Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- 
			  LOGOUT A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

smiti veterán válasz  Tituka

üzenetére Tituka

üzenetéreIgaz nem olvastam vissza, de pontosan melyik típusú ramod van ? Jó lenne egy link milyen paraméterei vannak ? Az is elképzelhető, hogy az alapfesz az 1.8V az elég a 800MHz-hez, de az 1066-hoz viszont 2.1-2.3V kellene neki  csak visszaolvastam gyorsan , állíts biosban 2.15V-ot és úgy próbáld az 5-5-5-18-at  
- 

pIIrash tag Sziasztok! A következők közül ki melyiket ajánlaná? 
 Holnap meg akarom venni vagy rendelni valamelyiket.- GeIL DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Black Dragon Kit (GB24GB8500C5DC) (Ez a mellett, hogy semmi hűtése, mit tud ami nekem jót tesz játékban?) [Ez a legdrágább] 
 - OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Kit
 - Corsair XMS2 DDR2-RAM 4GB PC2-1066 (TWIN2X4096-8500C5D)
 - GeIL DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Ultra Kit (GX24GB8500C5UDC)
 - Corsair XMS2 DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Kit (TWIN2X4096-8500C5)
 - Kingston DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2K2/4G)
 - Kingston DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2T1K2/4G)Árban csökkenő sorrend. Első BD 19.990. Utolsó: Kingston 16.500 Előre is köszönöm! Ja igen. Mindegyik CL5-ös. Garanciákat nem tudom. 
- 

Tituka senior tag na a helyzet az hogy beállítottam a memókat 800 mhz-re 5-5-5-15 és memtest86 alatt nem hibázott nem tudom akkor 1066mhz-en miért nem jó? se az 5-5-5-15 se az 5-5-518 nem tetszik neki, vagy valami mást kellene még állítani  ezek szerint a ramoknak semmi baja... 
- 

Ypres csendes tag Köszi ! 
 Azért érdekel csak, mert a garanciafutár szolgáltatásukat veszem igénybe, és nem szeretném, ha csak valami kompatibilitási hiba miatt lenne ez a hiba, és akkor fizethetném a futár díját. Akkor inkább eladom vagy beszámíttatom valami más márkájú ramba (de szer modulokat se szeretnék eladni senkinek)
 De ha az az általános vélemény, hogy a ramok a hibásak, akkor nincs más választás, gariztatom.
- 

donpel0 aktív tag hello! proc: phenom II x4 955be 
 lap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4Pmilyen ram legyen? milyen semmiképp? (ismerősnek lesz, egyelőre húzás nélkül, pls írjatok pár lehetőséget) 

- 

poga csendes tag ok 
 ezer kösz.
- 

poga csendes tag üdv! 
 melyiket lenne érdemesebb megvenni ezek közül?
 http://ipon.hu/webshop/product/csx_4096mb_ddr3_1333mhz_cec_fan_kit/33283
 http://ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_4096mb_ddr3_1333mhz_dhx_cl9_kit/24769
 http://ipon.hu/webshop/product/ocz_4096mb_ddr3_1333mhz_platinum_kit/36411
 http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr3_1333mhz_cl6_kit/31676alaplap: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ma770t_ud3p/114101 
 tuning nem érdekel.előre is kösz a választ: poga 
- 

MZsoltee veterán G31es lapok:[link] 66GT nál nem hiszem hogy gyengébb, ha akarsz akkor majd később vehetsz bele PCI-E karit, de egy 76GT kb 5-6k igaz használtan. 
 INTEL Celeron Dual Core E3200 2.40GHz 775 BOX 11,5k
 KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz 6,5k (érdemes megnézni az időzítéseit, de 7,5 ért van kingmax ami tuti 5-5-5-18as)Szóval ha eladod a jelenlegi konfigodat akkor 30kbólk bőven van egy konfigod, akár rendesebb vga-val is. Inkább fordítanék most +15k-t újrendszerre mint megvenni méregdrágán egy régibe 2*1GB ramot... 
- 

scream veterán valaki erre  
- 

MZsoltee veterán Szvsz a 3. és abból is a decemberig garos és relatíve olcsó is. 14k nagyon sok, ddr3ból kapsz értem már 1600Mhzes 2Gb-os modult ennyiért. Lehet el kellene gondolkodnod új alaplap és proci vásárlásán. 10k-s lap 10k-s proci és 2GB ddr2 az kb 25-30k és akkor minden garanciális. 
- 

SZATA senior tag Szerintetek melyik (használt) memória éri meg a legjobban, melyik a legmegfelelőbb nekem. Tuningolni nem akarom, csak legyen gyors és stabil. DDR1-es P4P800 E-Deluxe lapba lesz. 2 x 1GB Kingston ValueRAM Kit CL3 - 12 000 Ft - apró 2 x 1GB GeiL Value Dual Kit CL2,5 - 14 000 Ft - apró 2 x 1GB Corsair Value Select Kit CL3 - 10 000 Ft - apró Köszi! 
- 

UdVi86 aktív tag Sziasztok! Továbbra is nagy bajban vagyok memória választás ügyében. A processzor még mindig Athlon II X2 240 lenne, az alaplap pedig MSI 785GM-E65. Ez 1333-as memót tud kezelni (hogy ennek ellenére megy-e az 1600 azt nem tudom). Érdekelne, h ezekhez milyen memóriát érdemes vennem, h a gép megfeleljen filmnézésre, photoshopra, néha videókódolásra, általános használatra és nagyon ritkán egy kis játékra (CMR, Dirt 1-2, Virtua Tennis) és árban is jó legyen: - 1600 cl7 vagy cl8 (1333-on járatnám) 2×2GB 
 - 1333 cl6 vagy cl7 2×2GB
 - 1600 2×1GB
 - 1333 2×1GB ?Egy olyan arany középút érdekelne. Köszönöm. 
- 

smiti veterán Ahogy tegnap megigértem, megizzasztottam egy kicsit a Memtest 86+ nevű progival: A majd két órás izzasztás után is azt mondhatom, hogy a ramok igaz melegek, de nem mondanám forrónak, simán állja a kezem a hőmérsékletét, nem süt. 
 De valószínű, hogy ebben erősen közrejátszik, hogy a procihűtőm az eléggé szellőzteti a ramokat is:Remélem kielégítő, én nagyon elégedett vagyok vele  
- 

klepto addikt Sziasztok! Milyen DDR3 memóriát ajánlanátok AM3-as proci mellé? 
 Érdemes 1600-1800Mhz-es ramot venni, egyáltalán le tudják kezelni az AM3 procik?
 Az AMD képes 3 memót kezelni triálban?
 A válaszokat előre is köszönöm;Klepto  
- 

scream veterán Sziasztok! Szerintetek melyik DDR3-as RAM-al járnék a legjobban?A max. ár 40ezer / bruttó / Ezeket nézegettem : - BL3KIT25664TN1608 - Ballastix Tracer 34,5k Spec.: 3x2GB 1600MHz 
 CL8-8-8-24 1.65v- MUSHKIN 998679 - XP3 38k Spec.: 3x2GB 1600MHz CL7-8-7-20 1.65v - OCZ3RPR1800LV6GK - Reaper HPC 36k Spec.: 3x2GB 1800MHz CL8-8-8-26 1.65v vagy esetleg egy Corsair Dominator-t 40k CL8 1600 MHz 3x2GB Ha van más ötletetek, javaslatotok, tapasztalatotok akkor azokat várom! Üdv 
- 

Ypres csendes tag Sziasztok ! Kis segítséget kérek ! 
 Nemrég vettem alaplap+proci+ram kombót egy asrock m3a770de + phenom2 720 + geil value ddr3 1333Mhz CL7 képében.
 Ez utóbbival van a gondom: először az tűnt fel, hogy nem tudok nagyobb tömörített fájlokat kicsomagolni, vagy olyat, ami sok részletbe van csomagolva, mert crc-hibás lesz (ugyanezeket a fájlokat átmásolva egy másik gépre, simán kicsomagolhatóak). Aztán próbáltam egy win7 alatt futtatható memtestet beszerezni, és azt elindítva már a teszt első perceiben hibát jelzett. A helyzet az, hogy próbáltam:
 - rákeresni az említett lap és ram kompatibilitási hibáira, eredmény nuku
 - lejjebb vettem az időzítéseket a (gyári) 7-7-7-24-ről 9-9-9-24-re, eredmény semmi
 - dual channel memóriákról van szó (GV34GB1333C7DC), megpróbáltam átrakni a másik két slotban a lapban, semmi
 - rendszer egyáltalán nincs tuningolva, még a 4. magot is kikapcsoltamMás ötletem nincs, lehet, hogy szarok a modulok ? Ha ez így van, azt garanciában cserélik vajon ? És hogy tudnám bizonyítani ? (Iponban, egyszerre vett alkatrész mind). 
 Segítségeket előre is köszi 
- 

Tituka senior tag 
- 

Tituka senior tag elinditottam a memtest nevu progit es dobott egy kékhalalt... mitol lehet? 
- 

nemethati senior tag Oké, de még mindig nem tudom levenni  
- 

- 

yolan őstag válasz  Tituka

üzenetére Tituka

üzenetéreElméletileg minden számít, gyakorlatilag nem. 
 Finoman beállítgatni mindegy egyes órajelet, feszültséget, hogy a lehető legjobb bencsmark pontot dobja nagyon sok idő. Ha hamar szeretnél látványos gyorsulást akkor érdemes a tRD-t csökkenteni.
 Türelem tuningSzerk.: engem aztán nem  
- 

yolan őstag Gondolom 1066-on az adatlapod alapján. 
 Van aki azt mondja semmi köze nincs a teljesítményhez, ebben is van igazság, de persze egy nagyon magas és szűkebb érték között lehet mérhető különbség.
 Ha nagyon kicsi, nem bírja a ram, akkor hibázni fog, lehet nem játék alatt, de fog.
 Ezért az előbbi mondatok alapján én egy olyan 35-öt mondanék. Ha stabil akkor okés, ha faragnál rajta még, nem jutnál elölrébb teljesítményben, viszont ez már eléggé magas ahhoz, hogy stabil legyen. Van ahol 1066-hoz cl5-ben 22-est írnak, hát megkell nézni. Ja és mint a többi időzítés is, ez is feszültség emelésére csökkenthető tovább, vagy stabilizálható egyértelműen. Általánoságban ez is alkalmazható: tRC = tRAS + CAS + 2. Cl5-nél ez ugyebár úgy fog alakulni, hogy tRC = 15(vagy 18) + 5 + 2, így ki is jön a 22 vagy a 25 ha 18-on van a tRAS. Remélem kielégítő a válasz. 
- 

Tituka senior tag melyik idozites lessz jobb az ocz blade-hez? 5-5-5-15 
 5-5-5-18a trc az 26 clocks... 
- 

Vladislav tag Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! 5000 -es kétmagos AMD 
 Sapphire HD 4850 videokártya
 Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap
 2X 512 MB 800 Mhz DDR2 KIngston ram
 1X1 Gb. 800 Mhz DDR2 Kingston ram
 320 Gb Samu vinyóalkotja a számgépemet Sokak szerint kevés a memóriám, főleg annak figyelembevételével, hogy gyakran játszok... Memória cserén gondolkozok... Érdemes-e a 800 Mhz memóriákat lecserélnem nagyobb MHz-sre vagy nem lesz nagy minőségi javulás? XP van a gépemen tudtommal max 4 Gb-t kezel... MIlyen összeállításban célszerű megejtenem a cserét? 4X1 Gb, 2x2 Gb? Gondolom ez nem mérvadó... 2 X 2 Gb DDR2-n gondolkozok... A Kingston nagyon gatyi vagy jó márkaválasztás? Gondolom a ,,márkásabbak" ,,aranyáron" kelnek el... Elnézést a ,,konyhanyelvért"! Vladislav 
- 

tundra tag Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van a családban egy régi Compaq Deskpro EN számítógép (Intel Solano 815e), amibe vennék egy 512 MB-os, 133Mhz-es, Samsung SDRAM memóriát. 
 Megnéztem a chipset leírását, ami szerint max 512 MB memóriát fogad, viszont arra nem tér ki, hogy egy modulként is hajlandó e kezelni.
 Netről rendelném, nem tudom kipróbálni.
 Vegyem, ne vegyem?
- 

winfier senior tag válasz  Laraxior

üzenetére Laraxior

üzenetéreNekem is cl6-os kingmaxjaim vannak, de nem mennek valami fényesen.  1066MHz 6-6-6-18 1,584V 
 1300MHz 2,12 - 14VAkkor kb. 1000MHz-megy cl5-ben. 
- 

Laraxior titán nem mindegy?  1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni 1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni nem mintha sokat érne... kétlem hogy menne akár 1150et is.. Persze CL6ról beszélünk, ami eleve abnormális időzítés. nem mintha sokat érne... kétlem hogy menne akár 1150et is.. Persze CL6ról beszélünk, ami eleve abnormális időzítés.
- 

Laraxior titán Tettem az 1066os Crucialom mellé 2x1GB Kingmaxot is viszont a CL6osból..érdekesség. Ez a ram nem 1066on CL6os...   
 1110MHz-re va hitelesitve CL6ra. Ezt mutatja a CPU-Z. Érdekes. Kipróbálom majd hogy bírja-e az 1066 CL5öt..elvileg kellene.
- 

Carvus senior tag Sziasztok! Jelenlegi ramjaim (GEIL ULTRA 2GB DDR2-800 CL4 KIT) szerelném lecserélni/bővíteni 4 esetleg 8 gigára. Mit ajánlanak a guruk? Előre is köszönöm, 
 Carvus
- 

zolee0307 őstag Sziasztok! A jelenlegi memóriáim mellé szeretnék még venni memóriákat, természetesen ugyan azt a típust, de nem tudom, hogy 2x1 Gb-ot, vagy esetleg 2x2 Gb-ot lenne-e érdemes. Szereintetek, hogy lenne a legjobb? Ja és tudtok, olyan webshopot, ahol érdemes lenne vásárolni? 
- 

Tituka senior tag szevasztok! megjöttek az új memóriáim... OCZ Blade DDR2 1066mhz kellene egy kis segitség az idozitések beállításához 
- 

OddMan őstag Hát ettől nem lettem sokkal okosabb.  Annyit tudok, hogy az ilyen típusú ram-ok szerverekbe kellenek. A „Full Buffered” memória ha jól tudom tartalmaz egy Advanced Memory Buffer (AMB) nevű kontrollert, ami vezérli a memórialapon lévő modulokat és így a cpu memóriavezérlője az AMB-nek adja a parancsokat, ennél fogva a memóriavezérlőnek nem kell egyesével irányítania a ram modulokat. Ha jól tudom ez azért jó, mert így talán gyorsabbak lehetnek a ram-ok és nagyobb memóriák is építhetőek. 
 Arra is rájöttem, hogy az ECC az "Error-Correcting Code" rövidítése. Ezzel a módszerrel egy hibás bitet lehet javítani, valamint kettő hibás bit-et fel lehet ismerni, valamint az ilyen memóriáknál a memória parancsok is ellenőrzésre kerülnek.Ami egyelőre ködös nekem, hogy mi a különbség a "Full Buffered" és a "Buffered" memóra között?  
 A „Registered”-ről is annyi mindent olvastam már a neten, hogy teljesen össze vagyok zavarodva. 
- 

Lacc88 senior tag válasz  elfelejtette

üzenetére elfelejtette

üzenetéreGigabyte MA785GT-UD3H ! 
 Elnézést 
- 

Lacc88 senior tag Sziasztok ! 
 Erről a ramról mi a véleményetek !?!
 4GB 1600MHz DDR3 RAM CSX + Metal Cooler (2x2GB)
 23K ért van megéri megvenni ?!
 AMD Phenom 2 955 mellé lenne ! 4890 1gb vga-val !köszönöm 
- 

OddMan őstag Mit jelentenek az FB-DIMM, fully buffered, registered, ECC kifejezések?  
 KÖSZI!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- 2db Kingston FURY 64GB KIT DDR5 - 5200 MHz Beast
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Most kápisholom hogy DDR3as.Akkor simán jo az 1600mhz
 Most kápisholom hogy DDR3as.Akkor simán jo az 1600mhz 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár nem sok alternativát ismerek ramhűtésre
 Bár nem sok alternativát ismerek ramhűtésre  

1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni
 1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni  

fudi2002
 fudi2002