Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #27398 üzenetére
Elég korrekt ramok. Sok tuning tartalék nincs bennük mert gyárilag nagyon kitaposott chipek ezek. A hűtésük is kicsit gyenge melegszik de nem vészesen azért. Nekem a Dominator-ok előtt ilyen kit-em volt és sokkal jobban melegedett mint a mostani, igaz ez magasított bordás az OCZ meg nem.
Nem XMP-s,m tehát majd az időzítéseket kézzel kell belőnöd de ez neked nem hiszem hogy gondot okozna.
7-7-7-20 1T -ben lazán mennek 1600-on 1,65V-al (gyári specifikáció szerint csak 2T-ben tudja a CL7-et), jó pár fórumtársnak van ilyenje szóval nem csak az én ex ramom teljesítményéről beszélek.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
OCZ Platinum 1600mhz cl7-es memóriákról mi a véleményetek?
i5 750 alá kellene. Valamelyik lapba a kettő közül.
MSI P55-GD55
MSI P55-GD65 -
ne_nezze
aktív tag
válasz
Intel q8200 #27395 üzenetére
ebben nincs semmi extra, az everest is képes kiolvasni az spd infókat. két különböző modul, két különböző spd.
a valódi órajeleket a túlhajtás menüben a memóriabusz mellett olvashatod. -
ne_nezze
aktív tag
válasz
Intel q8200 #27388 üzenetére
ember, ne az spd-t nézd, a memory fülön van a valódi frekvenciaérték
-
Gyuri27
félisten
válasz
Intel q8200 #27392 üzenetére
Nem volt kérdés a posztban. Ill a linken nem jön be semmi.
Mire válaszoljak tehát? -
Gyuri27
félisten
Az 1600 nem fog müködni. Mivel a proci 1333-t támogat. Tehát először el kellene inditani 1333MHz-n. Majd utánna játszani azzal, hogy az 1600-t milyen időzitéssel és milyen fesszel viszi.
Amúgy ha tanácsot kérsz nem árt követni az útmutatást. Egy legutolsó cpuz spd fülre voltam kiváncsi. Erre jösz az everestel (ami ha elég régi) hülyeségejet irkál ki.
Csak azt tudnám minek jöttél egyáltalán tanácsot kérni?
• Power supply: VDD = 1.5V ± 0.075V
• Data rate: 1066Mbps/1333Mbps/1600Mbps (max.)
• CAS Latency (CL): 7, 8, 9Pár érdekes dolog a kingmax oldaláról.
-
fairi
őstag
válasz
Gyuri27 #27386 üzenetére
már visszaraktam az adata-át...
azért tudok nyugodtam ide irkálni...
CPU-Z megvan,de everestet használom mindig,ott láttam a két profilt,Voltérték és időzítéssel de nem jöttek be...Inkább veszek egy 1333Mhz,CL9 időzítésű ramot....kingmax meg vissza az eredeti tulajhoz,hátha talál rá egy szakértőt---
ezt nézegetemingston
DDR-3 4Gb /1333 ValueRAM KIT -
Gyuri27
félisten
Na. Akkor cpuz leszed. Spd fül megnyit. Arról egy mentett kép ide belinkelve.
Mert az időzités és/vagy fesz nem jól van beállitva.Ha másik ram mellé rakod akkor meg azt kellene először belerakni amelyiknek az időzitése magasabb és több fesz kell neki.
Ha egyedül rakod be a kingmaxot spd-n akkor a lapnak tudnia kell azt kezelni.
Uzmany: x58 elég tág fogalom. Ha van a lapodnak neve akkor a totyikjában érdemes rá kérdezni.
-
fairi
őstag
válasz
Gyuri27 #27383 üzenetére
1,6-2.0V végigzongoráztam...
2,0 már pirosba teszi az alaplap,és már "mindenhol" figyelmeztetés villog...
CL7, és annak egyik módosítása ami bele van égetve RAM-ba,automatkusan nem ismerte fel,én beálítottam..
2V a fő eredmény h szépen biosban a gép ezernyi csikok jelentek meg csoda h még ujraindult az alaplap...kis olcsó 4500 Ft-os adata 1,6 V-on, automatikán vezérelve az időzítés(9-9-9-24-1T), 1533 Hz-en ketyeg betonstabilan...bírja az 1600 is,pedig csak 1333hz van "hitelesítve",pc bolt mint occsó ram dobra hozzám h vigyem el,"garipapírja" egy blokk,ha baj van cserélik elven...
alaplap nem validálta a típusomat...baja: kevés az 1 giga,win7-nek kevés...
rajta semmit nem kell állítani,igénytelen jószág... -
Uzmany
őstag
Sziasztok, X58-hoz keresnék 3x2GB max 1,65V 1866MHz/1T/CL7 v. CL8 ramokat. XMP profil nem feltétel.
Nézegettem a G.Skill-t, de ha jól láttam, akkor az sajnos 2T. Patriot szintén.
Köszönöm. -
fairi
őstag
oké...
használtan vett kingstonal szívok,pedig támogatott ram és istenért se akar normáélis mükődésre pedig volt a stulaj váltig állítja h tökéletes..mondjuk ő inteles...
-
Gyuri27
félisten
Ilyenkor elballagunk a lapunk totyikjába, vagy a lapunk chipsetének a gyűjtö totyikjába. Ott olvasgatunk kicsit és feltesszük ezt a kérdést. Szerintem hamarabb és használhatóbb választ kapsz.
Amennyiben nem kapsz, dönthetsz úgy, hogy belevágsz (vakon). Vagy úgy, hogy a mások által használt (ebben a lapban) ramok közül választasz. -
Ren Hoek
veterán
Én már nem merek tanácsolni semmit ajánlás ügyben, (meg ez a "mi ajánlott" kérdés amúgy is elég relatív) Természetesen mindig vannak példák, és ellenpéldák...
Ezért is linkelem inkább más, nálam hozzábbértőbb véleményét. Pont volt egy kis vita Geil ügyben nemrég. A tisztánlátáshoz, azért megéri informálódni a közelmúltból: [link]Természetesen lehet újabb típusok tökéletesen mennek, és 99,9%-uk igen jó. Egyszerűen erre nincs földi halandó aki jelen pillanatban tudna válaszolni. Majd fél év múlva...talán...
-
fairi
őstag
GeIL Value GV34GB1333C9DC 4GB DDR3 1333MHz
Tudja vki ez hogy szuperál egy amd konfogban?(profilomban benne van agép)
Elvileg nincs amd validate,de az ára megfelelő,és márkás..... -
azoli09
tag
jó napot tisztelt uraim
egy kérdésem lenne ,a kingmax ddr3 1333 mhz ramnak mennyi feszt lehet maximum adni 24/7 be amúgy egy db 2gigás modulom van most 1.59v kap de nem hajlandó 1400 on menni,1.65 még szabad adni
előre is köszönöm a helpet -
törölt tag
Nem személyeskedésnek szánom, de mielőtt készpénznek vennéd Ősember véleményét, olvasd el ezt a hsz-át... [link]
Lehet, hogy jó kereskedő, de nem sokat tud a RAM-okról.
Ez az egyik, a másik meg az, hogy tuningra nincs garancia. Még az előtesztelt RAM-ok esetén sem, ugyanis csak és kizárólag az adott alaplapban (nem típus, hanem példány!) valószínű, hogy tényleg bír annyit. Emellett sokat befolyásolhatnak a többi rendszerelemek is.
-
Ren Hoek
veterán
És így stabilan használod 2.4 Volton 24/7? Kíváncsi lennék, hogy mekkora a különbség mondjuk Crysis FPS-ben, vagy Everestben 1120 és 1200 Mhz között. Amúgy ha nagyon feszegeted a határait, egyszercsak egyre több fesz kell neki, hogy stabil legyen... Olyanról is lehet olvasni, hogy elég akár rövid ideig a nagyobb feszt adni neki, magasabb feszen, maradandó fizikai behatásokat okoz az anyagban. (Volt itt is cikk róla, elolvasható az elmélete + fizikai hatások stb)
-
-
Intel q8200
senior tag
válasz
Rover623 #27367 üzenetére
Itt olvastam egy beállítást és aszerint lőttem be.
Most próbáltam egy másik félét is, de mindkét esetben fennáll ez a hiba.
(Gigabyte alaplapom van) Easy tune 6 is bezáródik, ha a memória fülre nyomok.
Próbáltam 6-6-6-18as időzítést
6-7-7-25-ös időzítést és a feszt 2.0 V állítottam. -
Rover623
félisten
válasz
Intel q8200 #27366 üzenetére
Jaj...
Olvasgass itt egy kicsit... -
Rover623
félisten
válasz
Intel q8200 #27363 üzenetére
Az everest viszont továbbra is 800Mhz-et ír a 2db KLEE88F-B8KU6-nak.
Viszont a KLEE88F-B8NU6-nak pedig 1066ot.
Olyat biztos nem...
Az Everest (valószínűleg) jó a célra...csak nem a megfelelő helyen nézed...
Számítógép\Túlhajtás és/vagy Alaplap\Lapkakészlet. -
Intel q8200
senior tag
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudnám pontosan megnézni a memóriám milyen órajelen és időzítésen megy?
Mert van egy 2gb-os Kingmax KLEE88F-B8NU6 ramom, ami alap bios beálítással ment 1066-on, de most vettem mellé meg 2db 2gb-os Kingmax KLEE88F-B8KU6 ramokat, amiknek már feszültséget és időzítést is adnom kellett, hogy 1066-on menjenek.
Így minden klappol most elméletileg.Az everest viszont továbbra is 800Mhz-et ír a 2db KLEE88F-B8KU6-nak.
Viszont a KLEE88F-B8NU6-nak pedig 1066ot. -
erick_b
tag
http://www.asrock.com/mb/memory/A785GM-LE.pdf
ha jól sejtem akkor az alaplap amit kinéztem ezeket a rammokat szereti. De nem igazán tudom, hogy mit jelent a Dual-channel oszlopban a V. Illetve az SS/DS se nagyon világos bár arra van egy tippem.
-
teve08
aktív tag
Sziasztok!
6 vagy 8gb ramot jelenleg mi használja ki?
Érdemes lenne venni vagy elég a 4gb? -
Ren Hoek
veterán
válasz
dangerzone #27353 üzenetére
Az bizony jó cucc, megéri megvenni. Pont ilyen procikhoz tervezték, de elmegy simán AMD-vel is. Annyira kell vigyázni, hogy tilos 1.65 V fölé vinni (de erre nincs is szükség, mert nagyon jókis ramok) és belekell számolni, hogy esetleg a fűrészfogak zavarhatják a proci hűtőt. Persze ezt ki lehet egyszerűen mérni
Egy kis teszt, hogy mennyi előny származik a jobb késleltetésekből, abból hogy ddr3, vagy a frekiből:
http://xtreview.com/review217.htm
(Ráadásul ezek szintetikus tesztek... Valós alkalmazásoknál nincs az az ember aki észreveszi a különbséget)
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Most készülök i5 750-re váltani.
Alaplapnak egy MSI P55-GD65 szánok.Viszont memóriából próbáltam keresni jó ár/érték arányút, de nagyon drága minden.
Első körben ilyet néztem. G.Skill DDR3 1600MHz 4GB RipJaws.Esetleg valakinek ha infója lenne róla, megköszönném.
Én a ddr2-es cl 5-ös memókhoz vagyok szokva. Nem tudom mennyire jó ,vagy rossz 1600 mhz-s ramnál a cl9. -
Ren Hoek
veterán
-
törölt tag
-
os!
tag
Sziasztok!
Lenne egy izgi kérdésem
Van 4x1 Crucial ballistiX 1066 cl5 öm, és az istennek nem akarnak 1200ig felmenni, sehogysem...nem vagyok egy tuningmester, de nem is vagyok teljesen kezdő, sztem mennie kéne
lap: asus p5k-pro // 550w chieftec // e6850
A legideálisabbat leírom: 2x1, 1180, 2.4V, 5-5-5-15 (többi időzítés auto-n), proci/fsb letolva h ne szóljon bele...és még csak nem is POSTolt ez a kis sárga itten e.
ugyan ez, csak 1150en elment egy darabig, de memtest86on széjjel hibázott...
Próbáltam olyat is h az északi hid feszkóját feltoltam már a feszélyes tartományba egy restart erejéig, de ugyan úgy semmi...
A lapom elvileg tuningra alkalmas, fsbt olyan 520ig bírja, és a modulok is elvileg tuningra pipecek....mégsem akarja azt, amit én...Van valami építő jellegű ötletetek? Esetleg kell egy biosbani szolgáltatást ki, vagy bekapcsolni, mert ezek auton vannak...
F1...F1...
-
Gorneck
legenda
válasz
Moddingboy #27343 üzenetére
Elég bizony...2*2giga és több nem is kell.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Moddingboy #27343 üzenetére
Elég, de ha később el akarod passzolni, akkor jobban mutat az 1600... árban szerintem nincs nagy különbség, és jól gondolod, teljesítményben sincs szinte semmi. Max üzleti érdek tényleg. (Én ezért vettem legalábbis. Vér Stewie-k mindig a számokra nedvesednek
)
-
kola1234
tag
Üdv.
Kérdésem lenne.
Hogyan kellene a legjobban beállítanom a memóriát a gépemben biosban.Alaplap: gigabyte ga ma770t-ud3p ddr3 foglalatokkal.
2*2giga kingston hypyrx 1600 ddr3 ram, 9-9-9-27 gyári ajánlással.
mit lehet ezzel kezdeni, hogy a maximumot tudja?most 8-8-8-27en van.
-
Gorneck
legenda
válasz
Moddingboy #27340 üzenetére
Sztem nem...
Milyen konfigba lesz? 1333 elég lesz vagy többre vágysz?
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Kingmax vs. GEIL
Melyiket ajánljátok? DDR3 1333MHz verzióban.
A GEIL pár ezer ft-al drágább, megéri érte többet fizetni?Köszi!
-
Gorneck
legenda
Én azt honnét tudjam? De jó lenne nem a PHból vagy egyéb hwkkel foglalkozó oldalak fórumából indulnál ki...
Boltos haveromék csak kingmaxokkal szerelik az eladott gépeket és nincs is semmi problémájuk...
Vannak olyan emberek kiknek több kell...mint olcsó és megbízható...menjem jól, jó időzítéseket tudjon... -
Gorneck
legenda
válasz
Rover623 #27328 üzenetére
Undok vagyol...
Mach5: A kérdésed elég nagy marhaság már elnézést. Kb mint a VGAk esetén..."belső" sok esetben uaz csak a "külső" más. Hisz a nagyobb gyártók is onnét kapják a chipeket ahonnét a kisebbek...míg a kisebb gyártók nem adnak a külcsínyre a nagyobbak igen, hisz meg kell fizetni a márkát minőséget esetleges jobban tesztelt chipeket. Mindez csak marketing ködösítés...SLI ready, CF ready meg még sorolhatnám...kommandós ram meg a fszom tudja mivel próbálják eladni a sok szemetet...közben a csicsa alatt uaz a chip lapu, mint egy mezitlábas ram alatt. Így már érthető? Így már Rover példáit is megérted?
-
Rover623
félisten
ha te ilyen kemény vagy, hogy fikázod annak a kérdését aki semmit nem tud a ramokról,
Én kemény...?
Ugyan...megpróbáltam segíteni, de úgylátszik, a te logikádnak még ez is magas (vagy nagyon fiatal vagy)...
OK, akkor menjünk lejjebb, Raikiri...Hellotok! Létezik sok féle márkanév a csokoládéknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a nestlé meg a többi fajta csokiknál amikor pl. mindegyik márkára 80% kakaótartalom van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a kakaótartalomnak úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. 80% van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 80% kakaó van benne, hanem pl. csak 70%, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó csoki néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
-
netelek
csendes tag
lenne nekem egy gigabyte ga m55 s3 lapom. az lenne a kérdésem hogy a ddr2 is úgy müködik mint az 1?
Ugye 800mhz ddr kell neki max!
Mondjuk ha veszek 1066 ost azt is fel fogja ismerni, tudom leveszi 800mhz-re de működni fog veleVálaszotokat előre is köszi!!!
-
Geffry
aktív tag
Üdv!
Röviden a keretsztori: van egy amolyan hobbi socket A-s gépem szüleimnél, ebbe szereztem olcsóba két darab 1gigás 500mhz-s OCZ gold ramot. Eddig 2*512 kingmax 400as volt, elsősorban a +1giga miatt kellettek mert win 7 megy rajta. A konfig az alábbi:
Epox 8rda3+ nf 2
2500+ Barton
Zsír új FSP 350W
Asus Radeon 4650 1g
sallang meg persze a ramok...Namost eddig zokszó nélkül ment 3200+on ha 200ra állítottam az FSB-t sőt még annál feljebb is bírta, de az új ramokkal nem hajlandó csak a 2500+ natív 166os fsb-jével tehát 333-on vagy sehogy. Próbáltam időzítéseket állítani de semmi. CPU-Z-ban megnéztem az SPD adatokat és csak 250mhz-hez vannak időzítések, semmi máshoz.
Nekem sajnos itt leállt a tudományom, nem értem mit rontok el, de biztos valami pofon egyszerű lesz a megoldás csak nem gondoltam rá...De a konkrét kérdés:
Ha lehet rajta valamit vajákolni akkor mit? Illetve ha nem, akkor mit lenne érdemesebb, keríteni két 1gigás 400as modult és bízni azokban, vagy keríteni egy natív 3200+os procit ami alapból 200as FSB-t használ?Előre is köszönöm!
-
Rover623
félisten
Hellotok! Létezik sok féle márkanév a gumiabroncsoknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a barum meg a többi fajta gumiknál amikor pl. mindegyik márkára T sebességindex van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a sebességindex-nek úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. T van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 190km/h-ás gumi, hanem pl. csak 160-ig használható, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó gumi néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
-
Himym
senior tag
Szia.
A márkanevek közt a külömbséget nem tudom megmagyarázni.
De No.1. gyártó az a G.Skill azzal a rammal van a legkevesebb gond az a legmegbízhatobb tuningolható...No.2. Szerintem a Corsair ugyan ezzel a gyártóval vannak gondok ram téren minden ramja szinte CL9en müködik nem nagyon állíthatóak az időzitései a sebessége... Magán vélemény a Corsairról nem vagyok vele megelégedve alig 1 év után megdöglött az egyik ramom drr2tőről van szó cl6nál lejjebb nem sikerült tornáznom
No.3 A Kingston ők jó ramokat csinálnak ugyan az időzítésekkel van a legnagyobb gond de a többségnél állítható és a sebessége igen is állítható.
Lehet kicsit összecsaptam a véleményt de szerintem ez a 3rom gyártó aki megbízható.
De majd a többi Kolléga is ad véleményt. -
Mach5
aktív tag
Hellotok! Létezik sok féle márkanév a ramoknál, és nem tudom, hogy mi a különbség pl. a kingmax meg a többi fajta ramoknál amikor pl. mindegyik márkára 800mhz van rá tüntetve! Szóval én azt szeretném megtudni, hogy mi a különbség a márkanevek között amikor a mhz-nek úgyan annyit ír ki mint a többinél. Ha jól tudom az a különbség a márkanevek között, hogy valamelyiknél ha pl. 800mhz van rá tüntetve akkor nem azt jelenti, hogy 800mhzes ram, hanem pl. csak 700al müködik, meg ilyenek. Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a csomó ram néven kívűl, és, hogy melyik a legjobb és a legrosszabb márka?
-
Himym
senior tag
Én tutira G.Skill-t ajánlanék mindenkinek ha I5-ös vagy AMD-s rendszere lesz az emberkének vagy váltana mind a két procihoz jó a 2x2 GBtos 1600mhz-s 1,35Volton cl7en működő ECO seria annyira nem drága 20k-30K között van és totál megbízható húzható is mi kell még?
Go forward G.Skill!
-
Rover623
félisten
válasz
planbmokus #27314 üzenetére
Lehetőleg KINGSTONE-t...
Azt inkább ne...tuti hamisítvány... -
Ren Hoek
veterán
válasz
planbmokus #27314 üzenetére
Olvass vissza kicsit pár hsz-t a Geil-el kapcsolatban, volt egy kis vitánk...
Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy deneb mag mellé raknak 1333 mhz felett hitelesített IMC-t... szvsz ha lehet kérni ne terjessz ilyen tévhitet!
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Giga AM3-as lap mellé milyen ramot vegyek? 1333 vs 1600? Most olyan lenne 1333-ast venni mint DDR2 ből 667-est
Előre is köszi
-
pubos
tag
sziasztok Kérnék egy kis segítséget.
Van egy Gericom Blockbuster notim.Van bent egy TMTc 512MB ddr 333MHz-cl2.5-pc2700 ram,ami megadta magát.
Ez helyett szeretnék venni egy másikat.
A kérdésem a következö lenne mi a különbség a DDR és a DDR SD ram közt.Vagyis rakhatok bele DDR ramot is.
ezt a kézikönyvben találtam.
▼ Systemspeicher
DDR SDRAM, bis zu 333MHz, PC2700/PC2100-kompatibel
0 / 128 / 256 / 512 MB, 3,3 V 64-Bit-Bus
Zwei 200-Pin SO-DIMM-Sockel, max. 1 GB
Amit meg akarok bele tenni az hynix DDR pc2700s-25330.
Bocs hogy tudatlan vagyok. -
-Ben-
veterán
szerintem az xp semmivel sem rosszabb mint a vista, de legalább nem lassú!
az ubuntuval pedig minden játék indul (ami linuxos), csak engedélyezni kell MEGFELELŐEN a zárt drivereket. :-) (2D3D egyaránt szuper linux alatt). Létezik cedega/wine, azokkal is futnak népszerű játékok, de nem erőszak a disznótor, és ez nem is linuxos topic :-DD -
Ren Hoek
veterán
Vistát sürgősen felejtsd el
Win 7-re át kell állni minél előbb. Nekem nagy nagy sebességkülönbség volt a kettő között.
Ha mégsem szeretnéd, akkor olvass bele a Vista topicba itt, szépen be lehet ám lőni azt is, pár dolog kikapcsolásával és állítgatással.
4 GB mindenre elég, de tényleg mindenre! Megvan nyitva Netbeans, egy csomó project betöltve, kb 20 chrome ablak, MSN, winamp, és a többi... 1939 MB Avaliable, 83 MB Free. Win 7 alatt.Előtöltés be van kapcsolva, (avagy az, hogy telirakja a memóriát olyan programokkal, amit nagy eséllyel használni fogsz, de prioritásban ez nem lehet soha előbb a betöltendő alkalmazásoknál) Még Stalker se tudja nálam kihasználni teljesen a 4 gigát.
8 GB totál felesleges, ráadásul mondom, leretheli a proci memóriavezérlőjét. Tuningolni is kevésbé lehet így. Ha esetleg olyan hűtőt vennél később, amit zavarnak a ramok, akkor 4 modul szopó lehet - 2-vel meg beférne lehet. AMD-nél amúgyis elég sok probléma volt 1600 Mhz-en. Ha biztos akarsz lenni a rendszer stabilitásában, és esetleg az ECO-k húzását is szeretnéd elérni, akkor 2x2
-
Himym
senior tag
Oké. Nekem is most lesz új gépem 4magos phenommal meg stb mot Vistám van Ubuntut használtam nekem bejön csak az nem, hogy a mellékelt játékoknak a 3/4ede nem indul meg iylenek az Open Office meg egy rakás**** feleannyit nem tud az excel mint a microsoft excel.. meg én szeretek gamelni.
XP-től meg hányok már rá se tudok nézni.
-
-Ben-
veterán
HM... Használj XP-t, vagy Win7-et.
Ha pedig annyira msn, skype, firefox, word office -ra van szükség, használj linuxot, mert az nem zabálja a gépet. :-D Pl. ubuntu. De egyébként, nálam a vista nagyon gyors volt 17 lap + msn + skype mellett is ( 2 GB DDR II memóriával). Azóta viszont új gépem van, és már linux ubuntut használok ;-)
-
Himym
senior tag
-
-Ben-
veterán
válasz
Mika1227 #27299 üzenetére
hát, ha kihasználod a 2 GB-ot, akkor érdemes megdobni még 2 G-vel, ha nem akkor felesleges. Én pl. nem sok gyorsulást vettem észre 2 vs 4 G esetében, csak akkor amikor már piszok mód fogyott. Tehát keményebb játéknál, vagy konvertálásnál + sok sok ablak mellett érezhető volt, hogy a 4 G jóval gyorsabb. de pontosan nem tudom mire gondolsz... neked csak a gyorsulás a fontos?
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem semmi gond nincs azzal ha 4x2-őt veszel, vagy 2 csomag 2x2-őt... Simán menne dual-ban, hiszen megegyezik minden.
Viszont ha játszani akarsz rajta, akkor bőven elég a 4GB... Egyelőre totál nincs szükség többre. VGA sokkal többet számít viszont. Kivétel akkor van, ha filmes melókat csinálsz, és ramba renderelsz. De ha nem James Cameron Avatar 2-őt utómunkázod, akkod szerintem elég 4 GB, abba már belefér egy snitt.
Ja és azt se feledd, hogy a 2x2 KIT ideálisabb a 4 modulnál. Az utóbbi jobban leterheli a memóvezérlőt.
-
Ren Hoek
veterán
ECO-k nagyon mennek, és jó ramok az tuti. Newegg-en néhány esetben kevés volt neki a fesz, szal emelni kellett. De teljesen lényegtelen, mert 1.5 Volt is ugyan olyan jó.
Árban meg nem drágábbak pl a sima bordó 4GBNQ-nál.Szóval szerintem vedd meg nyugodtan, a kedvenc PH!-s helyünkön ugyanannyiért lehet kapni mint 4GBNQ-t. Ja és várjuk a tapasztalatokat
Kicsit meg is ráncigálhatod, mi születik ilyen fesz mellett
(G.Skill-ről szóló véleményeddel pedig teljesen egyetértek, nálam szépen megy, érintésre hűvösebben mint a testhőmérsékletem)
-
David89
tag
üdv!
egy APACER 6144Mb DDR3 Giant II 1866Mhz TRIKIT 43ért megéri i7 920 és Asrock 58 Extreme alaplap mellé? Mik a tapasztalatok erről a memóriáról, a többinél olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Képregény topik
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest