- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
N-vidi-A #42499 üzenetére
Nem emlékszik rá, hogy milyen volt a gyári borda ami rajta volt?
Amúgy az adatok alapján valószínű, hogy ez Geil Value.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Aida szerinte adott egy ilyen kit: [link]
Egy Geil Kit, ez tuti, CL5 időzítéssel, de hány MHz-s ez alapján biztoson?
Illetve milyen kit lehet? Az az igazság, nincs rajta már a gyári borda, le lett cserélve egy Nexus magas hűtőbordára, és jó lenne tudni, milyen volt pontosan előtte.
Előre is köszi a segítséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stephan0s_ #42492 üzenetére
Próbáld meg, egyesével az új modulokat, lehet valamelyik hibás és azért enm indul a gép.
gabro0: Hagyd auto-n.
-
RPka91
tag
válasz
indigen205 #42493 üzenetére
Én felhasználás szempontjából nem vettem észre különbséget, inkább csak szintetikus tesztekben mutat eltérést. Viszont a DDR2-ről érdemes 3-ra váltani. Ráadásul, úgy tudom, hogy 775-ösben nincs is olyan proci ami 1600-as, csak 1333MHz-es. Különben is, a nagyobb megahertz-nek inkább az APU-nál van szerepe. De ha netán tévednék, majd úgy is jön egy Guru, aki helyesbít!
-
indigen205
tag
egy kérdés: nagy különbség van DDR3-as 1333-as és 1600-as ramok között? megéri olyan lap után kajtatni ami 775-ös és tudja az 1600mhz-et?
vagy hagyjam a DDR3-at mert nem ér annyit és maradjak DDR2 800mhz-nél? -
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem az alaplapomba (Asrock 960GM-GS3 FX)
2 db Kingston HyperX blu 1600 MHz-s 2GB RAM-ot, (típusuk 1600C9AD3B1/2G) a jelenlegi 1333-asok helyére. (Mivel procibővítés is volt, AMD 6300-ra, gondoltam veszek bele memóriát is.)
Az alaplap elvileg támogatja az 1600 MHz-t, de nem indul(t) el a gép velük, csak a régiekkel. Az alaplap adatlapján az van, hogy a 2 GB-s 1600-as modulokból támogatja a DDR3 1600 2GB Kingston KHX1600C9D3K2/4GX, DDR3 1600 2GB Kingston KHX1600C7D3K2/4GX típusokat.
Nem nagyon vágom, a betű-számsor mit jelent, elképzelhető, hogy nem fogom tudni használni? A BIOS-ban lehet állítgatni a frekvenciát, de mivel még a BIOS se jött be, nem mertem egyelőre átállítani, nehogy a régiekkel se induljon el. A proci nincs tuningolva, minden alapon jár.
Mit csináljak?
-
Tűzkígyó
tag
válasz
indigen205 #42471 üzenetére
-
indigen205
tag
válasz
indigen205 #42488 üzenetére
őőő. ez reális lehet vagy csak elírtak valamit?
[link]én annó 14-15-ért vettem őket
-
indigen205
tag
újra itt vagyok, csináltam képeket a ramjaimról, szóval a kérdésem:
mi pénzt érnek ezek? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
RPka91 #42483 üzenetére
Az a baj, hogy a hőtől ráolvad a ragasztóanyag és nem tudod leszedni úgy a bordát, hogy a ramon lévő matrica (ami ha sérült bukod a garit) ne sérüljön.
A celluxos megoldással az a baj, hogy az is ráolvad a matricára, arról nem is beszélve, hogy annyira lerontaná a chipek és a borda közti hőátadást, hogy inkább csak ártanál vele a chippeknek mint használnál (így legalább a környezete felé (levegő) korrektül le tudja adni a hőt).
Szóval vagy nem teszed fel a bordát vagy bukod a garit.
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vettem a ramokhoz kék hűtőbordát, hogy azért még is csak jobban nézzen ki az összhatás, viszont a ramok garisak, így nem szeretném elveszíteni ez miatt.
Szóval, ezeket ragasztani kellene. Mennyire tudom majd őket leszedni, ha ne adja isten, de tönkre mennének?
Vagy esetleg, ha húznék rájuk egy réteg celluxot, s majd arra ragasztanám rá a bordát? Vagy azt nem szeretné?Előre is köszönöm!
-
Philip Morri
újonc
válasz
Nordbright #42477 üzenetére
S azt elfelejtettem hozzátenni, hogy bent is elmondtam ezeket a szervízes srácnak, aki mondta, hogy találkoztak már ilyennel, az, hogy a listán nincs fent a modul semmit se jelent!
Pl.: erre a legjobb példám, hogy mivel alattam dolgoznak a fogyasztóvédősök ők mondták, hogy valaki ilyen esetben írt egyszer egy angol levelet a gyártónak, aki a hivatalos honlapján üzletpolitikájára hivatkozva javította, s kiegészítette a listát. Gondolom sok ideges ember agytekervényeit nyugtatták le, aki hasonló problémával küszködött! Most kb. várok egy hetet, s elvileg átnéznek a gépen mindent! -
Philip Morri
újonc
A Bios tegnap előtt lett frissítve, állítva nincs rajta, vagyis (szerintem alapértelmezett) beállítással működik! Őszintén szólva nem is mernék, vagy a hozzáértő ismerősöm se mert állítani az ilyen fajta beállításokon!
Tegnap beadtam oda szervízbe, ahol anno vettem a gépet, elmondtam mindent, normálisak voltak, "csak" az új RAM bevizsgálásáért kell majd fizetnem, és átnézik a gépet is alkatrészekre gondolva, vagy beállításbeli hibák kiküszöbölése végett
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ez Geil Value, nekem is ilyen volt anno.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Philip Morri #42476 üzenetére
Ram-nak a feszültsége, időzítése jól van beállítva?
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Philip Morri #42476 üzenetére
Ahogy most másodjára is átgondoltam az írásodat én nem lennék teljesen biztos, hogy a memória "rossz".
Mivel van egy olyan mondat is, hogy a Windows indulna, csak lefagy.
Amilyen "érzékeny" néha a Win, ez akár szimplán a memóriacsere következménye is lehet. Hardver változás.
Ezek szerint a gép (alaplap) felismeri a memóriát és indítja gépet. Ha nem passzolna a memória szerintem lehet, hogy nem is kezdene bootolni a Win, már korábban meghalna a dolog.
Esetleg semleges partícióra vagy külső lemezre Win újratelepítés még nem volt próbálva? -
Philip Morri
újonc
Sziasztok!
Zöldfülüként tennék fel egy kérdést! Nemrég, vagyis dec. 6-án vettem 2*4gb Kingston Ramot (1600Mhz, sorozatszám: KHX1600C9D3B1K2/8GX) Próbáltam belerakni a gépembe, mivel Én egyszerű Pc felhasználó gondoltam menni fog, ennyire még értek a dolgokhoz, igaz tudtam, hogy az Én kicsikémnél semmi se egyszerű! Az új dolgokat nem tudja könnyen befogadni!
Szóval beraktam, nem ment amikor a Windows el akarna indulni, vagyis jön a négy kis pöttye kék halál! Próbáltam berakni külön, majd együtt, ide-oda a négy foglalatok közül bármelyikbe, de nem indult!
1. alkalommal ismerősöm megpróbálta csinálni, neki nem sikerült,
2. alkalommal hozzáértőbb haverom jött a segítségemre, BIOST is frissített 2011-es volt, 2012 év végi lett, de így se akarja befogadni. Az érdekesség az, hogy a mielőtt, s utána is a BIOSban, ha beraktam a kettő RAM-ot, vagy csak az egyiket látta, érzékelte, hogy pl. 8000 körüli mutató ott figyegett a RAM beállításoknál.A haver felhívta egy info boltos ismerősét, aki azt tanácsolja, hogy vigyem vissza! Első, s utolsó gyanakvásuk, hogy nem támogatott DDR3-as RAM-ot vettem, ami azért is érdekes lenne, mivel az előző RAM-om se támogatott, ami egy Kingmax 2000 Mhz-es, 2 Gb. Haver megnézte a hivatalos honlapról letöltött, s alaplaphoz csatolt dokban a támogatott RAM-ok listáját, s ott a régi, s a mostani se szerepel!
Szóval így zárásként nem hiszem el, hogy nem lenne jó, s pl, egy egyszerű ember honnan a fenéből tudná, hogy még ezt is meg kell nézni! Én pl. csak annyit néztem, hogy rákerestem az alaplapomra ott leírta, milyen Mhz-es RAM-ot lehet belerakni, és persze, hogy DDR3-as, s hogy jó legyen a Windows-om, ami 64 bites.
Alaplap: Asus P7P55LX
Proci: Intel Icore 5-sMegköszönném előre is a segítséget, mivel most vagy valahogy visszakönyörgöm, hogy cseréljék be, vagy bukta így karácsony az a saját magamnak vett ajándékot
Thanks!!
-
El Kebir
őstag
válasz
Nordbright #42473 üzenetére
vagy cpu-z vagy aida64 ami kiolvassa a modul típusszámát is... persze ez szoftveres tudakozás, végülis a baltás módszer is jó
-
indigen205
tag
válasz
Nordbright #42473 üzenetére
na annyit már tudok hogy CL 5-5-5
-
Nordbright
csendes tag
válasz
Ha valaki komolyan érdeklődni fog, akkor valószínűleg úgy is kérni fogja a modulok pontos típusszámát.
Tehát marad vagy a doboz vagy a szétszedés. -
indigen205
tag
huppsz. az előző véletlenül válasznak ment :S
-
indigen205
tag
heló mindenki!
egy apró kérdésem lenne amiről nem tudtam eldönteni hogy ide, vagy a ram vásárlásba tartozik:
Van egy DDR2-es ramkitem. 2x2gb.
Annyit tudok róla hogy Geil, 800mhz-es és hogy szürkeSzóval így néznek ki:
A kérdés az hogy ezek mennyit érnek?
párban vásároltam őket még pár éve és ma egész nap a dobozt kerestem, de nem találom, a gépet meg nem akartam szétszedni ezért, de lassan már ott tartok hogy bánja-kánya, úgyis poros. -
ripo05
tag
Segítségeteket kérném. Van egy Asus A8N-E alaplapom, benne 4 x Kingmax 512MB DDR-400 memória. A probléma, hogy a gép állandóan kékhalálozik. A processzor AMD 64 Athlon 3200+.
Memtest86+ futtattam több, mint 11 órán keresztül de az nem talált hibát. Az alaplap auto módban 333MHz-esnek ismeri fel, az órajelek pedig 2,5-3-3-7. CPU-Z-ben megnéztem és 200 MHz-hez 2,5-4-4-8 van írva, amit manuálisan beállítottam. (Így futtatam a memtestet.)
20-30 percig megy a gép aztán meghal. A windows élményindex se fut le, ott is mindig kék halál van.
Annyit próbáltam még, hogy az auto feszültséget felvettem 2,6 ill. 2,7V-ra de semmi változás. (Windows élményindex-el tesztelem, abba mindig belefagy.)
Mi lehet a gond, mit kellene megnéznem?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #42461 üzenetére
Igen.
-
vackor970
csendes tag
Bocsánat ! A ram: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9
Alaplap:Asrock sFM2 FM2A75M Pro4+
Köszönöm a segítséget! -
vackor970
csendes tag
Sziasztok! A következő lenne a problémám 1600Mhz ram van a gépemben de 800Mhz megy ennek mi lehet az oka az alaplap az biztos hogy kezeli az 1600Mhz!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #42459 üzenetére
Teheted őket vegyítve is a laposba de ha DDR3L-t és "sima" DDR3-at teszel bele akkor a bios automatikusan a gyengébb modulhoz igazít mindent így a feszt is. Tehát egységesen 1,5V-ot fog neki adni (hisz' nem biztos, hogy a sima stabil lenne 1,35V-on).
CPU-z nem minden esetben ismeri fel helyesen a modult, az a tuti amit az SPD-ből olvas ki, tehát esetedben ez DDR3L.
-
Üdv!
A notebookos topicban felmerült egy DDR3L-es rammal kapcsolatos kérdés:
A gép egy Lenovo G500-as, aminek a gyártói oldalán DDR3-at írnak, a manualban meg a DDR3L-t.
Ugye tudtommal ez úgy működik, h a gépbe tehető mindkettő, aztán a gép majd kiválasztja (SPD alapján), h 1.35V-ot ad neki, mert DDR3L-es, vagy 1.5V-ot, mert DDR3-as.
DE tudtommal egyszerre a két sínbe csak egyformák tehetők. Tehát vagy mindkettő sima, vagy mindkettő L-es jelzésű.Jelen esetben itt tartunk:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_8817.htmlAz L jelzésű 1600MHz-es ramokat PC3L-12800-asnak kellene feltüntetni.
A CPU-Z viszont PC3-12800-at ír, tehát ezek nem DDR3L-es memóriák.
Viszont akkor miért 1.35V-ot ír feszültségnek, ha ezek 1.5V-on kellene, h menjenek?
Ráadásul a típusszám alapján Google nem ad egyértelmű adatlapot. :/
Ramaxel RMT3170EB68F9W1600Na most akkor mi van, milyen ramot vehet hozzá a kérdező?
DDR3L-et, vagy DDR3-at? -
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Én is segítséget kérek. Megjött az új Team Group Vulcán 2x4GB 2400MHz CL11 RAMok.
Rögtön leteszteltem Memtestel és nem volt hiba viszont a win kék halálal végződött. Biosban 1600-ról feltettem 2400-ra utánna már be se töltött a Win azonnal újraindult. Mivel a RAM feszültsége 1,65V ezért feltettem arra, mert jóval alacsonyabb értéken volt. Most betölt a Win és RAM írás olvasás teszt latt sincs probléma.
Olvasás: 14.200MB/s
Írás: 11.945MB/s
Másolás: 18.068MB/s
Latency 53.9nsA fenti kérdésre ha tud valaki vagy más értelmes BIOS beállítás tanácsot illetve a teszt érétékekkel kapcsolatban, mert nincs összehasonlítási alapom!
Üdv
-
hiszzamin
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni hogy a maximumot tudjam kihozni a ramjaimból?
2*4GB Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9-ről lenne szó.
Ez a 9-9-9-24 es időzítés szerintem nem az igazi és tud jobbat is!
Ezen kívűl még egy rakat értéket tudnék állítani a biosban (uefi) de lövésem sincs hogy mi micsoda -
Nordbright
csendes tag
válasz
Nordbright #42385 üzenetére
Ezzel kapcsolatban nem talált senki semmit? Adatlap/gyári specifikáció kellene ezekhez a modulokhoz:
Kingmax - 1GB - 1333MHz : FLFD45F-B8KL9 NAES
Kingmax - 2GB - 1333MHz : FLFE85F-C8KM9 NAES -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nordbright #42446 üzenetére
APU-nál hozni fog, de ha dedikált vga-val nyomja az ember akkor nem venni észre különbséget 1333 és 1866 között valós alkalmazásokban.
-
XXArcAngelXX
tag
Srácok segítség kellene. Valaki tudna adni linket valami leíràsról ami érthetően leírja egy kezdő pc-s számára hogy a memória-proci-ram hogyan függenek össze egymással? Mitöl függ hogy a proci ki tudja hajtani a videokártyát, hogyan dolgozik be neki a memória stb.
-
-
Gainka
őstag
Halo
Úgy néz ki eladom a configom és ujat ersősebbet veszek. Ez ugye ràfizetős lesz de azon gondolkodtam hogy a mostani 8giga 1333as ram az ugye elmegy és e helyett csak 2x2gigàt vennék 1600ast. És ezen tudnék sporolni majd egy 10est. A kérdés: kevés màr nagyon a 4 giga ram vagy 8 giga nagyon kell? Semmi munkat nem végzek a gépen csak jàtszom, és egy közép kat. Konfig lesz. -
millerur
tag
Sziasztok!
A héten rendeltem egy Z87es félkonfigot, Asrock Fatal1ty Prof + 4770k és jelenleg egy tri kitben van 6 giga ramom, mivel ott a vezérlő dual channelben működik, így 2x2 és 1x2-ként tudnám őket használni, nagyon visszafogná így a teljesítményét, amíg nem érkezik meg az új szett ram, vagy nyugodtan használhatom addig úgy?
-
törölt tag
Üdv!
A múlt hét elején felvetettem egy kérdést, miszerint hova lett kb. 900MB RAM. daa-raa fórumtárs próbált segíteni, tanácsait követve újratelepítettem a Windowst ami nem oldotta meg a problémát. Előzményként még annyit, eddig azért nem vettem észre a hiányt, mert be volt kapcsolva a virtuális memória, ill. korábban egy másik alaplapot használtam, ahol elképzelhető, (nem tudom) h. nem hiányzott a RAM. Linux alatt az is kiderült, h. az is kevesebb RAM-ot lát. (3.1GB) Elkezdtem kísérletezni a modulokkal, slotokba cserélgettem, dualba, egymásmellé minden slotba stb. A végeredmény az lett, h. ha a modulokból csak egyet-egyet raktam be, 1MB-ra csökkent a hardverek számára fenntartott RAM. Párban, (mindegy, h. dual vagy sem) viszont lefoglalja a 897MB RAM-ot. Más fórumokon is olvasgattam, úgy tűnik ez nem igazán körüljárt téma, elég kevés az infó, inkább találgatásokba bocsátkoznak az emberek. Annyit tudok még elmondani, h. utóbb a gyanúm a Biosra terelődött, ugyanis mint kiderült, már ott is látható, (nem is értem miért nem ezzel kezdtem) h. elkülöníti (appropriated) a hiányzó RAM-ot. Egyel korábbi BIOS-t raktam vissza, de semmi nem történt. Ha valakinek nincs ötlete, nem is fog történni
ugyanis én már kifogytam belőlük. (Más RAM-okkal nincs lehetőségem kipróbálni)
A config: Asus P5WDH Deluxe, Core2Duo, HD3870, 2x2GB RAM (Kingmax)
OS-ek: Win7 Ultimate 64 SP1, UBUNTU 13.1, 12.04.3 LTS, Salix64 Xfce 14.0.1, Puppy lupu-525. -
Kaci84
őstag
TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3 KIT
Erről tud valaki valami jót mondani?
-
adamcsik
aktív tag
válasz
Nordbright #42436 üzenetére
Teljesen egyformák.
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Vettem az alaplapba (ASUS B75M.A) még egy 4GB-os memóriát, de a két memóriával nem ad jelet a monitornak a gép. Az 1-es foglalatba kipróbáltam külön-külön a memóriákat, jó mind a kettő és elindul a gép.
De ha valamelyiket belerakom a 2-esbe nem indítja el a monitort. Hibás lehet a 2-es foglalat, vagy a BIOS-ban kellene valamit állítani? -
mysuAF
csendes tag
Sziasztok!
Játékra kellene ram
Egy Asus M5A97 EVO R2.0 alaplaphoz keresnék 2x4GB-ot
2133 OC-t írnak a termék oldalán ez azt jelenti hogy jöhet 2133mhz is?Amikre gondoltam:
Patriot Viper 3
Kingston HyperX Beast
Geil Evo Corsa
Corsair Vengeance
Corsair DominatorKöszönöm a segítséget.
-
JHONNY 79
aktív tag
Asrock Z68 PRO 3 lapom van i5 2500 K procival és jelenleg 4×2 GB Kingmax 1333 Mhz memóriával. Ha lecserélném 2×4 GB 2133 Mhz memóriákra, gyorsulna a gépem?
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok
Egy kisebb kérdésem lenne. Adott egy alaplap amely Hewlett-Packard HP d530 SFF(DF371A)
Spec:
DDR-SDRAM DIMM memóriamodulok
A rendszer megfelelő működése érdekében DDR-SDRAM DIMM
modulokat támogató rendszer esetében használjon olyan DIMM
modulokat, amelyek:
a szabványnak megfelelően 184 érintkezősek
nem pufferelt PC2100 266 MHz-es, PC2700 333 MHz-es vagy
PC3200 400 MHz-es működési sebességűek
2,5 V feszültséggel működő DDR-SDRAM DIMM
memóriamodulok
A DDR-SDRAM DIMM moduloknak
támogatniuk kell a 2 (CL=2) vagy a 2,5 (CL=2,5) órajelnyi
CAS-késleltetést.
tartalmazniuk kell a JEDEC előírásainak megfelelő
SPD-adatokat.
A már említetteken kívül a számítógép támogatja
a 128Mb-es, a 256Mb-es és az 512Mb-es nem ECC modulokat
és az egy és kétoldalas DIMMS modulokat.
Az x8 és x16 DDR-ből álló, valamint az x4 SDRAM-ból álló
DIMM modulok nem használhatókHasználható ehhez a laptophoz egy Samsung - PC3200U-30331-Z 512MB DDR PC3200 CL3?
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?A réma: Samsung DDR3 2GB 1333 M378B5773DH0-CH9 ram. Alaplap: GA-G41MT-S2 rev. 1.3,
Kipróbáltam mindkét slotba és mindkettőnél azt csinálja, hogy elindul behozza a Win7 asztalt, hangot vagy betölti vagy nem aztán kék halál és utánna felajánlja a Safe Mode stb. indítást Windows normal mód indítás után megint betölti a Wint, megint kék halál stb. Nem gondolom, hogy a ram lenne rossz mert már volt rossz benne de azzal el se indult csak sípolás.
Visszarakva ami eddig benne volt már indul is probléma nélkül. Most Nanya van benne ezelőtt Kingmaxok voltak.Ötleteket előre is köszönöm
-
Kaci84
őstag
Tudtok valami jó RAM tesztelő programot?
-
válasz
#65675776 #42417 üzenetére
2db azonos volt(2x1gb) és egy db 1gb-os.
Külön, külön egyesével működött mindegyik.
Ám bárhogy rakosgattam őket a p31 lapban nem működött együtt a három.
Minden-mindegyik másikkal single/dualban is üzemelt párban.
Egyszóval még mindig maradt a probléma.
Nem egyértelmű gyártói szinten a modulok számának, és kapacitásuk szerinti elhelyezkedése a lapban.
Erre úgy gondolom egyértelmű utalásokat kellene tenniük, hogy a vásárló is tudja, valójában mire is képes az alaplap, amit vásárolni fog.
Sajnos nem tartozom azok közé akik próbálgathatják a modulokat, hisz ezért is tettem fel ide e kérdésem.El Kebir köszönöm a felvilágosítást.
Ergo az x38t sem tartozik a 3 csatornás memória kezelésű lapokhoz. -
AP=
csendes tag
Sziasztok!
Beújítottam egy új RAM kitet! GeIL EVO ONE 1333MHz CL7 2x4 GB Kit
Tudnátok róla mondani vmit?én nem nagyon találtam róla semmit,és kiváncsi lennék mit tud a cucc,mik a tulajdonságai?Köszi! -
El Kebir
őstag
válasz
moongoose #42414 üzenetére
a 3x2GB-os kit háromcsatornás memóriavezérlőhöz van, kétcsatornáshoz (mint amilyen a tiéd), 2db-os vagy 2db 2db-os vagy 4db-os kit-et illik venni. (meg bármit lehet, ha nem is szerepel az alaplap memóriakombatibilitási listáján, csak akkor neked kell kitesztelni...)
(3 modullal nem tudom, hogyan tesztelted, ha még nem volt, próbáld meg úgy feltölteni a slotokat, hogy a cpu-hoz legközelebbi maradjon üres, általában úgy mennek páratlanul a csatornák, hogy a csatorna távolabbi foglalatába kell a ramot tenni, a közelebbi üres)
-
-
Shirkan
csendes tag
(#42404) Köszönöm a válaszod, a gépszörnyem a következő, 890gx asrock alaplaban ,van egy 955BE AMD proci és 7850 zafír zakatol 2gb memóriával, és full hd-ben játszom ha tehetem, a meglévő 2x2gb kingmaxomat bőviteném még 4-el, kérlek erősíts meg abban h jó döntés-e vagy sem! köszönöm
-
-
Egy Gigabyte GA-X38T-DQ6 lapban szeretnék memóriát bővíteni.
Egy darab 2gb ddr3 1333-as leledzik most benne.
Sajnos sehol nem találok utalást arra, hogy mekkora, és milyen elrendezésű ddr3-asokat tehetek bele.
A hivatalos közlemény : 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Előzmény:
Egy p31 gigabyte lapban próbáltam(4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory) a 3 db 1gb-os modult, ám nem látta a rendszer a 3-ikat.
Sajnos a gyártó nem tért ki olyan konkrétan a következőkre, hogy:
- 1db 1gb OK
- 1db 2gb OK( ez tapasztalat útján derült ki)
- 3db 1gb NEM OK
- 4db 1gb OK
- 2db 2gb OK (szintén tapasztalat útján)Visszatérve az x38t-hez.
Működni fog a lapban 3 db 2gb-os modul?
Vagy azóta sem sikerült ezt a memória kezelést kiküszöbölniük a gyártónak, és marad az általam felvázolt p31-es elrendezés, amely annyival bővült, hogy itt már 8gb a plafon. -
millerur
tag
Üdv!
Az alábbi RAM menne egy Z87es lapba, amin valószinűleg egy Scyte Ninja3 revB lenne felrakva. Kérdés, hogy ez a memória közelt sem low profile, a proci foglalathoz pedig elég közel van a 4 memória foglalata. Kérdés, hogy el fognak-e férni egymás mellett, vagy keresnem kellene egy másik hűtőt?
Köszönöm a válaszokat!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenge47 #42405 üzenetére
Lehetőleg ugyanolyat kellene.
Tatinho: A modernebb memvezérlők tudnak úm. asszimetrikus DC-t. Ez azt jelenti, hogy dinamikusan változtatja a memsávbszélességet. Amíg páros számú modulba történik csak írás/olvasási művelet megy 128bit-en ha a harmadikat is használja a rendszer akkor visszavált 64 bit-re (Single Chanel).
Algotis: A sebességét fel tudod venni 800-ra (vagyis effektíve 1600-ra), és valószínűleg az időzítéseket is tudod állítani. Nem ismerem a lapod bios-át, ezt a lap topikjában tudják neked megmdnnai vagy megnézed a leírásában.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asrock B75M-DGS lap és egy 1600mhz kingmax 8gb ram.
3DMark11 alatt 667Mhz-t ír, azt mondták hogy biosban tegyem CL9 meg 1T-re és 1600mhz-re.
Hol találom ezeket a beállításokat a biosban, és egyáltalán lehet ezzel a lappal ilyet bűvölni? -
gyenge47
aktív tag
Hali
Anno rendeltem egy kitet, de sajnos az egyik modul megadta magát. Milyen memóriát vegyek mellé, amivel tud majd párban működni?
Típusa:
KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G -
Palafi
aktív tag
válasz
Palafi #42399 üzenetére
A kölcsön kapott memóriával délután kettő óta tesztelem a gépet, és azóta minden rendesen települ, minden lemezem jól működik. Most már biztos, hogy az én memóriáim rosszak, csak azt nem értem, hogy a memóriateszt mégis hiba nélkül lefutott.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
Tatinho
tag
Sziasztok!
Fater gépét szeretném egy kicsit upgradelni neki.
Egy asus p4p800-e deluxe lapja van amin 4db ddr memória slot van és 4gigáig kezeli a ramokat.
Jelenleg 2db 1gb-os 400mhz-es ram van benne. Ezt szeretném növelni.
Az oprendszer amit használ 32bites windos xp.
A kérdésem a következő lenne.
Jelenleg a 2 ramja dual channelben megy amit nem tudok az az hogyha ezek mellé a 3. slotba teszek még egy ugyan olyan 1gigás csíkot akkor az nem-e zavar be a többinek hogy az az egy nem dualba menne, tehát nem-e lassítaná a többit. 2csíkot gondolom teljesen feleslegesen tennék be mivel úgyis csak 3at érzékelne az oprendszer, de akkor legalább a 2-2 ram dualban lenne.
Nektek mi a véleményetek?
Előre is köszi! -
Shirkan
csendes tag
Sziasztok szakik, sajnálom, hogy ilyen bosszantóan egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok, csak szeretném ha megerősítenétek vagy megcáfolnátok a teóriámat miszerint érdemes haladni a korral és bővítenem a meglévő 2x2GB rendszermemóriámat egy 4GB-os modullal, mondjátok hogy érezhető lesz a gyorsulás a rendszerben a játékokban egyaránt ( a fő szempont a játék számomra, pc csak kikapcsolódás nekem ) !
Ha szignifikánsan nem érezhető gyorsulás akkor nem ruházok be most feleslegesen 10 papírt ilyesmire! Válaszotokat előre is köszönöm - Písz - Shirkan
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Jogász topic
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HyperX DDR4 16GB(2x8GB) 3600Mhz CL17
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR4 3600 MHz (KF436C18BBK4/128) Garanciális 4x32 gb
- G.SKILL TRIDENT Z 32 GB DDR4 3200 MHz memória (RGB)
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest