Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
Ez jó kis Thinkpad széria, én 2x1 gb-ot javaslok, mert fürgébb lesz. Ha 1024+512 mb lesz benne, nem fog duálban menni... Nézz utána, mit javasol a gyártó.
Én T41-be raktam Kingston-t, és stabil, de Samsung-gal nem ment... Mások a notebook ram-ok...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
UdVi86
aktív tag
Igen döntöttem. MSI 785GM-E65 lesz az alaplap. És Athlon II X2 240 a proci.
Ezt másoktól is hallottam, h az am3-at nem szereti az OCZ Gold és Platinum, Reaperrel talán nincs gond. Amúgy a Reaper kb. Platinummal egy színvonalú ram csak tuningosabb Ha a Platinumot elvetem, akkor a másik kettőből melyiket? OCZ vagy Mushkin? Melyik gyárt jobb, megbízhatóbb ramokat? OCZ számomra ismertebb gyártó, de még nem volt dolgom egyik gyártóval sem. Nem érdekel melyik tuningosabb, de ezt gondolom nyilvánvaló volt, az órajel visszavételből.
A lap amit írtam 1333MHz-et tud, viszont azt olvastam többször, h DDR3-ban 1600MHz alatt nem érdemes gondolkodni. Ezért gondoltam úgy, h 1600MHz-es ramokat járatnám 1333MHz-en, kisebb időzítésekkel (CL6). Jó egyáltalán ez így vagy többet érnék 1333MHz-es ramokkal CL7-es időzítéssel? Teljesítményben ez mekkora visszaesést jelentene?KajakFéreg: A Platinumot az alacsonyabb fesz miatt javasoltad? Mennyire növeli meg a hőmérsékletet és fogyasztást a magasabb fesz?
-
-
plaschil
aktív tag
-
-
tive92
csendes tag
2400 NB -hez ajánlottak nekem egy kis CPU VID emelést is. 1.275V -ra.
De, ha az NB VID -et emelem, akkor is instabil az egész, játék közben kék halál, ugyan azzal a hibával. Nem tudom mi lehet a gond, talán az lehet a probléma, hogy feloldattam a másik 2 magot a processzorban, és nem a rammal van gond? Kipróbálom, és szólok hozzá megint. -
fanti
addikt
Hidd el, rengeteg mindent kipróbáltam már.......
Volt minden Auto-n is és úgy is ez volt a szitu.
Volt a fesz 1.6 volt is, és az sem segített.
És a leg szivatósabb az, hogy az egyik bekapcsolásnál tökéletesen megy egy egész napot, másnap reggel bekapcs, és dobála a hibákat, meg bizonytalankodik, a következő napopn meg megint jó minden......Akkor szerinted csak türelemjáték?
Próbálgassam változtatni az értékeket és egyszer majdcsak összejön?
A Gigabyte lapok ennyire ratyik DDR3 memókkal? -
Nyiz
csendes tag
Gigabyte M52L-S3P alaplapom van 32-es Win7-tel meghajtva. A kombinációkat végigpróbáltam, egyik sem volt hajlandó dualban megenni, a másik 3 viszont (nyilván) bármilyen kombóval adta dualt, dehát ez nem meglepő, azoknak a timingja teljesen egyező, ezért gondoltam arra, hogy, ha esetleg átállítható az új ram is erre az értékre, hajlandó lenne elvinni dualban az alaplap. Persze lehet, hogy naív vagyok, hogy ilyeneket gondolok, mert tuningolni egyáltalán nem szoktam, ez most lehet meg is látszik
-
Landon
őstag
Áh, ahogy írtad és mások is javallták nem ér ennyit az 1600MHz. Akkor maradok a stabil 1333 + szűk időzítések mellett. NB meg 2.6GHz-t megy gond nélkül 1.25V-on 1333 ramok mellett. 1333 mellé a 6 6 6 18-as időzítés (1.7V) a "...bilibe lóg a kezem" kategória vagy elérhető?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
És ha tudnád, hogy 2 hete majdnem folyamatosan stress testelek... Paks egyik reaktora már csak erre a házra termel Először azért szívtam mert 21-12 órák után kaptam error-t és vagy 10 cpu-cpunb és a hozzájuk tartozó feszültségek kombinációt próbáltam ki mire is meguntam nyomtam egy bios defaultot és először csak a cpu-cpunbt teszteltem na akkor már láttam miután 2x is lement 1 napot a linx h itt a memóriával lesz a gebasz. Na azóta azzal megy a sz.póka.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
killermonkii
csendes tag
Okés, köszönöm haverom is mondta hogyha megvenné akkor kicserélné az oprendszert 64 bitesre.
Viszont lenne még 1 kérdésem, hogy van most a gépembe 2x1 giga 1066os ram, hogy bővítsek hogy a lehető leggyorsabb legyen? Vegyek bele 1 darab 4 gigás modult, vagy még 2 1 gigásat, esetleg 2x2 gigát? -
barko
tag
A BIOS friss.
Minden auto-n.
A linkelt képen 1066/CL8-on megy, de ugyanez 1333/cl9-n is.
Feszt nem szeretnék pluszban adni.
Egyesével még nem próbáltam, de számomra lényegtelen, hogy egy 1 napos gépben a RAMkitből csak esetleg az egyik nem jó.( bár lehet, hogy rosszul gondolom?) -
barko
tag
Újragondolva beláttam, hogy van értelme egyesével tesztelni a ramokat.
Úgy néz ki az egyik modul rossz. Külön tesztelve hiába adok neki 1,71V-t az hibázik. A másik modulnál azt hittem jó lesz auto-n (1,6V) mert egyszer elment a 8-as tesztig hiba nélkül, akkor megpróbáltam levenni 1,55 V-ra ott hibázott, majd auto-n is. most úgy néz ki 1,67 kell neki, így végigment a teszt, de ráküldöm még két körre.
Az a szép, hogy utólag módosítottam (több e-mail) a rendelésemben OCZ-re eredetileg Kingmax volt, de gondoltam 1 ezres különbség és mégiscsak jobb márka.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az Everest speciel pont azt mutatja, hogy CL5-ben...
Midway: Nézd meg más diagnosztikai programmal is, pl CPU-Z-vel. Az Everest sokszor nincs igazán képben.
E másik lehetőség, hogy a Giga hagyományihoz híven egyes BIOS image-ekben nem működik egy-két beállítás, csak ott van. Próbálj ki másik BIOS verziót írni a lapba. -
proximus
senior tag
Hogy van-e újabb bios, arra pár naponta rá szoktam nézni; jó lenne legalább már a stabil F4-es, de csak nem akar jönni... A CPU-NB 1,2 vagy 1,225 alapon. No ezt én kereken 1V-ra le tudtam vinni anélkül, hogy instabilabb lett volna a gép(a már meglévőn felül ) Úgy gondolom, hogy az a 0,2 "ráhagyás" elég kellene hogy legyen. Különben meg nemrég nyomtam egy 12 órás körüli tesztet és eddig nem volt gond, de jóval hoszabra fogom engedni estére+holnap amíg melóba leszek. Az tényleg valamelyest általános lenne, hogy a távolabbi slot-ok a stabilabbak?? Mi lehet ennek az oka vajon...?
A RAM hivatalos pdf-jében ez áll:
Power supply: VDD=1,5V +- 0,075V
Ezt én be is tartottam kb a fesz emelésnél, de nem lett jó úgy sem.
Abban reménykedem, hogy a távolabbi két slotban stabil marad, különben marad a solo mód.(így még nem is volt kipróbálva(SC))
Ha tényleg stabil lenne így már(8GB, 3-4 slot, 1,5V), akkor az egyfajta csodának számít AM3 lapban? Nem semmi.....
A bulldozerre azért összekaphatná magát az AMD. (vagy a Gigabyte )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest