- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobberBaron
tag
Közben rájöttem, hogy az véletlen volt, hogy csak áramtalanítás után nem indult a 2 ram modullal, most már egy hosszabb power off után se indul újra.
Sajnos könnyen mozgatható a ram a 3. slotban. Hiába pucoltam le a ramot és a slotot is, semmi változás. Valaki nagyon kitágította ezt a slotot, és most már használhatatlan.
Azt viszont sehogy se értem, hogy a 2 db kék slot miért nem jó neki. Egyszer elindult úgy is, hogy a 2. ram modul a 2-es kék slotban volt, de kiírta, hogy a 3. slotban dual channelben fog indulni, és itt meg is akadt a boot. Azóta viszont tudomást sem vesz róla, ha a 2. slotba teszem a 2. ramot, pedig az nincs kitágítva, stabilan áll benne a a modul. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
RobberBaron #32198 üzenetére
Irodai gépek bios-a nem a tuningra és a finomhangolásra lettek progrmozva az fix.
Érintkezési hiba lesz sztem. Eleve a ramnak a slotban betonstabilan kéne állnia, ha megtudod mozgatni oldalirányba az nem frankó.
-
RobberBaron
tag
válasz
#48613632 #32197 üzenetére
Sziasztok!
Van egy kissé furcsa hiba, ami miatt a gépem hol elindul, hol nem.
Adott egy HP d530 gépből kiszedett P4SD alaplap. Van 2 db 256-os DDR memóriám hozzá. Mind a két ram működőképes volt másik alaplapban.
Csak akkor hajlandó elindulni a gép, ha a 4 db ram slotból a 2 feketébe (1-es és 3-as slot) teszem be a memóriákat. De... ha áramtalanítom a gépet (táp kikapcs), akkor a következő bekapcsolásnál 5-öt sípol, és a monitor sem kapcsol be, a gép nem indul. Rájöttem, hogy ha mozgatom a ramot a slotban (oldalirányban van egy kis holtjátéka), akkor van egy olyan állása, ahol a gép elindul, és innentől mehet akárhány órán keresztül, semmi baja. Ha nem áramtalanítom a gépet, akkor viszont úgy tűnik minden oké, megy a két memóriával újraindítás után is.Ha csak az egyik rammal indítom az 1. fekete slotban, akkor minden rendben, ezzel soha nincs baj. Két rammal viszont a 2 fekete sloton kívül bármilyen más memória kombináció esetén a gép bekapcsoláskor meg se mukkan, még a monitor se kapcsol be, nem is sípol.
Tippek? Ram érintkezési hiba vagy alaplap csere? Eléggé nyűgös ez az alaplap, sokat küzdöttem vele, mert spéci hewlett packard irodai géphez készült, tele van szokatlan megoldásokkal, maga a bios is egy rémálom, alig enged állítani a dolgokon.
-
törölt tag
Azt nem értem, hogy hogyan bootolok fel, ha csak azt a pár rendszerfilet lököm át. A memtest nem fut MSOS alatt, ha esetleg a korábban említett 2 partícióra gondolsz.
Ha csak simán átcopyzom, az attól még nem fog bebootolni, tehát indítani sem tudomDe a törpe linux jó ötletnek tűnik, ezt kipróbálom délután.
-
válasz
#48613632 #32187 üzenetére
Nem kell Linux boot rendszer, csak pár rendszer file, meg a Memtest, és annyi. Egyik partícióról átmásolod a másikra. Copy/paste, akármi, amit az adott OS alatt meg tudsz oldani. Mondjuk egyszerűbb lenne rábírni a notidat, hogy USB-ről bootoljon, vagy csak tegyél fel egy ici-pici Linux disztribúciót, és teszteld az alól a RAM-okat. Pl. Tiny Core Linux, ez elfut 48MB RAM-on is (szemben egy XP ~1GB-jával), szal a Memtest során csak ez a ~48MB nem lesz vizsgálva - szerintem ez elfogadható kompromisszum.
-
Jozin
csendes tag
Üdv Mindenkinek!!
A régebbi DDR-es helyett lett egy DDR2-es rendszerem. A kettesbe kell vennem még RAM-ot ehhez eladnám a sima DDR 1gigásat. A bajom az hogy lehet megadta magát valahogy meg kéne tudnom, hogy működik e.
Abban kérném segítségeteket, hogy mely módon tudhatnám meg működő képes e a DDR-em?
Az egyes rendszeren meghalt az alaplap azért a csere.Segítségetek előre is köszönöm
-
törölt tag
Hát Jorus nehari, de akkor sem vágom
Mégis hogyan "másoljak át" egy linux boot rendszert? copy/paste, vagy ablakos másolás nyilván nem, sys itt nincs ... nem vágom na.Erről egy bűvészmagyarázat jutott eszembe, amit valamikor jó 15-20 áve olvastam, a két összezárt fémkarika "egybeakasztásáról"
Nagyon egyszerűen elmondta, mit kell csinálni. Mindkét karikát elfordítjuk a 4. dimenzió irányába, és egyszerűen összeakasztjuk őket ... ennyi -
jeni
félisten
Köszi
Akkor az új tulaj nem tud bánni a lappal és a beállítással is gondja van. Működéssel nincs gondja,ezt elismerte memtest +86 tesztel lefuttatva.
De kiváncsi vagyok mi alapján tudja megállapítani,hogy dualban müxik e vagy sem? Itt nem a memória berakására gondolok,hanem működés alatt az XP miképpen megy nála. -
Ha két nem teljesen egyforma modulról van szó, akkor leginkább a lapon múlik, hogy kezeli-e őket DC-ben, vagy sem. Tehát elképzelhető, hogy vmi egyszerű lapban nem hajlandóak dualban menni.
Egyébként már meglehetősen sok modult próbáltam az évek alatt, és az a tapasztalat, hogy szinte minden megy mindennel DC-ben, ha egyébként hibátlanok a modulok (pl.: 1000-es cl5-ös 2*2GB-os kit a 800-as cl4-es 2*2GB-tal Giga EP35-DS4-ben, simán szaladt DC-ben 900-on cl5-ben).
-
jeni
félisten
Hello
Lenne egy kérdésem
Kb.2005 augusztusában vettem 2x egy 512DDR 400Mhz Corsair Value memóriát. Ezt még a Aliencomputernél vettem anno. Ami KIT-ben árulták de kértem ,hogy a másik 512 DDR1 ramot tegyék félre és azt a hónap végén megveszem.
NA már most ez a memória páros az Asus P4P800-Deluxe alaplapban hibátlanul ment DUAL módban. Mikor a alaplapot eladtam akkor ezt a memóriát betettem egy átmeneti időre vett Asrock P4 P4i65G lapban ami szintén hibátlanul ment (memtest +86 tesztelve) és szintén az apám Asrock gépében ha ne tévedek az egy P4i65GV. Ebben is tökéletesen ment fagyás nélkül. Biosban a DUAL üzemmód aktiválva van. Tegnap egy vidéki srác megvette a Corsair 512MB 2db. Nála hibátlanul megy de állítása szerint neki is Asrock lapja van melyik azt nem tudta meg mondani. Az a gondja,hogy (igaz ,hogy a számlán nem egy időben vett Corsair memóriákról van szó,külsőre és modell szerint tök egyforma ami nekem sose volt gondom velük,én kértem,hogy tegyék félre a másik felét a párját.) arra hivatkozik,hogy a memtestre tesztelve nála nem jön ki a hiba a fagyás,a kék halál stb..,de számlára hivatkozva azt mondta hogy a Asrock lapban nem megy dualban két Corsair memória. Ha nem tévedek akár két eltérő gyártmányú memóriával is kell mennie a gépnek. Ami fontos az,hogy a freki és az időzítés egyformának kell lennie. A Corsairok ebben a tekintetben teljesen egyformák. Szerintem ott valami beállítás gond lesz. Esetleg valakinek valami tippje van ebből kifolyólag?Gyanítom,hogy talált olcsóbbat vagy 2x1GB ramot és ezért szeretné vissza fordítani a vásárlást.
-
válasz
#48613632 #32179 üzenetére
De hát leírtuk.
Külön partícióra felmásolod a rendszerindító és program file-okat (az ISO tartalmát, ha úgy tetszik), majd onnan bootolsz, és annyi.
Kicsit körülményes ugye, mert nyilván egy HDD van a notidban, szal készítesz két partívciót, megformázod őket, az egyikre rádobsz vmi kicsi OS-t, ami alatt a fenti file-okat átdobod a másik partícióra, majd BIOS-ban azt adod meg a boot sorrendnél.
-
törölt tag
Most kettőnk/hármunk közül valaki nagyon nem látja át ezt a kérdést srácok, de köszi egyébként
Addig eljutottam, hogy ISO file megnyit a virtuális meghajtóba (daemon tools) És a rajta lévő boot-rendszert hogyan másolom át a vinyóra???
A file-ok másolásához pedig amúgyis felesleges a virtuális meghajtó, azt egy már kiírt CD-ről is átkopizhatom
Lehet, hogy mégiscsak a Linuxosoknál kellene érdeklődnöm????szerk.
Kezd az az érzésem lenni, hogy a memtest nem futtatható rendszervinyóról, vagyis valamiért ez a verzió kimaradt ... -
törölt tag
értem én hogy gőzmozdony, de mi hajtja?
Azt gondolom nagyon elbeszélünk egymás mellett.
- A CD/DVD egy ISO file, amit egy író kiír egy blank médiára, de ezt nem tudom, hogyan tehetném meg vinyóra, ha van ötleted szólj.
- AZ USB verzió egy installer, ami egy kisalkalmazás segítségével az USB meghajtóra feltelepíti a progit, de itt sem választhatsz mást, csak removable device-t. Tehát ezt sem tudom, hogyan oldható meg.
Mit értesz az alatt, hogy áthúzom és tűz? Ez vagy egy ISO file lesz, vagy egy install.exe. Nyilvánvalóan sz@rt sem ér a vinyón -
czpitti
senior tag
Sziasztok.Végre kicserélték a deszkámat ( gyenge fél év után ).Szükségmegoldásként gyorsan szereztem az újba 2x2 giga ramot,de mindenképpen tuningramokat raknék bele.Ha esetleg van valakinek tapasztalata az alaplapommal ( config adatlapomnál) megköszönném ha megosztaná velem.Esetleg ha hasonló árfekvésben tudna jobb deszkát,ezt azonnal dobnám az apróra még ha egy napos is
Nem tetszik hogy nem 2x16-os a pci-e slot dehát garos csere nem duzzogunk
-
d3lm0
csendes tag
Üdv!
Lenne egy Asus m4a77t lapom amiben van egy Kingmax 2Gb 1333 bővíteni szeretném,persze úgy hogy a jelenlegi is megmaradjon.Mit ajánlotok? 2x2 GB dual vagy simple 2-2 GB.
Lenne e 2x2 esetén "nagyobb" változás? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #32166 üzenetére
Rákötöd egy működő gépre a winyót és áthúzod azt amit amúgy a cd/dvd/usb-re kéne kiírnod. Vissza dobod a laposba a hdd-t, bootolsz és tűz.
Ez a legegyszerűbb metódus szvsz.mod:
ququry: ECC ramban van hibajavító algoritmus (bővebben). Ha jól tudom ecc és nem ecc-s ram nem megy együtt de ez többnyire szerver cuccokban szokott kelleni abban meg nem vok annyira otthon.
-
ququry
csendes tag
Sziasztok
Asztali pc-be keresek DDR I RAM-ot és most lenne:
HYNIX DDR 1GB PC3200 CL3 ECC
nem tudom mit jelent az ECC, pontosabban azt nem tudom, hogy bármilyen DDR I RAM helyett lehet használni? -
törölt tag
válasz mindkettőtöknek
Külső USB-ről sem bootol, és nekem erre a célra ott a vinyó benne, az lesz rajta amit tanácsoltok, nem kell rá semmi más, csak a memtest, és hogy onnan induljonDe mit kell ehhez tennem, hogy oda rákerüljön? Ez a kérdés! Mert semmi olyan lehetőséget nem találok, hogy akár a CD akár a FlashUSB állományokat átrakjam.
Valami barkácsmódszer csak van erre, nem?Tehát akkor a javaslat, hogy kérdezzem meg egy linuxos fakírtól?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
#48613632 #32162 üzenetére
Ahogy Jorus mondja, másik partícióra kell tenned a memtest-et vagy pedig ne legyen OS rajta csak a memtest bootolható állománya.
Lepörgeted a tesztet aztán mehet fel az OS.Vagy feltalálták a külső cd/dvd meghajtókat is...
Pendriveról meg tudnia kéne bootolni, főleg egy olyan laposnak am vélelmezehetően, gyárilag nem optikaimeghajtós. Bios-ban USB legacy engedélyezve van? Mert enélkül nem kezeli az usb portokat boot alatt.
-
válasz
#48613632 #32162 üzenetére
Milyen OS-t használsz? Javasolt felkeresni az adott rendszer topicját, ott a szakik szerintem rögtön megmondják neked, hogy a legegyszerűbb megoldania dolgot. Nyilván kelleni fog egy partíció, ahova felmásolod a file-okat, majd valahogy bele kellene kerülnie az MBR-be, hogy bootoláskor választható legyen, hogy melyiket indítod. Külön partíció nélkül szerintem nem megoldható, de az OS-ek és rendszerindítás lélektanában sosem ástam el magam túl mélyen.
-
bel26
csendes tag
sziasztok
Lenne egy kérdésem ddr3-as ramokkal kapcs.
Most vettem egy asus p6t deluxe alaplapot ami 1.65 v ramokat igényel
ebbe csak 1.65 v-os ramok mehetnek vagy bele lehet rakni 1.5 voltosokat is.Illetve 1.65 V-os ramot pl bele lehet rakni egy Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplapba (itt 1.5v-ot írnak a a leírásban)
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdeztem de én nem tudom rá a választ és sajnos most nincs időm átolvasni több ezer hozzáoszlást.
Előre is köszi a segítséget
-
törölt tag
A lényeg, amint azt Jorus helyesen meglátta, nincs benne CD/DVD és USB-ről sem bútol. (megjegyzem, most azt vártad, hogy a homlokomra csapok és Jéééééé, basszus, hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!!)
Szóval csak vinyó van.
És addig eljutottunk, hogy ez egy linuxos bootrendszerről startol, azt azonban akkor sem értem, hogy ezt miért nem lehet ráoperálni egy vinyóra??? -
-
madibacsi
csendes tag
sziasztok!
az miért lehet, hogy vettem az 512-es DDR2 533 Mhz-es RAM mellé egy 1 GB-osat, és nem akarja felismerni az alaplap?
az everest látja.
az alaplap Gigabyte GA-8VM800PMD-775
ha csak az 1 Gb-os ram-ot teszem be, akkor sípol mint az állat.alaplap info
http://us.test.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2159a ram lapja:
http://www.aqua.hu/1gb-533mhz-ddr2-ram-kingston-kvr533d2n41g-cl4-11007.htmllehet hogy hibás a ram?
köszi -
törölt tag
Köszönöm, de ezt is próbáltam már.
Ezzel az a gond, hogy installnál mindenképp A: vagy B: meghajtóra telepít, ugyanúgy, mint ahogyan az USB verzió sem hajlandó máshová menni, csakis removable-ra.
... kezdem úgy érezni, hogy ez vinyóról nem futtatható ... bár nem nagyon értem miért ...szerk : Ja, olvasom az alját is, akkor jól gondoltam ...
-
törölt tag
A legmagasabb JEDEC szabvány a DDR3-1600@1,5V.
atti1848: 32 bites asztali Windows-ok csak 4GiB-nyi virtuális cím felett rendelkeznek. Ebben minden benne van, ami memória. Emiatt ezen OS-ek maximum 3,25, esetleg 3,5GiB fizikai RAM-ot képesek megcímezni, a többi fenn van tartva az egyéb eszközöknek.
-
atti1848
senior tag
válasz
Воланд #32142 üzenetére
De hogy van akkor ez most?
Ez előtt a tesomnak raktam ugyan így össze egy gépet csak gts 540 -s VGA-t és abba is 4 Gb RAM van és az XP is csak 3 GB-ot használ.Maga a 32 bit-es rendszer nem használja fel a 4 Gb-ot?És a játékok használják?
Ja meg persze nekem a Noti-m is csak 3 Gb észlel. -
törölt tag
Qru. Benne van egy bootolható HDD, amire raktam win98-at, ezen van 7es DOS, ez OK. De nincs olyan memtest, (vagy én vok a láma) amit fogok, és elindítok DOS alatt. Ehhez kellene nekem egy exe v com, vagy mittomén. De lehet láma vagyok, de nem találtam
Szóval közelítünk
ja nekem ez speciel nem tesztelésre kell, azt akarom megnézni, hogy konkrétan a memtest milyen infot ír ki az adott modulról. Mert egy elég hihetetlen infot kaptam, és utána akarok járni, de ez hosszú itt most.de nekem az is jó, ha valahogyan az USB pendrive image filet át tudom lökni a vinyóra, de ezt nem tom hogyan lehetne, a memtest installere, eleve csak removable-t enged targetnek
tehát bármi, ami felbootol és elindítja a memtestet AZ JÓ!
csak nem tudom mi az ami jó
-
Pala
veterán
válasz
#65675776 #32133 üzenetére
Persze, de ennyire?
Ugyebár a jedec szabvány 1.5V/1333MHz, én meg úgy gondoltam, hogy ezen pont stabilan el kell mennie (a gyártó oldaláról leszedett datasheet aalpján is ez a működési feszültség és frekvencia az, ami garantált), esetleg alatta még egy kicsivel. De most már 1.230V-nál tartok (!!!), és még mindig nem tudja kiakasztani egyetlen tesztprogram sem.
Kíváncsi vagyok, mi lesz az alsó határ...
-
törölt tag
memtest86+ szakértők PLS!
Van valamilyen mód, hogy a memtest HDD-n futtatva induljon egy laptopon? Lehetőleg MS OS legyen!
Ha nincs OK, de valamilyen választ várnék, már amennyiben tudtok adni ...
kösz -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Most raktam össze egy gépet amiben tettem 2x2Gb Kingstone ddr3 1066 cl7-s RAM-ot mellé egy ASUS 5770 1Gb ddr5 CUCORE/2DI/1GD5 VGA-t és telepítettem egy Windows 7 Prof. OS-t.Az lenne a gondom,hogy látja a gép a 4 Gb RAM-ot,de használható 3 Gb.Miért van ez? -
karikusz
tag
Köszi az infókat. Tehát lényegében mindegy, mert az 1066-nál nem nagyon venni észre a gyorsaságot, és elég a 4GB Dualban. 6GB meg felesleges, mert a játékoknak sem muszáj. Bár videókat is szerkesztek mostanság.
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Egy olyanba kellene nekem segítség, hogy van nekem 2db 2GB 1066-os Geil RAMom ami dualban megy. Illetve van 2db 1GB-os 800-as Ugyan ilyen RAMom. Hogy járok jobban? Ha marad a 2db 2GB-os 1066-on, vagy ha berakom mellé a 2db 1GB-osat is, és 800-on megy mindegyik RAM?
Köszi a segítségeket...
-
apszi
őstag
Köszi mindenkinek!!!
-
Gyick
őstag
Sziasztok!
Vettem 2x2gb kit kingston hyper-x 1600-as ramot.Az volna a kérdésem hogy a biost hogy lenne célszerű belőni.Nincs vele gond nem azért kérdezem.(eddig)
Most igy néz ki:memory controller mode:ganged
memory flexibility:disabled
power down mode:disabled
bank interleaving:auto
channel interleaving:HASH 2 -
Pala
veterán
Hali!
Van 2x2GB Kingston DDR3 HyperX Blu ramom, amelyek 1.65V-on működnek 1600MHz-en. Én 1333-on és 1.5V-on használom Sandy mellett (ugyebár ez a szabvány). Kiváncsiságból elkezdtem visszavenni a feszt, és most már 1.335V-nál tartok, de még mindig stabilnak tűnik.
Mivel lehet lemérni, hogy tényleg az-e? Prime95 blend tesztjét eresztettem rá, órák óta fut, illetve előtte HyperPI-vel nézegettem, de sehol semmi hiba eddig. Elképzelhető, hogy ilyen alacsony fesz mellett is stabil?
(Sőt, a jelek szerint még visszább fogom tudni venni...)
-
apszi
őstag
SZiasztok!
Villámkérdés. Milyen progival érdemes leginkább Ram-ot tesztelni.
Előre is köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
Gyorsulás lesz de csak mérőprogikban és tömörításnél. Máshol nem lesz észrevehető a gyorsulás.
Mivel a ram órajel növelése húzza amgával az uncore-t (ennek minimum a ram sebesség 2x-esének kell lenni különbe instabil lesz a gép) azért annak is elkélhet egy kis plusz fesz. Ennek maximum 1,35V lehet. 3200-as uncore-nél valószínűleg elég 1,32V körül is de lap függő is. Mennyit dropol pl.
Giga lapok szeretnek feszt drop-olni, esetleg ha QPI fesz emelése nem hoz sikert adj a ramnak 1,66V-ot (drop miatt akkor kap kb 1,65V-ot valójában). Ez megint a Giga bios hülyesége, hogy 0,02V-os lépésközök vannak tehát még véletlen se tudod beállítani pontosan az 1,65V-os értéket.
Gig dropol ezzel valószínűleg a gyártó is tisztában van, azért nem rakott bele pont 1,65V-os értéket.Ezt a kálváriát én is végig szívtam, X58 Giga lappal meg 1600-as memóval. Nekem QPI 1,35V-on van, a ram fesz meg 1,64V-on. Így stabil a cucc 3200-es uncore mellett.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Linkeljetek topikot, tudom nem jó helyen járok :S
Néhány hete, eléggé random szituációkban össze-vissza kifagy a gépen:S Érdekes módon játék illetve filmnézés közben még nem volt gond. Főként simán asztalon vagy netezés közben (firefox)
kb 10ből 1szer ezt dobja: [link]Mi lehet ez? RAM? VGA?
Még egyszer bocsánat az offtopicért, de itt értenek sokan a gépekhez
Előre is köszönöm -
zeix
senior tag
Nekem is hasonló problémám lenne.
1600-as ramjaim vannak, de csak 1,65V-osak.
i7-960-as a proci Giga EX58-UD5-ös lapban.
Próbáltam adni nekik feszt 1,64V-ot és felemleni 1600MHz-re, de nem stabil a rendszer.
Mit kellene állítanom, hogy 1600-on menjenek és ne tegyék tönkre a procit?
Egyáltalán lesz érzékelhető gyorsulás? -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #32117 üzenetére
A prcesszorba van integrálva a memvezérlő amit károsít a magas ram fesz Inteles i7-ek esetében (LGA1155,1156,1366). Tehát ha meghatározott fesz fölött kap a ram akor nem a ram modulnak lesz baja (illetve az sokkal toleránsabb a feszültségemeléssel szemben), hanem a proci élettartama csökken (mert ugye ott van a memvezérlő).
Az Intel ezt LGA1156/1366 esetén 1,65V-ban maximalizálta SB-nél meg 1,57V-ban.
mod:
Azért van egy kiskapu LGA1366/1156 esetén, hogy ha tartod, hogy a ram feszültség és az uncore feszültség között ne legyen nagyobb a különbség mint 0,45-0,55V akkor mehetsz 1,65V fölé is ram feszben. Persze az uncore max fesze szigorúan! 1,35V (drop miatt mehet 1,36-1,37V de az tényleg nagyon max) tehát elvielg kitolható 1,7-1,8V-ig a ram fesz X58 meg P55 esetében.
Annyira nem ástam még bele magam az SB memvezérlőjébe, nem tudom azzal mi a helyzet pontosan. -
FlashBird
tag
off
-
Keresztkérdés: Mit számít, hogy hány V-on mennek?
-
ETOM
addikt
Hello! i5 2500K-hoz kellene RAM már van egy tervben A-DATA ami viszi kisebb feszen mint 1.65v az 1600-at.. csak érdeklődnék, hogy létezik emberi áron ami 1.5v-s 1600-as RAM?
köszi!
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
#65675776 #32107 üzenetére
De akkor az hogy van hogy van olyan gépem is amin az alaplap 266 Mhz ig támogatja a ramokat és raktam bele egy ddr 1 1 Gb Kingmaxot ami 400 Mhz es és az Everest azt írta ki hogy 266 Mhz en megy a ram benne mondjuk azt akkor Aida 64 el nem néztem meg mert az Everest mutatta. Csak azért kérdezem mert akkor az ddr 1 es ram esetében már több mint 400 Mhz mert ha a 266 Mhz ot meg szorzom kettővel az már 532 Mhz és a ddr 1 es ram nem csak 400 Mhz ig volt. A korábban említett ddr 2 es ramot is azért néztem meg Aida 64 el mert az Everest erre a gépre a ramra nem mutatott semmit csak az Aida 64 és akkor mutatta hogy a 667 Mhz es ddr 2 es Kingston 333 Mhz en megy de azt már tudom és értem hogy miért azt mutatta. Valószínű azért mert nem ugyan azzal a programmal néztem meg és az a program már eleve meg szorozta kettővel vagy valami más miatt máshogy mérte vagy mi lehetett.
-
törölt tag
válasz
Irvkhf #32106 üzenetére
DDR - Double Data Rate A lényeg már ebben benne van.
De egy kicsit bővebben kifejtve: Az órajelimpulzus egy négyszögjel. Az átvitel pontos időzítésére két része van egy négyszögjelnek: felfutó él és lefutó él. Az adatátvitel (és a vezérlés is) minden esetben az élek mentén történik (élvezérlés). A másik lehetséges út a szintvezérlés, amikor az impulzus tetején történik az átvitel, ez azonban nem kellően precíz (a tető "hossza" függ a kitöltési tényezőtől, és egyébként sem egy konkrét időpont) Ezért tértek át a digitális technikában szinte mindenhol az élvezérlésre. Viszont élvezérlés esetén sokáig választottak a két él között, csak az egyiket használták, tipikusan a lefutó élt. Így egy órajelciklus alatt egyszer tudtak adatot átvinni. Így működnem pl az SDR SDRAM-ok. Ilyen megvalósítás esetén a memóriabusz effektív és fizikai órajele egyenlő. DDR (memória)busz esetén az adatátvitel mind a két él mentén megtörténik, azaz egy órajelciklus alatt kétszer történik adatátvitel. Ezáltal a busz effektív órajele a fizikai órajel kétszerese lesz.
A diagnosztikai programok többsége a busz fizikai órajelét írja ki, DDR esetén ezt meg kell dupláznod.
bartoktoma: A valószínűsége nagy, de garantálni nem lehet.
-
-
bartoktoma
csendes tag
Sziasztok!
Ugye ha mondjuk van egy 2000 vagy 1600 MHz-es ddr3 memóriám, akkor az biztosan fog tudni futni az 1333-as képességű lapomban 1333-as sebességem, vagyis a gyárinál jelentősen kisebb sebesség nem jelenthet gondot, ugye?
A memória időzítése, pontosabban, hogy a memóriának mennyi időre (pl. ns-ban) van szüksége az olvasáshoz teljesen független a frekvenciától? Vagyis ha egy 2000-es memória CL9-es időzítést tud gyárilag, akkor garantáltan bírni fogja a CL6-os időzítést 1333-on? (6 = 9*1333/2000)
A válaszokat előre is köszi.
Toma
-
jancsiii
tag
válasz
Irvkhf #32103 üzenetére
A memória működéséből adódóan duplázódik az adatátvitel,tömören
.Ezért amit ráírnak annak a fele a valódi órajel.Ha nem tervezel lap cserét fölösleges bele még egy 1066mhz-es ram,szerintem.A ddrII-es ramok 400-1066mhz-ig vannak valóban ami azt jelenti,hogy 200-533mhz-en mennek. De ez így van a ddrI-es ramok esetében is.
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok hogy van az hogy egy ddr 2 - es Kingston 1 Gb os memória ami 667 es az 333 Mhz en megy legalábbis az Aida 64 ezt írta ki rá nem 667 Mhz en kellene mennie ? A ddr 2 es ram ok nem 400 Mhz től vannak 1066 Mhz ig ? Létezik az hogy egy ddr 2 es ram 333 Mhz en megy ? Az alaplalpom 800 Mhz ig támogatja a memóriát és a másik ram egy 2 Gb os Kingmax 1066 os akkor lehet nem ártana ki cserélnem az 1 Gb os Kingstont hogy ne fogja vissza a 2 Gb os Kingmax ot. Ki mit mond ki mit gondol ?
-
jancsiii
tag
válasz
flash- #32100 üzenetére
A rosszabb időzítésű és a kisebb feszültségen működő alacsonyabb sebességű ram-hoz áll be a deszka alapból.Meg lehet próbálni a jobb időzítéshez és/vagy nagyobb sebességhez állítani a többi ram-ot de nem biztos,hogy fognak menni, ha túl nagy a különbség.Ha jól gondolom ez egy régebbi lap, ha támogatja a DC-t akkor azzal jelentősebb javulást érnél el.
Én keresnék egy pc3200/512mb ram-ot párnak a meglévőhöz dc-ben a ,2db 256-os helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest