- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Üdv.
Veszek egy új procihűtőt (Mugen 2 ) és a meglévő Corsair Dominator ramjaim nem fognak elférni. Ezért alacsony modulokat kellene vennem és kérdezném, hogy mik az ajánlott kitek. 2*2 GB kellene 1066 Mhz, 5-5-5-15 időzítésekkel.
Amit kinéztem eddig az a Corsair XMS2 v. a Kingston HyperX Black edition (ez gondolom csak színben más, mint a sima) infót nem találtam róla.
-
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Mit szóltok a Silicon Power memóriákhoz?
Meg szabad venni jó áron? -
Zufo
tag
Sziasztok
Új ramokat szeretnék venni mert a régiek bemondták az unalmast, tudnátok ajánlani valami jó tauning ramot semmiféle képpen se legyen 1066hz alatti és 2 gb-os kitről lenne szó. Szóval ha tudnátok ajánéani valami minőségi darabot ölrülnék a keret rá olyan 15k huf.
Köszi előre is.
-
potyi23
senior tag
Hi. A ddr3/1333 ramjaimat hogy tudom mennyire kell allitanom ezeket : dram cas activate to precha,ras to ras delay,row refresh cycle time,write recowery time,read to precharge time!!Honnan tudom ezeket kiolvasni? kocce
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Ez és egy Gigabyte X48T-DQ6 alaplap jó párosítás lenne?
Mennyire húhzatóak ezek a RAM-ok?
Köszi a választ előre is!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
szaszabee #26191 üzenetére
Ha kicsit adsz a késleltetésre, úgy nem indul el alacsonyabb feszen? Mert ahogy a cikkben is olvasható, csak mégkárosabb neki a magasabb fesz. Lehet ha feláldozol egy kevés késleltetést, ami szerintem úgysem észrevehető - hosszabb élettartama lesz. Vagy visszaveszel frekvenciát.
Ezek most gyári értékek? OCZ oldalán 1066 a max, és az is 2.1 V-on megy... Illetve "OCZ EVP (Extended Voltage Protection) is a feature that allows performance enthusiasts to use a VDIMM of 2.15V without invalidating their OCZ Lifetime Warranty."
Ilyen ramod van?
-
MrPG8
aktív tag
Hello!
Lenne egy kérdésem.
Éppen gépújítás előtt állok. DDR3-mas ramokat szeretnék 4GB-ot dual chanelbe. Ki is néztem a megfelelő KIT-emet, de sajnos azóta elfogyott és csak rendelésre lehet kapni. Viszont külön 2GB-osból kapható. Vehetek 2 2GB-osat is vagy maradjak a Kit-nél?
Köszi! -
Ren Hoek
veterán
válasz
szaszabee #26183 üzenetére
Hello
Az eseted kísértetiesen hasonlít a cikkben leírtakra:
http://logout.hu/cikk/micron_d9_avagy_hogyan_nyirjuk_ki_a_ram-ot/teljes.html
Itt leírja milyen hatások történnek az anyagban, és miért "fáradhat" el. Sajnos nem jelent túl jót
"... most már elég világos, hogy mi történik. A magas feszültésg magas elektromos áramot okoz, túl sok elektron kezdi károsítani az chip belső szerkezetét, és hamarosan, a drága tuning RAM-od elkezd hibázni, vagy egyáltalán működni. Az anyagban keletkezett kis ''űrök'' megakadályozzák az elektromos áramlást (magasabb feszültség kell, hogy jól működjön azonos frekvencián...stb.."
Használtan vetted? Mert ha nem, és garis, akkor sürgősen gariztasd!
-
romero28
senior tag
a két 3x1-es kitnek más a márkája és persze tuning is lenne . kb 1800-1830mhz-en szeretném járatni a ramokat . az apacer 3x1-es 2000-mhz-es ramom ezt tudja is , csak az a kérdés , ha beteszem mellé a másik 3x1-es 2000mhz-es más márkájú ramot , hogy a kettő együtt tudná-e azt amit az apacer tud külön
-
Jugar
tag
Sziasztok!
Az nagy problémát jelent, hogy ha GIGABYTE GA-MA770-UD3 alaplapomba 2 x 2GB 1066MHZ DDR2 RAM Corsairt teszek, és 2x1GB 800MHZ DDR2 KINGMAX-ot? Nem üti egymást az órajal vagy ilyesmi?
-
szaszabee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy van nekem egy Ozc gold 2x1 Gb 1100 ramom 5-6-6-15 idözitéssel Mikor elöször Megvettem 2.2v alatt nemvolt hajlando elindulni De most már ott tart hogy csak egyre nagyobb fesszel hajlando elindulni
Már 2,4 v indul el
Ez mitöl van?
