Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#4201) priti


priti
addikt

üdv
hoztak nekem egy MSI 1681 notit, nézegetem pár perce de nem jövök rá a sorrendre. A kijelző tartó pánt mellett lévő kétkét csavart betették a kijelsző széle alá, így akármilyen szögben áll a kijelző nem lehet felülről kicsavarni, amíg a kijelsző rajta van és olyan, mint ha azt a 4 csavart ki kéne hajtani ahhoz, hogy a hátsó műanyag burkolat végre lejöjjön. Gondolom elöl kéne lepattintani a kijelző tövénél a burkolatot, mert valami "L" vas tartja és nem az a négy, vagy a billentyűt leszedni és akkor bukkanna fel még pár csavar, de nem jövök rá a hogyanra, pedig szétszedtem már pár notit az életben, MSI valamit máshogy csinál, vagy csak én nem vagyok elég bátor és nem pattan ki valami, de valahogy csak ki kéne bányászni ezt az alaplapot... és már minden látható csavart kicsavartam, ha valaki küzdött már ilyen, vagy hasonló MSI-vel és írna valami hasznos tapasztalatot hálás lennék érte. :R

Hardverlesen

(#4202) priti


priti
addikt

lejött a nyavajás burkolat, már tárgytalan

Hardverlesen

(#4203) flash-


flash-
veterán

Sziasztok

Van egy gondom.

Bekapcsolom a notebookot,nincs kép,nem is tölt semmit,nem is tölt a winchester,csak a ventilátor zúg.

szétszedtem a laptopot hogy kivegyem a régi ramokat,újakat tegyek be, sűrített levegővel elől-hátul kifúvattam.
A proci hűtőbordát levettem,letisztítottam sebbenzinnel,rákentem hűtőpasztát,visszatettem a bordát,beraktam a ramokat,összeraktam a notit,de ez a baj hogy nem csinál semmit,nem tölt,és nincs is kép.
próbáltam úgy is hogy kivettem a mostani ramokat és betettem a régieket,így sem jó.

A noti egy hp nx 6310

MI LEHET A BAJ?

a sűrítettlevegőből néha kiáramló hideg valami ölte meg a gépet?vagy a proci mellé cseppenő pár csepp sebbenzin?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4204) priti válasza flash- (#4203) üzenetére


priti
addikt

gondolom azzal kezdted, hogy az akksit kivetted, így ez a művelet amit leírtál nem nyírhatta ki, valszeg lecsúszott csatlakozó lesz, nézd át alaposan.

...ez az MSI ritka egy undorító fos szerelés szempontjából, mit össze szopakodtam vele, fúj nagyon undorító módon szivattak a szalagkábelek is, broáf. Remélem egy hónapot kell várni minimum az új lapra, látni sem bírom.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#4205) flash- válasza priti (#4204) üzenetére


flash-
veterán

hmm megjavult a dolog

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4206) Lacuss20


Lacuss20
senior tag

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok,olyan lenne,hogy egy AsusK53TA-SXa29D időnként teljesen függetlenül mindentől legalábbis szerintem,elkezdenek csíkok ugrálni a képernyőn fent lent középen.Túlmelegedve nincsen mert ez nem egyszer úgy jelentkezett,hogy csak a windows futott és az asztal járt üresen.
Ami érdekes,egy hétig se csinálta utána megint,és általában újra indítás megoldja a bajt.Viszont van ,hogy csak magától abba hagyja nem mozgatom se a gépet se a monitort megszűnik.
Szervízbe küldeni nem látom értelmét mert ,ha ott se csinálja éppen, akkor csak fölöslegesen oda van a gép és utazik....

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#4207) maxrad1580


maxrad1580
aktív tag

Sziasztok.

Egy Dell D810 laptopot sikerült megölnöm.

Az inverter tápfeszt akartam megmérni,és a műszer mérőfejével sikerült az 5v-os részét testre zárnom.

Azóta nem indul a gép sajna,az indítópanelről is eltűnt az indítófeszültség.

Van ennek a résznek valami védelme gondolom,és ha van akkor merre keressem.

Köszönöm.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#4208) kovidancsi20


kovidancsi20
csendes tag

Sziasztok fórumlakók!

Sürgős kérdésem lenne hozzátok..
Van egy HP Compaq nx8220-as laptopom.. Van egy 100%-os akksim hozzá, amit nem képes felismerni a bios.. Minden faja rajta, ha 220-ról használom, de ha beledugom az akksit akkor lent a töltésjelző változó ideig jelzi, hogy tölti de aztán mint aki jól végezte dolgát kialszik.. ha kihúzom az akksit megy róla, de semmi nem mutatja, hogy meddig.. A biosban nem tudok rámenni a Battery Information menüpontra, a windows 7 meg azt írja ki, hogy nincs telep.. az xp hasonlóképp..

Kérem aki tud segítsen, nagyon fontos lenne..
Köszönöm előre is..
Üdv. Dani

(#4209) hcsaba válasza kovidancsi20 (#4208) üzenetére


hcsaba
tag

Hali

Eredeti vagy után gyártott??

[ Szerkesztve ]

(#4210) GaborGh válasza kovidancsi20 (#4208) üzenetére


GaborGh
őstag

Után gyártottnál szoktak ilyen problémák lenni, hogy nem ismeri fel az op. rendszer normálisan.

(#4211) kovidancsi20 válasza GaborGh (#4210) üzenetére


kovidancsi20
csendes tag

Original.. nem csak az oprendszer nem ismeri fel, hanem a bios sem.. üdv. Dani

(#4212) delip


delip
csendes tag

Sziasztok!

A gép egy Acer 5024 wlmi. Kezdetben annyi volt a probléma hogy néha csíkozott a képernyő(vízszintes csíkok). De elég komolyan olyankor alig lehetett látni belőle valamit. Eleinte mozgatás segített, később már csak többszöri újraindítás. Olykor jó volt olykor nem. Most pedig az a helyzet hogy már bekapcsolásnál csak fekete kép jön be és ez így is marad betöltés után is. Annyi hogy néha felvillan a csíkozott kép. Az lenne a kérdésem hogy mi lehet a hiba? Gondolok szalagkábelre vagy inverterre. A VGA valószínűleg jó mert a TV kimeneten tökéletes betöltésnél a kép. A gép jelenleg szét van szedve. Hogy tudnám tesztelni az invertert? Mert hogy a szalagkábelt megpróbálom kisípolni az talán kiderül(vagy nem). Csak jó lenne tudni mihamarabb hogy melyiket próbáljam beszerezni.

Előre is köszi a válaszokat.

üdv.:István

(#4213) Hunter2 válasza delip (#4212) üzenetére


Hunter2
addikt

az inverter csak a háttérvilágításhoz adja a megfelelő feszt, szóval a csíkokra nem ad magyarázatot. Másik lcd-t próbálj bele ha van kéznél.

(#4214) zizaon


zizaon
csendes tag

Sziasztok !
Lenne 1 kis gondom most értem haza , a notival , kicsomagolom , összerakom , bekapcsolom , és még a bios -ig sem jutok el vele , halott a monitora .....

holnap vihetem vissza cserélni ?

már csak lapossal utazom...Asus K53TA SX115V....xD

(#4215) PH-User


PH-User
addikt

Sziasztok!

Fujitsu-Siemens Amilo Mini Ui 3250 netbookkal problémáim vannak...
Átvettem újratelepítésre, takarításra.

Volt úgy, hogy a rendszer bekapcsolása előtt egyfolytában "beepelt" (törörörörörörö) szirénázott a hangszóró és az XP boot előtti fehér csík a beep ütemére ment egyre feljebb, majd elkezdett bootolni és kb. fél óra alatt jött be minden a rendszeren. A rendszer alatt a figyelmeztető üzenet hangja szaggatva, elnyújtva fogadott... :U
Gondoltam uccu neki, nem ez az első laptop a kezemben, ezek előtt is szedtem már darabokra és takarítottam ki nagy odafigyeléssel ilyen eszközöket.
Na szép lassan rá is jöttem hogy jön szét, csavarok ki, patentok szét. Mindent ellepett a por, a morzsa és a hajszál. :W Na, szépen kitakarítottam.
Kivettem a billentyűzet szalagkábelét is, de jött vele a kis fekete pöcök is, ami már nem pattan a helyére. (Ezzel mit lehet kezdeni? Emiatt nem érintkezik a touchpad...)
Nos, azt is meg kell említsem, hogy a gyári töltője valószínűleg bemondta az unalmast, mert egy utángyártott, pillekönnyű tűzforróra melegedő sz@rt adtak hozzá, amin még a feszültség is állítható, gondolom valami univerzális nyavaja. Akksija szerintem nulla, hiába ír win alatt 1 óra 10 percet 93% töltöttségnél.
Tehát meg kellene oldanom, hogy miért csinálja ezt az egyfolytában szirénázást mikor rájön... Nem mindig csinálja. Ha kell szétszedem újra, még több darabba, ez nem akadály.
De meg kellene javítanom azt a csatlakozót is, ahol kijött a kis pöcök... Éppen hogy megfogtam. Ez is érdekes.

Hozzászólást a témában/segítséget várom. Köszönöm.

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#4216) x47


x47
csendes tag

Sziasztok!
Feltenném ismét a kérdést, hátha van rá valakinek egy okos ötlete .
Hozzám került egy asus k50ij laptop a következő hibával
tökéletesen üzemel kivéve a touchpad görgető funkciója eltünt illetve a billentyüzet capslock illetve numlock billentyüje megnyomáskor hangosan sípol szallagkábel hibátlan annyit tudok még róla hogy egy rövidke áramszünet után bekapcsoláskor az akku az nem működött ki lett véve mert hibásnak írta ki ,majd visszarakás óta hibátlan de azóta a billentyüzet e két gomb megnyomásakor sípol,én alaplapi chip hibára gyanakszom, egy nagyon kedves ismerősömé a gép,akinek ez a munkaeszköze, remélem nem alaplaphiba, vagy lesz rá valakinek valami jó ötlete köszönöm előre is.

használt termékekre sem az Európai Unióban, sem hazánkban nincs kötelező jótállás, hanem csak szavatosság. Meghibásodás esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termék már a megvásárláskor hibás volt.

(#4217) Hunter2 válasza x47 (#4216) üzenetére


Hunter2
addikt

lehet hogy csak sima billentyűzet hiba.

(#4218) x47 válasza Hunter2 (#4217) üzenetére


x47
csendes tag

Az én fejemben is megfordult, de zavar a görgető funkció eltűnése .

használt termékekre sem az Európai Unióban, sem hazánkban nincs kötelező jótállás, hanem csak szavatosság. Meghibásodás esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a termék már a megvásárláskor hibás volt.

(#4219) Corevil


Corevil
csendes tag

Sziasztok!

2napja vettem egy DELL Inspirion N7110 i7-es laptopot. Windows 7-et szeretnék rá telepíteni, de sehogysem akar elindulni. A boot beállítás stimmel, és mégsem kezdi el a telepítést.

(#4220) Akrih


Akrih
csendes tag

Hi 1 napja vettem egy alienware m11x-et és ahogy elkezdek letölteni torrentel lefagy a gép. mi lehet a baj? semmi előzetes.. megáll az egér és nem reagál semmire.

(#4221) Norby01


Norby01
csendes tag

Sziasztok.

Van egy Packard Bell EasyNote TM85 típusú notebookom.

Amikor fel van töltve teljesen, és bekapcsolom, általában jól működik váltóáramról.
De ha kicsit már le van merülve (és töltenie is kell pluszba) akkor azt már nem tudja teljesíteni, hanem villog az összes led a gépen és nem tölt, csak akksiról működik a gép...

Ha kiveszem az akksit, és úgy működtetem áramról, akkor is néha bírja, néha nem. Tehát amikor egy komolyabb terhelés éri leáll.

A fő probléma tehát az amit először írtam. Amikor töltenie kell az akksit plusz működtetni a gépet, akkor az összes led elkezd villogni, és lekapcsolja az áramról.

Ha kikapcsolom a gépet, akkor fel tudom tölteni teljesen, probléma nélkül... Az akksi kb. 3 órát is bír takarékos üzemmódban..

Töltő már nem eredeti hozzá, de próbálva volt gyengébbel, és pont olyannal is ami való hozzá, szóval ez kizárva...

Valaki tudja mi lehet a baja? Valami kondi ment ki a gépbe vagy mi lehet? :O

www.HostingBazis.hu - Domain, Webtárhely, Webszerkesztés, SSL, VPS, TeamSpeak

(#4222) PH-User válasza Corevil (#4219) üzenetére


PH-User
addikt

Bővebben?
Milyen Windows 7? Hogy van beállítva a boot?

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#4223) Corevil válasza PH-User (#4222) üzenetére


Corevil
csendes tag

DVD-ről bootol, a lemezen pedig az összes Win7-es vacak rajta van. Ultimate, Home Proff. stb.

(#4224) PH-User válasza Corevil (#4223) üzenetére


PH-User
addikt

A merevlemezedet felismeri?

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#4225) Corevil válasza PH-User (#4224) üzenetére


Corevil
csendes tag

Fel kell, hogy ismerje. Már volt rajta egy dosos op rendszer.

(#4226) PH-User válasza Corevil (#4225) üzenetére


PH-User
addikt

Az egy dolog... Drivereket gondolom kaptál hozzá CD-n. Ha igen, akkor van-e köztük olyan, hogy SATA driver?

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#4227) isty91


isty91
csendes tag

Sziasztok, segítségre volna szükségem!

Acer asp g5745 laptopom, Nvidia 310m + intel alaplapi Hybrid rendszer jellemzi!
Nos a problema, hogy par napja: nem tudom atvaltani intel vga rol Nvidia-ra, mindig visszaáll intel-re.Win7 rendszert hasznalok es a legujabb drivereket raktam fol, valamint mar rendszert is cseréltem (2x) !

U.i > amikor felrakom az NVIDia drivert , kiirja, h "nvidia ... driver stopped working and has recovered succesfuly ".

JAVASLATOK?

(#4228) isty91


isty91
csendes tag

Sziasztok!
Gep: Acer asp 5745 g, Nvidia 310+ intel alaplapi(hybrid).
Problema: Az volna a problema , hogy par napja nem engedi atrakni nvidia karira, csak az intel -es save power mode ban tudom hasznalni. Megjegyzem a legujabb driverek es frissitesek fel lettek rakva. Win7 rendszert hasznalok.

A win7 azt irja, hogy Nvidia driver stopped working and recovered succesfully.
Javaslatok?

(#4229) hcsaba válasza isty91 (#4228) üzenetére


hcsaba
tag

Üdv

A drivert az Acer oldalról való ???

(#4230) kovidancsi20


kovidancsi20
csendes tag

Sziasztok! Bocsi, de még mindig nem oldódott meg a problémám, kérlek titeket segítsetek.

"Sürgős kérdésem lenne hozzátok..
Van egy HP Compaq nx8220-as laptopom.. Van egy 100%-os akksim hozzá, amit nem képes felismerni a bios.. Minden faja rajta, ha 220-ról használom, de ha beledugom az akksit akkor lent a töltésjelző változó ideig jelzi, hogy tölti de aztán mint aki jól végezte dolgát kialszik.. ha kihúzom az akksit megy róla, de semmi nem mutatja, hogy meddig.. A biosban nem tudok rámenni a Battery Information menüpontra, a windows 7 meg azt írja ki, hogy nincs telep.. az xp hasonlóképp..
Kérem aki tud segítsen, nagyon fontos lenne..
Köszönöm előre is.."

U.i. eredeti aksi van benne.

Üdv. Dani

(#4231) szabimaci22


szabimaci22
tag

Sziasztok

Van egy Acer Aspire 5742ZG típusú laptop-om ( 1 hónapos )
Tegnap este házi buli volt nálunk és az egyik hülye ismerősöm valahogy ráöntött a gépre egy kb 1 dl boroskolát és akkor én hirtelen ki nyomtam és fejre fordítottam és leszedtem a billentyű gombokat és hajszárítóval szárítottam kb 20 percenként 2 óra hosszán keresztül és ma reggel 9 fele vissza pattintgattam a gombokat és be kapcsoltam és a billentyűzet működik de pl 1 és 2 meg nyomom akkor van amikor duplawét ír :( és pl a kitörlés nyíl enter lett ez mitől van vagy mit lehet tenni :/ + valahogy nem lehet meg tudni hogy mi baja lehet még mert egyelőre nem veszek észre semmit csak a billentyűzet rossz :( :( :F :F :F :F

(#4232) Hunter2 válasza szabimaci22 (#4231) üzenetére


Hunter2
addikt

billentyűzet csere, ha szerencséd van megoldja. Ha nincs akkor alaplapi gond.

(#4233) NEMO1968 válasza delip (#4212) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
90%-ban szalagkábeled a ludas.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#4234) felsoviktor


felsoviktor
csendes tag

Sziasztok!

Asus X51R.
Ha kikapcsolom a gépet mindig elállítódik a boot.
Bekapcsolás mindig F2, first boot beállít....
Ezt mi okozhatja?
Nem hiszem, hogy ez oprendszer hiba (Win7)

Ötletek?

(#4235) Hunter2 válasza felsoviktor (#4234) üzenetére


Hunter2
addikt

lemerült az alaplapi elem.

(#4236) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok,

Megpróbálom ebben a topikban is, hátha.

Toshiba P305D-S8834 laptopom van.

Vettem hozzá egy utángyártott akksit, mert amivel vettem már haldoklik.
Beraktam, feltöltötte, látszólag minden oké, de a gép véletlenszerűen kikapcsolt.
Pont úgy, mintha az áramforrás szűnne meg.

Utánajártam, és kideült, hogy a régi bios nem támogatja a 9 cellás akksikat.

Frissítettem a bios-t, de a probléma ennek ellenére nem szűnt meg.
(A BIOS frissítés nem volt zökkenőmentes, nem akart elindulni a gép, ezért újra megcsináltam, immár CD-ről bootolva.)

Ezek szerint az akksi szimplán nem kompatibilis a gépemmel?
Vagy próbáljam meg újra a bios frissítést?

Elore is koszi a segitseget.

Üdv

(#4237) delip válasza NEMO1968 (#4233) üzenetére


delip
csendes tag

Hát nagyon remélem mert az lenne a legolcsóbb. A gond viszont az hogy azt megpróbáltam kisípolni de jónak tűnt persze ez még nem jelenti azt hogy az is. Kijelzőm viszont nincs másik, így azt nem tudom hogy tudom tesztelni. Valami tipp esetleg kijelző tesztre? :F Vagy vegyek szalagkábelt és hátha...?

(#4238) delip válasza Hunter2 (#4213) üzenetére


delip
csendes tag

Próbálnék ha lenne de sajnos nincs :S

(#4239) NEMO1968 válasza delip (#4237) üzenetére


NEMO1968
őstag

Másik gépbe berakni esetleg a kijelzőt.
Ennek(tudtommal)más módja nincs.
Tippelnék még a szalagkábel alaplapi,ill. kijelzőn lévő csatijának hibájára.
Azt házilag nem javítod sajna.
Esetleg(lehúzott kijelzővel)gyötörd meg kicsit a VGA-t(mivel TV-n jó a kép).
Ezzel legalább a VGA hibát kizárhatjuk.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#4240) zxLAZy


zxLAZy
csendes tag

Sziasztok!

Két kérdésem is van. Az egyik, hogy mostanában a gépem elkezdett random megfagyni, de nem is megfagyni, hanem inkább beakadni. Tehát mondjuk nézem a filmet, vagy épp játszok és beakad a hang, vagy ilyen iszonyatos sci-fi hangokat ad ki a hangszóróból, aztán kb 1-2 perc után minden megy tovább.. A baj hogy egyre sűrűbben csinálja, a rendszer egy hetes rajta, gyári support-ról van minden driver (kivéve az nvidia driver, de azt is próbáltam többfélével), a hőmérsékletek meg nem mondhatók hűdemagasnak... A másik meg, ha vatta új dvd-lemezt nem akar olvasni (többel is csinálta már) a DVD-rom, akkor az csere?? (van még gari). Egyébként egy ASUS K61IC-ről van szó.

Előre is köszönöm a válaszokat :R

(#4241) Mania válasza zxLAZy (#4240) üzenetére


Mania
senior tag

A nem magas hőmérsékletek ellenére egy takarítással kezdeném. A DVD-ROM probléma meg lehet egyszerű kontakthiba is.

(#4242) kopygege


kopygege
tag

Sziasztok, lehet, hogy ezért lincselés jár, mert már megírtam ezt az Acer topikban, de kíváncsi lennék egyéb véleményekre is, mielőtt valamit elszúrok.

Tehát adott egy kb másfél éves Acer Extensa 5630, amin eddig Vista volt. Ott volt olyan probléma, hogy boot-oláskor függőleges szürke, illetve rózsaszínes stb. csíkok jelentek meg a képernyőn és mondjuk 80%-ban megjelent a bejelentkező képernyő, de volt hogy nem, ilyenkor amikor gondoltam, hogy már ott tartunk, akkor nyomtam egy entert és általában megjelent az asztal (ha nem, elküldtem alvó módba és akkor a felnyitáskor már rendben volt a kép).
Tegnap WIN7-et raktam fel, ami alatt olyan gondom is volt, hogy néha elkezdett ugrálni a képernyőfelbontás, mintha keresné a megfelelőt a rendszer. Ami a nagyobb baj, hogy azok a bizonyos csíkok használat közben (ablakok közötti váltás - illetve amikor kicsit elsötétül a háttér és megkérdezi, hogy biztosan futtassa-e ezt meg azt) megtörtént; aztán elfehéredett a képernyő és bár futott a rendszer (hangok billentyűk lenyomásakor voltak stb.) csak a power gombbal történő újraindítással lehetett bármit is tenni.

Konkrét kérdéseim:
1. Szerintetek ezt egy sima chipset/vga driverrel tudom orvosolni? (Ebben azért hiszek kevéssé, mert ugye a bootoláskor nagyon sokszor ilyen a képernyő)
Ennek legfrissebb verziója honnan tölthető le WIN7 Ultimate-hoz?

2. Ez inkább valami hardver gebasz?
Én leginkább arra a kis cuccra gondolok, ami a jelet ráküldi a monitorra (nem jut eszembe a neve...)
Ha ez utóbbi, akkor kb. milyen összegre számítsak a szervizeléskor?
Nincs körünkben megbízható szervizes szaki, aki nem horribilis összegért csinálja? (Én max. 10-et szánnék rá szereléssel...)

Előre is köszönöm a segítséget!

(#4243) szabimaci22


szabimaci22
tag

sziasztok
Van egy Acer Aspire 5742ZG típusú laptop-om ( 1 hónapos )
Tegnap este házi buli volt nálunk és az egyik hülye ismerősöm valahogy ráöntött a gépre egy kb 1 dl boroskolát és akkor én hirtelen ki nyomtam és fejre fordítottam és leszedtem a billentyű gombokat és hajszárítóval szárítottam kb 20 percenként 2 óra hosszán keresztül és ma reggel 9 fele vissza pattintgattam a gombokat és be kapcsoltam és a billentyűzet működik de pl 1 és 2 meg nyomom akkor van amikor duplawét ír és pl a kitörlés nyíl enter lett ez mitől van vagy mit lehet tenni :/ + valahogy nem lehet meg tudni hogy mi baja lehet még mert egyelőre nem veszek észre semmit csak a billentyűzet rossz ---------------> ezt a történetet folytatnám helyre áltt a billentyűzet ki osztás de van olyan rész a billentyűzeten pl a sift ha az oldalát érintem meg nem érzékeli de ha közepét akkor érzékeli :/ ez mitől van ? más 2 hónapos a laptopom és az aksia már 11% elhasználódása van ma fel hívtam a szervizét és azt mondták hogy meg nézik és hogy eljőnek érte de én mondtam hogy várok még vele ( az igazság az hogy még borszaga van ) nem tudom mit evő legyek el küldjem így vagy várjak még vele míg a borszag el múlik :/ ( amúgy már ki takarítottam látszani nem látszik semmi csak a szag :( ja és amm... érdemes kiterjeszteni a garanciáját 3 évesre mert olvastam hogy ha az van akkor véletlen sérülések is garanciálisak pl ha folyadékot kap ????
Előre is köszönöm a válaszaitokat !!!!! :R :R :R :R

(#4244) bberkes


bberkes
csendes tag

Sziasztok!

A kb. 3 hete vásárolt ASUS X101-es netbookunk a múlt héten azzal fogadott felnyitás után, hogy végig van repedve a kijelzője.
A gépet a szokásosnál nagyobb trauma nem érte (felnyitás, egy szobán belül A-ból B-be áthelyezés) ezért igencsak érdekes és bosszantó a dolog. Kívülről simítva a kijelzőt nem érezhető semmi, de olyan mintha kalapáccsal be lenne törve.

Az edigital-ban szétszedtek amikor beállítottam a problémámmal. Egyrészt megértem őket, mert ha valamire ráfoghatják, hogy a mi hibánk akkor ez az, másrészt meg szar helyzet, hogy nem a mi hibánk aztán valószínűleg bukta a garancia.
A végégén annyi útravalót adtak, hogy próbálkozzak még az ASUS-nál.
Mivel nem hiszem, hogy az ASUS elismeri, hogy ez valami gyártási hiba miatt van ezért igencsak patt helyzetbe kerültünk.

Első körben az szeretném megkérdezni, hogy ismer-e valaki hasonlóan járt embereket? Netán olyat akinek sikerült kiharcolni egy garanciális javítást? Én is utánaolvasgattam és találtam vagy 2-3 embert aki hasonlóan járt, de ők is már több mint egy éve szenvedtek vele sikertelenül. A dolog érdekessége az hogy mind ASUS netbook-al járt így. :-)

Mivel gondolom nem fognak tolongani a "szerencsések", ezért már azt is megkérdezném, hogy nem tudja-e valaki, hogy pontosan milyen kijelzővel vannak ezek a netbookok ellátva. (azon kívül, hogy 10,1"-os WSVGA)

Mivel egy elég olcsó netbook-ról van szó ezért még nem tudom, hogy ha nem sikerül kiharcolni egy garis javítást akkor mit kezdjek vele.

Jelenleg csak annyit tudok csinálni hogy szétkérdezgetek, és figyelmeztetem az embereket, hogy bizony vigyázzanak ezzel a típussal! (vagy inkább az összes vékonyka netbook-al)

Az esetleges segítségeket előre is köszönöm!

(#4245) Sylwer


Sylwer
csendes tag

Sziasztok!

A hibás laptop egy 10 éves Asus L3800C típusú eszköz. Sikerült 1 Giga rammal felbővítenem és hipergyorsan fut rajta az XP. A notinak amúgy az akksin kívül mindene működik és naponta használom. 1 dolog van, ami zavar és nem hagy nyugodni.

Ha a fedelet megpróbálom lecsukni (kvázi készenlétbe rakni), bizonyos dölésszögnél a notebook újraindul.

Amiket eddig megpróbáltam, hogy az oprendszer beállításainál (Energiagazdálkodás), letiltottam a "képernyő lecsukásakor" bekövetkező funkciót, ám ez a hibára nincs hatással. Az érzékelőt manuálisan is benyomhatom, ekkor a laptop vagy 1. Nem csinál semmit, 2. Vagy készenlétbe megy, 3. vagy hibernálódik. Ahogy az opciókban választható. A probléma ott van, ha lehajtom - az érzékelőt még ugye el sem érte, még is újraindul. Aztán megpróbáltam egy bootolásnál is, akkor is ugyan ez a probléma, tehát a hiba nem az oprendszernél lesz, hanem valami hardveres gond lehet. Az érdekes, és a legidegesítőbb, ha lehajtom a gép újraindul, de ha teljesen lecsukom, úgy érzékeli a gép, mintha folyamatosan be-és kikapcsolgatnám, mert a proci hűtő és optikai meghajtó elkezd felpörögni, aztán ismét felpörög stb. ha felnyitom, akkor megy újra tovább. De ha megint lehajtom, újraindul.

Sajnos innentől nem tudom, hol keressem a hiba forrását?? Arra gondolok, valamelyik monitorhoz vezető kábel lehet megszakadva, vagy zárlatos, de azt nem tudom, hogy ez produkálhat-e ilyen hibát??? Egyébként sem vagyok elektronikai szakember :-(

Ha tudtok segíteni nagyon hálás lennék, ugyanis anyagilag nem nagyon éri meg elvinni egy ilyen notit javítani, mert a piaci értéke kb. 10-15e Ft. A javításért meg tuti elkérnének ugyan ennyit. 35e Ft-ért meg már lehet jó notit kifogni....:-(( Szeretem ezt a notit, mert sok mindent letudok vele tesztelni, de így nagyon megnehezíti a munkámat!

További szép napot mindenkinek!

Sly

[ Szerkesztve ]

(#4246) tomi7711


tomi7711
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Acer notebook amit elejtettek. Azóta a képernyő piros... de nem tört be. Valakinek van ötlete? Külső monitorral jó a kép.
Csatolok egy fotót. Ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#4247) Hunter2 válasza tomi7711 (#4246) üzenetére


Hunter2
addikt

a szalagkábel a helyén van?

(#4248) tomi7711 válasza Hunter2 (#4247) üzenetére


tomi7711
aktív tag

totál szétszedtem, összeraktam.... semmi. Kicsit hatottam is fizikailag az panelra. :)))
Közben ezt találtam egy ilyet ebay-en: CCFL Bulb
De látom, hogy világít a cső, bár magát a panelt nem szedtem szét.

[ Szerkesztve ]

(#4249) Hunter2 válasza tomi7711 (#4248) üzenetére


Hunter2
addikt

akkor kipróbálod másik lcd-vel és ha jó a kép akkor kuka a mostani kijelződ.

(#4250) tomi7711 válasza Hunter2 (#4249) üzenetére


tomi7711
aktív tag

elméletileg ez a cső cserélhető... lehet bevállalom, egy új display 30k

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.