- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaSzKa
senior tag
nekem kb kedden jön meg innen a G.Skill trident 2x2 2ghz
-
LOTR
addikt
sziasztok
kérdésem lenne:
megéri e kb ~1500ft-tal többet kiadni egy 2 gigás 1066mhz-es kingmax ddr2es modulért, vagy teljesen jó ugyan ebből 7500ft-ért a 800mhz-es is?
tuning nem lesz
köszi -
UdVi86
aktív tag
válasz
MaSzKa #25195 üzenetére
Köszi! Innen akarok majd venni. G.Skill, Mushkin, amit néztem. OCZ nem játszik, mert olvastam pár helyen hogy a lap, amit venni akarok, nem szereti. Vagy Dominator csak az itt nincs.
Tudnál nekem olyan dolgot mondani ahol számít a magasabb frekvencia a ramnál? Photoshop, videókódolás, HD filmek? Köszi -
MaSzKa
senior tag
-
UdVi86
aktív tag
válasz
MaSzKa #25190 üzenetére
Félreértettél. Nem akarok mindenáron olyat, ami a memória listában szerepel. Pont azt akartam ezzel mondani, hogy CSX nincs benne, mégis tökéletesen megy a lapban egy illetőnél. Tehát tisztában vagyok vele, hogy egyéb ramok is jól működhetnek. Amit néztem ramokat egyik sincs a listában, ugyanis csak egy Kingston 1600-as ram árválkodik ott. És olyat pont nem is néztem.
Amúgy örömmel venném ha mondanál pár jó ramot.
Valamint valaki leírhatná hogy milyen esetekben érezhető meg az 1333 és 1600 ram közti különbség? Hogy tudjam van-e értelme 1600-t venni.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25191 üzenetére
az kizárt
ez a kit:
1forma típusú ramok
a sorszám követi egymást -
Forza_JUVE
aktív tag
Köszi a választ, akkor jól sejtettem, ami a hűtőt illeti.
Az alaplap oldalán a "memória listában" szerepel 2GB-s Kingston modul, de attól tartok az nem ugyanez. A listában szereplőnek 9-8-9-28 ... amit meg vennék, annak 7-7-7-21 a CL.
De gondolom ettől még tud Dual-ba menni, nem ??
Igazság szerint eredetileg ezt néztem ki (az alaplap RAM-listájából => 100% h megy Dualba): Geil 4096MB (kit of 2) 1600MHz 8-8-8-28
A szóban forgó boltban viszont lebeszéltek róla, mondván h a Geil szarabb élettartamra, és ajánlották helyette a fenti Kingmaxot ... bár ezek után én már azt sem hiszem el amit kérdeznek.
Szerintük az FSP tápok is szarok mert magas gar hiba%-al birnak ... más meg azt isteniti!
Neked amúgy mi a véleményed a Geil RAM-okról??
Kingmax azért csak megbizhatóbb, nem? -
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25109 üzenetére
a ramokat kitbe érdemes venni hűtőbordásat legalább
-
lsc
nagyúr
válasz
SpongyaBob #25186 üzenetére
800-on mennének ha mennének, kihasználni 64 bites rendszerrel és olyan programokkal tudnád amelyek igénylik a sok ramot . Játékhoz nem sok értelme van .
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy GA-MA770-DS3 lapom. Jelenleg van benne 2x2 GB CSX 800-as RAM. Tesómnak van most fölösen 2x1 GB szintén CSX, ez 1066-os. No, most tudom, hogy a 6GB az sok lenne, de ha betenném a 800-asok mellé akkor mi lenne? Kitudnám használni a sebességét, vagy csak 800-on mennének? Köszönöm szépen a válaszokat. Egyébként az alábbi konfigba kellene..
-
Tom19
tag
válasz
Forza_JUVE #25178 üzenetére
Helló!
Nem kell erre hűtő, rajta van gyárilag. De inkább zöld címkéset vegyél ebből. Nekem is olyan van. 2dbnál ha jó foglalatba rakod akkor dual channelben fog menni. Kérdés hogy az alaplapnak tetszenek-e ezek a RAM-ok. (Az alaplap oldalán a memória támogatásban nézd meg benne van-e).
-
didros
senior tag
Sziasztok! A gépemben 2x512Mb DDR400 RAM van. (Egyforma Kingston modulok.)
Az alaplapom egy Gigabyte GA-7N400E. Időnként csak 512Mbyte-ot lát induláskor a memóriából. Mi okozhat ilyesmit? Memtestet lefuttattam, mindne rendben volt... -
Oti86
tag
Hali!
Tudna valaki segíteni?
Egy 815BX-es lapban működik egy Kingston 512/133-as SDRAM?
Ilyen típus pontosan: [link] -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Ezt a ramot szeretném megvenni.Kérdésem, hogy ezt az 1800 Mhz-et milyen időzitésekkel tudja[link]?CL7-es 1600-as ramot kerestem, és ezt ajánlották.Az ára 9K lenne.
Köszi. -
somasz
addikt
Sziasztok!
Ci7-höz szeretnék ramot venni 6 gigát, találtam Ősembernél 34-ért OCZ Platinumot 1600 MHz 7-7-7-es időzítéssel.
A kérdés arra irányulna, hogy ennél jobb/olcsóbb/faszább ramot tudna-e valaki nekem mondani egy asrock x58 extreme lapba.
Igazából renderelésre kell, nem tom, számít-e az időzítés, de sokkal olcsóbb ram asszem nincs is
Ötlet -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne: ezt a RAM-ot akarom megvenni (2 db-ot): [link]
És kinéztem hozzá egy RAM-hűtőt is, ezt: [link]
Na most elnézve a RAM-ról a képet (mert a leirásban kurvára nem irják), nekem nagyon úgy tűnik h semmi szükség, sőt, ha akarnék se tudnék rá hűtést tenni, mivel gyárilag rajta van.
Persze a boltban, ahova leadtam egy konfig rendelést, ott eszükbe sem jutott lebeszélni róla, hadd fizessek még vagy 3000-et.
Erősitse meg lécci vki, h kell-e a RAM-hűtő vagy sem.Köszi szépen előre is!
Ill. egy 2. kérdés: ebből 2 db RAM ugye tud DualChannel-be futkorászni egy ASUS P7P55D alaplaban?!
Üdv!
-
--Disztroj--
senior tag
A 445ös fsb a procinak viszonylag kevés fesszel megvan...így remek lenne a ramot igazítani hozzá...és nem is lenne különösebb gond vele, viszont p45 ds3p lappal a rambeállítást még ezer más szir szar is befolyásolja, amivel epp hiányában nem tudok mit kezdeni.
[ezekre gondolok] -
válasz
--Disztroj-- #25174 üzenetére
2.2v mehet neki. Bár speciel az én 2x2 geil-em csak 2.1-ig szerette. Felette hamarabb elkezdett hibázni memtestben.
Amúgy ha CL5 1000 környékén vagy, nem hiszem hogy van értelme emelgetni a ramodat. Inkább CL4 800 és keresd meg a lehető legkevesebb feszt amit kell neki adnod. Nekem 1.9-1.8V körül ment, ha jól emlékszem.
-
zolka78
senior tag
Ezt a kérdést majd egy hete tettem fel a memtestes topicba, de úgy látszik kihalt arra felé az élet. Gondoltam itt hátha tud valaki segíteni.
Sziasztok, memtestet futattam és hibát is észlelt. A probléma az, hogy az installált memória csak 4096 Mb. Ezzel szemben ezen kívül talált hibát, vagyis pontosabban 4235-nél és 4251-nél. Ilyet még nem tapasztaltam, ha hiba volt. Annyira nem értek ehhez a progihoz, de eddig úgy csináltam, hogy ha hiba volt, akkor külön is teszteltem a ramokat és a rosszat kiszűrtem. kép
-
lsc
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #25171 üzenetére
Nekem elméletileg ilyen kitem van, a matricáján 2,1 V van 800cl4-hez . Az enyém ilyen GX24GB6400UDC, de itt a geil akár 2,3 V-ot is ír, 2,2-őt még megpróbálhatsz . Mielőtt beraktad a ramokat gondolom alapra állítottad a ramok beállítását /by spd vagy valami hasonló/ . Ha nem még most sem késő, aztán mehet a próbálkozás .
-
--Disztroj--
senior tag
-
lsc
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #25168 üzenetére
Lehet jobban járnál ha 1:1-ben hajtanád, akkor 890-en lehet menne cl4-en .
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Picturemaker #25166 üzenetére
És mondjuk Photoshop, valamint videókódolás alatt? Vagy HD film lejátszásnál? Vagy mi az ahol igen? Köszi.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
van egy 2x2 gigás 800cl4 geil ultra kitem és szeretném őket belőni szépen, viszont epp profilt sehonnan nem tudok belőle kiszedni, ezért saját beállításokkal próbálkoztam, de sok kékhalál után inkább visszavettem őket amennyire lehet....de az 1000mhz cl5 nem lenne rossz stabilan
A ram egy giga p45 ds3p lapban figyel....tudtok ajánlani hozzá egy nagyjából fix beállítást 445-ös FSB-hez?
-
atesss
addikt
Üdv !
Milyen sebességkülönbség lenne (alkalmazásokban, tehát nem ram sávszélességben...) ha a ramok Dual Channelben mennek, és ha nem, a következő rendszerekkel:
- P4 Northwood 533 FSB 2,8-3Ghz + 865PE lap
- Ugyanez 800Mhz FSB-s procival (szintén Northwood)
HT-t nem támogatják.És ha húzom a procikat, ameddig mondjuk 1,75V-al elmennek ?
Valoszeg nem telekondis, mert azért sokat kérnek most is az aprón. -
Picturemaker
őstag
válasz
UdVi86 #25165 üzenetére
Arra sajnos soha nincs garancia, hogy egy alkatrész a specifikációtól eltérő beállításokkal is működni fog. Ezt ki kell próbálni. (sajnos néha még a gyári értékeket sem tudják
)
Jelen esetben esély van rá, hogy alacsonyabb frekvencián elbírja a szűkebb időzítést.
Általános használat alatt nem fogod észrevenni a különbséget az 1333 és az 1600-as ramok között. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Picturemaker #25151 üzenetére
CSX-et nem akarok, csak arra mondtam, hogy az sincs mem. teszt listában a MSI-nél, de attól természetesen megy. Én mindenképp valami jobb időzítésűt akarok venni.
A Ripjaws 1600 cl7 1333-on menne cl6-ban? (Vagy akár kérdezhetném a Mushkin vagy Dominator cl8 ramokat is cl7-ben.) Vagy ez a dolog is a laptól függ?
És mivel érek el jobb teljesítményt, a magasabb frekvenciával vagy az alacsonyabb időzítéssel?
Egy Athlon II X2 240 proci mellett érhetek el jobb teljesítményt egy 1600-as memóriával, mint 1333-al, hogy megérje azt a kis plusz kiadást? -
$p@rr0w
őstag
válasz
Picturemaker #25150 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
(#25154) Jorus: Egyelőre így marad amíg nem tudok jobbat, most nem halálozik, de akkor is idegesítő, olyan mintha a 2G-s rossz lenne, és azért csak az utolsó slotban megy mert ott nincs kihasználva, és egy memóriaigényesebb feladat alatt majd megint összeomlik, ha elér addig a "telítettség". Vagy nem is ilyen a ramok működési elve, de akkor nem tudok semmilyen más magyarázatot...
Köszönöm neked is és mindenkinek aki próbált segíteni valahogy. -
válasz
xrvman #25161 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor mindegy, hogy 800-ast vagy 1066-ost veszel. A dupla RAM mindenképpen jótékonyan hat a teljesítményre (főleg, ha 64 bites OS-sel használod). Ha kapsz olcsón garis 4GB-os kitet, akkor azt vedd. Mivel nem tuningolsz, így nem tudnád kiaknázni az OCZ-ben rejlő plusz kapacitást.
A fűtés alatt mit értesz? Nem fogja felmelegíteni a környező alkatrészeket, ha erre gondolsz, a magasabb alapfesz még nem jelenti azt, hogy eleve melegebbek a modulok, plusz a melegedéssel megint csak a tuningnál érdemes foglalkozni.
Az, hogy egy adott kitnek mennyi az alapfesze nem attól függ, hogy 4*1 vagy 2*2GB, hanem attól, hogy a rajta levő memória chipeknek mennyi fesz kell a stabil működéshez.
MCH: Memory Control Hub, vagyis a memóriavezérlő. -
xrvman
őstag
Nem tuningolok. Hoppa kimaradt, hogy mostani is 1066 os.
Az OCZ-t haverom adna el, es nem tudom tole szerezzem be 4x1gb ot, es ami ebben van az atmenne a masik gepbe, es ott is 4gb lesz. Tehat mindenkeppen veszek. Csak kerdes megeri e az arat mondjatok valami normalis arat hogy mennyiert lehet megvenni. Az a hpc edition a maga 2,1V os alapfeszevel nem fog futeni?
Ha 2x2 1066Gb annak az alapfesze 1,8V? Ugyanis a mostani kingmax 2,0V on megy alappal. MCH mi is? -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Most nekem Kingmax 2x1GB CL6 memoriaim vannak. Erdemes-e 1 eves, (8 év garis) 4x1Gb hasznalt OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC memoriakat vennem hasznaltan? Artipp? http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_8500_reaper_hpc_edition 1 évesek
Mellekesen megkerdem melyik a jobb a 4x1gb vagy a 2x2gb? Mondtak hogy sokat fut az a 2,1V ols alap fesz, ez igaz?
Bocs a sok kerdesert.
gepem: p5q-e, ati4870/1gb, es majd win 7 lesz -
válasz
eszgé100 #25155 üzenetére
Mondjuk biztos nem attól lett stabil. A CR ugyanis azt mutatja meg, hogy 1 vagy 2 órajel ciklus telik el az adott chip kiválasztása, és a kiadott parancs (írás vagy olvasás) végrehajtása között. Tehát, ha ezt az időt lerövidíted, az a hibázás lehetőségét emeli, nem stabilizálja a működést. Értelemszerűen ahogy emeled a RAM-busz frekvenciáját, úgy csökken egy-egy órajel ciklus valós hossza. Ezért írtam, hogy 2T-ben magasabbra mennek órajelben a modulok.
-
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #25150 üzenetére
holnap kipróbálom az összes beállítást...
-
Picturemaker
őstag
válasz
$p@rr0w #25100 üzenetére
Üdv!
$p@rr0w: Memória beállításról egy kis összefoglaló (szerű dolog) :
eszgé100: 1T gyorsabb, (de nem biztos, hogy bírja), 2T átlagos beállítás.
gyuromoj: Ha 1333-ast veszel, inkább próbálj CL7-est. A Geil Value-ból van is 1333/CL7. Az EVO csak drágább a hűtőborda miatt.
-
gyuromoj
veterán
Üdv!
Szerintetek ebbe a gépbe jó ez a ram?
Esetleg 6GB kéne bele, vagy egyenlőre elég a 4GB majd veszek bele mégegszer ugyanennyit?!Gondolom erre már WIN7 64bit kell?!alaplap: GIGABYTE GA-P55-UD3
processzor: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX
memória: GEIL Evo 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA
cpu hűtő: Xigmatek Balder SD1283 Heatpipe Cooler 120mm
videókártya: SAPPHIRE HD5870 1GB GDDR5 HDMI PCIE
tápegység: FSP Everest 400W
optikai meghajtó: LG GGC-H20LRB
ház: GIGABYTE GZ-X3 Fekete
monitor: BENQ G2420HD -
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #25127 üzenetére
most olvastam valamelyik hsz-ben a cr-ről
azt 1t-re vagy 2t-re kell állítani? -
$p@rr0w
őstag
(#25122) Jorus; (#25125) Picturemaker: Próbáltam, úgy megy most hogy az első channelben a 2*1 dualban, és a második channel utolsó slotjában a 2G, ha az elsőben van akkor nem jó. Így most elvileg megy, legalábbis pár órája már nem kékhalálozott. Az biztos h ha a memtest nem írt errort akkor fizikailag nem hibás a ram, hanem beállítási, vagy inkompatibilitási probléma van?
Arra kérnék még választ valakitől ha lehet hogy a többi opciót a késleltetéseken felül amik vannak a biosban mire állítsam (a manual "4-18"-as oldalán vannak ezek az opciók felsorolva)? Főleg ha kimondottan ezekhez az új szériás kingmaxokhoz van valami tapasztalat.
-
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #25127 üzenetére
az a baj, hogy 12v-on kevés Ampert ad le, így nem nagyon lehet játszani a feszekkel
-
zenitke
csendes tag
Ó ha tudnék angolul...
We used DDR3-1333 6-6-6-18 1T timings for the i5/750 stock setup as DDR3-1600 is not natively supported in current BIOS releases for this processor at a stock Bclk setting of 133. We had early BIOS releases that offered the native 1600 setting but stability was a serious problem and support was pulled for the time being. Performance is essentially the same between the two settings. -
UdVi86
aktív tag
válasz
Picturemaker #25142 üzenetére
Értem. Gondolom nem nagy különbség van ezek között, ha nincs tuningolva. A Geilt is nézegettem korábban, de valahogy nem javasolta senki.
A legfontosabb persze az hogy menjen a lapban és sajnos mem. tesztben csak egy darab Kingston szerepel az 1600ban. 1333ban perzse van geil value és g.skill (nem ripjaws) is.
De egy ismerősnek ugyanebben a lapban megy egy 1600-as CSX ram. -
zenitke
csendes tag
válasz
Picturemaker #25142 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Picturemaker! Hálás köszönet! Azért voltam idegbeteg mert ezt tudok szerezni bár ezt is két hét mire megjön 30e alatt. Ha nem lenne jó hozzá asszem idegbajt kapnék. De megnyugtattál. Az anandtech en néztem már korábban is, de nem találtam semmit. Most meg csak beütöttem a google ba hogy MSI P55 GD-65 bios, és kidobta...
-
-
Picturemaker
őstag
válasz
zenitke #25140 üzenetére
Ez tök jó! Ezt a manuálban sem találtam, pedig az előbb néztem meg.
i5 mellett 1333-ra írja a max-ot (persze ez tuninggal biztosan megy feljebb is).
Ez alapján teljesen jó lesz az a ram az adatai szerint!
(a tesztelt 1600-as ramok között csak egy félét találtam az MSI oldalán, persze ez nem jelent semmit, csak hogy lusták. -
zenitke
csendes tag
válasz
Picturemaker #25129 üzenetére
Picturemaker ebből mit hámozol ki? most talátam egy ilyet
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3655&p=3 -
zodo
nagyúr
válasz
Picturemaker #25137 üzenetére
Értem, akkor nem sokat jelent, jelen esetben.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Picturemaker #25124 üzenetére
Igen ezt tudom, hogy intelhez ajánlják ezeket az 1.65 v ramokat. Csak attól hogy nekem am3 lesz jó lenne ugyanilyen alacsony feszes. Sokszor olvastam már hogy inkább alacsonyabb legyen. Bár tudom hogy nem sokat oszt vagy szoroz a teljes fogyasztáson.
A tuning nem szempont nálam, nem is tervezek tuningolni. Ezért is áldozok inkább egy 1600-as ramra, mint 1333-ra, hogy azért mégis legyen benne egy kis erő és legyen egy kicsi haszna annak hogy már ddr3-at veszek.
Mondjuk a lapon (MSI 785GM-E65) van Easy OC Switch, ami max. 20%-ot ad. De ez nem tudom hogy a memókat érinti-e vagy csak a procit. -
zodo
nagyúr
válasz
MZsoltee #25131 üzenetére
Gépcsere ?
ram bővítés miatt ?
Tuning, nincs.
Ídővel áttérek, ha lesz megfelelő érvem a 64bit-es rendszerre történő váltásra.
Tudom, hogy jobb lett volna a 4870, de ez is bőven elég lesz.(#25132) Picturemaker
Értem, köszi.
Mégis mennyit számíthat kb.%-ban pl.: játék alatt ? -
zenitke
csendes tag
Ram hiányábnan nem tudom még kipróbálni a gépet, szóval nem tudom mennyit adhatok az MSI P55-GD65 nek, csak abban bízok hogy jó hozzá a geil evo ove 1600mhz cl7 kit..
-
zenitke
csendes tag
Nekem magas ez a ram téma...
-
zenitke
csendes tag
válasz
Picturemaker #25129 üzenetére
Sajna nem értelek, lehet hogy megy vele csak éppen 1333 on?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy le van írva 1000x, de konkrétan nem találtam.
Azt is tudom, hogy win nem látná a 4gb-ot teljes mértékben, deMennyit számítana, ha a mostani 2x1gb mellé, bedobnék mégegyszer ennyit?
Konfigom az adatlapon, jelenleg nincs vga-m, de egy His Iceq4 Hd 4850/512mb lesz 2 nap múlva ill. a monitort is ma cserélem egy 22" 1680x1050-re, ha ezek számítanak.
Köszönöm.
-
Picturemaker
őstag
válasz
zenitke #25128 üzenetére
Üdv!
Geil oldalán ez van:
DDR3 1600MHz CAS7 & CAS8 Dual Channel
- Available in 2GB & 4GB Single Channel Package
- Available CAS: 7-7-7-24, 8-8-8-28
- FBGA 64Mx8 and 128Mx8 DDR3 Chips
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage 1.6V
- Heat Spreader:EVO ONE heat-spreader with MTCD Technology
- DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
- Lifetime WarrantyMennyi feszt tud adni a lap a memóriáknak?
Ez a ram "valszeg" CL7-hez kicsit többet fog kérni 1.6V-nál. -
zenitke
csendes tag
Hali mindenki!
Megtudná nekem valaki mondani, mert már belezavarodtam, hogy az MSI P55-GD65 és i5 höz jó a Geil EVO ONE 2x2GB 1600Mhz CL7 KIT?
Mert már fogggalmam sincs.Köszönöm a választ aki tudja!
-
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #25124 üzenetére
lehetséges, de karácsony felé úgyis veszek valami nagyobbat, mert ez nem túl bivaly, tuningot abszolút nem szereti
-
Picturemaker
őstag
válasz
UdVi86 #25118 üzenetére
UdVi86: Az Intelhez ajánlott ramok alacsonyabb feszültséggel mennek. Ha megnézed ezek max. feszültsége 1.65V.
AMD edisönök meg simán 1.8-1.9V-osak.Biztosra soha sem lehet venni, hogy bármilyen alkatrész bármilyen tuningja sikerülni fog. Sajnos.
Ezeket a kis különbségeket észrevenni nem igazán fogod átlagos felhasználás mellet. Tesztprogramokkal kimérhető, pontvadászatnál jól jöhet.eszgé100: FSP tápod kezd elhalni?
-
válasz
$p@rr0w #25116 üzenetére
A manualban nem látok olyan opciót, hogy 3 modult hogy kellene bepakolni. A channel-ek a két slot párt jelentik, tehát a Channel A az első sárga-fekete slot-pár, a B pedig a másik kettő. Úgy próbáltad már, hogy csatornánként azonos legyen a RAM mennyisége? Tehát a 2*1GB-ot beteszed az első 2 slot-ba, a 2GB-os modult pedig a következő sárgába.
-
LLKobe
veterán
Erre még valaki??
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Üdv a klubban tesó.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
Picturemaker #25067 üzenetére
Köszi a választ.
A G.Skill amúgy megbízható ramokat készít? Akinek van ilyen ramja, nyilatkozhatna.
Valamint ezeket a ramokat p55-höz ajánlják. Biztos lehetek benne, ennek ellenére, hogy tökéletesen fog működni am3 mellett? Ugyanis a dominator kimondottan am3-hoz készült (CMD4GX3M2B1600C8) és a Mushkinnál is jelezve van az am3 kompatibilitás. Ezeknél tehát nem aggódnék emiatt.A ramokat mint írtam 1333-ban futtatnám. Biztosra vehetem hogy ezen a frekvencián menne cl6-ban a Ripjaws? Érnék el javulást ezzel a lépéssel egyáltalán. Vagy 1600 cl7 gyorsabb lenne? Mi számít tehát jobban a frekvencia vagy az időzítés?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Most nekem Kingmax 2x1GB CL6 memoriaim vannak. Erdemes-e 1 eves 4x1Gb hasznalt OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper memoriakat vennem hasznaltan, artipp? http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_8500_reaper_hpc_edition 1 évesek
Mellekesen megkerdem melyik a jobb a 4x1gb vagy a 2x2gb? Gondolom a 4x1 tobb aram felvetel, tobb ho.
-
$p@rr0w
őstag
Hivatalosan nem kompatibilis pontosan ezekkel a ramokkal, slotokról azt írja csak hogy kell dual, meg single channelbe tenni, azt nem írja mi van ha keverem csak ennyit: Users may install different memory size DIMMs into the two channels and enjoy dual-channel and single-channel at the same time.
"into the two channels" A "két csatorna" mit jelent, a két-két slot párt?
Amúgy itt a manual. -
DrJános
aktív tag
Helló nekem az a kérdésem lenne, hogy,
P5Q Deluxe Alaplaphoz ami elvileg jó kis tuning deszka
FSB: 1600/1333/1066/800 MHz
Memória: 4 x DDR2 1200/1066/800/667MHz max.16GB Dual channel
Egyenlőre E 7400 2x2,8Ghz FSB: 1066 Mhz
jó lenne-e 2x Geil EVO 2x2GB DDR2 1066MHZ CL5
Szóval összesen 4x2GB ram,
A mostani Kingmax 2x1GB 800MHz lenne lecserélve.
(valamennyi gyorsulást várnék a cucctól de nem tudom , hogy észrevehető gyorsulást okozna-e a csere vagy nem.)
-
Qru
MODERÁTOR
Neked kell kitesztelned, hogy amiket használsz ott melyik felállás a jobb. Ha egy-egy alkalmazást aminek nagy memóriasávszél igénye van akkor gangeddel (pl 3d-s tervezés, renderelés stb) ha pedig egyszerre több memória éhes program fut akkor meg unganged mód lesz a nyerőbb. Igazából maradhatsz utóbbinál, hisz nem csinál mást, mint az egyben lévő 128bit-es mem sávszélességet többfelé bontja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bizony az újabb Kingmax 1066-okon már gyengébb chip van és CL6-osok. Tedd a másikat is CL6-ra mert így még a DC-t is bukod ha nem egyező az időzítésük.
-
mhn
tag
nekem most induláskor azt írja ki a gép, hogy 2GB ram unganged mode.
itt találtam erről leírást: http://www.overclock.net/amd-memory/324052-ganged-vs-unganged-mode.html
eszerint az unganged mode-ban a 4 mag külön-külön kap 1-1 memoria modult.
szval nem dualchannel-ben megy.
viszont azt itt se írták, h akkor jobb gyorsabb e ez a mód vagy nem...
a régi egymagos procival dc-ben ment, beleraktam az újat és automaikusan ungangedre váltott
a kérdés, hogy milyen módban jobb?
csak mert, ha az unganged mód a jobb, vagy legalábbis nincs számottevő különbség, akkor a nem kell kit-ben vennem a memóriákat -
válasz
Ace Ventura #25107 üzenetére
Inkább az lehet, hogy az új modul cl6-os.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Vettem 1 éve kb egy kingmax ddr2 1066 os memót, ami ha jól nézem, akkor cl5-ös időzitésú, most vettem mellé egy másikat, amit az everest cl6osnak lát.CL 5-ön meg sem nyikkan.Létezik, hogy ugyanaz a modul különböző késleltetéssel van forgalomban? -
aleister
veterán
válasz
Picturemaker #25047 üzenetére
Köszi a választ! Hétvégén nem volt időm tesztelni, de szerintem ma kipróbálom, és megírom az eredményeket.
-
mhn
tag
sziasztok!
van egy Asus M2N-SLI Deluxe lapom, benne 2 db GeIL CL5-5-5DDR2 1 GB DDR2-667 Unbuffered memória + 9850 Phenom .
szeretnék még 2x1GB beletenni.
mivel a lap max 800MHz-es memóriákat támogat, a 2 db 667-est megtartom, gondolom ha 800Mhz lenne mind a 4, akkor sem lenne túl nagy sebességbeli változás.szval a kérdés, hogy a lenti listából melyiket érdemes választani?
1. http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_1024mb_ddr2_667mhz/9530
2. http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_1024mb_ddr2_667mhz_kit/9531
3. http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_1024mb_ddr2_667mhz_ecc_cl5_dimm/35897
4. http://www.ipon.hu/webshop/product/transcend_1024mb_jetram_ddr2_667mhz/26031
5. http://www.ipon.hu/webshop/product/apacer_1024mb_ddr2_667mhz/9502
6. http://www.ipon.hu/webshop/product/buffalo_1024mb_ddr2_667mhz/24574a fenti webshopban vannak még kingmax memóriák is, de azokat nem szereti ez a lap (legalábbis pár éve amikor vettem, futottam pár kört mire végre találtam működőképes memóriát)
azért csak a fenti üzletből linkeltem, mert más is fogok rendelni, szval ezek közül a lehetőségek közül kell választanom.előre is köszönöm a segítséget!
-
eszgé100
őstag
válasz
Picturemaker #25092 üzenetére
valami nem stimmel, még 1,9-en ugyan nem fagy de kékhalálozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged