Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
FX6300 támogatja az 1866-ot.
ASRock 970 Extreme 3 R2.0 2100MHz-ig támogatja.
1.65V 1600MHz-n, mennyire kellene állítanom a feszt? -
válasz
marquuard
üzenetére
Peddig egy próbát megér, ha neked az kell... 1866 -ot simán viszi az 1600-as !

(persze itt kérdéses a kompatibilitási megfelelősség...)
nem tudok a konfigról semmit így sokat nem is tudok mondani, de nagy általánosságban mennie kéne... alap tuning ez RAM esetén, hogy 1600-ast 1866-on üzemeltetjük (kérdés az alaplap támogatottsága / memory alap (gyári) feszültsége és, hogy min is megy épp...)L
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Max. 1866MHz-n futtatnám. Alapon 1.5V, de 1,65-ön is szokott menni. De ha felrakom 1866-ra, akkor nem indul el a Windows 8.1 és gondolom kevés a fesz 1866-hoz és nem tudom, hogy mennyire állítsam, próbálgatni meg nem akarom.
-
válasz
marquuard
üzenetére
Nekem 1866MHz Corsair Vengeance LP KIT van ami 1.5v gyárilag - 1.65v -ot kért a 2400MHz eléréséhez, 2133 -at elérte alap feszen is időzítés állítással !
am. ezek a hozzá szűkséges megfelelő értékek

(egy próbát megér a dolog , de 1600-as gyári lehet nem fogja bírni a 2400 -at
)
L
-
marquuard
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hogy sikerült ilyen magas frekvenciát elérned? Esetleg tudnál nekem is segíteni, hogy 1866 (vagy akár magasabb)MHz-hez mekkora fesz kell?
RAM: Kingston HyperX Black 8GB 1600MHz XMP CL9 KIT -
-
marquuard
veterán
Üdvözletem.
Van egy Kingston HyperX Black 8GB 1600MHz XMP KIT memóriám, mellette egy ASRock 970 Extreme 3 alaplappal, valamint egy AMD FX-6300 processzorral.
FX-6300 támogatja az 1866MHz frekvencián működő RAM-okat, az alaplap meg 2100+ frekvenciát is támogat.
Ugye XMP profilú a RAM-om, tehát testreszabható a frekvencia, késleltetés, feszültség, stb. Ha BIOS-ba 1600MHz-ról 1866-ra rakom a RAM-ot, nem indul el a Windows 8.1, mert kiírja, hogy nem tud elindulni és nem tudom mi tévő legyek. Feszültségen nem változtattam, valószínűleg ott a baj, de nem tudom, mekkora feszültségen stabil.Kérem segítsetek, mit tegyek, hogy 1866-on elinduljon a Windows. Választ előre is köszönöm.
-
mightymo3
tag
illeve még az a kérdésem, most olvastam épp hogy a CPU határólja be a rammot, más szóval ha nem elég erős a CPU akkor felesleges mellé tenni egy 1600mhz ramot, ez valóban igaz? A i3317U-ba érdemes 1600-as?
-
mightymo3
tag
Az inteles U procik engedik a 1600mhz futni a ramokat, mert nekem a CPU-Z csak 800 mhz ír ki!
Mekkora a fogyasztás különbség egy 1.28 V és 1.35V között érezhető, 10 percekben mérhető egy ultrabook esetében? -
fgabor87
tag
válasz
fgabor87
üzenetére
Amit még érdekesnek találok, az az, hogy ha az eddig benne lévő 2 modul közül rakok bele a gépbe egyet, akkor bekapcsol, és a windows is elindul. Ha az új ramból próbálok meg csak 1 modult belerakni, be sem kapcsol a gép, csak ha beteszem mellé a régit is.
Ilyen felállásban futtatott memtest-el a 0. teszt végén jön egy hatalmas Unexpected interrupt - Halting üzenet, és leáll a tesztelés. A gép nem fagy le, nem indul újra, de a képernyőn itt is jelennek meg helyenként fekete vagy fehér téglalapok. Windows így sem indul. Bár ezen nem csodálkozok annyira, hiszen mégiscsak eltérő a két modul.Memóriahiba lenne, vagy valami inkompatibilitási? Eddig Kingston ASU1333D3S9DR8/2G memória volt benne, sajnos nem találtam róla sok infót, de nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne köztük.
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Vettem a laptopomba 8 giga ramot. Miután beraktam, a vindows nem akart elindulni, pedig a ram csere tudomásom szerint nem igényel újratelepítést. Fogtam a memtest cd-met, elindítottam a tesztet. Már az elején fura volt, mert a test százalék néha megakadt picit, majd továbbment. 1 perc után elkezdett szétesni a kép, vonalak jelentek meg az egész képernyőn, ilyenkor a teszt még ment, aztán egyszer csak fekete képernyő, és újraindult a gép. Közben azért figyeltem, a hibák száma végig 0 volt.
Letöltöttem a legújabb memtest-et (5.0), hátha... Ennél a teszt elindítása után a test 0-nál 32% után megáll, és nem is megy tovább. A hibák száma itt is 0.Próbáltam külön külön mind a 2 memóriamodult, ugyan az a jelenség mind a kettőnél.
CPU: Intel Core i3 M370
Memória: Kingston KVR13S9S8K2/8
Gép pont 8 gigáig támogatja a memóriát, ezzel nem lehet gond. BIOS fel is ismeri. 1333 helyett 1066-on megy, mert ezt támogatja, ezzel sincs gond.Azért fura, hogy mind a két modul hibás lenne? Ötletek?
-
millerur
tag
Üdv!
Ma szereltem be ezeket, az a kérdésem lenne, hogy ugyebár mivel dual channelben vannak, azért van a felén az órajel CPU-Zben, ugye?
Kellemes ünnepeket, köszönöm a válaszokat!
-
frici69
tag
Beszereltem az aláírásomban szereplő lapot ,procit ,ramot. De az 1866Mhz helyett csak 1333-nak látható BIOS-ban de,nem engedi átírni (átugorja ezt a lehetőséget). Mit kell ilyenkor csinálni?
-
-
SHnizlee
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés lenne. Van a régi gépemben egy Apacer UNB PC2-6400 CL6-os RAM, ha veszek hozzá egy Kingston ramot akkor az működni fog együtt a kető nem lesznek kompatibilis problémák persze az is CL6-os 800 mhz ram lenne csupán a Kingston gyártótól.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Láttam ilyen kérdéseket (természetesen hülyeamcsi fórumoon, amikor a "nincs kép" -re csak azt tudják mondani, hogy "másik monitor"), akinek nem ment ebben a lapban, szóval ezért kérdeztem... :S Parás kezdtem lenni
Amúgy tudom, hogy működnek a ramok, csak gondoltam kérek megerősítést
Illetve gondoltam tudtok valamiről, amiről én nem 
-
-
Hello!
Hülye kérdés, Giga GA-41M-Combo (rev 1.3) lapban mekkora esélyem van, hogy fog menni egy 1600MHz-es RAM?
1333-ig tudja a lap a DDR3-at (O.C.)...
Ahogy néztem, olyan BIOS frissítések vannak csak a laphoz, amik memóriakompatibilitást javítanak. Felteszem majd a legutolsót, ha nálam lesz a lap.Bármilyen infót megköszönök

-
mazza
tag
Üdv!
corsair CML8GX3M2A1600C9 + KÉP
alapbeállításon: [link]
profile1: [link]Alaplap: GA-970A-UD3 (rev. 3.0)
Processzor: AMD FX 6300Átállíthatom nyugodtan a profile1-re, számít valamit?
-
general
addikt
üdv!
egy ilyen proci alá szeretnék 2x2 gb memóriát, ha jól tudom, most 2 giga 266mhz ddr2 van benne (effektív gondolom x2).
s775 a lap, de nem tudom, milyen.az átlagos ddr2 800mhz-es memória jó bele? mert akkor nézek hardveraprón valamit..
-
Tarill
őstag
hello!
ilyen ramjaim vannak: [link] ugye az xmp profil olyan hogy 1.35V 1600mhz-hez, 9-9-9-24-es időzítéssel, ha kicsit emelni akarok pl 1866mhz-re akkor ugye nem az xmp profillal fog menni, minden beállítást nekem kell megadni, 1.5V gondolom elég lesz, de az időzítéseket is tudja vajon tartani? vagy azokat hova tegyem? 10-9-10-27 pl?
-
BogyóBP
addikt
válasz
üzenetére
Ja hogy 3,5 GB ot látsz a 4 ből? 32 bites oprendszernél ez természetes, 64 bitesnél meg vagy ki vagy be kell kapcsolni a Memory hole remap funkciót a biosban de ezt csak nagyon kevés alaplap tudja vagy van benne a biosában. Én pl csak Asus ban láttam. Bocs de ezt a forumot annyira nem járom nem tudtam hogy erre keresel választ de örülök ha megoldódott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BogyóBP
üzenetére
A modernebb vezérlők tudják már kezelni Dc-ben a SS és DS modulokat. De a legbiztosabb ha megnézed a deszkád leírásában.
Ha stabil maradhat 1,5V-on, feleslegesen ne kínozd plusz fesszel mert csak rövidül az élettartama.
Azért indul 1333-on mert ez az érték van megadva az SPD-jében. Ez egy chip a modulon, amiben gyárilag eltárolják az induló időzítéseket, a feszültséget és működési órajelet. A gyártó ettől megadhat nagyob értéket is de azt sok esetben kézzel kell beállítani. Ez kiküszöbölendően hozták létre a Plug and Play ramokat (ezek már az SPD-ben is tartalmazzák a gyárilag megadott maximális értékeket), vmint az Intel féle XMP-t és az AMD féle AMP-t. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. 2 kérdésem van, bár az egyik elég nevetséges de mégis foglalkoztat:
1. Adott két kit. Az egyik kitbe 2 oldalas a másik kitbe 1 oldalas ramok vannak. Jól gondolom hogy azok NEM mennének együtt? Vagy ha sikerülne is elinditani akkor a dual channelnek annyi? Esetleg vegyesfelvágottba bepakolni őket 1SS+1DS?
2. Jelenleg 2x4GB 1600 as TeamGroupe Dark ramokat hajtok 1600mhz en 9-9-9-24 es időzítéssel. Az Aida szerint a ramok csak 1,5V ot kapnak, holott a dobozon 1,6V van irva ha jól emléxem. Mi a teendő ilyenkor? Még sose dobtak kékhalált de most az hogy 1.5 vagy 1.6 nagyon számít? alapból csak 1333mhz en ismeri fel a lap őket, nekem kell manuálisan belőni az időzítéseket is. Kiprobáltam másik lapba is ott is úgy kellett. Ez mért van? Mert tuningram?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát igen, nagyobb a mozgástér.

-
Igen !

Több mint valószínű , de mi "felhasználók" ennek csak őrülni tudunk !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(őrülök, hogy megnéztem... bírja-e ezt a "feladatot" a kis Corsair) - 1600 -as gyári is csak az 1866-ot bírta fesz. emelés nélkül (afelett már nem, de nem is próbáltam fesz emeléssel)
(ezértis jó az 1.5v -os RAM / KIT)L
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Többnyire ugyanazok a chippek kerülnek 2400 CL10/11-esekre mint az 1866 CL9/10-ekre valószínűleg most is ez van.

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Látatlanban senki sem tudja megmondnai tutira. Valószínűleg igen, szóval próbáld ki. Ha stabil akkor örülés van.
-
Sziasztok,
Volna egy kérdésem (hátha valaki tud pár tanácsot adni) RAM KIT ügyében.
Használok egy Corsair Vengeance KIT 2x4GB 1866MHz -t ami (fesz emelés nélkül - 1.5v -on) szépen megy 2133MHz -n ! A kérdésem az volna, hogy menne-e 2400MHz -n sima időzítés átállítással ami a következő lenne: 10-12-12-31 (2400MHz) (igaz ez 1.65v -os Vengeance Pro időzítési adatai ami cl10-es !Válaszokat / tanácsokat előre köszönöm !

(csak próba miatt nézném meg, hogy bírja-e a memóriám ezt a 2400 -as értéket)Alaplapi gyártó oldalán ez a Memory Spec -re jellemző:
"4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture" - 2400MHz -s nincs is megemlítve (OC) , de fényképen mutatom, hogy az a max. ami beáll. Memory Frequency -n !
L
-
válasz
GTX660Titán
üzenetére
Az első verzió jobb.
-
GTX660Titán
újonc
Sziasztok PC Guruk!
Légyszi segítsetek, az új alaplapomhoz szeretnék memóriát vásárolni, viszont nem tudom hogyan lenne szuperebb a gépem, ha vennék bele kettő darab nyolc gigás memóriát, vagy nyolc darab kettő gigásat.
A gép játékhoz kellene.Köszi, üdv!
-
-
4A
csendes tag
asrock g31m-s alaplap van a gépbe
-
4A
csendes tag
sziasztok most cseréltem le a rammokat 2 db 4gb -ra ugyan az a márka tippus csak az idözités térel egymástol és látni látja mid kettöt de csak az egyiket használja hogy lehetne megoldani a problémát köszi elöreis
-
Trumpek
tag
Sziasztok!
Valaki tud nekem arra magyarázatot adni, hogy az ASRock FM2A75 Pro4 lapom a Kingston HyperX Genesis KHX1600C9D3K2/4GX ramomat miért csak 800 hercen futtatja? Hiába állítom be biosba, hogy 1600 hercen, akkor is csak 800 hercen fut.
Segítséget előre is köszönöm!
-
siege5
aktív tag
Igen sajnos egy szintén 8 gigás kittel próbáltam az mondjuk kingston volt, bár nem hiszem hogy jelen esetben ez most jelentene bármit is.
És ugyanúgy duál módban (vagy szimplán a 3-4-es foglalat rossz, ezt már nem tudom) 3-4 óránként gondol egyet és bármilyen OP alatt beáll a kép és hang lefagy a rendszer, és nem reagál semmire.
Ezt persze minden előzmény vagy terhelés nélkül is akár.
Tápot is kizártam, egyrészt elégnek kell lennie alap esetben mindenre, másrészt teszteltem némi tunninggal is a rendszert, és ha azt stabilan bírja, akkor nem hiszem hogy a feszültségek leadásával lenne gond a memóriák felé (vagy foglalat) -
siege5
aktív tag
Ma este kiderül, egyébként akár a foglalat rossz, akár a memória vezérlő, csak az alaplaphoz kell hozzányúlnom, ha nem lesz baja a memóriának.
Márpedig ha jól sejtem nem lesz, mert nem csak ennél a típusnál csinálja hanem egy másik kipróbált példánynál is hasonlóan viselkedik. -
siege5
aktív tag
Félreértettél, én az időzítéseken nem állítottam, csak az XMP profilt állítottam át BIOS-ban hogy az alap 1333Mhz helyett 1600-al ketyegjen, de ezt a memória támogatja is, nem húzás.
Egyébként tesztelve 1333-on is produkálja a hibát.
Az én kérdésem arra vonatkozott, hogy a működőképes 1-2es slotban (ezt érzékeli singleben) próbáljam a memória memtestet, vagy ahol a hibát (fagyást) produkálja dual módban (1-3, 2-4 foglalatokkal) -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
i7-4770, Gigabyte GA-H87-HD3 alaplaphoz jó ez a ram:
Team Group Vulcan Series Gold 8GB DDR3-1600 [link]
Ez milyen márka? Jó, vagy esetleg inkább keressek más gyártótól ramot?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
multimelon
üzenetére
Akkor hajrá.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
multimelon
üzenetére
Esetleg nézd meg az alaplap manual-ját, abban le szokták írni, hogy milyen felállásban magy a kétcsatornás mód.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
multimelon
üzenetére
Valószínűleg menni fog de ezt csak próba után derül ki 100%-ra. Ezek a modern memvezérlők már nem háklisak ha SS meg DS-t mixelsz össze.
Az időzítés eltérés sem probléma, mert a gyengébbhez állítja a jobbak időzítésést is.
-
gabro0
őstag
-
multimelon
tag
Hello!
Nekem AMD phenom 2 x2 550 procim van giga 790x-ud4p lappal.
4*1GB a tervJelenleg 2*1GB Kingmax DDR2 800 van benne teljesen egyforma kldd48f-a8kb5 kétoldalas. mennek dualban unganged módban.
Kivettem az egyik memót beraktam egy másik Kingmax-ot ez egyoldalas b8kw5 ezek is frankón mennek dualban.
Namost veszek egy negyedik Kingmaxot ez is egyoldalas de ez meg b8kb5 lesz, szerintetek ez a négy menni fog dual unganged módban?Elosztásra figyelni kell? Úgy értem, hogy 1-2-es slot kétoldalas, 3-4-es egyoldalas vagy ez egyáltalán számít mert elérési ideje a8kb5 és b8kb5 kb azonos 46nanoS viszont a b8kw5 55-60 körül lehet.
Ezt csak érdekességként kérdezem, mi a véleményetek.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
kmisi99
addikt
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, sajnos másik topikban nem kaptam választ, hátha itt (mivel részben ide is kapcsolódik) többet tudnátok.
A helyzet a következő:
Jelenleg van egy MSI Z87-G55 alaplapom, több helyen olvastam hogy nem támogatja a dual channelt, honlapján viszont írják.
Na de a lényeg lényege, van mellé egy CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B memóriám (honlap szerint ha jól néztem támogatja, de ha valaki még megnézné nekem aki jobban ért hozzá megköszönöm).
A hiba a következő:
Dual channelben DIMM1-3-ban és DIMM 2-4ben a rendszer jelzi a dualt, és a 128 bit sávszélességet, de bizonyos időközönként kifagy mintha fennakadna egy lemez, semmire sem reagál csak a resetre.
Az érdekesség ebben az egészben, hogy ezt több memóriatípussal is megcsinálja, vagyis másik memóriával is tesztelve volt.
Viszont ha csak singleben, vagy teszem bele 1db-ot, vagy mondjuk szimplán a 2-őt DIMM1-2be (szintén siglében 64 biten kezeli a rendszer szerint is) akkor tökéletesen működik.Tehát a kérdésem a következő.
Lehet ez memóriafoglalat hibája? Esetleg nem kompatibilis a dual ramokkal?
Egyéb ötlet?Ui: A hibakód visszajelzés alapján már minden szoftveres dolgot ellenőriztem, a memtest és egyéb tesztprogramok lefuttatva, 2 operációs rendszeren is tesztelve (win7 64 bit, win8.1 64 bit), 2 különböző meghajtón.
Egyéb alkatrészek ha szükségesek az adataim között találhatóak. -
kmisi99
addikt
Ez a ram pont így került hozzám volt egy kit kingstone om eladtam a felét majd írt a csávó, hogy a másikat is megvenné és elküldené helyette a corsairt. Én meg úgy voltam úgyse akarok mellé mást. Itthon másik gépbe van 1gb os kingston kipróbálom azzal ha úgy jó akkor veszek.
-
kmisi99
addikt
4Gb ram kevésnek bizonyult a gépemnek. Egy 1333mhz es corsair 4gb os modul van nem kellene sokkal több +1gb elég lenne. Okozna galibát ha vennék egy 1gb os modult a 4gb os mellé? Mert többre úgy sincs szükségem annyi már elég lenne az igényeimnek. Mert most 4gb nál folyamatosan lapozófájloz a gép aztán lassú mint a dög.
Új hozzászólás Aktív témák
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

és
.

Amúgy tudom, hogy működnek a ramok, csak gondoltam kérek megerősítést
Köszi!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002