Ha valaki tud segitsen
Elörre is Thx -
romero28
senior tag
i7-nél teljesen mindegy hogy 3x2gb vagy 2db 3x1gb-os tri-kitet teszek a gépbe
azonos mhz-ű és egyforma időzítésű ramokról van szó , viszont a márkájuk nem egyforma . -
kem
addikt
Ilyen ramot is tudnék venni 20k-ért átszámítva: OCZ DDR2 PC2-9600/ 1200MHz / Blade Series / Low Voltage / 4GB Kit :
1200MHz DDR2
CL 5-5-5-18
4GB (2x2048MB)Dual Channel Kit
1.80 Volts
1.85V EVP* (Extended Voltage Protection)
Pure Aluminum Heatsink
OCZ Lifetime WarrantyPart Numbers: OCZ2B1200LV4GK
pablotaxi69:
Szia!
Inkább az alaplapod chipkészletén múlik, hogy milyen ramot tudsz beletenni. 100, 133MHz-es SD-k mennek bele egyébként. Ha 1oldalas akkor tutira megy, viszont ha 2 oldalas (főleg ha 256-os vagy nagyobb), akkor nem biztos,h megy a lapban. Egy viszonylag nagy tányérméretű vinyóval is sokat lehet gyorsítani a rendszeren, mert a régi vinyók piszok lassúak. Mi az alaplapod pontos típusa és milyen porendszert akarsz a gépre tenni?
-
pablotaxi69
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
P 3-as gépet szretnék egy kicsit felturbózni./ Nem processzor túlhajtás meg ilyesmi,ahhoz nem értek/P3 650/256/100/1.65, van a procira írva,PC 100-222-620 a memoriára.Milyen memóriával lehetne bővíteni,esetleg még valami egyszerűbb trűkk,amivel a maximomot kilehet hozni a gépből.Gyereknek lenne első gépként.
Köszi a segítséget. -
kem
addikt
Sziasztok!
Végre össze tudok rakni egy nagyon fasza "High-End" konfigot magamnak, és nem szeretnék befürödni a memóriával. Melyik ramok a legfrankóbbak DDR2 vonalon? DFI DK 790GX-M2RS lapba kellene egy 940-es Phenom II mellé.
3szempontom van: legyen max 100Font körül, 2x2Gb legyen és véletlenül se legyen ez a szűk keresztmetszet amikor kihajtom a procibol a maximumot...Eddig ezt találtam: OCZ OCZ2RPR11504GK DDR2 PC2-9200 1150 MHz Reaper HPC Edition 4GB Dual Channel Memory (->hivatalos honlap<-)
Mit ajánlanátok még ezen kívül? Szeretnék pár lehetőséget összegyűjteni, hátha az egyikre rátalálok jó áron. Van ilyen, hogy legjobb DDR2? Régen a Supertalenteket nagyon ajánlottátok, de itt UK-ben nem nagyon lehet kapni, pláne nem 4Gb-os kitben, -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Laptopomban szeretném fejleszteni a memóriát. Sajnos még a régebbi DDR1-es tipust tudja csak fogadni. A mostani ram PC2100as azaz 266Mhz-es és a chipset Intel 855GM leirása szerint a memória frekvenciája 200/266mhz lehet. Amit kinéztem az csak DDR 333-asban lehet kapni. Szerintetek működne vele gond nélkül? Van laptopoknál is ilyesféle visszafelé kompatibilitás? Konkrétan Toshiba L10-119 a laptop tipusa. Előre is köszi
-
Barcelinho
csendes tag
Sziasztok. Memóriás kérdésem lenne: van 2x2GB Kingmax RAM-om. (Az egyik Kingmax, a másik meg Nanya chip-es.). Az időzítésük nem azonos, de a CPU-Z azt írja, hogy dual-ban mennek 9-9-9-24-ben. De az SPD szerint ezt egyik sem tudja alapban. Ez akkor hogy lehet?
-
törölt tag
válasz
robesz87 #26163 üzenetére
A következő konfighoz kellene 4gb ddr3, lehetőleg max 22k-ból, valami jóféle.
Gigabyte MA770T-UD3PKingmax és Kingston 4GB 1333Mhz KIT-ek vannak Ipon-nál és asszem Hardverker-nél, vagy PlanarComputer-nél simán Kingmax 2x2GB 1333Mhz-es, ezek 24k kb.
...avagy A-Data 2GB DDR3 1333-as szintén Hardverker-nél vagy InterEvo-nál, rendelésre. (Ez 10k / darab)
A Kingston-ok és az A-Data -k benne vannak az UD3P memory support listájában, a Kingmax nincs, de az meg elég sok mindennel kompatibilis, másrészt nekem pl. fagyás és reboot nélkül megy benne szépen már 2 hete.1600-ast nem igen ajánlanak, mert voltak vele fagyások és rebootok, volt aki több hétig szenvedett velük.
-
szaszabee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy van nekem egy Ozc gold 2x1 Gb 1100 ramom 5-6-6-15 idözitéssel Mikor elöször Megvettem 2.2v alatt nemvolt hajlando elindulni De most már ott tart hogy csak egyre nagyobb fesszel hajlando elindulni
Már 2,4 v nl indul el
Ez mitöl van?
Ha valaki tud segitsen
Elörre is Thx -
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Nem rég újítottam be egy GB MA790X-UD3P alaplapra, ami DDR2-es. (Inkább nem próbálkoztam AM3as alaplappal)
A problémám az, hogy a Kingston HyperX 2X1GB (KHX8500D2K2/2G) memóriát ami CL5ön menne 1066Mhz-en (ajánlott feszültséget 2.2V-ra írja a Kingston), de egyszerűen nem megy, mármint elindul, de a prime 1-3perc alatt kifagy, és játékban is tapasztaltam fagyást.
Holott 800Mhz-en CL5, és autó feszen (kb. 1.95V) pedig gyönyörűen fut a prime… (2 óráig futtattam) és 3-4 óra játék után sincs semmi probléma.
A procim egy X3 720BE, alapfeszen, három maggal, alap órajelen.
Aki tud valami okosat mondani, az írja meg legyen szíves…Köszönöm!
-
Rover623
félisten
válasz
MikaVejneGI #26168 üzenetére
Én meg azon tudok felpörögni, amikor olyan triviális (tudod mit jelent a szó?
) dolgokat kérdezgetnek itt néhányan, amit tényleg a googli segítségével percek alatt be lehetne lőni...
De vannak, akik még erre sem veszik a fáradtságot...jobb, kényelmesebb ha más kaparja ki a gesztenyét...
A legjobb: amikor még azt is hozzáteszik, "nem érek rá visszaolvasni/utánajárni"...
Hát a nagy büdös pacifütyit...
Ez itt egy nonprofit fórum...ha akarok, segítek...ha nem akarok, nem segítek...mert mondjuk én meg arra nem érek rá...
Most pl. segítettem...megadtam a "kezdőlökést"...valamit te is csinálj...mert abból nem okulsz, hogy mindig mások oldják meg a problémádat... -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
Rover623 #26160 üzenetére
Hagy segítsek én is 1 kicsit , ha mindent ki guglizzunk mi egyszerű halandók , akkor te(ti) ..félistenek... ilyen okosságot nem tudnátok írni (erről ennyit)de ha nem akarsz segíteni , vagy nem tudsz, akkor ne írjál semmit.
Jah és megtaláltam én is , de sajna itthon nem kapható..ha mégis 40-50k az ára.
A többiektől elnézést kérek , de ezen a Guglizzatok beszólásokon feltudok pörögni rendesen.. -
Zufo
tag
Helló
Corsair dominator 2gb (1066) kit szerintem bemondta az unalmast
. Amikor op rendszert meg néha játékok meg bootolásnál is csomószór hibaüzenetet ír ki és megnéztem hogy melyik lehet a bűnös, szal most majd gariztatnom kellene ebbe az a gáz hogy már fingom sincs hogy honnan vásároltam
, vagy etz a hibát valahogyan meglehet oldani vagy nem is biztos hogy rammal volt gond?
-
Ren Hoek
veterán
-
proof88
addikt
válasz
attiati #26158 üzenetére
anno amikor kicsit jobban rágyúrtak a flash-memóriák gyártására, akkor kicsit drágábbak lettek ezek a ramok, lehet hogy most az ssd-be gyártanak több flash memóriát és ezért lettek drágábbak ezek?
apóka: nem tudom, de nagyon vigyázz, mert volt már, aki leszedte a bordát és jött vele a memória chip is!
-
robesz87
tag
Üdv!
A következő konfighoz kellene 4gb ddr3, lehetőleg max 22k-ból, valami jóféle.
Phenom 2 545
HD4890
Gigabyte MA770T-UD3PTuningolni nem fogom.
Mit ajánlatok?
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Gariztatásra kéne visszavinni a ramokat. Eredetileg csupaszok, de én raktam rá hűtobordát. Hogy lehet ezet normálisan leszedni, piszkosul felragadt -
attiati
veterán
Nekem már az is elég lenne, hogy vajon miért emelkedtek meg így? Gyártókapacitások estek ki a válság miatt, és most jelentkezik? Vagy a visszaeső kereslet most kezd élénkülni?
nem bocsátkoznék találgatásba, de szerinted ilyen $-al szembeni forinterősödés ellenére így reagál a ram ár (csak egy példa)... hát nem tudom. $-ban kéne piszkosul esni a ramáraknak, változatlan ft erősség mellett.
Vagy a pár hónappal ezelőtti árak csak teljesen extrém alacsony árnak számítottak, és ez a normális? Másfél évvel ezelőtt is a mostani árakhoz hasonló áron vettem akkoriban trendinek számító mai mennyiséget.
-
Henk
veterán
válasz
MikaVejneGI #26156 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mondjuk a hyperX-re gondolt.
Azt, hogy tuninghoz milyen ramot vegyél majd a valóban hozzáértők megmondják. Nekem Ocz van, de erre is panaszkodnak páran. Nálam sem tudja a gyári időzítést 1600Mhz-en, értelmes fesz.-el. -
proof88
addikt
az árakra én is kíváncsi lennék, hogy mikor mennek lejjebb, én is tegnap láttam, hogy omg, mi ez a drágaság
mérges is lettem...
De hogy érdemi választ is adjak, ha intel chipseted van, akkor menni fog a dual channel akkor is, ha 2x2 giga és 2x1 gigát van együtt. FlexMemory Technologynak hívják. Nem tdom mióta van, de én már egy i915-ös chipsetes giga lappal is csináltam olyat anno, ami még sima ddr ramos lap volt, hogy 2x256 mega és 1x512 mega ram és ment a dual channel, a szintetikus tesztben is 3000 MB/s-ről 4000 MB/s-re nőtt az olvasási sebesség. Aztán nem tudom, hogy ilyenkor csak a két kis modul között volt-e dual channel. De nálad a kis modulokból is kettő van. Szóval nálad lehet minden tartományban meglesz a dual channel.
Nem Intel chipseteknél nem tudom, hogy van. -
Pá
addikt
Vigyázat, noob kérdés következik!
Jelenleg 2x2 giga ram van a gépben, de ez sajna kevés, viszont mivel most kicsit felmentek a RAM árak, nem vennék még 2x2-t.
Kérdés: a dual-channel ugyanúgy menni fog ha a maradék két slotba most 2x1 giga ramot teszek? Ez így ok?
Illetve akkor mit történne, ha csak 1db 2 gigás modult vennék a harmadik slotba és a negyedik üresen maradna így később bővíthetném, amikor lejebb mennek az árak.
Egyáltalán fognak lejebb menni az árak?
-
Henk
veterán
válasz
MikaVejneGI #26151 üzenetére
Az előbb írta:
Alapvető kérdés: tuningolni akarsz?
Mert akkor ne vegyél Kingston-t...
Te meg válaszoltad, hogy igen tuningra kéne.
Akkor már lényegtelen, hogy mi az X, mert tuningra nem ajánlott a márka. -
Rover623
félisten
válasz
MikaVejneGI #26151 üzenetére
De miaz a X?
Ha tuningra kell(ene), akkor nem mindegy...? -
Tata001
csendes tag
Sziasztok!
Leendő gépembe egy GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H alaplapot tervezek egy Athlon II X4 620-as procival.
Ehhez a konfighoz egy 2x2GB-os Kingmax 1333MHz-es DDR3-as RAM-ot tervezek venni.Szeretném megkérdezni, hogy ha tuningolni szeretném a rendszert, akkor az 1333-ast általában meddig lehet, illetve érdemes húzni, vagy vegyek inkább egy 1600MHz-es modult.
Visszaolvasva a topikban láttam, hogy az 1600-as fagyásokat okozhat!
Ez pusztán beállításból adódó gond, vagy összeakadás jellegű problémáról van szó?A másik kérdésem: Egy RAM esetében, hogy lehet megtudni, hogy milyen időzítésű?
Az én ismereteim szerint a CL6, illetve a CL7-eseket érdemes venni! Ebben a kérdésben is kíváncsi lennék a véleményekre.
Memória terén Kingmax-ban gondolkozom. Érdemes-e ilyet venni, illetve ár/érték arányban jó vétele-e?
Előre is köszi a segítséget.
-
Rover623
félisten
válasz
MikaVejneGI #26147 üzenetére
Alapvető kérdés: tuningolni akarsz?
Mert akkor ne vegyél Kingston-t...
Ha mégis maradsz a márkánál, a választott csomag típusjelének vége legyen "X"! -
adequate_cou
senior tag
válasz
MikaVejneGI #26147 üzenetére
Két hete vettem 1600-as CL7 Kingmax hűtőbordás ramot 13.7K-ért 2GB-ot. Gond nem volt eddig, nálam 1200-on CL6-ban megy, majd ha nem igpu-m lesz akkor FSB játszadozással a frekvencia is feljebb lesz tolva ugyanilyen időzítés mellett.
Én csak jót tudok róla mondani, nemhogy még az áráról.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok
I5-ös rendszerhez (msigd65 seszkával) keresek megbízható 1600as ramokat.
Mivel Kingston ramjaim voltak eddig igy a KHX1600mhz szériát választanám.
Lenne más alternatíva , megfizethető,megbízható ramokból , jah és M.o kapható legyen.
?
Köszi -
proof88
addikt
ejnye, látom felmentek a ddr2-es memóriák árai?! azta... ocz reaper 4 gigás kit 30-40 környékén... kingmax 2 gb 1066 10 körül. Nem semmi! Miért van ez? Vissza fognak esni az árak a közeljövőben?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
steve8181 #26142 üzenetére
Ezt hogy érted?
Ez teljesen relatív... Összerakásra gondolsz? Elindításra? Tuningolni szeretnéd?
Rover623: A-Data ramoknak elég jó az időzítése, és olcsóak is. Csak nem sokat hallani felőle...Én is kíváncsi lennék bővebb tapasztalatokra, mert nemsokára összetolunk egy barebone-t. Abba szerintem nemkell bivaly ram cimbinek, csak olcsó legyen és style
.
-
steve8181
csendes tag
Amd phenom x4 965
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
Kingmax 2GB DDR3 1600MHz 2db
SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
Gigabyte ATi HD5770 DX11 1Gb PCI-e VGA
NEC AD-7243S fekete
FSP 450W SAGA+
GIGABYTE GZ-X3Tudnátok egy kis segítséget hogy miként tudnám beállítani a gépet?
-
attiati
veterán
Adott kettő FLGE85F-B8MF7 típusszámú Kingmax DDR3-as 1600-as CL7-es ram.
Egyik piros címkés fekete bordás, másik zöld címkés szükre bordás. Szerintetek mi különbség lehet köztük? (ha minden fenti adat egyezik) -
Tata001
csendes tag
Sziasztok!
Leendő gépembe egy GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H alaplapot tervezek egy Athlon II X4 620-as procival.
Ehhez a konfighoz egy 2x2GB-os Kingmax 1333MHz-es DDR3-as RAM-ot tervezek venni.Szeretném megkérdezni, hogy ha tuningolni szeretném a rendszert, akkor az 1333-ast általában meddig lehet, illetve érdemes húzni, vagy vegyek inkább egy 1600MHz-es modult.
Visszaolvasva a topikban láttam, hogy az 1600-as fagyásokat okozhat!
Ez pusztán beállításból adódó gond, vagy összeakadás jellegű problémáról van szó?A másik kérdésem: Egy RAM esetében, hogy lehet megtudni, hogy milyen időzítésű?
Az én ismereteim szerint a CL6, illetve a CL7-eseket érdemes venni! Ebben a kérdésben is kíváncsi lennék a véleményekre.
Memória terén Kingmax-ban gondolkozom. Érdemes-e ilyet venni, illetve ár/érték arányban jó vétele-e?
Előre is köszi a segítséget.
-
Geniust
tag
Köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
válasz
camalot #26134 üzenetére
Azt mondják jók a Patriot RAM-ok is, bár én spec mág nem igen hallottam róla. Nézd azért meg a lapod memory support listájában benne van-e.
Egyébként Ipon-nál van Kingmax 2x2GB 1333-as KIT-ben is 25k körül.
Dude8: Adata szerintem gyengébb minőségű, Kingmax-al jobban jársz. TricChannel-ről kérdezd meg Kelzsoca-t a "Milyen gépet vegyek" topikban, Ő nagy i7 guru.
-
Dude8
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha tri-chanelles alaplapba csak dualba teszek RAMot akkor le tudja kezelni vagy sem? Lehet, hogy triviális a kérdés, de nekem nem egyértelmű. Az alaplap a kövi lenne: ASUS P6T
A másik dolog amiben szeretném kikérni a véleményeteket az az, hogy mit szóltok az A-DATA DDR3-as ramjaihoz? Konkrétan ehhez: [link]
Előre is köszi a válasuokat!
-
törölt tag
válasz
steve8181 #26128 üzenetére
Cső! A 965-ös Phenom tök felesleges, mert a 955 is szorzózár mentes, belemész a BIOS-ba, egyet állítasz rajta és 0 Ft-ért 965-ös Phenom-od van, felesleges érte 4eFt-al többet fizetni.
1600-os modulok igen, esetleg okozhatnak fagyást, újraindulásokat. Az AMD szerinte hivatalosan tuningnak számít, szóval ha nem tudod jól beállítani a gépet vele, akkor számíthatsz rá hogí szívni fogsz, volt aki hetekig állítgatta a bios-t mire jó lett, volt akinek nem sikerült és cserélte a ramot.
Kingmax 2GB 1333 teljesen jó, nekem is az van, egyetlen egy fagyás nem volt vele.
1600-ast csak akkro vegyél, ha jól értesz hozzá.
A SAGA helyett meg szerintem jobban járnál egy Everest-el, az moduláris is.
attiati: szerepel a listán, de mégis fagyhat, az 1333-asokkal semmi baj.
csacsa: MEMtest progival nézted a memókat? Külön megy velük a WIN7? Próbáld csak a kingmax-al felhúzni a win7-et.
-
Geniust
tag
Sziasztok!
Lenne olyan 20K-m memóriára (ddr3).
Szerintetek milyet érdemes venni?? 2x1Gb-ba gondolkodom...
Nem kellenek vadállat memóriák
Valamint érdemes várni ezekre az új DDr3-as Geil Black Dragonokra??
Tényleg mikor lesznek kaphatóak itt nálunk??Köszi
-
steve8181
csendes tag
Amd phenom x4 965
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
NEC AD-7243S fekete
FSP 450W EVEREST
GIGABYTE GZ-X3Ezzel a konfiggal nem fog fagyni a gépem, az 1600-as memória miatt? Jövő héten hozzák a gépet.
-
steve8181
csendes tag
Amd phenom x4 965
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
NEC AD-7243S fekete
FSP 450W SAGA+
GIGABYTE GZ-X3Ezzel a konfiggal nem fog fagyni a gépem, az 1600-as memória miatt? Jövő héten hozzák a gépet.
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Kingmax memóriákhoz mit szóltok?
Szabad olyat venni?KINGMAX 2G DDR3 1333
Viszonylag jó áron van. 9000 Ft
És ebből kellene kettő. -
csacsa1988
csendes tag
Na most újratelepítettem a win 7-et úgy hogy be volt kapcsolva a remapping, de a végén amikor bejönne a képernyő hogy ellenőrzi a sz.gép teljesítményét, akkor kékhalál: atikmdag.sys hibát észlel és újraindul a memória lementése után. Lefuttattam a windows 7 saját memóriaellenőrző progjamját, amihez TAB-bal lehet belépni a bootoláskor de semmi hibát nem talált. Most is csak a remapping kikapcsolásakor megy rendesen. Már nem tudom mit csináljak... ja és a bios is a legfrissebb.
-
csacsa1988
csendes tag
válasz
04ahgy #26106 üzenetére
Az baj hogy a gépen windows xp 32 bit is van a win 7 64 bit mellett?
Egyébként konfiguráció:
Alaplap: ALiveXFire-eSATA2 R3.0
Memória: 1. Kingmax 2gb 800mhz
2. Buffalo 2gb 800mhz Ez a kettő teljesen ugyanolyan csak a márka más!
Processzor: AMD Athlon64 X2 6000+ Socket AM2
Videokártya: ASUS EAH4850 SM4.1
Táp: Gigabyte Superb 460W -
Mian
aktív tag
Hello!
Van egy érdekes kérdésem, vagy lehet, hogy h*lye kérdés.
Van köze annak a hatékonysághoz, hogy egy gépbe 4 memóriát vagy 2őt teszek, pl legyen ugyanúgy 4gb mindkét esetben, egyiknél 2x2gb, másiknál 4x1....végülis ha ugyanolyanok dual channel több modullal is működik, szóval azt nem befolyásolja, de valami mást esetleg? Hatékonyabb az egyik vagy a másik, vagy teljesen mindegy? Vagy elérési időt befolyásolhatja, vagy még olyanra gondoltam, hogy ha végülis több modul van egy gépben, akkor egyszerre több feladatot tud elvégezni vagy nem, mert hogy leoszthatja modulokra, mint a prociknál, hogy 2 vagy 4magos, de lehet hülyeség, csak elmélkedtem.
Üdv.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#98593280 #26119 üzenetére
Szerintem Te a másik PCwebshopot nézted! Azok igen, 2-3K-val drágábbak minden területen. Viszont én erre gondoltam (de csak a pontosítás kedvéért, nem reklámozni akarom tényleg) ez egy konkrét bolt Pesten. Igazad van, hirtelen én írtam rosszul, nem tudtam hogy kötőjeles.
Seagate 1 TB-os SATAII vinyót egyszerűen SEHOL nem lehet kapni... de tényleg, rengeteg boltot végignéztem, vagy írtam nekik... a nagyrészük cseszett válaszolni... Feltétel az volt, hogy legyen egyszerre CX400-as táp is. Ők munkaidőn kívül válaszoltak, hogy nemsokára jön.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #26110 üzenetére
Ez a PCwebshop ahogy nézem nem túl olcsó. UD3P Gigabyte AM3-as alaplap pl 22eFt, míg máshol 19-20k-ért lehet venni. De a Kingmax 1333-as DDR3 is 13500Ft, mikor 12,12500 máshol. (Én még 10500-ért vettem másfél hete).
Arról a webshopról meg alapban is megvan a véleményem, ami az ajánlott termékek között ezt kínálja: HÁZ MERCURY KM86 FEKETE 450 W LCD, köszönöm, ajtókitámasztót inkább nem vennék.
-
Dude8
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha tri-chanelles alaplapba csak dualba teszek RAMot akkor le tudja kezelni vagy sem? Lehet, hogy triviális a kérdés, de nekem nem egyértelmű.
Valamint mi a véleményetek a A-Data DDR3-as RAMokról? Konkrétan erről: [link]
Előre is köszi a válaszokat!
-
Louro
őstag
DDR2 és DDR3 között kb. mekkora különbség? Megéri ezért DDR3-as laptopot venni? (Proci adott LGA775 E8200) vennék én P55ös chipsetes lapot is, de proci miatt megvan kötve a 'kezem'. Árban csak 500 pénz különbség van a memóriafoglalatok között. Ha megéri, akkor ramba is belefektetek
-
Pá
addikt
Mikor ment fel így a RAMok ára? Tényleg ilyen drágák lettek?
Év elején vettem 2x2GB-ot alig több, mint 10k-ért, most szeretnék duplázni és ugyanezt kb 25-ért látom.
Tényleg ilyne rossz a helyzet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rafreeman #26109 üzenetére
CL7-8-9 az memória modulok időzítést jelenti. Minél kisebb annál gyorsabb elvileg. I7 nem annyira érzékeny erre. Bővebben.
i7 mellé mindenképpen olyan 3 modulos KIT-et válassz aminek az üzemfeszültsége 1,65V, a magasabb feszültségűek nem jók hozzá. Egy 1600 CL8/9-es kit bőven elég még ha tuning is lesz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
04ahgy #26104 üzenetére
Akkor idézem mert látom nem olvastál vissza... Eddigi ténykedésem során 3x hoztam szóba a hardverkert:
"Amúgy hardverkerben 1 hete 24K volt a G.Skill ripjaws, a Kingmax meg 12K * 2...
Magyarul 1 árban voltak. Igaz mostmár drágább - 28K"Valaki mondta, hogy a hardverkerben 24K...ezt később javítottam ki, hogy nem jó az ár mert drágult, EBBEN HOL A REKLÁM?:
"Mushkinról nincs sok infó, viszont nem szerepel a lap QVL-jében (így nincs is tesztelve a lappal, procival - persze ettől még simán működhet),
amúgy nekem is a Mushkint ajánlották Hardverkerben"Egy bolt, amit megneveztem, ahol jobban értenek a ramokhoz mint sokan, a mushkint javasolta: EBBEN HOL A REKLÁM?
"Pl hardverkernél 12K 2 Gb borda nélküli 1333-as kingmax, 14K bordás 1600-as.
Viszont most rambazárban vannak G.Skill 1600-as Ripjaws-ok bordával 1,5-1,65 V-on, a kék CL 7-8-7-7-21-esek 24K-ért"Itt pedig csak egy árkülönbségre hívtam fel a figyelmet, 1600 és 1333 között, rögtön hozzátettem utána hogy rambazárban vennék most. EZ HOL REKLÁM?
Már ne haragudj, de amikkel gyanusítasz üres szavak, soha sehol nem is ajánlottam ezt a boltot, és erre befenyegetsz moderátorral. Minden tiszteletem a tiéd, de szerintem ez óvodás szint. A Kingmax esetet pont azért hoztam fel, hogy lényegtelen ezen vitatkozni és szétoffolni a topikot, te is ajánlottál egy multicéget saját tapasztalat alapján, én is ajánlotok céget. (Bár nem ajánlottam de mindegy)
Végtére pedig fellapoztam a topicot, totál random... azonnal kiverte a szememet egy hozzászólásod:
Nyíltan reklámoztál, javallottál, linkeltél egy boltot, sőt még odaírtad, hogy itt a legolcsóbb. Vagy akkor még nem érdekeltek a fórum elvek? Szerintem ez a normális. Mindenki leírja a saját tapasztalatait. Pl most én leírom, hogy hardverkerben nemjött pár cucc, de pl PCwebshop-nak tetemes raki készlete van, szóval aki most akar venni, és kétségbe van esve, ott megtalálhatja ami kell neki. Ez igen is beletartozik egy RAM-okkal és ramok megvételével foglalkozó topikba.
Erről ennyit, én abbahagyom az offolást, hála neked jónagy reklámot csinálunk a hardverkernek...amit én totál nem akartam.
-
rafreeman
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek megér 23ezret az a memórai: DDR3 3072/1600MHz Geil Value Kit3 CL8
Mit jelent pontosan a CL7-8-9 jelzést?Egy Core i7 920-as mellé menne majd be, jó párosítás lenne?
köszönöm
-
potyi23
senior tag
Hi. A ddr3/1333 ramjaimat hogy tudom mennyire kell allitanom ezeket : dram cas activate to precha,ras to ras delay,row refresh cycle time,write recowery time,read to precharge time!!Honnan tudom ezeket kiolvasni? kocce
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csacsa1988 #26101 üzenetére
Frissíts BIOS-t. Bekapcsolt remap mellett telepítsd újra a Win-t. Futtass bekapcsolt remap mellett memtesztet (Memtest86+ 4.00). No meg írd meg a konfigod, mert nem látunk bele, és az ilyen általánosnál konkrétabb tanácsot anélkül nem tudunk adni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ren Hoek #26061 üzenetére
Elég új vagy még itt, mostanában indultál be, az AM3-as és DDR3-as topikokban. A fórumon vannak íratlan szabályok, amit illik figyelembe venni. Az alapelvekben meg le van írva, hogy reklámozni szintén ne túlságosan erősen...
Nem a hardv**kerrel van a gond, hanem az azzal összefüggésben általad leírt mondat személyes töltetével. Hogy lgolcsóbb, meg legjobb, meg kedvenc boltom. Szaktopik ---> tényt írunk le. Offolós beszélgetős topik ---> személyes véleményt.
A fentieket figyelembe véve nem megnevezzük, és körítéssel ajánljuk az adott üzletet, amikor valakinek xyz hardver vásárlásában nyújtunk segítséget, hanem linkeljük az adott terméket. Az egy kellőképpen pártatlan megoldás.Védem a Kingmaxot? Hmmm. Tényeket írtam, amit van lehetőségem tesztelni, nagy volumenben. Az, hogy a te tapasztalataid ezt nem támasztják alá, arról sajnos nem tehetek. A Kingmaxok kompatibilitása a jelenlegi RAM palettát figyelembe véve a legjobb, legkiegyensúlyozottabbak egyike a piacon. Ezen kár agonizálni.
A hűtőborda RAM-ok esetében meg a nem megfelelő ragasztóanyag használata esetén sokszor többet hátráltat, mint visz előrébb. Úgyhogy a #26062 hozzászólásodben leírtak máris cáfolhatók. Nem, nem jobb egyértelműen egy hűtőbordás RAM. Ökológia helyett fizika háttérismerettel jobb lenne a jótanácsokat osztani. A chipek sosem egyformán melegednek. Egy jobban melegedő chip a bordán át a kevésbé melegedőt is felfűtheti. Ha az épp másban lett gyengébb, megeshet, hogy hamarabb hibázik.
Az OCZ agyon istenített méhsejtes hűtése meg... A DDR3 1600MHz Platinummal gyári paraméterek alkalmazása esetén kvázi nem tud mit kezdeni. Az 1,9V felfűti a chipet pillanatok alatt. Leszedve a bordát, gyenge légáramlattal a melegedésből következő hibázás viszont megszüntethető. Nem garantálom, hogy Platinummal és 1,9V-on, de tetszőleges OCZ Méhsejtes RAM-mal színed előtt tudom reprodukálni a jelenséget. Várlak szeretettel.Tanulság: olyat írok csak le, amit magam teszteltem, vagy olyat, amiben biztos vagyok.
HGyu
-
camalot
tag
Hi! GIGABYTE GA-MA770T-UD3P-hoz néztem memot, PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper II KIT jó választás? Vagy esetleg jobb ár-érték arányú is van? Igazából kingmaxot akartam csak nem tudom melyik legyen, meg iponon se sokféle van.
-
csacsa1988
csendes tag
Üdv!
Lenne egy problémám: van 4 gb memória a gépemben, de a windows 7(64bit) nem lát csak 3,25-öt és a bios induláskor is csak 3358 gb-ot lát, erre találtam is egy megoldást, de nem működik, ugyanis ha a bios-ba bekapcsolom a "memory hole remapping"-ot, akkor látja a bios induláskor 4 gb-ot de a windows betöltés közben tölt egy csomót aztán lefagy.
Tudnátok valami tippet adni ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest