Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#2401) Duree válasza Sir Gunar (#2397) üzenetére


Duree
veterán

Azért van,hogy tölti a rádugott eszközöket mert a feszültség maradt,viszont a vezérlés ami a déli hídban van tönkrement.Ezért nem ismer fel semmilyen eszközt.Elméletileg javítható

duree54

(#2402) Sir Gunar válasza Duree (#2401) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Köszi, de szerencsésebb voltam, mert a 2399-ben mint írtam a táp kihúzása után mikor ujra feszkót kapott és bekapcsoltam minden ujra ment mint régen, de azt hogy mi is okozta rejtély!

(#2403) Atos23 válasza pukkancska (#2400) üzenetére


Atos23
senior tag

És ezt kérdezed az aláírásodban lévő szöveg mellett? Milyen rossz laptop felvásárló bizniszmen, aki ennyit sem tud? A VGA hiba okozza, hogy kilövi magát a géped.

[ Szerkesztve ]

(#2404) Atos23 válasza Sir Gunar (#2402) üzenetére


Atos23
senior tag

Mák :)

(#2405) Sir Gunar válasza Atos23 (#2404) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Az bizony, meg is voltam riadva kicsit, de olyant nem csináltam vele amitől ilyen baja lehetett volna, max a sok cucc miatti táp letiltás, de pont az ment csak, kikapcs sem javította meg, de mivel a Bt sticket vitte hát gondoltam szoftveres, de elkövettem a W7-en és az XP-n is meg volt a hiba, akkor kezdtem kicsit rinyálni, meg mikor a számtekes haver azt mondta nem is látott még ilyent és hogy van benne védelem is. Ma pedig elmondtam neki hogyan javult meg és megint kiakadt, mert ezután még mindig nem volt ötlete, pedig 20éve rendszereket rak össze ,szervizel, stb! Azt is írta egyszer a gép ,hogy vmi progi használja az usb vezérlőt, de kikapcs után is? Na mindegy nem vágom! :F

(#2406) pukkancska válasza Atos23 (#2403) üzenetére


pukkancska
tag

De ebben nem integrált vga van. :S

(#2407) Zsolti1987


Zsolti1987
aktív tag

Sziasztok, notebook akkumlátorral kapcsolatba lenne kérdésem, szóval van egy ismeretlen akksim, beteszem a gépbe, és elkezd villogni a töltés, a gép everest szerint is tölti x mW-al. De a feltöltöttségi szint nem változik, 0% marad kb fél órás töltés után is. Az akkumlátor elhasználódás 48%. Próbáljuk tovább tölteni esetleg, vagy kuka az akksi? Felújítani lehet/érdemes?

(#2408) Sir Gunar válasza Zsolti1987 (#2407) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Ha a gépedé akkor hogyan lehet ismeretlen?
Amugy pedig a neten meg tudod nézni a gyáriak árát és az után gyártottakét is, majd pedig azt is hogy mennyiért újítják fel, ezután a döntés a Tiéd! :K

(#2409) Zsolti1987 válasza Sir Gunar (#2408) üzenetére


Zsolti1987
aktív tag

Köszi szépen, de inkább konkrét tapasztalatokat várok, azt elfelejtettem odaírni :K

(#2410) Atos23 válasza pukkancska (#2406) üzenetére


Atos23
senior tag

A VGA az VGA, ha integrált, ha nem :) Nem? :)

Egyszer láttam ilyen problémát amikor nem VGA hibás volt a gép, akkor villámcsapás volt a gép közelében, és a belső táp szállt el.

Ha 8400GS van benne, akkor gyakorlatilag elég sok hülye hibát tud csinálni egy Acer.

(#2411) Atos23 válasza Zsolti1987 (#2407) üzenetére


Atos23
senior tag

Na és megy róla a gép legalább pár percig?

Elég sok akku a halála előtt azt csinálja, hogy "örökké" világít a töltés LED, soha nem megy át feltöltött szintre. Ilyenkor már olyan rosszak a cellák, hogy töltés közben kisülnek.
Mindenképpen csinálj majd képeket az eldurrant akkuról, és a kettényílt notidról :D

(#2412) pukkancska válasza Atos23 (#2410) üzenetére


pukkancska
tag

Igen, ebben igazad van, csak már próbáltam úgy, hogy kivettem a vga kártyát, de akkor is ugyanaz a hiba jött elő, annyi különbséggel, hogy a kijelzőre fényt akart dobni.

(#2413) Zsolti1987 válasza Atos23 (#2411) üzenetére


Zsolti1987
aktív tag

Nem sajnos, el sem indul vele. Értem amit írtál, érdekes, de ami furcsa nekem, hogy jelentősen nem is melegszik, csak egy picit, tényleg alig észrevehető. És akkor hova lesz az a sok töltés-részecske? :D
Arra tudok még gondolni, hogy olyan lehet-e, hogy ha egy darabid nem volt használva, akkor most tovább kell tölteni ahhoz, hogy elérjen egy bizonyos feltöltöttségi szintet, ami után már be lehet kapcsolni a gépet, és a win7 is azt mondja, h fasza, szépen töltődik az akksid?

(#2414) Sir Gunar válasza Zsolti1987 (#2409) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Hát az akku akkor esetleg lehet kukkra lemerülve és olyankor nehezen, vagy egyáltalán nem indul el a folyamat benne, mert a Li akkuk nem szeretik sem az egyik, sem a másik végletet!
A nővérem igaz csak 1 éves Acer netbookja le volt téve kb egy hónapig és akku rajta, az meg olyan állat fajta ami vmiért ilyenkor is gyorsabban eszi az akkut mint a normálisak, szóval előtte nem lett feltöltve éppen volt benne vmi. Amikor előszedtem mert kellett volna először töltést mutatott, majd villogni kezdett a töltést jelző led és nem mutatott további töltést. Sokadik lehúz visszadug után nagy kegyesen elkezdett tölteni és helyre állt. telefonoknál is néha túl merül és akkor van aki ha nem indul be a töltési folyamat magától akkor picit nagyobb (nem tudom mennyivel) feszkóval meglökik (szinte bikázzák :) ) és ugy be szokott állítólag indulni. Talán mérhetnél rajta feszültséget, hogy mennyi is a névlegeshez képest, az elárulhat némi infót róla, persze ha terhelve is mérnéd az lenne a legjobb!

(#2415) ravensky13


ravensky13
tag

Hali !!!ASUS N71JV notival kapcs lenne kérdésem, remélem van gyógymód...
Szóval a cucc használja az NVIDIA optimus technológiát, i3-as intel proci van benne M350-es, amiben a beépített VGA aksi-barát de aknakeresőre elég kb, de ott dobog benne egy GT 325M-es Nvidia is, ami aksi-gyilkos, de elég szépen megy(menne).
Az új(abb) játékok mennek rajta simán(Crysis,COD6,GuitarHero.....) de sajnos warcraft 3-azni nem tudok rajta mert:
-Ha intel beépített GPU-t használok minden rendben van, csak gyenge az FPS
-Ha NVidiáét használom, a főmenü tiszta, DE az egér kb fél másodpercet késik ami elég idegesítő, startégiai játékot így nem lehet játszani, utána ha betöltök 1 map-ot, felbontástól függetlenül viszonylag gyenge FPS-el megy és az egér továbbra is vacakol :( ...
Az ég adta világon már mindent próbáltam, optimus driver csere, GPU driver(később rájöttem h nvidiáéknál ez ugyanaz) csere(kb 3-4 verziót próbáltam), egyedül az intel GPU drivert nem cseréltem le(de azzal nincs gáz, csak gyenge)...Szóval az nvidia control panelben próbáltam minent állítani, pre-rendered frames-el variálni, vertical sync off az kb annyit segít h ha elindítom a gémet MINTHA 1-2secig rendes volna a főmenüben a kurzor, de szinte semmi, élsimítást stb, mindent próbáltam sikertelenül. Majd rájöttem h "war3.exe -opengl" ha így indítom a játékot openGL-t használva valami emberi FPS mellett megy a game rendesen, viszont a textúrákkal valami gixer van.A frozenthrone főmenü ami szürkés, szürke helyett világos kék :F meg a gombok oldalán rövid vízszintes vonalkák jelennek meg, ez annyira nem is zavaró, akik linux alatt próbálták wine-vel a war3-at futtatni, találkoztak már ezzel a jelenséggel( a vonalkákkal, a kékesedéssel nem :F ). Játék közben megint össze vissza keverednek a szinek. Egyszerűen nincs tűrhető megoldás, vagy talán ez a legutolsó.

Plíz help, eléggé idegesítő, nem tudok rajta dotázni....Bármilyen ötlet/megoldás érdekel.
Előre is köszi!!!

UI: CS-source sem indul video-kártya kevés vga-memóriára hivatkozva....de ezzel a kérdéssel még nem foglalkoztam annyit mint a fentivel...

(#2416) Atos23 válasza ravensky13 (#2415) üzenetére


Atos23
senior tag

És a játékok mind eredetiek ugye? :)

(#2417) jagyugyaerik


jagyugyaerik
tag

Sziasztok,

Nekem van egy GERICOM laptopom és egynap azzal a hiba üzenettel fogadott a CMOS, hogy a rossz a merevlemezem. Akkor elmentem a boltba vettem egy Samsung vinyót és beraktam. Ez volt 2 hete, sajnos nem volt időm telepíteni a windosomat rá, mert elutaztam, de multhét hétfőn hazajöttem, akkor majdnem megcsináltam már rádugtam a töltőt, de ismét közbe jött 1-2 dolog és foylamatosan töltötte(ez nem lehet baj?) ma reggel akartam volna bekapcsolni a laptopot és nincs kép, de a számítógép felpörög. Gondoltam rákötöm egy CRT monitorra, hogy biztos megadta magát a video vezérlő, de amikor ráraktam a monitor ledje csak villogot narancssárga és zöld között.
Ha valaki tud, akkor legyen szíves és segítsen, esetleg ha kevesett írtam volna le szóljatok és megpróbálok még több infót adni!
Előre is köszi

(#2418) Sir Gunar válasza jagyugyaerik (#2417) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Kérdés hogy mi az ami fölpörög? A HDD avagy az optikai meghajtód?
Nekem hasonló jelenség volt amikor az alaplapi elem megadta magát, bekapcsoltam és monitoron még kurzor sem, a dvd elindult majd megállt és kis idő után a ventik is elindultak.
Talán segít ha rámérsz.

(#2419) jagyugyaerik válasza Sir Gunar (#2418) üzenetére


jagyugyaerik
tag

A Procihütő felpörög , majd a cd olvasó ledje villog és olvas az optikai meghajtóü és nins kép, megpróbálom ezt a város dolgot.
De mit gondolsz az, hogy rajta volt folyamatos töltésen az nem károsíthatta?

(#2420) Sir Gunar válasza jagyugyaerik (#2419) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

nem tudom károsíthatta-e, de mi az a város dolog? azért kapd ki az alaplapi elemet sztem és mérjél rajta feszkót, mert ez a jelenség arra utal hogy a boot sem megy! Elvileg 3V-os az elem, de 3,2 szokott lenni ha 2,8V alá megy nem biztos hogy elindul.

(#2421) jagyugyaerik válasza Sir Gunar (#2420) üzenetére


jagyugyaerik
tag

bocsi, azt akartam írni, hogy várós, amit mondtál, hogy várok a bekapcsolás után. Sajnos nem vagyok, anniyra otthon a notebookokban és ez most komcsi, ha az alaplapi elem gyenge, akkor nem bootol be a laptop? Mert ha egy PC-s alaplapban gyenge attól még elindul, csak elfeljt számos beálítást.

