- Kempingezés és sátrazás
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Egyiket sem láttam meg. Időzítés alapján a Ballistix jobbnak tűnik, 9-9-9-27 a 9-10-9-27-el szemben, de a Vengeance moduljai külsőre pofásabbak, jobban bejön. Az eredményük mindkettőnek: 0,0048, azaz 4,8 ns az elérési idejük. Az első válaszottamnál ez az érték: 9-11-10-30, elérési ideje így: 4,2 ns. Ez 14%-os performancia növekedés 37%-os jelenlegi felárért. Megfontolom! Nagyon szépen köszi a tippet!
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Vettem ma 2x4GB Kingston memóriát, ilyet.
2400Mhz-esek, alapból az UEFI 1600-ra rakja őket, átállítom 2400-ra és nem indul el a gép, képet nem ad, csak pörögnek a ventik.
A gép is új (nekem) és nem volt még UEFI-s lapom, mit kell állítani még, hogy elinduljanak?
A lap tudja a 2400-at elvileg (Asus Maximus V Gene).
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
JasL
őstag
Köszi, megnéztem őket. A Viper 3 már kifutott. A Vengeance Red csak 2x4GB modulban kapható, a Black meg 1x4GB-ban csak, ezért ezek nem jók nekem. Muhskin szintén eltűnni látszik a piacról. Ripjawz meg szintén fehér holló. Úgy néz ki marad a feláras Vengeance Pro Red, ez minden kritériumot teljesít (modul, szín, feszültség).
-
JasL
őstag
Mondjuk ehhez mit szólsz az említett konfigba: [link]
-
JasL
őstag
Köszi! Milyen RAM-ot ajánlasz akkor? Én az alapján szoktam válogatni, hogy ha elosztom a CL értéket az órajellel, ez minél kisebb legyen! Az általam linkelt RAM-nál ez 0,00416-os érték. Csúcsrendszer lesz, húzott procival, ezért gondoltam egy jobb RAM-ot bele. ASUS MAXIMUS HERO VII- + i7-4790k lesz felhúzva 4.6Ghz körülre. Mit ajánlasz mellé 16GBos 2 modulos KIT-ben? Olyan 0.005-is értékhatárig akkor, és 70e HUF-ig.
-
Qru
MODERÁTOR
Patriot nagyon jó, főleg a tengeren túlon népszerű.
Ez 1,65V-os ram mait nem annyira szeret az Intel (hivatalosan max 1,57V-ig mehet mellé ram), hosszútávon károsítja a magas fesz a memvezérlőt. Ez a fesz határ kitolható, ha megemeled a vezérlő feszültségét de házi használatra amúgy is felesleges ilyen gyors ramot venni...
mod:
Egy 1600-as elég belőle azok bő 90%-ban mennek 2133-on lazán.
-
mordeaux
tag
Tud valaki valami cikket ami a RAM gyártás utóbbi időszakáról szólt? max utolsó 10 év, és nem a technológiai oldalról érdekelne hanem árak változása, felvásárlások, cégek, cunami, bármi...
-
geucsa
tag
Sziasztok!
Van egy HP 6730b laptopom, amiben gyárilag egy Micron DDR2-800 2GB memóriamodul van.
Milyen memória lenne az ideális hozzá bővíteni?
Az a bajom, hogy ehhez azt írja ki a gép, hogy 400 Mhz, de ami memóriákat néztem, az van írva, hogy 800 MHz és most nem tudom, hogy ugyanaz, csak az eladók rosszul értelmezik azt a 800-at, vagy pedig nem? :-/
Kérem, segítsetek dönteni!
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MagpieHero01 #44579 üzenetére
Igen, jó lesz hozzá.
-
MagpieHero01
újonc
Hello szeretném kérdezni mindenkitöl hogy egy amd 970 extreme4 es alaplapba belemegy 2x 4gb kingmax
1333nhz memoria? A Memoria supporton nem találtam hogy o lenne de hát ha valakinek ez van! Segitsetek légyszives elöre is köszönöm! -
törölt tag
Ezek a DDR2-es 800CL5 Kingmaxok mennyire jó ramok? Van most 2x1Giga a gépbe és gondoltam még ugyanezt veszek mellé mert elkél. 800-on 4-4-4-12-t fogják vajon tudni? Vagy CL5-ön meddig húzhatóak?
-
JasL
őstag
Na meggondoltam magam, ez az új kiszemelt: [link]
Vélemény? 4790k + HERO VII mellé lenne.
-
MajsztR
csendes tag
Sziasztok!
Memóriát szeretnék bőviteni a gépemben.
Jelen pillanatban van benne egy Kingston 2x2Gb HyperX XMP blue ddr3 1600mhz
Ha vennék bele egy ilyet akkor ugye megfelelően működne?
Előre is köszönöm! -
JasL
őstag
válasz
Lacielvtárs #44574 üzenetére
Köszi, elolvastam. Engem is meglepett, hogy a 3 éve vett RAM-om dupla annyit ér most, mint akkor. Szerencsére jól betáraztam belőle 16GB-ot, most gyorsabb RAM-okra váltásnál jól fog jönni az áruk.
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia
ezért link
én két éve vettem 8 giga ramot anno 11 ezerért, most ugyanaz a memória közel 22-23 ezer
én nem nagyon akarnak csökkeni
a jelenlegi mennyiségű ramom, közel 100 ezer forint.
durva árak vannakbvárható csökkenésről én beszélnék, mert egyenlőre tuti nem lesz jelentős áresés szerintem...
mert így is azért el tudják adni és éppen ezért mincsek csökentség...
de ha többet akarsz tudni, szerintem googlizz rá
link -
JasL
őstag
Elmondaná valaki, miért ugrottak az egekbe a RAM árak? Várható csökkenés és ha igen, mikor?
-
-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: ha van egy 2133 Mhz-ig működő lapom, és vennék egy 2400as memóriát, az működne a lapomban? Ha működne akkor változhat a késleltetése, pl cl 11esről lehet-e csökkenteni cl 10re? Köszi
-
Lalaboy
őstag
-
JasL
őstag
válasz
Lalaboy #44566 üzenetére
Hát nem tudom, érdemes tuningolni? A procit azt akarom. 3 hét múlva jön 4790k meg asus maximus hero VII, ezekhez keresek RAM-ot. Nem igazán értek a tuninghoz, nem tudom, mit nyernék vele, Az időm 80%-ban munkára használom a gépet (programfordítás), ezért első körben csak a CPU órajelének húzására gondoltam. Mit nyerek a memória húzásával? Érdemes?
-
Lalaboy
őstag
En ezeket ismerem, Hynix IC-kkel vannak szerelve, de a jobbik fajtabol. Jo teljesitmenyuek es kivaloan tuningolhatoak: PATRIOT 16GB Viper 3 DDR3 2400MHz CL10
[Teszt]
Sok tesztelo nemmer 1.65-1.75V fole menni, de ez az o bajuk!A PSC IC-s G.Skill ramjaimat 1.92V-on kuldtem 2400C6-ban........
Ha nem akarod oket tuningolni, akkor a masodik jo valasztas, ellenben ha akarod, akkor egyiket sem ajanlanam jo szivvel! Igazabol 16Gb nem valo tuningra, inkabb 2x4Gb, ami mellesleg joval olcsobb is! -
Lalaboy
őstag
-
JasL
őstag
válasz
Lalaboy #44558 üzenetére
Köszi Lala! Egy gondom van ezekkel a Class 10-es 2400-asokkal: hogy marha drágák! Másfélszer aannyit kapok tuningolható nélküli verzióból. Azt hiszem inkább lemondok a tuningról, ha kaphatok 32-t 16 CL10-es áráért, nem éri meg nekem ez a felár ekkora sebességnél, valószínűleg 2400-már már a Class 11-ek sem hűzzűk vissza a rendszert. Vagy nagyot tévedek?
-
-
tupi0211
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #44553 üzenetére
Szia!
Igen időközbe én is rájöttem a 3 együtt nem fog működni. Megpróbáltam hogy egy maga van bent a 8 gigás memória, de akkor még a BIOS-ig se jutok el. Az az érzésem hogy az alaplap nem támogatja, de már felvettem a kapcsolatot a gyártóval.
Nem vettem sértésként, és egyetértek veled, nem voltam elég körültekintő.
Azért köszönöm szépen a segítséget!
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a lányom HP 2730p laptop memóriáját.
Ha 2 db 2 GB-os DDR2 800-as RAM (NANYA) memtest-je hibátlanul 45 perc alatt futott le, az jó érték? Ezeket venném a 2GB-os Hynix helyett, hogy dualban fussanak.Előre is kösz!
-
JasL
őstag
Sziasztok!
Veszek egy bika gépet, ez a konfig van megrendelve:
EVGA Supernova G2 850W
MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB
Maximus VII Hero
Intel i7-4790K
Agility 3 SSD, Kingstone SSDNowEz mellé milyen RAM-ot ajánlatok? 50-60 ezerig gondoltam valami 2400Mhz-est, vagy ha van annyiért gyorsabb, az is jöhet, 3200-ig mindent megesz!
Első körben ezekre gondoltam, mint választék, de abszolút kezdő vagyok RAM témában, ezért felhomályosítát kérnék:
CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 KIT
GEIL 16GB Evo Potenza DDR3 2400MHz CL11 KIT
HyperX 16GB Beast DDR3 2400MHz CL11 KIT
GEIL 16GB EVO CORSA DDR3 2400MHz CL11 KITKöszönöm szépen mindenkinek!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
tupi0211 #44552 üzenetére
2x Kingmax DDR3 2GB 1333MHz
valamint egy másik órajelen működő egy darab ramot vettél?
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury memóriát.
valszeg az időzítése is teljesen más az új ramodnak
nem vagyok abban biztos hogy ez életed legjobb döntése volt
nem sértésnek szánom, de szerintem ezért indul újra a géped és fagy le...
próbáld meg első körben hogy csak a 8 gigás ramot hagyd a gépben és indisd el úgy
szerintem a ramok száma és különböző teljesítménye a ludas, no meg hogy három darab?
vagy single mode vagy dual chanel
ezt nem tudod vegyíteni szerintem -
tupi0211
csendes tag
Sziasztok!
Eredeti gép:
- Alaplap: Gigabyte P55-UD3L
- Processzor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3197 MHz
- Memória: 2x Kingmax DDR3 2GB 1333MHz
- Videókártya: nVIDIA GeForce GTS 450
- Windows 7 64bit (Carlosca)Mai nap folyamán vásároltam egy Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury memóriát. Elhelyeztem a gépbe, és ezután jelentkeztek a problémák. A számítógépen a Win7 mellett van XP is. Az új memóriával együtt a Win7-t nem indította el, az üdvözlőképnél lefagyott mindig. XP-n elindul a gép, de ott csak 4gigát érzékel, CPU-Z program azonban érzékelte a 12gigát. Ezután megpróbáltam csak simán az új memóriával, szóval a régi 4gigát kivettem. Gép elindítás után bejön az alaplapi üdvözlőkép és ezután folyamatosan újraindul. Minden lehetséges módon elhelyeztem már a memóriát, de sehogyse sikerül működésre bírni.
Az alaplap könyvéjének memóriáról szóló része pedig itt van:
[link]Előre is köszönöm a segítséget!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Razarus #44549 üzenetére
Minimálisan eszik kevesebbet a lasabb ram, a méret számít de ott is alig van érezhető fogyi csökkenés. Ha tehted akkor egyoldalas ramot keress azok kevesebbet esznek mint a kétoldalasok.
mod:
GardaY: Corsair Vengeance vagy Patriot Viper 3. 1600-as jó ugyanazok a chippek vanak rajtuk mint a 2133-asokon.
-
Razarus
tag
Üdv!
NAS-t építek (valójában már működik) és mivel 7/24-ben tervezem üzemeltetni, ezért ott fogom a POWER-t, ahol csak tudom, természetesen.
Alaplap: [D945GCLF2]Ide kapcsolódik a kérdés:
A DDR 2 modulok fogyasztása 3...4,5 W. (forrás: http://www.buildcomputers.net)
Ez a fogyasztás függ a RAM méretétől, illetve "sebességétől" is?
Most 512MB/533 MHz-es modul dolgozik a NAS-ban, de a chipset/cpu támogat 400 MHz-est is, ezért simán cserélem pld. 256 MB/400MHz-esre, ha csak 2W-ot is meg fogok ezzel. -
GardaY
tag
Sziasztok. Adott pl egy 2400mhzes cl11es ram.
Ha mondjuk 1600on futtatom akkor lehetséges csökkenteni a memória késleltetést pl cl7-8asra? -
Termi16
őstag
válasz
Termi16 #44542 üzenetére
Mutatok néhány képet.
CPU-Z:
http://www.imagesnake.org/show/49605/cpuzmemory.pngFeladatkezelő:
http://www.imagesnake.org/show/49606/feladatkezelo.pngRendszer infó:
http://www.imagesnake.org/show/49607/rendszerinfo.pngMemtest86:
http://www.imagesnake.org/show/49608/wp-20140806-22-45-42-raw.jpgBocsi de nem tudom linkelni.
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Van egy Asrock Z77 Extreme 4 lapom, Xenon E3 1245V2 procim, és most vettem 4*4gb Corsair Vengeance 1866/cl9 ramot. Előtte 2*4gb Kingston KHX1600 volt benne.
Problémám, hogy a rendszer tulajdonságoknál csak 8gb ramot jelez, win8.1 64bit. Feladatkezelőnél is csak 8gb-ot lát, és a biosban is azt írja, hogy csak 2 slotban van 4-4gb ram, a másik 2 üres. Ha viszont a bioson belül belépek a system browserbe, ott érdekes módon már kijelzi, hogy mind a 4 slot használatban van. Bootolós memtest is csak 8gb-ot ír, de alatta kiírja hogy mind a 4 slotban van 1-1 4gb-os modul. A CPU-Z-ben jelez egyedül mindent tökéletesen, ott 16gb-ot ír és mutatja is mind a 4 slotban a modulokat.
Ki érti ezt?
A ramokat itt vettem használtan, hibátlanul garival, nem hiszem hogy rossz lenne.Az asrock oldalán rengetek corsair ramot jelez a kompatibilitási listán, az enyémnél viszont csak az 1600mhz-es szerepel Lehet ez a probléma? Ugye nem...
Köszi előre is!
-
Falcon C.
aktív tag
Ha nem látnám, nem hinném el. Mondom sorjában:
1.) kivettem a 2×4GB-ot
2.) beraktam 2×2GB-ot (elfelejtettem eladni)
3.) Memtest ugyanott hibát jelzett
4.) kezdtem megbékélni a gondolattal, hogy akkor mégsem RAM hiba, hanem vezérlő
5.) ha már kiszedtem a RAM-okat, szétkapok mindent, 4 hónapja nem volt portalanítva
6.) sűrített levegő, kis ecset munkában
7.) gép összerak, indít, Memtest bootol (bent maradt) - oly' mindegy, fusson
8.)(Lepróbáltam mindkét kittel.)
-
peete88
tag
Sziasztok!
Kis szakmai segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ilyen memória
Kingston 12GB 1600MHz DDR3 HyperX (KHX1600C9D3K3/12GX) memória melyet szeretnék venni.
A konfig amibe bele szeretném tenni:Alaplap:
GIGABYTE GA-X58A-UD3R rev 2.0CPU:
INTEL Core i7-950 3.06Ghz 1366RAM:
KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP HS TRIKIT KHX1600C9D3T1K3/6GXKérdésem az lenne h ha az új ramokat bele pakolom a meglévők mellé akkor mire számíthatok?
mennie kellene simán vagy van valami ami esetleg nem megy?Köszönöm előre is
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Újraindul a gépem, gondolom ill biztos hogy ram.. 3 modul van. Memtest-el látható hogy melyik modul a bibis? Vagy ki kell "csengetni" egyenként? Érdekelne a véleményetek: Hogyan? Melyik memtestel? Milyen módon? Mit javasoltok?
Köszi -
zeahangya
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a memóriával szemezek, de úgy látom, hogy nálunk nem kapható? Vagy csak én nem találtam meg a szokásos helyeken.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Comic
aktív tag
Ezt már megtaláltam magam is. Amivel nem jutok dűlőre, hogy akkor az XMP most túlhajtás, avagy sem.
Mert ugye egy támogatott funkcióról/szolgáltatásról beszélünk.
Ellenben a túlhajtás - legalábbis az én értelmezésemben - annyit tesz, hogy a támogatott funkciók/szolgáltatások feletti potenciát használjuk ki.
Következtetés, hogy ebben az esetben még mindig mehetnénk fentebb, mivel egy olyan dolog az XMP, ami a kellően felszerelt eszközök lehetőségeinek fényében egy alapból támogatott megoldást használunk... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
acidflux #44522 üzenetére
Igen, azt. Ha nem segít akkor modult feszt tudod emelni ha az sem segit akkor semmi.
Talán frissebb bios ha van...
mod:
Falcon C.: Igen, küldd vissza gariba.
pepejoe: Felesleges a memtest jobb/szigorúbb mint a win beépített ellenörző progija. Feszültség nem befolyásolja, ha stabil 1,5V-on is akkor ne is adj 1,65V-ot, mert csak feleslegesen rövidíted az élettartamát a ramnak.
Comic: Ezt olvasd el: [link]
-
Comic
aktív tag
Előre elnézést kérek az értetlenségemért, de segítséget kérnék, akár privátban is, ha itt nagyon szájba rágós lenne!
Valaki magyarázza már el, hogy ez az XMP mi a jó fity-fene!
Igen, annyit tudok, hogy intel frekvencia támogatás és evvel magasabb frekin mennek a ramok, mint a gyári max-a. De ez hogy megy? Vagy mitől? Vagy minek? (Azon kívül, hogy OC ram megy mint a barom...) -
pepejoe
tag
Sziasztok!
Van egy OCZ (OCZ3G1333LV4GK, 2 GB DDR3, 1333 MHz, CL9, 1.65 V) memória modulom amit ma 11.5 órán keresztül teszteltem és 14x lett pass-os memtest86+ ban.
Ezután van értelme tesztelni a Win7 beépített memóriatesztelőjével vagy csak elfecsérelt idő lenne?
Az alaplapot elfelejtettem átállítani, így csak az auto 1.5V-on lett tesztelve. De mivel a modul gyárilag 1.65V-os ezért hozhat más eredményt ha a megemelt feszültséggel tesztelem?
Válaszaitokat, segítséget előre is köszönöm!
-
Falcon C.
aktív tag
Erről mi a véleményetek? Egy 2×4GB-os kit, 10 hónapja vettem, 60 hónap garanciával. Csere?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
acidflux #44520 üzenetére
Más feszültsége van a memóriamodulnak és a vezérlőnek. A kettő nem ugyanaz.
Modul feszültségben 1,8V fölé ne menj. Vezérlő feszültségben meg 2,2V a max amíg elmehetsz.
Ezek csak tuninighoz kellenek csak, legyenek kikapcsolva. Egyelőre a gyári órajelen se megy nem hogy tuningról legyen szó...
-
acidflux
csendes tag
válasz
acidflux #44519 üzenetére
Annyiban tévedtem,h a lépcsők nem 0,05V -onként mennek, hanem 0,015V -onként. Az első próbálkozásom 1,605V -on volt, majd feljebb vittem 1,710V -ra de még a win logo sem jelent meg és újraindult. Viszont találtam még olyat,h:
DRAM Static Read Control
DRAM Dynamic Write Control
DRAM Read Training
DRAM Write Training
MEM OC Charger
Ai Clock Twister
Ai Transaction BoosterEzek pontosan mik? Nem szeretek olyat állítani amit nem tudom,h mi is az és mit csinál. Érdemes kipróbálni a memória vezérlőt 1,65V -on? Azért kérdezem mert sok helyen az 1,65V -ot írják hivatalos feszültségnek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
acidflux #44517 üzenetére
Modul megkapja a kellő (gyártó által előírt) feszültséget? Ha igen és az időzítés is rendben van akkor próbáld meg a memvezérlő fezsültségét emelni. 4 modul már nagyon nagy terhet ró rájuk. Ezért is szoktuk inkább azt javasolni, hogy ilyen esetben addja el az ember a meglévő kitet és vegyen egyben egy nagyobbat.
mod:
Memvezérlőnek +0,1 vagy +0,2V-ot adj max.
-
acidflux
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni memória ügyben. Van 2db 2GB -os Kingmax Nano memóriám. Ezek 1600MHz -en mennek CL9 -es időzítéssel. Vettem még 2db -ot ebből a típusból, de azzal vagy kékhalálozik vagy már betöltés közben újra indul a gép. Akár együtt a 4db vagy csak önmagában az újabb. Ezek egy ASUS P5P43TD Pro lapban vannak (legfrissebb, nem beta BIOS -szal) és egy Intel E8400 -as proci kíséretében. Nézegettem a BIOS -t de semmi olyat nem találtam ami egyértelműen megoldaná a gondomat. Mi lehet a gond és miként tudnám ezt megoldani? Köszönöm előre is a segítő választ/válaszokat!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JeRIChO.# #44515 üzenetére
AMD nem érzékeny a magasabb ramfeszre szóval kb bármit vehetsz mellé.
Ami nagyon jó és most jó áron is van:
Crucial Ballistix Sport 1600 CL9
De nézhetsz Kingston HyperX 1600 CL9-et vagy Corsair Vengeance 1600 CL9-et is.
Borda magasságra figyelj, ha nagy méretű a cpu hűtőd lehet csak alacsony bordás fér be alá.
Geil: Value, Evo sem tud többet csak drágább. Ha meg tuning a cél akkor sajnos mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod...
-
JeRIChO.#
csendes tag
Köszönöm a szakértő választ, sokat segítettél!
Olyan tanácsot adtál még hogy vegyek egy kitet a meglévőt meg adjam el. Ha ezt csinálom milyen memóriát ajánlsz? Érték/ár mércéből a legjobbat. és nem drágább mint 23000 ft. valamint még az adott márkán belül milyen tipust? pld: geil evo vagy geil value.
Köszönöm a választ és bocs a sok kérdésért csak a legjobbat akarom kihozni a gépből!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JeRIChO.# #44513 üzenetére
Játékhoz kell akkor nem érvágás ha bukod a DC-t, az inkább csak tömörítésnél gyorsít meg szintetikus mérési tesztekben.
A prociban van a memvezérlőd az AM3 pedig támogatja a DC-t. Tehát ha megfelelő ramot veszel akkor lesz DC.
Sok mindentől lehet de ha 4GB ram a minimum akkor elvilg kéne futni gond nélk 4GB rammal is, persze nem full részleteséggel...
-
JeRIChO.#
csendes tag
Köszönöm biztos hogy kitet veszek
Valamint még 1 kérdés lenne ami rendkívül aggaszt. Olvastam egy oldalon hogy a dual channelhez, a kithez olyan alaplap kell ami támogatja ezt és tud rendesen működni. Ez igaz? Ha nem akkor azt jelenti hogy bármilyen alaplapom is van nyugodtan vehetek kitet, ha pedig igaz akkor honnan tudom hogy támogatja? Csak mert az alaplapos dobozon nem olvasok semmilyen ilyesmi támogatást se interneten de lehet nem találtam megfelelő oldalt hátha tudsz/tudtok segíteni
Alaplapom: ASUS M5A78L LE AM3+
Ja és még 1 dolog ami eszembe jutott! 4 gb ramom van ugye most a gépembe és láttam már gépigényen hogy egy adott játéknak 4 gb az ajánlott memória követelménye és ez nálam laggolt, akadt. Ez mitől lehet? Rendszert kéne frissíteni? vagy éppen a ram mennyisége a kevés? ezért is akartam 12gb-t mert az tuti h elég és simán futni fog a 8gb-s ram követelésű játékok laggmentesen.
Köszönöm előre a választ!
-
Tonchi26
csendes tag
Köszönöm a remek tippet, kipróbáltam a BIOS frissítés bejött. Részben büszke vagyok magamra, mert én is a frissítésen gondolkodtam csak kellett a megerősítés
Innen csókoltatom az MSI munkatársait a remek Live Update programjuk miatt. Kicsit tartottam a BIOS piszkálásától, de kb. 5 perc alatt elintézett mindent helyettem
-
JeRIChO.#
csendes tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a számítógép memóriáját csak nem tudom eldönteni hogy 1×8 gb-s vagy 2×4 gb-s kites kiszerelés a jobb.
Most a gépbe egy GEIL 4GB Value PLUS 1333MHz CL9 GVP34GB1333C9SC dolgozik és ez mellé szeretnék ugyan ilyen márkájú memóriát az az GEIL-t 1×8gb-sat vagy 2×4gb-s kit kiszerelést.
GEIL 8GB Value Plus DDR3 1333MHz CL9 GVP38G33C9SC ez az 1×8 gb-s kiszerelés vagy a kites kiszerelés lenne számomra a jobb amely pedig ez: GEIL 8GB Value Plus DDR3 1333MHz CL9 GVP38G33C9DC
Szerintetek mind1 melyiket veszem vagy van valami hátul ütője az egésznek hogy nem működne jól együtt egy 4 gb-s és egy 8 gb-s vagy egy 4gb-s és egy 2×4-es kites kiszerelésű memória?
Válaszokat előre köszönöm!
-
Tonchi26
csendes tag
Korábbi kérdésemmel kapcsolatban esetleg tud valaki segíteni?[link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest