Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#1951) hybridflat válasza Vins (#1950) üzenetére


hybridflat
csendes tag

Nem az LCD nem wide-os, de vannak wide felbontásai is!

(#1952) Vins válasza hybridflat (#1951) üzenetére


Vins
csendes tag

Külső monitoron milyen a kép ?

(#1953) hybridflat válasza Vins (#1952) üzenetére


hybridflat
csendes tag

Hibátlan,talán egy kicsit balra van csúszva, de ennyi!

(#1954) Pulsar válasza hybridflat (#1953) üzenetére


Pulsar
veterán

egy fontos infó lemaradt... milyen gép ez?

(#1955) hybridflat válasza Pulsar (#1954) üzenetére


hybridflat
csendes tag

Asus F2HF

(#1956) dehecked


dehecked
tag

Nekem egy Acer Aspire 5730Z 322G16Mn típusú gépem van és többször is volt képernyőproblémám vele, amit garanciálisan megoldottak cserével, kb 1 hónap volt minden szervízelés. Ami a problémám, hogy szerintem nem a képernyővel volt a baj, mivel az első csere után egy darabig működött aztán megint előjött a probléma (rángatózott a kép, meg néha eltűnt tizedmásodpercekre de sokszor egymás után, ami elég zavaró volt. Mondtam is a telefonos csajszinak, hogy sztem a VGA-val van baj, de kb. leszarták. Ami fura, hogy ha a képernyő alatt középen nyomtam a hangszóró feletti részt akkor eltűnt a probléma, én ebből érintkezési problémára gyanakodtam. Ha vki tudja mi lehet a baj légyszíves szóljon, mert baromi idegesítő, szerencsére most nem csinálja. A garancia sajnos lejárt már. A gépet amúgy 2009.februárjában vásároltam. Az érdekelne még hogy szerintetek mennyiért lehetne eladni most? Annyi problémája van még hogy az adapterét már villanyszerelő csinálta meg egyszer mert megtört a kábel, meg valamiért a procihűtő kerreg, de csak ritkán kapcsol be (a gép nem melegszik túlzottan emiatt).

(#1957) Vins válasza dehecked (#1956) üzenetére


Vins
csendes tag

Ez egy VGA BGA hiba, valószínű garanciában nem lapot cseréltek neked hanem újraforrasztották azt. Itt a PH!-n fogsz találni emberkéket akik bevállalják reális áron, egyébként a vérszívók 25-35e Ft-ot is elkérnek egy ilyenért / ugyan VGA cserét mondanak rá de ez nem igaz /. Nem történik más csak újraforrasztás az esetek 90%-ban, köszönhetjük mindezt a rideg ROHS szabványnak. ( a gyártók nagy örömére )

[ Szerkesztve ]

(#1958) Pulsar válasza hybridflat (#1955) üzenetére


Pulsar
veterán

hát szerintem a vásárolt kijelzővel lesz a gond. Ezekbe a kijelzőkben van egy IC ami tartalmazza a kijelző típusát, max felbontását, méretét, stb... ezt az adatot rosszul olvassa ki. Ha tudod cseréltesd ki.

(#1959) Pulsar válasza Vins (#1957) üzenetére


Pulsar
veterán

"Ez egy VGA BGA hiba, valószínű garanciában nem lapot cseréltek neked hanem újraforrasztották azt."

hát én még nem nagyon láttam olyan garanciális szervizt ahol így nyomják... :U

(#1956) dehecked A gond az, hogy ilyen hibákkal csak nagyon alacsony áron fogod tudni eladni, viszont a hibák magukban meg nem túl bonyolultak, ezért javíthatóak is. Jobban járnál, ha megcsináltatnád, és úgy adnád el.

[ Szerkesztve ]

(#1960) spieler válasza Vins (#1957) üzenetére


spieler
csendes tag

"Nem történik más csak újraforrasztás az esetek 90%-ban"

Igen, a laptopszervizek többsége (de nem a márkaszerviz) így dolgozik, egy darab hőlégfúvóval. Gyakran helyreállíthatatlan károkat okoznak egy alaplapon. Abban merül ki a tudományuk, hogy melegítgetik a bga-kat, aztán vagy jó lesz, vagy nem. Az ólommentes forrasztásnak nagyon kevés köze van a fiatal laptopok rövid élettartamához. Én 90%-ra a bga tokok meghibásodását, illetve a pcb szakadását teszem. A bga alkatrész és a pcb közti kontakthiba nagyon ritka. Mindössze néhány alkatrészre jellemző. A kh. valódi helye a flip chip bga-kban a mag, és a szubsztrát között alakul ki. Fokozottan érvényes ez a magas ólomtartalmú forraszanyagot, és a merevségét 80C-ig megtartó epoxy alátöltést tartalmazó nVidia fc-bga-kra. Az ilyenek alá szoktak a gánymesterek valami flux-nak nem nevezhető trutymót folyatni, majd sötétbarnára égetni. Jó is lesz. 1-2 napig, vagy akár 2 hónapig is. A csipen belül a kh. a hőhatás okozta deformációtól átmenetileg helyreáll. (meg nem olvadnak belül a forrasztások, mert az kb. 315C-on következne be, és ezen a hőfokon a pcb is garantáltan a popcorn effektus áldozata lenne.) Az ilyen ic-ket cserélni kell. A hiedelemmel ellentétben az újragolyózás (kiforrasztás, letakarítás, sablonnal új, megfelelő méretű eutektikus labdák, visszaforrasztás) sem megoldás, mert sok gépen kipróbáltam (annak ellenére, hogy az nVidia bga-k anyaghibája, és a meghibásodások valódi oka több helyen dokumentálva van), de visszajöttek garancián belül. Vadiúj ic-k beültetése viszont tartós eredményt hozott. Hihetetlen, hogy milyen gányolásokkal szoktam találkozni, sokesetben weblappal rendelkező szervizek az elkövetők. Aki pedig 15k-ért javítja a Hp Dv sorozatú gépeit, az vajon milyen munkát végezhet, amikor egy új (nem bontott, nem hamis) Go6150-es bga 12K-ba, egy SPP100 + Go7X00 páros pedig 15k-ba kerül?

(#1961) Pulsar válasza spieler (#1960) üzenetére


Pulsar
veterán

látom Te is szakmabeli vagy :)
Szóval ami még fontos, és igencsak ki szokták felejteni a folyamatból, és a panel élettartamát igencsak rövidíti a kisütés. Egy BGA csere előtt a panelt legalább 24 órán át 90 fokon kéne "sütni" az alkatrészt páramentesen nitrogén szekrényben tárolni. Ezek persze mind, mind csak "apróságok" de lényegesen megnövelik cserék jó/rossz arányát. a másik, ha már a fluxot említetted, hogy elég sok helyen láttam már, hogy ólommentes panelen ólmos forrasztásra való fluxot használnak.. nem jó.. error.. nem szabad.. de ezeket úgy sem tudod elmagyarázni a barkács zseniknek!

[ Szerkesztve ]

(#1962) spieler válasza Pulsar (#1961) üzenetére


spieler
csendes tag

Csak egy kis, kétemberes szervizben dolgozom, viszont igyekszünk minőségi munkát végezni. Amit cserélni kell, azt ki is cseréljük, és érdekes módon, utánunk nem maradnak "javítgatási nyomok" egy alaplapon.

Igen, sütni kéne az alaplapokat, de bevallom, nem szoktam. :)) Amiktől tartok, azok az extrém gyenge minőségű vékony, kék HannStar, illetve Compal lapok. Még a kezdet kezdetén sikerült ezekből egy-kettőt kinyírni, de szerencsére nem ügyfélé voltak. Tisztában vagyok azzal, (illetve a zacskókon is rajta van a figyelmeztetés) hogy ezek párára érzékeny alkatrészek. Gondoltunk is az ezek kezeléséhez megfelelő körülmények biztosítására. Viszont a precíz forrasztási hőmérséklet, és hőprofil betartása mellett még nem volt ennek hiánya miatt bekövetkező problémánk.

Te amúgy márkaszervizes vagy? Nem tudsz véletlenül megbízható forrást nVidia IC-kre? A kínaiak többször átvertek, a legutóbb küldött, valóban új MCP67MV-A2-k nem működtek (több gépben próbáltam, az eredetit visszarakva ment a gép), illetve volt hogy bontott lomot küldtek, szóval teljesen kiszámíthatatlan a dolog, és mindig vizsgálgatni kell a kapott alkatrészeket... Képesek leköszörülni a mag tetejét, és lézerrel belegravírozni a hamis, 09-es dátumkódot olyan alkatrészekbe, amik akkor talán már nem is voltak gyártásban.

(#1963) Pulsar válasza spieler (#1962) üzenetére


Pulsar
veterán

én egy multinál dolgozom, ahol hp, és dell alaplapokat javítunk.

ezzel a problémával mi is sokszor találkozunk, és reklamálunk is érte rendesen!

(#1964) xcbiker válasza spieler (#1960) üzenetére


xcbiker
addikt

hát igen... ez a bosszantó. (15e-es javitások meg hasonlók)
és ha már gariba kell cserélni újra IC-t az már bukta. Az ilyen kínai sz.rabb sorozat esetében meg előfordul.
pl egy dv9000 most van harmadjára itt. Szar sorozatú IC-t kapott és valszeg nem is kímélték.

Én mondjuk nem vagyok híve az erős vga-s notebookoknak, bár az olyanokból élünk akik mindenáron gamer verziósat akarnak.

Múltkor is felidegelt msn-en egy PH-s arc mikor mondom az árakat neki.
Az mondja tisztában vagyok mennyiért csinálja a konkurencia? - mondom csezd meg, akkor vidd oda. Aztán majd csak rámelegítenek, meg hasonlók és újra visszaviheted.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1965) spieler válasza Pulsar (#1963) üzenetére


spieler
csendes tag

Sok megbízhatónak tűnő cégtől rendeltünk már, és mindig kaptunk láthatóan bontott alkatrészeket is. Ugyan nagyon meg kell őket nézni, mert a kínaiak elképesztő szemfényvesztésre képesek. Az e-bay-en újnak árult ic-k például vagy mind bontottak, vagy nem működnek. Bosszantó dolog a rossz alkatrész miatt többször szétszedni egy gépet, vagy keresni a hiba okát, amikor úgy gondolom, hogy biztos nem az "új" alkatrész az, közben mégis...

A 0Ft-os bevizsgálásról már ne is beszéljünk. Múltkor járt nálunk egy gép, amivel már foglalkozott egy olyan szerviz, ami az ingyenes bevizsgálást nagyban hirdeti a weblapján. Az ügyfél elcsábult, majd miután nem tudták megcsinálni, elhozta hozzánk. Mi már nem tudtunk rajta segíteni. A lapon az összes bga meg lett sütve hőlégfúvóval, még a processzorfoglalat is barna volt, és erősen szorult a belefolyt valamitől... Tegnap szétszedtem egy Acert, amiben valaki korábban "újragolyózta" a video IC-t (Intel 965). Utoljára nyúltam volna ehhez az IC-hez, annyira nem jellemző az Intel bga-k hibája. Az áláfolyatott cucc sötétbarnára volt égve, a panel egy ponton volt melegítve, és olyan szinten domborodott a bga alatt, hogy ott biztosan szakadtak a pad-ek vagy a tokról, vagy a lapról. Az ingyenes bevizsgálás annak éri meg, aki 0Ft befektetéssel, aktívan legfeljebb 1,5 órát foglalkozik egy géppel, megmelegíti, és vagy jó lesz, vagy nem. Már csak azt nem tudom, hogy az ilyenek mennyi garanciát vállalnak egy javításra? Mert ha annyit, amennyit kéne, akkor nem tudom miért csinálják még mindig azt, amit.

(#1966) isti13


isti13
csendes tag

Sziasztok !

Egy acer 3103 laptopom van az a problémám hogy a billentyűzet nem reagál semmire a gép indulásakor még a bios-t sem tudom behozni bár az xp normálisan elindul a másik gond hogy egyik usb sem működik így egeret sem tudok használni ! Előzmény: este bekapcsolva hagytam a gépet és reggel csak egy fekete képernyő várt semmit nem tudtam csinálni !

Ha Valaki esetleg tud segíteni akkor előre is köszönöm ?!

(#1967) Vins válasza Pulsar (#1959) üzenetére


Vins
csendes tag

ne fogadj.... Fujitsuról van szó, VGA hiba 3/4évesen ( alaplapcsere papíron,majd 3 hónap múlva VGA hiba ismét..."deezmárnemgarinciáliskérem" , mondom ennek az alaplapnak ugyanaz a sorozatszáma mint a csere előtt..."meglátjukmittehetek"

(#1968) Vins válasza spieler (#1960) üzenetére


Vins
csendes tag

Nem tudom ki hogyan dolgozik, de sokan ezt csinálják. Én úgy tudtam, hogy a hibák nagy részét a forrasztás okozza, hiszen a rossz hűtés (túlmelegedés) miatt vetemedik a nyák a BGA alatt és a rugalmatlan ólommentes forrasztás ezt nem tudja követni így a lábakban (golyókban) mikroszkópikus repedés (törés) keletkezik ergo szakadás.

Örülök, és köszönöm, hogy felvilágosítottál. :R

Engem érdekel ez a téma, így ha van még mit megosztani ne habozz megtenni. Milyen gépekkel dolgoztok? Milyen forrasztással ? Hogyan zajlik egy reball ? stb....

Köszi :)

(#1969) spieler válasza Vins (#1968) üzenetére


spieler
csendes tag

Előbb szakadnának a pad-ek, vagy csak engedne el a forrasztás, minthogy a labda anyaga megrepedjen. A panel vetemedése, és a nagyobb szilárdságú forraszanyag egy sokkal kellemetlenebb hiba előidézéséért felelős. Ez a pad-ek kráteresedése a pcb-n a tok széleinél. A bga-tól távolodva domborodó pcb húzza magával a tokot, ami a széleinél a pad-eket a pcb-nek "paszírozza". Az eredmény a pad-ek minimális lesüllyedése, aminek hatására azok elszakadnak a vezetősávtól. Erre jó példa az erősen melegedő, sűrű lábkiosztású, kisméretű (0,5mm-es) labdákkal szerelt IXP460-as déli híd, ami a gyenge minőségű pcb-vel szerelt gépekben (pl.: Acer Aspire 31XX, 51XX, 2450) az említett hibát idézi elő. Az ilyen masinákon sokszor nem segít az erős melegedése miatt meghibásodásra hajlamos IXP cseréje, mert a pcb szakadt. Szóval nem olyan egyszerű meló ez, mint azt sokan gondolják. Nem szeretnék minden műhelytitkot kiadni, mert én sem kaptam tálcán az információkat. Bizonyos tapasztalatok megszerzéséért keményen meg kellett fizetni a tanulópénzt.

(#1970) spieler válasza isti13 (#1966) üzenetére


spieler
csendes tag

Szia!

Első körben IXP csere, aztán majd kiderül... Csak úgy lehet kiszűrni, hogy ép maradt-e a pcb, ha új ic kerül bele. (Érdemes arról letakarítani a gyári, ólommentes labdákat, és lágyabbakat használni)

(#1971) Kadi Laci válasza isti13 (#1966) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia !
Ennél a típusnál ez sajnos többször előfordul. Nálam is van egy 3102LMi ugyanezzel a jelenséggel. Az alaplap ATI IXP chip közepénél látható elszíneződés, enyhe égésnyom. Ennek cseréjével orvosolható lehet a probléma. Ideiglenes megoldás PCIMCIA USB kártya, amin keresztül használható külső egérrel és külső billentyűzettel.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Laci

(#1972) dsonja


dsonja
csendes tag

Sziasztok!

Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.... Egy Acer Aspire 5520 as gépem van. Ez a gép kb 4 hónapja nem működik, járt több szervízben,szerelőnél, mindegyik más más okot mondott. A tünetei folyamatos ki-bekapcsolás volt, csak ugy lehetett kikapcsolni ha aksit eltávolitom stb. Ezt követte h hdd-t nem ismerte fel, nem lehetett biosba lépni stb. Alaplaphibára hivatkoztak, és beázásra...
A minap kiváncsiságból bekapcsolatam, és láss csodát, el is indult, semmi kii-be kapcsolás stb... viszont bootolás elott a hdd jelszót kér, amit nem tudok, ugyanis én nem jelszavaztam le. Biosba be tudok menni, hdd-t látja is, de nem bootol mert nem tudom neki megadni a jelszot. Hitach hdd-rol van szo. Biosban nem engedi kivenni a jelszot csak modositani.

Szerintetek van erre valami megoldás? Fontos dolgaim vannak a hdd-n és valahogy életet kellene bele lehelni :(

Valamint még kérdés hogy megjavulhatott e "magától" 4 hónap pihenés alatt a gép?

Köszönöm előre is.

Üdv

(#1973) Vins válasza spieler (#1969) üzenetére


Vins
csendes tag

Ok, szerintem ugyan arra gondoltam csak én nem tudtam ilyen szakszerűen megfogalmazni :)

(#1974) mexel


mexel
veterán

Hali! Már volt erről itt szó, de megoldást nem találtam:
Egy Dell Inspiron 1501 indítás után a következőt írja ki:
The battery cannot be identified. This system wull be unable to charge this battery.
Egy bill lenyomásra továbbmegy. Valahol olvastam valamit, hogy ki lehet szedni ezt a figyelmeztetést, de nekem nem sikerül sehogyan. Nem tudja valaki mi a teendő?

(#1975) Vins válasza dsonja (#1972) üzenetére


Vins
csendes tag

próbáltad külső kütyün keresztül rálógatni másik gépre ? ha sata-s akkor berakhatod szimplán egy asztali gépbe is, hátha csak a gép hülyesége.

(#1976) jasohn


jasohn
tag

Sziasztok!
Van nálam egy Aspire 5670-es noti.
A problémám az, hogy feltettem rá az XP-t, szépen felmegy semmi probléma, első indítás is simán megy, majd másnap bekapcsolom és lőn világosság betölt az asztalig és ott sekép-sehang nem mozdul az egér, nem reagál a billentyűzetre, egyáltalán semmit nem csinál.
Mi lehet a probléma, légyszi segítsetek!
Köszi

(#1977) Pulsar válasza mexel (#1974) üzenetére


Pulsar
veterán

én azt olvastam erről, hogy aksicsere...
de próbálj meg bios-t frissíteni, mert van amibe fix-álják ezt a hibát!

(#1978) mexel válasza Pulsar (#1977) üzenetére


mexel
veterán

Igen. köszi felraktam az új biost, és azóta nem ír ki semmit.

(#1979) Rollee


Rollee
aktív tag

Sziasztok!

Lenne egy problemam az Acer TravelMate 4100-as laptopommal.
Mint utolag kiderult a toltom meghulyult es ossze-vissza adta az aramot a gepnek.
Erre akkor jottem ra, amikor az egyik bekapcsolas utan nagyon-nagyon halvanyan mutatta a kepet az LCD.
Utannaolvastam par forumon(angol) es azt irtak hogy vagy a hattervilagitasa romlott el az LCD-nek, vagy az inverter elotte.
Van egy alaplaphibas Acer Aspire laptopom es annak az LCD-jet rakotottem, de ugyan ugy nagyon halvany kepet kaptam. Az inverter nem tudtam lecserelni mert mas a csatlakozoja ezert gondolom, hogy az lesz a bunos.
Atfutottam(kereso) ezt a forumot is es olvastam, hogy az inverter elott van az alaplapon egy "lvds áramkör" amivel meg baj lehet.
Az okoszhat ilyen problemat, esetleg cserelheto hazilag?
Vagy megrendelhetem az invertert es jo lesz ujra a laptop?

Rollee

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#1980) Pulsar válasza Rollee (#1979) üzenetére


Pulsar
veterán

hát van az alaplapon egy áramkör rész, ami szabályozza az inverterre jutó feszt, amitől állítódik a fényerő. Az inverterbe bemegy 3 vezeték. két táp, meg egy vezérlés. ezt a ve3zérlést kell vagy a földre, vagy a táp-ra húzni, és akkor fel kell, hogy világosodjon a fény...
így kiderítheted, hogy az inverter működik vagy sem..

(#1981) Rollee válasza Pulsar (#1980) üzenetére


Rollee
aktív tag

Koszi a segitseget, megprobalom.

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#1982) Csaba.no1


Csaba.no1
tag

Sziasztok!

Van egy pár hónapos Asus K70AB szériás netebookom, és az utóbbi időben van amikor csak naponta egyszer, és van amikor naponta többször is "elcsattan" a kijelző. Ez azt jelenti nála, hogy átvált fehér képernyőre és a fehér képben még fehérebb függőleges csíkok mozognak,ilyenkor vagy újraindítom,vagy lehajtom a kijelzőt és miután vissza hajtom megint minden jó! Ezt mi okozhatja a vga driveren kívül? Ha olyan probléma akkor természetesen viszem vissza gariba!

Köszönöm a segítséget!

(#1983) Bling95


Bling95
őstag

Sziasztok!

Van egy kis gond a toshiba notimmal. tegnap még tökéletesen működött ma azonban amikor a bekapcsoló gombot megnyomtam csak a power led kezdett el világítani, se a képernyő nem jött be, se a ventilátor nem indult el , de még a hdd működést jelző led se villogott. Próbáltam aksi nélkül indítani de úgy se lett jobb a helyzet. a DVD-t tudom csak kinyitni-becsukni meg annak világít a lámpája csak.

Szerintetek mi lehet a gond??

(#1984) Pulsar válasza Csaba.no1 (#1982) üzenetére


Pulsar
veterán

mindenféle képen vidd vissza.. nekem VGA gyanús...

(#1985) Kadi Laci válasza Bling95 (#1983) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia!

Alaplap gyanús a kicsike. A hdd felpörög?

Üdv: Laci

(#1986) Bling95 válasza Kadi Laci (#1985) üzenetére


Bling95
őstag

nem hallom hogy pörögne.. elvittük szerelőhöz majd kiderül
azért köszi a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#1987) hory1987


hory1987
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Vettem egy Asus K52JR-SX116D- s laptopot.Első bekapcsolásnál észrevettem, hogy hangos a vinyó meg valahonnan ad egy kis sípoló hangot. Visszaküldtem, kaptam is egy másikat.De sajnos ennek is ugyan az a gondja.Hivatalos lapokon tanácsolták a power gear-t húzzuk fel maximumra, meg a biost frissítsük fel, de sajnos nem használt.Lekaptam a hátlapját és meghalgattam, hogy honnan is jön a sípoló hang, nem a winyóból, bár annak is van valami nem normális hangja, de a sípolás máshonnan jön.
Nem tudna valaki tanácsot adni, hogy mi is lehet a gond.
Előre is köszönöm!

(#1988) Pulsar válasza hory1987 (#1987) üzenetére


Pulsar
veterán

sípolni a tekercsek sípolhatnak..

(#1989) hory1987 válasza Pulsar (#1988) üzenetére


hory1987
csendes tag

Köszönöm az infót!

Szerintem úgy is az lesz, hogy felhívom a gyártót, hogy mit mondanak, de úgy tűnik vissza kell vitetnem.

(#1990) Pulsar válasza hory1987 (#1989) üzenetére


Pulsar
veterán

igen, ezt akartam írni, otthon elég nehéz javítani, pláne ha garis nincs értelme vele szórakozni...

(#1991) ateszname


ateszname
csendes tag

Hello!
Ismerősöm számítógápe kapott egy nagyobb ütés azóta nem indul.
- Siemens Amilo Li 1705
Hiba: hangüzenet beindításkor: pi - szünet - pi - pi - pi - szünet - pi
Kép nincs, hűtés megy, winchester jelző led felvillan ( gondolom az is működik )
A 3 sípolásra azt olvastam videókártya hiba.
Nagyon örülnénk neki, ha valaki tudna valami okosat mondani.
Előre is köszönöm

(#1992) (Bundás) válasza ateszname (#1991) üzenetére


(Bundás)
addikt

Lehet memória hiba lesz, szedjétek ki, fürkésszétek, vissza, ha több modul van egyesével teszteljétek a slotokban.

(#1993) Vikt0r


Vikt0r
aktív tag

Üdv

Nem hiba de nem tudtam hova írjak. Az érdekelne, hogy notebook kijelzőre lehet-e venni (ha igen hol és mennyiért) olyan fóliát a kijelzőre amitől nem tükrözödik?

(#1994) Vins


Vins
csendes tag

Adott egy Dell D600 amelynek nem megy a vol +/- és a némítás gombja (a bekapcsoló panelen) amúgy maga a funkció működik (Xp van rajta )

Futott-e már ilyen problémába valaki ?

[ Szerkesztve ]

(#1995) tibipapa87


tibipapa87
csendes tag

tudnátok segiteni 1 hp omnibook xe3 -van és video kártya illesztöprogramot nem találok hozzá....s3 grapich savageIX van rajta és elavult meg vagyok löve vele..ha tudtok segiteni akkor irjatok a tibo87@citromail.hu-ra,,,,,elöre is köszönöm

(#1996) Vins válasza tibipapa87 (#1995) üzenetére


Vins
csendes tag

Driver genius programot töltsd le és az fog leszedni hozzá drivert neked.

(#1997) glevis


glevis
csendes tag

Nekem van egy Clevo M660N típusú laptopom. Sokak számára ismeretlen de eddig nagyon megbízhatóan hibátlan működött.
Mostanában viszont olyan történik hogy elkezd sisteregni a hang, ha zenét hallgatok lelassul a szám és utána sistereg, valamint az összes usb eszközt letiltja (pl. egér), majd eszméletlenül belassul és leáll.
Tudna valaki segíteni hogy ez mitől lehet? Windows újratelepítés átmenetileg segített, de egy hét után vissza jött a probléma. Hardver probléma lehet vagy esetleg valami vírus amit nem tudott leírtani se a NOD se az AVG? Esetleg boot vírus?
Előre is köszönöm!

(#1998) okoska00


okoska00
csendes tag

sziasztok mitöl lehet az ,hogy bootoláskor piros színű a kijelző ha betölt akkor már jó ,de néha a fekete hátterü képeknél pirossan "szemetel" netezés közben.

(#1999) (Bundás) válasza okoska00 (#1998) üzenetére


(Bundás)
addikt

Próbáld ki: rakjál be teljesen fekete hátteret, ha így is pirosan vibrál szét van csúszva a kijelző kábele, rosszul érintkezik, lehet megtört valahol.

[ Szerkesztve ]

(#2000) wetsom


wetsom
tag

Sziasztok!

Régebbi IBM ThinkPad-nál olyan hibajelenség lépett fel, amivel én még nem találkoztam számítógépeknél.

A számítógép helyesen elindul, megmozgatom elmegy a kép.
Újraindítom a videokártya hibát jelez, és nem történik semmi.
Áramtalanítom, ismételt elindítás után újra elmegy a kép ,a gép mozgatása után...

Értetlenül állok a probléma előtt....

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.