Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mian
aktív tag
Hi!
Olyan kérdésem lenne, hogy a közeljövőben szeretnék venni a gépembe + 1gb ramot (most 2gb van benne [2*1gb kingmax 800mhz]) és szerintetek vegyek inkább 2*512mb-ot (ugyanien memóriát) ezek mellé h dual channeles legyen vagy csak simán még egy 1gb-osat? amugy ahol néztem boltban 2*512mb lenne kb majdnem 4000ft egy 1gbos kingmax meg 2500ft, megéri ez az 1500ft differencia a dual channelt? Hogyan működne jobban?
Olvastam a topik elejében levő leírásokat és olvastam h nem túl jó 4 ramot üzemeltetni egymás mellett mert nem növeli annyival a teljesítményt, és hogy ha 3om ramot üzemeltetek akkor pedig legyen a külön levő annyi mb mint a másik kettő együtt....de szerintem nekem 4gb már felesleges lenne....mit javasoltok? (az alaplapom MSI K9N Neo V2 ha ez számít valamit)Köszi a válaszoktokat előre is, üdv, Máté.
-
Mian
aktív tag
vki pls
-
Mian
aktív tag
szóval akkor most 2x512mb legyen plusszba vagy 1gb vagy vmi más, hogyan mükszene jobban? en nem értek annyira hozzá.....följebb volt már egy hsz.om!
vki? -
Mian
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #18453 üzenetére
köszi a gyors választ, MSI K9N Neo V2 a lapom, de föntebb írtam egy kész regényt meg ott is leirtam a lapom....
-
Mian
aktív tag
válasz Core2duo6600 #18460 üzenetére
ram időzítést nem állítottam, nem is nagyon tudom hogy kell, sőt semmit nem állítottam minden alapon van a gépen, nem értek annyira hozzá, a procim amd athlon 64 x2 6400+, az alaplapi chipset pedig nvidia nforce520, az alaplap ahogy már említettem pedig msi K9N Neo V2.....nézegettem a bios-t látom h lehet itt állítani ram időzítést vmi v1ről 2esre vagy vmi iesmi már nem emlékszem pontosan de nem tudom hogy ott melyik a jó meg iesmi....alapból 2őn van, nem emlékszem mi van eléírva de egy 2es van a végén....de lehet keverem vmivel...
-
Mian
aktív tag
amugy most egyforma ramok vannak a gépemben 2*1gb 800mhz kingmax, csak kijött a gta4 meg most tettem föl vistát stb., meg később lehet joljohet még a +ram a gépembe, meg most akarok uj videokarit venni és gondoltam ha veszek akkor most veszek mindent így egyszerre...és ugy gondoltam h még veszek ezek mellé + 2x512mb ugyanien kingmaxot ugyanott ahol rakattam a is a gépet nyáron, ugyanoan csak annyi h 512mb-os lenne de lehet inkább még 1 ugyanoan 1gb-osat veszek és akkor télleg egyformák lesznek, csak a topik elején azt irták h ha lehet az egyik dual channelben ugyanannyi legyen mint a másikban ezért gondoltam h ne ugy legyen h 2gb és 1gb hanem 1,5 1,5gb és ha jol tudom ha dual channeles nem gond ha az egyik kisebb vagy mégse?
kösz ha elolvastad a regényem -
Mian
aktív tag
hi!
ujra én ....most egy olyan kérdésem lenne a ram időzítésekről eszembe jutván, hogy tesóm gépében már egy éve 1 kingmax és 1 csx 512mbos 400mhzes ddr1 ramok vannak, de pl van oan h egy játék megy folyékonyan és időnként egy picit befagy aztán megy tovább, gom ez az időzítés miatt van, azt tudom h a kingmaxnak 2,5 a cl-je a csxnek pedig 3, megnéztem alapon 2,5 re van állítva a biosban a cl. ez így jó? melyik a jobb ha 2.5re vagy 3omra állítom?
-
Mian
aktív tag
Hali!
Olyan problémám van, hogy 2db 512es ddr 400as ramom van a gépembe csakhogy az egyik kingmax a másik csx az egyik 8chipes a másik 16, és nem tudom hogy ez okozhat-e olyan problémát, hogy ha átvágok dolgokat a cről pl a dokumentumokba vagy akárhova, akkor közben eltünnek dolgok, multkor pl 50valahány filmet átvágtam a dokumentumokba lényegtelen és eltünt 1-2 film, és ez lehet a ramok miatt, hogy közben eltünik valami, vagy esetleg a vinyo rosszalkodik? mert az a másik amire gyanakszom, amugy stabil a rendszer ezenkivül nem szokott furcsaságokat csinálni, meg játékok simán mennek, csak ez, meg pl msn-en ha kapok valamit akkor is eltünik a beérkezett mappából...szerintetek mitől lehet?
alaplapom Abit IS7-E, vinyo maxtor.... -
Mian
aktív tag
Hi!
ma vattem 2x1gb kingmax ddrII 800mhz-es ramokat az ugyanien 2x1gb-osok mellé, és olyan kérdésem lenne hogy a régiek 16 chipesek, az újak meg 8 chipesek, hogy akkor hogy rakjam egymás mellé őket szerintetek, 2zöld slotba 2 16chipes és ugyanígy a másik vagy egymás mellé a 2 16osat és a 8asokat, csak mer most nincsenek dualba, úgy hogy zöldbe ill narancsba raktam őket, csak mielőtt megint szétszedném hátha ti meg tudjátok mondani nekem, hogy ne dolgozzak feleslegesen, hogy van köze a dualnak hozzá?
eddig a 2ő dualba volt egymás mellett, zöld, ill narancs slotba.
amúgy a cpu-z szerint a 4ramom közül az egyiket nem a kingmax gyártotta hanem valami "Manufacturer: Nanya Technology" pedig kingmax van ráírva, és ugyanúgy néz is ki mint a másik.....ez most hogy van?[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Hello Mindenki!
Gigabyte EP41-UD3L <----ebbe az alaplapba milyen memóriát ajánlotok, illetve nem ajánlotok? Hallottam hogy a gigák pl az oczket nem szeretik....Kingston,Kingmax,Geil mehet bele?
Köszönöm,
üdv,
Mian.[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Hello!
Van egy érdekes kérdésem, vagy lehet, hogy h*lye kérdés. Van köze annak a hatékonysághoz, hogy egy gépbe 4 memóriát vagy 2őt teszek, pl legyen ugyanúgy 4gb mindkét esetben, egyiknél 2x2gb, másiknál 4x1....végülis ha ugyanolyanok dual channel több modullal is működik, szóval azt nem befolyásolja, de valami mást esetleg? Hatékonyabb az egyik vagy a másik, vagy teljesen mindegy? Vagy elérési időt befolyásolhatja, vagy még olyanra gondoltam, hogy ha végülis több modul van egy gépben, akkor egyszerre több feladatot tud elvégezni vagy nem, mert hogy leoszthatja modulokra, mint a prociknál, hogy 2 vagy 4magos, de lehet hülyeség, csak elmélkedtem.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani egy memóriatesztelő programot? Fontos lenne.
Üdv,
Mian.[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Hello újra!
Most akartam megcsinálni a memória tesztet, tegnap este már nem volt energym hozzá, de nem működik mert 32bites a progi, a windowsom (7) pedig 64es.
64bites memória tesztelő progit is tudnátok nekem ajánlani, ha van?
Előre is köszönöm.Szerk: Nem találtam a memtest86 oldalán 64eset.
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Hello!
Az teljesen normális, hogy 4GB 1600MHz Corsair XMS3 KIT (CMX4GX3M2A1600C9) memória 5.9et hoz win. (7 Pro) élményindexen??
Lap: Asus P8B75-M LE
A vga integrált, nincs diszkrét a gépben, ez miatt lehetne 5.9?
3.68GB-ot ír felhasználható memóriaként a win. de gondolom ez normális hiszen a maradék 320MB az igpu-nak kell de akkor is, hogy hoz ez 5.9-et??? (Ez egy irodai gép, most rakattuk, még így is elég gyors de azért ba***a a csőrömet. Még az én otthoni 4gb 800mhz-es ddr2 kingmax memóriáim is 7.1-et hoznak...) -
Mian
aktív tag
Hello!
Adott ez a ram, és egy Asus P8B85-M LE + egy intel G2120 Ivy Bridge cpu.
Tehát a lap a proci és a memóriák is támogatják az 1600MHz-et mégis amikor először bekapcsoltam a gépet és bele kukkantottam a biosba, 1333-at írt a bios. (Amit nem értek miért )
Kérdésem, hogy azon kívül, hogy feljebb állítottam 1600ra a ramokat kell még vmit állítanom?
Feszültséget, időzítést ilyesmit, vagy azt magától állítja magának?
(ramokhoz nem nagyon értek, tuningolni sem tuningoltam még semmit életemben)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Erre vki pls.
Igazából már nem most rakatott gép, még ősszel rakattuk az irodába.
Akkor én feljebb állítottam a ramokat 1600ra mert nem értettem miért 1333on voltak alapból.
De most mondja édesanyám, hogy a számlázó program meg állandóan lefagy rajta... valamikor napi 3x is.
A mentések szerencsére nem vesznek el, de sejtem, hogy idegesítő lehet és egy új gépről van szó.
Én ramokra tippelek, mert terhelésről nem igazán beszélhetünk. Internet meg egy számlázó megy rajta össz vissz... esetleg még vga driver frissítésre gondoltam... de ramokra hajlok inkább, hogy vmi ott nem kóser szerintem... viszont ha adnátok ötleteket, vagy esetleg én voltam a béna és kellett volna még mást is állítani azon kívül, hogy a mhzet feljebb toltam (időzítés,fesz?) akkor így utólag megcsinálnám, hátha azért fagy...
most nem vagyok bent, szóval szeretném összegyűjteni a dolgokat, hogy ha majd bemegyek mit csináljak vele... ( egyébként Corsairekről mostanság meg nem hallok vmi jó dolgokat :S Egyik haveromnak is én írtam össze a gépét, mondván én valamelyest értek hozzájuk, szóval rám bízta, de neki is gondjai vannak a Vengeance ramokkal, játékoknál állandó exe hiba, kék halál, mikor mi... szervizbe vissza vitte már 3x... remélem ezzel az xms kittel nincs baj, csak vmit piszkálni kell vele és kész :/ de már jó lenne ha windows alatt nem fagyna le a gép...... )[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
válasz andrasko #39988 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ.
Tudom, hogy ilyen használatra nem kell egy "bivaly" gép, csak az IGP miatt gondoltam, hogy ha már 1600MHz-et támogat minden, meg akkor ez a kit kb 6000 HUF volt, akkor miért ne menjen annyin, IGP is gyorsabb kicsit. De akkor szerintem visszaállítom 1333ra őket.
Meg érdekes volt az is, hogy amikor elhoztuk a gépet, ősszel, feldobtam rá gyorsan a win7et, és utána gondoltam, na, frissítek rajta még egy biost is, miért ne, újabb, biztos stabilabb is stb. (mert nem a legújabb volt rajta alapból)
Erre utána már nem jött be a win., amikor elkezdte tölteni a wint, és a 4 színecskéből állna össze a win. logo, mindig újraindult, de vagy 5x egymásutánba, próbáltam biosban is állítgatni ezt azt, aztán gondoltam újra dobom a win.t akkor hátha, és újratelepítés után megjavult, egyszer sem indult már újra... csak a számlázó fagyogat ki azóta... nem tudom, hogy egy bios frissítés ilyen kényes dolog-e, hogy utána reinstall kell, vagy már akkor is a ramok voltak a ludasak, bár reinstall megoldotta azt a problámát... legközelebb inkább nem nyúlok a ramokhoz, mert nem igazán értek hozzájuk.....
(Meg direkt néztem az alaplap memória támogatási listáját is, onnan választottam ezt a kitet, h minden frankó legyen... azóta mondjuk már egy kicsit utána olvasgattam a dolgoknak, és olvastam azt is, h 1.57V-nál nem ajánlott nagyobb fesz. LGA1155 alá... szóval már nagyjából képben vagyok, de szerintem visszaállítom 1333 és kész.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest