reblog.hu

(#4509) Tim82 válasza LaptopSystem (#4505) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nézd meg BIOS-ban, hogy nem USB eszközről akar-e elsődlegesen boot-olni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#4510) Banános Joe


Banános Joe
csendes tag

Sziasztok!

A következő a problémám: HP compaq 6730s pár napja elég furcsán viselkedik. Először az tűnt fel, hogy használhatatlanul lassú, majd telepítettem pár programot(aida, cpu-z, core temp, ...), hogy többet megtudjak. Na most úgy néz ki, hogy a gép leveszi a szorzót 1-re. Amúgy sem egy villám(bár a célnak tökéletesen megfelel) a 2 magos cerka/név szerint T1600/, de 166MHz-es órajelen teljesen használhatatlan. :/
A furcsa igazából az, hogy ez az alacsony érték nem konstans. Néha visszaáll 10x-re, aztán később újra leveszi a szorzót.
Továbbá a figyelő progik alapján úgy tűnik, hogy semmilyen összefüggés nincs a proci melegedése és a szorzó rángatása között(már amennyire az érzékelők, vagy akár a programok eredményei megbízhatóak).
Természetesen teljesen kiherélt biosa van, booton kívül esélytelen bármit is állítani onnan.
Mellesleg a bios frissítése sem használt.
Még annyit megtehetek, hogy szétkapom és megnézem, hogy a proci és a hűtés megfelelően illeszkednek-e és hogy a ventillátorok megfelelően működnek-e(bár nem dobta el senki, és érezhetően fújja is a levegőt). Hátha mégis a melegedéssel van baj...

Ettől függetlenül várom az ötleteket, megoldásokat, mert tényleg lövésem sincs, hogy mi baja lehet és már legvégső elkeseredésemben írok ide.

Előre is köszönöm.

(#4511) kaligula válasza Banános Joe (#4510) üzenetére


kaligula
tag

ajánlanám, hogy az egész rendszert teszteld le (mondjuk egy hirens-szel). A lassulást okozhatja akár a HDD belassulása is.

rovidkv.reblog.hu

(#4512) Banános Joe válasza kaligula (#4511) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Jó ötlet, megnézem.
Bár biosból már indítottam run-in és boot teszteket is, amik nem találtak hibát semmiben. Bár furcsa dolgokat művelt az is(néha azt írta, hogy ő most 150%, ill. 225% -nál tart)...Mellesleg ez is rettenetesen lassú volt.

Első körben újrahúztam a rendszert(aminek a telepítése órákig tartott), gondolván, hogy talán valami vírus fogta meg a gépet(persze víruskergető nem talált semmit), majd ezután frissítettem a biost és a legújabb drivereket raktam fel a friss win mellé, de nem igazán hatotta meg...

Kicsit retro feelingje van...mintha megint p2-esem lenne...mindenre várni kell. :D

(#4513) atti1848


atti1848
senior tag

Sziasztok.

Van egy ASUS F83SE-VX057D laptopom most lett 2 éves.Az a bajom vele,hogy már ujjonnan sem bírta az aksíja( 4400 mAh, 6 cella) tovább 1 óránál és elvileg 3 órát kellett volna bírnia.Már rég óta asztali gépnek használom csak néha próbálgatom az aksit.Most az aksi jó ha bírja 30 percet.Mikor lehúzom a töltőről még többet mint 1 órát mutat,majd 1-2 másodperc után már csak 34 percet és 100%-on van.Egy progival ellenőriztem,hogy az aksi 24%-os,elhasználódottság.

Mi lehet a gond?Mit tudok vele csinálni? :R :R :R

06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#4514) Banános Joe válasza atti1848 (#4513) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Semmit. Az akkumulátorok ilyenek, hamar megpusztulnak. Csak akkor nem kopik, ha nem használod :)

Az én vaiomban negyed órát bír az akksi. A fentebb említett compaqban 60%-nál hanyatt vágja magát a gép, így kb 10 percet bír az is.

Ha asztali gépnek használod, akár ki is veheted belőle, akkor legalább nem töltögeti folyamatosan. Persze a félre tett akksit sem árt néha betenni, lemeríteni és újra feltölteni.

A kicsike már csak akkor lesz újra hordozható, ha veszel egy másik akkut, de akár az eredetinél nagyobb kapacitásút is találhatsz.(elég drágák az akksik)

A saját problémámhoz: most volt csak időm a compaqra. A hiren's nem segített, minden jónak tűnik. Szétszedtem a gépet, kitakarítottam a hűtést, újrapasztáztam a procit és most mindjárt letesztelem, hogy javult-e a hűtés.

(#4515) Banános Joe válasza Banános Joe (#4514) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Szétszedés, összerakás sem segített, ellenben észrevettem egy nagyon bizarr dolgot:
Vízszintes helyzetben 1x a szorzó, ellenben ha megemelem a gép bal oldalát egy picit(1-2 cm), azonnal visszaáll a 10x. Ha leteszem, újra leveszi...vajon ez mi a fene lehet?

(#4516) Banános Joe válasza Banános Joe (#4515) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Bocsánat a tripláért, de nem tudok már szerkeszteni.

Meglett a hiba...kontakthibás a töltő kábele. :W
Az a furcsa, hogy végig hálózatról ment, de nem szólt, hogy nem kap áramot, tehát valami csak átment azon a vezetéken. Most ha mozgatom a vezetéket(közvetlenül a törésvédő után), akkor állítgatja a szorzót 1-10 között. Persze a telepmérő nem szól semmit...

Egy kicsit mérges vagyok, hogy ennyit szenvedtem, mire megtaláltam egy ilyen banális hibát.

(#4517) kaligula válasza Banános Joe (#4516) üzenetére


kaligula
tag

Pont az ilyen hibákat a legnehezebb megtalálni.

rovidkv.reblog.hu

(#4518) Reaper04


Reaper04
aktív tag

Sziasztok!
Adott egy Fuji Amilo Li 1705 notesz.
Tesókám ráborított 2 deci tejet. Azonnal lekapcs, fejre fordít ,szárítgatás.
Nagyjából sikerült is, de a következő fogad minden indításkor:

Betölt a windows, az első egér kattintásig rendeben. Ha megtörtént elkezd villogni a képernyő, úgy mintha 10000-rel frissítenék egyfolytában.
Várok vele kb. 1 percet, nyomok egy darab entert és elmúlik az egész, nincs semmi baja a gépnek. Később se jön elő használat közben.

Mindig csak bekapcsoláskor. Megőrül egy enterért. Megkapja és lenyugszik.

Szerintetek ez miért van? Mit lehet vele kezdeni?
Kiszedtem a gombokat, semmilyen tejfolt már nincs ott. Teljesen száraz, nem ragacsos.
Valamiért mégis csinálja ezt, és azóta mióta tejes lett.

Válaszotok várom és előre is nagyon köszi,
üdv: Dave :R

(#4519) Addye


Addye
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következő problémám miatt:

Még nincs 4 hónapja, hogy vettem egy Acer Aspire 5552G laptopot. Az utóbbi 1 hétben előjött egy olyan hiba, hogy ha adapterről megy a gép huzamosabb ideig (bár előjött már 1 óra után is), akkor a töltés leáll és a bekapcsoló gombon lévő led és a töltöttség visszajelző led elkezd villogni. Volt olyan is, hogy ha külső monitoron használtam akkor a laptop monitora villogott egészen addig, míg ki nem húztam a töltőt. Ha kb. 1 percen belül visszadugom akkor ugyanígy el kezdenek villogni a ledek. Az akksi benn van mindig, de volt hogy mikor kivettem és csak adapterről ment, akkor (gondolom ez a probléma miatt) egy idő után hirtelen leállt.

Azt sem lehet mondani, hogy túlmelegszik, mert alap használaton 55-65°C között van.

Ez mitől lehet? :(

(#4520) Banános Joe válasza Addye (#4519) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Elvileg, ha feltöltődött az akksi, akkor leáll a töltés. A villogás gondolom erre figyelmeztet.
A monitornak mondjuk nem kéne villognia.

(#4521) Addye válasza Banános Joe (#4520) üzenetére


Addye
csendes tag

De ezt csak az utóbbi 1 hétben kezdte csinálni. És mikor leáll a töltés és akksiról megy, nem tölti tovább csak villognak a ledek. Tanácstalan vagyok, de valami nem oké :(

(#4522) Bloodrayne2 válasza Reaper04 (#4518) üzenetére


Bloodrayne2
tag

Helló!

Próbáltad már azt hogy a laptopról leszeded a billentyűzetet és külső billentyűzetet hozzá csatlakozol,hogy mégis úgy mit csinál?mert ha úgy nem csinálja akkor a billentyűzeteddel lehet valami,nekem ez a tippem.

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4523) Banános Joe válasza Bloodrayne2 (#4522) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Az is lehet, hogy csak beragadt egy gomb. Nálam is volt ilyen és elég idegesítő, pláne, ha funkcióbillentyű ragad be...

(#4524) Reaper04 válasza Banános Joe (#4523) üzenetére


Reaper04
aktív tag

+Bloodrayne2
Már szét szedtem egyszer. Nem volt gond. Nincs billentyű beragadva.
Elég érdekes probléma.
Pár másodpercig tart.

Bekapcsolom, touchpad katt után nekiáll villogni, vagy frissíteni 1000-rel. Megnyomom az entert és kész.
Hibátlan.

(#4525) Banános Joe válasza Reaper04 (#4524) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Szerintem beragadt az F5. :)
De ezt most teljesen komolyan mondom. Szedd ki és próbáld ki úgy.

Nálam is sokáig be volt ragadva egy billentyű egy mosás után(az 1-es), hiába szedtem szét és raktam össze.

(#4526) Bloodrayne2 válasza Reaper04 (#4524) üzenetére


Bloodrayne2
tag

vagy lehet hogy a tejcsi :D hatására kontaktos lett

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4527) Reaper04 válasza Banános Joe (#4525) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Végül is veszteni nem vesztek semmit :)
Szedjem le a gombot és úgy kapcsoljam be ? Vagy hogy gondoltad ?

Bloodrayne2: Kontaktos? Én is erre gondoltam először, de akkor nem szűnne meg egy enter után nem ? :F Akkor maradna vibrálós ...

(#4528) LaptopSystem

Sziasztok alienware_m17x
tipusú laptophoz keresek hűtőt aki tud az írjon nekem!

Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!

(#4529) lajtika


lajtika
aktív tag

Üdv mindenkinek. Lenne egy olyan kérdésem hogy a Fujitsu Simens Amilo LI 1705 notimba
nem megy a proci hűtés. Amikor bekapcsolom akkor felpörög aztán mikor elindul a windows leáll és nem indul be. Próbáltam másik hűtővel de azzal is ugyanezt csinálja.
Előre is köszönöm a segítséget.

(#4530) Bloodrayne2 válasza lajtika (#4529) üzenetére


Bloodrayne2
tag

-helló!

próbáld meg terhelni folyamatosan a gépet és akkor beindul a venti,ha nem akkor sajna nem tudok többet

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4531) Bloodrayne2 válasza Reaper04 (#4527) üzenetére


Bloodrayne2
tag

hát akkor nem tudom,bár ha újra raknád a rendszert,de az hülyeség lenne.

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4532) lajtika válasza Bloodrayne2 (#4531) üzenetére


lajtika
aktív tag

Köszönöm a tanácsot de azt már próbáltam, amint eléri a 90 fokot kikapcsol,

(#4533) Banános Joe válasza Reaper04 (#4527) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Igen, arra gondoltam, hogy valahogy iktasd ki az f5-öt. Mivel azt mondtad, hogy szét tudod szedni(én nem szoktam leszedni a notikról gombokat, mert eléggé máshogy vannak rögzítve, mint egy sima billentyűzetnél). Merthogy azzal frissíted az asztalt is, attól villoghat. Beragadt/kontaktos billentyűnél egy másik gomb lenyomása simán megszakíthatja a dolgot, ugyanúgy mintha ráfeküdnél egy billentyűre és közben megnyomnál egy másikat.

(#4534) Reaper04 válasza Banános Joe (#4533) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Okés kipróbálom!
Végül is nem nehéz kiszedni a gombokat, visszatenni már inkább :) De az sem nagy ördöngösség. Arra kell vigyázni, vagyis ügyelni hogy amikor kiszedet az a két pánt ne állítódjon el. Ha úgy veszed ki akkor egy nyomásra vissza is megy, de ha úgy veszed ki,h hogy széthajlik, akkor gáz van.

Az enyémet 4 féle képpen lehet összetenni, de abból csak egy jó :D A többinél vagy az allja áll fel, vagy a teteje, vagy rá se megy.

Bloodrayne2 Ha más nem lesz, az lesz. Úgy sincs rajt semmi.

:R

(#4535) Reaper04 válasza Reaper04 (#4534) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Jé most nézem:
Az F5 gomb nem is működik. :F
Akkor tuti ez a ludas. (de jól gondoltam, hogy ez az ugrálás, inkább frissítés, mint valami képernyő hiba)

Nálam az Fn gomb + f5-tel a hangerőt tudom feltekerni, az f6-tal meg le... nos le megy, de fel nem.
Meg normál esetben ha az f5öt nyomkodom frissít ugye a windows... ezen nem csinálja.

Akko tul. képp maga a gomb sz@r... de ezt hogy tudnám megcsinálni ? :F

(#4536) Reaper04 válasza Reaper04 (#4535) üzenetére


Reaper04
aktív tag

Levideóztam magát a hibát...
+ leszedtem az f5 gombot, de semmi rendellenes nincs rajt.
Akár hogy macerálom, nem lehet működésre bírni.

Szerk:
VÁ MŰKÖDIK :DD :DD :DD :DD
Újraindítottam, billentyű nélkül, megy!!!!!!!
Vissza tetem azt a kis gumiharangot, azt megnyomva, frissít is.
Tök jó :)

Remélem ha visszateszem a gombot akkor is jó lesz. :R

[ Szerkesztve ]

(#4537) Banános Joe válasza Reaper04 (#4536) üzenetére


Banános Joe
csendes tag

Igen, nálam is a gumival volt gond...hiába szeded le a billentyűt, ha alatta a gumi van beragadva...azt is ki kell szedni.

f5 a windows asztalt is frissíti, ezért gondoltam, hogy ettől villog.

(#4538) mutyi


mutyi
őstag

Van egy HP noti. Teljesen lemerült az akksija, utána rá lett dugva a töltőre és azóta nem tölti az akksit.
Valakinek ötlete mi lehet?
Felhívtuk a HP szervízt és azt mondták, próbáljuk meg hideg reseteléssel.
Ez pontosan mit takar és hogyan kell végrehajtani?

(#4539) Bloodrayne2 válasza mutyi (#4538) üzenetére


Bloodrayne2
tag

helló

ha kiveszed 1-2 órára az akksit és visszateszed?

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4540) kaligula válasza mutyi (#4538) üzenetére


kaligula
tag

Hideg reset, azaz hard reset. Kapcsolj le minde eszközt a gépről, húzd ki hálózatról, AC ről. Ezután tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 15 másodpercig. Tedd vissza az akkumulátort, dugd rá a hálózatra, majd bekapcs.

rovidkv.reblog.hu

(#4541) gipszi8


gipszi8
csendes tag

Hali!

A segítségetek szeretném kérni ezügyben:

Kb. 1,5 hónapja vettem egy Lenovo Y570 típusú laptopot. Paraméterei: i3-mas processzor 2200 mhz,4gb ram,hdd-500gb,geforce gt555-2gb videokártya. 2 napja elkezdtem játszani az F1 2011 gameval, és kb. 3 perc játék után hirtelen folyamatos szaggatás lépett fel, játszhatatlanná vált a játék. Ugyanezt tapasztaltam a Battlefield 3-ba belépve. Ezelőtt egyik játéknál sem volt semmi ilyen probléma. Utánaolvasgattam különböző netes oldalakon és mindenhol a túlmelegedést írták hasonló problémára.Feltettem az Everest nevű progit és a következő értékeket kaptam: CPU:alapon-40-50 °C ,játék közben 75-80 °C ; GPU:alapon 45-46 °C ,játék közben: 60 °C . A proci hője elég magasnak tűnik. Vajon mi lehet a probléma? Légyszi segítsetek!

Előre is köszönöm!

(#4542) Bloodrayne2 válasza gipszi8 (#4541) üzenetére


Bloodrayne2
tag

Helló!

Vegyél hűtőpadot a laposnak,mert játék közben hasznos

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4543) kaligula válasza gipszi8 (#4541) üzenetére


kaligula
tag

Hűtőpad nem megoldás. A hőfokok nem kritikusak.

rovidkv.reblog.hu

(#4544) Bloodrayne2 válasza kaligula (#4543) üzenetére


Bloodrayne2
tag

Hát valamennyire megoldás,mert legalább nem engedi,hogy a gép magas hőfokon menjen és legalább kicsit hosszabbít az élettartalmán is.Én használok hűtőpadot és játéknál azért látom a különbséget,ha hűtőpad nélkül és hűtőpaddal tolom,am nem rossz ötlet ez a hűtőpad találmány,én ah elyedben hasznélnám,ha gamelek a lapossal :)

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4545) Bloodrayne2 válasza kaligula (#4543) üzenetére


Bloodrayne2
tag

Hát valamennyire megoldás,mert legalább nem engedi,hogy a gép magas hőfokon menjen és legalább kicsit hosszabbít az élettartalmán is.Én használok hűtőpadot és játéknál azért látom a különbséget,ha hűtőpad nélkül és hűtőpaddal tolom,am nem rossz ötlet ez a hűtőpad találmány,én a helyedben használnám,ha gamelek a lapossal,legalább nem nyírja a gépet a hőfok :) DE TE TUDOD!

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4546) kaligula válasza Bloodrayne2 (#4545) üzenetére


kaligula
tag

Tudom, ez nem teljesen következetes dolog, de én is használok, vagy 2 éve. Ártani nem árt, nyáron pedig az irodában frissebb levegőt juttat a beszívó nyíláshoz. No de hogy a belső hőfokot csökkentené, arra még nem láttam példát, és maga a belső hűtőegység sem ad sok esélyt a külső beavatkozásra. Persze nem lehetetlen, hogy bizonyos laptopoknál pár fokot lefarag. Kérek méréseket, ha lehet, mert nálam a hőfok alakulásába nem szól bele.

rovidkv.reblog.hu

(#4547) Bloodrayne2 válasza kaligula (#4546) üzenetére


Bloodrayne2
tag

hűtőpad nélkül a proci képes főlmenni magas hőfokra játék közben,jó nem kritikus szintre,de engem már az is zavar,ha a gépemnek magas a hőfoka,ha van hűtőpad alatta,akkor már nyugodt vagyok,mert megtámasztja a gépet és két kis venti tolja neki alul :D abban igazad van,hogy belső hőre nem nagyon hat,de az függ a laptop aljátol is,hogy hogy vannak rajta a szellőző nyílások és,hogy milyen a hűtőpad

[ Szerkesztve ]

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4548) D-Phrag


D-Phrag
senior tag

Egy ASUS EeePC 900-as lapitopival van olyan problémám, hogy újrarakott XP után is lassulás, "befagyás" tapasztalható működés közben. Mintha dolgozna a proci pluszba valamin, mikor mondjuk elindítok egy alkalmazást vagy hasonló esetek.
Tipp esetleg mi az oka? Legutolsó bios van rajt. Mi segíthet? Lehet hogy a 900MHz-es proci ennyire kevés?

(#4549) Bloodrayne2 válasza D-Phrag (#4548) üzenetére


Bloodrayne2
tag

Helló!
A hőmérsékletét azt nézted?vagy esetleg a ramod kevés,de lehet a procid inkáb kevés.Néztem egy oldalról pár ilyen gondú probléma megoldást,ami lehet hogy kicsit segít rajtad.Ezeket a kis netbookokat,inkább routerok konfigurálására vagy diagnosztikai dolgokra használják :)

"A baj az ssd meghajtóval van.Az a lassú, de van pár trükk hogy gyorsabb legyen először is a win telepítésénél válasszd a fat32 -t ne ntfs-t.Aztán ha lehet állísd be hogy ne használjon lapozófájlt.A rendszervisszaállítást is kikapcsolhatod.És minden egyebet ami eszedbe jut ami használhatja a lemezt."

[ Szerkesztve ]

Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.

(#4550) kaligula válasza Bloodrayne2 (#4547) üzenetére


kaligula
tag

A lényeg, hogy a laptop alján "szívja" a levegőt a benti ventilátor, így több levegőt, vagy plusz hatást nem érhetsz el, csak a burkolat hővezető képességét felhasználva, ami viszont igen kevés, leginkább szubjektív dolog. Én nyáron tapasztaltam pozitív hatását, mert a túlmelegedéstől valóban óvhat, a friss levegő keringetésével a szívónyílásnál.

rovidkv.reblog.hu

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.