Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baryka007

addikt

Skacok, mindenki örömére elkezdtem fejleszteni egy memory guide szoftvert... Egyelőre még csak az alapokat építem, a sorrend ugyan az lesz mint a jól ismert Asrock Timing Configuratorban !

Ahogyan a nevéből is adódik, a szoftver lényege az lesz hogy:
    1.-Miután megadtad milyen chipsetes alaplappal és memóriával valamint CPU val rendelkezel, kalkulál neked 3 különböző RAM beállítást, amik elméletben stabilan fognak futni a rendszereden.
    Lesz egy Laza, Közepes, és egy Extreme beállítás.

Talán lesz benne funkció is, hogy te adod meg milyen feszültségi értékek között szeretnél maradni, és az alapján fog kalkulálni ! De ez a jövő kérdése, elsődlegesen a CÉL az, hogy a program valóban stabil időket ajánljon a felhasználóknak ! :R

Elsődlegesen a DDR5 öt próbálom megcélozni vele.
    Minden tudást, és ötletet szívesen fogadok a szoftver fejlesztése közben, de utána is !

Alapjába véve Intel platformom van csak, illetve tapasztalataim is ide mutatnak, így elsődlegesen az AMD platformmal rendelkezők szoftver nélkül fognak maradni.

De ez idő kérdése, a szoftver azon részét is össze"tákolom :DDD "

Lesz benne DDR4 B-DIE is, mert azzal szintén tudok itthon tesztelgetni.
    Viszont fontos lenne, hogy elsődlegesen A és M die DDR5 memóriákról fullra kitesztelt Asrock Timingos képeket küldjetek ide be minél többen, vagy privátba nekem.
    Szeretnék a kitesztelt képen egy Anta777extremet látni, vagy egy Y-Crunch 8.2 SFT/VT váltót min 30 perc futással.

Valamint intenél System Agent, Memória Feszt, és IMC feszt látni, ez alaplapgyártóknál eltér a BIOS-ban de csak a megnevezése !

Ezért egy ehhez hasonló HWINFO-s képet kérek, és ha lehet egy rövid leírást róla.
    Köszönöm :R :R :R
    Szóval ez a példa kép:

Legyen rajta Asrock Timing Configurator, vagy Zen timing.
    HWInfo minden fentebb felsorolt információkkal minimum !
    Igazából minél többet tudunk a ramról, és annak beállításáról annál jobb !
    Fontos, hogy OC-zott rambeállítás legyen, és tudjuk róla hogy milyen DIE van a memórián !

Új hozzászólás Aktív témák