(#2422) Sir Gunar válasza jagyugyaerik (#2421) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

ha x ideig nincsen rajta táp akkor szokott előfordulni, ha eleve rossz volt, mint nálam is.
Elég lehet már egy hét is talán, de a jelenség olyan, azért írtam, hogy próbáld meg ha tudod vedd ki és mérjél rá, ha kicsi rajta a feszkó, cseréld ki és utána ha nem indul jöhet következő lépés, de ez a legolcsóbb amit érdemes kipróbálni, sztem.
az enyémnél a bios rom csere után derült ki hogy kakukk az elem és nem is indult el, én meg mivel senki nem mondta szívtam vele jó sokáig.

(#2423) jagyugyaerik


jagyugyaerik
tag

Köszönöm a segítséget, remélem megoldódik, ha nem akkor majd postolok!

(#2424) jagyugyaerik válasza Sir Gunar (#2422) üzenetére


jagyugyaerik
tag

Köszi, az elemcsere megoldotta a problémát! De erre gondoltam volna utoljáta, mert már láttam oylan laptopot, amien levolt merülve az elem. Na mind1 köszönöm még1x a segítséget!

(#2425) ravensky13 válasza Atos23 (#2416) üzenetére


ravensky13
tag

Naná h eredetiek :U Különben a W3 nem kér CD-t ha fel van patchelve a legújabb verzióra....szóval az eredetiség kérdését ezzel le is tudtuk sztem....valami más 5let???

(#2426) Speculis


Speculis
csendes tag

Szervusztok!

Lenne egy nagy problémám egy Fujitsu Siemens c1110-as Lifebookal.
Az alaplap tönkrement benne, vettem bele egy másikat, amivel tökéletesen működik, azt leszámítva hogy a noti saját kijelzőjén, csak egy fehér kép jelenik meg.Külső kijelzőn rendesen bejön a kép, és működik minden, de a belső kijelzőn sehogy sem tudom elérni hogy a fehér képen kívül más is megjelenjen.A fehérség fényerejét tudom állítani, de ezen kívül mást nem sikerült csinálnom vele.Esetleg valakinek van valami ötlete hogy mit lehetne tenni ebben az esetben?

A segítségeteket előre is köszönöm.

(#2427) nemzavarsz válasza Speculis (#2426) üzenetére


nemzavarsz
csendes tag

Az LCD kábel nem csúszott ki a kijelzőből, vagy az alaplap felöli végen nincs gond a csatlakozóval? Esetleg a kábel nincs megsérülve ott ahol a hajlik?

(#2428) Sir Gunar válasza jagyugyaerik (#2424) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Nagyon szívesen és igazán örülök hogy sikerült!
Mint írtam nálam sem gondolt pont erre senki és már volt aki alaplapot akart velem cseréltetni, majd egy debreceni szervizes srácnak jutott eszébe hogy talán meg kellene ezt nézni és igaza volt! :)

(#2429) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok.

Egyik ismerősömet szeretném valamilyen tanáccsal ellátni, csak én sem értek igazán a notebookokhoz.
Srácnak van egy két és fél éves MSI EX610X laptopja, ami egyszer már volt szervizelve hűtési probléma miatt, és ez sajnos újra megmutatkozott.
Tegnap szétszedtük a masinát, majd hátlap nálkül beüzemeltük. A következő a kortörténet:
Olyan, mintha ingadozna a feszültség, a 4 centis venti periodikusan felgyorsul, majd lelassul, és az sem ritka, hogy egyfajta daráló hangot ad ki., nem kizárt, hogy csapágyas, amit okozhatott a folyamatos sebességváltozás. Se új állapotában, se szervizelés után nem jelentkezett ilyen probléma, de idővel újra előjött. Maga a hűtő egyébként is hangos, az ismerősöm állítása szerint, és botrányosan is hűt, ami azt jelenti, hogy már olyan is előfordult, hogy egyszerűen csak leállt a gép.

A kérdésem az, hogy mi lehet a probléma, illetve hogy házilag mi módon lehet cserélni a hűtőjét?

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#2430) Atos23 válasza jolti05 (#2429) üzenetére


Atos23
senior tag

A probléma a gép tetején lévő MSI feliratra vezethető vissza.

Gyárilag rossz, alulméretezett a hűtő, amit folyamatosan cserélni vagy olajozni kell, mert a kapható leggagyibbat szerelték bele MSI-ék. Ráadásul az Albacomp, mint garis szerviz is garancia alatt csak tisztítani szereti, mintsem cserélni a már morgó ventit. Bár nem értem miért, nem kerül nekik semmibe.

Ha jól tudom, külön alkatrészt nem adnak ki a géphez cserére, csak beadni lehet az Albacomp "szerviznek" (bocsánat, hogy ilyen kiemelkedő jelzővel illetem) a gépet, és olyan 12K-15K körül kicserélik munkadíjjal.

Tiszta vicc amit az MSI leművel az Albacomppal együtt ebben az országban. Csodálkozom, hogy nem halnak el még jobban az alaplapok a szar hűtés miatt.

Tényleg, tud valaki olyan céget, aki külön is kiadja az MSI alkatrészeket? Az Expertnél van billentyűzet, töltő, akku hozzájuk, de a ventillátoros mizzériát ők sem vállalják be.

Amit tehettek, hogy helyrekupáljátok, leolajozzátok a hűtőt, felpasztázzátok a felületeket. Majd eladni 35-40K-ért, és a befolyt összegből venni plusz 10K-ért egy Acer 5310-5310-5710 gépet, aminek hangja sincs. Nálam 2,5 éve megy a gép 24/7, aludni lehet mellette.

(#2431) Sir Gunar


Sir Gunar
aktív tag

Esetleg ha benéznének egy noti bontóba, ott lehet talán olyan ventit lelni ami minőségi db és jó a benne lévő helyére! :U

(#2432) SeniorTilla válasza Atos23 (#2430) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Azért van ez, mert nem cseréli nekik az MSI sem. Fix százalékot kapnak az értékesített gépek után, és a végén, ha sok a garis ügy, ráfizet a szerviz. Ezért - mivel sz*rok a gépek és sűrűn elromlanak - nem éri meg a ventiket cserélni, hanem csak tákolják, mint Mekk Mester. Ezért kell rendes márkát venni gyártói támogatással ;)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#2433) jolti05 válasza Atos23 (#2430) üzenetére


jolti05
őstag

Olvastam, hogy az MSI híres az ilyesmiről, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a helyzet.

Én azt javasoltam a srácnak, hogy ki kéne pucolni az egészet, és megválni a laptoptól, amíg újra rá nem kezd, ezekszerint ez egy jó gondolat.
Első alkalommal, mikor hűtési gondokkal küszködött, garanciálisan javították a problémát, de fél éve lejárt a jótállás, így nem maradt túl sok választás.
Én naivan azt hittem, lehet venni külön hűtőventilátort, vagy ha ezt nem is, de hűtőbordástul az egészet lehet cserélni.

A tisztítás és az olajozás milyen módon történjen, illetve mire kell fokozottan odafigyelni?

Én tavaly májusban vettem egy több, mint 2 éves Acer Aspire 5520G-t, de zaj terén abszolút meg vagyok vele elégedve, üresjáratban, vagy egy divx film alatt szinte hangja sincs. Mostanában kezdett el fura hangokat kiadni a venti, de csak bekapcsolás után egy 20-30mp-ig hallani.

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#2434) NEMO1968 válasza jolti05 (#2429) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Nagyon +kellene nézni a hűtöt és a ventit,és esetleg más,gyakoribb típus ventijét 1kis barkáccsal lehet hogy bele lehet bűvölni.
A barkácsot úgy értem,hogy máshol vannak a rögzítési pontok,más a csatlakozó,de ezek +oldható problémák.
Egy hűtőpad nem segítene?

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#2435) Sir Gunar


Sir Gunar
aktív tag

A Gericomokra is azt mondják nem egy jó márka, én második éve használom rengeteget megy és az elődöm is sokat használta, semmi baja, bár a ventiknek (3db) lehetne kicsivel kisebb a hangja, de egy 6. éves notinál ez a legkevesebb sztem!
Ha vmi bibje lesz én is a bontókban fogok hozzá keresni ezt-azt ami kell!

(#2436) LALA_kiraly


LALA_kiraly
senior tag

Hali!
Egy kis segítség aspire one géphez.
Nem ad képet, bár felpörög.
HDD, ram rendben. Mikor elindul, ha folyamatosan a powert nyomom kikapcsol, szóval olyan, mintha nem adna képet.
Próbáltam monitorra kötni, de semmi. Próbáltam úgyis, hogy lehúztam a kijelzőjét, de semmi. Hogy lehetne még, hogy megbizonyosodjak, hogy a kijelzőnél van a bibi?

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#2437) jolti05 válasza NEMO1968 (#2434) üzenetére


jolti05
őstag

Szervusz :)

Ha az enyém lenne a ketyere, erősen elgondolkodnék valamilyen alternatív megoldáson, és lehet hozzá is nyúlnék, de a srác nem egy vállalkozó szellemű egyéniség, nem hiszem, hogy benne van a barkácsban, már a laptop hátlapját is olyan óvatosan vette le, hogy én közben kicseréltem a videokártyám hűtőjét.
A hűtőpad segítene, de csak a hőmérsékletek zuhannának meg, attól még "darálna" a belső hűtő. Legalábbis ha jól sejtem, hogy attól még nem áll le :)

Gunar1: Én beajánlom az illetőnek a bontót, de le fogja szavazni.

Nem tudom mit akar kezdeni a laptoppal, de szerintem arra fog hajlani, hogy ki kellene tisztítani, majd megválni tőle.
Ezért is kérdeztem, hogy ezt hogyan. Nyilvánvaló, hogy ehhez az egész hűtőrendszer le kell szerelni, csak utána hogyan tovább? Mártogassa olajba a ventit? :)

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#2438) Sir Gunar válasza jolti05 (#2437) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Pont ezért mondtam a bontót, mert ha más baja nincsen a géppel, akkor ez lehet meg is oldja! A ventit sztem szétszedni nem tudja, azaz nem javítható, marad a csere, vagy nem adnak érte annyit!

(#2439) NEMO1968 válasza jolti05 (#2437) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Nos,ha így áll a dolog,akkor adjatok neki 1 löketet valami szép tiszta sűrített levegővel(csak ne a benzinkúton a kerékpumpáló kompresszorral :D .Olvastam itt ilyet :Y )
Ezzel +oldottátok a hűtő tisztítást.
A ventit + vegyétek ki.
Az 1ik oldalán van 1 matrica,az alatt a matrica alatt ott a csapágyazás.(nálam így van)
Óvatosan leveszed,(félrehajlítod)a matricát.
Oda cseppentsetek valahogy pár csepp sűrűbb olajat.(én fecskendővel,tűvel csináltam)
Matrica visza.
Ha nincs még nagyon szétkopva,+szűnik a hang,és el lehet adni.
Nem szép dolog ugyan,de......

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#2440) NEMO1968 válasza LALA_kiraly (#2436) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Ez 1 kicsit zavaros leírás volt számomra,de ilyen hibákkal biztos hogy nem a kijelzőnél van a bibi.
Ha külső monitoron sincs semilyen kép,erősen gyanakszom a videókártyára.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#2441) Atos23 válasza jolti05 (#2433) üzenetére


Atos23
senior tag

Szerencsére az Acer ventije jól olajozható.

Még amikor csak kezdeti morgás van, szét kell szedni, alaposan kiporolni, és leműszerolajozni. Ha hetekig így használod, utána kapa van, mert felrügykösödik a portól a tengely.

Én kb fél évente takarítom, és olajozom, még mielőtt el kezdene zúgni.

(#2442) Atos23 válasza LALA_kiraly (#2436) üzenetére


Atos23
senior tag

Alaplapi BGA tok hiba, hajlamos a típus az ilyen irányú alaplaphibára.

(#2443) Atos23 válasza Atos23 (#2441) üzenetére


Atos23
senior tag

(#2444) Sir Gunar válasza Atos23 (#2443) üzenetére


Sir Gunar
aktív tag

Azt már láttad amelyiket a PCMCI aljazatba kell bedugni és ott fújja be a levegőt egy venti?
Na az is egy exrta ötlet, biztosan megeszik néhányan! :))

(#2445) Atos23 válasza Sir Gunar (#2444) üzenetére


Atos23
senior tag

Az tényleg elég retek megoldás, mert egyrészt telefújja a pacimacinál a gépet porral. De ez a Vaterás szívó dolog tényleg ötletes, működhet kis hatékonysággal.

Most Pl. Van nálam egy Fusi Pi3525, az Istenért nem tudom elérni, hogy ne kapcsoljon ki a gép kb. 10 perc után túlmelegedéssel.

Ha leveszem az alsó memória borítást, akkor órákig elmegy prime95-el, de ha felcsavarozom akkor simán 10 perc alatt XP-vel megáll, Prime95 nélkül. Pedig kapott új pasztát, új ventillátort gyárilag a Serco-ból, de semmi. Ilyen retek gép még nem volt nálam.

Az a pláne, hogy a procit max 50 foknak mutatja a tesztprogi. Szóval vagy rádobok egy ilyen Vatera mókát, vagy keresek még egy olyan BIOS-t, ami állandóan pörgeti a ventit a gépben. Régen a Fusi is alkalmazta az olyan BIOS-t a hűtés hibás gépeinél, ami állandóan tekerte a ventit :)

Tiszta szégyen amiket ezek a cégek kiengednek (engedtek) a gyárkapun :U

(#2446) jolti05


jolti05
őstag

Konklúzió: :)

A sajátomat ki fogom tisztítani a nagyon közeljövőben, a srácnak pedig átadtam minden ezzel kapcsolatos javaslatotokat. Ha tippelnem kellene, a házi megoldást fogja választani, majd... gondolom én fogom eladni a laptopját, mert az ilyeneket rám bízza :)

Apropó. Tudok egy megkímélt, jó állapotú MSI EX610-est, valakit érdekel esetleg? :DDD

Köszönöm a segítséget, az ismerősöm nevében :)

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#2447) jagyugyaerik válasza LALA_kiraly (#2436) üzenetére


jagyugyaerik
tag

Szia
Nekem is hasonló volt a problémám egy pár napja, és probáld meg azt, hogy kicseréled benne az alaplapi elemet.

(#2448) NEMO1968 válasza Atos23 (#2441) üzenetére


NEMO1968
őstag

Így igaz.
Mondjuk én a műszerolajat kicsit hígnak tartom,mert könnyen átfolyhat rajta,(különösen,ha kicsit melegszik is)és teleszórja az egész gépet olajjal.
Utána jöhet a sikálás,mert az olaj viszont aránylag jó hőszigetelő,még szerencse,hogy az áramot nem vezeti
Ezt azért tudom ilyen jól,mert velem pontosan ez történt. :D
Ezért javasoltam a sűrübb olajat,na de ezen nem vesszünk össze.
Amúgy lehet olajozni,persze csak ésszel.
Én kb.1éve kentem+ az 1ik ventim,és semmi baj vele.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#2449) NEMO1968 válasza Atos23 (#2445) üzenetére


NEMO1968
őstag

Ez tényleg érdekes.
Mi lenne,ha +furkálnád pár helyen azt a fránya borítást,hogy onnan is kapjon 1 kis szellőzést.
Persze csak ha a tulaj bele1ezik.
Vagy ha van 1 olyan borításod,ami saját.
1 próbát +érne szerintem.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#2450) Atos23 válasza NEMO1968 (#2448) üzenetére


Atos23
senior tag

Nana, én olyan mennyiségben használom, hogy ne folyjon le. Ez kb. egy fél csepp.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.