- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Diák66 #104028 üzenetére
Vidéken amerre szüleim laknak ott én is szoktam törölni Yettel B20 tornyokat amik mellett évente többször 1000%-ra elmegyek, csatlakozik is a telefon de Telekom hálózatra Yettelre már 2019-2020 óta nem. B20-at törlöm és akkor ami marad Yettel már látható hogy hol jelent meg B1-B3-B8-B28 ami tényleg Yetteles
Majd ha megszűnik a Telekom Yettel B20 összeállás akkor úgyis gyorsan felkerül újra a térképre.Hopp már Yettel 5G-re N78 SA cellákat dobálja fel a Cellmapper
-
Katicza
tag
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #95875 üzenetére
Nyugi nem a frissítés cseszett el valamit.
9 Pro és 11 is ugyan ez.
Ismerősöm Mi10T Pro-ja szintén ezt produkálja.
Amúgy mintha csak bizonyos bázisokkal csinálná ezt a jelenséget.
Ha megáll az ip felhívom az ügyfélszolgálatot VoLTE-n és azonnal megjavul. Mintha az erőforrás menedzsment lenne bugos. -
-
-
4Grider
félisten
válasz
Diák66 #92016 üzenetére
Legközelebb ide kell írni, rögtön mondjuk, hogy nyár eleje óta csak az A1 HR-en van 4G.
Én 5G routereket használok (odakint jellemzően D-Link mifi-t), ott nem volt gond az automatikus hálózatválasztással. Ott inkább a töltés közbeni túlmelegedés a jellemző, amit persze itthon is csinál. -
p2pp
őstag
válasz
Diák66 #90270 üzenetére
[kép]
[kép]
Ez 1 kanyargós völgy. Kék vonallal rajzoltam a képedre hol is van pontosan az étterem.
Éppen ezért az Odvaskő Étterembe legalább 1 Pikocella beférne!!! Ha mégis van vmi, legalább egymást el lehessen érni, vagy segítséget kérni pl. Olyan mélyen van a 700m magasan lévő radart biztosan nem zavarná meg semmiben. De a Radart tartó oszlopokon is van vki. Na ott a 700MHz is megszórná rendesen. De a völgyben tovább haladva már simán elférne az út melletti 20KV oszlopra vagy mellé vmi. A völgyből felfelé kirándulva ezer millió db 900 MHz volt olyan messziről, h csak bizonyos ponton 2 szót tudtam váltani majd 1 lépéssel odébb már semmi. Vmi zavaró tényező is van ott az tuti, ami miatt ennyire nincsen semmi. -
p2pp
őstag
válasz
Diák66 #89392 üzenetére
Az jó lesz!
Vinye is kaphatna simán 1 igazi Bázist.
De nem fog sztem.
Szerdán Nagy-Hideg-hegy a cél.
Ahol szintén nincs bázis senkinek sem.
(Csak Mindig TV bázis van.)
Pedig ráférne ott is.
De mondhatnám a Szent O erdei Wellness hotelt is.
Ahonnan Nagybörzsöny felé végig Orange Sk volt.
Ami nagy szégyen sztem. Még sok ilyen van sajnos.
Stb, stb .............................
Digi nincs semmi azt néztem. 😀 -
leo81
aktív tag
válasz
Diák66 #89331 üzenetére
Ezeknél is pont úgy le vannak tiltva a szolgáltatások elérhetősége mint a telefonoknál. Valószínűleg a korábbi vásárláskor még nem volt 4G+ a telenornál és nem is engedélyezték a routerben. Gondolom így a kedves szolgáltató spórolt egy kicsit. Ez volt a gyári skines. Teszteltem ugyanazon a helyen (B20+B3-as hálózaton) mindkét routert és meg is látszott a sebesség különbség a később vásárolt telenor skines javára, ami ki is írta a 4G+-t, a gyári skines soha... Mindkét router jelenleg is megvan, de már nincs használatban. Ugyanez volt egy független XEH-es Samsung S20-szal is. Nem ment vele a Telekom 5G. Több reklamáció a szolgáltatók és a Samsung felé is...majd a következő havi frissítés után érdekes módon lett 5G a telefonon...
-
adalbert
csendes tag
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #86544 üzenetére
9 Pro:
[kép]
A felső 2-vel alkot CA-t a kép készítésekor.
Amúgy van B28 is de alacsony prioritású(magán a bázison) így a telefon sem mutatja mindig.
Nagyon ritkán összerak egy 3CA-t mikor a B7 jelszintje jobb lesz és akkor B3+B7+B28-at csinál.TeeJay
Állítottak a hálózaton mert korábban sokszor ment B20-ra itthon a telefon de most már 99%-ban B3-on van mint elsődleges CA freki. Igaz jobb lett a B3 jelszint. -
Renwick
őstag
válasz
Diák66 #85856 üzenetére
Ha az ÁSZF-ben transzparensen benne van, hogy díjat korrigál évente, és ezt mely feltételek mentén teszi (jogszerűen), akkor azt elvileg úgy kell tekinteni, hogy te, vagy bármilyen másik új ügyfél ennek tudatában választottad őket - ergo ez a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye tipikus esete.
Az értesítési kötelezettség azt hiszem továbbra is 45 nap, bár lehet ebben tévedek, a flottások kapcsán pedig ki kell ábrándítsalak, éppen rájuk nem fog vonatkozni ez az egész, mivel az ő tarifájuk nem szerepel az ÁSZF-ben.
-
-
p2pp
őstag
válasz
Diák66 #85294 üzenetére
A többiek is egyenlőre 700-on 4G sugároznak.
De nem értem miért hiszen ez 5G frekvenicia.
Vki írja le miért is van ez?
Mi erre a 5G 700-as frekire vártunk, mert 3,5 km
a legközelebbi bázis.
A 4G az nokedli xar. Ezért is vártuk nagyon.
Ez már mindig így marad, vagy később változni fog? -
totron
addikt
válasz
Diák66 #84764 üzenetére
Mankónak jó ez a Mapper és lehet, hogy csak a fórumot olvastagva tűnik így, de az emberek túlhasználják ezt a mankót. Ha az irányadó és egészséges fenntartással vett információk megvannak, utána miért nem a saját méréseikre, hosszabb időtávon begyűjtött benyomásaikra alapoznak? Továbbra is megy a térkép-valóság disszonancia feloldani akarása, azon való elakadás, megborulás.
-
Diák66
őstag
válasz
Diák66 #84763 üzenetére
Itt a másik m@rh@ság, amit egyszer én azonosítottam be [link] Hogy került oda a templomba a bázisállomás ? Kedves "szamorodni".. ha itt vagy. Hát szomorú vagyok, mert itt az NMHH-s 30 méteres adótoronyról a határozat. [link] De már csakazért se teszem oda, ahol van, pedig a két szememmel láttam az adótornyot. Persze ha lebontották 2017 óta, akkor legyen úgy.
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #84274 üzenetére
Talán Android 12-vel meglesz.
OnePlus 9 Pro-nál is android 12-vel lett minden. Azaz hivatalos VoLTE és 5G.
Igaz az 5G-vel kapcsolatban megint készíteni kellett logot mert crashel a komplett modem. Azaz eldobja a SIM-et is.
(eltűnik a hálózat, majd a SIM kártya inaktív lesz aztán újra bekapcsolja a kártyát és visszamegy 5G-re és ezt ismétli elég sűrűn) -
törölt tag
válasz
Diák66 #82963 üzenetére
Le nem kapcsoltak semmit, de az otthoni internet korlátlan forgalommal, pláne torrent hatása megérkezett felénk is. (Siófok-Szabadifürdő) Ma mondtam fel mindkét hipernet home l csomagom. 5G alatt szakad a mytv streaming óránként többször is és a YouTube is néhány napja. A ping 16 helyett közel 26-30 és hiába van látszólag megfelelő sebesség 80-280 megabit, elkezdett akadozni az internet szolgáltatás 4 és 5G is. Beraktam a Telekom mobilnet kártyám az 5G routerbe és atomstabil a net. Igaz van natoás, de egy nap alatt egyetlen szakadás sem volt, ping 11-16 közötti, sebesség 220-480 között van 5G. A vicc, hogy nem szakad meg a mytv streaming sem, míg a Telenoros 4/5G alatt folyamatosan még megfelelő sebesség mellett is.
-
4Grider
félisten
válasz
Diák66 #82811 üzenetére
Vajon miért nem látom ezeket a cellmapper térképen?
Már látom: Mert okosan a B3,B20 címkék mögé kerültek... -
-
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #80761 üzenetére
Ha azt a B20-at a Telekom technikája adja akkor nem is lesz CA mert nem tudják összekapcsolni.
__
Pár napja nagyon csinálnak valamit a Budapesti 3CA-s bázisokkal.
B20 fixen döglött rajtuk! Azaz ha az az elsődleges freki akkor lehúzza a letöltés/feltöltés oldalt is!
3CA: kép
Ugyan itt ha kivesszük a B20-at azaz csak B3+B7-et engedünk a bázison, máris jobb lesz az eredmény: kép
Másik 3CA-s bázison szintén B20 nélkül: kép
Ha berakom a B20-at is akkor lehervad az egész. Mintha a 3CA-s bázisokon elállítottak volna valamit a B20-nál amióta van feltöltési CA! Érdekes, hogy amelyik 2CA-s bázison van feltöltési CA is azoknál nincs gond. -
Somatom
veterán
válasz
Diák66 #80295 üzenetére
Nemtom kinek, mi éri meg. Én nem akarok idegi állapotba kerülni Gigabájtok miatt. Flottás korlátlanom van, adatmegosztóval. A két korlátlanért fizetek 5820Ft -ot. Nekem ez megéri. A harmadik, Vodás korlátlanért 12 -t fizetek, ami már kicsit fáj, de kell a svájci roaming.
-
törölt tag
válasz
Diák66 #80260 üzenetére
Az, hogy a Telekom féle natolt 5G sebessége rendszeresen beesik egy idő után, majd szinte megáll. Napi több router újraindítás kellett miatta. Telenor nem natolt hipernet home neten ilyet soha nem tapasztaltam, folyamatosan stabil a sebesség, semmi akadás akár hetekig is.
-
Landsmann
addikt
válasz
Diák66 #80018 üzenetére
Csináltam közelebbi képet. Mikor odamentem, akkor mászott lefelé két munkás. Telekom/Telenor közös toronyról van szó. Nem tudom melyik brigád munkálkodik. A Telenor hálózata egész nap rendben ment, akkor is mikor odafent voltak. Telekomot nem tudom, mert olyan kártyám nincs. Illetve, mivel itt a 4G-t a Telekom adja, az is ment, egész nap 4G VoLTE-n volt/van a telefon, tehát úgy néz ki, üzemelő berendezésen dolgoztak. A képen látható legfelső piros rész az új, azt most a napokban pakolhatták fel, mert az eddig nem volt ott. Látom, sugárzókkal tele van pakolva. Nem hinném, hogy valamelyik 5G-t szerelne, ahhoz kicsik vagyunk. Még azt tudom elképzelni, hogy a Digi költözik fel a toronyra. Tavaly augusztusban volt tájékoztató, hogy a Vodafone torony mellett állítják fel a sajátjukat, de mindez a mai napig sem történt meg.
-
törölt tag
válasz
Diák66 #79996 üzenetére
Mint írtam is otthoni Internetre valós alternatíva a hipernet home l csomagjuk, ahol megfelelő hozza a kapacitás (nem b20 only), sokkal jobb, mint a Telekom féle natolt, akár korlátlan internet. A Telenoros router nem natolt kapcsolattal akár hetekig megy újraindítás nélkül, a Telekomost jellemzően napi kétszer illik újraindítani. Egyedül amiben jobb a Telekom, hogy támogatja a ip6ot, de jelenleg ennek semmi előnye nincs igazán.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Diák66 #79327 üzenetére
Ideje lenne, lassan már 1 éve nyilatkozták azt, hogy "rövidesen" indulnak.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Diák66 #79256 üzenetére
Valószínű csak a Standalone (SA) 5G hálózatok fognak külön megjelenni a listában, itthon egyelőre NSA hálózatok üzemelnek. Cellmapperen tudod megnézni, hogy egy adott eNodeB-re csatlakozva megjelenik-e a "5G ENDC Available" flag a sorok között. (Valahogy így néz ki.)
-
bociusz
aktív tag
válasz
Diák66 #79218 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy fogják jövőre felosztani a korábbinál nagyobb 900-as blokkot. 10 MHz 4G + 5 MHz 2G előremutató lenne, de lehet, hogy biztonsági játékosként 5-5-5 MHz lesz még pár évig mindhárom technológiára allokálva. Utóbbi esélyeit erősíti pl., hogy ha lecseng a járvány és ismét érkeznek majd külföldiek, nekik jelentős részünk 3G-n roamingol továbbra is.
Az mindenesetre nagy érvágás, hogy a 20 MHz-s 1800-as blokk ketté lesz bontva, legalábbis a Spectrummonitoring szerint (nem tudom, honnan szedik az infót, mert az NMHH oldalán továbbra sincs fent az árverésről szóló határozat).A refarming szempontjából ugyanakkor furcsa, hogy a 3 db 2100-es blokk közül a középsőt használták tovább, ha valamelyik szélsőt hagynák meg, akkor a másik kettőből lehetne egy 10 megás 4G blokkot allokálni. De így, hogy már csak egy blokk üzemel, véget ért a DC-HSDPA+.
-
-
törölt tag
válasz
Diák66 #78239 üzenetére
Telekom 154 előfizetés nélkül (gyári független), de tényleg ezek az asztali Huawei routerek nagyon jók, el kell ismerni. A mostani 4Gs-em is tudja a cat 19 LTE 8x8 mimo és 4CA max. Egy időben próbálkoztam a szappantartó verziókkal, de ég és föld a kettő közötti különbség, mind használat, mind sebesség terén.
[link] -
törölt tag
válasz
Diák66 #78239 üzenetére
A Telenor 4G 180 megabit körül van most nálam Huawei b818-al. Az állomás között lakunk sajnos, így részben visszaverödő jel van, de a szomszédos házaknál 350nel megy a Telenor 4G, Telekom, Vodafone kb 150-180.
Balrol a második épület a mienk és az adó pont szemben van, kb a 3ik emelet magasságában a Galérius Fürdő tetején. Remelem azért menni fog az 5G is és nem kell kimenni a torony mellé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest