Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz TeeJay #36467 üzenetére
tárgytalan, most látom hogy mytelenor alkalmazás először kiírja mennyit forgalmaztam így lecsökkent egy csomóval az 500megás csomagom
kicsivel később frissítettem utána meg visszaállt 499,8-ra mert gondolom azt a forgalmat semmisnek veszik
csak később frissülakkor tényleg lehet mérni speedtest-en gond nélkül és mindig max sebességet fogja adni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
4Grider
nagyúr
válasz TeeJay #36471 üzenetére
A telefonok többsége csak 2G, 2G/3G vegyes, csak 3G és 2G/3G/4G vegyes üzemmódokat ismer. Ha 4G-t is használsz, logikusan csak az utolsó módot tudod használni. 4G-n ma még nem megy a hanghívás, ezért kell leváltania a telefonnak 3G-re vagy 2G-re. Ugyanezen okból sincs a legtöbb telefonban csak 4G üzemmód, mert akkor nem tudnál vele hívásokat fogadni/indítani.
2G-n többnyire 1800 MHz-et, 3G-n többnyire 2100 MHz-et, 4G-n pedig vidéken 800 MHz-et, kisebb-nagyobb városokban 1800 MHz-et használ a Telenor. 2G és 3G esetében előfordulhat egy-egy helyen 900 MHz-es cella, 4G esetében pedig 2600 MHz-es cella is, de ezek szigetszerűek, inkább az előző mondatban leírtak a jellemzőek. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz TeeJay #36471 üzenetére
Hagyd automatán, a telefon fog váltani kapcsolatsebességet, amikor nincs hsználva pedig visszaáll alacsony energiafelvételi módba. (fastdormancy)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Doggy dog
senior tag
válasz TeeJay #36480 üzenetére
Nekem nem volt gondom 4G-vel,pár hete viszont szinte minden nap van jel nélküli időm 3-8 % között.Eddig nem volt.Megszokott helyeken is 1"csíkkal" rosszabb most,mint ezelőtt.Ha lesz időm cseréltetek simet,de szerintem nem oldja meg.
Hagyd 4G-n (én is úgy használom továbbra is),de néha nézz rá,hogy végig elérhető voltál-e.
Nehogy a "fejlesztés" bealakítson[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
TeeJay
félisten
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
válasz TeeJay #43865 üzenetére
Anno a 21Mbites HSPA hálózatok idejében volt nálam egy usb stick teszt céljából pár hónapig. A 21Mbps-es cellán 14Mbittel mentem. Amikor elindult a letöltés a családban lévő összes többi telefon meghalt mobilnet terén.
Épp akkor volt a teljes ügyfélbázisnál korlátlanság mert a ZTE miatt több hónapig nem volt lassítás.
Szóval nem kell hozzá sok ember, hogy az elérhető max sebességen leterhelje a cellát. -
törölt tag
válasz TeeJay #43921 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy egy BSChez több állomás is tartozik és ezeknek általában közös a kapacitása, azaz nem biztos, hogy (csak) a közeledben lévő állomás volt leterhelve.
Valamint azt sem érdemes elfelejteni, hogy a 800as hálózatot közösen használják a Telekommal, és ebben az esetben a Telekom ügyfelek vélhetően prioritást kaptak.
Továbbá nincs az a döntéshozó aki karácsonykor mikor csak ügyelet van hagyja engedni hogy összeboruljon a hálózat, így valamilyen szintű védelem 100% hogy be volt állítva.
Összességében mindezek ellenére az "ócska kínai szar gagyi ZTE" most is hibátlanul elvitte a többszörös forgalmat.
Aki meg itt nyavajog az ingyenes hipernet miatt és sebességkorlátos csomagokért kiált az váltson szolgáltatót!
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz TeeJay #43935 üzenetére
Tök jó lenne, és tök logikus, meg még talán a hálózat is elbírná, főleg ha mindhárom szolgáltató egyszerre lépné meg a 2-4Megásra 'lassított' korlátlan netet.
De nekik ebben mi lenne a buli? Rengeteg bevételtől esnének el, így is egyre többen telefonálnak a neten, lassan már csak az adatcsomagokból élnek meg. A vezetékes internetszolgáltatók is felköthetnék a gatyát, a T ezt biztosan nem lépné meg, a vezetékes telefonjukat is a drótos net tartja fennt... Ki a fene fizetne otthonra is külön a netért? Főleg vagyonokat, mint most is vidéken. A többi mobilszolgáltató meg miért lépné meg, amíg megy a bolt?
Valszeg a digi sem fogja meglépni, ha majd végre piacra tör. -
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
válasz TeeJay #70817 üzenetére
A VoLTE hiába adatkapcsolaton megy de mobilnettől független! Nem kell hozzá.
Ha aktiválják és a telefonon is bekapcsolod a megfelelő művelettel akkor mindaddig VoLTE-n fog menni a hívás amíg elégséges a 4G térerő. Ha már nem megfelelő a telefon számára, átmész 3G-re.
VoLTE a nagyobb sávszél miatt jobb hangminőséget eredményez. -
MODERÁTOR
válasz TeeJay #71340 üzenetére
A Redmi Note 8T tudtommal még nem támogatott a Telenornál VoLTE kapcsán.
Manuálisan meg nem feltétlen kapcsolják be a VoLTE-t, mert a támogatott készülékeken be, a nem támogatott készülékeket használó előfizetéseken meg kikapcsol(hat)ják a VoLTE-t egy un. riport alapján.Korábban volt erről szó, talán idéztem is a Telenor ezzel kapcsolatos álláspontját.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
viktorhu
veterán
válasz TeeJay #71340 üzenetére
Mi8 lite-ra nekem nem akarták bekapcsolni, aztán abban maradtunk, hogy át akarom tenni a kártyát Galaxy S8-ba, igy bekapcsolta a nő, de lelkemre kötötte, hogy nehogy a mi8 lite-on bekapcsoljam a voltét. Nincsenek problémák véle, de itt lehetett olvasni kompatibilitás gondokról nem támogatott telefonokkal.
-
darvinya
titán
válasz TeeJay #71392 üzenetére
A szolgáltató minden olyan telonál tiltja a VoLTE-t (amelyik gyártó nem fizetett, azért, hogy működjön).
Attól nem lesz VoLTE, hogy telefonon a VoLTE-t feloldod.
Mert a szolgáltatónak kell elsősorban engedélyezni, s csak utána a készüléken.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz TeeJay #71398 üzenetére
Xiaomi telom van már lassan 3 éve, s már VoLTE-t használok rajta.
Csak Üsz-nél elmondtam, hogy kapcsolják be, mert használom olyan készülékben ami támogatott.
Nálad flotta miatt nehezebb ezt bekapcsoltatni.
Abban igazad van, hogy már rég erre kellett volna áttérniük, de akkor szolgáltató pozíciója gyengül.tomp
Rossz példa az Apple, mert az különc szeretne lenni, s így akart kitűnni.
De már kezd nem menőnek lenni…
Amúgy miért pont S volt támogatva, s ekkor rengeteg reklám ment S gyártó termékeikre.
Szóval egyszerű bevétel képzés.
Mindig a szolgáltató lesz erősebb, mert mit ér a készülék, ha nincs amin használd, max. Segélyhívás működik csak.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Landsmann
addikt
-
tomp
félisten
válasz TeeJay #71421 üzenetére
Pár év és már csak 2G, 4G, 5G lesz!
3G-t le fogják kapcsolni!
Sok helyen most is csak 2G, 4G van. De tudok olyan helyről is ahol csak 4G van!
A GSM telefonokat még nagyon sokáig tudják használni. A 3G-s telefonokat viszont nem! Azoknak már csak pár évük maradt! Becslések szerint a GSM a 4G-t is túl fogja élni! Azaz majd csak a 4G lekapcsolása után jön a GSM lekapcsolása! -
törölt tag
válasz TeeJay #71421 üzenetére
Konkrétan 2 db kb 13éves nokiát használok napi szinten az SG mellett, mert 3 kártya van napi használatban. Kutya bajuk a nokiáknak, szépek: minimális kopás v karc, eredeti aksi bírja napokig... Pedig hányszor estek le, repültek métereket... Egyetlen bajuk, h nem tudnak duálsimet. De eddig még nem találtam jobbat telefonálásra, pedig jópárat kipróbáltam. A SG is csak a net miatt van, de telefonálni utálok rajta, olyan pocsék a nokiákhoz képest a hangja, és még kényelmetlen is, a nokián kéz nélkül is tudok beszélni, fülesmentesen is.
Komolyan máltai?
Miért pont az? -
tomp
félisten
válasz TeeJay #71440 üzenetére
80-90Mbit faluban szerintem nagyon jó!
Telenor:
-GSM: 900MHz, nagyon kevés helyen 1800MHz
-3G: DC-HSPA+ 2100MHz-en, HSPA+ 900MHz
-4G: 800MHz, 1800MHz, 2600MHz, 2100MHz
Telekom:
-GSM: 900MHz, 1800MHz
-3G: DC-HSPA+ 2100MHz-en. Nem tudom használnak e 900MHz-en 3G-t.
-4G: 800MHz, 1800MHz, 2600MHz
Vodafone:
-GSM: 900MHz, 1800MHz
-3G: DC-HSPA+ 2100MHz-en, HSPA+ 900MHz
-4G: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz, 2600MHz
Digi:
-GSM: 1800MHz
-4G: 1800MHz -
tomp
félisten
válasz TeeJay #71443 üzenetére
12ezres falu?
Ott szerintem B20 van ami 800MHz. Az pedig vidéken megosztott azaz a Telenor-Telekom közösen használja így a 2 szolgáltató sávszéle összevonódik. Budapesten és nagy vidéki városokban 800MHz-es csak 75Mbit érhető el. Összevonva már 150Mbit. Ha 800MHz-es 4G-n mérsz ennyit az nagyon jó mivel az a bázisállomás nem csak azt az 1 falut fedi le hanem a szomszédos falut/falukat is.Budapesten a "sima" LTE-A csak 225/75Mbit mivel a 800MHz nem megosztott. Azon csak 75Mbit van. Igen, a vidéki sima LTE-A gyorsabb! Ahol használnak 2600MHz-et is az 1800+800 mellett ott van legalább 375/75Mbit. De az már 3CA LTE-A.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz TeeJay #71466 üzenetére
Sehol sem kapcsolták le a 3G-t. Amit írtam ott eleve nem is volt soha 3G!
Ott a 2G után a 4G jött de csak a B20 azaz a 800MHz miatt! VoLTE óta pedig a kánaán. Mintha analóg tv-ről váltanál 4K-ra.
Esetleg nálatok az lehet, hogy édesanyádnál a T a 2100-ról átrakta a 3G-t 900MHz-re amit a telefonja nem tud. Így neki maradt a GSM.
Telekom hívást kezelő/vezérlő rendszere arról híres, hogy próbálja elosztani pontosan a terhelést GSM és 3G között. Azaz hiába van tökéletes 3G térerő a rendszer azt mondja a telefonnak, hogy te most lemész GSM-re! Ezért kell a telefont fix 3G-re állítani. Akkor nem fog leváltani a telefon. De ez csak akkor ajánlott falun ha a 3G atomstabil! -
tomp
félisten
válasz TeeJay #71819 üzenetére
A korábbi 130-140Mbited is minden bizonnyal LTE-A volt legalább 2CA-n mivel 140Mbitet B3-al csak akkor mérsz ha kizárólag te vagy a cellán. Volt nekem már mikor csak én voltam az adott cellában de nem lakótelepen. Ott a B3-ból kihoztam a 147Mbitet.
Nálam OnePlusnál a gyári android *#*#4636#*#* tárcsázó kóddal meg lehet nézni éppen milyen CA felállás van.
CA konfig
Látszik a 3frekvencia blokk. B3+B20+B7
CellMapper app szépen listázza a frekvenciákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google Pixel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest