- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"a Taiwanese manufacturer named Kingmax made quite a splash with what they called their "tiny BGA" memory modules. BGA stands for "Ball Grid Array" and it describes a memory chip much smaller than the traditional memory chips available from other memory manufacturers. It also describes an attachment technology that promises higher performance. The promise, of course, was smaller DIMMs that run cooler and faster than traditional DIMMs"
-
wid22
aktív tag
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz
TinyBGA Ez mit jelent? 1000 ft al több mint a sima. -
o_tom
aktív tag
Amatőr módun a Gigabyte Easy Tuner 6 - Egyből fagyás!!!!
A BIOSban is tologáltam ezt azt, (igazából fogalmam sem volt mit), akkor meg a Win nem töltött be.
Nem sok fogalmam a van a tuningról.
A régi 400as Intel procimat a szorzókkal meg FSBkel lazán feltoltam 451re, az előzaő Athlon XP 2.2+ 1800MHz-s órajelét feltoltam 2000 környékére szintén a szorzó-FSB kombinációval, de fogalmam sincs hogy a "mai" RAMokat hogyan, meg mi alapján kell húzni. -
Igen, kislemezre (vagy CD-re, USB kulcsra, bármire) kiírod, bootolsz róla, és mehet a teszt. Azért fontos, hogy ne OS alól tesztelj, hogy az oprencer által egyébként lefoglalt memóriát is tesztelni tudja a szoftver.
Léteznek antituning modulok természetesen, de ha pontosan megírod, hogy mivel próbálkoztál, milyen értékeken, lehet, hogy kiderül, mi volt a hiba.
A kérdés, hogy milyen beállításokat néztél meg eddig, tehát:
- FSB
- CPU szorzó
- FSB/RAM arány
- késleltetések
- VDimm
- egyéb kiegészítő, RAM-hoz kapcsolódó BIOS beállítások (checkeld Gorneck kacsa oldalát vagy a lapod topicját a pontos beállításokért!) -
o_tom
aktív tag
Szevasztok
Nagyon amatőr vagyok témában...
Tudnátok nekem jó Ram teszteleő illetve monitorozó szoftwereket ajánlani.
Ill arra lennék kiváncsi hol lehet pontosan kiolvasni, hogy hány MHZn megy a RAM?
El vagyok bizonytalanodva, mert az OCZ Reaper 1066ra a CPU-Z -> Memory ->Timings-nél a DRAM Requency 533.3 MHz! Akkor most ez nem 1066?
Az EVEREST meg olyat ír: Alaplap -> Alaplap -> DRAMSB arány 16:10, Valódi órajel: 533MHZ (DDR), Effektív órajel: 1067MHz
????
[KÉP]
Okosítsatok ki picit... -
válasz
Andrissimo #25478 üzenetére
HWMonitorral csekkold a VDimm-t, CPU-Z csak az SPD szerinti értéket mutatja. Mivel a lapod csak 800MHz-ig támogatja a RAM-okat, így csak emelt FSB-vel tudod eleve 1066-on hajtani őket.
-
votinka
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy Epox 8rda3 alaplapom a könyvében ennyit találtam:
Supports unbuffered and non-ECC Dimms
Szeretném megkérdezni,hogy működni fog e bent az ECC memória?
A memória típusa: Samsung 1gb 2rx8 Pc2-3200R-333-10-b1
Segítségeteket előre is köszönöm! -
timewriter24
csendes tag
Sziasztok!
AMD Athlon II X2 245 processzorhoz milyen ramot érdemes használni?
A processzor elvileg kezeli a dd2 és ddr3 ramokat is mindkettőt 1066mhz-ig.
Az igaz hogy azonos órajelen a ddr2 gyorsabb lenne? -
wid22
aktív tag
Gigabte EP35 DS3 lapom van 2x1 GB rammal fejlesztenék még 2x1 t vagy 1x1 t de akkor elveszitem a Duál gyorsaságát . Mennyit jelent a DC gyorsasága a sima DC nélküli ramokhoz képest? Ha 2x2ram elég drága több mint 20 ezer az sok nekem tudom az lenne az igazi. 32 bit es rendszere, van.
-
Andrissimo
csendes tag
hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy kingstone khx8500d2k2/2g kit tipusu memoriaim vannak.4x 1 g.Na most miert van az ,hogy p5b deluxe lapban alapbol 667 mhz-en mukodnek,és ha feltekerem oket 800,vagy 1066 mhz-re terhelés alatt lefagy a gép.
Memteszt 667mhz nem talalt hibat,viszon 1066-on igen.Ez esetben ha hibazik,az alaplap is tehet rola?Mivel a delux 800 mhz -ig tamogat memoriakat,de a manualjaba konkrétan ez a tipus van ajánlva.Lehetséges 1066 on futtani benne,vagy felejtsem el..Akár mennyi feszultséget adok a memeknek biosban a cpu-z allandoan 1.8 v mutat,és az everest sem a latja a ram tipusát...DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM-ezt látja .minde jo szot megkoszonnék....
-
fairi
őstag
óriási a fórum de remélem vki észreveszi!
6000Ft-ig vagy annál nem sokkal drágábban melyik DDR3 RAM éri meg,egy gigabyte(
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H) alaplapba lesz..1333vagy 1600Hz-esre gondoltam! 1Gb méretben!
Ebben az ártartományban!Kingston,Kingmax,Apacer,Silicon Power vagy..???
-
Szipcsi
csendes tag
Üdv!
(proci: AMD Phenom- 2 955 X4 BOX Black)
A következő alaplapba milyen RAM-okat javasoltok? ( 4gb, DDR3):
ASUS M4A79XTD EVOÉn kettőt néztem ki, érdekelne, hogy melyik a jobb illetve az alaplapba jó e:
OCZ DDR3 1600MHz PC3-12800 RAM kit cl: 8-8-8-24 Gold Edition
vagy G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT CAS Latency 7-7-7-24-2N M/B Chipset: Intel P55
Köszi előre is!
-
radi8tor
MODERÁTOR
XMP 1.2 -t nem minden alaplap támogatja?
-
00roli00
aktív tag
Lehet láma, de megkérdem:
Adott két egyforma típusú különböző méretű kit. Be lehet-é próbálni együtt őket, vagy megnyekkenhetnek?/tudom ajánlott egyforma méretű modulok használata, de próbálkozott- e már valaki ilyesmivel?/
-
00roli00
aktív tag
válasz
szimanszki #25458 üzenetére
Elvileg igen, az alaplaptól függ, hogy támogatja-e a ddr3-at. Ha tudod az alaplapot amit venni akarsz, nézd meg a tesztelt ramok listáját. Ha nincs benne, az nem egyértelmű kizáró ok, próba cseresznye.
-
Cruncher
csendes tag
Erről mi a véleményetek? [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Corsair XMS3 Dominator DDR3-RAM 6GB PC3-1866 Kit (TR3X6G1866C9DF) RAM-ról tud valaki rosszat mondani nekem?
Esetleg jobb vételt PC3-1866 TRI-KIT-ben tudtok ajánlani? -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25457 üzenetére
Köszi szépen, amint lesz időm, elkezdem próbálgatni!
-
petcsike
tag
sziasztok! nemrég vettem alaplapot, és ez már 1066os ddr2es memóriát is kezeli
az volna a kérdés, hogy milyen 1066os ddr2 2*2GBmemóriát ajánlotok egy Phenom II 550BE és Biostar TA790GX lap mellé? köszi szépen előre is a segítséget
-
szimanszki
csendes tag
szeva!
G.Skill DDR3-as ramot lehet P45-ös alapban használni?
Ez van az infójánál: M/B Chipset: Intel P55
Köszi! -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #25451 üzenetére
Hát tudni kéne h milyen alaplapod van, ill. hogy az max hány MHz-ig támogatja a RAM-okat.
A Biosban állítsd be manuálisan a RAM feszt 1.6V-ra vagy max 1.65 V-ra, ne Auto-ra.
És akkor próbálgasd h mit bír. A MHz-et állítsd 1600 MHz-re, az időzítést előbb hagyd 8-on ... ha megy, akkor jó, ha nem megy akkor tedd 9-re.
Ha megy, akkor hagyd 9-en az időzítést és a RAM-ot állítsd 1800 MHz-re (ha az alaplap tudja ezt a frekvenciát) bár tartok tőle h ennek már kevés lesz az 1.6-1.65 V.
Na most ha bátor vagy növeled a feszt óvatosan, mondjuk 1.7-re.Ha nem, akkor hagyd inkább 1600 MHz-en (1.65 V mellett) és azon a legkisebb időzítésen (8 v. 9) amin még megy.
Remélem sikerrel jársz!Nekem pl. most 1600 MHz-en megy (mondjuk nekem gyárilag is "csak" ennyi), 1.6 V-on és 8-8-8-20-as időzítéssel.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25449 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget! Akkor maradok a 2x2Gb 1333mhz KIT nél...
Üdv: Dave -
CSiMi_
tag
Szevasztok! Nekem is lenne egy kérdésem, miért van, hogy az 1150mhz-es ramra azt írja, hogy csak 400mhz???
//EP45 DS3 + E8400 + 4gb OCZ ddr2 1150mhz reaper kit
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25447 üzenetére
Na akkor ha nekem
KHX1800C8D3K2/4G 4GB 1800MHz DDR3 Non-ECC
CL8 (Kit of 2) 8-8-8-24 1.7-1.9V
ilyen ramom van, akkor az én esetemben mivel próbálkoznál?Most 1333on megy 1,6 volton.
Akkor a volt mehet 1,65ig, de milyen időzítéseket kell állítani, vagy mit kell kipróbálni?
-
CptMisi
őstag
válasz
Forza_JUVE #25449 üzenetére
Bizonyos ramokat, AM3 processzorral lehet 1666MHz-en futtatni, de azt úgy, hogy van egy 2000MHz (1866, 1800...) RAMod, amik támogatják ezt a módszert
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Reaper04 #25443 üzenetére
A RAM lista csak egy útmútató, attól némiképp eltérő RAM-ok is jók lehetnek.
Tehát vehetsz 2 tökegyforma db-ot is, attól hogy nem KIT-be árulják még fog Dual Channelbe menni. Én is igy vettem 2db 2GB-s Kingmaxot, ami nem is szerepelt a RAM listában, csak hasonló, mégis faszán működik. De ha lehet akkor kit-be vedd. A lényeg h két egyforma legyen, és ne csak GB ill. MHz-re hanem CL-re is.Ami a MHz-et illeti igazad volt, valóban 1666 O.C. szerepel. Én az AMD-s alaplapokhoz nem értek túlzottan, ott számomra kicsit furán vannak az órajelek.
De talán úgy van ahogy mondtad, 1600-os RAM-ot fel tudsz húzni 1666-ra, vagy 1800-ast visszabutítani 1666-ra. -
Forza_JUVE
aktív tag
Szia!
Először is nézd meg az alaplap által támogatott RAM-ok listáját (Motherboard Qualified Vendors Lists). Az alaplap honlapján tutira fent van. Többféle RAM is jó bele, nem csak a G.Skill.
Én is pár napja vettem uilyen procit, és valóban én is úgy tudom, hogy nem jó neki az 1.65-nél nagyobb fesz. De mérget azért nem vennék erre sem.
Már csak azért sem, mert az alaplapon (Asus P7P55D) van 1 jumper, ami arra jó, hogy ha kevésnek tartom a 2.0 V-ot a RAM-nak, akkor lehúzom, és maximálisan 2.5 V adható!
AKKOR EZ MINEK VAN OTT??? - kérdezhetnénk!
Szóval nekem is kezd a tököm beleizzadni a RAM feszültség kérdésbe ... minden esetre én sem szeretném kinyírni, így 1.65-ön futtatom.
Én is sokat kajtattam RAM ügyben pár napja, végül 2x2GB Kingmax 1600 MHz-es lett a dologból.
Ajánlhatok egy boltot, ahol az árak is korrektek: [link] Én itt vettem a cuccokat pár napja.
Ipon se rossz mondjuk, de az utóbbi időben én hanyagolom őket. Régebben vettem ott 1-2 dolgot. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #25439 üzenetére
Hát én elég sokat állítgattam, de most úgy fest sikerült vmit kihozni belőle.
Jelenleg 1600 MHz-n megy, maradt az 1.65 V ... az időzítéseket meg 7-7-7-20-ról átállítottam 8-7-7-20-ra. Így megy ... de ment 8-8-8-20 értékekkel is.
Egyedül a 7-7-7-20 (eredeti) időzítés nem tetszett neki 1600 MHz és 1.65 V esetén. Ez csak 1.8 V-al ment.
Igazából én sem vágom annyira ezt az időzítés dolgot ... de így megy az elvárt frekvencián és feszültségen.
Utánaolvasgattam, és állítólag az időzítéseknek nagyobb szerepük van az összteljesítményben mint a MHz-nek ... magyarul lehet h jobb lenne 1333 MHz-en futtatni de 7-es időzítéssel. Viszont a 3DMark kicsivel nagyobb eredményt adott a procira amikor 1600-on ment 8-as időzítéssel. Szóval én most sztem így hagyom ... kicsit unom is már! -
Spyd
csendes tag
Sziasztok !
Kérlek segítsetek ! A megfelelő topicban segítettek összeállítani egy konfigurációt, de most komoly problémába ütköztem. A gépet ma rendelném meg de nem tudom milyen memóriát vegyek bele. A proci I5 - 750 - es és azt olvastam hogy a memóriafeszültség nem lehet több 1,65 V, mert hosszútávon megrövidíti a proci élettartamát.Amit ajánlottak memória az 1 G.Skill DDR3 !Gb/1600 KIT, de ahonnan rendelném a gépet ( Ipon.hu ), ott nem lehet kapni. Most nem tudom mi tévő legyek, kérlek segítsetek !!!
-
Cruncher
csendes tag
DDR3 RAM vásárlásnál elég csak vennem egy jó márkájút, vagy nagyon fontosak a feszültségek, CL, vagy, hogy KIT legyen? (Hosszútávra.)
-
Reaper04
aktív tag
Ez kimaradt:
Lehet nagyon buta kérdés lesz (sőt biztos), de azért megkérdem:
Az imént linkelt memória támogatási listán a 2gbos 1333Mhz-es Kingstonnál ez szerepel: " 2GB Kingston KVR1333D3N9/2G" ... Amit én kinéztem magamnak memóriát az 2x2gb Kingston kit ...de nekik KVR1333D3N9K2/4G a számuk...
Akkor így nem működne ? Vagy mi a helyzet ezzel ?Vegyek külön külön 2gbos ramokat amelyiknek a listában szereplő számuk van ?
Nah most nagyon lefáraztottam minden olvasót
Világosítsatok fel légyszi! És bocsi a hozzá nem értésem miatt!
Üdv: Dave -
Reaper04
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25438 üzenetére
-
dokee78
félisten
Ez létezne?
2x2GB ReaperX 4-4-4-12 1200MHz? -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #25438 üzenetére
Az időzítéseket be tudtad állítani? Mert szerintem én is benéztem ezt a ram dolgot, 1800MHz-es ramokat vettem, aztán csak 1333-on mennek 1,6v-on. Ha tudsz, akkor segíthetnél egy picit h hogyan kell beállítani őket.
Ja látom, picit feljebb tetted fel te is kérdésed.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Reaper04 #25436 üzenetére
Szia!
Az O.C. = OverClock, azaz túlhajtás, magasabb órajel. Vagyis gyárilag 1333 MHz, de max. 1666MHz-en (de én gyanítom h az csak 1600MHz, nézd meg még 1x) tud menni a RAM.
Nekem is épp hasonló dilemmám van, megy 1600 MHz-en a RAM, de csak magasabb fesz-en (DRAM voltage), VAGY lazább időzítéssel (DRAM TIMING). 1.65 V-nál nagyobb fesz-t nem javasolt adni a RAM-nak, így marad az időzítés kozmetikázása, mivel alapból 1.8 V-on akar menni 1600 MHz mellett.
Biosban tudod állítgatni!
Remélem tudtam segíteni ... azért mégis off-ba teszem, mert én sem vagyok túl nagy guru! -
Süni 1985 F
senior tag
Mi a legideálisabb időzítés egy ddr2 ramnak?
5-5-5-15 van most de minél kisebb az időzítés annál gyorsabb azt hallottam!
Szóval? pl 4-4-4-18 -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni tőletek hogy ez mit is jelent valójában... sajna gyenge az angol tudásom is és nem is vagyok guru a témában...
"Support for DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz memory modules"Itt az 1666(OC) re lennék kivácsi... Ez most mit is jelent ? Szimplán annyit hogy mehet az alaplapa az 1666mhz es? De akkor mi az az Oc ?
Elnézést a tudatlanságért...
Remélem tudtok segíteni, üdv: Dave -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
A gép összteljesítménye szempontjából melyik RAM beállítás előnyösebb? (2x2GB Kingmax)
1.) 1600 MHz, 8-8-8-20 időzítés, 1.65 V
avagy ...
2.) 1333 MHz, 7-7-7-20 időzítés, 1.65 V
Az 1-es verzió is elmenne 7-es időzítéssel, de ahhoz 1.8 V kéne a RAM-nak, amiről egyre többen úgy vélik h kinyírhatja a procit (Core i5-750).
Az Intel is 1.65 V-nál nem javasol többet.
A RAM-om gyárilag 1600-nak és 7-es CL-nek van titulálva! (nyilván szartak a feszültségre)
Szóval ... órajel vagy időzítés ??Tenkjú!
-
kiraly45
csendes tag
válasz
CptMisi #25422 üzenetére
Hmmm...
Lehet, ez volt a megoldás. Ma reggel óta single channelben használtam a két modult, mert mindig lefagyott dualban. Így egyébként még nem ment memória a gépben. A kérdésedre (Everest) átraktam dual channelbe, most meg nem tudom leakasztani a crack-es Crysist, pedig eddig mindig 1-5 perc után lefagyott. Majd holnap meglátjuk. Ha holnap is megy, akkor ez volt a megoldás és érdemes volt írnom. Nem látok benne logikát, de tökmindegy, csak menjen. -
-
Geza26
senior tag
Hello!
Meg tudja nekem mondani nekem az időzítését ennek: Kingmax 2GB DDR3 1600Mhz
?Tudom, hogy sokan nem szeretik a Kingmaxot, nekem soha nem volt vele semmi bajom!
Köszönöm!
-
CptMisi
őstag
válasz
kiraly45 #25424 üzenetére
Létezik olyan probléma, hogy a memóriavezérlő dual channel része hibás?--> összekevertem AM3-mal, mert ott a prociban van memóriavezérlő
akkor alaplapi chipset hiba lesz valószínűleg, vidd vissza a boltba, és mondd meg, hogy Dual Channel kit-tel teszteljék le, és kapsz másikat
chipset driverrel is lehet gond
-
kiraly45
csendes tag
válasz
CptMisi #25422 üzenetére
Everest a memóriavezérlőnél Dual Channelt (128bit) lát a típusnál és az aktív üzemmódban is.
A HyperX dual channel kit volt, a KingMax nem, de egyforma modulok.
A proci is lehet hibás? Hmmm...
Próbálok kérni ramot, vagy máshol tesztelni, de nem hiszem, hogy a hétvégén menni fog. Meglátjuk...
Legfeljebb hétfőn visszaviszem a boltba a gépem.Ja igen, az alaplapon természetesen a legújabb bios van, amelyik nem beta.
-
CptMisi
őstag
válasz
kiraly45 #25421 üzenetére
Everest mit lát DC-nél? 64bitet vagy 128bitet a memóriavezérlőnél?
dual channel kit a ram? kingmax valószínűleg nem, de a HyperX az volt?
ismerőseidnek nincs procijuk, amivel tesztelhetnéd? bár kétlem, hogy azzal lenne a gond
ha van procijuk, van alaplap, teszteld azzal a procit, meg a ramot!
és ha csak ramjuk van megfelelő, teszteld azokat! -
kiraly45
csendes tag
Hali!
Van egy Gigabyte GA-EP43-DS3 alaplapom, hozzá eredetileg 2x1GB Kingston DDR2-1066 RAM, kittben.
GA-EP43-DS3
Kingston HyperX
Win XP-vel használtam a gépet, munkára is és néha játékra. XP alatt néha lefagyott 2D-ben is a gép, de nem ítéltem drámainak a dolgot, ugyanúgy játékkal is.
Amikor nemrég az Adobe Photoshoppal munka közben fagyott le a gép, akkor kicsit berágtam. Új telepítésű XP és lefagy? Itt valami nincs rendben. Gondoltam, kipróbálom Vistával is a computert.
Fölraktam az XP mellé egy Vista Business SP2 32bites op. rendszert és egy Crysis játékot. Nagyon meglepődtem, ugyanis a játék 1680x1050 felbontáson majdnem percenként lefagyott.
A gép még garanciás, elmentem a boltba és mondtam, hogy valami nincs rendben a géppel. XP alatt általában a fizikai memória hibájával kékhalál volt. Kérdeztem, nem lehet valamilyen gond a memóriával?
Normálisak voltak, kaptam kipróbálásra egy 2GB-os KingMax DDR2-800-as modult. Ezzel az egy modullal nem akadt le a játék Vista alatt. Beraktam mellé a két Kingston HyperX ramot, és továbbra is stabil volt a gép.
Én is és a boltosok is abból indultunk ki, hogy az alaplap nem jól kezeli a HyperX ramokat. Oké, visszavették a Kingston memóriákat, kicseréltük ráfizetéssel 2 db 2GB-os KingMax DDR2-800 modulra.
Berakom a modulokat dual channel-nek megfelelően, és nagy meglepetésemre megint fagyott a Crysis Vista alatt. Hoppá, itt más baj van. Addig vacakoltam a ramokkal, amíg kiderült, hogy dual channel-ben nem tud stabilan menni a gép, sőt a Crysis 5 percenként (vagy gyakrabban) lefagy Vista alatt. Ha a KingMax ramokat Single módba teszem a memóriafoglalatokba, akkor megint stabil a gép, megy a játék. Most tanácstalan vagyok és szeretném kérni a véleményeteket.
Engem zavar, hogy nem működik megfelelően a memóriavezérlő. Még akkor is, ha talán nem érhető el nagy sebességnövekedés. Így mindig speciálisan kell berakni a memóriákat, hogy véletlenül se tudjanak dual channel-ben menni. Ez így nekem nem tetszik.
Létezik olyan probléma, hogy a memóriavezérlő dual channel része hibás? Ha igen, van olyan program, ami ezt kimutatja? Mégis mi a véleményetek erről a dual channel problémáról?Ilyen gépem van:
CPU: Intel Core 2 Duo E8400@3Ghz
Alaplap: Gigabyte GA-EP43-DS3
RAM: 2x1GB Kingston PC2-8500 HyperX DDR2 1066 @ 5-6-6-15
Videokártya: Gigabyte GV-R485ZL-512H (Radeon HD 4850)
Táp: Chieftec 550W
HDD: 2x Samsung 400GB SATA + 1x Samsung 120GB SATA + 1x Samsung 200GB PATA>SATA
DVD-ROM: Plextor PX-130A PATA
Írók: Pioneer DVR-216D SATA + TEAC CD-W552E PATA
Monitor: Samsung 22" 226CW
Hangkártya: Audigy2 ZS PCI
Sat kártya: TechnoTrend Premium S-2300 PCI -
CptMisi
őstag
Üdv!
790XT-UD4P lapba, PH2 x3 720BE cpu mellé G.Skill DDR3 4GB/1600 KIT CL7-7-7 (3 év gar, 23.990-ért gianninál) jó lenne? -
Cruncher
csendes tag
Sziasztok!
Egy új számítógépbe vennék 4 GB RAM-ot, 2x2 GB formában.
Mit ajánlotok mit érdemes? Hosszútávra lenne.
Vegyek valami olcsót? Vagy 2 olcsóbb 2GB-set vagy esetleg egy KIT-et, ami drágább?
Fontos a hosszútáv és a megbízhatóság, de az ár sem elhanyagolható, de inkább most többet, mint későbbi problémákat.Előre is köszi!
-
Fryskitt
addikt
Kissé megemelkedtek a RAM árak a héten, nem?
-
Quan-Chi
őstag
dime27 : fúúú de beteg ez a hűtő Prolima TECH Megahalems
-
Quan-Chi
őstag
üdv mindenkinek
most akarok beruházni 2x1gb DDR3 -as ramra, 1600-ast veszek/vennék , mind1 milyen csak ne Kingmax legyen
! most G.Skill Pí van kinézve meg OCZ GOLD , esetleg ha van valakinek baráti áron eladó Kit küldjön meg egy PÜ-vel
amúgy X48-as deszkába megy Q9450 társaságába
-
MZsoltee
veterán
válasz
7Heads Drago #25411 üzenetére
Nézd meg a memóriát, mert az újak már 6-6-6-20/24en viszik csak az 1066Mhz-et, rá van írva a ramra a spec. Ha nem akkor adj nekik +0,3V-t.
-
7Heads Drago
veterán
Régen egy 800 mhz-s kingmax memó-val 4-4-4-12 időzítés mellett 2x400 mhz ment a gépem. Gépbővítés keretében a 2x1 gb kicseréltem 2x2 gb-re. És miért ne, már nem a 800 mhz-s szériát szereztem be, hanem a 1066mhz-est. (szintén Kingmax-ot) Sajnos ezek a szoros időzítést egyáltalán nem bírják. Igaz ezeken nincs Revoltec réz borda sem, de a 800-asok anélkül is mentek szépen.
Az ujjak nekem 400x2,5 szorzóval (1000mhz-en) 6-6-6-20 időzítéssel hajlandó elindulni. A gyári adat szerinti 5-5-5-18 nekem nem tudja hozni. (fesz is plusz 0,2 volt-ot kap) De nem tudom miért. Igaz a lapom már nem mai darab. (Gigabyte DS-4 rev. 1.0)
Találkozott már valaki hasonlóval? -
Kartács
aktív tag
Hali!
G.Skill ramokról tudni valamit?
Tapasztalatok, megbízható, használ valaki ilyet stb?
Gigabyte 790XT memo supporton találtam párat pár nem pont ugyanazt ami ott szerepel... -
Reaper04
aktív tag
opsz ez kimaradt: Azt olvastam valahol hogy a gigabyte szereti a kingmax ramokat ... (jobban mint a többi ramot) ... ez mennyire igaz ?
Üdv: Dave
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok! Gépvásárlás előtt állok... ram ügyben hozzáok fordulnék segítségért.
Jelenleg: Gigabyte GA-MA770T UD3P, AMD PhenomII X4 945, Gigabyte HD4890 1gb oc, Enermax Pro82+ 525, 2x500Gb WD, CM690 + 22" samu 2233BW.Ehez gondoltam 2x2 gb ddr3 mas ramot ... Amiben a segítségeteket kérném az:
Elég lenne egy olcsóbb Kingston ? (pl.: Kingston 2x2Gb 1333Mhz ~21k) vagy inkább Geil ugyan így ... vagy nézzek mást?Még annyi lenne, hogy: Az alaplap honlapján néztem milyen ramokat támogat ... és ez volt oda írva: "Support for DDR3 1666(OC)/1333/1066 MHz memory modules" Eddig rendben is, de mivel nem vagyok annyira otthon a témában, kisegítene valaki hogy az hogy 1600(oc) az mit jelent ?
Csak húzott órajelű ? vagy hogy is van ez?Köszönöm előre is a válaszokat, és elnézést a hozzá nem értésem miatt!
Üdv. Dave -
Zsót112
tag
Sziasztok!
Geil value kittel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Adott a gépem:
Gigabyte P35C-DS3R + FSP Blue Storm II 500W + 2x1Gb Geil Value DDR2 800MHz + C2D E4300 + 7900 GT + NEC DVD-RW + Seagate 120 GB SATA + Samsung 160 GB SATAII.Ezzel így nem volt semmi gond, hát csináltam magamnak: vettem egy ugyan olyan Geil kittet, mint ami már benne volt (GX22GB6400DC). Ez a kit fent van a Giga honlapján, mint támogatott memória a deszkámhoz (ezért is vettem ezt anno, és most is).
Szóval memória berak, gép indul, oprendszer fut (Pista 64bit), majd a gép újra indul. Na innentől kezdett érdekes lenni, mert volt sima fagyás, kék halál és újraindulás vegyesen. Ha a négy memória bent van a memtest86 (v4.00) a 7. tesztnél lefagy. Ha csak a két új modul van bent akkor is ez a helyzet. Ha csak egy új memória van bent a teszt lefut (bár nem néztem órákig). Ha 1 új van bent 1 régivel dualban, akkor az 5. tesztnél hibázik, ha 1 új 1 régi van singelben, akkor a 8. tesztnél hibázik.
Néztem több slot kombinációt is, de a hiba maradt. A gép nincs húzva, a forgalmazó szerint a memóriák jók, mert nekik 6 órán át hibátlanul ment a teszt
.
Van esetleg ötletetek? Mit kellene még kipróbálnom? Szeretném elkerülni a gép beszállítását a boltba, ha lehet.
Előre is köszönöm a segítséget!
Zsolt -
pincehely
addikt
válasz
szimanszki #25400 üzenetére
Nem szerepel a konfigod az alaplapodon, így nem is tudom megmondani, hogy elég e a Value típus.
De szerintem az a pár ezer forint biztosan meg éri. Nekem mindig "márkás" ramjaim voltak, amiről egy rossz tapasztalat tehet, melynek főszereplője egy samsung, majd kingmax ram volt. -
szimanszki
csendes tag
valaki?
-
fgordon
senior tag
-
VicKing
tag
Sziasztok, vettem 2x2 giga ddr2 1066Mhz Kingmax ramot a gépembe... de lövésem sincs mit csináljak vele, hogy 1066-on menjen....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- GTA V
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged