Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#1701) flooddjs


flooddjs
csendes tag

helo!
Toshiba A 80
Pontosan nemt udom a gyártást
az a hibája hogy amikor be kapcsolom a betöltőképernyőig jut el , utánna csipog! mi baja lehet? köszi! üdv!

(#1702) COUSIN válasza Beri (#1699) üzenetére


COUSIN
csendes tag

Asus a 600 be borítottam bele egy deci almalét.Tavaly december környékén vittem véghez ezt.Azóta eltűnt a bal Shift,FN és a Control gomb.Nem baj, mert a jobb oldalon megúszta.A P betűm is szarakodott(bár ez teljesen a másik oldalon van, így nem is értettem miért pont azt vágta taccsra), de amint kiszárat(kb 1 hét)egyből jó volt.A többi említett betűt azóta sem használom.A dvd megúszta, de mikor használtam pár lemezt taccsra tett.Kívülről semmi nem látszott rajta!Azt hittem semmi baja.Kinyitottam, száraz volt, minden okénak tűnt.Mégsem.
Nekem akkor ilyen 100-120 eu-t mondtak billyntyűcserére,a DVD-re meg 80 at, és javasolták vegyek egy külsőt.De akkor sem ért sokkal többet a gépem mint most, így marad a gombok nélküli használat.Bár esetedben ez a betűk hiánya miatt problémásabb a dolog.

De ha utánajársz kb ennyiben úszod meg a cserét.Ha olcsóbban, akkor szerencsés vagy.Nekem enyit nem ért meg.

(#1703) COUSIN válasza COUSIN (#1702) üzenetére


COUSIN
csendes tag

asus a 6000.bocsi.nem 600!

(#1704) flooddjs


flooddjs
csendes tag

Almalé nem jó!:D

[ Szerkesztve ]

(#1705) Kadi Laci válasza COUSIN (#1700) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia!
Az USB-s HDD és ODD külön tápegységük van? (kis fekete adapter amit konnektorba dugunk) :D vagy az USB porton kap villanyt? Tapasztaltam korábbi alaplapokkal ilyesmit. Pl.: ha a rácsatlakoztatott fényképezőgép akkumulátorai merülőben voltak sokszor leakadt, vagy ha több USB-s "fogyasztó" is rá volt kapcsolva instabilan működött. Léteztek alaplapok (ASUS) amiken jumperral változtatható volt az USB 5 V- os ága. 2 javaslatom van:
-mikor használod a kártyaolvasót más USB-s eszközt ne csatlakoztass a gépre
-ha több eszközt használsz szerezz be aktív USB HUB -ot.
Szoftveresen, pedig az eszközkezelő->Nézet fül rejtett eszközök megjelenítése beállítással-> Tároló kötetek és USB-Vezérlők alatti bejegyzéseket óvatosan!!! kitakarítani.
Ezeket a tippeket tudom adni remélem segítenek ! Fejleményeket várom !
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1706) COUSIN válasza Kadi Laci (#1705) üzenetére


COUSIN
csendes tag

Helló.A rövidíytésekben egy kicsit elvesztem.Elolvastam, megpróbálom amit tudok.
Van egy pendrive-om, amit renszeresen nem ismer fel.
A DVD írót ahogy kedve szottyan ez a laptopról kapja az áramot.
A HDD az bedugós, adapteres kütyü.A fényképezőgépemnél lehet az akksi, de akkor az USB-nél miért csinálja?ÉS miért csak néha?
Holnap kipróbálok mindent,de ehhez az kell, hogy épp ne működjön.Ma például tökéletesen ment minden.Flottul, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A vezérlőpulton meg majd pucolgatok,de lehet egy képernyőmentéssel megoldom, berakom ide,és ami oda van írva azt majd lefórdítja nekem valami PC guru, mert tökhülye vagyok hozzá, és nem akarok semmi kárt tenni a gépben.Hamarosan jelzek,ha megint beadja a kulcsot.

köszönöm előre is az infót, eddig is nagy segítség volt, és ahogy elnézem az is lesz.

(#1707) albi31 válasza COUSIN (#1706) üzenetére


albi31
senior tag

..sajnos az USB-d haldoklik az alaplapon,a nagyobb teljesitmenyu eszkozoket ezert nem kezeli...az eger ezert megy...a bill.cserere kaptal 120Euros ajanlatot?..hat en szerintem megszerzem neked a felebol....de utana kell neznem...
Az USB-ket ki tudod helyetesiteni egy PCMCIA-s kartyaval,ha van ilyen foglalatod,de most neztem neked van ilyened...szoval en nem tokoresznek vele..kb 4eFt-bol megvan..de ha van ra lehetoseged,akkor vidd magaddal a notit meg egy eszkozt pl:hdd..es a boltba proba..jobb helyeken van lehetoseg ra...
...ha a bill. erdekel,keress meg pu.-be!

(#1708) garfield-r


garfield-r
tag

Üdv mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni: meg tudnátok mondani hogyan kell egy Acer notebook BIOS-át alap helyzetbe állítani?

A sztori a következő lenne: adott egy céges Acer noti, amin a felhasználó beállított egy jelszót (állítása szerint a Windows-ban, az acer biztonsági progijában), namármost a gép ezt a jelszot beállította BIOS jelszónak is amivel az a probléma hogy a jelszoban szerepel egy 0 is, és mivel a gép induláskor angol bill-el indul így nem ismeri fel a begépelt jelszót...

(#1709) albi31 válasza garfield-r (#1708) üzenetére


albi31
senior tag

..nem ertem ezt az angol bill. kiosztasos dolgot..nincs az acer-n nulla?..vagy csak te nemtudod hogy kell elovarazsolni?(koss ra egy kulso USB-s bill. ha mashogy nem megy neked))...masreszt az a felhasznalo kiprobalta a masinat miutan beallitotta?...konkretan nem ismerem az Acer sajat biztonsagi beallitasait(mert irtozom magatol a tipustol,de ez most nem is tartozik ide),de nem lattam olyat,hogy Windows login-os jelszo mar a gep bekapcsolasa utan ker jelszot...vagyis akkor nezzuk at..akkor ker jelszot,ha be akarsz lepni a BIOS-ba,vagy annelkul is keri bootolasnal?..vagyis POST utan..ha jol gondolom

[ Szerkesztve ]

(#1710) garfield-r válasza albi31 (#1709) üzenetére


garfield-r
tag

A gépet én még személyesen nem láttam, a cég egy másik telephelyén van, ott próbálkoztak vele, és kötöttek már rá külső bill-t is, de nem tudtak belépni a BIOS-ba. A jelszót windows alatt állították be, az acer saját biztonsági programján keresztül amit az beállíthatott BIOS jelszónak is.

A márkával nekem is csak rossz tapasztalataim voltak eddig (és személyesen csak HP-t használok), de mindettől függetlenül a kérdésem az lenne hogy a notebook BIOS-át hogyan lehet alap helyzetbe állítani, úgy mint asztali gépek esetén az elem ill. a jumper-rel?

(#1711) albi31 válasza garfield-r (#1710) üzenetére


albi31
senior tag

..az elem ki egy-két órára elvileg működhet..akku-t is kivenni...visszafele,meg elöbb csak tápról,aztán akku vissza...

(#1712) ropi23


ropi23
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy MSI VR630X-236HU jelzésű laptopom. Ma kaptam és nem tudom életre kelteni a webcam-ját. Érintő gombos és az összes többi gomb jó rajta. Csak ez az 1 nem. Ki fogtam egy ilyen darabot és irány szerviz vagy valamit rosszul csináltam?
Ötleteket várom.
Köszi

(#1713) Kadi Laci válasza d34f (#1698) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia !
Kicsivel több infó?
Vannak típusok, amikben kapcsolóval lehet be -illetve kikapcsolni a wifit, ezek sokszor belesimulnak a gép burkolatába.Olyan is van, amit billentyűzetről FN (Funkció) + F1-9 valamelyik kombinációjától kapcsolódik. Végső esetben az is előfordulhatott, hogy egyszerűen kifelejtették a Mini PCI-s wifi kártyát. :D
Bios szinten nagyon kevés gép wifi-jét lehet kapcsolgatni.
A gép típusa? Hátha több infóval is segíthetünk!
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1714) Jup


Jup
csendes tag

Sziasztok!

Van egy ASUS A6Km q056 laptopom, aminek akadt egy kis problémája!
A ventillátor elég lassan megy, és csak későn kapcsol be, alapból 65 fokos a proci, ha meg terhelem akkor felmegy 75-ig is. Kimértem a venti csatlakozóját, ami 5V helyett csak 3.18V, majd az everesten is megnéztem, ami detto ezt írja. Viszont az USB-t is kimértem, ami 5.1V ahogy kell.
Szerintetek? a ventit ha rádugom az USB-re akkor az 5V-al pörög rendesen, tehát a venti tutti jó.

(#1715) COUSIN válasza albi31 (#1707) üzenetére


COUSIN
csendes tag

Hahaaaaa.Megvan a megoldás?lehetett az a baj, hogy ha nem biztonságosan távolítom el az usb-t(egyszerűen kiszedem)akkor utána nem tudok rátenni semmit, mert nem találja.Ezt egy párszor eljátszottam, de akkor nem is tűnt fel.
akkor másik kérdés.
Ha biztonságosan távolítom el, akkor frankón megy minden utána is.De ha kiszedem csakúgy snassz akkor utána ismeri fel.Eddig ez a legvalószinűbb.De néha nem engedi leszedni az usb-t.Valami idióta hibaüzenetet küld, pedig mindig úgy csinálom, ahogy kell.Ezt pendrive-nál csinálja sűrűn.Dvd-nél, és Hdd-nél nem.
Ennek mi oka lehet?Ha erre rájövünk(jöttök)akkor megvan a megoldás.Remélem.
Billentyűcsere meg nem valószínű.marad ez a laptop,és marad a billentyűzet is.Aztán ha megadja magát majd veszek egy másikat.Öreg harcos ez már, de még működik.
Azért köszi a bill.csere tippet.
USB-ben még mindig várok tippet.
köszi előre is mindenkinek a segítséget és utólag is mégegyszer.

(#1716) kali válasza Jup (#1714) üzenetére


kali
legenda

a bios szabályozza a ventit, ha nem az ultolsó verziós (300) bios van a notin, akkor érdemes frissíteni! gondolom portalanítás/takarítás már volt...

(#1717) Jup válasza kali (#1716) üzenetére


Jup
csendes tag

A Bios a 300-as, akkor marad az, hogy az alaplap hibás.
A takarítás és új pasztázás már megvolt :D
Azért köszi

(#1718) kali válasza Jup (#1717) üzenetére


kali
legenda

nem feltétlenül hibás az alaplap! a bios gyári beállítása, az érzékelő...stb is befolyásolhatja...

(#1719) segi67


segi67
csendes tag

Mostanság elég érdekes dolgokat művel a laptop novemberben vettem bele egy 2gb 800mhz samsung ddr2 ramot és összeraktam a 1gb 667mhz samsung memóriával.Azóta menet közben (ez változó hogy mit csinálok) ha a vinyóról dolgozik egyes programok megakadnak 10-20 s-re,ha dvd nézek filmet ott nem jelentkezik.Ez abban nyilvánul meg hogy addig a vinyó ledje folyamatosan világít.
Futtattam már mem testet meg a vinyót is teszteltem először arra gondoltam hogy valamelyik progi akasztja meg de azokat a progikat amik a memória bővítés előtt nem használtam kikapcsoltam de a jelenség ezután is jelentkezett! Most kivettem a 1gb ramot de így is csinálja! Még mindig a memóriára gyanakszom,de a memtest nem jelez semmit!
Valaki találkozott már hasonlóval??

(#1720) speedfreak


speedfreak
csendes tag

Jónapot uraim.
Gondoltam megemlítem itt is a bajomat,nemcsak 1 fórumon.
Szóval a helyzet az,hogy vettem egy gembeird pcmcia-usb24et. Beraktam elindul a rendszer felismerte csak nem tudja használni. Letöltöttem a driverét amit nem tudtam rendesen feltelepíteni,mert a legvégén megállt és sehova tovább.Na akkor reseteltem és a felhasználó kiválasztása előtt újraindult a gép mindig. Rendszervisszaállítással sikerült orvosolni,de nem tudom használni az usb bővítőt. Lassan vissza kell vinnem a boltba,ha nem jó,ezért kérek tippeket,mi lehet a gond. Jah és már újrahúztam a windows-t is bedugott bővítővel,de kifagyott az is menet közben 2x is.
Nem tom mit lehetne kezdeni,kipróbáltam öcsémnél,lenovója van,ott simán ment driver nélkül is.

Ja hp530ról van szó

HP 530-al küzdök...

(#1721) bug81


bug81
csendes tag

Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni! A problémám a következő: van egy Acer laptopom, amihez vettem egy pcmcia firewire adaptert. Erre csatlakozik a hangkártyám (Focusrite Saffire). A firewire portot és a hangkártyát is felismeri a gép, telepíti is szépen, mégsem működik megfelelően. A hangkártya mintha "elveszne" menet közben, ki is írja hogy nincs csatlakoztatva a géphez. Pedig van. Mindent a leírtaknak megfelelően csináltam, ezért sem értem, hogy mi a gond. Gondoltam kipróbálom egy másik gépen is (szintén Acer csak újabb), amiben szintén van pcmcia port, és láss csodát, tökéletesen működik! A két gépen ugyanaz az operációs rendszer van (XP). Vajon mi lehet a probléma az első géppel?

(#1722) sulep


sulep
senior tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Rendeltem egy utángyártott akksit HP nx7400 notiba. Passzol is hozzá, el is indult vele. Felakartam tölteni, de nem töli pedig világít a gépen a sárga jel meg ki is írja, hogy töltés, de mégsem tölti az akksit. Mit lehet csinálni, mi lehet a baj?

Várom a tippeket.

(#1723) Zsolti1987 válasza Zsolti1987 (#1689) üzenetére


Zsolti1987
aktív tag

"Sziasztok, egy olyan gondom lenne, hogy van egy Fujitsu pa1536-os gépem. Most lett a videokari javíttatva, beleraktam, aztán nem indul a gép ventije. Az alaplapi csati nem ad ki delejt. Mit tudnák kezdeni vele? Mi szokott ilyenkor tönkremenni az alaplapon?
Bármi segítségnek nagyon tudnák örülni...
Köszi mindenkinek aki tud segíteni!"

Senki semmi, pedig bíztam benne, hogy tud vki segíteni....

(#1724) lamajoe


lamajoe
tag

Hali!
Remélem kapok itt segítséget :)
A laptopomból (Acer 6930g) egyszer véletlenül (rámtekeredett a vezeték :D) kirántottam a fejhallgatómat, és azóta a jack pirosan világít a laptop oldalán, és a hangszórók nem funkcionálnak. Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy a fejhallgatót túl gyorsan rántottam ki, és valamit elrontott az áramkör zárásakor, tehát a piros fény a jacknél azt jelenti, hogy az aktív, szóval a gép úgy érzékeli, hogy van benne valami, még akkoris ha nincs. A teóriámat igazoltam azzal, hogy zenehallgatás közben egy kis fémdarabbal megpiszkáltam a jack belsejét, és pár pillanatra működött a hangszóró.

Na szóval a kérdésem az lenne, hogy mit kezdjek most ezzel? :) Lehetséges valahol a vezérlőpultban, manuálisan deaktiválni a jacket, vagy szervíz? esetleg otthon bütykölhető?

előre is köszönöm :)

(#1725) $lash


$lash
csendes tag

Sziasztok!

Van (volt?) egy Asus F9 notim, amit kedves barátnőm véletlenül lerúgott az ágyról. Ennek következtében nincs kép a gép monitorján, csak háttérvilágítás. Valószínű az lcd-re való fizikai behatás miatt történt, mivel HDMI-n kapok valamicske képet, de ugye tudjuk, hogy nem ez a elsődleges felhasználási terület : )

Kérdezném tőletek, hogy ilyenkor mi a teendő, illetve tudnátok ajánlani egy megbízható, gyors, hozzáértő szerelőt? Egyáltalán megéri ilyenkor hozzányúlni, vagy adjam el alkatrésznek és keressek egy újat?

(#1726) kali válasza $lash (#1725) üzenetére


kali
legenda

ha még garis, akkor szerviz - pláne, ha nincs a notin külső behatás nyoma! ha már nem garis, akkor érdemes megnézetni egy korrekt szerelővel! a korrekt azért fontos, hogy amennyiben csak a kijelzőhöz vezető kábel ugrott/csúszott ki a foglalatból, és azért nincs kép, úgy ne egy komplett kijelző árát számolja el a probléma megoldásáért... keresd meg privátban például őt; xcbiker
ja, és olyankor félre kell tenni a notit! :)

[ Szerkesztve ]

(#1727) Kadi Laci válasza lamajoe (#1724) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia!
A leírtak alapján szerintem a sztereó csatlakozód ment tönkre, rövidre zár és úgy érzékeli, hogy fülhallgató csatlakoztatva van.Fémmel üzem közben nem igazán jó piszkálni, mert nagyobb galibát is okozhatsz! Jobb esetben ügyesen helyre lehet piszkálni az elgörbült dugaljzatot, rosszabb esetben cseréltetni kell szervizben. Szoftveresen tudtommal ezt nem lehet átkapcsolni.
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1728) Kadi Laci válasza Zsolti1987 (#1723) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia!
Rázós ügy. Az alaplapi érzékelő, egy ellenállás ami a hőmérséklet alapján kapcsol áramot a ventilátorra, de szerintem sajnos nem ez a fő gondod.Ez így karcsú, nem sokra mész vele, de hátha...
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1729) Kadi Laci válasza COUSIN (#1715) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia!
Hibaüzenetet USB akkor szokott kiírni leválasztáskor, ha az eszköz még használatban van. Pl.:betöltöttél róla egy képet és még szerkeszted, vagy file kezelő program azon "maradt". A hibáról annyit, hogy a jó pap is holtig tanul... :DDD (azért is olvasok hasonló fórumokat, hogy tanuljak)
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1730) Pulsar válasza $lash (#1725) üzenetére


Pulsar
veterán

Szia!

esetleg itt de ha tudok kijelzőt szerezni én is vállalok ilyet

(#1731) sonar


sonar
addikt

Sziasztok,

Van egy HP6715b laptopom aminek van egy érintős része. Ráteszem az ujjam és tudom ki/be kapcsolni a Wi-Fi-t, hangot...
Öcsém elvitte egy hétre és azóta nem működik vmint a WiFi-t abszolút nem látja :(
Vkinek ötlete?

Esetleg egy szétszedős manuálja van vkinek?

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1732) sonar válasza sonar (#1731) üzenetére


sonar
addikt

Gyorsabban megoldottam, mint első körben gondoltam.
Nah egy óra googli meg káromkodás és sikerült megjavítani.
Szét szedtem [link]
Majd a Step 5-nél látható fehér szalag kábelt kellett kivenni és visszatenni, ez vezérli azt a felső touch részt. No meg a WiFi kártyát is ki kellett venni és visszatenni. Egyenlőre úgy néz ki, hogy müxik.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1733) zoyaaa válasza DiXoN008 (#51) üzenetére


zoyaaa
csendes tag

Sziasztok!

Kérdésemet máshol is feltettem, de hátha itt gyorsabban kapok választ:)

kb. 1.5 éves Albacomp Mobile Traveller gépem van, kb. egy hete fordult elő először, h az egész képernyő elment, semmire sem reagált...újraindítottam, 6 darabban jelent meg hasonlóképp az előttem szólókhoz a kép, de a windows elindult, bejött minden, csak épp minden olyan kicsi - és olyan minőségű - volt (a 6x kicsinyítés miatt:D), h nem lehetett használni...de újraindítottam, megint minden ment...azóta ha sokáig megy (bár igazából nem tudom mitől függ, volt, h órákig ment, és semmi baja nem lett) rózsaszín lesz, lefagy, újraindítás után 6 darabban lesz megint minden...stb...
betettem az albacomp rendszerhelyreállító dvd-t, és általában helyreállt az egész kb. a köv. 1-2 indításig...aztán megint 6 db, megint dvd, helyreállt, stb.... ezért gondoltam, h talán szoftverhiba...de jelenleg kb. a 8. újraindításra jön be egybe a kép (dvd-vel avgy anélkül), szóval...
a kérdésem tehát az lenne, h ez biztosan nem szoftverhiba? :S (ismerőseim nagy része ezt mondja, és h telepítsem újra az op. rendszert....) Szervíz a megoldás és az alaplapcsere? :S
Lehet, h nagyon triviális a megoldás, de sajnos - mint azt gondolom, a hozzászólásomból is kiderült :D - "kissé" analfabéta vagyok ilyen téren...:(

köszi előre a segítséget!!!!

(#1734) hermanyi


hermanyi
őstag

sziasztok lenne egy problémám
lenne egy asus K50AB notebok és a webcam képe fejel lefelé van és nem tudom ,hogy hol lehetne megfordítani a gépen win7 hom premium X64 van telepítve

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#1735) nagycsuma


nagycsuma
csendes tag

Üdv! Albacomp tipusu lap-top és nagyon halk a mikrofon majdhogynem lekel nyelni ahoz hogy haljanak engem,mi lehet a gond? Realtek

(#1736) Pulsar válasza hermanyi (#1734) üzenetére


Pulsar
veterán

hali!

az driver probléma. Van valahol egy ilyen opció, hogy fordítsa meg a képet... csak nem jut eszembe, hogy hol. Minden esetre próbálj meg felrakni egy másik deivert

(#1737) Kadi Laci válasza zoyaaa (#1733) üzenetére


Kadi Laci
tag

Szia !
Ha nem segít a rendszer újratelepítése, -gondolom a DVD-n OS recovery van- akkor a leírtakból arra következtetek, hogy a gép videó kártyája rakoncátlankodik...
Próbálj ki egy tisztítást sűrített levegővel, ha nem garanciális a gép, mozgasd át a memóriákat. Sokszor ezek okoznak hasonló tüneteket, ha ezek nem segítenek marad a szervíz.
Üdv: Laci

Üdv: Laci

(#1738) dr. rozmark


dr. rozmark
tag

IBM ThinkPad R50e

Néhány napja kezdődött azzal, hogy a gép hálózatról ment, és az akku is be volt helyezve. Aztán egyszercsak átvált akksira, mintha be sem lenne dugva a konnektorba. Az AC adapter lekapcsolt. Konnektorból ki, majd újra be: pár másodpercig újra hálózatról megy a gép, aztán az AC adapter megint ki. Akku nélkül viszi a gépet, ill. ha a gép ki van kapcsolva, feltölti az akkut. De a kettőt egyszerre nem!!! Úgy lehet használni a gépet, hogy kikapcsolva feltöltöm, majd bekapcsolom. Ekkor persze az AC adapter megint letilt.

A hálózati csatlakozóra rámérve rövidzár nincs. (700-800 ohm) Az áramfelvétel eltávolított akkunál 1.5-2A körül, elvileg az adapter 4.5-öt bír. A mért feszültség 16,65V terheletlenül, a névleges 16V helyett. Szóval így az adapter jónak tűnik. Azt leszámítva, hogy amikor tölti az aksit, hangosan zúg (korábban észre sem lehetett venni) s rendesen melegszik!

Ma már az adapter csak hangosan zúg, ha bedugom a gépbe, de ki nem kapcsol. Ugyanakkor már az akkut sem tölti. Viszont a notebook hátulján, a hálózati csatlakozó környékén is megjelent valami új sípolás. És ha az akkut kiveszem, a képernyő fényintenzitása folyamatosan változik, villódzik.

Az akku 4 éves, de teljes töltéssel még ma is elviszi bő két órán át a gépet, nem hinném, hogy ő a ludas!

Na, erre varjatok gombot!
Adapter vagy a tápfesz/töltés szabályozó alaplapi elektronika?

http://www.szentagothailab.sote.hu

(#1739) Jemero


Jemero
csendes tag

Üdv:)
Van egy Fujitsu Siemens Amila PA3553 tipusú notebookom aminek a garanciája már lejárt, de meghibásodott. Elindulni elindul, de semmilyen kép nem látszik rajta. Azt mondták, hogy alaplapot kell cserélni, de az bizony 40-50ezer. Az ilyen hibát máshogy nem lehet javitani? ha valakinek volt már hasonló gondja akkor segíthetne hogy végül is mi lett a vége:) elöre is köszi mindenkinek aki tud segiteni!

ETN.FM

(#1740) Pulsar válasza Jemero (#1739) üzenetére


Pulsar
veterán

dugj a monitor kimenetére egy monitort. Ha van rajta kép, akkor elég csak az Alaplapon a VGA-t IC-t cserélni, az meg megvan olyan 20-30k-ból!

(#1741) Pulsar válasza dr. rozmark (#1738) üzenetére


Pulsar
veterán

hát én azt mondanám, hogy alaplap... nincs szét kéne szedni nincsenek e rajta felpúposodott kondik a tápkörben, vagy szemmel látható sérülés, égés, stb!

[ Szerkesztve ]

(#1742) lamajoe


lamajoe
tag

Sziasztok!

Lassú az internetem, röviden ennyi a gond.. :(
UPC 120 Mbit internet lett nem rég bekötve
Lent van, Motorola modem, TP Link router
Namármost én a laptopommal fent vagyok, és ha sebességet mérek, legtöbbször csak ilyet produkál, vagy rosszabat...
http://www.speedtest.net/result/694751082.png
30 Mbit download a garantált
10 Mbit upload a maximális
Nem értem, hogy ha tegyük fel, hogy a UPC egy kalap sz*r, és csak a garantáltat nyújtja a nap 24 órájából 23ban, akkor is, miért van az, hogy nekem még a garantáltnál is kulább?:D Nemhiszem, hogy a leárnyékolás lenne, mert az upload ehhez képest maximális...
Több óra googlet szántam már rá, mindent kipróbáltam, de nem találtam megoldást...
Víruskeresést futtattam többször, konfiguráló programok, system mechanic, internet speed accelerator, tűzfal babrálás, router modem restart, stb...
Mértem most mégegyet, ilyen lett:
http://www.speedtest.net/result/694760987.png
komolyan mondom mindjárt sírvafakadok .. :D
A UPC saját sebességmérője még siralmasabb, 10 mbit körül stagnál

TV nem megy, csak én csatlakozom a netre (tudtommal :) )
Örülnék egy megaszuperjó tippnek :)
Egyébként Win7em van, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Ubuntun 10x ilyen gyors lenne... majd kipróbálom

(#1743) Pulsar válasza lamajoe (#1742) üzenetére


Pulsar
veterán

szerintem a routered a hibás. nem tud a WAN portja többet. Próbáld meg, hogy a laptopot közvetlen bedugod a laptopba, és megnézed úgy mi történik!

(#1744) COUSIN


COUSIN
csendes tag

újra USB gond.
Most minden USB-telfogad, csak egy 8 gigás fémházas Pendrive-ot nem érzékel.
Leet a pendrive a hibád,Tegnap kipróbáltam más pendriveokkal, és egy terabyte os hddvel is működött.(Utóbbi adapterről ment)A DVD-m is működik, csak ez a vacak pendrive nem, és néha a fényképezőm.

tipp?Előre is köszi

(#1745) steve24


steve24
aktív tag

sziasztok
vannak foltok a kijelzön igy vettem. meglehet javitani vagy cserére szorul? tudtok ajánlani jó szakembert?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(#1746) Pulsar válasza steve24 (#1745) üzenetére


Pulsar
veterán

hát ha szerencséd van ki lehet "maszírozni"
körgkörös mozdulatokkal lentről felfelé finoman nem izomból nyomva kell csinálni!

(#1747) lamajoe válasza Pulsar (#1743) üzenetére


lamajoe
tag

Nem hiszem, hogy a router hibája lenne... Ezt most mértem

http://www.speedtest.net/result/695848612.png

Wifin, tehát van ilyen is... Azért köszi :)

(#1748) albi31 válasza Pulsar (#1746) üzenetére


albi31
senior tag

..en nem probalnam meg. :(

(#1749) jokesz78


jokesz78
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Acer TM 2490 notebookom, 3 éves eddig tökély, viszont az utobbi 2 hétben reggeli bekapcsoknál, a kép kiusztatva balra 30%-al, alul a tálca alatt még 1 tálcányi sáv. Driver eltáv, ujrarak, és jó. Ha hibernálom akkor nincs gond.Gyors kikapcs-bekapcs jó. Ha viszont 1-2 órát pihen , ugyanez a hiba ujra.

(#1750) zoyaaa válasza Kadi Laci (#1737) üzenetére


zoyaaa
csendes tag

köszönöm a választ!:) azóta sajna már szervízben van:( :) (még garanciális volt...:))

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.