Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Hardverapron (es nem marketpleszen) kell venni hasznaltan. Ha most kellene akkor azt a xiaomi 5g-t vennem 60-ert, az is jo szerintem. Zte-ket jellemzoen csak feszbukon arulnak es azok 90%-ban a yetteltol berelt(!) routerek, en azokat onnan akkor se vennem meg ha nagyon olcson adnak.
-
makoss
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszi!
A Huawei 5g cpe pro2 -nak jó ára van
-
makoss
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Értem, és pontosan milyen eszközeid, routereid vannak?
-
SztiviVander
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Nekem kb a megjelenesetol volt majdnem egy evig xxl es amig nem csesztek szet a tornyot ahova kapcsolodott teljesen jo es stabil volt. Aztan az addigi stabil 80-120-rol leesett ilyen hasznalhatatlan instabil szakadozo 6-25-re a sebesseg es par honap (meg sok ufsz bullshit hallgatas) utan meguntam es felmondtam. Azota yettel az otthoni is meg amit hordozok az is, elobbi kuf-os netkartya 5g routerben, utobbi meg 4g routerben vagy praktikum 5napos korlatlanokkal, vagy nyarra amikor tobbet vagyok videken (mint most is) veszek yeppet mert az jobban megeri. Egyik yettellel sincs bajom, a cgnatolt yepp sem akadalyoz semmiben. Mondjuk nem torrentezek mar regota, ott a passziv feltoltes azert lehet zavarna. Meg otthon is ha nem lenne vpn a publik ip hianya miatt. Bar ha jol emlekszem az xxl is mar cgnatolt szoval ebben nincs kulonbseg. Igazabol csak attol figg hogy melyik az iidealisabb hogy ahol hasznalod ott melyik milyen. Nincs altalanos ervenyu ez jobb vagy az jobb, de ez mar szamtalanszor le lett irva meg alapvetoen tok logikus is.
-
makoss
veterán
Van itt olyan akinek volt Vodafone XXL nete de most Yeppes?
Vélemény kellene, pro kontra
-
Landsmann
addikt
E-SIM-et csak üzletben lehet igényelni? Valahogy online nem működik?
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Na ez jó hír.
Jövő hét végén kiderül, hogy nekem is megadják-e? -
SztiviVander
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Tavaly nyar vegen mondtam le, most juniusba kertem egy ujat es volt 1 hetes ingyen probaidoszak. En is meglepodtem mer leiras miatt nem szamitottam ra. Talan azert adtak mert tavaly ilyen meg nem is volt. Mondjuk az is meglepett hogy ujra vegig kellett verni minden adatot, szemelyit nfc-zni meg fotozni, azt gondoltam azt csak egyszer kell, de nem.
-
Dave1984
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
Cserélték,sim kártyával együtt, még nem értem haza hogy kioróbaljam újabb ZTE t kaptam.
Tplink nek nagyon jó volt a wifije, kár hogy azt nem tudtak adni.
Remélem ennek az új ZTE nek jobb a wifi része mert most láttam mennyire ég és föld a különbség q tplink és a régi ZTE között! -
Krystal_s
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Ennyi adatot tolsz naponta és nem korlátoznak? 🤔😅 Érdekes.
Én hülye meg egész éjjel scripteket írtam, hogy a háttérben futtassak minél kevésbé terhelő adatforgalmat, ami mégis szükséges, hogy legyen jelem.
Sőőőőt (hogy ez nem jutott eszembe eddig)
ezentúl a yetteles boxot hagyom egész éjjel bekapcsolva 4K videót futtatva ne már az én eszközeimet terheljem. Köszi az ihletet. -
makoss
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
A statisztikám elnézve, nem szedek sűrűn, amiért minden nap alapjáraton járatom a gépem, laptopom az szinte semmit nem terhel, a leszedés igen, de mint mondtam, ha gyors a net, nem lesz gond, gyorsan túl van rajta a mobil hotspoton.
Sárgával jelölve 50 Megás rádiósneten, kékkel a voda XXL:
látni az időt is mennyit ment, de nem mindegy, hogy egy 50 Megás nettel szívok reggel 7-től hajnal kettőig vagy egy 100-120 Megás nettel késő délutánig.
-
Dave1984
őstag
Ezzel a tplink routerrel szívok egy napja
https://www.yettel.hu/router/tp-link-nx510v-p1121593-residential?tariffCode=ONET4GESOTegnap meghosszabbítottam az otthonnet előfizetésem, valamiért kicserélték a jól bevált ZTE routert erre. Probléma a következő. elinditom,beüzemelem egy idő után elszáll minden, konkrétan nem érzékeli hogy lenne benne sim kártya!
Tegnap este elalvás előtt még működött!
Ma reggel ez fogad.

Gondolom ez gyári hibás?
Reset nem segít! -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
Kihagytam egy fontos érdekességet.
2 évig ZTE MC801A Routerrel nem voltak ilyen gondok. Annál a csatornák sorrendjét cserélgették. Éjjel többnyire nem, de reggel azonnal állt vissza a sorrend. Olyankor lett a jelerősség rosszabb, de nem ennyire és CA-ban a másodlagos csatorna felöltését sosem használta...
ZTE G5B-vel 1 hónapos próba alatt egyszer sem volt éjjel gond, tartotta azt, ami nappal volt. Sorrend nem számít, de állítani sem tudom ezen, mert azonnal visszacseréli.
Mivel a G5B jónak tűnt (folyamatosan néztem, teszteltem), ezért az MC801A cseréltetve lett és apám új szerződést kötött velük 2 évre.
Pár napra rá vettem észre, hogy éjjel a jelértékek mennyire leromlanak.
Véletlen lenne? 🤔ui: Sajnos tudomásom szerint nincs másik szakmai Yettel fórum a neten. Tudom itt sokra nem számíthatok, mert kevesen olvasnak és ők sem vesznek komolyan, mert csak ebből a szempontól jobb helyen élnek jelenleg és őket nem érinti a dolog.
Ennek ellenére néha itt is jutok infókhoz, pl hogy más cégek is korlátoznak, mikor , mik az újdonságok stb. és bízom benne, egyszer egy megértő, hozzáértő új tag is olvassa az írásom, esetleg ad tanácsot. -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
4+ lefedettséget ígérték itt mindenhol, ami 100 Mbit/s feletti. Telekom és a Voda nyíltan megmondták, hogy gyenge a lefedettség... Mióta One lett azóta 90-et garantált az ügyintézőjük, de csak 1 db B20 van nekik és szintén a Yettel tornyon... 2 km-re
Az egész házban, a kertben max 20-30 sebességet tud a yettel, de pl telefonálni nem lehet mindenhol. Vannak pontok a házban, ahol van térerő a mobilokon (van/volt pár) de többnyire semmi és telefonálni sem lehet.
A netet úgy használom, ami szerintem csak átmenet, hogy találtam egy pontot az egész házban egy helyen az emeleten, ahol valamiért többet tud. Mintha valami összeszedné a jelet. Nem tudom mi és hogyan, de 1 cm-re már használhatatlan. Normál lefedettségnél nem ilyen cm-eken múlik és nem is kell fektetni a Routereket.
A szomszédoknak 10-20 körül megy, csak nekik annyi az igényük. Céges netet használnak, flottás csomagok, alig vannak otthon. Nem sokan laknak ebben az utcában, vagy idősek. Másik utcában, ahol több a gyerek és modernebb felnőttek ott mindent próbálnak, a polgármester is ott lakik és ők indították az aláírásgyűjtést is. 1 km-re és onnan már mindenhol optika 2 külön cégtől + teljes Yettel, Telekom és Voda lefedettség.
Ez a 2 utca nem tudom miért esik ki mindegyikből.A vicc, hogy egy utcára van egy torony, teljes rálátással, amit egy helyi cég bérel és uralja (Mikrós net). Ők látják el a szállodákat cégeket a környéken. Céges áraik vannak és valamiért magánemberekkel évek óta nem foglalkoznak. Ismerőssel el lehetne intézni, de mondta, hogy instabil lenne és max 60 Mbitet tudna elintézni. De ha egy kis eső, vagy felhő van már nem lenne semmi. Nem értem miért. Ők a szállodákra is erősítőket raktak és 7 km-re is szolgáltatnak. Nekünk meg itt van dísznek.
----
De most nem is az a gond, hogy nappal mi van. Nem is panaszkodtam arra. Írtam a hivatalos szakmai oldalukra, hogy megkérdezzem miért korlátozzák éjjel az amúgy is gyenge jelet, de arra nem válaszoltak. Egy általános szöveg jött, hogy nem találtak hibát és nem terveznek itt fejlesztést, pedig nem is kérdeztem ilyeneket.
Csak a korlátozás oka érdekelt és mit tudnának tanácsolni éjjelre, hogy úgy használhassuk, mint nappal.
Nappal:
Pontosan fél 1-től reggel 6-ig most minden éjjel:
(tegnap volt -110 dBm is, 6-kor visszaállt -99 dBm-re.)
-
-
Ha régen volt már Yepp előfizetésem, akkor az 1 hetes próbával élhetek?
-
tomp
félisten
válasz
CellWalker
üzenetére
OnePlus 13. 5G Advanced támogatása is van.
-
4Grider
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Ettől függetlenül a mobilnet erősen osztott erőforrás és így a pillanatnyi terheléstől függően a szolgáltatóknak menedzselnie kell a hálózathasználatot. Az jó, ha adott helyen a torrenttel nem szabályoznak le, valószínűleg van még szabad kapacitás, nem lesz ez így mindenütt. És akkor hazaérve érhetnek még meglepetések.
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Nem mi lakunk tanyán, hanem a tornyot tették ki 2-3 km-re egy szántóföldre. ahol senki sincs a közelben. Kinek tették oda, ha ennyire számít a távolság? Fejlesszenek, ha már itt úgy hirdetik, hogy teljes lefedettség van, ami hazugság, átverés.
Érdemes lenne bemásolnom mit válaszoltak megint, hogy miért korlátozzák le éjszaka a jelet. Náluk minden rendben, egy szót sem említ róla... Pedig fotókat is küldtem. -
makoss
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Az asztalinál jelenleg 855 megy, laptopon 300 minimum, ennyi kell 100 db kredit gyűjtéséhez óránként, De a Chuwi HI10 tabon is ennyi ment alap mennyiségként, gond nélkül egyik platformon sem volt gond
Engem legjobban a sávszél érdekel, minnél gyorsabb a net, annál kevesebb ideig van terhelve az akku
-
CellWalker
tag
Lefelé ez tényleg kicsit gyenge valamiért (több oka is lehet), feltöltésben viszont reális a 100Mbit/s körüli plafon SA-ban, feltételezve, hogy a rendelkezésre álló 100MHz-ből mindössze 20-at használ az ügyfél oldali készülék, SISOban.
Gyanítom, ha tudná a telefon felfele a 2x2MIMOt, ez közel 200Mbit/s is lehetne. -
tomp
félisten
aaaaúúú azaz egy ZTE AAU eléggé közelről a Hősök tere mögött: kép
SA rákfenéje, hogy simán előfordul lassabb sebesség hiába 33dB az SNR azaz gyakorlatilag ott állok a nyaláb tövében.
mérés
NSA-n erre a letöltési sebességre még rájön +200Mbit ugyan itt állva. Illetve az SA rákfenéje, hogy tisztán N78-on a feltöltési sebesség plafonja 100Mbit. Ennél többet lehetetlen kimérni. -
4Grider
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Torrentre még az asztali 5G eszközök is kevesek, nem hogy ezek a gyenge natolási képességgel rendelkező hordozható eszközök. Nyilván a használhatóságot az határozza meg, hogy hány torrentet egyszerre hány felé-felöl akarsz forgalmazni. A torrentet egyébként a mobil szolgáltatók sem kedvelik, szóval előbb utóbb kapsz majd egy jó kis qos-t.
-
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Fordítva ülsz a lovon.
Azok az eldugott, házhoz menő emberek alvállalkozók voltak, akik kiszállási és óradíjat számláztak a Telenornak. Manapság ez már nem fér bele a havidíjba és mivel a bázistól kilométerekre senki nem vállal semmire garanciát, így normális szakember max. azt fogja ajánlani, amit itt már egy páran megtettek. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Nálunk kint rosszabb a térerő. Kivittem a Routereket, többféle mobilt.
Tetőre nem másztam fel, fára sem és nem is fogok... az már nem az én "dolgom". Nyilván szerelni sem fogok külső eszközöket. 😅 Nő létemre szerintem ez is túl sok, amit eddig megtettem úgy, hogy közöm sincs a szakmához.
Kültérre még komolyabb mérőműszer kellene. Ott nem tudom utólag igazítani, fordítani, állítani, ha szükséges valami változás miatt...
Azért vannak erre szakemberek, akiket a Yettel nagyon eldugott, pedig régen állítólag házhoz mentek, beállították és ők a legmegfelelőbb eszközt szerelték fel, mert volt kültéri és beltéri cucc is náluk.
Yettelnél még szóban sem lehet szakmai kérdéseket feltenni, tanácsot kérni, mindig csak a sablon lerázás. Ilyen céget még életben nem láttam. Nincs hivatalos fórum, semmi. Még az egyetlen forrást, ahol egy kis infóhoz lehetett jutni emberek véleményei alapján azt is letiltották Facebook-on. Rengeteg lett a panasz, ezért letörlik és elrejtik a hozzászólásokat. Annyi eszük már nincs, hogy a számok ott maradnak. Vicces, amikor egy poszt alatt írja, hogy 20-30 komment és megjelenítésnél 0, vagy 1-2 talpnyaló jelenik csak meg.
Majd próbálunk (nem én) valami exyetteles szerelőt keresni, vagy a helyi torony karbantartóját.Bár a központi egész éjszakai jelkorlátozást egyik sem fogja megoldani. Holnaptól mobilon visszamegyek a Telekomhoz és megnézem ők is korlátoznak-e, mivel a torony+csatorna a yettelé. Ők csak 1db B20-at tudnak itt szolgáltatni. Ha azt is korlátozzák... náluk talán több infóhoz lehet jutni.
-
zoli_ak
csendes tag
Sziasztok,
Yettel Yepp-ben hogyan tudom megnézni, hogy mennyi volt az elfogyasztott adat mennyiség? -
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s
üzenetére
miért nem veszel egy zte mc889-et?
kirakod az udvaron egy fára vagy felrögzíted egy botra kint és máris jobb lenne a jelszinted (több esetben CA-zna a jobb jelszint miatt), mint a beltéri routerrel.
youtube-on be is mutatják, nem bonyolultabb beállítani mint a másikat: [link]
ha nem válik be akkor szépen visszacsomagolod és 14 napon belül visszaküldöd.
sajnos ebben a dávid és góliát (szolgáltató) harcban érdemesebb néha meghajolni és elfogadni, ami van. valaki többet fizet, valaki kevesebbet, valakinél van 5g és gyors 4g, valakinél nincs, ez ilyen. helyfüggő, hogy kinek mi jut. -
adika4444
veterán
Épp várom, hogy egy döglött Mikrotik helyett beállított tartalék router felfrissüljön és újrainduljon. Meglepve konstatáltam, hogy az előtte lévő IrodaNet még publikus IPv4 címet ad.

-
makoss
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Szia!
Megjött már a HUAWEI E6888-982 5G routered?
Milyen? Érdemes venni ilyet?
-
Krystal_s
addikt
válasz
arcszesz
üzenetére
Nem írtam, hogy letiltom a B20-at. Alapból most B3+B20 van beállítva.
Azt írtam, hogy sokszor éjjel átállítom egyedül B20-ra és letiltom a B3-at, mert az online játéknak (GTA 5, p2p) fontosabb a jobb jel és a feltöltési sebesség. Bár a magas ping miatt több idegességet okoz, mint kikapcsolódást, csak a megszokás nagy úr. NAT óta meg rendszeresen ki is dobál a szerverekről.
Weboldalak is lassabban, furcsán, hiányosan töltődnek be, volt amihez DNS-t is kellett cserélnem különben nem töltötte be...de hát itt le voltam hülyézve, amikor tarottam a NAT-ra átállítástól, mert egyesek szerint az semmi hátránnyal nem jár majd nekem.B20-at nem engedi elsődlegesnek itt a Yettel rendszere CA-ban. Már éjjel sem.
Most ZTE G5B Router van.Másfél évig naponta állítgattam a B20-at elsődlegesre minden éjjel, akkor még hagyta pár órát a rendszer, de nappal azonnal visszacserélte a sorrendet és B3 lett az elsődleges. Hiába mentek CA-ban a B3+B20 (és egy ideig +B1 is) a feltöltésnél csak az elsődlegest használta, ami 0-5 Mbit/s volt.
Akkor ZTE MC801A Router volt...
Tavaly szeptemberben valamit állítottak és már egyáltalán nem csatlakozott a B20-ra. Manuálisan rá tudtam állítani, de nem kapcsolódott fel mellé semmi...
Arra gyanakodtam, a Telekom kapott nagyobb prioritást és azért.
Meg is lepődtem, amikor cserélve lett G5B-re, az azonnal felment minden elérhető csatornára egyszerre. A feltöltés viszont ennél is korlátozva van CA-ban, ha több csatornát engedélyezek, ezért kénytelen vagyok beletörődni, hogy kevesebb legyen a letöltési sebesség, de legyen használható feltöltés is. 2 db csatornánál nem korlátozza a feltöltést,de a jelerősséget nagyon lerontják egy ideje éjfél után. Most 1-kor látom szép a SINR is 17-18 helyett 6-8 dB, jelerősség (RSRP) is rossz. Indíthatom is az élő 4K-s videót
, ha használni akarom a netet.Kínácsi leszek ez mennyi adatot generál majd havi szinten. Gondolom az majd nem fog tetszeni nekik. Ők leronthatják a jelet, de ha én ezért indítok valamit, ami megakadályozza, de cserébe sok adatot is generál és még a gépemet is terheli, akkor még tovább korlátozhatnak. hm...
-
szabonagyur
félisten
Akinek csak sima feltöltős sim van net nélkül, ott sem megy már a Speedtest abból a sebesség mérése Yettel szerverre?
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
Az alábbi esetre mondjatok valami okosat. Redmi Note 13 Pro 5G készülékben 2 db yetteles SIM. SIM2-ről nem megy az RCS. Áttéve másik készülékbe ugyanezt a két kártyát, mindkettőn megy az RCS. Visszarakva az az eredeti készülékbe és a SIM1 letiiltva, azt írja, SIM2-n nem támogatja vagy nem engedélyezte a szolgáltató az RCS-t. De akkor másik készüléken miért megy? SIm2-re már rendeltem mobiladatot is, hátha az kell neki. De másik készülékben adatkeret nélkül is simán működött. Betettem másik két yetteles SIM-et. Ugyanaz, 2-es SIM helyen lévő nem támogatott. Most jön a csavar. Az eredeti két kártyát megcseréltem. Az eddigi SIM2 az 1-es helyére került. Na, így most egyáltalán nincs RCS egyik SIM-ről sem. A SIM2-re továbbra is azt írja, a szolfgáltató nem támogatja. A SIM1 meg meg sincs említve RCS-ileg sehol. Mintha benne sem lenne a telefonban.
Összegezve: Olyan, mintha a 2-es SIM helyen lévő kártyán nem támogatná az RCS-t a készülék. Viszont az a SIM2 nevű kártya mindegy hol van, azon ebben a telefonban nincs RCS, másik készülékben igen. Na, akkor most hol a hiba?
-
tomp
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Ahhoz elég a hálózati zár ami meg is van. Beleraktam One kártyát. Meg is jelent a "router zárolva" üzenet.
Az apn átírhatatlanság inkább arra van, hogy mobilos SIM ne működjön benne mert helyes apn nélkül még a hálózatra se megy fel. -
donjohnson
addikt
adika4444 és csernak75
igen, a mobilinternet topikban és beszéltünk róla, hogy valakinek szintén nem ment az apn szerkesztés repülő üzemmódban sem (modem OFF a főoldalon) a zte-en: [link]
ez valami új védelem lehet a marketplace-es csalások ellen, hogy ha eladják a bérelt routert akkor is csak yettel-es kártyával lehessen használni. utána meg tiltani az egész routert ha nem fizetik. -
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Néha kínomban átállítom B20-ra
Elvileg a B20 lenne az alap csatorna és a mellé kapcsolna fel (vagy erősítene) további sávokat igény szerint. B20 kell hozzá, ha letiltod akkor lehetnek gondok. Szokott működni cat12 vagy jobb routerrel viszonylag jól. Milyen routered van?
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
"Kliens oldalon nem tudod kiválasztani, hogy te most használni akarod a CA-t vagy nem. Ez bázisállomás oldalon dől el a helyi konfig alapján."
Tudom hivatalosan normálisan nem, de pl terheléssel igen. Sajnos kell valami trükk, csak olyan kéne, ami a legkevésbé terheli a gépem és nem generál akkora adatforgalmat, hogy még azt is korlátozzák. Próbáltam különböző scripteket pl folyamatos pingek, vagy lekérések oldalak megnyitására, de az nem volt elég. 😔 -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
"A B3 nálad véletlenül nem két különböző bázisállomásról jön?"
Nem. 1 torony van 2-3 km-re, amin B3 is van. Cellaazonosító alapján is onnan jön a jel.
Kirakták a tornyot, ahol csak szántóföld van, ezért onnan rálátni arra a részre, ahol vagyunk.
A Yettel toronyra a One rakott fel még egy B20-at pár hónapja, de az független és semmire sem jó, de legalább független és nem a Yettelt terheli, mint a Telekom. Az éjszakai korlátozás régóta van. Voltak kisebb időszakok, amikor nem tapasztaltam, de most rendszert csináltak belőle. Amikor indítok pl egy sebességmérést, akkor azonnal visszaállnak jóra az értékek, aztán pár perc múlva leromlik. Amúgy is határérték, de itt jónak számít az RSRP -99 dBm, ami -106 dBm lesz és a SINR 17 dB lenne, ami szintén rossz lesz. Nagyon nem mindegy.
Néha kínomban átállítom B20-ra, annak nem annyira romlanak az értékei, de az lassú. Itt olyan végletek vannak, hogy jó beállítással tud lenni akár 250 Mbit/s, de 0-20 is. -
4Grider
félisten
válasz
Krystal_s
üzenetére
Nyilván megteheti a szolgáltató, hogy egy panasz alapján átállítja a helyi konfigot. De sokkal egyszerűbb és olcsóbb felmondani a szerződést a teljesíthetőség hiányára hivatkozva. Azt mint megoldást az NMHH el szokta ilyen esetekben fogadni.
Van adatkorlát az otthonnetre, de nem publikus. 100 Mbps-os qos-t tesznek az adott TB elérése után az előfizetésre.
Kliens oldalon nem tudod kiválasztani, hogy te most használni akarod a CA-t vagy nem. Ez bázisállomás oldalon dől el a helyi konfig alapján. -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Tudom, mindegyik szolgáltató ilyen lett. Túl sokra tartják magukat. Gúnyosan közlik, ha nem tetszik menj máshova... Pedig az előfizető nem szívességet kér, csak amiért fizet, azt használni akarja. Tudomásom szerint nincs ilyen a szerződésben, hogy nappal használható, de éjjel korlátozott, vagy semmi.
Szerencsére létezik erre egy megfelelő hatóság, akik egy kis összegért elég jól utána tudnak nézni és intézkedni, aztán egyszerre megváltozik szolgáltató nagy szája és még meg is büntetik őket, vagy kompenzálják az előfizetőt, aki évekig becsületesen fizetett, csak könnyebb elsőre hülyének nézni, lerázni. Tapasztalatból írok...
De most ebbe ne menjünk bele, mert nem ez volt az írásom célja és amíg lehet nem akarok velük balhézni. (csak általánosan kérdeztem mennyire van rendben jogilag egy ilyen szándékos korlátozás, ha nem szerepel a szerződésben).Valami okosság érdekelne, hogyan lehetne a CA-t megtartani, ha már a szolgáltató ilyen kedves módon korlátoz. Ismétlem nem a CA a fontos normál működésnél, tudom az hogyan működik, de alapból az nem jár együtt jelerősségromlással.
Egy amúgy is gyenge jel szándékos korlátozását nem alkalmazhatnák olyan helyen, ahol alapból is gyenge a térerő, mert korlátozva tejesen használhatatlan lesz. Miközben az előfizető ugyanannyit fizet amennyiért más akár 1000 Mbitet kap, te meg akár 0-át? Ennyi erővel, ha 0 a garantált, akkor kapcsolják le országosan mindenhol, mert megtehetik! Más egy olyan város, ahol méterenként vannak tornyok, antennák és azokból simán lekapcsolhat többet is, mert még akkor is ki tudja szolgálni az előfizetőt megfelelő módon, mert van kapacitás.
Tehát a kérdésem újra:
1. Van adatkorlát az amúgy korlátlan OtthonNetre? Néha szokták írni, akik sokat töltenek. Én nem szoktam, de ha az kell hogy legyen netem, akkor generálok forgalmat, hogy legyen CA.
2. Tud valaki itt lehetőséget a CA folyamatos aktiválásra a jelerősség megtartása miatt, hogy ne a saját gépemet "nyúzzam" pl az említett folyamatos 4-8K élő videók lejátszásával? -
-
Krystal_s
addikt
Nem tudjátok korlátlan OtthonNetnél van akkora havi adat, amikor korlátoznak valamit? Éjfél után nálunk továbbra is takarékoskodnak a jelerősséggel fél 1-től reggel 6-ig, ha nem megy a CA. Márpedig CA csak akkor kapcsol be, ha pl sebességmérés történik, vagy letöltés. Online játéknál nincs, mert sebesség alapján elég neki 1 csatorna is.
De a jelromlás (és a NAT) miatt sokszor instabil és kidobál a PS játék. Rádiók is leállnak...
Ezért trükköznöm kell. Órákon át a háttérben folyamatosan futtatnom kell valamit, amihez kell a sebesség pl 4-8K élő videók. (Ennek nagyon nem örülök, mert asztali gépnek egy notebookot használok, ami hiába erős, akkor is terheli feleslegesen), de sajnos más okosságot még nem találtam, pl folyamatos ping és oldal lekérdezések nem elegendőek a CA-hoz.Amúgy érdekes, mert ha annyira takarékoskodnak, akkor CA-ban hogyhogy visszaáll a jelerősség ugyanazon a Band-en (B3), mint ami leromlik, ha egyedül aktív?
3 Routerrel is néztem, mindegyiknél korlátoztak éjfél után. Nem tudom ezzel lehet-e jogilag valamit csinálni, jobb lenne békésen megoldani. Nem tudok ilyen szerződésről, hogy teljesértékűen csak nappal lehet használni. Felfoghatnák, hogy nem mindenki él a tornyon és aki távolabb van, annak alapból is rossz miközben teljes értéket fizet. Persze erősítőre is sajnálják... -
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Négy éve használok OtthonNet-et (anno a Telenoros tesztben vettem részt), egy ZTE MC801A készülékkel, amely azóta a tulajdonomba került.Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e megpróbálni más, frissebb firmware-t rátenni? Jelenleg BD_HUTELENMC801AV1.0.OB01 firmware van rajta - ezzel érkezett, és azóta sem frissült. Központból nem is láttak rá, sajnos nem tudták frissíteni.
A kezdetektől fogva több hibával küzdöttem (5-7 naponta összeomlott a wifi, és csak áramtalanítással lehetett újra életet lehelni a készülékbe, de ez nemzetközi szinten is létező probléma volt, illetve bridge módban néha nem továbbítja az IP címet a másik router (Asus) felé pár naponta, ilyenkor szintén újraindítás segít). A hálózatválasztás menü nem működik, viszont SA-t nekem sem kapcsol (szolgáltatás nem elérhető), viszont a rejtett menük megvannak.Szóval lenne rá esély, hogy egy firmware frissítés megoldaná a problémákat? Ugyanis hibamentesen szívesen használnám tovább a Yettel OtthonNet-et ezzel, viszont ha nincs rá esély, akkor alternatívaként 10%-al drágábban van One optika.
-
tomp
félisten
Fejlemény az SA mentes OtthonNet kártyával kapcsolatban.
Visszavittem a kártyát és meg kellett szüntetni az egészet majd rögtön új OtthonNetet kötöttünk de már routerrel.
Hazavittem, routerben a kártya felment hálózatra és tádám lett SA.2,5napig 5G only-n volt a telefonom Kazincbarcikán. Tökéletesen ment az SA. Városból kifelé még 3km-ről is hibátlanul ment az N78 SA.
Prime tarifa eSIM-et átváltottam fizikaira és beleraktam a routerbe. Sajnos nem lett SA bár igazából hálózatra se ment fel mert nem lehet átírni az apn-t...
-
Ret2
kezdő
Lett már valami fejlemény az SA kapcsán vagy még mindig csak pár honor telefont támogat? iPhone közül pl támogat valamit?
-
Cs.Tibor
junior tag
Van saját 5G routered?
Vagy telefonnal akarod használni? ( Nem biztos, hogy jó ötlet)
A fórumozók leírása alapján az SA mobilon még csak elvétve megy.
Közben olvasom, hogy már működött nálad így routeres "aktiválás" után...
Az jó kérdés, hogy ezt egy kölcsön készülékkel is elő lehet idézni? -
tomp
félisten
válasz
zzola
üzenetére
Mikor májusban kihoztam az OtthonNetet akkor routerrel együtt kértem.
Routerrel felment SA-ra. Átraktam a kártyát a telefonba és a telefon is felment SA-ra. 1hónapig használtam úgy.
Ergo mivel most router nélkül hoztam ki a kártyát így nincs a kártya mögött általuk támogatott SA eszköz ezért nincs leszedve a tiltás. -
tomp
félisten
Kihoztam az OtthonNet kártyát eszköz nélkül. 5960Ft. Ha beleszámítjuk a bárhol opciót még akkor is csak 7960Ft és van SA.
Az ügyintéző sem tudta megmondani mikor lesz a hangtarifákkal is érdemi elérhetőség mert a sajtóhír óta csend van. -
makoss
veterán
válasz
adika4444
üzenetére
Igen, az XXL-hez keresek hordozható kütyüt, de ha kell jó legyen torrentre is de ha gyors, messze nem 24 órában, csak annyira míg lejön valami, ezért kérdeztem, hogy jó az új Huawei, vagy a yepp lesz hozzá jó csak.
Bocs az offért, de most a kártya az One-s, a router a yettel oldalán találtam
-
makoss
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem van olyan érzésem, hogy nem semmiért van HUAWEI E6888-982 5G
Yettel oldalon, mert ez csak yettel csomagban/kártyával jó nem One-s platformon, vagy tévedek?
Ha tudnám, hogy jó a yepphez a Huawei új kütyüje, kipróbálnám
-
PROHARDVER!
One offal tessék átmenni a szolgáltató topikjába!
-
4Grider
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Mint írtam, ha akarod használni a 3 sávot, akkor ott LTE Cat 12-es routerre van szükséged.
Ha négy sávot szeretnél használni, akkor pedig egy jobb 5G router az ajánlott (az általad kinézett olcsó yetteles huawei nem az!).
Minden router mellett megtalálod a specifikációjában, hogy mi az LTE kategóriája.
Ha nem számít a sebesség, elég a két sáv is, akkor vedd meg az általad kinézett Cat 6 routerek bármelyikét, bár hozzáteszem, állandó használatra sem az M7450, sem pedig a Hua 6888 nem való, mivel akkumulátorosak (nem asztali routerek). -
4Grider
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Pedig ott van.
Első sorban a nem netes kártyád One hálózaton 1800 MHz-en lóg.
A második bekezdés a netes (második) sim-edet mutatja. 700+2100+1800 MHz van összefogva összesen 10+20+15 MHz sávszélességgel. Na itt már a Cat6-os router elveszít egy sávot, azaz a lehetségeshez képest 20-50%-al lassabb mint egy 3 sávos router (LTE Cat 12). -
4Grider
félisten
válasz
makoss
üzenetére
Pedig ezzel indítunk az adott helyszínre való router kiválasztásához.
Felteszel a Saomira egy hálózatmonitorozó szoftvert és megnézed. Netmonster és a Cellmapper talán a legismertebbek. A Magyarországon használt 4G sávok: B20 (800 MHz), B3 (1800 MHz), B1 (2100 MHz), B8 (900 MHz), B28 (700 MHz), B7 (2600 MHz) a gyakorisági (csökkenő) sorrend.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- World of Warships
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- Sandisk Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
látni az időt is mennyit ment, de nem mindegy, hogy egy 50 Megás nettel szívok reggel 7-től hajnal kettőig vagy egy 100-120 Megás nettel késő délutánig.