Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#1751) lamajoe


lamajoe
tag

Hihetetlen milyen gyakran írok ide... :D

Most megint lassú az internetem, most viszont már HIHETETLENÜL az :D Olyan 1.5 Mbitet mérek speedtesten, de szerintem annál is sokkal lassabb, miközben 120 Mbit a max, és olyan 30-50 között szokott mozogni. Ma reggel 8-kor még ment rendesen, lefeküdtem aludni, felkeltem 10kor és ez várt... Router modem laptop restart megvolt... Megnéztem asztaliról is, ott egy hangyányival gyorsabb, 5-6 Mbit

(#1752) stevve válasza lamajoe (#1751) üzenetére


stevve
nagyúr

No, hát ha az asztalin se jobb a helyzet, akkor ez nem a noti hibája. Amúgy wifin próbálkozol? Ha router-en használsz két gépet, nem fogja mindkettő a full sávszélességet nyilván kihasználni (Sőt!). A UPC meg nem arról híres, hogy mindig minden megy 100%-os sebességgel.

Talán a router is lehet a problémás. Ha az nicns, akkor milyen a kábeles gépen?

[ Szerkesztve ]

(#1753) kali válasza stevve (#1752) üzenetére


kali
legenda

de azért arról sem, hogy 120 megabit/sec sebességből csak 5 - 6 megabit/sec legyen meg! erősen más probléma lesz ott...

(#1754) stevve válasza kali (#1753) üzenetére


stevve
nagyúr

Persze, hogy más, csak arra írtam, hogy a 120 csak álom, sajnos.

Még annyi kérdést: Akkor mi a helyzet, ha a laposon nem a wifi megy, hanem kábel? Akkor se jobb? A wifit erre az időre tiltsuk is le, ha lehet.

[ Szerkesztve ]

(#1755) kali válasza stevve (#1754) üzenetére


kali
legenda

hidd el, nem álom az, ha minden feltétel adott - az elfizető oldaláról is -, akkor nagyobb hányadában adott a maximum - vagy nagyon közeli - sebesség!
csak nagyon sokan nem gondolnak arra, hogy gigabit képes cucc kell - minden elemében - adott sebességhez, különben valóban csak álom marad...

(#1756) lamajoe válasza stevve (#1754) üzenetére


lamajoe
tag

Megpróbáltam notit rákötni modemre, de nem ment, a csatlakozás létrejött, de no internet acces, pedig régen ment :( mindenesetre megpróbálom mindjárt mégegyszer, és írom a fejleményeket :)

(#1757) stevve válasza lamajoe (#1756) üzenetére


stevve
nagyúr

Értem. Milyen régi az a router? Megírod a pontos típusát?

(#1758) lamajoe válasza stevve (#1757) üzenetére


lamajoe
tag

A router nem több egy hónaposnál.
Maga a router:
http://www.argep.hu/product_830649.html

Sebesség modemről:
http://www.speedtest.net/result/698604121.png

Az az igazság, hogy tényleg tanácstalan vagyok, nem a UPC sz*rakszik, de eddig a routerrel se volt baj... Talán vennem kéne ilyen internethez egy "ipari" erősségűt :) Ezalatt valami olyat értek ami nagy hatótávú és erősen közvetíti a jelet.. Akinek van tippje, nyugodtan mondjon routereket :)

[ Szerkesztve ]

(#1759) kali válasza lamajoe (#1758) üzenetére


kali
legenda

ez a router upc net esetén vezetéken bő 50 megabit/sec sebességet tud! wifi hálózaton n szabványon - és természetsen megfelelő n szabványos ellenoldal esetén - 40 megabit/sec sebesség környékén teljesít! ha az ellenoldal csak g szabványos, akkor a szabvány adta korlátok miatt ne várj csak 2x megabit/sec sebességet!
ettől jóval többet tud még 100-as kategóriában vezetéken és wifi hálózaton is a tl-wr941nd, de a neted maximális kihasználásához gigabit képes router kell, például; tl-wr1043nd
ugye a hálókártyád gigabit képes, és a wifi modulod n szabványos? illesztők frissek? vezetékes hálózat esetében, ugye gigabit képes utp kábelt használsz? (cat5e, cat6)

[ Szerkesztve ]

(#1760) stevve válasza kali (#1759) üzenetére


stevve
nagyúr

Én inkább D-Link vagy LinkSys párti vagyok, de egyébként egyetértek a javaslatokkal. :K

[ Szerkesztve ]

(#1761) lamajoe


lamajoe
tag

Az a nagy büdös helyzet, hogy ez a router is csinált már nekem 60-70 megabitet... :) Amennyit alapvetően ki se lehet használni, így ha nem muszáj, nem cserélném le, de lehet, hogy szükség lesz rá ... :( köszi a segítséget :)

Amúgy paramétereket illetően, papíron sokkal többet kéne tudnia mindennek mint ez a 1.5 Mbit :))

(#1762) kali válasza lamajoe (#1761) üzenetére


kali
legenda

természetsen átmehet rajta 60 megabit/sec is, mondjuk a 70 megabit/sec sebességet már nem tudja stabilan - legalább is bekapcsolt "tűzfal"...stb mellett nem!
nem muszáj lecserélni - ha nincs vele gond, és elég ha a netednek csak a fele/harmada sebességét használod ki -, inkább a hibát kellene megtalálni, hogy a lehetséges gyakorlati maximum meglegyen, és ne csak a töredéke, ilyen néhány megabit/sec értékek...

[ Szerkesztve ]

(#1763) lamajoe válasza kali (#1762) üzenetére


lamajoe
tag

Pont ezt akarom elérni, megtalálni a hibát :)

(#1764) tadid


tadid
csendes tag

Sziasztok!

Egy nagy problémám van. Van egy Hp dv5 1160 -as gépem. Eredetileg Vista volt rajta, de 2 hete rátettem Win7-et.
Most vissza akartam tenni a Vistát a Hp helyreállító lemezről. De valamiért nem sikerült. A vinyót azt a helyreállító lemez formázta, és ezek után visszamásolta az eredeti hp szoftvereket. Annyit sikerült elérnem, hogy most már be sem bootol el sem indul. Elindítom a gépet és a kezdő oldalon meg is áll, vagyis még a BIOS-t sem tudom elindítani. Semmire sem reagál, nem dolgozik a vinyó. Nem bootol be CD-ről sem.
Mi lehet a gond? Mit ronthattam el?
Nagyon fontos lenne a segítség, mert a gép nagyon kellene.
Előre is köszönöm a segítségeket. és minden segítséget jó néven veszek.
Amúgy van még rá háztól házig garancia, csak hát 18 órakor elmentek a vevőszolgálatosok.

(#1765) Pulsar válasza tadid (#1764) üzenetére


Pulsar
veterán

vedd ki a wincsit, és formatáld le egy másik gépben. Csak ennyi a baja. tipikus HP para. Ha kiveszed a wincsit, nézd meg egyből bebútol majd.

[ Szerkesztve ]

(#1766) Kadi Laci


Kadi Laci
tag

Szia !
Még egyszer próbáld ki közvetlenül a modemre kapcsolni a gépet, de csatlakoztatás után kapcsold ki a modemet (áramtalanítsd)! A kábelmodemek központból kapják a konfigurációt.Újraindítás után kb. 1 perc múlva áll szinkronba ekkor mérj rá a sebességre.Mielőtt visszarakod a routerre ha már a gépen működött szintén áramtalanítani kell!
Sok sikert!
Üdv: laci

Üdv: Laci

(#1767) drotika


drotika
csendes tag

Sziasztok!

Dec. 23.-án vásároltam egy HP N550 notebookot és pár napja ha kikapcsolom, villog a képernyő. Mára már teljesen fehér az egész kikapcsolt állapotban, de van h még villog most is. Visszavittem az EW-be mondták hogy van háztól-házig garancia, megadtak egy telefonszámot, felhívtam és azt mondták, hogy ők ezt nem tudják és hívjak egy másik számot. Felhívtam azt is, fél óra alatt 2 emberkével is beszéltem, és elég irreális megoldásokat próbáltak nekem mondani, de a garanciáról semmi.

Ha valaki tudna segíteni, hogy esetleg mi lehet a baja megköszönném nagyon!

Előre is köszönöm a segítséget.

Dávid

drotika

(#1768) xcbiker válasza drotika (#1767) üzenetére


xcbiker
addikt

Valószínűleg lcd hiba, de próbálj meg rákötni egy külső monitort és arra átkapcsolva megnézni.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#1769) drotika válasza xcbiker (#1768) üzenetére


drotika
csendes tag

köszönöm xcbiker a segítséget, kipróbálom

drotika

(#1770) skaccer


skaccer
csendes tag

Hello

MSi m673xx
2 éves
3x volt mar szervizelve alaplaphibas volt...
most az lenne a problemam vele, h szuksegem lenne wirelessre, de a wireless nem mukodik rajta, nem lehet ra felrakni a drivert, amit msi oldalrol lehet tolteni el se indul a telepites.
valaki tudna esetleg egy linket ami mukodik is vagy valami?
kossz elore is

(#1771) tadid válasza drotika (#1767) üzenetére


tadid
csendes tag

Szia!

Hát én is most küzdök, hogy a nagy Hp laptopomon érvényesíttessem a garanciát. Igaz én még addig nem jutottam el, hogy a szervízessel beszéljek, mert hát 17.30-tól 18 óráig nagyon sokan voltak (vagy csak már nem igen akartak dolgozni). A lényeg, hogy szerintem nekem is lesz még velük összetűzésem. Az ügyintéző készséges, csak hát ő nagyon nem ért a gépekhez, de azért vannak ötletei, hogy mikor hívjam őket, reggel (csak hát aki dolgozik, az dolgozik és nem ilyenekkel foglalkozik). A lényeg, hogy rákérdeztem, mi lenne ha bevinném a szervízbe és így még el sem kell jönniük érte. Erre, hogy a szervizbe csak úgy nem lehet bevinni, mert oda kell ügyfélszám, amit a szervizes ad, de sajnos én azt nem kaptam, mert hát a kapcsolás után egyszerre foglalt jelzést kaptam. Erről ennyit. Meg hát oda kell visszavinni a gépet, ahol vettem. Na most én Pesten vettem és vidéken lakom, így nem igen fogok most ezért felfutni. Ekkor hoztam elő a háztól házig garanciát, de azzal is befürödtem, mert hát kell az ügyfélszám. Ördögi kör :(.
De nekem azt mondták, hogy ha hardveres gond van, akkor van és él a háztól házig garancia. Szerintem erőltesd ezt a dolgot.
Itt a telefonszámuk(én ezen próbálkoztam): 06 - 40 - 200 - 629

(#1772) Pulsar válasza skaccer (#1770) üzenetére


Pulsar
veterán

Biztos jó az a wifi?

(#1773) újoncrs


újoncrs
csendes tag

Sziasztok!
Muteromnak van egy Acer Travelmate a-550 notija és meghalt benne a merevlemez már megint :W idáig miota megvan évente kell benne cserélni a kérdésem az, hogy most rendeltem hozzá egy másikat és ezzel ugyan azt kell csinálni mint egy asztali pc-nél teszem fel rá az xp,nem nevetni :D idáig szerelő csinálta ,csak most már kezd idegesítő lenni hogy minden évben cserélni kell.Tehát a kérdés ugyan az a menete mint az asztali gépnél az xp felrakás??

(#1774) Pulsar válasza újoncrs (#1773) üzenetére


Pulsar
veterán

igen, partícionálás, formázás, telepítés.

milyen wincsi volt benne?

(#1775) újoncrs válasza Pulsar (#1774) üzenetére


újoncrs
csendes tag

Toshiba 40gigás elötte meg ibm travelstar 20 gigás

(#1776) Pulsar válasza újoncrs (#1775) üzenetére


Pulsar
veterán

hmm.. pedig nem egy atom pörgős állatok... :)

(#1777) újoncrs válasza Pulsar (#1776) üzenetére


újoncrs
csendes tag

Ja köszi a választ :R
nem tudom miért halnak meg állandóan holott csak netezésre van használva a gép , akihez meg szoktam vinni javíttatni 3 hétig ül rajta pedig ennek a kicserélése meg felrakni rá az xp 3 óra max de abba már benne a kávé meg ebédidő is

(#1778) Pulsar válasza újoncrs (#1777) üzenetére


Pulsar
veterán

nincs mit :R
mi a hiba jelenség különben? nem pörög? kattog? esetleg a hdsentinel mit mond, nem nézted?
pf... gyorsan dolgozik :D

[ Szerkesztve ]

(#1779) újoncrs válasza Pulsar (#1778) üzenetére


újoncrs
csendes tag

a jelenség :
kattog fura hangja van , nagy kék háttérben volt valami szöveg valami ne károsodjon ezért ujra inditja a gépet utána mikor ujra indult még mielött betöltötte volna az xp átvizsgálta a merevlemezt ez már nem ment végig befagyott utána már be se töltött.Ma reggel bekapcsoltam ment minden rendesen 1 óra hosszát aztán megin ujraindult azt onnantol semmit nem csinál be se tölt.
Az akksinak lehet köze hozzá ,hogy behalnak a merevlemezek mert csak plussz sulyként funcionál benne annyira kuka? :DD :Y bár gondolom ez hülye kérdés volt

(#1780) Erasmus


Erasmus
őstag

egy számomra misztikus bugba futottam bele egy durván kétéves msi m670-es (ms-1632) notin, amely eddig relatíve problémamentesen működött:

a billentyűzet a bekapcsolást követő első érintés, gombnyomás után nem reagál többé, sőt a touchpad és az egyéb funkciógombok sem, egyedül a kikapcsológomb működik. ha nem nyúlok a billentyűzethez, a touchpad használható.

a misztikum az a dologban az, hogy a hiba csak az oprendszer indulását követően jelentkezik, a POST alatt nem. tehát például a bios-ba be lehet lépni, ott működik rendesen a billentyűzet, a funkcióbillentyűk is (lcd-fényerő, wlan ki-/be- stb.), de amint bootolni kezd az oprendszer (próbáltam két windowszal is), előáll a fenti helyzet. emiatt csak külső billentyűzettel és egérrel tudom használni a gépet, ami nyilván nem jó, mert hát mégiscsak egy notebook.

mi lehet a magyarázat? a bug kezdetét nem tudom konkrét eseményhez, fizikai behatáshoz kötni...

előre is kösz minden tippet!

(#1781) doboa61


doboa61
csendes tag

T. Fórumozók!
Bocsánat, mert biztosan lerágott csonttal jövök elő, de nekem most lett nagy gond.
Egy LENOVO IdeaPad G550A-ra kellene feltelepítenem a Win XP-t, mert az jogtisztán az asztali gép mellett használható egy mobilon is.
Elakad.
Felment, de pl. nem tudom a gépet leállítani, csak áramtalanítással, a hangkártya szoftvere a Netről nem felel meg, stb.
Lehet, hogy ez egy lehetetlen próbálkozás?
Hardveresen akadályozzák a Win XP működését, vagy mi történik?
Ha van erre válasz, nagyon megköszönném.
Üdv.
DA

(#1782) bvvitya


bvvitya
aktív tag

Sziasztok!
Segítségeteket kérném hogy van nekem egy Amilo Li1718 nem túl régen vettem és most tapasztalom hogy nem jó a wifi.
Eddig fel se tűnt mert az óra mellett megjelent az ikon.
Most használtam volna de nem talál hálózatot.
Mit lehet tenni? Rossz lenne a wifi?
XP van feltelepítve és semmin nincsen hozzá a neten találtam hozzá egy driver packot de mint mondtam az ikon megjelenik az óra mellet rákattintok és hálózat frissítésnél nem talál kapcsolatot.

Segítségeteket előre is köszönöm :R
Üdv
Bvvitya

*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***

(#1783) diego0204


diego0204
csendes tag

Sziasztok!
Egy hatalmas nagy problémám van!
Van egy Fujitsu Siemens PI1536 notebook-om.
Kb 2 hónapja a kijelző internetezés közben folyamatosan elsötétült. Majd újra indítottam, de csak a háttérvilágítás működött és fekete képernyő. Tölti a rendszert meg néha villan de ennyi!
Volt szervizben ahol két hét ki/be kapcsolgatás után rendbe jött!
Hazahoztam 2-3 óráig semmit majd gondolt egyet és újra folyamatosan elsötétült és zúgni kezdett mint amikor lefagyás van!
Indításkor megint az történt mint az elején!
Nem tudom mi lehet a probléma, mi okozhatja ezt?
Nem hiszem hogy az Ati videókártyának lenne annyi mert akkor magától nem javult volna meg!
Ha valaki tud akkor segítsen.
Köszönöm :C

(#1784) Pulsar válasza diego0204 (#1783) üzenetére


Pulsar
veterán

dugj rá egy külső monitort, akkor van kép? Úgy ki tudod deríteni, hogy monitor vagy vga...
esetleg ha mozgatod a kijelzőt akkor is változik?

(#1785) Pulsar válasza újoncrs (#1779) üzenetére


Pulsar
veterán

nem hiszem, hogy az aksinak köze lenne hozzá.
minden esetre ha tudod dugd bele egy másik gépbe másodlagos wincsinek, és nézd meg, hogy a HDD sentinel esetleg valami SMART reader progival olvasd ki a HDD hibáját. Abból azért okosabbak lehetnénk, hogy mi okozza a meghibásodást

(#1786) Pulsar válasza Erasmus (#1780) üzenetére


Pulsar
veterán

milyen windows-t raktál fel? Linuxal próbáltad? Esetleg létezik hozzá bill kontroller driver?
Ha betöltődött a bill, próbáld meg, hogy kihúzod meg bedugod akkor mi lesz?
ha sokáig nyomsz egy gombot Ű(win), akkor elkezd sípolni?

(#1782) bvvitya garis még? ha igen szerintem vidd vissza... ha nem...
kapcsolót bekapcsoltad? Tudom, hogy láma kérdés, de én is jártam már így :)

[ Szerkesztve ]

(#1787) netmesterke


netmesterke
aktív tag

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A gépem egy Pa 3553-as notesz, bő egy éves. Azt csinálja mostanában, hogy néha 1, néha 2 vagy több óra használat után a billentyűzet nem reagál. Ill nem is mindig jön elő! Tegnap pl előjött ez a hiba, de pl az Fn+f3 kombináció, meg az Fn+f6 működött....de a betűk, winbill nem...touchpad úgyszintén nem működik ilyenkor, viszont ha hozzá dugok egy rágcsálót, az műkszik....no comment...
Másik probléma: ha a silent gombot megnyomom azonnal lassítja ugyan a ventit, viszont a proci hőmérséklet felugrik 98 celsiusra...ki is irja a gép nemsokára hogy vészleállás, és számol vissza 60-ról....
Ötletem sincs, más FSC gépemen jól működött a silent mode.

(#1788) Pulsar válasza netmesterke (#1787) üzenetére


Pulsar
veterán

hát a bill-es dologra nincs ötletem. a másikra viszont az, hogy valószínű már koszos a hűtő, illetve ventilátor, a paszta is elöregedhetett, ezért már nem annyira hatékony a hűtés. Ha szétszeded, kipucolod, és újra pasztázod valószínűleg megjavul.

(#1789) tadid válasza Pulsar (#1765) üzenetére


tadid
csendes tag

Helló!

Pulsar nagyon szépen köszönöm a segítséget. A tanácsodat megfogadva, kivettem a winyót (a Hp szervízzel való beszélgetés után, kiderült, hogy a winyót és a memóriát lehet bővíteni garanciavesztés nélkül), leformátáltam és lám csoda működik. Az utolsó pillanatban sikerült megcsinálni, mert már reggel vitte volna a háztól házig garancia futára, de éjszaka sikerült a tanácsodnak köszönhetően megcsinálni. Így lemondtam és most nem vagyok gép nélkül.
Még egyszer is köszönöm a segítségedet.

(#1790) netmesterke válasza Pulsar (#1788) üzenetére


netmesterke
aktív tag

Az a para hogy vadi újan is ilyen volt. Leszedtem már azóta a hűtőt, meg újra is pasztáztam már, de u.a. a helyzet...

(#1791) gregtom6


gregtom6
csendes tag

Hy mindenki!
A sulis laptopommal (Fujitsu Esprimo Mobile V6535) tegnap óta gond van. Amikor bekapcsolom, minden bejön rendesen, de az egér megjelenése után egyből az asztal bal alsó sarkába ugrik.
Ha az egeret mozgatom, akkor ki tudom onnan vinni a nyilat, de visszaugrik ugyan oda. (így alig tudok bármire is kattintani).
Ha kihúzom az egeret, és Touchpaddal próbálkozok, akkor ki se tudom mozdítani a bal alsó sarokból a nyilat.

Pár perc után kék halált dob a gép, végig ellenőrzi a memóriát, majd 100% után újraindul, de magát a hibaüzenetet el se tudom olvasni, olyan gyorsan indítja újra a gépet.

Elsőként arra lennék kíváncsi, h a merevlemez tartalma megmenthető-e, valamint, hogy oldható meg ez a probléma?
Köszönöm a gyors segítséget...

(#1792) gregtom6 válasza gregtom6 (#1791) üzenetére


gregtom6
csendes tag

Ubuntut hogy indítsam el, hogy véletlenül se formázza le a gépet, hanem csak eliduljon, és mindent ki tudjak menteni???

(#1793) diego0204 válasza Pulsar (#1784) üzenetére


diego0204
csendes tag

Szia!
Köszi a választ!
Rá dugtam De úgy sincs kép, ugyanaz.
NEm, mozgatásra semmi!
Esetleg Driver nem okozhat hibát?
Nem tudom mi lehet!
Folyamatosan feketedett be lassan és elkezdett zugni mintha fagyna!

(#1794) Pulsar válasza tadid (#1789) üzenetére


Pulsar
veterán

örülök, remek :R

netmesterke garis még a gép? mert akkor szerintem vidd vissza...

gregtom6 rá kell dugni egy másik gépre a wincsit, és simán lemented az adataid... milyen windowsod van? mert ki lehet kapcsolni, hogy ott maradjon a kékhalás, és akkor okosabbak lehetünk

diego0204 hát ha se itt se ott, akkor VGA gyanús erősen. dugd rá a moncsit amikor még van, és úgy nézd meg hogy egyszerre megy el a kép?

[ Szerkesztve ]

(#1795) Erasmus válasza Pulsar (#1786) üzenetére


Erasmus
őstag

szia! win xp volt fent, aztán újonnan is ezt telepítettem. eredetileg minden működött rendben a win xp-s felállásban, kb. egy hónapja jelentkezik ez a bug. azóta telepítettem újra a wint, azt gondolva, hogy ez megoldja a problémát. linuxot még nem próbáltam, de win7-telepítőt elindítani igen: amint bootol az oprencer, már előjön a hiba. egyébként nem kellett hozzá sosem billentyűzetdriver.

a lényeg: külső, usb-s billentyűzettel gond nélkül használható a gép, csak a beépített keyboarddal van a fenti misztikus gond.

kösz.

(#1796) Pulsar válasza Erasmus (#1795) üzenetére


Pulsar
veterán

van benne egy bill kontroller.. lehet az adta meg magát... este majd még bent utánna nézek...

[ Szerkesztve ]

(#1797) Erasmus válasza Pulsar (#1796) üzenetére


Erasmus
őstag

:R kösz. minden tippnek örülök.

(#1798) szente


szente
addikt

hali
adott egy fusi amilo 2530-as gép,ami hihetetlenül melegszik.nagyobb terhelésnél le is áll.a dvi és a d-sub csatlakozókkal tojást lehetne sütni.szét lett már szedve a gép,hogy esetleg hátha poros,de tök tiszta volt.mi lehet a baja?
üdv

[ Szerkesztve ]

(#1799) Pulsar válasza szente (#1798) üzenetére


Pulsar
veterán

újrapasztázást próbáltad már? ha nem segít, akkor hűtő csere... sajnos elég sok hűtőből kiszökik a gáz, és nem bírja elviselni a meleget.
Egy everestel nézhetnél pár értéket, hogy mi és ennyire melegszik alapon, és mennyire terhelve.

(#1800) szente válasza Pulsar (#1799) üzenetére


szente
addikt

köszi,de nem nagyon tudok everestet nézni,mert nem az enyém a lapos és nincs nálam.
50k-ért eltudnám hozni,csak tippeket akartam kérni,hogy mi lehet a baja,mennyi lenne megcsinálni...szerinted megéri az 50k-t?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.