- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krystman
őstag
Szerintetek érdemes DDR2 800mhz-ről váltani DDR3 1600MHZ-es memoriara? Jelentene ez valami sebesség növekedést pl.játékok alatt, hogy jobban futnának? Konkrétan fps növekedésre vagy folyamatosabb játék menetre gondolok. Vagy nincs ezen a téren különbség.
-
kmisi99
addikt
Üdv! Adott egy régi p4 es gép Gigabyte ga-8ipe1000 g alaplappal. Megpróbáltam az összes ramfoglalatot telerakni de nem akarta behozni a képet. így volt 1. foglalat 512 ddr1 2. 1gb 3.512 4.512. Csak úgy indult el hogyha az első foglalatból kivettem az 512 est. Valahogy nem lehet megcsinálni hogy mindet használhassam?
szerk: most néztem és a gép így se hajlandó indulni csak már bejött a kép megszámolta hogy van 2gb ram de a win töltésnél csak felül villogott egy _ ilyen és ennyi.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy ezek az új fajta 15-20 ezres 8 gigás ramok, (pl G.Skill - F3-12800CL9D-8GBXL - RipjawsX XL) átlagba milyen tuning potenciállal rendelkeznek? Egy 1866-os elszaladgál 2000-en? vagy egy 1600-as 1800-on?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
vhunor #33680 üzenetére
A játékok annyira nem kérik, jelenleg, de az említett dolgokat figyelembe véve (néha belenyalhat, néha esetleg a gépen is dolgozol), és a jövőben megjelenő játékok esetleg magasabb memóriaigényét tekintve megérheti a bővítés. Egyértelmű döntést nem tudunk kimondani.
HGyu
-
vhunor
őstag
Sziasztok,
csak egy rövid kérdésem lenne: a mostani memória árak mellett elgondolkodtam, hogy talán érdemes lenne 8 GB-ra bővítenem. Munkára általában a notit használom, az asztalit játékra, filmvágásra, képfeldolgozásra használom. Film és kép esetében néha belenyal a 4 gigába, inkább arra lennék kíváncsi, hogy pl. egy Witcher 2, Battlefield 3, Diablo 3 miatt érdemes lehet 8 gigára bővíteni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
nyikoláj #33676 üzenetére
A ráírt paramétereket ugyanúgy hozza mindegyik, megbízható, és nem túl tuningos. A Kingston a több különböző chip ellenére is egyenletesen jó minőséget produkál.
Anno volt egy Elpida chipes 2GB/modul 1333MHz CL9 rossz széria, ami bár memteszten nem hibázott, állóra fagyasztotta a gépet. De rég kifutott az is.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de ezt eddig sosem figyeltem meg, most viszont, hogy lecseréltem a ramokat, szemen szúrt, hogy 8 GB -ból 7,8 -at "lát" "csak", és most leesett, hogy igen, 4-ből is "csak" 3,9 -et. Ez miért van?
köszi!
-
haddent
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz
haddent #33667 üzenetére
Nem kéne. Pontosan a gyári órajelet kéne bírnia a gyári feszültségen. Tanácsot kérni (és azt megfogadni) jöttél, vagy kötekedni.
Először is, full alapórajeles használat 3 hétig, mert lehet a probléma ott is fennáll, csak mondjuk 3x annyi idő alatt jön elő. Ha alapórajelen rendben van, akkor lehet tovább keresgélni.
HGyu
-
haddent
addikt
üdv
segítséget szeretnék kérni, valami baj van !Van egy Q8300 -am, és 2x1 + 2x2 GB DDR2 800MHz Kingmax RAMom. Na most Tegnap felrántottam a procit 3GHz re (most is azon fut), a RAM ot meg 1000MHz re. KB. windows be se bootolt megfagyott, vagy win alatt néha megállt a kép teljesen. Na jó, gondoltam, adok a ramoknak +0.2 voltot, így 2V kaptak elvileg. Hát ugyanez. Na jó, minden fail-safe default, proci is alap órajel, ram is, feszültség is. Még mindig. KIvettem, megmozgattam, helycsere, vissza. Okésnak tűnt, de egész éjjel futtattam a memtest86 bootolós verzióját, 7-ből 7x PASS -volt, 0 ERROR ral, tehát nem hibás a ram. Nah megörültem, mentem biosba, felrántottam procit, de a ramot nem, és a feszkót sem. Bootolok, 10 perc múlva winben megint megfagy a gép. Most ez mi a szar? Mit lehet tenni? 3.0GHz en simán futott és futnia is kell a procinak, CoolerMaster Hyper TX3 hűtése van, 50 fok fölé nem is megy. Mint kiderűlt a ram nem hibás ... szóval?:S
-
nyikoláj
tag
Sziasztok!
Van vmi lényegi különbség az elpida és a kingston chipekkel szerelt kingston memóriák tulajdonságai közt (DDR3 - 1333Mhz)? Gondolom nem sok, de így olcsóbb nekik vagy olcsóbb nekem vagy mi?
Előre is köszi a válaszokat...
Üdv
-
V60
aktív tag
Tudna valaki segíteni? GA P35-DS4 rev.2.0 lap. Q9550 proci. A dolog: 2x2gb Kingmax 1066-os memóriák voltak benne, semmi piszkálással magától mentek 1100-on valamiért. Most beletettem 4x1 gb Geil Black Dragon 1066-os memókat és csak 800-on mennek.
Valakinek van valami ötlete? Köszi előre is.
-
BaLee
addikt
Ehhez az 1066 vs 800-as témához van egy kérdésem.
P35ös s775 foglalatú lapoknál lehet ezt állítani, hogy mennyin menjen a memória, vagy simán a proci fsb alapján állítódik. Magyarul érdemes nekem 1066-os memóriákat nézegetni Q9650-hez vagy simán jó a 800as is?
-
edgR
őstag
sziasztok!
adott 2x1gb 1066-os ddr2 modul dual channel-ben, mi fog tortenni, ha a masik ket foglalatba beteszek 2x1gb 800-as ddr2-t?
jol gondolom, hogy az 1066-osak "lebutulnak" 800-ra?
elore is koszi a valaszt!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #33654 üzenetére
nehezebb beállítani, vagy instabil a rendszer. Ha stabil 4 modullal, akkor nincs lassulás a két modulhoz képest...
HGyu
-
BaLee
addikt
Befolyásolja az negatívan a sebességet, ha egy pár helyett, két ugyanolyan ram pár dolgozik egy alaplapban?
Egy haveromtól hallottam, hogy nem akar venni a meglévő 4 giga DDR3 mellé másik négyet, mert lassú lesz hanem eladja a 4et és vesz egy 8 gigás kitet.
-
04ahgy
nagyúr
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok.
Alaplaposoknal mar megkerdeztem, kivancsi lennek ti mit szoltok hozza.
Nem régen vettem RAM-okat és a régi (hibátlan!) darabokat szeretném eladni. Egy barátom jelentkezett is érte, de előzőleg volt olyan problémája, hogy vett egy párat (elvileg azok is hibátlan darabok voltak), de ahogy (pontosan nem tudom a részleteket) betette a gépbe, besült az egyik. Azt mondja, szerinte épp akkor járt le az ideje... (az eladót nem vádolta tudtommal)
Nem akarok úgy járni, hogy beteszi az enyémet is, és épp akkor megy tönkre, mindkettőnknek kellemetlen lenne, mert ő biztos rámfogná, én meg rá...Tehát, hogy lehet kideríteni, hogy esetleg az alaplap eszi a ramokat, egyáltalán az lehetséges?
Köszönöm a felvilágosítást
-
Süni 1985 F
senior tag
Geil Evo 7-7-7-24 1600Mhz érdemes esetleg beállítanom 10-10-10-24 2133Mhz-re vagy inkább vegyek gyári cl9-es evo corsa 2133Mhz ramokat,hogyan járnék jobban?
-
mate1990
csendes tag
sziasztok
már eggy ideje összeraktam az új gépemet de csak most vettem észre hogy a ramom 1333Mhz helyett csak 667 -en jár
ez mitől lehet?
talán attól hogy nem dual chanelban használom?
alaplap:Intel BLKDH61WWB3 LGA1155, Intel H61,
proci intel i5 2400
ram:kingston hyperx blue edition 1333Hmz 4gb
a biosban próbáltam volna állítani de szinte semmit nem enged mert ugye h61 es alaplap és inaktív szinte minden állítási lehetőség
lécci segítsetek -
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #33635 üzenetére
Úgy tűnik az alaplap/proci lesz a hibás, nem a ram, mert a memtest most futott pár órát hiba nélkül, viszont a prime95 azonnal lefagy.
Szóval no problem úgy tűnik a Corsair ramokkal.
-
bikkfalva
csendes tag
Sziasztok!
Májusban sikerült végre leváltanom a P4-es configomat. 2x1 giga DDR1-es ram volt benne, az egyik Kingmax, a másik Hynix. Kivettem a lapból a memókat, a lapot eladtam, a ramok meg egy kartondobozba kerültek. Most el szerettem volna adni őket, erre előveszem, és a Hynixxel nem indul el a gép. (Felpörög a venti, majd egy pillanatra megáll, és újra elindul, de képet nem ad semmi) A Kingmax tökéletesen működik. Nem tudjátok mitől lehet ez? Most dobhatom ki az eddig jó ramot a kukába?
Üdvözlettel: -
S3cu
tag
Sziasztok, mik a tapasztalatok a Mushkin Radioactive ramokkal? DDR3 1600Mhz 4*4gb
-
Qru
MODERÁTOR
Hogy a ram és a proci egy 128bit-es csatornán (unganged), vagy 2x64bit-es csatornán kommunikáljon (ganged).
mod:
Dealer20: Házi, hétköznapi felhasználás esetén mindegy. Ha nagyobb mennyiségű adat furikázik és nincs párhuzamosítva az adott progi akkor egyben hagyva, ha nem akkor meg a 2x64-el lesz gyorsabb. De ezek a különbségek max mérőprogikban mérhetőek házi használat esetén nem érezhető a különbség.
-
Dealer20
tag
Ganged vagy ungandged módot érdemesebb használni 2*4 gb 1600 memória phenom 2 955@3,9ghz mellet?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
menjapipaba #33636 üzenetére
333MHz az valós órajele amit kiír a progi de mivel
DDR ramod van, az a zDoubel Data Rate az effektív órajel a valós órajel duplája. Vagyis a ramod tényelg 667-en pörög. -
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Nekem van 2GB (2*1) CPU-Z szerint 333Mhz-s, de az imént takarítottam ki a gépet és a RAM-ra 667-van írva.
Most akkor a program téved?
DDR2
Lehet buta kérdés, de biztos szeretnék lenni benne.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Beni
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #33631 üzenetére
Az eredeti problémával kapcsolatban van valami ötlet? Az leget hogy a Corsair Vengeance nem működik egy E-350 alaplapban?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stranger28 #33633 üzenetére
Így van, a feszültséget már más megfontolások: élettartam növelés, és hőtermelés csökkentés érdekében célszerű levenni. Minek süsd szét, ha kisebb feszültség is elegendő ugyanahhoz...
HGyu
-
stranger28
addikt
válasz
easy...rider #33631 üzenetére
Úgy értette, hogy az időzítés csökkentése miatt nő a sebesség, nem a feszültségtől.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne a Corsair Vengeance ramokkal kapcsolatban.
Elképzelhető hogy AMD alaplapokban nem mennek?
Mert most van egy 4GB-os Corsair Vengeance ramom, és egy Brazos E-350 alaplapban van, és nem bírok feltelepíteni egy Windowst, mert folyton lefagy. 1600MHZ 9-9-9-24 1,5V a ram, de most 1333MHZ 9-9-9-24 1,5V megy, de így is folyton lefagy a telepítésnek még az elején.Zsír új az alaplap, és a ram is.
És még valami
Az igaz hogy a ramok sebessége nő, ha csökkented a feszültséget?Itt olvastam
"Annyit érdemes tudni hogy 1600Mhz-en üzemelnek 9-9-9-27-es időzítéssel. A lap 1333Mhz-ig támogatja a ramokat, de ez nem akadály rakhatunk bele nagyobb ramokat csak alacsonyabb órajelen járatja. Én az időzítéseket végül 7-5-5-15-re sikerült beállítanom 1,5V mellett.
Az időzítéseket úgy kell beállítani, hogy a legnagyobb feszültségen amin hitelesítve van a memória ( nálam ez 1,65V) elkezdjük csökkenteni az időzítéseket, mikor elérjük a memória határát és már nem tudjuk csökkenteni az időzítést, akkor kezdjük levenni a feszültséget. Ugyanis nincs fogyasztásbeli különbség 1,3V és 1,5V között (1watt) viszont a memória gyorsabb lesz." -
törölt tag
válasz
Petya2900XT #33628 üzenetére
-
Petya2900XT
aktív tag
Haló mindenki.
Ram vásárlásba fogtam és nem tudom mi lenne jó egy P67-es vagy Z68-as (még nem döntöttem el) laphoz és egy 2600K-hoz...A tuning fontos szempont,mit látjátok azért K-s procit veszek és ha már tuningosabb darabot veszek nem szeretném,ha a Ram-ok lennének a szűk keresztmetszet.Egyik barátommal tanakodtunk és erre a Ram kit-re esett a választásunk...ez megfelelő lenne egy komolyabb tuninghoz? G.Skill DDR3 8GB / 1600 KIT, 1,5V(8GBXL)..vagy esetleg tudtok jobbat 20K-s határig örömmel fogadnám tanácsotok
Előre is köszönöm válaszotok. -
simron
tag
Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem 2X2 Gb DDR2 1066 Mhz-es ramot a gépembe, amelyben volt 2X1 Gb 800 Mhz-es ram. Az alaplapon 4 memóriahely van, szerintetek rakjam bele mind a 4 fenti ramot, de akkor csak 800 Mhz-en fognak menni és esetleg jobban melegszenek, vagy elég a 2X2 Gb 1066-os ram, Win 7-et használok. A tippeket és a segítséget előre köszönöm.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van 4Gb os memória, 2×2gb ddr3, dual channelbe megy.
Ha mondjuk az ember tesz mellé még 2×2gb ot ugyanolyan sebességel,tehát lesz akkor 4×2gb akkor tudni fogja a dual channelt, ha a 4 slotos alaplapon mind a 4 slotba lesz akkor ram?
Vagy ez hogy működik?A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy HTPC-m, és most van benne egy kingstone 2x1 (800MHz)Gb ram, amit kittben vettem. És van mellé egy a Gb-os ram, tehát hogy jobb csak az a 2 Gb-os kitt legyen benne, vagy tegyem hozzá az 1 Gb-os modult it? Úgy 3 Gb-os de nem megy dual chenelbe? Hogy a jobb, melyik lehetőséggel nyerek?
-
hunbaly
csendes tag
Sziasztok! Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy Corsair XMS3 DHX 4GB-s Kit-em, amit szeretnék kicsit húzni. Ha auto-ra rakom a bios-ban a sebességet, akkor 841Mhz körül fut, ami nagyon langyi, valjuk be. Az Intel Quad Core Q9300 -as processzorom 2.50Ghz-ről 3.21Ghz-re lett húzva, és a ramomnak szeretnék adni legalább egy 1600-as órajelet. A konkrét problémám az, ha felhúzom a memória órajelét, 1.8V-ot adva neki, akkor pl egy photoshop elindításakor, effektezésnél azonnal kékhalált kap a gép, és újraindul. Nem értek az időzítéshez, ezért is szeretnék hozzátok fordulni. A gépem nagyvonalakban:
- Intel Quad Core Q9300 2.50 Ghz ~3.21Ghz
- Asus P5E3 Premium Wifi Alaplap
- Sapphire HD5870 1GB GDDR5
- 650W Chieftec táp.Köszönöm szépen a segítséget!
-
easy...rider
őstag
Köszönöm az infókat
Ha meg lesznek, akkor majd írok tuningeredményeket -
Qru
MODERÁTOR
válasz
easy...rider #33613 üzenetére
Korrekt ram, nincs benne nagy extra tuningpotenciál, szinte minden lapban megy és 1,5V-osak tehát SB proci mellé tökéletes választás.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
easy...rider #33613 üzenetére
Korrekt minőségű, átlagos teljesítményű, se nem rossz, se nem kiemelkedő.
HGyu
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Corsair Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit-ről?
2x4GB, (CMZ8GX3M2A1600C9R)Nekem eléggé tetszenek, meg jókat hallottam róla. Mik a tapasztalataitok?
Mi a valóság a propaganda mögött?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #33600 üzenetére
Kivettem a régebbi RAM-ot és az alábbiakat kaptam.
Vélemény? Maradjon ez -érezhetően gyorsabbnak kellene lennie?- vagy kerüljön vissza a +1 GiB, mert többet ér? Ez volt az utolsó kérdésem, már mindent tudni fogok!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Darko_addict #33604 üzenetére
Pendrive (USB 2.0) túl lassú ahhoz, hogy érdemben gyorsítson a rendszeren. Nem véletlen, hogy kb senki sem használja.
mod:
Drag-On: Igen, csak ha tuningolsz akkor fog 1333-on szaladni a ram.
-
Drag-On
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Kingston DD3 1333Mhz-es memóriát, az alaplapom hozzá egy ilyen: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/Az alaplap supportálja az 1333Mhz-es memóriát viszont ott van h O.C.
A kérdés az h akkor overclock nélkül nem fog menni 1333-mon?
A proci fsb-je szintén 1333Mhz. -
törölt tag
válasz
Darko_addict #33604 üzenetére
Nem próbálkoztam. Egy darab 256MiB-os pendrive-om van, szóval értelme sem lenne sok. Egyébként is leginkább csak arra jó, hogy gyorsban lerendezz egy pendrive-ot.
-
Darko_addict
őstag
válasz
#65675776 #33603 üzenetére
Hmm, érdekes.
Erre még tudsz válaszolni?
"Próbálkoztatok már a Win7 azon kiegészítőjével, mikor a bedugott pendrive-ot használja Boostként?"De most felmerül a kérdés, hogy akkor a 4GB mellé erre nincs is szükség?
Köszönöm!
SZERK.: Végső következtetés, nagyon aprólékosan. Mikor járok jobban? Ha van 4GB 800mhz-esem, vagy 5GB-nyi gyengébb? 100-on még sosem volt a ram kihasználtsága, pedig tegnap még csak 2GB volt benne.
-
törölt tag
válasz
Darko_addict #33602 üzenetére
Minimális, pár százalék normális alkalmazásokban.
Egyébként ha nagyon zavar, akkor vedd ki az 1GiB-ost, nem sokat jelent úgy sem, hogy ott van. Elméletileg akkor fel kellene hogy menjen a DRAM Clock 800MHz-re.
-
törölt tag
válasz
Darko_addict #33599 üzenetére
Itt nyilván a sok modul a probléma a vezérlőnek. De nem probléma érdemben, a proci nem igényli a nagy memória-sávszélt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest