Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48701) BIGi75 válasza Angie™ (#48688) üzenetére


BIGi75
senior tag

Reggel bevittem szervízbe (hátha vmi speckó tisztítás is célszerű sör után), most szóltak, hogy működik minden :DD .
Köszi a biztatást ;) :R

(#48702) Angie™ válasza BIGi75 (#48701) üzenetére


Angie™
addikt

Nekem párom múlt nyáron egy doboz Heineken sörrel kínálta meg a laptopját. Szétszedtem neki, kitisztogattam de működött utána még. Igaz sör szaga megmaradt és a kijelzője is foltos lett.

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#48703) sinick


sinick
senior tag

Sziasztok!

Adott öcsém gépe, egy AMD Ryzen 7X 3800X, Giga AB350 Gaming CF (?), MSI RX570 4GB, 16GB RAM, 2 SSD/HDD, stb, W10 Pro-val.

A probléma az, hogy
1. Fortnite meg Apex jatékok indulásakor csontá fagy, WOT Blitz pl megy, minden más megy. Edge, FHF filmek oké. Mást nem néztem.
2. Mintha sokat pörögne a CPU 100%-on, és amiket látom, hogy zabál, az a W10 viruskeresője vagy Steam, Epic kliensek.

Amit eddig tettem és nincs eremdény:
3. MBAM-mal víruskeresés, tiszta.
4. AMD driverek le/újra letölt giga alaplap oldaláról (adrenalin)/fel
5. SFC /scannow pár dolgot javított
6. DISM healthcheck meg helathscan nem talált hibát
7. W10 induláskori RAM teszt oké (RAM ki/be próba tegnap volt én mára csak 8GB RAM-mal kaptam)
8. Egyik SSD smartja szerint sok az ECC hiba. Pont ezen van az Apex. Itt sata kábelt cseréltem. Nem javult meg. Másik SSD és HDD pipa.
9. Próbaképp RX570 ki, Giga 460GTX be, most itt tartok. Drivercsomag rohadt lassan települ. Utána próba, ugyanaz a hiba, ld. 1. és 2. pontok.
10. Csináltam egy BIOS frissítést is, hátha (F50>F51h). Nincs változás.
11. BIOS alapbeállításon van (pl. XMP ki is van kapcsolva.)
12. Csináltam egy W10 rendszerindításkori memóriatesztet a W10 saját kétlépéses ellenőrzőjével. (A RAM-ot átraktam slot4-ből 1-be.) Nem volt hiba.
13. Hőfokok szerintem jók. CPU 40-50-60, GPU 30-40. Hűtőbordák is melegek, nem hidegek, azaz hőelvezetés van szerintem.
+1 CPU-Z-ről tettem fel képeket. Órajelek rendben? Valami gyanús esetleg? Ld itt: [kép]

Vélemény?

Amit még nem tettem:
14. Eszközkezelőben egyesével még nem töröltem a drivereket.
15. W10 alaphelyzetbe állítás.

Köszi: sinick

Ui: Ugyanezt a kérdést itt is feltettem, viszont ezt a topikot az olvasottak alapján relevánsabbnak éreztem, ezért itt is felteszem.

(#48704) Dave567 válasza codec (#48698) üzenetére


Dave567
addikt



Ez mennyire gáz?
Vagy nem ezt kell nézni?

(#48705) codec válasza Dave567 (#48704) üzenetére


codec
senior tag

Játékban ez teljesen normális. Így nincs más ötletem sajnos, hátha a többiek adnak valami jobb ötletet.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#48706) d@minator válasza Dave567 (#48704) üzenetére


d@minator
addikt

A graphic panel alján van egy olyan, hogy reset tab. Válaszd a Quality-t azon belül balance vagy ultra vagy extreme és Apply. Kevés fps-ed lesz de ott már nincs proci limit az biztos. Ha így is csinálja akkor nem proci limit. Sőt biztosan nem.
Nincs fent valam alaplapii tuning progi?

(#48707) Dave567 válasza codec (#48705) üzenetére


Dave567
addikt

Köszönöm.
Én se tudom, ez van akkor… :R

D@mitator: Minden beállítást ki próbáltam, az ajánlotta is amit az IW rakott fel.
Ultrán, jobb kicsivel, de a jelenség nem szűnik meg, néha kint az asztalon is akadnak a dolgok, pl a prohardver is amikor pörög lefelé.Nem sokára kap a gép M2 SSD-t fel rakok rendesen egy Win 11et, ha így se lesz jó akkor felgyújtom. :)

Nincsenek ilyen programok a gépen, nem is tudnám tuningolni. :R

(#48708) gabesszg


gabesszg
aktív tag

Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy néha nem indul a gépem illetve sokára tölt be, azóta van ez a probléma amióta tv-t rákötöttem a gépre és monitor tv jele duplikálva van így ugye mindkettőn ugyanazt látni (ez ugye filmnézésnél jó ha gépről szeretnék nézni bármit is ) de amióta így összekötöttem (monitor hdmi, tv displayport-hdmi ) azóta tv-n van a boot screen és monitor csak akkor ad jelet amikor már betölt a win 10,ezt hogyan lehetne megoldani, hogy fordítva legyen (lehet, ugye hogy valamit kiír amikor úgymond nem indul de nincs bekapcsolva a tv és nem látom ) ? Bocsi ha kissé hülyén fogalmaztam és köszönöm a válaszotokat előre is.

(#48709) JHC


JHC
tag

Üdv!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy Fujitsu P520-as, I5-4570, ami egy ideig működött, (amúgy használtként lett véve), mondjuk fél napig. Aki rendelte tartaléknak vette, de mondtam neki hozza el hozzám, mert azért win se biztos, hogy van rajta, meg azért egy-két dolgot be kell állítani rajta. Kicsit több mint 1 éve rendeltem neki, lusta volt elhozni, állóhelyében lejárt a garanciája, legalább így azzal már nem kell foglalkozni. Elromlott a gépe, eszébe jutott, hogy van ez a gépe, nosza állítsuk csata rendbe. Persze win se volt rátelepítve, de nem probléma mert a BIOS-ban van digitális kulcs. Működött 1-2 napig aztán néha kikapcsolt. Néztem eseménynaplót, de sokkal előrébb nem jutottam. Memória teszt volt, az hibátlan, és nem volt WHEA hiba sem. Néztem SMART-ot, az SSD mellett bent lévő HDD-nek volt régebben baja, de már vagy 3000 órával ezelőtt. Mondom biztos ami biztos lekapcsoltam és lehúztam a vinyóról a táp és adat kábelét. Na ez után nem indult el többé. Egy hosszú beep, és szünet, és ez végtelenítve. Kivettem, betettem a ramokat, meg is tisztítottam az érintkezőket. Kivettem a procit is, azt is megpucoltam alulról, de semmi. Az az érdekesség, hogy ha bent vannak a ramok, ha nincsenek, a sípolás nem változik. Bár Inteles gépeim nem voltak, azért bárat összeraktam, azt vettem még észre, hogy a proci foglalatot kinyitva, az érintkezők szinte nem is nyomják fel a procit, egyébként az érintkeők a foglalatban szép rendezetten állnak. Emlékszek mikor egy vadiúj alaplapba, legelőször belehúztam egy procit, rendesen hallatszott az érintkezők igazodása. Mondom egy életem egy halálom, úgy se csináltam még ilyet, az összes érintkezőt szépen visszább hajlítgattam, eléggé babra meló, de a helyzeten nem változtatott, továbbra is csak sípolt ez a dög.
A kérdésem az lenne, alaplap vagy a proci lehet-e a bűnös. Esetleg süssem meg kicsit sütőben az alaplapot, ha az a baj?

(#48710) Cipas válasza Angie™ (#48690) üzenetére


Cipas
csendes tag

Megtörtént, elindul, már nem kapcsol ki, jelet nem küld ki monitoron, többfajta csatival próbáltam, VGA, HDMI
Viszont..msi h110m pro plus alaplap,az EZ debug lag ledeknel villog a dram és a CPU villog.
Akkor most proci hibás lesz?

(#48711) Bence_2002


Bence_2002
friss újonc

Sziasztok.

Mostmár ide fordulok segítségért mert végképp nem tudom, hogy mit tegyek. Most év elején Januárba összeraktam egy eléggé drága PC-t. Alkatrészek:

Alaplap: Asus ROG Strix B550-F Gaming
CPU: AMD Ryzen 7 5800X 8 mag 16 szál 3,8GHz (boost 4,8GHz)
RAM: G.Skill Trident Z 2x8GB 3200 MHz RGB Kit
Vízhűtés: Asus ROG Strix LC II 280 ARGB AIO
GPU: Asus ROG Strix RTX 3070Ti 8GB OC
Táp: Asus ROG Strix 850W 80+ Gold
SSD: Samsung 980 Pro M.2 500GB
HDD: Seagate Barracuda 2TB SATA3
Kijelző: Acer Nitro VG252Q 1920x1080 165Hz
Ház: Asus TUF Gaming GT501
OS: Windows 10 Pro (Eredeti kulccsal aktivált)

Játékra használom, de valami nagyon nincs rendben mert a legtöbb játék szakadozik, még az olyanok is aminek a rendszerkövetelménye egy mikró szintjén van, Pl. Garry's mod, CS:GO stb. Ezt úgy kell elképzelni, hogy betölt a játék és így ledroppol 10-20fps és egy fél vagy 1mp-re beakad az egész. De ez minden játéknál más van ahol több mp-re megfagy az egész kép.
Ezt a legelején csinálja aztán jól fut, ezekután csak random mid-game (10 percenként 1-2) kapok ilyen szagattásokat. MSI Afterburnerrel monitoroztam a teljesítményt, az ilyen rövid beakadásoknál se a CPU-nak se a GPU-nak nem megy le az órajele és a kihasználtsága, a nagyobb lefagyásoknál a kártyának ugrik vissza a kihasználtsága ilyen 20%-ra. Thermal thorttling nem lehet mivel a GPU hőmérséklete játék közbe 60-65 fok között mozog, CPU-é 65-70 fok között. BIOS-ba annyit csináltam, hogy a D.O.C.P-t bekapcsoltam, hogy a RAM-ok menjenek 3200MH-zel, CPU nincs OC-zve, GPU automatikusan húzta magát 2025MHzik.

Mindenből a legfrissebb driverem van, Game Bar ki van kapcsolva, fölösleges startup és background appok kilőve. Ezeknél a gameknél tök mindegy, hogy a Grafika csutka 0-án vagy Ultrán van, ugyanúgy szaggat. Viszont, van pár játék aminek semmi baja nincsen pedig azok eléggé gépigényesek, pl. Forza Horizon 5 Extreme beállítások+Raytracing on, Forza Horizon 4 Extreme grafika, Rainbow 6 Siege Ultra grafika, az új CoD MW2, Ghost Recon Breakpoint Ultra grafika, Metro Exodus Extreme+Raytracing, Apex Legends Ultra. Amik szaggatnak: SnowRunner, Steep, Garry's mod, CS:GO, Fortnite, ETS 2, Far Cry 6, Back 4 Blood meg még szerintem elég sok más de mostanában ezekkel játszok. Próbáltam azt is, hogy SSD-re újratelepítettem ezeket de nem volt különbség.

Mai nap hoztam haza szervizből ahol a szervizes emberke tesztelte, nyúzta minden stressz teszttel, mindenen átment, szerinte nincs hardveres se hűtési problémája. You Tubon néztem ugyanezzel a Proci-GPU párosítással teszteket ezekkel a játékokkal és ott nekik semmi bajuk nincs minden fut simán, én meg már a hajamat tépem ki mert nemtudom, hogy mi a baja.
Bárkinek bármi ötlete vagy tanácsa, vagy esetleg ugyanilyen vagy hasonló tapasztalata?

Köszönöm.

Üdv,
Bence

[ Szerkesztve ]

(#48712) Angie™ válasza Cipas (#48710) üzenetére


Angie™
addikt

külön-külön próbáltad indítani 1-1 ram-al?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#48713) Top cat válasza Bence_2002 (#48711) üzenetére


Top cat
őstag

Melyik BIOS van fent?

Az fTPM okozta random akadozást, a 2803-ban javították.
2. Fix AMD fTPM issue causes random stuttering.

(#48714) Bence_2002 válasza Top cat (#48713) üzenetére


Bence_2002
friss újonc

2806-os van.

[ Szerkesztve ]

(#48715) sinick válasza sinick (#48703) üzenetére


sinick
senior tag

Egy Windows 10 alaphelyzetbe állítás megoldotta. Egy két éves W10 Pro volt rajta. Érdekes, mert amióta a hiba fennáll (kb. 2 hete) semmilyen alkalmazás nem lett telepítve vagy frissítve. Drive annyiban változott, hogy a gép kapott egy új egeret. Most vagy ez az egérdriver vagy valami Windows update okozta (?).

(#48716) Cipas válasza Angie™ (#48712) üzenetére


Cipas
csendes tag

Persze, ugyanaz

(#48717) Mikeee86


Mikeee86
tag

Sziasztok!

A történet a következő:
Tegnap este windows frissítés után (win11) nem indult el a gépem, DRam led világit és nem hajlandó onnan tovább menni.
A konfig:
Gigabyte aurus B450 elite V1.0
Ryzen 5 2600
Kingston Predator 2x8 gb 3200 MHz.
Asus Rog Strix 1660 Ti
Be Qiuet 600W Pure Power 9
Ami eddig történt:
Ramok tesztelve külön- egybe az összes slotba, elem kivesz, vár pár percet, cmos reset, porcesszor lábak és cpu foglalat kitakarítása(volt benne egy kis cpu paszta, még az előző tulaj által, de már nincs :) ),videokártya kivétel is megvolt, másik rammal is volt tesztelve, de ez sem oldotta meg.
Kinek milyen ötlete/megoldása lehet még erre a storyra?
Köszönöm előre mindenkinek az építő hozzászólást!:R

Üdv,
Miki

(#48718) Cipas válasza Angie™ (#48712) üzenetére


Cipas
csendes tag

A ram lett a hibás, elvittem haveromhoz, nála nem ment, ő memóriája meg indult az én gépemmel.
Köszi

(#48719) blp85 válasza Mikeee86 (#48717) üzenetére


blp85
aktív tag

Próbáld meg kicserélni a gomb elemet, hátha az a baja (filléres dolog, de nagy bajt tud okozni).

Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

(#48720) mancer7151 válasza blp85 (#48719) üzenetére


mancer7151
tag

Ha resetelt a bios akkor elem, ha nem akkor még nézelődnék azért.

(#48721) blp85 válasza mancer7151 (#48720) üzenetére


blp85
aktív tag

Az egyszerűsége miatt egy ötlet volt. A másik, hogyha a frissítés előtt működött, akkor a win frissítés is lehet a hunyó. Ha a win a hibás és lehet, akkor egy portable Linux vagy valamilyen operációs rendszerrel is megpróbálkoznék, hátha...

Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

(#48722) mancer7151 válasza blp85 (#48721) üzenetére


mancer7151
tag

Pontosan.

(#48723) Mikeee86


Mikeee86
tag

Köszönöm a válaszotokat, sajnos az elem csere sem jött be.
Sajnos nem tudok bebootolni semmit vele,mert nem jut át az ellenőrzésen(DRam).

(#48724) codec válasza Mikeee86 (#48717) üzenetére


codec
senior tag

"porcesszor lábak és cpu foglalat kitakarítása volt benne egy kis cpu paszta."
Ez azért szerintem nem lehetséges maradéktalanul, és így már simán elképzelhető, hogy ez felel a hibáért.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#48725) Angie™ válasza Cipas (#48718) üzenetére


Angie™
addikt

Örülök, hogy megoldódott!

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#48726) mancer7151 válasza Mikeee86 (#48723) üzenetére


mancer7151
tag

Firmwaret nem tudsz feltolni a lapra mondjuk másik ramcsíkkal, mindent lekötve? Tökmindegy csak induljon el.

[ Szerkesztve ]

(#48727) -Zerg-


-Zerg-
tag

Üdv Népek!
Mi lehet az oka az alábbi jelenségnek?
Egy HP Elite Desk 705 G1 SFF gépecskéről van szó.
Varázsoltam a Hdd-vel, partíciók, telepítés, Win 10 + Linux Mint. Indítások boot menüből.
Egyik esetben bekapcsolás után nincs kép a monitoron, a CPU venti őrületesen felpörgött asszem maximunra. Billentyűkre egérre nem reagált. Megállt bennem az ütő, hogy elromlott (2 hete vettem használt, felújított gép) eddig szuper volt.
Gondoltam egy próbát, kihúztam a tápegység kábelt egy időre. Újra indítva lett kép, boot menü BIOS meg minden.
Némi checkdisk-es molyolás után el is indultak a választott rendszerek és azóta minden OK-nak látszik.
Vajh mi lehetett ez?

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.

(#48728) Angie™ válasza -Zerg- (#48727) üzenetére


Angie™
addikt

Mi az hogy varázsoltam a HDD-vel?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#48729) -Zerg- válasza Angie™ (#48728) üzenetére


-Zerg-
tag

A telepítésre gondoltam, mert a Linux Mint egy 460GB-os lemezre ment, és eredetileg kisebb partícióra szántam nem az egészre, de nem jött össze. Nem tudtam csökkenteni a partíciót, sem a másik lemezen levő Win10 alatt Mini Tools Part Wizarddal, se HBCD15-ről Gparted-del

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.

(#48730) Papooo válasza -Zerg- (#48727) üzenetére


Papooo
senior tag

Nem lehet hogy portalanít?
Lenovónál és dellnél találkoztam olyannal, hogy alkalmanként úgy indult, hogy maxon pörgött a venti kb fél percig, utána önmagától normálisan újraindult.
A lenovonál némelyik tipusnál a biosban is lehet állítani ezt a "Dust valamicsoda" nevű funkciót.

Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.

(#48731) Sandor Mark


Sandor Mark
friss újonc

Sziasztok! A mai napon lecsereltem az Amd Ryzen 3 1200 as procimat egy Ryzen 5 5000-as ra, pasztat is raktam ra. Viszont itt jott a problema, hogy a monitoron kep nem jelenik meg az eger es a billentyuzet se vilagit, viszont a gepben forognak a ventillatorok. Valaki tudna segiteni, hogy ez mitol lehet? Egyebkent a regi procival is volt erre pelda hogy egyszer csak se kep se semmi. Ki vettem mar a Ramokat a Videokartyat, portalanitottam de ugy se lett jo

Jelenleg ami a gepbe van:
-Amd Ryzen 5500
-nvidia 1050 ti
-A320 Gaming Pro alaplap
-8gb ram

(#48732) Top cat válasza Sandor Mark (#48731) üzenetére


Top cat
őstag

Ha ez az a deszka, a legutolsó Béta BIOS kell ahhoz a procihoz. Valószínűleg régebbi van rajta.

Tedd vissza a régi CPU-t és nézd meg melyik van fent. Ha régebbi, frissítsd fel a BIOS-t.

[ Szerkesztve ]

(#48733) juust


juust
csendes tag

Sziasztok,

Egyik bekapcsolásnál erős égett szag csapta meg az orrom, majd kb. 1 perc alatt teljesen megszűnt. A gép tökéletesen működött előtte és utána is, terhelés alatt is. 2 hónapja lett teljesen kitakarítva belülről, por nem lehet. 2 éves számítógép, kivéve a VGA és a táp, a VGA kb 3-4 éves, a táp pedig 4 hónapos.

Elpukkanhatott egy kondi, csak még a tűréshatáron belül van ezért működik?

[ Szerkesztve ]

(#48734) Sandor Mark válasza Top cat (#48732) üzenetére


Sandor Mark
friss újonc

Igen, de ahogy emlitettem a regi procival sincs mar kep es a periferiak se erzekelnek, ahogy megneztem a regi procit a labai eleg ramaty allapotba vannak.

(#48735) d@minator válasza juust (#48733) üzenetére


d@minator
addikt

Szia! Kiszereled a dolgokat és ki tudod szaglászni mi a büdös. Táp csatlakozókat belülről nagyítóval (telefon) nézd át Én nem használnám, mert pl. egy rossz táp is elviheti az egész gépet.

(#48736) Top cat válasza Sandor Mark (#48734) üzenetére


Top cat
őstag

Nem azt írtad, hogy már a régivel sem megy, hanem, hogy előfordult ilyen.
" Egyebkent a regi procival is volt erre pelda hogy egyszer csak se kep se semmi. "

Szinte biztos, hogy nem a legújabb BIOS van rajta.
De ha a proci lábait sikerült elintézned, jobb lenne ha szakemberre bíznád a dolgot.

(#48737) -Zerg- válasza Papooo (#48730) üzenetére


-Zerg-
tag

Köszi, ilyenről nem hallottam, de lehet. De honnan tudja, hogy poros-e? :)
Olyan volt mint egy drón, aszittem elszáll Ukrajnába.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá.

(#48738) MukkeRr


MukkeRr
tag

Sziasztok!

Tegnap szereltem be az új alaplapomat, processzort illetve ram-ot (AMD-ről váltottam Intel-re, illetve DDR4-ről DDR5-re).
Első indításnál bejött a windows (a korábbi rendszer amit AMD-vel használtam) , azonban azt írta hogy új jelszót kell csinálnom. Internet viszont nincs az alaplapon, valószínűleg az Intel ethernet driver hibája miatt, ezért nem tudtam új jelszót csinálni de gondoltam nembaj, újratelepítem a windowst aztán kész.

Telepítés közben 4-5x újraindult, majd 98%-nál újraindult megint azonban ekkor már hosszabb ideig maradt feketés (de bekapcsolt) kijelző, miután újraindult, a "Kis türelmet..." feliratnál elkezdenek körbe körbe menni a pöttyök majd pár másodperc múlva lefagy a gép, és újraindul, és ezt csinálja végtelenségig.

Többször is formáztam biosban az ssd-t amire aztán újratelepítettem a windowst egy pendriveról, de mindegyik után ezt csinálja.

Köszönöm ha segítetek.

i9 13900K
Asus Maximus Z790 Apex
RTX 4090
G.Skill TridentZ 32GB
Silverstone ST-1000G
Kingston Fury 1TB Gen4 SSD

Kapcsolat: Megszakadt

(#48739) MukkeRr válasza MukkeRr (#48738) üzenetére


MukkeRr
tag

Egy Bios frissítés és friss win 11 telepítő pendrive megoldotta. További szép napot mindenkinek.

Kapcsolat: Megszakadt

(#48740) Max_218


Max_218
tag

Sziasztok!
Ma jott meg az uj lap/proci/ram.
B550 elite aourus
Beuzemeltem mindent,ment is szepen,gondoltam frissitek biost+ win11-et akartam felrakni. Matattam a biosban tpm+ secure boot miatt,ahol le reseteltem a key-t. Azota viszont probalna elindulni a gep de egy vegtelen ciklusban ragadt.
Kep nincs,biosig nem jutok el,mert ujraindul egybol. Elemet kiszedtem az elobb egy 10percre de nem valt be.valami megoldas ?

(#48741) Angie™ válasza Max_218 (#48740) üzenetére


Angie™
addikt

Elem kiszed, és a negatív és pozitív pólust, óvatosan összeérinted egy vékony csavarhúzóval. Ez is megvolt?

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#48742) Max_218 válasza Angie™ (#48741) üzenetére


Max_218
tag

Elemet szedtem csak ki,es a clr cmos-t erintettem ossze.

(#48743) garga01


garga01
senior tag

Sziasztok!
Kaptam egy használt HP Compaq 8100 Elite gépet, előéletéről nem tudok semmit.
Gyári HP házban van, HP alalpap, i3 proci és 4x 2GB DDR3 RAM benne, meg egy Sata HDD.
Le volt merülve a gombelem, tettem bele egy újat.
Bekapcsolva a bios végigfuttat egy RAM ellenőrzést, majd megáll hogy nyomjak F1-et a folytatáshoz. Csak egy USB-s billentyűzetem van, de egyik protban se érzékeli a gép. Bedugtam egy egeret se, de még csak nem is világít. Lehetséges, hogy minden USB halott rajta, vagy szimplán nem kezeli a Bios és PS/2-n kellene próbálkoznom?

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#48744) mancer7151 válasza Max_218 (#48742) üzenetére


mancer7151
tag

Legariztatnám. Ott úgyis firmwarelik és van másik proci beletenni másik memória stb. Küldd kopaszon a lapot újabb reset után.

[ Szerkesztve ]

(#48745) Max_218 válasza mancer7151 (#48744) üzenetére


Max_218
tag

Mindent sikerült alapra állítani , már megy szépen. Egészen amig nem próbálok furmark- tesztet futtatni,vagy játékot inditani 10percnél tovább.Akkor mintha elmenne az áram,maxon pörög a vga , kikapcsolni csak a táp kapcsolójával lehet,újrainditás után csak clr-cmos összeérintésével lehet képet leheni bele. :F(hdmi-portot próbáltam a kártyán mindkettőnél csinálja.)
Alaplap: B550 Aourus Elite
Vga : rx 580 4gb nitro+/
Táp Litepower 550w
ram:G.Skill DDR4 3200mhz
Proci: Ryzen 4500
2 HDD
1SSD

(#48746) mancer7151 válasza Max_218 (#48745) üzenetére


mancer7151
tag

Lehet szimplán hibás a lap. Addig gariznám amíg haza nem vágja a memóriát, vga-t.

(#48747) Max_218 válasza mancer7151 (#48746) üzenetére


Max_218
tag

Pont ezert lett cserelve es uj lap/proci/ram veve,mert az elozovel is csinalta mar. :W

(#48748) mancer7151 válasza Max_218 (#48747) üzenetére


mancer7151
tag

Táp a régi? Akkor gyanús de nagyon.

[ Szerkesztve ]

(#48749) Max_218 válasza mancer7151 (#48748) üzenetére


Max_218
tag

1éves az is csak,meg elvileg bírnia kéne a gépet így még.
Terhelés miatt pedig a vga-t mondanám, (magamba gondolván ha valami túlmelegszik és kihül simán elindulna de nem,szórakozni kell vele,ha egyszer elszáll.)

(#48750) mancer7151 válasza Max_218 (#48749) üzenetére


mancer7151
tag

Mondanám rakd be másik gépbe a tápod de ha az hal az vihet mindent. Vga ha levágja a tápot is rizikós másik gépben de nem akkora. És akkor még ott van a lap tápfesz managementje ami lehet hunyó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.