- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Viktor0610 #104057 üzenetére
Nem, a 10000Ft ra klikkelek és mit ír a teló: hoppá. Yettel kedvező flotta.
-
Hosssszu
őstag
-
Hosssszu
őstag
válasz
Viktor0610 #104074 üzenetére
Viktor, szerintem ez egy kiváló ötlet!
-
Dave1984
őstag
válasz
+1 támogatom, Nagyon keveset tudok én is hálozatokrol,de érdekel, és azt a keveset amit tudok, azt itteni embereknek köszönhetően tudtam meg
-
TeeJay
félisten
Szóval ha jól értem amint a Yettel engedi a cellát akkor nálam is SA-ra fog váltani és a Samsung A54-ben nem kell semmit bohóckodni ezzel?
Kapásból 4 tornyot fel is tudok majd nálunk vinni a térképre meg most a szomszét panel tetején fognak egyet bővíteni azt is feltolom -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #104085 üzenetére
Szoftveresen tudják az SA-t csak lehet, hogy a gyártó a szolgáltatói konfigurációra bízza, hogy menjen e vagy sem.
Ha a konfigban nincs engedve akkor nem fog menni.
OnePlus is a konfig alapján kezeli DE: a fejlesztői beállításokban van egy "5G hálózati mód" menüpont.
Ott alapértelmezettként "Automatikus" opción van azaz a konfig dönti el. Na de ezt át lehet kapcsolni NSA+SA üzemmódra. Ilyenkor már figyelmen kívül hagyja a konfigban meghatározott 5G módot.
Samsungnál szerencsére alapból NSA+SA üzemmód van, ott nincs beleszólása a konfignak.
Pixel telefonnál már root kell és az NSG app. -
TeeJay
félisten
válasz
yanna #104086 üzenetére
Jó kis infók, ha valamit nem értesz google sokat segít.
Ma pl már látok n1 5G-t is BP belvárosban meg Budai részeken
Alakul ez. Tiktok-on pár almásnak megírtam hogy ők nem tudnak ilyet, mindig az volt a hárítás hogy nekik nincs is szükségük erre. Hát azért néha jól jön hova csatlakozik a telefon és miért lassabb a mobilnet -
Gloob
addikt
válasz
Landsmann #104085 üzenetére
Tudod mit? Megette a fene, ha a usernek kell kapcsolgatni a telefont holmi rejtett kapcsolókon keresztül, hogy teljes tudását használni tudja a készüléknek. Gondolod, hogy aki nem tudja, mert nem ért hozzá, nem érdekli, az keresgeti a kapcsolót? Ő vett egy 5G-snek reklámozott telefont, ő csak ki szeretné használni a teljes tudását! Idáig kellene eljutni már végre a gyártóknak, és a szolgáltatóknak közösen. Tudom, ez túl bonyolult feladat. Túl sok a telefontípus, túl sok a szolgáltató. Világviszonylatról beszélek!
-
Landsmann
addikt
válasz
Gloob #104084 üzenetére
Azért is jó boncolgatni a dolgokat, mert olybá tűnik annyira nem magától értetődő az 5G használata mint mondjuk a 3G vagy 4G esetén. Inkább kezd hasonlítani a VoLTE és voWiFi mizériához ha jól értelmezem. Ugyanis ha egy készülék 5G-s, az még nem jelenti azt, hopgy valóban az is, teljes mértékűleg. Mert itt van ez az SA és NSA 5G. Úgy veszem észre, szoftveresen nem feltétlenül támogatja minden készülék az SA 5G-t. Most én is ebben a dilemmában vagyok, bár a készülékem leírása szerint SA/NSA használatra alkalmas. De az már nem derül ki, hogy automatikusan mindkét üzemmódot tudja, vagy nekem kell állítgatni valamit. Sanszos, hogy ez utóbbi, mert találtam egy rejtett kapcsolót. Szóval amikor készülékvásárlás előtt áll az ember, akkor lehet ezt sem árt tudni, hogy a kiszemelt készülék mit is tud 5G téren.
-
Landsmann
addikt
válasz
CellWalker #104073 üzenetére
Találtam egy rejtett 5G beállítási menűt. Xiaomi és Redmi készülékeken használható. *#*#726633#*#* Ezzel lehet bekapcsolni. AKkor megjelenik egy olyan választási lehetőség, hogy 5G- Auto, NSA, SA+NSA. Na, nálam olyan jelenik meg, hogy Önálló mód. Ezt lehet be, vagy kikapcsolni. Vajon ez most mit jelent. Bár gondolom, ez lenne az SA mód. A kérdés az, hogy kikapcsolt helyzetben mi a helyzet. NSA, vagy SA+NSA? MIvel nincs nálam 5G, így nem tudom tesztelni. Telekom 5G-t nem lát se így, se úgy, noha van, de NSA 5G-jük van.
-
-
tomp
félisten
válasz
Pedig az NR SA elkapás eléggé pozitív dolog a yettelre nézve.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Én szívesen olvasom, nem értek mindent, de legalább tanulok ezt azt.
-
Landsmann
addikt
válasz
CellWalker #104073 üzenetére
Valóban nem Samsung. Redmi Note 10 5G. Ugyanígy nincs rá hatással a band választás sem. Egy pillanatra odavált, aztán vissza, ahol szeret lenni.
(Nem csak ez, hanem a Redmi 9 is)
-
yanna
addikt
válasz
Engem speciel nagyon érdekel, csak egy nagy problémám van, hogy 1 %-át sem értem.
-
Már egy ideje azon gondolkodom, nem lenne-e jobb nektek egy hálózat mélyvíz topik?
Többeket szerintem nemigen érdekel ez a hálózatos hókuszpók, ami időről időre előkerül.
Mit szóltok? -
Landsmann
addikt
válasz
CellWalker #104071 üzenetére
Igen.
-
Landsmann
addikt
válasz
CellWalker #104069 üzenetére
Én ezt látom. Igaz, hogy itt nincs semmilyen 5G, de NR only-ra állítva 4G- van a telefon.
Itt nem is látok SA beállításokat sem. -
CellWalker
tag
válasz
TeeJay #104068 üzenetére
Tegyél fel Netmonitort vagy NetMonstert, és a service menüben találsz egy "Set Preferred Network Type" mezőt, ezt kell "NR only"-ra állítani.
Ne feledd, amíg NR only módban van a készülék, egyelőre nem lesz hálózati kapcsolatod, csak cella infót tudsz vele gyűjteni, helyi naplózással (vagy WiFi-t adsz neki más forrásból). Ha netet kap a készülék később, fel fogja tölteni.
-
MadMancs
veterán
-
emre33
addikt
válasz
Viktor0610 #104051 üzenetére
Ez az ingyen 2GB meddig aktiválható? Erre nem találtam utalást sehol.
Nem szeretnék lemaradni róla, de felhívni se akarom ezért az ügyfélszolgáltatot.kösziiiiiiii
-
MadMancs
veterán
Január 1 től nem lesz elérhető Yettel TV-vel a DTX és a Discovery Science.
Illetve emelnek az EU-ban felhasználható adatketeteken. Most jött SMS az ÁSZF változásról.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #104057 üzenetére
A nyilatkozatokat bepipáltam egy órája, de semmi változás. Már csináltam adattörlést és újra bejelentkezést is.
-
-
bopeti98
őstag
válasz
Nálam megjelenik két ünnepi ajánlat, de egyik sem az amit írtál.
Az egyik 10 000 Ft extra kedvezmény Xiaomi vagy Samsung készülékre, a másik pedig 25% havidíjkedvezmény 6 hónapig Yettel Prime+ csomagra.
Publikus csomagom van (Yettel S Net+) -
No, próbálgattam a saját számaim.
Katt az appon belül a jobb alsó sarokban a 3 vonalra, majd Beállítások, aztán Nyilatkozatok. Itt minden hozzájárulás szükséges ahhoz, hogy legyenek ajánlatok.Fontos!
Várni kell a módosítás átfutásához pár percet! Plusz ismereteim szerint lehet, iPhone-on nem működik, én droidon nézem. -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
A korlátlan és a korlátos csomagra is "Hoppá" ablakot kapok.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
bociusz #104048 üzenetére
Ezt én is észrevettem. Nálam mindegyik telefon a Telekomhoz teszi az adatpontokat. Amit még észrevettem, körülbelül 1 éve az ilyen telekomos B20-hoz csatlakozva is, a Cellmapper nem frissíti az utolsó csatlakozás dátumát. Nálunk is valami 2021-es dátuma van. De akkor a modemtől függ mi lesz elkönyvelve. Ezt nem tudtam.
-
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #104044 üzenetére
Az a modemtől függ, hogy a megosztott B20 cellákat a saját előfizetésed szerinti vagy a helyszínt üzemeltető szolgáltató alá sorolja-e be. Jellemzően az újabb modemek teszik az utóbbit. Törölni viszont felesleges őket, pláne, hogy meg fog jelenni újra a térképen, ha valaki régebbi modemmel naplóz.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Az app-ban megjelent az ünnepi meglepetések.
Ebből megint kimaradnak a flottások? -
TeeJay
félisten
válasz
Diák66 #104028 üzenetére
Vidéken amerre szüleim laknak ott én is szoktam törölni Yettel B20 tornyokat amik mellett évente többször 1000%-ra elmegyek, csatlakozik is a telefon de Telekom hálózatra Yettelre már 2019-2020 óta nem. B20-at törlöm és akkor ami marad Yettel már látható hogy hol jelent meg B1-B3-B8-B28 ami tényleg Yetteles
Majd ha megszűnik a Telekom Yettel B20 összeállás akkor úgyis gyorsan felkerül újra a térképre.Hopp már Yettel 5G-re N78 SA cellákat dobálja fel a Cellmapper
-
TeeJay
félisten
Ma írtak nekem a telepi facebook csoportban hogy Yettel bővíteni fog az ő lépcsőházuk tetejére tornyot.
Ez csak azért vicces szintén mert a szomszét tömb tetején ott van a eNB ID 917 torony
B1-3-8-20-28-al
Vajon miért akarnak a szomszéd tömb tetejére másik tornyot amikor a két épület között van 30méter. Erre kíváncsi leszek. Lehet átrakják a szomszéd tetőre az egészet mert nem akarnak Telekommal közösködni ugyanazon a tetőn? -
Watson25
tag
Pár hete írásban küldtem mérési eredményeket mert túl lassú volt a net a fejlesztés után is. Jött a válasz is hogy az átviteltechnika túlterhelés okozza a lassú sebességet. Megkérik a bővítést. Sikerült
. 200 Megabit alatt nem mérek sebességet link
-
Landsmann
addikt
Vajon van valami technikai oka, hogy éppen most, a 3G lekapcsolása után indítják az SA cellákat? Mert ugye tegnap lekapcsolták a 3G-t néhány kivételtől eltekintve, aztán ma elindult az SA élesítése.
-
kl122
tag
És ha már az 5G SA előjött, ismételten beraknám ezt a nagyon érdekes, ezzel kapcsolatos prezit
5G SA egy operátor szemszögéből.
"Csaba Tamás, Yettel
Hálózati Stratégiáért felelős Vezető Tanácsadóként dolgozik a Yettel Magyarországnál BME-n végzett Villamosmérnökként 1993-ban, MBA diplomát 2005-ben szerzett ugyanott. Több mint 20 éve foglalkozik mobil technológiákkal, mobil hálózatok stratégiájával a Yettelnél" -
p2pp
őstag
Egomba közel egy éve van Yeti N78.
Pedig tavasz óta eljöttem onnan.
(De a gyerek még ott van.) 😃
Ha tudnám hogyan lehet odatenném a térképre.
A rendszer engedné. Úgyis tudom hol van. 😃
Megpróbálom majd a gyerek mobiljáról.
Sajnos csak Anroidos rendszeren megy a Cellmapper.
(Táti, Dorogi az nem N78) de 5G ír rá a teló is. -
Diák66
őstag
válasz
Landsmann #104025 üzenetére
Valószínűleg mindenhol, ahol van 5G NSA. A Telekomnál is így van, a Balatonon belefutottam a nyáron ilyen N28/N78 cellákba, csak esetükben időnként (legalábbis a zöldeket biztos) a cellmapperről kiírtja valaki a tornyokat, amik megjelennek. (Regisztrált tagként törölhetőek a tornyok). Yettel már szaporodik rendesen és van aki lelkesen helyére is rakja. (Többé kevésbé pontosan).
-
CellWalker
tag
válasz
Landsmann #104025 üzenetére
Jó hogy említetted az alacsony pontosságot, csodálkoztam miért nem jelenik meg nálam, aztán meglett a megfelelő kapcsoló.
Hármat is látott a tetőn az A52s, a PCI alapján talán sikerült is a helyükre tenni. Furcsa hogy a lábatlani meglett, de a közelebbi nyergesi nem. Lehet utóbbinak nem néz errefele antennája. -
Landsmann
addikt
Már csak azt kellene tudni, ezek az SA cellák csak Győrben és Pesten jelennek meg, vagy máshol is ahol van használva N78. Lehet csak ezen a két helyen térképez valaki/valakik jelenleg.
Bár bizakodásra ad okot, hogy Esztergomban is van egy alacsony pontosságú torony megjelenítése szintén a mai napon. -
polonic
félisten
válasz
4Grider #104018 üzenetére
Most csak írtam egy számot. Ha 10 a net irányába a késleltetés, akkor 5G-n is a 10-et fogod tapasztalni.
De az internet az nem csak az optikai hálózattól függ, amin a szolgáltatást te személyesen kapod. Ha mondjuk a játékszervered, mittomén, discord, akármi, speedtest pl 23 ms-et tud. Hiába tud a te netszolgáltatásod 10 ms-et, 5G pedig 1-et. Ezek felé az irányok felé te 23-at fogsz mérni és látni. -
polonic
félisten
válasz
aprokaroka87 #104013 üzenetére
Telefonos végfelhasználóként nem biztos, hogy lesz érdemi tapasztalható változás.
-
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #104013 üzenetére
Én a csomagkésés tartósan 10 ms alá kerülését várom tőle.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az SA 5G-re történő váltás egyébként hoz érdeml változást, akár felhasználói szempontból?
Vissza felé is kompatibilis lesz?
Vagy ez már színtiszta 5G hálózat, az alaptól a végfelhasználóig? -
kurtuzov
senior tag
válasz
Viktor0610 #104001 üzenetére
Jegeltként én még látom a router hirdetést, a Yetteles doboz elmondja a lényeget.
donjohnson: Szívesebben venném a Yetteltől "kártérítési" áron az eszközöket, esetleg beszámítva a magas csomagdíj miatti kedvezményt. A boltok független árait nem tartom reálisnak.
Keresgéltem és a TP-Link NX510V routerről ezt a tesztet találtam. Itt a kommenteknél azt írják, hogy a Deco X50-5G modellel nagyban egyezik, ugyanaz a X62 Qualcomm Snapdragon modem van bennük.A ZTE MC801A pedig X55 Qualcomm Snapdragon modemre épül.
Vannak már tapasztalatok melyik a jobb a mobilnet terén? Wi-Fi nem érdekes.
A TP-Link NX510V-re lehet könnyen 2 külső antennát is szerelni, azt már próbálta valaki? -
tomp
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #104006 üzenetére
Az Alza-t ne erőltesd. Ezen az oldalon a 24 eszközből egyetlen egy nem ajánlott 5G router szerepel, ha tovább nyitogatod az újabb oldalakat, elvétve találsz még 1-1-et. Ajánlottakat nem igazán.
-
donjohnson
addikt
válasz
4Grider #104005 üzenetére
akkor itt a pontosabb link: 5G és LTE modemek
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #104004 üzenetére
Óvatosan az Alza 5G routerek oldalának ajánlásával. Az oldalon lévő eszközök 90%-a ui. nem 5G képes, konkrétan egyetlen típus van az egész oldalon, ami ajánlható, a többiek többnyire nem is tudják az 5G-t, csak az 5 GHz-es wlan-t támogatják (abból sem a legmodernebbeket). Szóval az Alza 5G routerek találati oldala csak erősen hozzáértőknek ajánlott, egyébként nagy bukta lehet belőle.
-
donjohnson
addikt
válasz
kurtuzov #103999 üzenetére
nem azonnal tiltják, ha nem fizeti, hanem hónapokkal később.
kerüld a hardveraprós zte mc801a-t és a tp-link Nx510v-t ha nem tudnak bolti számlát mutatni hozzá.
én tuti nem venném ezt a 2 típust hardverapróról, csak újonnan, boltból.
bestmarkt-ban tudsz venni újat, függetlenül: [link]
vagy alza-ban is, de ott kevesebb a választék: [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync