Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#2651) Atos23 válasza Norb€€€ (#2650) üzenetére


Atos23
senior tag

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:x9K1msLfXQbskM:http://necc86.extra.hu/acer/P1030801.JPG&t=1

Igen, az lesz a borítás, ahol RAM-CPU, és egyéb lomok vannak. A hűtő kétfelé ágazik, egyik a CPU, másik a VGA felé.

Ha már vagyunk itt a fórumon olyan lelkiismeretesek, hogy időt nem kímélve ingyen segítünk, legalább a Google-t és fantáziátokat tudjátok használni kiegészítés képpen. ;] :DDD

(#2652) satriani


satriani
csendes tag

Sziasztok!

Van egy ASUS A3-as notebookom, amit kb. egy éve leejtettem. Az eredmény: a kijelző alsó kétharmadán vízszintes színes és fehér csíkok vibrálnak, illetve a maga a kép is csíkokban jelenik meg, össze-vissza ugrálva. A kijelző nem repedt meg.

Viszont egy évig tudtam így használni, mivel ha lepattintottam a műanyag burkolatot, oldalról megnyomva a fémkeretet helyreállt a kép. Folyamatosan egyre nagyobb erő kellett neki, egyre többet kellett szórakozni, hogy jó legyen, egy idő után már egy papírfecnit kellett betennem, hogy folyamatosan feszítse.

Egy hete viszont úgy tűnik végleg feladta a harcot, az alsó fele teljesen fekete, csak ha izomból nyomom akkor jelenik meg a vibráló kép.

A kérdésem, hogy mindenképp új kijelzőt kell vennem, vagy valahogy meg lehet buherálni? Tuti, hogy valami érintkezési baja van.
Szétszedtem a kijelzőt, de az egész ragasztva van, tegnap este már nem akartam szórakozni vele, így újra összeraktam az egészet. De ha van remény, hogy jó legyen akkor egy próbát megér.
Mi a véleményetek?

(#2653) Atos23 válasza satriani (#2652) üzenetére


Atos23
senior tag

Ne szívasd magad, egy kijelző 10-15K, ennyit nem ér az egész. :)

Nincs remény rá, hogy jó lesz.

(#2654) satriani válasza Atos23 (#2653) üzenetére


satriani
csendes tag

Hát, ha ingyen meg lehetne csinálni, akkor nekem megérné a fáradságot.
De ha nem lehet, akkor marad a csere.

(#2655) attila206


attila206
tag

Sziasztok!

Lenne egy igen komoly probléma a gépemmel, le is írom, hogy mik a tünetek :)

Először is egy kék-halállal indult az egész, majd úgy indult újra automatikusan a gépem, hogy már a windows bootolás után tök sötét volt a képernyő. Kikapcsolás után próbáltam volna bekapcsolni a gépet, de egyszerűen nem indult el, tök sötét volt a kijelző, csak a ventilátort és a vinyót hallottam pörögni, de az egész sehova se ment. Ez után kb 10 reménytelen bekapcsolási indítás volt hiába. Egy fél nappal később bekapcsoltam a gépet, simán ment. Aztán megint nyomtam egy darabig (rtlen híreket néztem), majd egyszer csak megáll a videó: a Silverlight összeomlott, majd 10 mp-el később kékhalál, gép újraindul, tök sötétség. Szintén reménytelen bekapcsolgatások, majd 3-4 óra múlva ismét bekapcs, stb. Kb egy hete tapasztalom az itt leírtakat, de komolyabb igénybevételnek nincs kitéve a gép, nem játszottam rajta, asztalon tartottam (szellőzik is rendesen), tehát túlmelegedési gondjai se lehetnek, legalábbis szerintem.

A gépem:
MSI EX623
Alaplapi lapkakészlet: Intel Cantiga PM45
Processzor: Mobile DualCore Intel Pentium T3400, 2166 MHz (13 x 167)
Memória: 2*2GB Transcend TS256MSQ64V6U DDR2 667MHz
Videokártya: NVIDIA GeForce 9500M GS (512 MB)
Winchester: WDC WD2500BEVT-22ZCT0 ATA Device (232 GB, IDE)
Oprendszer: Windows 7 (rendszeresen frissített)

Nagy sötétség utáni windows fogadóképernyő:

A notira garancia van még, tehát be tudom adni szervizbe azzal nincs gond, csak kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mi miatt van mostanában ez? Elképzelhető, hogy a videókártya fő túl? Régebben amikor játszottam max 65 fokig ment fel, most ahogy néztem 48 fok körül van. Aki tud legyen olyan szíves segítsen megoldani ezt a gondot :-)

[ Szerkesztve ]

(#2656) Pulsar válasza attila206 (#2655) üzenetére


Pulsar
veterán

hát az ilyen problémát elég sok minden okozhatja. Én elő körben memóriára, vagyn winchesterre tippelnék. Esetleg ha tudsz egy memtesztet futtass le.
De én a helyedben nem sokat szenvednék vele, ha garos. Azért van, hogy megcsinálják :)

(#2657) attila206 válasza Pulsar (#2656) üzenetére


attila206
tag

Azért izélek vele, mert szükségem lenne napi szinten a gépemre és nem tudom, hogy mikorra tudnák megcsinálni, cserenotit meg gondolom nem adnának.

Újabb fejlemények: tegnap a gép 3.5 percnyi memteszt 4.10 futtatása után kifagyott, de úgy, hogy villogott a kurzor, meg a 4.10 előtt a plusz jel, de nem csinált semmit, plusz az időkijelző is megállt. Kikapcsoltam a gépet, de már vissza nem tudtam. Ma reggel próbálom bekapcsolni, el se indul. Kivettem az aksit, majd kicsit erősebben visszacsaptam láss csodát indult a gép utána. Elég érdekes jelenségeket tapasztalok, csak fortélyos ez az informatika :D

[ Szerkesztve ]

(#2658) Atos23 válasza attila206 (#2657) üzenetére


Atos23
senior tag

Alaplapos, küldd vissza. És utána add el, ha nem akarsz lejárt gari után egy vaskos és drága papírnehezéket. :U

(#2659) attila206 válasza Atos23 (#2658) üzenetére


attila206
tag

Mennyiért tudnám ezt vajon eladni? Ajánlotok esetleg valamit helyette?

(#2660) trl_master


trl_master
tag

mivel még garos mindenképp add be, ez laphiba lesz valszeg...
MSI-t mai fejjel semmiképp nem vennék, vékony a nyák, melegszik az egész gép és mégcsak nem is olyan nagy szám a kifizetett pénzért cserébe...

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#2661) Bakterbacs1


Bakterbacs1
csendes tag

Hali!

Segítséget szeretnék kérni mivel akadt egy kis probléma a notebookommal.

Acer Aspire 1690 DRR típusú gépről lenne szó. A hiba forrása az, hogy frissítettem a gépen a BIOS-t és mikor újraindítottam a kijelző nem kapcsolt be. A rendszer elindul mert a bejelentkező hangot hallani. Próbáltam külső monitorra rácsatlakoztatni de az nem érzékelte. Szétszedtem a laptopot és kiszedtem az elemet majd visszatettem de így sem lett kép a kijelzőn. Más ötletem már nincs ha valakinek van valami tippje hogy tudnám régi BIOS-t visszaállítani vagy bármi mást kezdeni a géppel kérem az írjon.
A BIOS frissítő programot az Acer honlapjáról töltöttem le ehhez a laptophoz és az útmutató szerint telepítettem! Köszi előre is

(#2662) Duree válasza Bakterbacs1 (#2661) üzenetére


Duree
veterán

öket keresd meg megoldják a problémádat

duree54

(#2663) Duree válasza attila206 (#2655) üzenetére


Duree
veterán

Ez a jelenség az MCP hibájára utal,túlmelegszik,és mivel az MSI lapok vékony szarok kezd tönkremenni a déli híd.Vidd az Albacompba,ahol alaplapot cserélnek benne,és szerintem utána add el mert jobb nem lesz

duree54

(#2664) Atos23 válasza Bakterbacs1 (#2661) üzenetére


Atos23
senior tag

USB dokkolós VGA kimenettel.

(#2665) Atos23 válasza attila206 (#2659) üzenetére


Atos23
senior tag

Felszereltség függő, de mindenkit tudja hogy retek, így kb. 35-50K.

Mit helyette? Ha nem kell a hordozhatóság, akkor asztali gépet, ha kell, akkor Fuji,HP-n kívül bármit.

(#2666) Gaben1


Gaben1
tag

üdv sikerült megoldanom a problémát :) utánajártam ennek amit kiir az eszközkezelő és ezt a linket találtam
http://support.microsoft.com/kb/929461/hu

innen sikerült a leirtak alapján megcsinálnom hogy a registry -böl törölnöm kelett 2 bejegyzést és máris müködöt a meghajtó :) ha bárkinek eltűnik az optikai meghajtója ezt a linket ajánlom, itt a segitség nagy valószinüséggel !

[ Szerkesztve ]

gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750

(#2667) trl_master válasza Atos23 (#2665) üzenetére


trl_master
tag

a fujival egyetértek, mert döglődő hulladék mindegyik, de a Hp-val nekem túl sok gondom nincs, ez az egyik olyan márka, amiből kevés(ebb) hulladék gép van!
ha megbízhatóságot akar, akkor Asus vagy Toshiba elsősorban, én ezekre esköszöm!

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#2668) Atos23 válasza trl_master (#2667) üzenetére


Atos23
senior tag

A megbízhatóságról órákat lehetne vitázni feleslegesen. Nyilván amiből többet adnak el, abból több is romlik el. :)

A régi HP NX szériának minden tiszteletem, sőt pl. a 6110 és testvérei sorozatának is még olyan egyszerű és letisztult a formája, hogy vetekszik az IBM Thinkpadek letisztultságával. Akkoriban a HP tényleg fantasztikusan jót alkotott, strapabíró gépeket, 5-6 évesen is 3-4 óra akkuidővel, de ez a mai DV sorozat egy ugyanolyan hulladék mint az MSI, csak jobban csillog a külseje. :D

Sőt, kövezzetek meg, de akármennyi kevés Dell-t eladok mostanában, mind visszajön valami apró idegesítő hibával. Sosem az alaplap döglik be, hanem sorban a töltők, zsanérok, kijelzők, DVD-RW-k, billentyűk lehullanak, stb. :D Sőt, háromszor előfordult, hogy a 400 ezres csúcs Dell XPS csorba, megcsavarodott vázzal jött origi dobozban, és billegett az asztalon. És akárhány Asust, Toshibát, Levonót adok el, alig emlékszem, hogy egyik is visszajött volna valamivel.

Még egy fontos megbízhatósági szempont van nálam, ami nem feltétlenül arról szól, hogy mikor hal meg az alaplap magától.
Számomra a legérdekesebb az a vízzel megöntözés utáni életre keltés. Hetente kb. 4-5 noti van nálam vegyes típusokból, amit meglocsoltak borral, pezsgővel, vízzel. Messzemenőkig az Acer éli túl legkissebb károsodással ezt a történetet (legkissebb károsodás nem egyenlő a teljes sértetlenséggel!). Viszont a mai Packard Bell-HP-MSI sorozatok közül egy sem adott képet / kapcsolt be egy-egy ilyen akció után.

Az hogy XY prohardveres gamer Pistikének 3 éve működik pl. az Albacomp notebookja, inkább Isteni csoda, mint gyártói minőség.

[ Szerkesztve ]

(#2669) trl_master válasza Atos23 (#2668) üzenetére


trl_master
tag

az NX széria valóban nagyon össze van rakva, ezt már én is csodáltam!
úgy látom h kb egyezik a véleményünk az asus és toshiba frontvonalon h azok tényleg jó cuccok...

igazából a DV szériáról alkotott véleményed fogott meg most, mert voltak hasonló gondjaim, konkrétan a 6000-es és a 9000-es szériával! képet adni egyik sem túlzottan akart, meg lett oldva a gond, de ez csak ideig-óráig érvényes, ugyanis:
mint kiderült a DV szériáról elismerte a HP is h nem váltak be, rengeteg gép érkezik vissza hozzájuk garban és már meg sem próbálkoznak a javításával, hanem egyből lapcsere és megy ameddig megy alapon visszaadják a tulajnak! BGA hibás mindegyik, a működés során bizonyos idő elteltével mindegyiknek ez a sorsa, ezt kell elfogadni...lehet melegíteni a lapot, BGA reball-ozni, semmit nem ér, mert gyenge a nyák és maga a rárakott cuccok is!

A dell-ről viszont másképp értekezek, mint Te: nekem nagyon beváltak, könnyen szerelhető, pörgős gépek! most speciel egy 6400-es Inspiron és egy 6000-es van nálam, teljesen frankó kis gépek! mondjuk a 6000-es is megkaphatta volna már a S-ATA-s winchestert, de éppen belefér h még csak IDE-s!

"Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."

(#2670) evakiss


evakiss
csendes tag

Sziasztok!

2 hete van egy új dell inspiron N5010 laptopom. Win7 home premium operációs rendszer lett hozzá vásárolva.

Az a gondom, hogy nem működik az "and" jel, pedig a magyar billentyűzet van beállítva, és minden más betű, jel, jól működik, kivéve az "and" jelet.

Nem tudom, hogy mi lehet a baj.

(#2671) Thunderzolee válasza evakiss (#2670) üzenetére

Öletem sincs. :(

Esetleg a Win7 topicban is kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/windows_7/friss.html

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2672) evakiss


evakiss
csendes tag

Köszönöm, hogy próbáltál segíteni. Megpróbálom a másik topicot is.

(#2673) takos


takos
tag

Adott egy HP Mini 210-1040EH notebook win7 starterrel.
A problém az, ha gép "alvó állapotba" kerül, onnan nem hajlandó visszajönni, se a klaviatúra, se a főkapcsoló nem segít illetve a touschpad se.

Találkozott már valaki hasonlóval, mi lehet a gond?

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#2674) sagvary válasza trl_master (#2667) üzenetére


sagvary
aktív tag

Biztos van némi szórás a gépek között, de a használtan vett két éves Esprimo U9200-nek semmi baja. Akkor mázlim van?

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#2675) Pulsar válasza takos (#2673) üzenetére


Pulsar
veterán

huh, mintha... vagy egy win update vagy egy bios frissítés megoldja ha jól emlékszem.

(#2676) Atos23 válasza sagvary (#2674) üzenetére


Atos23
senior tag

Igen.

(#2677) Atos23 válasza takos (#2673) üzenetére


Atos23
senior tag

Vagy esetleg még próbáld meg korábbi operációs rendszerrel. Ilyen gondot már okozott nekem elavult Bios, de okozott alaplaphiba is.

(#2678) takos válasza Atos23 (#2677) üzenetére


takos
tag

Sajnos BIOS Firmware frissítés nem segített.

A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

(#2679) Pulsar válasza takos (#2678) üzenetére


Pulsar
veterán

össes win update fent van?

(#2680) Atos23 válasza takos (#2678) üzenetére


Atos23
senior tag

Mindenképpen próbálj ki egy másik rendszert. Ha XP alatt is csinálja, laphiba lesz.

(#2681) Sogi555


Sogi555
csendes tag

hello

olyan problémám van, hogy tegnap óta a noti hűtőjének olyan a hangja, mint egy zetor kombájnnak. hp pavilion dv5ről lenne szó, eddig is meleg volt mindig, hirtelen pörgött fel pár másodpercre a hűtő, majd leállt. ez eddig nemvolt annyira zavaró, de most olyan a hangja, hogy ez egyeltalán nem az egészséges határon belül van. valami ötlet?

üdv

(#2682) Pulsar válasza Sogi555 (#2681) üzenetére


Pulsar
veterán

cserés... azért előtte egy takarítást megérdemelne :)

gar van még rá? mert akkor vidd vissza.

(#2683) Sogi555 válasza Pulsar (#2682) üzenetére


Sogi555
csendes tag

hát garancia szerintem nem játszik, de keresek egyet a papirjai ügyében. lehetne hűtőt cserélni benne? csak mert nem nagyon találtam laptop hűtőt ehhez a fajtához (az asztali laptophűtőket leszámítva, ami ugye itt most nem nagyon megoldás)

(#2684) Evilangel válasza takos (#2678) üzenetére


Evilangel
tag

Szűz rendszer? Ha nem, akkor próbáld meg az összes folyamatot lelőni, és úgy altatni. Ha úgy visszajön, akkor valamelyik progi okozza.

(#2685) Pulsar válasza Sogi555 (#2683) üzenetére


Pulsar
veterán

lehet. Nem kell egész hűtőt cserélni, csak a ventit. azt meg tudok akár én is szerezni kb 3000 forintért.
de az sem mindegy, hogy and-s vagy inteles
egyébként: példának egy :)

(#2686) Sogi555 válasza Pulsar (#2685) üzenetére


Sogi555
csendes tag

hát akkor a gugli nem mindig a barátom (vagy csak balf_sz voltam) inteles amúgy. holnap hazamegyek, lehet nekilátok egy csavarhúzóval, de picit azért féltem. az az ár viszont nagyon nem bejövős, lehet, hogy még téged felfoglak keresni, a tied jobban kíméli a pénztárcám:)
köszönöm szépen a segítségedet!!!

(#2687) Atos23 válasza Sogi555 (#2681) üzenetére


Atos23
senior tag

Swiss Parts Kft

Eredeti Hp Notebook alkatrész disztribútor

4K Bruttó körül van a hűtő, ezen nem szabad spórolni. A notid bedobja a pacskert a végén, hiszen gyárilag gané a DV széria hűtése. Rossz, vagy hardveraprón két forinttal olcsóbban összekukázott használt ventivel ezt a folyamat jelentősen felgyorsítható.

(#2688) Sogi555 válasza Atos23 (#2687) üzenetére


Sogi555
csendes tag

köszönöm neked is. a webshopjuk nem valami tipp topp, se a honlapjuk, de szerintem odanézek akkor személyesen, remélem sikerrel járok:)

(#2689) Atos23 válasza Atos23 (#2687) üzenetére


Atos23
senior tag

A máshoz intézett "Az ár nem bejövős" lentebbi mondatodba belekotoyogva reagálnék: :) Ha valaki Lexust vesz Opel helyett, az vállalja a drágább alkatrészeket. Érdekes módon ha valaki Laptopot vesz PC helyet, nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy drága bele egy alaplap, ventillátor, kijelző, akkumulátor, és nem 5000Ft egy törött gépházat megjavítani, hanem 40.

A legjobb amikor vérszemet kap Ilonka néni a pult előtt, hogy a legalapabb elfogadható minőségű utángyártott akku is minimum 20K a gépéhez. :D Ilyenkor már unalmas elmondani minden alkalommal, hogy te vettél Lexust, te kötöttél kompromisszumot, te választottad a laptopodat, valószínűleg nem szíjjal vertek hogy átvedd. :)

(#2690) Sogi555


Sogi555
csendes tag

hát van egy asztalim is, de suli miatt kellett laptop. tisztában vagyok az árakkal, egyeltalán nem olcsó mulatság, de sajnos nincsen rá vagyonom, hogy egyből beruházhassak egy 8-10 ezres hűtőbe, örülök, hogy összejött magára a gépre (bár így már bánom, hogy használtan vettem, ilyen esetekre szokta mondani ismerősöm, hogy sebaj, tanulópénz... ehh)

(#2691) Pulsar válasza Sogi555 (#2686) üzenetére


Pulsar
veterán

nem kell félni. nem olyan gáz szétszedni. de van egy ilyen kafa kis oldal is ám :)

azt még próbáld ki, szokott segíteni egy ideig, hogy meleg csapvízben kimosod a ventit. Nem vicc, és a közepét befújod WD40-el. Víztaszító hatású (is) a cucc, és ken is rajta. Valameddig megoldja a problémádat ha most nem akarsz, tudsz rá költeni, de pár hónapon belül cserélni kell a ventit.

(#2689) Atos23 aksira reagálnék. Mondjuk okos ember nem fizet ki 20k-ért után gyártott aksira, mikor néhány ezer forintból kicserélik az ilyen helyeken az aksi celláit :B

[ Szerkesztve ]

(#2692) Atos23 válasza Pulsar (#2691) üzenetére


Atos23
senior tag

Nagyon jó ötlet egy ilyen cég, lehet túrok is nekik valamit a fiókból próbamunkára :)

(#2693) Pulsar válasza Atos23 (#2692) üzenetére


Pulsar
veterán

amit linekeltem jó cég. csak ajánlani tudom. mondjuk kb 5 éve vittem utoljára hozzájuk cuccot, de akkor minőségi és szép munkát végeztek. :)

(#2694) sagvary


sagvary
aktív tag

Kis fogyasztású 2,5-ös vinyót keresek kb 500-as méretben. Melyik notebook HDD fogyaszt keveset?

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#2695) Atos23 válasza sagvary (#2694) üzenetére


Atos23
senior tag

http://prohardver.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/friss.html

Szerintem a másik topikban gyorsabb és okosabb tanácsot kapsz. Személyes véleményem, hogy amit kérdezel abszolút nem függ a márkától olyan mértékben, hogy észrevennéd. Ha most kellene HDD-t vennem, én biztosan Hitachit vennék. :)

(#2696) attila206


attila206
tag

Köszi szépen mindenkinek a tanácsokat, ha sikerül eladnom a gépet, akkor beruházok egy asusra, vagy egy toshibára jóóó sok garival. Az msiről sose hallottam ilyeneket, nagyot csalódtam most magában a márkában. Furcsa is volt, hogy miért fujitsu gépekkel egyetemben csinálják az Albacompban, mindenesetre az ottani hölgy közölte, hogy ne számítsak arra, hogy 2-3 hétnél hamarabb megcsinálják... Ja és természetesen cseregépet nem kaptam, lehet túl naívan álltam a dologhoz

[ Szerkesztve ]

(#2697) sagvary válasza Atos23 (#2695) üzenetére


sagvary
aktív tag

Oké, de miért Hitachit?

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#2698) Atos23 válasza sagvary (#2697) üzenetére


Atos23
senior tag

Miért ne? :D

Felesleges belemenni egy milyen HDD-t vegyek témába, főleg hogy nem is ebbe a topikba illik.

(#2699) Somik


Somik
csendes tag

A héten meghalt a laptopomban (MSI CX 600) az 500GB-os WD vinyó. Zárolva volt a gépem, majd mikor be akartam lépni, lefagyott és újraindulás után nem akarta észelelni a vinyót. Szétszedtük, megállapítottuk, hogy valszeg meghalt a motorja. Még aznap vettem egy 250GB-os Samsung-ot. Leformáztuk, beraktuk, majd indult a 64 bites Win 7 telepítése.
Telepítés során kiírt, hogy nem tud fájlokat olvasni és kiírt egí hibakódot: 0x80070570
Gondoltam a dvd a rossz. A 2. dvdt nem olvasta, amit a koleszban kaptam. Jött a 3. az is megállt a telepítés során. Próbáltuk 32 bites, usbn keresztül is. Hasonló a helyzet. Aztán fogta magát és sikerült feltelepíteni, de a Windows logó betöltése után vagy kékhalál jelentkezett vagy bejött a chkdsk és törölte a szegmenseket.
Mikor csökkentett módban indítottam mindig megállat a system mappában található disk.sys fájlnál.
Az új vinyó is tuti jó, mert más gépében feltelepült.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? :S

(#2700) Atos23 válasza Somik (#2699) üzenetére


Atos23
senior tag

Az MSI felirat körül érdemes keresni a probléma gócpontját.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.