- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay #87996 üzenetére
Vezérlő 5G-nél is van, ez a BBU! Ez nem látható! Általában a bázis tövében van egy rack szekrényben. Ez vezérli a bázist! A bázis betápja ide megy be. A BBU és az AAU között viszont szintén optika van.
Betáp(ez lehet optika vagy mikró)-BBU-optika-AAU
4G-nél és 5G DSS-nél:
BBU-optika-RRU-koax-sugárzó -
TeeJay
félisten
Tehát magyarul 5G N78-nál olyan antenna kerül fel amibe benne van a vezérlő is és egyből megy áramra meg optikára így könnyű telepíteni, míg 4G-t úgy fejlesztik hogy a már meglévő antennákhoz vezérlőt cserélik ami hatékonyabb és több frekin tud üzemelni.
Ahol meg semmit se cserélnek marad a régi B3 és esetleg B20, vagy persze 3G leállítás után ezeken a helyeken másnapra már B1-et is be lehetne tolni 4G-re mert tudja a mostani antenna és vezérlő is csere nélkül is.Jól értem?
-
embe
nagyúr
Lejárt hűséges iPhone XR-t hogyan lehet függetleníteni? Gondolom ingyen csinálja a szolgáltató. Telón kell ezt kérni? Vagy személyesen kell bemenni?
-
tomp
félisten
válasz
sfdrakex #87985 üzenetére
Az N78 5G úgy mint a wifi is TDD és nem FDD mint a többi mobilfreki. Ezért is lehet nagyobb kilengés.
FDD esetében a le és feltöltés külön van választva 2 egyforma frekvencia blokkra.
TDD esetében 1 blokk van azon megy a le és feltöltés egyszerre időalapú elosztással. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #87989 üzenetére
Nyilván ekkora sebességnél nem olyan zavaró. Viszont az 5G sokkal kevésbé terhelt mint a 4G.
-
TeeJay
félisten
Ezt az RRU cserét csak forgalmasabb helyeken fogják megcsinálni vagy később országosan át állnak rá? Vagy csak az újabb 4G Band miatt van rá szükség ahol B1 B7 és B28 lesz? A jelenlegi RRU ami évek óta üzemel az is tudja ezeket a B1 B7 B28-at? Írtál olyat is hogy az új cucc jobban kezeli a meglévő Band-et is mint pl B3 és B20. Itt adott frekvencia van hogy tud abból nagyobb sebességet kohozni?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #87983 üzenetére
Most mértem 3at egymás után. 5G-n. 752, 854, 767. 100 mbites ingadozás. A mobil akárcsak a wifi nem stabil.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
aprokaroka87 #87983 üzenetére
rohadt idegesítő!
-
Bl.Gyo.
őstag
valaki magyarázza el nekem hogy miért van az hogy 4G-n a net egyszer 20-30-40mbit, egyből utána meg 2-3mbit. Aztán így változik hírtelen egyik pillanatról a másikra. mi okozhatja ezt??? valami frekvencia váltás vagy átvált másik toronyra, vagy mi...? nem értek hozzá csak ilyesmire gondolok.
-
tomp
félisten
Az nem azt jelenti, hogy valóban 3CA-ban megy a telefon hanem maga a bázis 3CA-t ad.
3CA képes a kapcsolat de csak 2CA aktív!
Jó lenne látni nálam a BW-t de valamiért nem fér hozzá az app.aprokaroka87 + gmail.com
-
Somatom
veterán
Köszi! Közben én is utánanéztem. Érdekes.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
Somatom #87969 üzenetére
Ezek szerint az másfajta tiltólista.
Telenor sajtó 2019:
A Telenor 5G tesztjének hálózati partnere a világ egyik vezető 5G technológiai beszállítója, a ZTE Corporation, amely nem csak a hálózati összetevőket szállította és helyezte üzembe, hanem a világ első 5G képes okostelefonjai közül is biztosított két készüléket a tesztekhez. Ennek köszönhetően Európában az elsők közt Magyarországon lehetett kipróbálni mobiltelefonokon az 5G élményt.HWSW 2021:
a szükséges bázisállomás-komponenseket egy tavalyi tendergyőzelem eredményeként éppúgy a kínai ZTE szállítja, mint a 4G-s és a 3G-s hálózat alkotóelemeit. -
tomp
félisten
válasz
Somatom #87967 üzenetére
Hogy jutott hardverhez? Úgy, hogy leszerződött a ZTE-vel és azóta tonna számra hozzák a technikát. De nem csak AAU-t hoz a ZTE hanem új RRU-t is. Sok modernizált 4G bázisnál cserélik le a régi RRU-t az újra. Könnyen felismerhető mert nem a megszokott hűtőbordás háza van hanem sima fehér borítású.
Szabadon használható a ZTE 5G hardver európában. -
4Grider
félisten
Fizetsz nálam online a kártyáddal. Ha én elküldöm a fizetéseddel kapcsolatos összes olyan adatot a bankodnak, amit tavaly még nem küldtünk, akkor a bank dönthet úgy, hogy nem indítja el az online fizetésed esetén az erős ügyfélazonosítást (sms, push üzenet a mobilbankba, Vica, stb.), hanem egy szó nélkül elfogadja a vásárlásod.
Csak éppen ehhez az kell, hogy elég sok személyes adatodat beküldjem a kártyaelfogadás során (a vásárló neve, email címe, otthoni és mobil telefonszáma, számlázási címe, szállítási címe). Eddig ugye elég volt a kártyaszám, lejárat, cvc, (a kártyán feltüntetett név soha nem kellett egzaktul). Nesze neked GDPR... -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
sfdrakex #87960 üzenetére
van mikrós, drágán. meg nemrég írtam elvileg bejön a telekom sz@rja is ide, akkor átmennek rá sokan, és jó lesz a netem. nem akarok megválni a Yettel nettől mert alapjában jól működik ha nincs leterhetve, korlátlan, meg a TV is tőlük van, és szabadon horodozható ha szükséges, megvan pár éve már. telekomban nem bízok sok a panasz rá, nincs net meg tv adás stb. nem hordozható, problémás a hozzá állásuk ha hiba van, stb.
Úgyhogy várok-várok... -
Bl.Gyo.
őstag
Mars. Kb. Olyan a net is. Amúgy Biatorbágy külterület. 4G térerő full, de itt mindenkinek mobil nete van és levan terhelve. Szombat este ráérnek és nyomják a felnőtt oldalakat 4K-ba. 🥲
-
-
4Grider
félisten
Én kártyaelfogadó vagyok, szóval nekem már nem magyarázza el egy L1-es, hogy csak karbantartás miatt lehet eltekinteni az SCA-tól. Persze nem tudhatjuk, hogy fizetéskor a Telenor továbbadja-e az addinfo mezőket, de ha igen, akkor jelzem, hogy már van bank, aki azok alapján eltekinthet az SCA-tól...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #87947 üzenetére
nekem napi (hajnalban) automatikus ujraindítás van beállítva elkerülve ezeket a hibákat. hasznos ha támogatja a router, megóvhat a felesleges problémáktól.
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #87943 üzenetére
Gondoltam én is, ezért tettem offba, csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
-
válasz
Viktor0610 #87848 üzenetére
Szeretném megvédeni a MyTV-t!
Kiderült, egy router restart kellett csak.
De mivel a hiba kb. egybeesett a névváltással, azt hittem, az tett keresztbe. -
-
p2pp
őstag
válasz
sfdrakex #87939 üzenetére
Na ilyen itt sosem lesz az már tuti.
Pedig a 3ca [kép] miatt kellett volna vmit produkálni.
5G 8km-re volt csak. Ott is csak 110 volt a le.
Pont ahol nagyon kellene ott nincs ilyen jó seb.
Otthon úgyis mindenki Wifin van.
Már ahol van optika vagy koax.
Ha van. Ha nincs akkor lenne 1 ilyen fejlesztés.
Ésszerűtlenül történik itt minden.
Ahol ténylegesen kellene használni ott xar minden errefelé legalábbis. Kevés az állomás is.
Emiatt kell majd a Vodához mennem, mert melóban már fel sem tudnak hívni. Hiába van freki 3ca is, ha használhatalan. Még böngészni sem tudok.
A Vodának ott van szembe a bázis, de csak neki!
(Ja nincs kartell. Nincs ám!)
Milyen érdekes. De 5G még csak azon nincsen.
Mindenhol máshol van nekik.
Persze nem a 3,5GHz verzió.
Hanrm csak az általam 4,5G-nek vagy Light 5G-nek hívott vmi. Na itt tartunk.
A HD csomaggal pont kitörölhetem..azt.
Hiába korlátlan, ha használhatatlan.
Nem a telóm a bűnös. Balcsi 700/50 volt.
Az tud minden frekit is szerencsére. -
Somatom
veterán
Egy szakértői vélemény. Akkor most mi az igazság?
-
yanna
addikt
Nem értem a dolgot... Barion fizetéssel múlt hónapban nem kaptam e-mailt a sikeres fizetésről. Most kaptam, de minden sms és biztonsági kód kérése nélkül megtörtént a mutatvány. Hogy a francba???
-
-
Landsmann
addikt
válasz
MadMancs #87932 üzenetére
Xiaomik vannak, a beállításokban ott a lehetőség hogy mi legyen alapértelmezett. Nincs kijelölve alapértelmezett kártya, mert attól függően hogy kit hívnék és milyen éppen aktív szolgáltatás van aktiválva, (Domino Day vagy éppen a Jó dolgok) változik az, hogy melyik kártyáról menjen a hívás. Amúgy ez a telefon másodhegedűs, inkább netre használom mint hívásra, mert a másik telefonról van annyi havi percem, hogy bőven belefér bárkit hívhatok. A harmadik telefon meg aztán végképp tartalék, azt a 3G készülékcsere programban csíptem meg, az is egy Xiaomi ami már tudja az 5G-t. Erre jött az értesítés erről a csevegésről. Aztán úgy néztem meg a Redmi 9-et is és azon is bekapcsoltam. Redmi 6-on nem megy, mert azon nem a Google tárcsázója és üzenetküldője van.
-
MadMancs
veterán
-
Landsmann
addikt
válasz
MadMancs #87930 üzenetére
Tudom, én indítottam. De rájöttem miért nem ment. Azt írták, két kártyás telefon esetén az elsődleges, vagy alapértelmezettnek beállított SIm-ről használható. Későbbiekben lesz lehetőség szoftverfrissítés után, hogy mindkettőről menjen. Beállítottam alapértelmezettnek, a telefonszám igazolása nagy keservesen megtörtént, utána működött a Vodafone-os is. DE a kettő egyszerre nem megy egyelőre.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider #87928 üzenetére
Ahha. A küldés nyilacskánál csevegésnél egy kis lakat ikon van, ha nem csevegőbarát a címzett, akkor meg SMS felirat van. Alighanem a Vodafone nem támogatja ezt a módszeret, mert az egyik telefonban egy Telekomos és egy Vodafone-osn SIm van. AZt írta a beállításoknál, hogy a Csevegés funkciók használhatók a 06-30/ ... esetében. Yettel/Telekom viszonylatban működik. A fő kártyás mobilon a MIUI féle üzenetküldő van, ott nincs ilyen lehetőség. De legalább jó tudni, hogy a Telekomos kártyáról tudok így küldeni ha a címzettnél is aktiválva van.
-
Landsmann
addikt
Az előbb volt valami üzenet a telefonon, hogy Csevegést lehet indítani wifi és adatátvitel segítségével. Bekapcsoláshoz hitelesíteni kell a telefonszámot. (küld egy sms-t) Akinek ugyanígy aktiválva van, azok között használható ez a módszer. Na most akkor ez mit jelent? Az üzenet nem SMS-ben jött, mert nincs a bejövő üzenetek között.
-
törölt tag
Van valamilyen gond a számlabefizetéssel neten? Ezen a Barion rendszeren keresztül OTP-s dombornyomott MasterCard kártyával napok óta nem lehet fizetni, minden más szolgáltatónál működik a netes fizetés. Hiába hagyom jóvá a tranzakciót, technikai hibára fut a bankközi rendszerben.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
2 éves Hipernethez kapott zte mobilwifit a szerződés lejárta után vissza kell szolgáltatnom? Nincs a kezembe a szerződés most.. sory! -
Üdv. Kérdés: Ha megy a VoLTE és hívok valakit akkor az LTE 4G-n zajlik le? Mert nem lehet velem beszélni úgy akad a hang. 4G sok helyen gyér.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #87909 üzenetére
úgy tudom 5G lesz helyette. sokaknak nem fejlesztés ha csak 4G-re képes az eszközük.
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
#76055552 #87904 üzenetére
nem örülök ennek mert csúcsidőben használhatatlan a 1-2mbit/s sebességű 4G net. 3G-n van 10, de megy a my tv, meg 2 telón és 1 laptopon alap netezés. ilyenkor 4G-n még egyedül a mytv is akad alacsony minőségen, de jó lesz...
a környéken nincs vezetékes net lehetőseg, csak mobil net és nagyon le van terhelve. egy reményem van hogy lehet a telekom nemsokára "betolakszik" a környékre, sokan át váltanak rá és felszabadul a mobilnet.
-
törölt tag
Készen állunk arra, hogy idén júniusban a 900 MHz-es tartományban kivezessük a 3G-t.
-
@rglaaf
veterán
válasz
Viktor0610 #87902 üzenetére
Köszi ránézek👍
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest