- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kenderice
senior tag
válasz
4Grider #86595 üzenetére
Az eszközön van B1, B3, B7, B20, B2, B8 és B38 sáv kiválasztási lehetőség.
Alapból egyik sincs bejelölve így gondolom automatikusan választ.
Próbáltam csak a B3-at kiválasztani de visszaugrott B1-re és meghülyült mert egyszerre 2 IP címet kapott az eszköz.
Csak factory reset és újrakonfigolás segített.Szerintem a torony dobja le B3-ról és azért választja a B1-et.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
4Grider #86595 üzenetére
Engem az érdekelne hogyha vidéken Telekom torony van anyumék háza mögötti hegyen
amin csak B20 van és 120-130megabiteket mérek akkor ott ugye Telekom és Telenor 10+10MHz-e összeadódik
Akkor BP 18 kerület (Telenor torony természetesen) B3-on fixen miért nem tudok soha 65-68megabittől többet mérni még hajnali 4-kor sem? 20MHz van B3-on még a cella is írja, akkor csak 10MHz jár 4G-re másik 10MHz GSM jelenleg még?
Ha a GSM át fog kerülni 900MHz-re és 1800-ról megszűnik akkor végre 150/50megabit lesz egy B3 cella itt is és 120-130-140megabitet tudok majd hajnalban mérni akár? -
tomp
félisten
válasz
Viktor0610 #86594 üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
Kenderice #86592 üzenetére
És melyik frekvenciát használtad korábban? B20 nem lehet, mert ott a Telekom nyomja, náluk nem volt változás. B3 meg maradni szokott, majd nyár elején veszik vissza a sávszélességét.
Szóval nem tudod állítani a használt frekvenciát az eszközödön ha nem tud B1+B3+B28 CA-t? -
Gondoltam rá, hogy beletegyem az összefoglalóba az átállás tényét, de ez már elmarad.
Holnap reggel szuper, Yettel napra ébredünk! 😊💚
-
donjohnson
addikt
válasz
szabonagyur #86591 üzenetére
a telenor.hu meg azt írja, hogy karbantartás van, meg hogy amíg mi alszunk, ők dolgoznak az átálláson.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
simpley #86587 üzenetére
Lehet, de a 15.4-ben már így hívják a Telenort (és ott is csak egy bizonyos profiltól indulva), szóval esélyesen változik más is a szolgáltatói profilban és ezért nem csak átírják, mint korábban, pl RiaRia, stb.
Azt, hogy 15.3.1 alatt vagy korábbinál is cserélik e az új profilra gond nélkül azt nem tudom
-
simpley
őstag
válasz
szabonagyur #86586 üzenetére
aha..
én azért gondolom, mert mikor a COVID idejét az "ittvagyunk-os " szöveg is csak simán átváltott mindenféle frissítés nélkül.. -
tomp
félisten
válasz
csernak75 #86580 üzenetére
Meg is van. A vasúthoz közeli torony. Paneltorony az 5377-es.
Vajon a fincsi fagyizós 1379-en is átkapcsolták 4G-re a 2100-at?
Úgy lenne értelme ha igen mivel az 5377-es családi házas övezetre sugároz. Belvárosban nagyobb a terhelés.Hát eddig nem vett rá a lélek, hogy hazamenjek. De idén már tényleg meglátogatom a várost. Addigra talán AAU is lesz.
-
lm83
őstag
Én maradok pannos, mint eddig
-
tomp
félisten
válasz
Chris.G #86574 üzenetére
Gondolom éjfélkor fog megtörténni a hálózaton az operátor név átírás és lefut a SIM frissítés. Ettől függetlenül nem biztos, hogy a telefon átírja. Ha a szolgáltatói konfiguráció a telefonon tartalmazza a konkrét nevet akkor majd csak egy szoftverfrissítéssel fog átíródni.
-
Chris.G
tag
Mikortól fogja a telefon a Telenor HU helyett a Yettel HU-t kiírni?
-
-
válasz
7Heads Drago #86571 üzenetére
Nagyon sokszor leírtam már, sosem az a baj, ha valaki beírja, mi a baja a céggel.
A stílus, az ami sokszor kiveri a biztosítékot. És ebben tökéletesen igaza van PBA-nak. -
PitLee
őstag
válasz
viktorhu #86566 üzenetére
Yetis, ez nem is rossz.
Lehet jobban lehetett volna brandigelni a cuki Yeti figurákkal a cég lakossági részét.
-
Azért mert egy cég kapcsolatban van egy másikkal attól még nem az tartja el. Szerencsére az én cégem(mármint ahol dolgozom) sok lábon áll. Én életemben egyszer voltam kint egy telenor üzletbe és megmondtam a főnöknek, hogy én oda soha többet nem megyek. Így az én fizetésem a másik 3 cégtől jön így egyenlőre én csak az egész család számláját fizetem nekik, szóval ha így nézzük akkor ők élnek belőlem. Leszarom az értékrended tartsd meg magadnak. Én nem fogok sírni az miatt, hogy nem egyezik a tiéddel az enyém és gondolom te se fogsz így nem nagyon értem, hogy miért releváns a számodra, de ha ettől neked jobb ámen. Jóindulat csak annak jár aki megdolgozott érte.
A témát lezártam. -
PBA
aktív tag
válasz
INGJOKE #86520 üzenetére
Én azért nem mennék állnék neki megfejteni hogy a te nicked mit jelent, mert tuti megsértődnél, bár te is megtetted az enyémmel. 🙂
Nyugodtan megfejtheted, javaslom a "P"araszt "B"unkó "Á"llat megfejtést, de bátran ötletelj.Nem sértődöm meg, mert azoknak az embereknek a véleményére egyáltalán nem adok, akik számomra jelentéktelenek.
Nyilván minden cégnél vannak problémák és vannak problémás dolgozók is. Ahogy korábban írtad, az a cég amelynél dolgozol most, beszállít a Yettelhez. Számomra abszolút gusztustalan, hogy nyilvánosan fikázod őket, miközben átvitten tőlük is kapod a fizetésedet. Jelenleg nincs közöm a Yettelhez (csak előfizetőjük vagyok), illetve 10 évvel ezelőtt még beszállítóik voltunk, szóval nincs miért védenem őket. Ha nálunk lennél állományban, én emiatt tuti kiraknálak mint macskát... Minden esetre érdekes látni, hogy bizonyos emberek értékrendje, erkölcsi szintje hol is áll (vagy hogy szimplán nincsen nekik). Mindig érdekes olvasni a hozzászólásaidat, amelyek tele vannak "jóindulattal". Amikor megérkezik a fizu, amit részben a Yettel finanszíroz, akkor nyugodtan köpd magad szembe a tükör előtt reggel.
Na de ez itt már nagyon OFF. Bocs, Viktor, ez most kigurult, többet nem teszem...
-
simpley
őstag
Naa, mikor lesz átnevezve a topik?😶😁
-
KicsiRegő
tag
Másnak van problémája az adományvonalakkal?
Régebben többször használtam már őket, de jelenleg csak az a válasz érkezik, hogy az EDSZ tiltott, és hívjam a 1741-et.
Az EDSZ és felnőtt tartalom tiltása már a kezdetektől fogva aktiválva van, és az adományvonalakra amúgy sem vonatkozik, a 1741-en pedig nem lehet ügyet intézni.
Van erre valami online megoldás, vagy mindenképpen ügyfélszolgálatot kell hívni? -
TeeJay
félisten
válasz
donjohnson #86555 üzenetére
Tudom mivel pont kifogtam a Redmi note 9s-el ami csak intraband CA-t tud ami idehaza nincs csak Balatonon és az is meg lesz szüntetve. Viszont itt most más a helyzet, konkrétan B3 lett a prioritás és amíg le nem csökken a vétel x dB alá addig nem is kap engedélyt a toronytól hogy más band-et keressen. Használatban nincs gond eddig is mindenhol B3 ment dél Pesten csak most már a telefon nem látja a többit cellmapperen
-
TODI1111
veterán
válasz
7Heads Drago #86552 üzenetére
Továbbra is szívatnak. Négy napig tartott amig eljutatták a készüléket a márkaszervízbe, holott szegeden is van SES és márkaszervíz. Tegnap tettem elektonikus panaszbejelentést az illetékes békéltető testületnél.
-
domper2015
senior tag
válasz
kovacsmi_74 #86547 üzenetére
Nem tudom, innen még messze van az ukrán határ, bőséges 100 km.
-
TeeJay
félisten
Nem is jelzi a B20-at pedig két torony között vagyok és bőven van B20 itt. Amíg tudja tartani a B3-at nem is látja a többi band-et. Prioritásban B3 nagyon első helyre lett fixálva, kiderül mire jó ezbociusz:
Telenor állított valamit, persze nincs bajom mert a B3 patent csak eddig tudtam belső kerületben B7-re is sebességet mérni ha azt találta legjobbnak meg B28-at is láttam M3 metró pótlón így meg nem is látja cellmapper és ha jól tudom ha nem látja akkor nem is viszi fel az adatbázisbaÚgy meg nehéz új cellákat felvinni, pedig jött felénk egy B28 a Méta utcára de még csak kevés infó van róla és hiába járo arra ha a telefon végig B3-on lóg és nem akarja látni a többi band-et
-
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #86543 üzenetére
A Cellmapper csodákra nem képes, csak azt tudja kijelezni, amit az Android a CellInfo API rendszerhívással visszaad. Az Android API pedig azt adja tovább, amit a modem drivere visszaküld. Innentől két opció lehetséges:
- vagy maga a modem "lusta", azaz nem keres más sávot, amíg B3-on megfelelő a jelerősség (a Mikrotik eszközök pl. jellemzően így dolgoznak)
- vagy a modem/telefon gyártója írta meg a drivert úgy, hogy csak egy részét jelenti vissza a "hallott" Neighboring Cell-eknek az Android felé.
Egyik esetben se tudsz felhasználóként sok mindent tenni. -
Wajk
addikt
válasz
kovacsmi_74 #86547 üzenetére
Nálunk konkrétan a 22-i "tervezett hálózat karbantartási munkálatok" óta hektikus, kiszámíthatatlan a 4G. Ami a mobilinternetet illeti.
Pedig éppen pár hete aradoztam róla, hogy milyen megbízható. De még várok pár napot, hátha megjavul.
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz
domper2015 #86545 üzenetére
Nem lehet, hogy az ukrán helyzet miatt arrafelé most terheltebb a hálózat?
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #86544 üzenetére
9 Pro:
[kép]
A felső 2-vel alkot CA-t a kép készítésekor.
Amúgy van B28 is de alacsony prioritású(magán a bázison) így a telefon sem mutatja mindig.
Nagyon ritkán összerak egy 3CA-t mikor a B7 jelszintje jobb lesz és akkor B3+B7+B28-at csinál.TeeJay
Állítottak a hálózaton mert korábban sokszor ment B20-ra itthon a telefon de most már 99%-ban B3-on van mint elsődleges CA freki. Igaz jobb lett a B3 jelszint. -
TeeJay
félisten
Egész nap sétáltam BP belső kerületekben
50-es villamos üllői út
Határ út, onnan M3 metró pótló nyugati, majd vissza népliget, onnan 1-es villamos kopaszi gát, körbe néztünk MOL torony körül
Basszus Cellmapper mindenhol csak B3-at jelez nekem miközben a térképre ha megyek és rányomok a toronyra amire jelzi hogy csatlakozva vagyok látom hogy B3 mellett B20 meg B28 is van azon de nekem még csak nem is jelzi.
Ez nem tudom milyen limitálás és hogy mi értelme van.
Akinek tud a telefon interband CA-t azoknak jelez mindent egymás alatt vagy szintén csak B3 a fő prioritás és mást nem mutat? -
bociusz
aktív tag
válasz
Kenderice #86535 üzenetére
A Hálózatmodernizációs listán február 1-jén szerepelt Gyomaendrőd, így valószínűleg változtattak valamit a környéken. A Cellmapper app mit ír, melyik toronyhoz csatlakozik az eszköz? RSRP, RSRQ, SINR és CQI értékek milyenek?
-
bociusz
aktív tag
válasz
4Grider #86532 üzenetére
Az LHG-k nem tudják a B28-at, úgyhogy más oka lesz. Tény mondjuk, hogy a Mikrotikek nagyon nehezen váltanak frekvenciát, érdemes kézzel a megfelelőre irányítani őket.
Amúgy személyes tapasztalat alapján ajánlom mindenkinek a Mikrotik új Chateau szériáit. Durván verik a korábbi termékeket, sokkal jobb modem van bennük, amik már tudják a 256QAM-et és a B28-at is. Egy B20 only helyszínen a korábbi 60-70 Mbit/s letöltés 110-120 Mbit/s-re ugrott LHG-ről Chateau LTE12-re váltással.
-
p2pp
őstag
válasz
Kenderice #86528 üzenetére
A 20/5 mostanában már elképzelhetetlen Űrgolyhó sebesség.
Amit írtál mostanában felénk vidéki városban annyi a max seb.
De kb. 1 hete még annyi sincs.
Volt olyan nap, h csak a 700MHz 4G ment kizárólag.
Vmit nagyon szerelnek.
De nem a jó irányt látom, hanem az egyre
rosszabb, sokkal lasabb irányt.
Cellmapperen és a Netmonter is nézem minden nap.
Volt olyan is, h a Speedtest by Oakla el sem indult.
Nekem HD comag van van már évek óta. -
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Mobilnet kapcsát tapasztalt valaki drasztikus sebességcsökkenést mostanában?
Iqpro kártyám van és az eddigi 100/50 sebesség leesett 20/5-re... -
Landsmann
addikt
Én úgy gondolom, lesz valamilyen akció. Mikor nyílik egy új üzlet (nem feltétlen mobilszolgáltatói), akkor szoktak tartani nyitási akciókat. Elképzelhető, hogy itt is lesz. Persze azért mérget nem vennék rá, de esélyes.
-
válasz
szaniszlokar #86523 üzenetére
Mivel elsején lesz a “váltás” ami már csak pár nap, szerintem várd meg nyugodtan annyit már kibírsz tablet nélkül.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szaniszlokar #86521 üzenetére
Várhatók akciók, új készülékek,, max hiába vársz. 😎
Szerinted itt jósnők fórumoznak?
-
szaniszlokar
aktív tag
Szeretnék a Telenortól az előfizetésemhez egy tabletet vásárolni. Érdemes várni a márkaváltásra, ugyan várhatóak újabb készüléket vagy esetleg valami kedvezmény?
-
Van olyan kollégánk aki a telenortól jött át hozzánk dolgozni hallanád őt…. Nyilván én is tudnék sokmindent mesélni, de még nem most szeretnék váltani. Én azért nem mennék állnék neki megfejteni hogy a te nicked mit jelent, mert tuti megsértődnél, bár te is megtetted az enyémmel. 🙂
-
PBA
aktív tag
válasz
Viktor0610 #86480 üzenetére
Na igen, a fikázás nagyon megy az értő szövegolvasás nélkül - minek is tájékozódni az akció részleteiről... Azt külön bírom, hogy nem is az ő problémájához szól hozzá, de szokás szerint izomból szarozza a céget. Amelynek egyébként alvállalkozóként bedolgozik a cég, ahol ő maga dolgozik. Úgy látom, valamiért nagyon utálja a melóját.
Csak mielőtt bárki is félreértené, igen, a vicces inges kollégáról beszélek.
-
törölt tag
Azóta már nálam is OK👍🏼
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610 #86509 üzenetére
28.-a még odébb vann..😔de ma sem enged be..
-
-
-
Ryder62
őstag
Nagyon jó. Amúgy is egy ócska app, vettem volna netet de így nem tudok.
-
Ryder62
őstag
Másnak elindul a mytelenor alkalmazás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB Újszerű, Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 12/256GB Megkímélt, Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Gigabyte GTX1060 3GB OC
- 6tb SAS HDD
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest