Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bunyec
tag
Az i5 nem támogatja a tri channelt, tehát hiába van benne három modul csak dualban fog menni, de nem jelenti azt hogy 3 modul ne működne teljesen jól benne, csupán triple channelben nem mennek a ramok. Szóval mennie kéne. Nem az a gond hogy kettő modullal nem megy, hanem hogy csak az első és harmadik ram slot működik hogy úgy mondjam. A 2. és 4. hiába csak egy, vagy kettő modult rakok beléjük, nem indul a gép. Sajnos nem tudok más ramot kipróbálni, nem tudok honnan szerezni. De akár szereti a ramjaimat a gép akár nem, egy jó alaplappal, bármelyik slotba is rakok egy modult, indulnia kéne a gépnek nem?
-
Bunyec
tag
Az időzítése 9-9-9-24, 1,65V-on, ez a gyári adat amit megadtak hozzá. Ezt be is állítottam.
GA P55-UD4 lapom van, meg egy i5-750. A proci 3,6-on nagyon szépen ketyeg, de ezzel az órajellel, 3 féle memória órajelet tudok kiválasztani a system memory multiplier menüben 1080mhz, 1440mhz és 1800mhz. 1080 és 1440-en is hibázik a ram, a megadott időzítésekkel és a fesszel. Meg vagyok lőve.... -
Qru
MODERÁTOR
i7 inkább az órajelemelésre reagál jobban mint az időzítés csökkentésére.
-
romero28
senior tag
én is úgy tudom ,hogy max 1,65v-ot lehet adni ezeknek a ramoknak , csak mikor bios-ban beállítottam az xmp profilt , akkor automatikusan 1,8v-ot adott neki 2000mhz-en .

nem is indítottam el így a gépet
viszont a 2000mhz-es ram sehogy sem akar 2000-en menni . (qpi/vtt-nek 1,35v-ot adtam , ramnak 1,64v) gondolom megfogja az uncore
de akkor meg minek gyártanak ilyeneket 
-
04ahgy
nagyúr
Ez egy igen érdekes kérdés. Az intel specifikációkban az áll, hogy 1,65V RAM feszültség felett az IMC károsodhat. Ez a magas RAM fesz vs. alacsony uncore feszültségből ered, a RAM felől a magasabb feszültség pumpálná az elektronokat. Ez az, ami a károsodást okozhatja.
Természetesen az uncore feszültség is emelhető, így ez a hatás csökkenthető, vagy szinten tartható nagyobb DDR3 feszültség mellett is. Ehhez azonban mélyebb szinten kell az architektúrát ismerni. No meg extrém hűtés sem árt. A High-K technológia amúgy sem szereti a magas feszültségeket.
Ezért célszerű otthonra az U(DDR3) < 1,65V ajánlást ökölszabályként elfogadni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
- Egy modult hagyj csak benn.
- Lődd be 1333-on a gyári időzítéseket. Előtte persze kapja meg a névleges 1,65V-ot is.
- Emelj 1 vagy 2 tizeddel QPI feszt.
- Állítsd át a szorzót, hogy 1600-on menjen. Bios legyen a legfrissebb.
- Minden lépésnél BIOS mentés, újraindítás legyen.
- A bennlévő modullal egy éjszaka memtest, ha megy 1600-at. Ha minden jó, modulcsere, memtest.
- Ha külön jók, mehet a pár, majd a hármas... Figyeld hol a hiba jelentkezése.HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is azt mondták, hogy 2 hét mire legariztatják.
Mondjuk nem maradok net nélkül, így én mindenképpen visszaküldöm. Próbáltam F8, F9 és F10H (béta) biossal is. Még az F8-ban a legjobb a helyzet, ott legalább bootol 1600 CL7-ben. A többi biosnál nem is postol be a masina.
Az elmúlt héten többször nyomtam Cmos clear-t mint eddig összesen életemben. Kb minden lehetséges időzítési, fesz (1,7V sem hozott eredményt) és szorzó állítási kombót kipróbáltam de semmi.
Átvittem Zájec-hez, az ő Foxconn lapjában sem ment a ramom, pedig ő is OCZ Platinumot használ (neki 1866-os van) és nálad jól szaladnak (ugyan az a chip van az 1866-on meg az 1600-oson). Szóval az ő lapjában 1400 CL9-ben megy a ramom, de 1440 CL9-ben már nem.
Ma ha lesz időm vissza is dobom gariztatni. -
Qru
MODERÁTOR
Henk öreg barátom akkor kezet foghatunk ismét.
Most küldöm vissza garba az ugyanilyen kit-em, mert nem megy 1600 CL7-ben.
Azonos a konfigunk, nem tudom feltűnt-e... 
Ezt próbáld meg: [link], bár nekem így sem ment. Milyen bios-al próbálod?
mod: Gyakrabban kéne jönnöd i7 topikba (azt már telesírtam az OCZ-s szenvedéseimmel, kérdezd meg a többieket ott
), ne csak a cpu hűtős és GTX260/280 topikban mocorogj.

mod2: Nálad mennyit dropol a deszka?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem még nagyon reggel volt. Így viszont nem érvényes a válaszom, de szerintem amíg nem tuningol mennie kell mindenféle hátrány nélkül ugyanúgy 6 modulnak, mint 3nak.

viszont a 2000mhz-es ram sehogy sem akar 2000-en menni . (qpi/vtt-nek 1,35v-ot adtam , ramnak 1,64v) gondolom megfogja az uncore
de akkor meg minek gyártanak ilyeneket
Mondjuk nem maradok net nélkül, így én mindenképpen visszaküldöm. Próbáltam F8, F9 és F10H (béta) biossal is. Még az F8-ban a legjobb a helyzet, ott legalább bootol 1600 CL7-ben. A többi biosnál nem is postol be a masina.
Most küldöm vissza garba az ugyanilyen kit-em, mert nem megy 1600 CL7-ben.
Azonos a konfigunk, nem tudom feltűnt-e...

fudi2002