- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
válasz
Tituka #24392 üzenetére
Igaz nem olvastam vissza, de pontosan melyik típusú ramod van ? Jó lenne egy link milyen paraméterei vannak ? Az is elképzelhető, hogy az alapfesz az 1.8V az elég a 800MHz-hez, de az 1066-hoz viszont 2.1-2.3V kellene neki
csak visszaolvastam gyorsan , állíts biosban 2.15V-ot és úgy próbáld az 5-5-5-18-at
-
pIIrash
tag
Sziasztok!
A következők közül ki melyiket ajánlaná?
Holnap meg akarom venni vagy rendelni valamelyiket.- GeIL DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Black Dragon Kit (GB24GB8500C5DC) (Ez a mellett, hogy semmi hűtése, mit tud ami nekem jót tesz játékban?) [Ez a legdrágább]
- OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Kit
- Corsair XMS2 DDR2-RAM 4GB PC2-1066 (TWIN2X4096-8500C5D)
- GeIL DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Ultra Kit (GX24GB8500C5UDC)
- Corsair XMS2 DDR2-RAM 4GB PC2-1066 Kit (TWIN2X4096-8500C5)
- Kingston DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2K2/4G)
- Kingston DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2T1K2/4G)Árban csökkenő sorrend. Első BD 19.990. Utolsó: Kingston 16.500
Előre is köszönöm!
Ja igen. Mindegyik CL5-ös. Garanciákat nem tudom.
-
Tituka
senior tag
na a helyzet az hogy beállítottam a memókat 800 mhz-re 5-5-5-15
és memtest86 alatt nem hibázott
nem tudom akkor 1066mhz-en miért nem jó?
se az 5-5-5-15 se az 5-5-518 nem tetszik neki, vagy valami mást kellene még állítani
ezek szerint a ramoknak semmi baja...
-
Ypres
csendes tag
Köszi !
Azért érdekel csak, mert a garanciafutár szolgáltatásukat veszem igénybe, és nem szeretném, ha csak valami kompatibilitási hiba miatt lenne ez a hiba, és akkor fizethetném a futár díját. Akkor inkább eladom vagy beszámíttatom valami más márkájú ramba (de szer modulokat se szeretnék eladni senkinek)
De ha az az általános vélemény, hogy a ramok a hibásak, akkor nincs más választás, gariztatom. -
donpel0
aktív tag
hello!
proc: phenom II x4 955be
lap: GIGABYTE GA-MA790XT-UD4Pmilyen ram legyen? milyen semmiképp? (ismerősnek lesz, egyelőre húzás nélkül, pls írjatok pár lehetőséget)
-
poga
csendes tag
ok
ezer kösz. -
poga
csendes tag
üdv!
melyiket lenne érdemesebb megvenni ezek közül?
http://ipon.hu/webshop/product/csx_4096mb_ddr3_1333mhz_cec_fan_kit/33283
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_4096mb_ddr3_1333mhz_dhx_cl9_kit/24769
http://ipon.hu/webshop/product/ocz_4096mb_ddr3_1333mhz_platinum_kit/36411
http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr3_1333mhz_cl6_kit/31676alaplap: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ma770t_ud3p/114101
tuning nem érdekel.előre is kösz a választ: poga
-
MZsoltee
veterán
G31es lapok:[link] 66GT nál nem hiszem hogy gyengébb, ha akarsz akkor majd később vehetsz bele PCI-E karit, de egy 76GT kb 5-6k igaz használtan.
INTEL Celeron Dual Core E3200 2.40GHz 775 BOX 11,5k
KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz 6,5k (érdemes megnézni az időzítéseit, de 7,5 ért van kingmax ami tuti 5-5-5-18as)Szóval ha eladod a jelenlegi konfigodat akkor 30kbólk bőven van egy konfigod, akár rendesebb vga-val is. Inkább fordítanék most +15k-t újrendszerre mint megvenni méregdrágán egy régibe 2*1GB ramot...
-
scream
veterán
valaki erre
-
MZsoltee
veterán
Szvsz a 3. és abból is a decemberig garos és relatíve olcsó is. 14k nagyon sok, ddr3ból kapsz értem már 1600Mhzes 2Gb-os modult ennyiért. Lehet el kellene gondolkodnod új alaplap és proci vásárlásán. 10k-s lap 10k-s proci és 2GB ddr2 az kb 25-30k és akkor minden garanciális.
-
SZATA
senior tag
Szerintetek melyik (használt) memória éri meg a legjobban, melyik a legmegfelelőbb nekem. Tuningolni nem akarom, csak legyen gyors és stabil. DDR1-es P4P800 E-Deluxe lapba lesz.
2 x 1GB Kingston ValueRAM Kit CL3 - 12 000 Ft - apró
2 x 1GB GeiL Value Dual Kit CL2,5 - 14 000 Ft - apró
2 x 1GB Corsair Value Select Kit CL3 - 10 000 Ft - apró
Köszi!
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is nagy bajban vagyok memória választás ügyében. A processzor még mindig Athlon II X2 240 lenne, az alaplap pedig MSI 785GM-E65. Ez 1333-as memót tud kezelni (hogy ennek ellenére megy-e az 1600 azt nem tudom). Érdekelne, h ezekhez milyen memóriát érdemes vennem, h a gép megfeleljen filmnézésre, photoshopra, néha videókódolásra, általános használatra és nagyon ritkán egy kis játékra (CMR, Dirt 1-2, Virtua Tennis) és árban is jó legyen:
- 1600 cl7 vagy cl8 (1333-on járatnám) 2×2GB
- 1333 cl6 vagy cl7 2×2GB
- 1600 2×1GB
- 1333 2×1GB ?Egy olyan arany középút érdekelne. Köszönöm.
-
smiti
veterán
Ahogy tegnap megigértem, megizzasztottam egy kicsit a Memtest 86+ nevű progival:
A majd két órás izzasztás után is azt mondhatom, hogy a ramok igaz melegek, de nem mondanám forrónak, simán állja a kezem a hőmérsékletét, nem süt.
De valószínű, hogy ebben erősen közrejátszik, hogy a procihűtőm az eléggé szellőzteti a ramokat is:Remélem kielégítő, én nagyon elégedett vagyok vele
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Milyen DDR3 memóriát ajánlanátok AM3-as proci mellé?
Érdemes 1600-1800Mhz-es ramot venni, egyáltalán le tudják kezelni az AM3 procik?
Az AMD képes 3 memót kezelni triálban?
A válaszokat előre is köszönöm;Klepto
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyik DDR3-as RAM-al járnék a legjobban?A max. ár 40ezer / bruttó /
Ezeket nézegettem :
- BL3KIT25664TN1608 - Ballastix Tracer 34,5k Spec.: 3x2GB 1600MHz
CL8-8-8-24 1.65v- MUSHKIN 998679 - XP3 38k Spec.: 3x2GB 1600MHz CL7-8-7-20 1.65v
- OCZ3RPR1800LV6GK - Reaper HPC 36k Spec.: 3x2GB 1800MHz CL8-8-8-26 1.65v
vagy esetleg egy Corsair Dominator-t 40k CL8 1600 MHz 3x2GB
Ha van más ötletetek, javaslatotok, tapasztalatotok akkor azokat várom!
Üdv
-
Ypres
csendes tag
Sziasztok !
Kis segítséget kérek !
Nemrég vettem alaplap+proci+ram kombót egy asrock m3a770de + phenom2 720 + geil value ddr3 1333Mhz CL7 képében.
Ez utóbbival van a gondom: először az tűnt fel, hogy nem tudok nagyobb tömörített fájlokat kicsomagolni, vagy olyat, ami sok részletbe van csomagolva, mert crc-hibás lesz (ugyanezeket a fájlokat átmásolva egy másik gépre, simán kicsomagolhatóak). Aztán próbáltam egy win7 alatt futtatható memtestet beszerezni, és azt elindítva már a teszt első perceiben hibát jelzett. A helyzet az, hogy próbáltam:
- rákeresni az említett lap és ram kompatibilitási hibáira, eredmény nuku
- lejjebb vettem az időzítéseket a (gyári) 7-7-7-24-ről 9-9-9-24-re, eredmény semmi
- dual channel memóriákról van szó (GV34GB1333C7DC), megpróbáltam átrakni a másik két slotban a lapban, semmi
- rendszer egyáltalán nincs tuningolva, még a 4. magot is kikapcsoltamMás ötletem nincs, lehet, hogy szarok a modulok ? Ha ez így van, azt garanciában cserélik vajon ? És hogy tudnám bizonyítani ? (Iponban, egyszerre vett alkatrész mind).
Segítségeket előre is köszi -
Tituka
senior tag
-
Tituka
senior tag
elinditottam a memtest nevu progit es dobott egy kékhalalt...
mitol lehet?
-
nemethati
senior tag
Oké, de még mindig nem tudom levenni
-
-
yolan
őstag
válasz
Tituka #24340 üzenetére
Elméletileg minden számít, gyakorlatilag nem.
Finoman beállítgatni mindegy egyes órajelet, feszültséget, hogy a lehető legjobb bencsmark pontot dobja nagyon sok idő. Ha hamar szeretnél látványos gyorsulást akkor érdemes a tRD-t csökkenteni.
Türelem tuningSzerk.: engem aztán nem
-
yolan
őstag
Gondolom 1066-on az adatlapod alapján.
Van aki azt mondja semmi köze nincs a teljesítményhez, ebben is van igazság, de persze egy nagyon magas és szűkebb érték között lehet mérhető különbség.
Ha nagyon kicsi, nem bírja a ram, akkor hibázni fog, lehet nem játék alatt, de fog.
Ezért az előbbi mondatok alapján én egy olyan 35-öt mondanék. Ha stabil akkor okés, ha faragnál rajta még, nem jutnál elölrébb teljesítményben, viszont ez már eléggé magas ahhoz, hogy stabil legyen. Van ahol 1066-hoz cl5-ben 22-est írnak, hát megkell nézni. Ja és mint a többi időzítés is, ez is feszültség emelésére csökkenthető tovább, vagy stabilizálható egyértelműen. Általánoságban ez is alkalmazható: tRC = tRAS + CAS + 2. Cl5-nél ez ugyebár úgy fog alakulni, hogy tRC = 15(vagy 18) + 5 + 2, így ki is jön a 22 vagy a 25 ha 18-on van a tRAS. Remélem kielégítő a válasz. -
Tituka
senior tag
melyik idozites lessz jobb az ocz blade-hez?
5-5-5-15
5-5-5-18a trc az 26 clocks...
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
5000 -es kétmagos AMD
Sapphire HD 4850 videokártya
Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap
2X 512 MB 800 Mhz DDR2 KIngston ram
1X1 Gb. 800 Mhz DDR2 Kingston ram
320 Gb Samu vinyóalkotja a számgépemet
Sokak szerint kevés a memóriám, főleg annak figyelembevételével, hogy gyakran játszok...
Memória cserén gondolkozok...
Érdemes-e a 800 Mhz memóriákat lecserélnem nagyobb MHz-sre vagy nem lesz nagy minőségi javulás? XP van a gépemen tudtommal max 4 Gb-t kezel...
MIlyen összeállításban célszerű megejtenem a cserét? 4X1 Gb, 2x2 Gb? Gondolom ez nem mérvadó...
2 X 2 Gb DDR2-n gondolkozok...
A Kingston nagyon gatyi vagy jó márkaválasztás? Gondolom a ,,márkásabbak" ,,aranyáron" kelnek el...
Elnézést a ,,konyhanyelvért"!
Vladislav
-
tundra
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van a családban egy régi Compaq Deskpro EN számítógép (Intel Solano 815e), amibe vennék egy 512 MB-os, 133Mhz-es, Samsung SDRAM memóriát.
Megnéztem a chipset leírását, ami szerint max 512 MB memóriát fogad, viszont arra nem tér ki, hogy egy modulként is hajlandó e kezelni.
Netről rendelném, nem tudom kipróbálni.
Vegyem, ne vegyem? -
winfier
senior tag
válasz
Laraxior #24322 üzenetére
Nekem is cl6-os kingmaxjaim vannak, de nem mennek valami fényesen.
1066MHz 6-6-6-18 1,584V
1300MHz 2,12 - 14VAkkor kb. 1000MHz-megy cl5-ben.
-
Laraxior
titán
nem mindegy?
1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni
nem mintha sokat érne... kétlem hogy menne akár 1150et is.. Persze CL6ról beszélünk, ami eleve abnormális időzítés.
-
Laraxior
titán
Tettem az 1066os Crucialom mellé 2x1GB Kingmaxot is viszont a CL6osból..érdekesség. Ez a ram nem 1066on CL6os...
1110MHz-re va hitelesitve CL6ra. Ezt mutatja a CPU-Z. Érdekes. Kipróbálom majd hogy bírja-e az 1066 CL5öt..elvileg kellene. -
Carvus
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi ramjaim (GEIL ULTRA 2GB DDR2-800 CL4 KIT) szerelném lecserélni/bővíteni 4 esetleg 8 gigára. Mit ajánlanak a guruk?
Előre is köszönöm,
Carvus -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi memóriáim mellé szeretnék még venni memóriákat, természetesen ugyan azt a típust, de nem tudom, hogy 2x1 Gb-ot, vagy esetleg 2x2 Gb-ot lenne-e érdemes. Szereintetek, hogy lenne a legjobb?
Ja és tudtok, olyan webshopot, ahol érdemes lenne vásárolni?
-
Tituka
senior tag
szevasztok!
megjöttek az új memóriáim...
OCZ Blade DDR2 1066mhz
kellene egy kis segitség az idozitések beállításához
-
OddMan
őstag
Hát ettől nem lettem sokkal okosabb.
Annyit tudok, hogy az ilyen típusú ram-ok szerverekbe kellenek. A „Full Buffered” memória ha jól tudom tartalmaz egy Advanced Memory Buffer (AMB) nevű kontrollert, ami vezérli a memórialapon lévő modulokat és így a cpu memóriavezérlője az AMB-nek adja a parancsokat, ennél fogva a memóriavezérlőnek nem kell egyesével irányítania a ram modulokat. Ha jól tudom ez azért jó, mert így talán gyorsabbak lehetnek a ram-ok és nagyobb memóriák is építhetőek.
Arra is rájöttem, hogy az ECC az "Error-Correcting Code" rövidítése. Ezzel a módszerrel egy hibás bitet lehet javítani, valamint kettő hibás bit-et fel lehet ismerni, valamint az ilyen memóriáknál a memória parancsok is ellenőrzésre kerülnek.Ami egyelőre ködös nekem, hogy mi a különbség a "Full Buffered" és a "Buffered" memóra között?
A „Registered”-ről is annyi mindent olvastam már a neten, hogy teljesen össze vagyok zavarodva. -
Lacc88
senior tag
válasz
elfelejtette #24305 üzenetére
Gigabyte MA785GT-UD3H !
Elnézést -
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Erről a ramról mi a véleményetek !?!
4GB 1600MHz DDR3 RAM CSX + Metal Cooler (2x2GB)
23K ért van megéri megvenni ?!
AMD Phenom 2 955 mellé lenne ! 4890 1gb vga-val !köszönöm
-
OddMan
őstag
Mit jelentenek az FB-DIMM, fully buffered, registered, ECC kifejezések?
KÖSZI!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest