- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
TODI1111
veterán
Sziasztok.
Ha egy hitelre vásárolt készüléket végtörleszt valaki arról mikor kap visszaigazolást? -
TODI1111
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Persze aki kicsit is ért hozzá az rögtön látja, hogy több sebből vérzik a dolog.
Szerintem viszont sajnos nagyon sok gyanútlan, figyelmetlen ember kattingat ilyenkor a benne található linkre...... -
TODI1111
veterán
Jól látom, hogy az okosóra tarifacsomagot csak órával együtt lehet előfizetni?
"Mik a szerződéskötés feltételei?
A Yettel Okosóra tarifa hűségidő vállalása nélkül, kizárólag a Yettel által forgalmazott, eSIM-képes okosórákkal vásárolható meg."Ezek szerint ha nekem van egy okosórám akkor ahhoz nem tudok okosóra előfizetést venni? Még akkor sem ha több évtizede rendelkezem 4 előfizetéssel a szolgáltatónál?
Nem elég, hogy multisim nincs még így is korlátozzák az ügyfelet? Ez így nagyon szánalmas. -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez rendben is van, de ha nem tudom kezelni a fiókomban akkor hogyan tudok esetleg hozzáadni bármilyen már meglévő előfizetést?
-
TODI1111
veterán
Ezt az új Yettel Full csomagot mikor fogom látni a fiókomban? Hogyan tudom kezelni?
22-én üzletben aktíváltam, amiről én is és a még érintett telefonszámaim is sms értesítést kaptunk.
A fiókomba belépve viszont sehol nem látom. Még mindig azt írja "Prime csoport kezelése".
Erre kattintva viszont a [Yettel.hu/full] oldalra visz. -
TODI1111
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Most próbáltam megint, még mindig nem működik. Szerintem ma már nem is fog.
-
TODI1111
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Éppen ezt akartam kérdezni, hogy általános a probléma vagy nálam van a hiba? Ezek szerint még nem tudták befejezni a karbantartást.
-
TODI1111
veterán
Erről már email-ben kaptam értesítést:
Ezek szerint tegnap lezárták, de további információ még mindig nincs. Miért nem lehet erről többet tudni? Miért nem tájékoztatnak? -
TODI1111
veterán
Valami készül a Yettelnél.
-
TODI1111
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Telefonszám kereső alapján Yetteles Ügyfélszolgálat.
-
TODI1111
veterán
Online készülék rendelésről ami 19-én lett leadva és 26-a lett szállításra megjelölve, arról nem kellett volna már értesítést kapni? Összekészítésről vagy, hogy átadták szállításra? Esetleg 2024-ben minden értesítés nélkül küldik a csomagot?
-
TODI1111
veterán
Összefutottam egy ismerösömmel és csak megkérdezte tudom-e, hogy mennyi ideig tart mig visszahívják. Nem beszéltünk arról, hogy miket szeretne kérdezni. Nálunk Digi optikán jön a net meg a tv ezért úgysem tudtam volna érdemben válaszolni a yettel otthoni net és tv kérdésekre.
-
TODI1111
veterán
Kérdéseket szeretne feltenni és ezért nem szeretne külön autókázni. Amennyiben minden kérdésére "megfelelő" választ kap csak akkor menne be üzletbe. Erre van, illetve erre jó a visszahívás.
-
TODI1111
veterán
Nem nekem kell. Egy ismerősöm kérdezte, hogy tudom-e mennyit kell várni a visszahívásra. (Nem mindenkinek a közelében van Yettel üzlet
) -
TODI1111
veterán
Szolgáltatás megrendelésénél (otthon net+tv) mennyi ideig tart amíg visszahívnak?
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehet idevágó téma is. Például ha be lehet kapcsolni a hangpostát úgy, hogy július 5-től július 13-ig (csak egy példa dátum) minden hívás hangpostára menjen és utánna pedig visszaáljon kikapcsolt szolgáltatásra akkor neki az lenne a legjobb megoldás. Ez viszont gondolom szolgáltató specifikus.
-
TODI1111
veterán
A ne zavarjanak üzemmóddal (én is használom) az a baj, hogy a hívások és értesítések befutnak a készülkre csak nem kap az ember róla a beállított ideig értesítést.
" hová irányítsam, hogy ne jöjjenek be hívások?"
Na most ha ő szabadságon van és sokszor keresik akkor a hívónak mindig kicseng a készülék. Nem fog tudatosulni, hogy ő most nem elérhető és ne strapálja magát hanem még szidják is, hogy mennyire g..i amiért még csak vissza sem hívja őket pedig be van kapsolva mert kicseng a készüléke. -
TODI1111
veterán
válasz
Balanna
üzenetére
Nálam ez éppen tegnap fordult elő. (szintén S23U)
Az ügyfélszolgálatot hívtam (1220) otthonról (Szeged) és a beszélgetés közben panaszkodott a hölgy, hogy nagyon darabos a beszédem. Néhány mondatot meg is kellett ismételnem mert nem értette. A készülék térereje folyamatosan 3-4 pálcikát (4G) mutatott és HD hívást jelzett. A készülékben egy darab Yettel e-sim van használatban. -
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
A kérdezőtől idézek.
"A Telenornál régebben úgy volt, hogy a 22. hónaptól lehetett cserélni az árlistás telókra."
Amit linkeltem pedig ez is szerepel.
"Lépj be a fiókodba!
A kiválasztott mobil termékoldalán lépj be a Yettel fiókodba, ha még nincs, regisztrálj email címmel! Belépve láthatod, hogy van-e jogosultságod a készülékcserére, ill. a készülékcsere költségeit is megnézheted. "
-
TODI1111
veterán
-
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
"Megírod végre, hogy milyen routert, milyen frekvenciákon használsz?"
Ez miért annyira lényeges?
Tényleg nem kötöszködésképpen kérdezem hanem mint laikus. A próbaidő alatt is ugyan azt az eszközt használta, ugyan azzal a frekvenciával és ugyan ott mint most. Szerintem nem attól esett a sebesség a tizedére. -
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Nálunk van vezetékes szolgáltató és azt is használom csak együttérzek az érintett ügyfelekkel.
Itt inkább az a probléma, hogy egy helyhez kötött szolgáltatást sem tudnak megfelelően biztosítani. A telefonnal használt mobil net miatt nem is szóltam sosem, mert azt tudomásul veszi az ember, hogy a helyzetéhez képest lehet, hogy 100 méterrel arrébb már rosszabb. -
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
"Az megoldás lenne, ha nem lehetne hűségszerződéssel kihozni előfizetést és eszközöket, mert bármikor bedugulhat?"
Igen, például ez jó megoldás lehetne.
Az eszköznek például lehetne bérleti díja. Így elkerülhető lenne, hogy kifizettessék ugyan azt a díjat 6-7 és 0,3 Mbit. esetén is. Valószínűleg a fórumtárs sem azért panaszkodott, mert 1-1 alkalommal ilyen hanem azért mert rendszeresen. -
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Persze minden lehetséges. Szerinted ez így rendben van? Akit nem érintenek ezek a dolgok, gondolom téged sem, azok sokkal könnyebben dolgozzák fel ezeket a dolgokat. A személyes ismerettségi körömben már hárman panaszkodtak ugyan erre.
" Az nem lehet, hogy folyamatosan egyre többen használnak mobilnetet, főleg ahol nincs rendes vezetékes."
Megértem ezt is persze, de akkor ne vállalják, hogy tudják biztosítani a szolgáltatást a hűségidő alatt. Illetve ha nem akkor vagy ne fizettessenek kötbért felmondás esetén vagy adjanak kedvezményt arra az időszakra amikor "használhatatlan" a szolgáltatás.
-
TODI1111
veterán
-
TODI1111
veterán
Ez a mostani Nagypéntek már az a péntek lesz amit régóta várunk?
-
TODI1111
veterán
válasz
EA's hit
üzenetére
Szerintem rosszul tudod.
Amennyiben előfizetői hűségre vásárol valaki és nem fizeti a havi számláját akkor simán tiltják a készüléket. Amikor úgyanis előfizetésre vásárolsz akkor nem a listaárat fizeted a szolgáltatónak, hanem cserébe készülékár kedvezményt kapsz. Ezért ugye ha nem fizeted a számlát akkor nem vagy jogosult a kedvezményre (felrúgod a szerződést) és tiltják a készüléket.
Ha esetleg rosszul tudom, majd jön valaki aki a szolgáltatónál dolgozó aki kijavít. -
TODI1111
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
"Skacok még mindig megvan az a probléma Samsung telefonok esetén exynos procival hogy nem jó a voLTE?"
Mit értesz probléma alatt? Hosszú évek óta, szinte csak samsung készülékeim vannak és nem volt probléma egyikkel sem Szinte a megjelenés óta e-simet használok, azzal is rendben működik és előtte a fizikaival is problémamentes volt. . Azt ugye tudod, hogy a simen is be kell kapcsoltatni a szolgáltatást?
-
TODI1111
veterán
Fiúk, lányok örülhettek, mert véget ért a történet.
Semmiféle extra nagyhatalmú ember nem kell az átutaláshoz. Azt is többszőr elmondták a rögzitett vonalon, hogy utalás csak szerdai napokon van ma délután mégis tudtak utalni. (igen, biztos, hogy az utalás a mai napon történt) Valószínűleg annak köszönhetően, hogy tegnap az utolsó panasztételnél (miután a legkésőbbi időponttól számítva is letelt a 14 nap) kikértem minden az üggyel kapcsolatos hanganyagot.Arra pedig ígéretet kaptam, hogy a kellemetlenséget kompenzálják. 
sfdrakex
"Ezt már leírtam neki párszor, de szerinte csak egy enter és megy az utalás . . ."
4Grider
"egy utalás utalványozása nem fér bele a 14 napba. "
Régóta folyamatban lévő ügynél elég egy enter és belefér a 14 napba ha megfelelő emberek vannak a megfelelő helyen
-
TODI1111
veterán
válasz
kovacsmi_74
üzenetére
Telefonos egyeztetés során minden egyeztetve lett. Szintén rögzített hívás. Bank. Feleségem neve. Bankszámlaszám.
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Amiről természetesen ők tehetnek hiszen kp.-ban kellett volna visszafizetniük.
"A visszatérítés során a Yettel az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Előfizető elállási nyilatkozatában más fizetési módot jelölt meg; ...."
"Vagy, hogy ténylegesen mikortól számítják"
A törvény szerint a bejelentés időpontjától kell számítani ami február 19. A készülék visszavételétől is eltelt a 14 nap. -
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
+sfdrakex
Sőt az én anyukámat, mert reklamálni merek és kiállok az igazamért.
Akkor most tényleg nem akarjátok megérteni,hogy február 19-től tudják, hogy fizetniük kell? Tegyétek a szivetekre a kezetek, nézzétek a tükörbe és gondolkozzatok el rajta,hogy ha a ti készüléketek + 450 000 forintotok lenne a tét, akkor is ez lenne a véleményetek? -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor szerinted a Yettelre nem vonatkozik a törvény? Mint emlitettem a 14 napos elállásnál a pénzvisszafizetésre a 14 nap nem lehetőség vagy ajánlás hanem kötelezettség. Ez ugye azt jelenti, hogy a magasabb szintű embernek 14 napon belül kell engedélyeznie és gondoskodnia az átutalás megérkezéséről. A törvény nem én írom, de ezt mondja ki.
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szinte minden telefonálás alkalmával egyeztetjük a számlaszámot. Minden stimmel.
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ezt most viccnek szántad? Államfői engedély kell, vagy mi? Ez semmiféleképp nem lehet gond. Tudom, hogy neked védened kell a munkaadód, de attól még egy tr.... társaság. A 14 napos elállásnál a visszafizetési határidő nem lehetőség hanem kötelezettség!
Gyakorlatilag március 4-e óta tudják (akkor ért vissza a márkaszervízből a készülék ,de az elállási szándék jelzése február 19), hogy vissza kell fizetni a pénzt. Akkor még el akarták játszani a hülyét, hogy nem állhatok el. Majd a Békéltető Testület közbenjárásával elnézést kértek és elismerték, hogy hibáztak. A készülék március 10-én visszakerült a Yettelhez, onnantól számítva is eltelt a 14 nap a pénz meg még sehol csak a hazudozás megy múlthét szerda óta, (rögzitett vonalon), hogy a pénzt már átutalták, meg, hogy folyamatban van az ügy.......... -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"minden más maradt a régi az utalás tekintetében."
Feltéve ha az ügyfél utal nekik. Visszafelé nem működik.
Ez a fa....... sze...... társaság a mai napig nem utalta vissza a pénzem. Valaki itt azt mondta nekem, hogy biztos nem direkt. Nem a f...t. Lehet véletlenül nem utalni, úgy, hogy szinte minden nap kapcsolatban vagyok velük. Már a készülék leadásától számítva is eltelt a 14 nap mégsem utalták vissza az összeget, ráadásul az elállás bejelentésétől (február 19) számított 14 napon belül kellett volna. Tudom, forduljak a megfelelő szervekhez. Ez meg is történt, de ugye ez mind hosszú idő. Addig ők vígan hasznot húznak a készülékből és a náluk lévő pénzemből is..........
Törvénytelen, jogszerűtlen magatartásból 5-ös a Yettel. -
TODI1111
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Rendeld meg anélkül, hogy belépnél a fiókodba.
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Egy kis további infó és be is fejeztem. (Mennyire hazug banda a Yettel) Újra fogyasztóvédelemhez, illetve békéltető testülethez kellett fordulni.
Az átutalás azóta sem érkezett meg. (pedig már icuka is átutalhatta volna
). Rögzitett panaszbejelentési vonalon szerda óta azt mondják, hogy átutalták a pénzt. Minden banknál azonnali átutalás van (15-én a feleségem átutalta a telefonszámlát, 16-án már le is könyvelték) Kértem, hogy e-mailben küldjenek egy átutalási bizonylat másolatot, ami igazolná, hogy ők tényleg utaltak és volna valami amire az érintett bankban is lehetne hivatkozni. Ez sem érkezett meg a mai napig sem (valószínűleg azért, mert még továbbra sem utaltak)"Szerintem ebben volt hiba részedről és részükről is."
Részemről annyi volt a hiba, hogy becsületesen közöltem a tényt miszerint a készülék szerintem hibás is. Viszont a törvényes eljárásnak ebben az esetben is így kellett volna lennie.
"Hivatalosan ennek úgy kellett volna lezajlania, hogy elindítja az elállás menetét (még nem fizet semmit). Az adott 14 nap alatt bevizsgáltatja a készüléket. Amennyiben a hiba nem a vásárló hibája akkor 14 napon belül fizet, (a szándék jelzésétől számítva) illetve ha a hiba bizonyíthatóan az ügyfél miatt keletkezett akkor megszünteti az elállási jog gyakorlását."
Február 19-óta kicsit több nap telt el mint 14.
Mindenkitől elnézést aki unja, de ez is a szolgáltató topikjához tartozó téma. -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor nézd át a tudásbázist.
[link] -
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Még egy szösszenet a Yettel saját előírásából (amit ezek szerint magukra nézve semmisnek tekintenek) aztán tényleg ráhagyom.
"A visszatérítés során a Yettel az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Előfizető elállási nyilatkozatában más fizetési módot jelölt meg; ...."
Ezzel a bolti alkalmazott is tisztában volt, mert már előkészítette az összeget csak nem engedték neki kifizetni. -
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Ne érts félre nem haragszom rád (másra sem a szolgáltatón kivűl) mert ez a véleményed. Mint említettem lehet, én is.máshogy látnám ha nem az én pénzem lenne. A bevizsgálás is jogos csak a törvényes menetét nem tudják. Hivatalosan ennek úgy kellett volna lezajlania, hogy elindítja az elállás menetét (még nem fizet semmit). Az adott 14 nap alatt bevizsgáltatja a készüléket. Amennyiben a hiba nem a vásárló hibája akkor 14 napon belül fizet, (a szándék jelzésétől számítva) illetve ha a hiba bizonyíthatóan az ügyfél miatt keletkezett akkor megszünteti az elállási jog gyakorlását. A jogszabályokat nem én csinálom. Részemről itt lezártam. Jó hétvégét mindenkinek.
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
"Törvényileg kötve van meddig kell kifizetniük, 14 nap. Ami meg is lett volna normál esetben, DE itt ugye hibás készülék bevizsgálása is volt, ami nyújtja a folyamatot."
Itt megint hibás az elképzelésed, mert a folyamatot február 19-én el kellett volna indítaniuk. Mivel a bevizsgálás az ő kezdeményezésükre történt a bevizsgálási idő a 14 napba tartozik és nem hosszabbik.
-
TODI1111
veterán
válasz
sifarr
üzenetére
és sfdrakex.
Lehet, hogy én is hasonlóképpen gondolkoznék mint ti ha nem az én pénzemmel játszanának.
Látom nem nagyon értitek, hogy fehéren feketén le van írva törvényileg, hogy mi az eljárás. Ezt ők nem tartják be."Egyébként 2022-ben miért nincs számlád? Számlákkal/csekkekkel postára rohangálsz fizetni?"
Ehhez nem sok közöd van, de elárulom, hogy nem rohangálok számlákkal és csekekkel a postára. A feleségemnek van és arról fizetünk. Mivel szintén a törvény írja elő, hogy
"Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre"
Ezért nem akartuk számlára utaltatni az összeget. Gondolom tisztában vagy azzal, hogy ekkora összeget nem lehet egyszerre automatából kivenni, tehát vagy több nap, vagy szabadságot kell kivenni (a feleségem is tovább dolgozik mint a banki nyitvatartás) ahoz, hogy a pénzünkhöz jussunk."Tényleg nem érted, hogy egy ekkora cégnél nem annyi az utalás, hogy Icuka leül és klikkel kettőt"
Te pedig tényleg nem érted, hogy ez egy folyamatban lévő ügy?
Nem akkor szembesültek vele, hogy vissza kell fizetniük a pénzt.Mivel törvényileg határidőhöz vannak kötve (14 nap) és gyakorlatilag "egész héten foglalkoztak" az üggyel (Békéltető Testület). Illetve bejegyzést rögzitettek az ügyről arra kérve, hogy a készülékkel fáradjak be bármely Yettel kirendeltségre és a bejegyzésre hivatkozva érvényesítsem az elállási igényem. -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ezt mondja a törvény:
"Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre"
Amennyiben pár 10 ezer forinttal olcsóbb lett volna a készülék akkor kifizethette volna........."Most nincs előttem a tudásbázis, de magasabb összeg esetén lehet, csak az utalás van, mint opció."
Nekem nincs egyik banknál sem számlám ezért konkrétan nekem nem is tudják utalni. Ebből kifolyólag plusz költségem, illetve időm megy el az egészre......
Hamár így alakult akkor legalább arra lettek volna képesek, hogy akkor amikor bentvoltam vagy másnap átutalják a számlára. (szintén kötelességük lett volna, mivel február 19-től számított a 14 nap)
"haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül"
A Békéltető Testülethez küldött levelükben is elismerik, hogy az ügyfél
"2022 február 19-én jelezte elállási szándékát,....."
Nem kell itt a duma, hogy milyen körülményes a cégeknél az átutalás, mert ez egy folyamatban lévő ügy. Több mint egy óra után amit bent töltöttem és az egész háttércsoport ezzel foglalkozott, minden adat és tény rendelkezésre állt simán tudtak volna utalni. Gondolom úgy voltak vele, hamár a Békéltető Testülethez fordult az ügyfél akkor szívassuk még egy kicsit...... -
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, átutalás mert ' nincs mód készpénzes fizetésre".
-
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Tegnap több mint egy órát töltöttem az üzletben ezzel kapcsolatban. Az ügyintéző mindent elintézett a pénztárban is lett volna annyi pénz, de elméletileg valami 400 000 ft a legnagyobb kifizethető összeg. Többszőr is telefonált ezügyben a feletteseknek meg háttércsoportnak meg ki tudja még hova. Minden telefonálásra azt mondták, hogy ez egy váratlan dolog ( a készpénz kifizetés) az átutalás a mindennapos. Gondoltam mivel ez már egy Békéltető Testületi határozat és több mint egy órát elszorakozunk vele, illetve a mai már a 15-ik munkanap ezér sikerül átutalni a pénzt (amit akár már tegnap megtehettek volna), de nem sikerült.
-
TODI1111
veterán
válasz
TODI1111
üzenetére
Azért elég érdekesen működik ez a szolgáltató, illetve a kedves alkalmazottak. (tisztelet a kivételnek)
Az elállási szándék jelzése február 19 azaz ez a 15-ik munkanap.
Készpénzes, egyösszegű vásárlás volt az üzletben ezt nem tudták kifizetni mert nem engedte a rendszer. Az átutalás pedig ma sem érkezett meg pedig a törvény a következőket írja elő:"A kereskedő legfontosabb kötelezettsége ekkor az, hogy haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatérítse a fogyasztó által megfizetett teljes összeget. E körbe tartozik a teljesítéssel összefüggésben felmerült költség is, így például az, amely a fogyasztóhoz történő kiszállításhoz kapcsolódik.
Az összeg visszatérítésére a kereskedő olyan fizetési módot köteles választani, amelyet a fogyasztó is választott eredetileg a fizetésre. A kereskedőnek joga van a megtérítendő összeget visszatartani addig, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte." -
TODI1111
veterán
válasz
TODI1111
üzenetére
Megoldódott. (sajnos ehhez 1 szinttel feljebb kellett lépni) A szolgáltató elismerte, hogy hibázott,
" Az érintett ügyintézők tájékoztatása és felelősségrevonása megtörtént"
A mai napon érvényesíthettem az elállási jogom. Már csak az a kérdés mikor érkezik meg a vételár visszautalása, mert az elállási szándék jelzése február 19-én megtörtént. Azaz már 14 munknapja.
-
TODI1111
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Van. Az elállási panaszomra jött a válasz. Idézek
"feltöltő kártyás előfizetéshez vásárolt Samsung Galaxy S22 ultra 12/256GB típusú készülék megvásárlásától 14 napon belüli elállásra az érintett készülék márkaszervizben történő vizsgálatát követően biztosíthatunk lehetőséget, "
"A szükséges vizsgálatot követően, amely vizsgálatot az érintett készülék gyártójának márkaszervize végez el, a vizsgálat eredményétől függően, lehetőséget biztosítunk a 14 napos elállásra, melyről nyilvántartási rendszereinkbe bejegyzést készítettünk."
Biztosan meg fog oldódni csak tudod nem mindegy, hogy mikor kapja vissza az ember a pénzét. 14 napon belül vagy csak hosszú hónapok múltán, és a munkahelyén még szabadságot is ki kell venni annak érdekében, hogy meg tudjon jelenni a békéltető tárgyaláson vagy a fogyasztóvédelmi eljáráson....
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azzal is alátámasztva azt, hogy a szolgáltató bármit megtehet a vásárlóval.......
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Megértem a te álláspontodat is mint kivülálló. DE szerinted mi a kavarodás, hogy megígérnek valamit és azt nem teljesítik. Az igéretükről még bejegyzést is készítenek a saját rendszerükben mégsem tartják hozzá magukat hanem megváltoztatják és nem engedik érvényesíteni a jogot. Biztosan meg fog oldódni csak tudod nem mindegy, hogy mikor kapja vissza az ember a pénzét. 14 napon belül vagy csak hosszú hónapok múltán, és a munkahelyén még szabadságot is ki kell venni annak érdekében, hogy meg tudjon jelenni a békéltető tárgyaláson vagy a fogyasztóvédelmi eljáráson....
-
TODI1111
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Persze egyetértek. Aki dolgozik az hibázhat. Annyi a különbség, hogy ha én megigérek valamit (nem csak írásban hanem elég csak szóban) akkor azt betartom.

"Nálad is volt kavarodás az elállással, közben hibás is a készülék, majd kiderült mégsem az."
Mi a kavarodás abban ha beviszek egy készüléket és érvényesíteni szeretném az elállási jogom, emellett megemlítem, hogy nálam hibajelenség is fennáll? Elfogadtam, hogy be kell vizsgálni a készüléket, hogy nem-e én okoztam a hibát. Ez megtörtént és a márkaszervíz igazolta, hogy szerintük a készülék hibátlan. E-mailben biztosítottak arról, hogy ha az a tényállás miszerint nem én vagyok a hibás akkor biztosítják az elállást. A készülék a bevizsgálás szerint hibátlan, külsérelmi nyom nincs rajta, kifogástalan új állapotú. Az elállást mégis meggátolják. Teszik ezt úgy, hogy több mint 20 éve vagyok az ügyfelük, több előfizetéssel. Elég gyakran vásárolok készüléket is tőlük. Soha nem akartam még elállni a vásárlástól, ez lett volna az első. Ezt minek nevezed ha nem hazugságnak? Gondolom más lenne a véleményed ha neked állna benne több 100 ezer forintod.
-
TODI1111
veterán
Az üzletben az ügyintéző hölgy többszőr is telefonált a háttércsoportnak, illetve főnökének. Ez egy hazug, szavahihetetlen szolgáltató. (Egy új kezdet). Tisztában vannak vele, hogy ebben az országban hogyan működnek a dolgok. Ha bejelentést teszek (fogyasztóvédelem, békéltető testület) akkor az minimum 1-2 hónap mire "tárgyalást" tűznek ki. Addig meg szívjon a vásárló ( Magyarország előre megy).
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az üzletben a hölgy segítőkész volt. Telefonált, hogy mi a menete a dolognak és fentebbröl utasították, hogy nem indíthatja el az elállást.
-
TODI1111
veterán
Aki szokott itt olvasgatni biztosan emlékszik a vásárlástól való elállás ügyemre. Annyira szavahihető ez a szolgáltató, hogy e-mailben biztosítottak a következőről:
"A szükséges vizsgálatot követően, amely vizsgálatot az érintett készülék gyártójának márkaszervize végez el, a vizsgálat eredményétől függően, lehetőséget biztosítunk a 14 napos elállásra, melyről nyilvántartási rendszereinkbe bejegyzést készítettünk."
A vizsgálat elkészült, a hibát nem én okoztam (hibátlan). Ma visszaért az üzletbe és közölték, hogy nem érvényesíthetem mégse az elállási jogot, mert letelt a 14 nap.
Nem akartam, de ebből fogyasztóvédelmi eljárás lesz. -
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mi az összeghatár? Csak mert mint emlitettem én sem kaptam még kedvezményt. Pillanatnyilag 3 hiper M net és egy hiper L+ tarifacsomagom van. (mint fentebb olvasható én inkább még egy vásárlástól való elállás szívatást is kapok cserébe)
-
TODI1111
veterán
válasz
üzenetére
Az én tapasztalatom az (több mint 20 éve vagyok az ügyfelük, több előfizetéssel), hogy nem szokás. Az egyedüli kedvezmény az, hogy ha részletre akarsz vásárolni akkor nem kell külön forgalmi előleget befizetned. Aki viszont mindig egyösszegben vásárol annak a hűséges előfizetőnek nincs kedvezmény.
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mint már emlitettem elállni akartam a vásárlástól többek között mert hibás. Ezek szerint azért szívok mert becsületes vagyok. Illetve mint elötted írtam:
"Már én is látom a jegyzőkönyvet amit a szervíz kiállított (a készülék hibátlan) A telefon már tegnap elhagyta a szervízt. Úgy mentem be a szolgáltatóhoz, hogy el akarok állni a vásárlástól.A bevizsgálás kész a készülék hibátlan. Amikor bevették a készüléket a kiállitott jegyzőkönyv szerint tökéletes sérülésmentes állapotban van. Mi indokolja még a vásárlástól való elállás meggátolását?"
Legfőképp, hogy idéznék egy részletet a tőlük kapott e-mailből.
"A szükséges vizsgálatot követően, amely vizsgálatot az érintett készülék gyártójának márkaszervize végez el, a vizsgálat eredményétől függően, lehetőséget biztosítunk a 14 napos elállásra, melyről nyilvántartási rendszereinkbe bejegyzést készítettünk." -
TODI1111
veterán
válasz
PitLee
üzenetére
"A szerviz tudja megvizsgálni, hogy mi a hiba oka és az ő véleményükkel már eltudják dönteni hogy mi legyen,"
Már én is látom a jegyzőkönyvet amit a szervíz kiállított (a készülék hibátlan) A telefon már tegnap elhagyta a szervízt. Úgy mentem be a szolgáltatóhoz, hogy el akarok állni a vásárlástól. A bevizsgálás kész a készülék hibátlan. Amikor bevették a készüléket a kiállitott jegyzőkönyv szerint tökéletes sérülésmentes állapotban van. Mi indokolja még a vásárlástól való elállás meggátolását?
Más bemegy és mivel nem tudják azonnal kicserélni a hibás készüléket érvényesítik az elállási jogát. -
TODI1111
veterán
Szerintetek az elállási szívatás kimondottan nekem jár?
[előzmény] és egy mai történet mástól. [link]
[Itt tartok most] -
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az is postázós, vagy személyesen üzletben? Esetleg honlapról beolvasható?
4Grider
Köszi. Ez hogyan működik? Mármint a leválasztás és újrahasznosítás. -
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi. Abban az esetben mi a teendő ha mondjuk e simet használok és e simes készülékre cserélek. Hogyan kerül át az e sim az új készülékbe?
Bár még az sem biztos, hogy ennél a szolgáltatónál maradnak az előfizetéseim. A vásárlástól való elállással kapcsolatban még mindig nincs érdemi előrelépés. Február 19-e óta náluk van a készülékem és azóta semmi.
-
TODI1111
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Továbbra is szívatnak. Négy napig tartott amig eljutatták a készüléket a márkaszervízbe, holott szegeden is van SES és márkaszervíz. Tegnap tettem elektonikus panaszbejelentést az illetékes békéltető testületnél.
-
TODI1111
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
"De nem ebből van a gond, hogy Te nem elállni akartál alapból hanem csere készüléket az 5. napon? Ha jól olvasom többször is ezt írtad, hogy cseréltetni akartál egy hibás készüléket, és nem elállni tőle."
"Elvittem a készüléket az üzletbe leadni és érvényesíteni az elállási jogom ahol elmondtam, hogy hibás a készülék (nehogy újracsomagolják és eladják másnak) bár az elállási jog mindenféle indoklás nélkül megtehető."
Nem. Én elálláni akartam csak nem tudtam, hogy nem szabad becsületesnek és jóhiszeműnek lenni, ezért közöltem, hogy a készülék hibás. Miután leadtam a készüléket csak utána a panaszbejelentésnél közöltem velük, hogy nem vagyok hajlandó javított készüléket elfogadni csak új cserekészüléket vagy az elállási jog érvényesítését. Köszönöm az eddigi segítségeket és felvilágosítást. Ez egy érdekes történet volt, hogy más tanuljon a hibámból ami pedig abból adodott, hogy becsületesen és jóhiszeműen akartam eljárni. Visszajelzett a szolgáltató és közölték, hogy akkor hagyják jóvá az elállást miután a samsung igazolja, hogy a készülékkel tapasztalt hiba rendeltetés szerű használat mellett keletkezett, vagy gyártási hiba eredményezte. Nem tudom ez mennyi ideig tarthat főleg, hogy a készülék átal generált hibajelentést is elküldtem a samsungnak. -
TODI1111
veterán
"Kizárólag szervízlappal hajlandó bevenni a készüléket (illetve már beadtam és még cserekészüléket sem biztosítottak) ellenörzésre. Most ott tartunk, hogy panaszt tettem minden csatornán ahol kihangsúlyoztam, hogy vagy teljesen új készüléket vagyok hajlandó elfogadni vagy az ellállás érvényesítése jöhet szóba ( telefon, levél, vido chat) amennyiben a héten nem történik semmi úgy fogyasztóvédelmi eljárás lesz belőle."
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Az elálláshoz jogod lenne akár van hiba, akár nincs, akár tapasztalható helyszínen, akár nem."
Mégsem engedik......
-
TODI1111
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A készülék 5-ik napos volt amikor bevittem. Nem akartam mindjárt elállni a vásárlástól ezért először a gyártóval beszéltem hátha csak szoftveres probléma.
"Bolti vásárlásnál tényleg csak ez az opció volna helyszínen nem tapasztalható hiba esetén."
Helyszínen nem tapasztalható hiba volt mégsem érvényesítették az elállási jogot.
Ez egy rendellenes működés amire a gyártó is azt mondta, hogy érvényesítsem az elállási jogot. (például a kék idézet) -
TODI1111
veterán
Leírnék egy kis történetet, hogy mekkora sz....t szolgáltató a Telenor.
Előrendelésben vásároltam egy készüléket. Online vásárlás, egyösszegű készpénzes fizetés. Mint kiderült a készülék hibás, mert minden nap különböző időpontban újraíndul, még többszöri gyárivisszaállítás után is. A készülék automatikus hibajelentést is generált amit elküldtem a gyártónak (samsung).
A gyártó válasza az volt, hogy éljek az elállással. Részlet a levelezésből.
Elvittem a készüléket az üzletbe leadni és érvényesíteni az elállási jogom ahol elmondtam, hogy hibás a készülék (nehogy újracsomagolják és eladják másnak) bár az elállási jog mindenféle indoklás nélkül megtehető. A szolgáltató viszont nem hajlandó érvényesíteni az elállási jogom. Kizárólag szervízlappal hajlandó bevenni a készüléket (illetve már beadtam és még cserekészüléket sem biztosítottak) ellenörzésre. Most ott tartunk, hogy panaszt tettem minden csatornán ahol kihangsúlyoztam, hogy vagy teljesen új készüléket vagyok hajlandó elfogadni vagy az ellállás érvényesítése jöhet szóba ( telefon, levél, vido chat) amennyiben a héten nem történik semmi úgy fogyasztóvédelmi eljárás lesz belőle. Ráadásul mindezt úgy, hogy több mint 20 éve vagyok az ügyfelük több előfizetéssel és ez az első alkalom, hogy az elállás jogával akartam élni. -
TODI1111
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- Microsoft Edge
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A fiókomba belépve viszont sehol nem látom. Még mindig azt írja "Prime csoport kezelése".
Miért nem lehet a fiókomba belépve aktiválni?
Ezek szerint tegnap lezárták, de további információ még mindig nincs. Miért nem lehet erről többet tudni? Miért nem tájékoztatnak?
)
Még azt nem tudjuk melyik péntek.