Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Sziasztok.

Előre is elnézést, amiért ilyesmivel zargatom a súlyosabb problémával szembesülő fórumtársakat, de nem tudom, hol máshol érdeklődhetnék a nálam jelentkezett kellemetlenséggel kapcsolatban.

Nos hát: Tegnap építettem meg az új konfigomat, amibe egy AORUS X570 Pro alaplap, egy Ryzen 7 3700X proci, valamint 16 GB (2x8 kit) 3600MHz-es, CL16-os TridentZ Neo memória került.

A jelenség a következő: Az egyik RAM modulon nem működik az RGB LED. Már az első bekapcsoláskor sem világított, úgyhogy valószínűleg nem az lehet a hiba, amit külföldi fórumokon olvastam, miszerint az XMP engedélyezésekor szokott ez előfordulni Gigabyte lapok esetén. Hacsak nem volt alapból belőve, amit én nem hiszek.

Maga a memória egyébként szuperül megy, frissítettem az alaplap BIOS-át a jelenlegi legfrissebbre, majd engedélyeztem az XMP-t, és semmi baja sincs teljesítmény terén, viszont engem kicsit azért zavar, hogy nem világít az egyik modul. Nem mintha amúgyis sokat lehetne belőle látni a hűtő alatt, de azért na, ha már fizet az ember az RGB-ért, akkor működjön. :)

Valaki látott, vagy tapasztalt már hasonlót? Mondjuk később tervezek 32 GB-ra bővíteni (még egy ilyen kittel), akkor ki fogom tudni próbálni, hogy esetleg másik slotban mit alkot, de jelenleg nem akarom szétszedni. Remélem, nem gyári hibás rajta a LED, mert bár a gép teljesítményét nem befolyásolja, akkor is picit zavaró.

Köszi előre is és elnézést, amiért ilyesmivel itt zavargok. :B

Új hozzászólás Aktív témák