Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Falcon C.
üzenetére
Újra lefuttattam a Memtestet a Teamgroup moduljaimra (2×4GB 1600MHz), mert gond van a géppel. CPU és GPU igényes dolgoknál standby-ba vágja a monitort, a ventik pörögnek, de a gép resetre sem reagál, csak power gombra (4mp). Minkét modulra mindkét slotban ugyanott hibát dob. Mi ez, srácok?
Az alaplap egy FM2-es MSI, a processzor egy 750K, a táp egy Chieftec CTG-500, a VGA egy Gigabyte R9 270. Kondikat átnéztem, nem púpos, nem színeződött el. Tápban sem.
Most látom, a RAM-ot a Memtest 400MHz-esnek látja, a CAS meg 5, pedig valójában 9.
-
Falcon C.
aktív tag

Ha nem látnám, nem hinném el. Mondom sorjában:
1.) kivettem a 2×4GB-ot
2.) beraktam 2×2GB-ot (elfelejtettem eladni
)
3.) Memtest ugyanott hibát jelzett
4.) kezdtem megbékélni a gondolattal, hogy akkor mégsem RAM hiba, hanem vezérlő
5.) ha már kiszedtem a RAM-okat, szétkapok mindent, 4 hónapja nem volt portalanítva
6.) sűrített levegő, kis ecset munkában
7.) gép összerak, indít, Memtest bootol (bent maradt) - oly' mindegy, fusson
8.)

(Lepróbáltam mindkét kittel.)
-
Falcon C.
aktív tag
Erről mi a véleményetek? Egy 2×4GB-os kit, 10 hónapja vettem, 60 hónap garanciával. Csere?

-
Falcon C.
aktív tag
Vennék egy 4 modult fogadni képes FM2+-os alaplapot és van hozzá két memória kit-em:
1.) TeamGroup 2×4GB 1600MHz CL9 1,5V XMP
2.) Kingmax 2×2GB 1600MHz CL9 1,5V XMPArra volnék kíváncsi, hogy elvileg berakható-e mind a két kit az alaplapba anélkül, hogy az negatívan befolyásolná a gép teljesítményét, vagy inkább adjam el a Kingmax-okat?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)

fudi2002