- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
INGJOKE #85897 üzenetére
Nem hinném. Ezeken a vezetői szinteken az éves bónuszokat beleszámítva és visszaosztva havi 9-10 millió Ft az átlag jövedelem a külföldi, múlti nagyvállalatoknál. 6-8 havi fizetésből kijön egy ilyen kocsi. Plusz ilyenkor az ember már valóban tud értelmes összegeket befektetni és az is jövedelem egy pont után. Nekem is van ismerősöm aki egy francia-amerikai multinál pénzügyi vezető és simán van neki a garázsban egy Porsche 911 Spyder is egy családi Mercedes suv mellett.
-
simpley
őstag
válasz
Viktor0610 #85892 üzenetére
engem érdekelnének a beszédek, úgyis elszoktam az angoltól a sok német után...
-
-
simpley
őstag
A tegnapi székházas-bejelentés publikus? [link] ennyit találtam
-
simpley
őstag
itt lesznek a fontosabb változások: [link]
új csomagok egyelőre nem jönnek, legalábbis nem látok a márc 1.-től hatályos akciók között ilyet..
-
-
-
törölt tag
válasz
simpley #85872 üzenetére
Hwsw-n írta Ináncsi nevű felhasználó, és egyet értek vele ebben: "Új brand, első intézkedés: árat emelünk... Bemutatkoztak az új tulajdonosok"
Mindenki várja az új tarifákat...Megsúgom: nincs mit várni, nem lesz olcsóbb a magas díjakkal operáló cseh O2-nél. Márcsak azért sem, mert a PPF csoportban a magyar leánynál a legmagadabb az ARPU....
Szóval nem a telenor név volt az akadálya az elmúlt 3 évben az élhetőbb díak bevezetésének...nem a névváltás fogja elhozni azt a szemléletváltást...
Az milyen kicsinyes volt, amikor a nemzetközi hívások díját korrigálták a Huf/Eur változás miatt....hetvenakárhány forintról 78 Ft-ra...(miközben a diginél 5FT a percdíj).
De tudnék több ilyet írni.
Szóval engem ez az üzletpolitika taszít.
Ennyi. -
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #85877 üzenetére
Így van, de a hívásértesítő sms nem ugyanaz, mint az előfizetőnek küldött sms. Utóbbit az sms központ maximum 14 napig őrzi. (ÁSZF 1/A, 2.1)
-
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #85875 üzenetére
Küldött sms-ről írt, az nem feltétlenül jelenti az elmaradt hívásokról értesítést...
-
válasz
érték_elek #85873 üzenetére
Hívásértesítő
2 napig -
4Grider
félisten
válasz
érték_elek #85873 üzenetére
Alapból 14 nap a tárolási idő.
A hívásértesítő viszont csak az elmúlt 2 napról értesít sms-ben. -
érték_elek
csendes tag
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy ha egy hétig nem volt bekapcsolva a telefonom, akkor bekapcsolásakor hány nappal korábban küldött SMS-t fogok megkapni?
-
Diák66
őstag
válasz
#72445440 #85870 üzenetére
Az a baj tudod, hogy túl tisztességes vagyok, ahhoz, hogy ezt megtegyem. Kifizetem, a szolgáltató meg tegye a dolgát. Ha ez nem sikerül, akkor szétválnak útjaink, ahogy ez most a Vodafone mobilnetnél fog megtörténni. Bár lassan egy éve még abban a hitben éltem, hogy lesz optika. Nem lett, azóta azt se lehet tudni mi lesz, mert a SZIP határideje lejárt. Kaptam egy elfogadható ajánlatot ettől a szolgáltatótól, amit már elfogadtam. Ennek ellenére, ha összeszedi magát a Vodafone (tarifacsomagok terén is) visszatérek. De így, hogy megszűnt a legnagyobb homenet csomag és nincs alternatíva házon belül, marad a 2T (és a yeti volt a befutó) kénytelen voltam lépni. A hangalapú előfizetésem lejárt, az vagy marad hűség nélküli, vagy átmegy kártyásba.
-
válasz
M.David2017 #85862 üzenetére
Nem a befizetés, hanem a számla kiküldésének módja az, ami számít.
Ha papír alapon kapod a számlád, de a tarifád e-Komfort csomaggal együtt annyi, amennyi, akkor csekkes számlázás esetén plusz költséged lesz, ahogy 4Grider is írja. -
törölt tag
Srácok én elköszönök tőletek, sikerült ismerős által audis voda flottába bejutni, annál jobb nincs és nem is lesz publikusban.
-
4Grider
félisten
válasz
M.David2017 #85862 üzenetére
A Telenor eKomfort-ot nem tudod rá választani, így 300-1000 Ft kedvezménytől esel el.
-
M.David2017
újonc
Sziasztok. A csekk alapú számlabefizetés kerül valami pluszköltségbe a Yettelnél?
Köszi előre is.
-
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #85860 üzenetére
Azt mondod, hogy az inflációs korrekció ciklikusságát illetően most akkor ezek szerint ellentmondás van az ÁSZF két pontja között?
Nem igazán ellentmondásról beszélnék. A 7.1. kvázi kötelező érvényű emelést fogalmaz meg. A 12.1.2.2. b) pedig a szolgáltató döntési kompetenciájába helyezi az emelést. Az első eset kógens szabályként is érthető, míg a másik mintha diszpozitív lenne. Nem ez az igazán fontos kérdés.... beszéltem egy telenoros jogásszal, aki határozottan állította, hogy nincs felmondási alap, mivel a hatóság elfogadta az osztrák esetre hivatkozó jogi érvelést.
Nem vitatom, hogy a hatóság elfogadta. Csak ez önmagában kevés. Írtam korábban, hogy az osztrák eset honi alkalmazásához a magyar jogszabályt módosítani kellene.
Jelenleg a az Eht az ÁSzF-be foglalt szolgáltatói egyoldalú módosítás esetében pl. a "díjak" módosítását az ügyfélszámára hátrányosnak minősíti. Nincs kivétel pl. egy inflációs korrekcióra nézve. Tehát a díjváltozás felmondási jogot keletkeztet. A Telenor új ÁSzF-je az inflációs emelést az egyoldalú módosításhoz sorolja. Ez nincs ellentétben a 7.1-gyel, a kettőt együtt kell nézni. Az inflációs emelésről is tajákoztatni kell majd az ügyfelet. Na, itt lesz kérdés, hogy mit tartalmaz a tájékoztatás. Mert ebben a szolgáltatónak kell közölnie, hogy a módosítás (emelés) felmondási jogot keletkeztet-e. Az Eht szerint igen, és ezt közölni kell.Szerintem az NMHH és a Telenor tárgyalásán azt történt, hogy megegyeztek. A Telenor bevezeti a módosítást teljesen jogszerű tartalommal. Viszont 1 évvel halasztódik a gyakorlati hatályba léptetés. Addig pedig a jogszabályokat hozzá lehet igazítani az EU-s direktívához. Most, a választásokhoz közeledve törvényt nem fognak ezért módosítani, NMHH rendelet módosítása pedig nem biztos, hogy ehhez elég lenne. Majd a választások után visszatérnek a kérdésre.
Egyébként pedig az egészről az a véleményem, hogy ez vihar egy pohár vízben. A lezárt csomagokra nézve értem egy ilyen emelés bevezetésének indokát (bár ott is lenne jobb megoldás), de az elérhető csomagok inflációs emelése a gyakorlatban abszurd helyzeteket eredményezne. Ha akarod, kifejtem.
-
Renwick
őstag
válasz
sifarr #85859 üzenetére
Értem, hát ehhez én már kevés vagyok.
Pár órája beszéltem egy telenoros jogásszal, aki határozottan állította, hogy nincs felmondási alap, mivel a hatóság elfogadta az osztrák esetre hivatkozó jogi érvelést.
Azt mondod, hogy az inflációs korrekció ciklikusságát illetően most akkor ezek szerint ellentmondás van az ÁSZF két pontja között? Mert ugye a hatóságnak az is volt a kifogása, hogy nem előrelátható, nem kiszámítható a korrekció, illetve annak mértéke, ezért szűnt meg a visszamenőleges érvényesítés lehetősége, illetve ezért fixálták (tették kijelentő módba), hogy 2023-tól minden évben lesz díjkorrekció. -
sifarr
senior tag
válasz
Renwick #85854 üzenetére
... megtalálták a módját annak, hogy az emelés sem egyoldalú, sem kétoldalú szerződésmódosítással nem jár, ezért felmondási alapot továbbra sem képez senki számára.
Ebben tévedsz.
Az új ÁSzF módosítás teljesen megfelel a jogszabályoknak. Viszont nem csak a közleményt kell nézni, hanem a korrigált ÁSzF szövegét is, amely márciustól hatályos.
A közlemény a 7.1. módosításának lényegét foglalja össze. A konkrét ÁSzF-szöveg ennél bővebb, de nincs vele gond. Viszont a közlemény nem említ meg egy másik változást.
A márciustól hatályos ÁSzF 12.1.2.2. b) pontjába be/visszakerült ez a szöveg:
b) a határozatlan időre kötött (hűségvállalást nem tartalmazó), illetve a határozott idejű (hűségvállalást tartalmazó) előfizetői szerződés esetén a Központi Statisztikai Hivatal által a megelőző naptári évre meghatározott fogyasztói árindex mértékével történő emelés esetén. Ilyenkor a Telenor a szolgáltatás díját – amennyiben az ezt megelőző naptári évben ez nem történt meg, úgy kumuláltan, a korábbi naptári év fogyasztói árindexének figyelembevételével – módosíthatja.
A február 21-i ÁSzF e pontjában "szerkesztésre fenntartva" szöveg szerepel. A 2021. novembertől (jelenleg is) hatályosban viszont az újjal egyező szöveg szerepel.
A 12.1.2.2. pont a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosításának eseteit taglalja. Ez muszáj részletezni, mert a jogszabály csak azokat az egyoldalú módosítást engedi, amely az ÁSzF-ben szerepel. Viszont attól, hogy abban szerepel, attól még egyoldalú, azaz felmondási alapot keletkeztet.
Lényegében a mostani ÁSzF-változás is felmondási alapot keletkeztet (ez szerepel is a közlemény végén), és minden "inflációs emelés" az ÁSzF szerint egyoldalú módosításnak tekintendő, azaz felmondási jogot keletkeztet.Még egy érdekesség. Az új 7.1. mintegy automatikussá, kötelezővé" teszi az inflációs korrekciót. Viszont a 12.1.2.2. már így fogalmaz: módosíthatja.
-
4Grider
félisten
válasz
Renwick #85857 üzenetére
A flottánk keretszerződésében ez legalább 4 éve benne van, szóval max. a publikus csomagoknál új a jelenség. Az más kérdés, hogy nálunk nem mertek az elmúlt 10 évben emelni, de jelzés értéke van, hogy nem kaptunk tőlük új ajánlatot, miközben a határozott idejű szerződésünk már lejárt.
-
Renwick
őstag
válasz
Diák66 #85856 üzenetére
Ha az ÁSZF-ben transzparensen benne van, hogy díjat korrigál évente, és ezt mely feltételek mentén teszi (jogszerűen), akkor azt elvileg úgy kell tekinteni, hogy te, vagy bármilyen másik új ügyfél ennek tudatában választottad őket - ergo ez a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye tipikus esete.
Az értesítési kötelezettség azt hiszem továbbra is 45 nap, bár lehet ebben tévedek, a flottások kapcsán pedig ki kell ábrándítsalak, éppen rájuk nem fog vonatkozni ez az egész, mivel az ő tarifájuk nem szerepel az ÁSZF-ben.
-
Diák66
őstag
válasz
Renwick #85854 üzenetére
No akkor nincs gond, mert úgyis 2023 januárig él a mostani mobilnetem náluk. Bár ez érdekes dolog, mert ha az ügyfél leszerződik és 2 hónap múlva +500 Ft-ot fizet az fájó lehet. Na meg azért csak sérülnek a jogok. Mivan akkor, ha pont azért választ valaki szolgáltatót mert 200 Ft-tal olcsóbb volt havonta a díjcsomag, de végül 2 hónap után 300 Ft-tal drágább lesz. Ilyenkor versenyjog nem sérül? Elvégre ha szerződéskor erről nem tud az ügyfél, érezheti magát átverve. Mennyi idővel kell előbb bejelenteni majd egy ilyen árkorrekciót? Amúgy Én azt mondom, alkalmazzák ezt csak a flottásokra, akik amúgy is "olcsósított" előfizetők, a publikus csomagoknál meg csak az új előfizetőknek emeljenek.
-
Renwick
őstag
válasz
4Grider #85853 üzenetére
Ezt szerintem rosszul látod, megtalálták a módját annak, hogy az emelés sem egyoldalú, sem kétoldalú szerződésmódosítással nem jár, ezért felmondási alapot továbbra sem képez senki számára. Úgy tűnik, jogszerűen, mivel az NMHH állítólag erre rábólintott. Cserébe kivették az összes bizonytalansági faktort a képletből.
-
4Grider
félisten
válasz
zoli62 #85851 üzenetére
Mivel kétféleképpen lehet módosítani az előfizetői szerződést (kétoldalú, egyoldalú), így elég egyértelmű a válasz. Az egyoldalú előfizetői szerződésmódosításról tudni kell, hogy csak a kötbér elengedésével jár ha olyankor az előfizető x napon belül felmondja az érintett szerződést. A készülékkedvezményeket és részleteket viszont egy összegben vissza kell fizetni. Nem véletlen, hogy egy év múlva tervezik csak érvényesíteni az emelést.
-
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
Visszavonta vitatott díjkorrekcióját a Telenor [link]
Kíváncsian várom azon fórumtársak véleményét, akik elfogadóan nyilatkoztak a telenor előző, febr 21-én tervezett ászf bevezetése mellett.....
-
-
törölt tag
Írják itt a nagy hálózat fejlesztéseket. Volt már pl Zamárdi és Budaörs Kika is. Próbáképpen mindkét helyen mértem egyet )(Iphone 13 pro max) nemrég. Pont ugyanolyan rossz mint előtte volt. Néhány megabit a csúcs, semmi 5G.
-
mzso
veterán
Pannon GSM az élvonal.
-
bociusz
aktív tag
válasz
burgatshow #85842 üzenetére
Megtörtént a "Dunakeszi Kutyakiképző Központ" fejlesztése is, de csak 4G kapacitásbővítés lett (B1+B28).
-
Renwick
őstag
-
tomp
félisten
válasz
burgatshow #85834 üzenetére
Hónapokig!
Nyáron hirdette. Mikor lett végül OnePlus 5G? Októberben az android 12-vel de akkor sem a telenor segítségével...
A Telenor elhajtott a OnePlus 5G-vel...
A OnePlus ellenben rögtön segített nyáron. Lett egy nem hivatalos 5G-m android 11-el.
Most zárult le pénteken a OnePlus 5G munkafolyamat: a support érdeklődött, hogy milyen a Telenor 5G kezelés. Van e valamilyen probléma vele. Miután megírtam nekik, hogy tökéletes, megköszönték a rengeteg segítséget és adatot amit nyújtottam számukra. A továbbiakban is bármikor a rendelkezésemre állnak.
Na ezt pipálja le a Yettel! -
Landsmann
addikt
válasz
pdr755 #85831 üzenetére
Xiaomi Redmi 6, Telenortól lett vásárolva. Hivatalosan nem támogatott készülék. Májusban 3 éve lesz, hogy bekapcsoltattam a VoLTE-t. Tapasztalat: Tulajdonképpen hiba nélkül működik. Ami bekavar, ha a VoWIFI be van kapcsolva a telefonon, akkor az adott SIM kártya nem érhető el. Hívni tudok róla ilyenkor is. Elég hosszú időmbe és kísérletezgetésbe került mire ezt kiderítettem. A minap tapasztaltam olyat, hogy semmilyen számot nem tudtam hívni. Egy automata azt mondta,: Rossz számot hívott. Ellenőrizze a számot és próbálja újra! vagy: A hívott számon előfizető vagy szolgáltatás nem kapcsolható! Ez utóbbi problémát egyetlen egyszer tapasztaltam. A VoLTE ki, majd visszakapcsolása után újra rendben működik.
-
burgatshow
veterán
válasz
pdr755 #85831 üzenetére
de az lenne a világ vicce ha a telenor által forgalmazott és VoLTE képesnek lejelentett készülékkel nem menne... (ettől még nem tartom elképzelhetetlennek hogy van ilyen)
De mondhatnam az iPhone-okat is. Nem is tudom mennyit kellett ra varni, pedig az 5S ota VoLTE kepes az osszes…Na szoval a Telenor olyan 5G-s keszulekkel (OnePlus) hirdette az 5G-t amin hetekig (honapokig?) nem ment.
-
4Grider
félisten
válasz
pdr755 #85831 üzenetére
Nálunk S9-S21 közötti készülékeken is előfordul bekapcsolt VoLTE mellett híváskor a nagy csend, illetve az elérhetetlenség. Viszont amióta megcsinálták a hívásértesítőt foglaltság esetére is, azóta már csak időnként hosszú (10-15 másodperc körüli) kapcsolási idővel találkoztunk, szóval határozottan javult a helyzet
-
VoLTE: akinél gond van vele milyen készülékeknél van gond?
A kínai márkák készülékeinél (mondjuk Xiaomi) számíthat az hogy nem európai piacra szánt készülékkel próbálja az illető (pl. Aliexpressről rendelte mert olcsó volt)?
Azért kérdezem, mert láthatóan az sem egységes a modelljei között, hogy ugyanazzal a SoC-al a CA-t támogatja e...
Nálam személy szerint nincs most gond, de az lenne a világ vicce ha a telenor által forgalmazott és VoLTE képesnek lejelentett készülékkel nem menne... (ettől még nem tartom elképzelhetetlennek hogy van ilyen) -
tomp
félisten
válasz
burgatshow #85829 üzenetére
Én a VoLTE indulása óta használom. OnePlus 5->7 Pro->7T Pro->9 Pro.
9 Pro-ig megjártam millió modem konfigot. Volt amelyikkel bár létrejött az IMS regisztráció de hívásindításnál eldobta és ment 3G-re. -
TeeJay
félisten
válasz
sanzi1982 #85826 üzenetére
Nekem nincs bajom a VoLTE-vel
500MB-os mobilnet dolgozói csomagom meg legtöbb népszerű lapom nincs számolva így kb. minden hónapban elég volt még az 500MB sosem fogyott le
Ha most a 4G-t felbővítik az 5G meg SA fog menni akkor még egész jó is lesz ez a Telekom hálózat -
sanzi1982
tag
attól még hogy brandet váltanak ugyanaz marad minden. zte hálózat,bughalmaz volte,trippernet...
nem lettek szimpatikusabbak -
4Grider
félisten
2022. március 10-től irányadó változás:
III. A lakossági (egyéni) Számlás és Kisvállalati Előfizetőket érintő változás
1. A szolgáltatási díjak értékarányos megőrzése érdekében az ÁSZF-ben szereplő számlás tarifacsomagok havi előfizetési díja a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyezően változik (így az éves átlagos fogyasztói árindex értékétől függően a havidíj csökken vagy növekedik). A díjak változására a Központi Statisztikai Hivatal éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 60 napon belül kerül sor a Szolgáltató erről szóló értesítésével. A jelen pont szerinti díjkiigazításra első alkalommal a 2022. évre vonatkozóan megállapított éves átlagos fogyasztói árindex alapján, 2023. évben kerül sor. -
4Grider
félisten
A jelen értesítés napjától irányadó változás:
II. Valamennyi Előfizetőre irányadó változás
1. A Szolgáltató a 2022. február 21-től tervezett általános szerződési feltétel módosítások közül az eredeti értesítésben II.1. pont alatt írt változásokat visszavonja, így azok 2021. február 21-én nem lépnek hatályba. -
simpley
őstag
válasz
aprokaroka87 #85812 üzenetére
például aki nem lóg egész nap a gép előtt...
-
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #85812 üzenetére
Szerintem még holnap is lesz, aki friss hírként beírja...
-
Renwick
őstag
Amúgy nem lennék különösebben meglepve, ha március 1-jével jönne egy rakat új díjcsomag meg szolgáltatás, akár régiós/ csoportszinten, mint a Vodánál a RED…
-
DS39
nagyúr
kérjük átnevezni a topikot.
-
törölt tag
9:15-kor próbáltam rá a domdom.hu-n a yettel.hu domain foglaltságára, és akkor szabad volt. Mint ahogy látszik 10:25-kor regisztrálta a PPF.
Be kellett volna regelnem
Áááá...úgy sem kaptam volna rá jogosultságot, hiszen ők tudják igazolni, hogy gazdasági érdekük fűződik a domainhez.
De azt továbbra sem értem, miért nem regelték be egyidejűleg a yettel.hu-val. -
tomp
félisten
válasz
Viktor0610 #85801 üzenetére
Jaa szóval az Újra azt takarja, hogy megpróbálják Újra feljavítani az ügyfélélményt ami nem ment telenor név alatt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- További aktív témák...
- Corsair RM850x - 850W - 80PLUS Gold - Full modularási használt tápegység
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Dyson V15 detect absolute
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i3-4GEN I 4GB I 120GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest